Carolina – Montreal 2:1 (po pr.) | Chicago – Colorado 2:1 (po pr.) | Vancouver – Columbus 0:5 (kon.)
koniec po predl.
Chicago Blackhawks
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Colorado Avalanche
cz Pondelok 25.03.2019, 01:00 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    61:23 Duncan KEITH - 2:1
     
    61:23
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí hokejisté vítězí alespoň v prodloužení! Naději na play-off pro ně zase lehce přiživil DUNCAN KEITH. Zkušený obránce Blackhawks to udělal skvěle, když se dostal k puku ve vlastním obranném pásmu. Po levé straně pak našlápl směrem dopředu, natlačil se přes vracejícího se MacKinnona až před branku a zakončením po ledě pokořil Grubauera. Asistence: Brandon Saad.
     
    61:05
    Brandon Saad a Alex DeBrincat jeli do přečíslení 2 na 1. Saad střílel, ale Grubauer drží!
     
    56:34
    Další díl souboje Toews versus Grubauer. I teď vyhrál hostující gólman. Kapitán Chicaga mířil z otočky do horního růžku branky Colorada, nalezl však lapačku německého brankáře!
     
    56:25
    DeBrincat našel mezi kruhy zcela volného Jonathana Toewse. Ten ale trefil jen Grubauera! Toews kroutí hlavou, tohle byla velká šance.
     
    55:57
    Forsling chyboval při rozehrávce a proti domácí brance se mohl rozjet Matt Calvert! Kiks svého mladšího spoluhráče napravil Brent Seabrook, který Calvertovu střelu zablokoval hokejkou!
     
    50:55
    Po Kaneově přihrávce střílel z první Jonathan Toews. Rána měla dobré parametry, ale zablokovat ji stačil Ian Cole! Následuje reklamní přestávka.
     
    48:58
    Nyní zůstal před brankou volný Jonathan Toews, ale kotouč skončil někde u Grubauera! Důležitý zákrok brankáře Colorada.
    41:44 Arťom ANISIMOV - 1:1
     
    41:44
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Domácí vyrovnávají sekundu před koncem své přesilovky! Postaral se o to ARŤOM ANISIMOV, který vyhrál buly na Brenta Seabrooka a vydal se před branku, kde dokázal pohotově tečovat Seabrookovu střelu od modré čáry. Asistence: Brent Seabrook.
     
    39:45
    Alex DeBrincat se ocitl v klinči dvou hostujících hráčů. Potrestán za vražení je Derick Brassard a Blackhawks si tedy zahrají přesilovku, která bude zřejmě rozdělena přestávkou.
     
    38:18
    Hosté se dlouho drželi v útočné třetině, ale Zadorov pak neudržel modrou čáru a byla z toho skvělá příležitost pro domácí. Dominik Kahun dostal puk na pravý kruh, odkud pálil z první do odkryté poloviny branky. Philipp Grubauer se ale stačil rychle přemístit a výborným zákrokem svému týmu uhájil těsný náskok.
    35:26 Alexander KERFOOT - 0:1
     
    35:26
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté soustavným tlakem utavili bránící trojici Chicaga! Nathan MacKinnon nabil na osu hřiště Tysonovi Barriemu, jehož ránu tečoval nohou před brankou clonící ALEXANDER KERFOOT za záda bezmocného Crawforda. Asistence: Tyson Barrie a Nathan MacKinnon.
     
    34:38
    Po kombinaci s MacKinnonem střílel Compher, Crawford se stačil přesunout!
     
    34:09
    Přesto jdou domácí do tří! Za hákování je vyloučen Jonathan Toews.
     
    33:38
    Gabriel Bourque skončil na ledě po souboji s Marcusem Krügerem. Rozhodčí to posoudili jako držení a hosté si tak zahrají přesilovku.
     
    32:08
    Rychlý protiútok Chicaga řešil Arťom Anisimov individuálně. Střílel z levého kruhu a trefil Grubauera do masky!
     
    30:12
    Puk se překvapivě odrazil před hostující branku, kde byl Brendan Perlini. Ten si ho chtěl stáhnout na forhend, ale v rozhodující chvíli mu sjel z hole!
     
    28:25
    Patrick Kane střílel hodně tvrdě z osy kluziště. Jen těsně minul hostující branku!
     
    27:41
    J. T. Compher se prokličkoval až před Crawforda. Před brankou operoval i Colin Wilson, ale ani jeden z hostujících hráčů puk za brankovou čáru nedostal!
     
    25:23
    Teď už musel. Seabrook totiž nezvládl souboj za brankou a puk se dostal na hůl volného Svena Andrighetta. Ten musel zakončovat bekhendem a trefil jen dobře postaveného Crawforda.
     
    21:34
    Carl Söderberg dobře zapracoval za brankou a dostal puk mezi kruhy na Svena Andrighetta. Ten byl v dobré šanci, ale jeho střelu na poslední chvíli srazil mimo Erik Gustafsson!
     
    18:21
    Tentokrát hosty zachránil výtečný Grubauer! Dokázal zareagovat na tečovanou střelu Connora Murphyho a kotouč gymnastickým zákrokem vytěsnil mimo svou svatyni!
     
    18:10
    Domácí byli blízko! Alex DeBrincat nahrál na pravý kruh Patrickovi Kaneovi, který z voleje nastřelil bližší tyčku!
     
    16:45
    Skvěle teď zasáhl Corey Crawford! Hostující gólman vyrazil před sebe střelu Nathana MacKinnona. K dorážce se dostal J. T. Compher, který puk zvedal nad levý beton domácího gólmana, ale tam byla ještě Crawfordova lapačka!
     
    14:44
    Blackhawks teď ale mohli jít do vedení! Střelu Toewse vyrazil Grubauer za svou branku, kde se ujal puku opět domácí kapitán. Ten se ho snažil po rychlém výjezdu do brankoviště zasunout za brankovou čáru, v čemž mu ležící Grubauer zabránil položenou hokejkou!
     
    12:15
    Nástřel Gustafssona na zadní tyčku nedokázal usměrnit do odkryté klece Alex DeBrincat! Hosté teď měli štěstí.
     
    05:09
    Marcus Krüger podrazil Tysona Josta a přesilovou hru si tak vyzkoušejí také hosté.
     
    01:56
    Hostující obránce Patrik Nemeth je vyloučen za vysokou hůl. První přesilovka Chicaga.
    01:13 Andrighetto trefil hned v úvodu zápasu tyčku domácí branky.
     
    01:13
    Hosté málem otevřeli skóre zápasu! Dostali se do přečíslení 2 na 1, které zakončoval střelou z levého kruhu Sven Andrighetto. Útočník Avs orazítkoval tyčku.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 42. Anisimov (Seabrook), 62. Keith (Saad) – 36. Kerfoot (Barrie, MacKinnon)


    Chicago Blackhawks: Crawford (C. Ward) – Seabrook (A), Keith (A), E. Gustafsson, Koekkoek, C. Murphy, Forsling – P. Kane, J. Toews (C), Sikura – Perlini, D. Strome, DeBrincat – Kahun, Anisimov, Saad – Krüger, Kämpf, Kunitz.
    Colorado Avalanche: Grubauer (Varlamov) – E. Johnson (A), Girard, Barrie (A), Cole, Nemeth, Zadorov, Graves – Compher, MacKinnon (A), Brassard – Agozzino, Söderberg, C. Wilson – Calvert, Jost, Kerfoot – Andrighetto, G. Bourque.

    Rozhodca: O'Halloran, St. Pierre – Nansen, MacPherson

    Diváci: 21 410