Sereď – Slovan Bratislava 1:4 (kon.) | Žilina – Michalovce 4:0 (kon.) | Podbrezová – Nitra 1:1 (kon.)
Zlaté Moravce – Senica 3:2 (kon.) | Trenčín – Trnava 0:1 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
3:2 (2:1)
FK Senica
Sobota 16.03.2019, 17:00Niké liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    FC ViOn Zlaté Moravce

    Posledný tím tabuľky má iba štrnásť bodov za štyri výhry, dve remízy a až šestnásť prehier. Bodoval preto iba v šiestich prípadoch z 22 a to je hrozná bilancia. Ak Zlaté Moravce nechcú putovať do nižšej súťaže, musia začať vyhrávať. Klub navyše inkasoval až 44 gólov, čo je najviac a strelil len devätnásť, to je zas najmenej. O štyri sa postaral Tomáš Ďubek. V jarnej časti ViOn porazil AS Trenčín, inak trikrát prehral. V priamom súboji však môže preskočiť jedenástu Senicu, ktorá má len o bod viac. V tejto sezóne Zlaté Moravce Seničanov porazili 4:0, potom im podľahli 0:3.

    FK Senica

    Záhoráci prehrali všetky štyri zápasy jarnej časti, keď postupne nestačili na Trenčín, Žilinu, Dunajskú Stredu a Slovan. Základnú časť ukončili na jedenástom mieste s pätnástimi bodmi. Horšie sú na tom iba Zlaté Moravce. Senica strelila len dvadsať gólov a inkasovala až 43, pričom vyhrala iba slabé tri stretnutia a to je najhoršia bilancia. Šesťkrát remizovala a v trinástich prípadoch prehrala. Roberto Dias strelil v lige päť gólov. Čo sa však nedarí vo Fortuna lige ide v Slovnaft Cupe, kde Senica naposledy postúpila výhrou 5:1 cez Nitru už do semifinále Štyri góly a to už v prvom polčase, strelil Eric Ramírez. Za päť zápasov v pohári strelilo mužstvu až 28 gólov, inkasovalo len tri.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Kwin Kwin, Asanović, Chren – Švec, Ľupták, Richtárech, Válovčan – Khomutov – Dočekal.
    Náhradníci: Krnáč – Grozdanovski, Tkáč, Duga, Beseda, Práznovský, Kelez.

    FK Senica: Taborda – Otrísal, Dias, Da Graca, Krč – Klapan, El Moudane, Tesija – Dangubič, Ramírez, Castaňeda.
    Náhradníci: Vorel – Dubois, Addo, Deretti, Azankpo, Petshi, Vuković.

    Rozhodca: I. Kružliak – Benko, Štrbo – Kráľovič.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáce Zlaté Moravce nastupujú v červených dresoch, hostia majú modré. Dôležitý súboj o záchranu začína.
     
    2
    Senica začína stretnutie kombináciou v strede ihriska, odkiaľ sa hostia prejsť k šestnástke súpera do prvej šance.
     
    3
    Senica svoju aktivitu pretavila do prvej šance, pretože výborne to spravil Frank Castaňeda, ktorý sa cez troch súperov dostal k strele. Brankár Chovan vyrazil na rohový kop.
     
    4
    Po rohovom kope prešli dopredu domáci hráči, tí sa na ľavej strane nedostali k postupnému útoku. Seničania odkopli.
     
    5
    Peter Čögley sa síce dostal k centru na zadnú žrď, zakončiť už nedokázal. Po kontakte so súperom faulovaný nebol.
     
    6
    Mihovil Klapan sprava centroval len do prvého obrancu pred sebou, vzápätí strieľal Eric Ramírez nepresne, vedľa brány.
     
    7
    Adrián Chovan si bez problémov postrážil center sprava, o ktorý sa postaral Eric Ramírez. Spoluhráčov pred bránou už nemal.
     
    8
    Federico Taborda sa dostal k dlhej lopte za defenzívu senického tímu, útočník Tomáš Dočekal k nej mal veľmi ďaleko.
     
