Nitra – Trenčín 4:1 (kon.) | Košice – Poprad 1:2 (po pr.)
koniec
HK Nitra
4:1 (2:0, 2:1, 0:0) Stav série: 1:1
HK DUKLA Trenčín
Utorok 12.03.2019, 18:00 • Nitra Aréna • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    HK Nitra
    Vstup Nitry do novej sezóny bol poznačený kolísavými výsledkami.
    Horšie zápasy striedali lepšie a Nitra sa na dlhšiu víťaznú vlnu dostala až v priebehu polovice novembra. Odvtedy zaznamenala sériu deviatich víťazstiev, vrátane vysokých výhier nad Popradom 7:2 a nad slovenskou dvadsiatkou 8:0. Menšia kríza prišla na Nitrančanov v polovici januára, kedy podľahla Nitra aj Novým Zámkom 2:1. S blížiacim sa koncom sezóny sa výkony hokejistov spod Zobora vyšperkovali a Nitra končila sezónu so sériou siedmich víťazstiev. To posledné v základnej časti sa zrodilo v zápase proti Detve 1:3.
    Sezónu strávili hokejisti Nitry najprv v okolí piateho miesta, s dobrou záverečnou sériou víťazstiev sa vyšvihli vyššie na konečnú tretiu priečku so ziskom 110 bodov a skóre 217:138.

    Z pohľadu štatistík Nitra nedominovala v žiadnom tímovom ukazovateli. Percentuálne využite presiloviek ich radilo na 5. miesto s 19,19 %. V oslabeniach sa darilo Nitre o čosi horšie, skončila až na desiatom mieste s 81,67 %.

    Medzi najväčšie nitrianske ofenzívne esá patrili dvaja mladí hráči. Róbert Lantoši, ktorý počas sezóny okúsil spoločne so Samuelom Bučekom reprezentačný dres, obaja získali 50 alebo viac bodov. Za 20 gólov a 38 prihrávok nazbieral Lantoši 58 bodov a Buček skončil s 29 gólmi a 21 asistenciami na druhom mieste v tímovej tabuľke hráčov s najvyššou produktivitou.

    Brankársky tandem tvorili počas sezóny Juraj Šimboch a Frederik Foltán. Viac zápasov odchytal prvý menovaný, ktorý s úspešnosťou 92,09% bol ôsmym najlepším brankárom. Podarilo sa mu vychytať aj dve čisté kontá.

    Dukla Trenčín
    Trenčania vstupovali do novej sezóny ako vicemajstri a patrične to dali hneď najavo v úvodnom zápase 14. septembra, v ktorom zdolali Poprad 4:2. Následne, takisto ako Nitra, predvádzali kolísavé výkony, prvá a zároveň najlepšia šnúra víťazných zápasov prišla v druhej polovici októbra, kedy Trenčín zdolal na nulu Poprad, Banskú Bystricu a slovenskú dvadsiatku. Vojaci však stále nepredvádzali také výkony ako v predchádzajúcej sezóne a žiadalo sa od nich viac. Patrične to ukázali až v závere sezóny a v najdôležitejšom zápase základnej časti proti Novým Zámkom, s ktorými priamo súperili o konečnú šiestu pozíciu. Trenčín zvládol zápas vonku, Nové Zámky zdolal jasne 0:3 a putoval priamo do štvrťfinále play-off zo šiesteho miesta so ziskom 93 bodov.

    V tímových štatistikách sa hokejisti spod hradu Matúša Čáka výraznejšie nevyznamenali. V presilových hrách s úspešnosťou 15,58 % skončili na ôsmom mieste a v oslabeniach na siedmej priečke s úspešnosťou 82,51 %.

    Produktívnym ťahúňom tímu bol bývalý reprezentant Branko Radivojevič, ktorý dosiahol 44 bodov vďaka 13 gólom a 31 asistenciám. Na druhom mieste skončil takisto bývalý hráč hrajúci za národný dres Milan Bartovič so 40 bodmi za 15 gólov a 25 asistencií.

    Trenčiansku bránku strážil v 49 zápasoch sezóny skúsený Michal Valent, ktorý zaznamenal úspešnosť 92,58 % a až rekordných sedem čistých kont.

    Vo vzájomných piatich zápasoch počas aktuálnej sezóny až na jeden prípad platilo pravidlo: Môj dom = môj hrad. Trenčín triumfoval doma 2:1 a podľahol Nitre 2:3 po nájazdoch, zároveň v Nitre Aréne triumfovali „corgoni“ dvakrát 3:1 a raz 4:1.

