Nitra – Trenčín 4:1 (kon.) | Košice – Poprad 1:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC Košice
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1) Stav série: 0:2
HK Poprad
Utorok 12.03.2019, 18:00 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vzájomné zápasy Košíc a Popradu:

    V tejto štatistike je na tom o čosi lepšie Poprad – ten vyhral štyri z celkových šiestich tohtosezónnych vzájomných zápasov. Nutné je však podotknúť, že tu platí akási vzácna rovnica – môj dom, tvoj hrad. Ani jeden z celkov totiž zatiaľ na domácom klzisku nevyhral.

    HC Košice – HK Poprad 0:1, 23.9.2018
    HK Poprad – HC Košice 2:5, 26.10.2018
    HC Košice – HK Poprad 3:4 pp, 27.11.2018
    HK Poprad – HC Košice 1:3, 4.1.2019
    HC Košice – HK Poprad 3:5, 8.1.2019
    HC Košice – HK Poprad 2:3, 11.3.2019
     
    Z pohľadu základnej časti (Poprad):

    Poriadne turbulentnú základnú časť má za sebou aj HK Poprad. Ten nevstúpil do novej sezóny ideálne, na ľade Trenčína prehral v prvom kole 2:4. Zverenci trénerského tria Roman Stantien – František Štolc – Dučan Brincko si ale chuť napravili už v nasledujúcom zápase, keď na domácom ľade zdolali nováčika z Budapešti. Od tohto momentu Popradčania striedali vydarenejšie obdobia s tými menej vydarenými.

    V jednom ohľade sú na tom s Košicami rovnako – najviac vyhrali päť po sebe idúcich zápasov, no narozdiel od Oceliarov, Kamzíci tak učinili počas základnej časti až dvakrát. Naposledi ťahali víťaznú šnúru od 1.2. až do 17.2.2019, keď postupne zdolali Žilinu, Zvolen, dvakrát Detvu a Miškovec.

    Popradu patrí po základnej časti piata priečka tabuľky. Za Košicami tak zaostal o sedem bodov, pred Trenčínom na šiestom mieste si zasa udržal deväťbodový náskok. Kamzíci skórovali do sietí súpera celkovo 168-krát, pričom sami inkasovali 147 gólov.

    Zo sveta hráčskych štatistík (Poprad):

    Z pohľadu získaných bodov je to medzi Kamzíkmi pomerne vyrovnané, no v ich tíme jeden hráč predsa len vyčnieva – Patrik Svitana. Ten skóroval v 56 zápasoch 19-krát a pridal aj 33 asistencií. S celkovým počtom 52 bodov (0,93 bodu na zápas) sa tak stal najproduktívnejším Popradčanom základnej časti. Druhé miesto patrí Marekovi Zagrapanovi (36 bodov), bronzový je Dávid Bondra (35 bodov).

    V štatistike dosiahnutých gólov sa už poradie mení. Najproduktívnejším strelcom bol Dávid Bondra (22 gólov), Patrik Svitana je tu s 19 gólmi druhý. Tretie miesto patrí osemnásťgólovému Samuelovi Takáčovi. Najlepším nahrávačom v tíme je Svitana (33 asistencií), druhý Zagrapan prihral na 21 gólov. Len o jednu asistenciu menej má v tomto ohľade tretí Abdul.

    Hľadať jednoznačnú brankársku jednotku v prípade Popradu by bolo veľmi ťažké – a napriek tomu ju Kamzíci predsa len majú. Je ňou Tomáš Vošvrda, ktorý odchytal v tejto sezóne za severanov 38 zápasov – z toho 25 víťazných bolo a 13 nie. Vošvrda má na svojom konte päť shutoutov a celkovo 1216 úspešne zastavených pukov. Inkasoval rovných 90 gólov, a to pri priemere 2,43 na zápas a úspešnosti zákrokov na úrovni 93,11 %.