    9
    ViOn prechádzal do pomerne dobrej akcie, lopta pred šestnástku neprešla, nakoľko si ju postrážila pozorná stopérska dvojica Senice.
     
    10
    Branislav Ľupták strieľal ľavačkou spoza šestnástky veľmi nepresne. Lopta by išla ďaleko od brány, aj tak ju defenzíva súpera odkopla.
     
    11
    Marko Tesija to skúsil ľavačkou, jeho pokus spred šestnástky si našiel prvý obranca Zlatých Moraviec. Zatiaľ je to boj o každú loptu.
     
    12
    Marko Tesija získal loptu po tom, ako ju zachytil v strede ihriska. Senica prešla dopredu, center sprava nenašiel vo vápne domácich nikoho.
     
    13
    FC ViOn Zlaté Moravce získali prvý rohový kop v stretnutí, ktorý zahrá Švec. Krídelník domácich našiel iba brankára Tabordu.
     
    14
    Frank Castaňeda skončil po kontakte so súperom na trávniku, faul sa nepíska. Senica získala len aut, no môže pokračovať v akcii.
     
    15
    Mihovil Klapan mal priestor na pravej strane, ten na prienik nevyužil. Seničania sa tak usadili v strede poľa, kde začínajú kombinovať.
     
    16
    Eric Ramírez pri snahe vybojovať loptu fauloval stopéra Kwima Kwima, rozohrávať bude brankár Chovan.
     
    17
    Tomáš Dočekal si pýtal faul pri šestnástke Senice. To sa neudialo a navyše sa pískalo proti českému útočníkovi domáceho celku.
     
    18
    Taborda poslal loptu výkopom do stredu poľa, kde bol faulovaný Sofian El Moudane. Previnil sa Vladyslav Khomutov.
     
    19
    Martin Chren odvrátil center Krča do šestnástky Zlatých Moraviec. Senica naďalej preukazuje svoju snahu hrať ofenzívne a robiť problémy defenzíve ViOn-u.
     
    20
    FK Senica by podľa aktuálneho priebehu rád nadviazal na posledný zápas, ktorý klub zo Záhoria odohral v Slovnaft Cupe a vyhral 5:1.
     
    21
    Marko Tesija sa pred šestnástkou nedostal k prihrávke a ani k strele. Vystúpila k nemu dvojica súperov a loptu mu zobrala.
     
    22
    Zlatomoravčania síce založili protiútok, avšak ten sa nevydaril. Lopta skončila na nerovnosti na trávniku a Martin Válovčan ju nezachytil.
     
    23
    Peter Čögley odkopol loptu smerujúcu na krídlo, Frank Castaňeda vo svojej akcii nemohol pokračovať. Senica však ostala pri lopte.
     
    24
    Senica sa naďalej snaží niečo vymyslieť na ľavej strane, cez prehustený priestor sa to nedarí. Odkop si postrážil Taborda.
     
    25
    Senica dala gól!
    Tomáš Dočekal sa previnil ďalším ofenzívnym faulom pred šestnástkou hostí, Senica začína kombinovať od stopérov. Rýchlo sa však hostia dostali pred vápno a FILIP DANGUBIČ trafil po zemi nechytateľne k žrdi.
     
    26
    Senica sa dostala do zaslúženého vedenia, pretože od začiatku mala viac z hry. Uvidíme, či tento gól Zlaté Moravce nakopne.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Dávid Richtárech (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    28
    Senica sa aj po strelenom góle snaží naďalej útočiť, čo sa trochu bije s očakávaniami domácich fanúšikov. Tí začínajú prejavovať svoje emócie.
     
    29
    Dobrý center sprava narobil senickej defenzíve problémy. Mohla z toho byť aj šanca, keby v poslednej chvíli nezakročil Carlos Daniel Da Graca.
     
    30
    Zlaté Moravce dali gól!
    ANTONIO ASANOVIČ vyrovnáva z prvej nebezpečnej situácii pred bránou Senice. Najskôr loptu hlavou nezakončil Dočekal, následne zle odkopol Ramírez a obranca ViOn-u z voleja trafil presne.
     