    Oba tímy sme si dôsledne predstavili a uvidíme, ako sa postupne bude vyvíjať ich vzájomná play-off séria. Nitra určite očakáva jednoznačný priebeh, Trenčín, ktorý svoj výkon vyhecoval na konci základnej časti sa bude pokúšať minimálne zopakovať predchádzajúci strieborný ročník.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z druhého zápasu série Kaufland play-off Tipsport ligy medzi HK Nitra a Duklou Trenčín. Stretnutie sa začne o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    1. zápas
    HK Nitra – Dukla Trenčín 2:3 p.p.
    (2:0, 0:1, 0:1 – 0:1)
    Góly a asistencie: 10. Kerbashian (Scheidl, Pupák), 17. Lantoši (Slovák) – 21. Bartovič (Cebák), 58. Starosta (Sojčík, Radivojevič), 70. Rýgl (Ölvecký)

    Už od úvodných minút stretnutia bolo jasné, že zápas splní všetky parametre a kritériá poriadneho play-off zápasu. Šanca Trenčína z úvodnej minúty sa ešte gólom neskončila, ale presná strela domáceho Kylea Kerbashian už áno. Nitra viedla a v prvej tretine sa dostala na koňa po ďalšom presnom zásahu. Tentokrát sa natlačil v 17. minúte pred bránku Lantoši a pohodlne skóroval.
    V úvode druhej tretiny prišlo rýchle trenčianske zníženie, kedy v 21. minúte zaskočil brankára Hanuljaka Milan Bartovič. Prostredná časť hry priniesla ešte niekoľko šancí, ale v bránke neskončil žiaden puk.
    Do tretej dvadsaťminútovky vstupovali so stále jednogólovým vedením domáci a nedarilo sa im prekvapiť dobre chytajúceho Valenta. Trenčín využil svoju príležitosť v 58. minúte. Po Sojčíkovej delovke sa z dorážky presadil Starosta a bolo vyrovnané.
    Zápas napokon putoval až do predĺženia. V jeho samotnom závere rozhodol bývalý Nitrančan Martin Rýgl a zariadil pre Trenčín dôležité úvodné víťazstvo.

    Dokážu Trenčania nadviazať na výborný výkon alebo Nitra zvládne druhý duel a vyrovná stav série? Odpoveď na túto otázku sa dozvieme v priebehu nasledujúcich minút. Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Mezei, McCormack, Pupák, Morrison, Rais, Versteeg, Korím, Fominych – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, B. Rapáč – Hrušík, Čaládi, Pätoprstý

    Dukla Trenčín: Valent (Hollý) – Rýgl, Starosta, Cebák, Krejči, Bokroš, Gula, Bohunický – Pardavý, Ölvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovic, Švec – Mikula, Dlouhý, Hlinka – D. Hudec

    Rozhodca: Babic, Snášel – Soltész, Bogdaň.
     
    Trenčania dnes v zostave bez svojho kapitána Branka Radivojeviča, ktorého napadla črevná viróza. Aj v tomto stretnutí budú hrať Nitrania v modrých dresoch a Dukla v žltých.
     
    Vypočujeme si štátnu hymnu Slovenskej republiky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:16
    Trenčanom sa hneď v úvode zápasu podarilo natlačiť do útočného pásma. Starosta hľadal prihrávkou Sojčíka, ktorý však napokon nevystrelil.
     
    00:48
    Šikovne sa pred bránku natláčal z pravej strany Hecl, ktorý napokon krížnou prihrávkou hľadal Sádeckého. Táto prihrávka už presná nebola.
     
    01:11
    Veľa priestoru venovala nitrianska defenzíva Andrewovi Radjenovicovi. Pohodlne obišiel po pravom kruhu a zakončoval. Hanuljak bleskurýchlo vystrčil svoj ľavý betón.
     
    01:15
    Nitra bude hrať presilovú hru. Tibor Varga dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    01:43
    Slovák rýchlo prenikol do pásma, od puku však bol odstavený. Trenčanom sa podarilo vyhodiť puk cez celé klzisko.
     
    02:20
    Až po ďalších pokusoch sa Nitre podarilo dostať puk do útočného pásma. Od modrej to skúšal Pupák, ale nastrelil iba protihráčov.
     