    V počte odchytaných minút (679 a šesť sekúnd) je na druhom mieste Patrik Nechvatal. Ten odohral 14 zápasov, z toho v jednom sa tešil z vychytanej nuly. V ostatných 13 inkasoval 29-krát, a to pri úspešnosti zákrokov 92,77 %. Pod Tatrami si zachytal aj Luka Gračnar. Udialo sa tak v desiatich zápasoch, z toho šesť bolo víťazných. Slovinec má na svojom konte jednu vychytanú nulu a úspešnosť zákrokov 93,01 %. Brankárske kvarteto Popradu uzatvára mladík Daniel Jakub Pavličkoštyri zápasy, štyri prehry, úspešnosť zákrokov 86,79 %.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri druhom zápase zo štvrťfinálovej série play-off Tipsport ligy medzi HC Košice a HK Poprad. Stretnutie sa odohrá v utorok 12.3. o 18:00 na ľade košickej Steel Arény.

    Prvý zápas štvrťfinálovej série:

    HC Košice – HK Poprad 2:3
    Góly a asistencie: 17. Brophey, 50. Haščák (Šerbatov, Derljuk) – 5. Buzzeo (Salija, Miller), 24. Mlynarovič (Svitana), 53. Petran (Karalahti, Buzzeo), stav série: 0:1

    Z pohľadu základnej časti (Košice):

    Do aktuálneho ročníka vstúpili Oceliari tým najlepším možným spôsobom. Počas prvého sezónneho týždňa zvíťazili vo všetkých piatich odohraných zápasoch, a to s celkovým skóre v pomere 24:9. Košičania nestratili ani bod, čo im výrazne napomáhalo v stúpaní tabuľkou smerom nahor. Ešte pred koncom septembra však prišlo prvé – a napokon i druhé zaváhanie.

    O prvé body v sezóne obral Košice práve ich štvrťfinálový súper zo severu Slovenska – Poprad. Kamzíkom stačil na plný bodový zápis na ľade Steel Arény jediný gól Svitanu. Oceliari následne nestačili ani na Banskú Bystricu a začínalo byť jasné, že ich suverenita nebude vôbec taká jednoznačná.

    To sa napokon potvrdzovalo počas celej základnej časti. A čo viac, zverenci trénerského tandemu Roman Šimíček – Marcel Šimurda – Peter Bartoš už pred play-off sériu piatich víťazných zápasov z úvodu sezóny nezopakovali. Aj to bol tak napokon faktor, ktorý rozhodol o tom, že Košice do vyraďovacej fázy postúpia z celkovej štvrtej priečky – Oceliari zaostali za treťou Nitrou o jeden bod, a to s celkovým skóre 190:135.

    Zo sveta hráčskych štatistík (Košice):

    Suverénne najproduktívnejším Košičanom základnej časti sa stal, paradoxne, ten najstarší. Kapitán Ladislav Nagy síce počas sezóny bojoval s niekoľkými zraneniami, napriek tomu si ale v 48 odohraných zápasoch na svoje konto pripísal 34 gólov a 27 asistencií. S celkovým počtom 61 bodov tak predbehol druhého Petra Kafku v súčte o 17 bodov. Nagy je v košickom tíme najlepším strelcom a druhým najlepším nahrávačom (tu si poradie s Kafkom vymenil).

    Jednoznačnou jednotkou v bránke Košíc bol počas základnej časti Čech Vladislav Habal. Ten odchytal v aktuálnej sezóne za Oceliarov zatiaľ 44 zápasov, počas nich čelil celkovo 1415 strelám. Tento údaj z neho robí po Andrejovi Košarišťanovi (Nové Zámky) druhého najvyťaženejšieho gólmana celej súťaže.