    32
    Zlaté Moravce stiahnuté na vlastnej polovici ihriska, Senica sa snaží útočiť a kombinovať pred šestnástkou domáceho celku.
     
    33
    Martin Válovčan poslal sprava prudký center, ten odvrátil Carlos Daniel Da Graca. Vzápätí mieril vedľa Dávid Richtárech.
     
    34
    Jakub Švec sa krásne dostal cez protihráčov až k strele, tú musel senický brankár Federico Taborda vyraziť nad vlastnú bránu.
     
    35
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Vladyslav Khomutov, prichádza Vladimír Tkáč.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Roberto Dias (FK Senica).
     
    36
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci získali priamy kop, ktorý síce Senica odvrátila, lenže po prihrávke sprava v skrumáži vystrelil KWIM KWIM, ktorý trafil nechytateľne do rohu brány. ViOn po inkasovanom góle ožil a dva góly sú len vyústením.
     
    37
    Razom je to doposiaľ aktívnejšia Senica, kto musí útočiť. Zlaté Moravce otočili stretnutie za pár minút. Pred nami je ale ešte veľa minút.
     
    38
    Martin Válovčan fauloval vedľa svojej šestnástky, centrovať pred bránu Chovana bude môcť Filip Dangubič.
     
    39
    Frank Castaňeda si výborne nabehol na prudký pas, ktorý minul Chovan. Sám pred prázdnou bránou ju nedokázal zakončiť do siete. Tam po zrážke so žrďou skončil sám. Bude v poriadku.
     
    40
    Päť minút riadneho hracieho času v prvom polčase. Dokáže sa Senica znova zapísať na streleckú listinu?
     
    41
    FC ViOn Zlaté Moravce získal rohový kop, ešte pred zakončením Kwima prišiel ofenzívy faul.
     
    42
    Dopredu tak prešla Senica. Eric Ramírez sa na krídle pohral s obranou súpera, vnikol do šestnástky, avšak pokus k žrdi si postrážil Adrián Chovan.
     
    43
    Tvrdý zákrok pri postrannej čiare. Filip Dangubič len tesne unikol žltej karte z kapsičky rozhodcu Kružliaka.
     
    44
    Eric Ramírez išiel za prihrávkou do šestnástky súpera, v poslednej minúty mu loptu rezolútne odpálil Martin Chren.
     
    45
    Adrián Chovan sa dosť zbytočne dostal na hranicu šestnástky, kde ho obišiel Frank Castaňeda. V poslednej chvíli ho dostúpil Peter Čögley a nepustil Juhoameričana k strele.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Kto by čakal, že v súboji dvoch posledných tímov to bude nuda, tak by sa veľmi mýlil, pretože v Zlatých Moravciach sledujeme na slovenské pomery veľmi dobrý futbal. Senica mala takmer polhodinu viac z hry, išla do vedenia, lenže ViOn následne zvýšil aktivitu a skóre otočil. Druhý polčas sa začne zhruba o 18:04.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Cez prestávku nestriedal ani jeden tréner, takže oba tímy nastupujú v takých istých zostavách, v akých ten úvodný skončili.
     
    48
    Jakub Švec centroval z priameho kopu, kde sa do zakončenia znova tlačil Noe Achille Amban Kwin. Včas pred ním odkopol Eric Ramírez.
     
    49
    Tomáš Dočekal zakončoval z hranice veľkého vápna, strela do stredu brány nenarobila problémy, Taborda bez problémov zasiahol.
     
    50
    Martin Válovčan strieľal do súpera získal, rohový kop. Po ňom strieľal nepresne útočník ViOn-u Tomáš Dočekal.
     
    51
    Adrián Chovan síce zasahovať nemusel, avšak Eric Ramírez poslal zaujímavý pokus z diaľky, ktorý išiel tesne vedľa ľavej žrde.
     