    02:42
    Dukla sa zatiaľ v tomto prvom oslabení úspešne bráni. Vojakom sa podarilo tento raz zastaviť rozohrávku v strednom pásme.
     
    03:08
    Samuel Buček bol až príliš rýchly. Priamočiaro sa natlačil pred bránku, spadol a svojím šmykom zrazil k zemi aj brankára Valenta.
     
    03:22
    Bučekovi sa pred bránkou ukazoval nakorčuľovaný Rapáč. Napokon si prihrávku úspešne prebrať nedokázal.
     
    03:41
    Emócie lomcujú hráčmi hneď od začiatku zápasu. Do menšej strkanice sa dostali Branislav Rapáč a Lukáš Bohunický. Obaja dostávajú po dve minúty za hrubosť.
     
    04:07
    Blackwater smeroval svoju prihrávku spoza bránky pred bránkovisko, kde mal Slováka s Lantošim, ale ani jeden z nich tento pas nezužitkoval.
     
    04:32
    Marek Hecl to skúsil v podstate spoza bránkovej čiary. Z nemožného uhla trafil Hanuljakovu vyrážačku a takmer z toho bol gól.
     
    04:48
    Nitra dala gól!
    Nedáš, dostaneš. Domáci idú do vedenia. Kerbashian z pravého kruhu šikovne nahadzoval pred bránku a Valent vyrážal betónom. Pred bránkoviskom sa najlepšie zorientoval JUDD BLACKWATER a zasunul do bránky.
    Asistencie: Kale Kerbashian, Juraj Majdan.
    04:48 Blackwater (NIT) - 1:0
     
    05:19
    Dopredu sa vyrútili ďalší útok domácich. Hrušík zakončoval z pravého kruhu. Valentovi puk z výstroja vypadol, ale potom ho dokázal pokryť lapačkou.
     
    05:55
    Na svojich spoluhráčov čakal v obrannom pásme McCormack, ktorý musel čakať na čerstvé sily zo striedačky.
     
    06:19
    Lantošiho prihrávka z ľavého kruhu mala smerovať medzi kruhy, kde korčuľoval Slovák, ale bolo to tam prehustené.
     
    06:36
    Trenčín môže znížiť, získava presilovú hru. Graeme McCormack dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    07:08
    Radjenovic síce korčuľoval bojovne za pukom. Pri ňom bol prvý Matúš Rais, ktorý ho odpálil cez všetky čiary.
     
    07:37
    V dobrej streleckej pozícii sa ocitol spomedzi kruhov Lane Scheidl. Valent si teda musel dať pozor aj vo vlastnom oslabení.
     
    08:25
    Trenčania sa dostali do útočného pásma. Puk si však posúval iba popri mantineli a tieto čitateľné prihrávky domáci hráči vystihli a znovu odpálili puk.
     
    09:10
    Lantošiho v strednom pásme zastavil Sádecký. Nitriansky útočník nebol pripravený na tento súboj a okamžite šiel k ľadu. Na ľade sa objavila aj krv.
     
    09:10
    Boris Sádecký za predchádzajúci zákrok dostáva 5 minút + osobný trest do konca zápasu za napadnutie hlavy a krku. Dvojminútový trest za seknutie dostáva aj Tomáš Bokroš. Za seknutie dostávajú po dve minúty Judd Blackwater a Kenney Morrison. Hráme 4 proti 4.
     
    10:09
    Nitrančania sa dopredu nikam neponáhľali. Rais si prebral prenechaný puk v obrannom pásme a počkal na nakorčuľovaných spoluhráčov.
     
    10:38
    Šikovnou strelou to skúšal spoza obrancu na ľavom kruhu Tibor Varga. Hanuljak na túto strelu jednoznačne pripravený bol.
     
    10:50
    Stále je to na ľade divoké. S vylúčeniami sa roztrhlo vrece. Dve minúty za vrazenie dostáva Karol Korím.
     
    11:13
    Starosta nabíjal po modrej čiare Rýglovi, ktorý pálil od modrej čiary, no priestor bránky minul.
     
    11:51
    Vysunúť Rapáča dlhou prihrávkou chceli domáci hokejisti, ale nepodarilo sa. Pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    12:21
    Puk v strednom pásme bol stečovaný Vargom a smeroval vysoko do vzduchu. Potom bola hra prerušená.
     
    12:38
    Jiří Gula sa s pukom v obrannom pásme nemaznal a promptne ho poslal preč cez všetky čiary.
     