    Habal má na svojom konte 28 výhier a 16 prehier. Obdržal 96 gólov, a to pri celkovej úspešnosti zákrokov na úrovni 93,22 %. Počas tipsportligovej základnej časti sa tešil z piatich shutoutov. Košickou dvojkou bol mladík Stanislav Škorvánek. Ten sa medzi tri žrde postavil 15-krát, z toho v deviatich prípadoch svojmu celku vychytal víťazstvo. Na svojom konte má aj dve nuly, a to pri úspešnosti zákrokov na úrovni 92,71 %. 14 minút a 26 sekúnd odchytal za Košice Matúš Nagy (2 inkasované góly, 71,43 % úspešnosť zákrokov), 20 minút odohrala aj ich najnovšia akvizícia Ján Laco (úspešnosť zákrokov na úrovni 100,00 %).
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Laco) – Slovák, Koch, Derluj, Šedivý, Čížek, Dudáš (A), Pulli – Sýkora, Brophey, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Petráš – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Jokeľ, Klíma, Lušňák – Žitný

    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Miner, Brejčák (A), Fabian (C), Petran, Erving, Salija, Karalahti, Paločko – Bondra, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Abdul – Macík, Paukovček, Belluš

    Rozhodca: Štefik, Stano – Rojík, Gajan.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Druhý zápas štvrťfinálovej série medzi Košicami a Popradom sa začal. Ako prví sa z vyhraného buly, podobne ako včera, tešia domáci Oceliari. Predpokladáme tak ich úvodnú útočnú akciu.
     
    00:59
    Sýkora v strede poľa individuálne. Pohybom tela sa zbavil súpera, následne ale o puk prišiel. Košičan tak smerom dopredu pokračovať nemohol.
     
    01:25
    Prvá vážnejšia šanca. Petráš to skúšal z ľavej strany príklepom, Vošvrda si svojím zákrokom stopercentne istý nebol. Puk sa mu ale napokon podarilo vytlačiť na zadný mantinel.
     
    02:30
    Dobrá práca Paukovčeka, ktorý za bránkou ustál hit Šerbatova a prihral na spoluhráčov. Popradu to každopádne na založenie útočnej akcie nestačilo.
     
    02:31
    A Šerbatov bol aktívny aj naďalej. Teraz si skryl puk pod čepeľ a nakorčuľoval si na hranicu kruhov. Odtiaľ skúsil vystreliť, no hokejku do jeho rany vložil výborne Miner.
     
    03:40
    Fabianova práca na obrannej modrej čiare. Súperovi puk vypichol, Popradčania sa následne stiahli za Vošvrdovu bránku a prestriedali počas hry.
     
    04:20
    Nagy sa presúval popri mantineli, jeden z Popradčanov ho ďalej nepustil. Tu košická útočná akcia končí.
     
    04:35
    Oceliari teraz nezvládli rozohrávku podľa predstáv a dopustili sa zakázaného uvoľnenia. Po dlhšom čase buly pred Habalom, vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    05:13
    Haščák si chcel obhodiť súpera, nepodarilo sa mu to. Košice sa následne museli rýchlo stiahnuť, čo vyriešili len nedovoleným zákrokom. Presilovka pre Poprad.
     
    05:15
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Eliezer Šerbatov – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    05:22
    Prvé strkanice v zápase prišli pri vhadzovaní v strednom pásme. Zatiaľ sa to zaobíde bez trestov, hlavný arbiter korčuľuje hráčom dohovoriť.
     
    06:03
    Jakub Suja to vyriešil dobre a aj keď prirhávku do tandemu nezachytil, puk dokorčuľoval, naviazal na seba hráča a odpálil ďaleko od Habalovej bránky.
     
    06:32
    Poprad už ale aktívne pracuje pred Habalom.
     
    07:06
    Zbytočne dlho si teraz Kamzíci prihrávali. Brejčák poklepal po ľade azda trikrát, ani v jednom prípade ale prihrávku na strelu z prvej nedostal. Škoda pre hostí.
     
    07:36
    Karalahtimu prepadol puk cez čepeľ, no Keni ho ešte stihol dokorčuľovať. Následne volil žabku smerom k Habalovi, zakázané uvoľnenie sa po jeho vyhodení pískať nemuselo.
     
    07:53
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vladislav Habal – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).
     
    08:12
    Obrovská šanca Popradu! Kevin Miller dostal ideálny puk na pravú stranu, strelou švihom ale neuspel. Kamzíci roztočili pred Habalom kolotoč, ktorý bude len veľmi ťažké ubrániť.
     