    52
    Zlaté Moravce sa snažia útočiť po pravej strane, tam je priestor prehustený. Senica si dáva veľký pozor.
     
    53
    Faul domácich v strede poľa daroval loptu Senici, tá sa snaží po pravej strane prejsť dopredu.
     
    54
    Peter Čögley sa znova dostal k lopte na pravej strane. Tomáš Dočekal zapracoval dosť dobre a získal rohový kop pre svoj tím.
     
    55
    Jakub Švec rozohral rohový kop na hranicu päťky, kde sa snažil hlavičkovať Noe Achille Amban Kwin. V poslednej chvíli zasiahli obrancovia Senice.
     
    56
    Celú akciu domácich prerušil ofenzívny faul, o ktorý sa postaral Dávid Richtárech, čo sa nepáčilo jemu a ani fanúšikom.
     
    57
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Filip Dangubič, prichádza Jean Deretti.
     
    58
    Eric Ramírez si pri spracovaní lopty pomohol rukou, snaha rozvinúť akciu preto ešte ani poriadne nezačala a už bola zastavená.
     
    59
    Jakub Švec hľadal spoluhráčov pred šestnástkou Senice, tú prečítal futbalisti Senice, no nedostali sa do protiútoku.
     
    60
    Dávid Richtárech dostal poriadne tvrdý zásah pri striedačke Zlatých Moraviec, kde ostal ležať, ale hlavný arbiter dlho nereagoval. Nakoniec predsa len asi bude žltiť.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Mihovil Klapan (FK Senica).
     
    62
    Žltú kartu dostáva Erik Otrísal (FK Senica).
     
    62
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Dávid Richtárech, prichádza Denis Duga.
     
    63
    Jakub Švec centroval z priameho kopu len na súperov, obranca Noe Achille Amban Kwin dostal guľatý nezmysel do bezpečia.
     
    65
    Senica drží loptu v strede ihriska, postupne sa dostáva pred šestnástku, kde tvrdšie zahral Martin Chren. Faul mu však odpískaný nebol.
     
    66
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Mihovil Klapan, prichádza Sacha Petshi.
     
    67
    Aj druhý polčas prináša dobrý futbal, no vkradli sa nám do neho zbytočné nebezpečné zákroky, ktoré mu škodia.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Branislav Ľupták (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    68
    Erik Otrísal si pri striedačkách začal niečo vysvetľovať s lavičkou súpera. Do všetkého sa zapojil štvrtý rozhodca a potom aj hlavný. Emócie čoraz viac narastajú.
     
    69
    Senica sa nevie dostať ďalej, ako do stredu ihriska. Zlaté Moravce v týchto momentoch predvádzajú veľmi dobrú defenzívnu hru.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže sa Senica ešte dostať ku gólu, alebo si Zlaté Moravce víťazstvo postrážia?
     
    71
    Eric Ramírez dostal zaujímavý pas za obranu súpera, k lopte mal ale ďaleko. Ako prvý bol pri nej brankár Adrián Chovan.
     
    72
    Sacha Petshi po príchode na ihrisko ovláda stred poľa. Získava lopty a podstupuje súboje, Jedine mu nejdú prihrávky dopredu.
     
    74
    Senica dala gól!
    Adrián Chovan vybehol poriadne zle po centrovanej lopte, tá spadla za neho a voľný CARLOS DANIEL DA GRACA ju dostal hlavou do siete.
     
    75
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Frank Castaňeda, prichádza Désiré Ségbé Azankpo.
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Jakub Švec, prichádza Krešimir Kelez.
     
    76
    Krešimir Kelez fauloval v strede ihriska, pretože mu ušiel lakeť a na trávniku sa ocitol jeden zo súperov.
     
    77
    Sacha Petshi spravil veľkú chybu, avšak celá situácia vyplynula iba do nepresnej strely, ktorú poslal Tomáš Dočekal.
     
    78
    Jean Deretti sa takmer dostal do šance, pri lopte za obranu Zlatých Moraviec bol však ako prvý brankár Adrián Chovan, ktorý trochu odčinil svoju chybu.
     
    79
    Ofenzívny faul končí akciu domácich, previnil sa Tomáš Dočekal, takže rozohrávať bude brankár Senice Federico Taborda.
     
    80
    Desať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže sa ešte niekto zapísať na streleckú listinu v chladnom zlatomoravskom sobotnom večeri?
     
    81
    Denis Duga predviedol poriadne tvrdý zákrok zozadu pri postrannej čiare, na zemi skončil Eric Ramírez. Toto proste volalo po karte, no tá nepríde.
     
    82
    Boje o loptu v strede ihriska skončili autovým vhadzovaním pre Senicu, po ňom prichádza tvrdý sklz na Krča. Ani teraz sa nebude žltiť.
     
    83
    Désiré Ségbé Azankpo sa dostal k centru zľava, ktorý si z ničoho-nič našiel Eric Ramírez. Ten cez obrancu Chrena zakončil tesne vedľa troch žrdí.
     
    84
    Eric Ramírez v pozícii centrujúceho hráča nenašiel žiadneho zo spoluhráčov, odkopávať bude brankár Adrián Chovan.
     
    85
    Sofian El Moudane získal loptu v strede ihriska a poslal kolmicu za obranu, Eric Ramírez sa k nej nedostal. Opäť dobre zareagoval Adrián Chovan.
     
    86
    Noe Achille Amban Kwin zasiahol proti centru na krídlo, kde sa nedostal do hry Erik Otrísal. Senica aj napriek tomu ostáva v ofenzíve.
     
    87
    Jean Deretti poslal zaujímavý pokus z diaľky, ten si Adrián Chovan postrážil. Následne si nerozumel s rozohrávkou, ktorú nasmeroval iba do autu.
     
    88
    FC ViOn Zlaté Moravce získal rohový kop, Denis Duga bude centrovať určite nebezpečne pred bránu senického tímu.
     
    89
    Duga spoluhráčov nenašiel, tiahly center na zadnú žrď dostal do bezpečia brankár Senice Federico Taborda.
     
    90
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    90+1
    Jean Deretti v páde zakončil len do miest, kde bol Chovan. Dopredu prešiel ViOn, avšak Tkáč hlavičkoval až príliš ľahko vedľa troch žrdí.
     
    90+2
    Zlaté Moravce dali gól!
    Domáci idú do vedenia pár sekúnd pred koncom a zdá sa, že je rozhodnuté, pretože po priamom kope poslal loptu pred malé vápno medzi stopérov Kwim a voľný VLADIMÍR TKÁČ nedal Tabordovi žiadnu šancu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Súboj dvoch posledných tímov priniesol skvelý futbal. Pre nestraného fanúšika priam výborný. Senica viedla, Zlaté Moravce skóre otočili a aj keď hostia vyrovnali po chybe Chovana, tak hrdinom sa stal v závere Vladimír Tkáč, ktorý prišiel ako striedajúci hráč. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (18:56:56)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 30. Asanović, 36. Kwin Kwin, 90+2. Tkáč (Kwin Kwin) – 25. Dangubič (Ramírez), 74. Da Graca

    Karty:   27. Richtárech (ZMO), 67. Ľupták (ZMO) – 35. Dias (SEN), 61. Klapan (SEN), 62. Otrísal (SEN)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Kwin Kwin, Asanović, Chren – Švec (75. Kelez), Ľupták, Richtárech (62. Duga), Válovčan – Khomutov (35. Tkáč) – Dočekal.
    Náhradníci: Krnáč – Grozdanovski, Tkáč, Duga, Beseda, Práznovský, Kelez.

    FK Senica: Taborda – Otrísal, Dias, Da Graca, Krč – Klapan (66. Petshi), El Moudane, Tesija – Dangubič (57. Deretti), Ramírez, Castaňeda (75. Azankpo).
    Náhradníci: Vorel – Dubois, Addo, Deretti, Azankpo, Petshi, Vuković.

    Rozhodca: I. Kružliak – Benko, Štrbo – Kráľovič