    08:56
    Oceliarom sa to ale zatiaľ darí, puk posielajú aspoň do stredného pásma.
     
    09:10
    No a teraz si už bude musieť zahrať aj Vošvrda. Oba celky využijú priestor na prestriedanie unavených formácií.
     
    09:47
    To bol zrejme Dudáš, kto sa teraz snažil nájsť priestor vo Vošvrdovej bránke. Volil ranu ako z dela, jeho zakončenie príklepom ale skončilo na zadnom mantineli.
     
    10:31
    Nádherný zákrok Tomáša Vošvrdu, ktorý vystavil ukážkovým spôsobom stopku Šedivému. Veľmi rýchly pohyb lapačkou, nasleduje komerčná prestávka.
     
    10:53
    Opäť je hra prerušená, opäť po zákroku gólmana v drese Kamzíkov. Vhadzovať sa bude po Vošvrdovej ľavej rukavici.
     
    11:16
    Mlynarovič vyhral buly, cez Minera sa následne puk dostal až k Habalovi. Poprad sa však teší zbytočne, je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    11:50
    Hra je často prerušovaná. Hrá sa rýchly hokej, no toto mu na tempe rozhodne nepridáva. Puk naposledy opustil hraciu plochu, buly v strednom pásme.
     
    12:16
    Ignatuškinova práca proti Zagrapanovi znamenala len postavenie mimo hry. Ďalšie buly pri obrannej čiare popradského celku.
     
    12:16
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Alexander Miner – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    13:16
    Košičania sa dostali do pásma, puk sa tam poriadne poodrážal. napokon sa k nemu dostal Fabian, ktorý ho razantne vyváža ďaleko od Vošvrdovej bránky.
     
    14:26
    Košičania roztočili pred bránkou súpera kolotoč. Boli z toho dve strely od modrej čiary – jedna priama, tú druhú ešte tečoval Ignatuškin. Vošvrda si s obomi pukmi poradil. Pokračujeme pri hre piatich proti piatim.
     
    15:07
    Dudášove tri tvrdé zakončenia od modrej čiary. Dve z nich Vošvrda vykopol, s tým tretím mu už pomohla popradská defenzíva. Nasleduje komerčná prestávka.
     
    15:27
    Brejčákova práca na pravej strane ľadovej plochy. Popradský hráč to skúšal individuálne, každopádne, prísť sa mu podarilo len po deliacu červenú čiaru.
     
    16:27
    Petráš prihral na modrú čiaru, strelu odtiaľ Vošvrda vytlačil späť do hry. Puk sa napokon dostal práve k Petrášovi, no domáci útočník to už na zakončenie nemal.
     
    17:30
    Mlynarovič obohratý, po priťuknutí Bropheyho ale prišlo zakončenie len do vlastných radov – tú strelu schytal jeden z Košičanov. Oceliari tak prichádzajú o možnosť hrať v útočnom pásme.
     
    18:30
    Fabianova dobrá práca, vďaka ktorej sa hra presťahuje pred Habala.
     
    19:16
    Každopádne, nič podstatné sa tam neudialo. Medzičasom začala plynúť posledná minúta, Košice ju odštartovali svojím zakázaným uvoľnením.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Siréna v Steel Aréne hlasno zatrúbila, znamená to koniec úvodného dejstva druhého štvrťfinálového zápasu medzi Košicami a Popradom. Po 20 minútach hry platí nerozhodný stav 0:0.

    Pomer striel po 1. tretine: 15:11

    Druhá tretina sa začne približne o 18:57.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:20
    Prostredná časť riadnej hracej doby práve začala plynúť. Budeme zvedaví na to, čo nám prinesie ďalších 20 minút hry.
     
    21:04
    Roman Derljuk nemal ptorebnú stabilitu, preto sa s pukom radšej za košickú bránku vrátil. Oceliari už puk na druhýkrát pred Vošvrdu predsa len dostali.
     
    21:42
    Pekná postupná akcia v podaní Košíc. Všetko odštartoval dlhou prihrávkou Slovák, domáci si ešte v pásme puk vymenili. Na Vošvrdu ale ich rýchla kombinácia neplatila.
     
    21:56
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Radoslav Macík – 2 min., podrazenie).
     
    22:10
    Poprad sa rýchlo oslobodzuje, puk letí k Habalovi.
     
    22:43
    No a Košice mali veľký problém dostať ho odtiaľ. Šedivý pri košickej svätyni padol, čo Popradčania využili a nazbierali ešte niekoľko cenných sekúnd.
     
    23:40
    Už boli Oceliari pred Vošvrdom, no puk si tam len nezmyselne dlho posúvali. Takto presilová hra vyzerať v žiadnom prípade nemá.
     
    24:01
    Macík je už na ľadovej ploche, pokračujeme v hre piatich proti piatim.
     
    24:45
    Salijovo nahodenie na Habala. Gól z toho byť síce nemohol, napriek tomu to urobili Kamzíci umne. V podstate zadarmo totiž získavajú buly v útočnom pásme.
     
    24:58
    Na malý moment to vyzeralo ako košické prečíslenie štyroch proti trom, no hostia sa výborne vrátili a celú situáciu vyriešili.
     
    25:40
    Fabianov puk prepadol do stredného pásma. Hostí to síce mrzelo, no tento fakt aspoň využili na prestriedanie. Striedať budú chcieť aj Košice.
     
    26:47
    Oceliari sa usadili pred Vošvrdom, na ktorého letela aj nebezpečne sa javiaca strela od modrej. Popradský gólman ešte pre istotu všetko skontroloval, no puk v jeho sieti neskončil.
     
    27:34
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Tomáš Klíma – 2 min., podrazenie).
     
    27:42
    Suja vyhral vhadzovanie, Poprad ale ostal v košickom obrannom pásme. Martin Dudáš to využil na rozdanie dvoch pekných bodycheckov.
     
    28:16
    Teraz sa už Oceliari oslobodzujú.
     
    28:37
    Evan Brophey vystúpil pomerne vysoko, čo sa napokon ukázalo ako správny ťah. Kanadský center puk posúva ku Vošvrdovi, Košice striedajú. Striedať pôjdu aj Popradčania.
     
    29:40
    Mlynarovič chcel puk posunúť umne na modrú čiaru, no nevolil najideálnejší spôsob. Hráč v tomto priestore to na strelu bez prípravy nemal.
     
    30:03
    Medzičasom začala plynúť druhá polovica riadnej hracej doby. Oba celky hrajú s piatimi mužmi, my stále čakáme na úvodný presný zásah v stretnutí.
     
    30:37
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Radoslav Macík – 2 min., napadnutie).
     
    30:45
    Obrovská šanca Popradu, ani z tohto nie je gól! Dávid Bondra sa rútil osamotený na Habala. Ťazko povedať, či zakročil domáci gólman – ešte pravdepodobnejšie je, že to bola konštrukcia jeho bránky.
     
    31:37
    Poprad sa oslobodzuje, Šedivý puk zbiera za Habalovou svätyňou.
     
    32:30
    Snahu Oceliarom uprieť rozhodne nemožno, v útočnej tretine sú však až príliš statickí. Ani počas tejto presilovky sme početnejšiu streľbu nevideli, gól tak padnúť nemohol.
     
    33:30
    Dudáš si vzal do hľadáčika Svitanu, títo dvaja kohúti si teraz nič nedarovali. Začína sa to vyostrovať, zatiaľ ale päste nelietali.
     
    33:39
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Justin Buzzeo – 2 min., hákovanie).
     
    33:47
    Košice sa v úvode presilovky sami posielajú k Habalovi, môže za to zlá prihrávka smerujúca na modrú čiaru.
     
    34:30
    Pred Vošvrdom teraz bolo horúco. Domáci volili zakončenia od modrej, na ktoré nereagoval gólman práve ideálne. Puk mu viackrát vypadol, gólová dorážka z toho ale neprišla.
     
    35:18
    Skúšal to aj košický kapitán Nagy, jeho pokus prepadol až k bránke. Vošvrda preto veľa oficiálnych možností nemal, hru musel prerušiť.
     
    36:01
    Oba celky medzičasom hrajú v plnom počte. Samuel Mlynarovič drží puk v útočnej tretine popradských Kamzíkov.
     
    36:30
    Hra sa presťahovala na opačnú polovicu. Ani jeden z celkov ale nepôsobí v útočnej tretine istým dojmom, čo vyhovuje najviac brankárom. Tí teraz veľa práce nemajú.
     
    37:58
    Zdá sa, že oba celky by sa už najradšej videli v kabínach. Každopádne, ešte predtým bude pokračovať košická aktivita pred Vošvrdom.
     
    38:30
    Derljukovi puk cez čepeľ na útočnej modrej čiare prepadol, ruský obranca poň musel korčuľovať do stredného pásma. Košice tak prišli o možnosť pokračovať pred gólmanom súpera.
     
    38:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Roman Derljuk – 2 min., hákovanie).
     
    38:48
    Dudášov vysoký puk, popradský obranca bez šance zachytiť ho. Tomáš Vošvrda bude chcieť svojim spoluhráčom pomôcť.
     
    39:30
    Už je tu ale posledná minúta a hrá sa ďaleko od Habala.
     
    39:42
    Pred bránkou boli Mlynarovič i Miller, to bolo pre Košice poriadne nepríjemné. Ich žabku ale zachytil Habal. Do popradských hráčov sa ešte pustil Dudáš, ktorý si chránil svojho gólmana.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Hlavný arbiter fúkol do svojej píšťalky a poslal hokejistov do kabín. Znamená to jediné – koniec druhej tretiny, po ktorej platí v košickej Steel Aréne priebežný stav 0:0.

    Pomer striel po 2. tretine: 25:22

    Tretia tretina sa začne približne o 19:50.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Puk sa dotkol ľadovej plochy, tretia tretina sa začala. Sledujeme opäť zaujímavý zápas, preto veríme, že nebude záverečná časť riadnej hracej doby v tomto ohľade výnimkou.
     
    40:41
    Svitana sa s pukom po ľavom krídle dostal pred Habala, unáhlenú strelu ale nevolil. Naopak, radšej pribrzdil a počkal si na to, kým sa jeho spoluhráči v pásme rozostavia.
     
    41:10
    Erving napádaný Spilarom, toto ale zvládol. Poprad tak môže už počas hry piatich proti piatim postupovať smerom dopredu.
     
    42:11
    Košičania v snahe o rýchle prenesenie hry spoza Habala k bránke Tomáša Vošvrdu. Dudáš posielal puk po ľavej strane, no jeho zámeru spoluhráči nerozumeli.
     
    42:12
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., nečakané napadnutie).
     
    43:10
    Poprad sa držal v pásme, s výnimkou jednej strely tam ale nevymyslel nič. Oceliari sa tak dokázali oslobodiť, i keď puk poletí len do stredného pásma.
     
    43:50
    Teraz to už Košiciam vyšlo lepšie. Suja ponaháňal súpera a neodpustil si ani jeden hit. Získal tak cenné sekundy, jeho spoluhráči mohli prestriedať.
     
    44:49
    Arturs Salija si pohybom pýtal puk, Popradčania to ale napokon riešili cez ľavé krídlo. To sa ukázalo ako chybné rozhodnutie, neprišiel z toho ani strelecký pokus.
     
    45:20
    Obrovská šanca Košíc! Eduard Šedivý dostal ideálny puk na vnútornú hranicu ľavého kruhu. Volil krátky švih, no bránku Vošvrdu napokon trestuhodne prepálil.
     
    45:51
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Lušňák – 2 min., podrazenie).
     
    45:55
    Poprad to skúšal podobne ako včera – bezprostredne po buly. Včero to na Vladislava Habala platilo, dnes si dal český gólman väčší pozor.
     
    46:06
    Puk letí k Vošvrdovi, oba celky budú striedať.
     
    46:23
    Emócie pracujú, pred košickou svätyňou to teraz vyzeralo na pästný súboj. Za to, že sa dnes do seba minimálne dvaja hráči skutočne nepustia, by som ruku do ohňa nedal.
     
    47:02
    Vráťme sa ale k tomu podstatnejšiemu. Košičanom sa podarilo trikrát v rade puk dostať k Vošvrdovi, navyše, Derljuk to urobil naposledy dobre, prihral spoluhráčom a tí získali ďalšie cenné sekundy.
     
    47:57
    Poprad napokon nevyťažil z tejto početnej výhody nič. Patrik Lušňák je už na ľade.
     
    48:10
    Oba celky sú v defenzíve mimoriadne pozorné. Niet sa čomu čudovať, jediný inkasovaný gól môže rozhodnúť o dnešnom víťazovi. A s najväčšou pravdepodobnosťou aj rozhodne.
     
    48:18
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (2 min. – zdržiavanie hry).
     
    48:23
    A znova naťahovačky. Vyzeralo to na netradičných bitkárov, do súboja sa púšťal Nagy, ktorému šiel na pomoc Spilar. Za Poprad som si tam všimol Heizera.
     
    48:23
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Nagy – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    48:23
    Vylúčenie v tíme HK Poprad (Dávid Bondra – 2 min., filmovanie pádu).
     
    49:30
    Nuž, Arturs Salija sa teraz poriadne zahrával s pravidlami. Súpera najskôr pridržal pri ľade, následne ho ešte odstrčil rukami preč. Vylučovať sa tentokrát nebude.
     
    50:30
    Košice s tlakom, v gól ho ale nepretavili.
     
    51:40
    Poprad chcel rozohrať na Ervinga, paradoxne, obrancu tretej formácie Kamzíkov jeho spoluhráči len obohrali. Pri puku tak ostanú hokejisti z Košíc.
     
    52:30
    V kombinácii si nerozumeli ani Košice. Haščák navyše netrafil v pokuse o bodycheck súpera, preto len poriadne rozkýval plexisklo v košickej Steel Aréne.
     
    52:34
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:17
    Petran sa pokúšal nájsť Heizera, neúspešne. Vo všeobecnosti platí, že je to v ostatných minútach z oboch strán skôr o nepresnostiach.
     
    53:52
    Mohlo byť rozhodnuté! Puk sa odrážal pred bránku a hoci to mal Jere Pulli na dlhú hokejku, ešte stihol zakončiť. Puk sa kotúľal do bránky, Popradčanov zachránil pravdepodobne Justin Buzzeo.
     
    54:56
    Čas sa kráti, zápas stráca na svojom tempe.
     
    55:18
    Košičania sa teraz chceli pred Tomáša Vošvrdu dostať prirýchlo. Znamená to jediné – po ich zakázanom uvoľnení sa bude vhadzovať po pravici Vladislava Habala.
     
    55:28
    Poprad dal gól!
    Obrovský výbuch radosti na popradskej striedačke, Kamzíci sú veľmi blízko zisku druhého bodu do štvrťfinálovej série! Po buly hostia ostali v pásme, miernu pasivitu košického celku potrestal MARTIN BELLUŠ. Asistencia: Keni Karalahti.
     
    55:36
    Košice dali gól!
    Tak sa na to pozrite. Zrejme si to hokejisti šetrili na absolútny záver riadnej hracej doby. Do pásma preniklo viacero Košičanov, no o gólovú bodku sa postaral ich kapitán – LADISLAV NAGY. Asistencie: Patrik Koch, Tomáš Slovák.
     
    56:57
    Košice boli v útočnom pásme, puk ale poslali len za Vošvrdovu bránku. Odtiaľ môže gól padnúť len veľmi ťažko.
     
    57:40
    Lukášovi Paukovčekovi sa podarilo puk poslať stredom klziska do pásma Oceliarov, no ani Poprad teraz v útočení neexceloval. Oba celky to už zrejme budú chcieť hlavne ustáť v defenzíve.
     
    58:10
    Posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    58:50
    Mlynarovič hru upokojil, počkal na prestriedanie svojich spoluhráčov a následne odkorčuľoval na hráčsku lavicu aj on sám.
     
    59:20
    Záverečné sekundy riadnej hracej doby. Pred Vošvrdom je to teraz ako na strelnici.
     
    59:44
    Oddychový čas hostí.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Tri tretiny o víťazovi nerozhodli, nasledovať bude 10-minútové predĺženie.

    Pomer striel po 3. tretine: 36:28
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:10
    Narozdiel od základnej časti, teraz sa už predĺženie hrá vo formáte štyrtoch proti štyrom. Je to logické, predĺženie trvá o päť minút dlhšie.
     
    61:16
    To všetko ale za predpokladu, že sa nerozhodne skôr. Pokúšal sa o to Spilar, no košický útočník bol výborne zatlačený do rohu klziska, odkiaľ strieľať nemohol.
     
    62:20
    Alexander Miner nabral rýchlosť, napokon ale zbytočne. Jeho spoluhráčom totiž prechod stredom poľa nevyšiel vôbec podľa predstáv.
     
    63:09
    Erving takticky pribrzdil a počkal si na to, ako budú reagovať jeho spoluhráči. Medzičasom to už ale na prihrávku nemal, a tak nebude šanca ani z tohto.
     
    63:25
    Ďalší krásny moment! Jakub Suja volil krátky švih, po strele zápästím mu Tomáš Vošvrda vystavil dokonalú stopku.
     
    64:25
    Poprad dal gól!
    A je rozhodnuté. Popradčania sa presunuli pred Habalovu bránku a premenili svoju jedinú šancu počas tohto predĺženia. O bode pre svoj celok rozhodol JOONA ERVING. Asistencia: Arturs Salija.
     
    Koniec zápasu.
     
    Druhý štvrťfinálový zápas medzi Košicami a Popradom je už minulosťou. Dnes sa viac darilo hosťom, ktorí zvíťazili pomerom 2:1 pp a zo stretnutia si tak odnášajú druhý bod do série. Tá sa sťahuje pod Tatry, zápasy v Poprade sú naplánované na piatok a sobotu tohto týždňa. Prevedie vás nimi môj kolega Lukáš Rastislav Ovšonka.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 37:39

    Ja vám už ďakujem za pozornosť, odo mňa je to pre dnešok všetko. Pekný zvyšok večera praje Lukáš Pancurák. (20:42:22)

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 56. Nagy (Koch, Slovák) – 56. Belluš (Karalahti), 65. Erving (Salija)


    HC Košice: Habal (Laco) – Slovák, Koch, Derluj, Šedivý, Čížek, Dudáš (A), Pulli – Sýkora, Brophey, Nagy (C) – Spilar (A), Suja, Petráš – Šerbatov, Ignatuškin, Haščák – Jokeľ, Klíma, Lušňák – Žitný
    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Miner, Brejčák (A), Fabian (C), Petran, Erving, Salija, Karalahti, Paločko – Bondra, Mlynarovič, Svitana (A) – Takáč, Zagrapan, Buzzeo – Miller, Heizer, Abdul – Macík, Paukovček, Belluš

    Rozhodca: Štefik, Stano – Rojík, Gajan
    Košice 2 4 Poprad
    #1 Pondelok 11.03.2019 • 18:00
    Košice - Poprad 2:3
    #2 Utorok 12.03.2019 • 18:00
    Košice - Poprad 1:2 koniec po predl.
    #3 Piatok 15.03.2019 • 18:00
    Poprad - Košice 4:2
    #4 Sobota 16.03.2019 • 18:00
    Poprad - Košice 1:5
    #5 Pondelok 18.03.2019 • 18:00
    Košice - Poprad 4:3 koniec po predl.
    #6 Streda 20.03.2019 • 18:00
    Poprad - Košice 4:2