    13:11
    Nitra dala gól!
    Domáci využívajú presilovú hru a dostávajú sa do vedenia. McCormack zatiahol puk po pravom krídle do útočnej tretiny, posunul medzi kruhy Kerbashianovi, ktorý to dával bekhendom k druhej tyčke LANEOVI SCHEIDLOVI a ten pohodlne skóroval.
    Asistencie: Kale Kerbashian, Graeme McCormack.
    13:11 Scheidl (NIT) - 2:0
     
    13:36
    Zo stredného pásma nahadzoval puk dopredu Cebák. Jeho spoluhráči sa však akosi odmietli podieľať na tejto rozbehnutej akcii.
     
    14:16
    Trest Sádeckého sa v tejto chvíli skončil. Trenčania teda po poriadne dlhej dobe hrajú s piatimi hráčmi.
     
    14:43
    Do pásma po pravom krídle prenikal Radjenovic. Prihrávať Švecovi medzi kruhy sa mu už nepodarilo.
     
    15:11
    Ölveckého prihrávka smerovala na krídlo, kd ebo lrozbehnutý Ondrej Mikula. Jeho zakončenie Hanuljak vytesnil.
     
    15:16
    SLedujeme ďalšie vylúčenie. Tentokrát dostáva dve minúty Ondrej Mikula. Je to za hákovanie.
     
    15:32
    Sily na ľade sa vyrovnávajú. Judd Blackwater si odchádza odsedieť trest za podrazenie.
     
    15:55
    McCormack bol pri zadnom mantineli tvrdo odstavený Gulom, ktorý dostal puk bezpečne do stredného pásma.
     
    16:23
    Kerbashian si rukou od seba podržal Starostu. Dostúpili ho však ďalší hráči a v rohu klziska teda o puk prišiel.
     
    17:02
    Heclov krídelný prienik smeroval len k pravému kruhu, kde jeho pôsbenie ukončili protihráči.
     
    17:16
    Nitrania mohli viesť trojgólovým rozdielom. Individuálnymi zručnosťami sa nám predviedol Samuel Buček, ktorý sa sám dostal pred Valenta, ale forhendom triafal iba Valentov betón.
     
    17:45
    Chybu na modrej čiare mohol potrestať Erik Čaládi, ktorý sa vysunul do samostatného úniku. Blafák na forhend mu však nevyšiel. Corgoni už mohli odskočiť na rozdiel štyroch gólov.
     
    18:17
    Jemný nahodený puk zo stredného pásma smeroval priamo na Hanuljaka, pre ktorého to bol bezproblémový zákrok.
     
    18:36
    Kontaktný gól mohol dať aj Martin Rýgl, ktorý vypálil z pravého kruhu. Hanuljak bol stopercentne pripravený a patrične zakročil.
     
    19:17
    Prechod cez útočnú modrú čiaru sa pre Trenčanov tentokrát nezaobišiel bez problémov. Bartovič sa začudoval, bol to však jednoznačný ofsajd.
     
    19:56
    V obrovskej šanci sa ocitol Peter Sojčík, ktorý tečoval prihrávku Gulu. Bola z toho žŕdka a následne Hanuljak rýchlo stiahol puk pod seba.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina trvala poriadne dlho, keďže sa kvôli viacerým vylúčeniam mnohokrát prerušovalo. Do vedenia šli po góle Blackwatera z 5. minúty domáci. V 14. minúte skóroval aj Scheidl a tak Nitra vyhráva po 20 minútach 2:0.
    Druhá tretina sa začne približne o 19:03.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    Hneď v úvode tretiny tu máme rýchle vylúčenie. Ondrej Mikula dostáva dve minúty za podrazenie.
     
    20:17
    Valent bol po predchádzajúcej delovke otrasený. Po ďalšej strele od Majdana si už puk bezpečne pokryl.
     
    20:38
    Majdan to skúsil strelou z pravého kruhu, jeho zakončenie smerovalo na brankára Valenta.
     
    20:45
    Nitra dala gól!
    Nitra využíva presilovku a zvyšuje svoj náskok. Morrison posunul na ľavý kruh Slovákovi, ktorý našiel SAMUELA BUČEKA. Ten urobil miniblafák pred bránkou a nasmeroval puk k ľavej žrdi.
    Asistencie: Marek Slovák, Kenney Morrison.
    20:45 Buček (NIT) - 3:0
     
    21:20
    Kerbashian nabíjal do medzikružia Laneovi Scheidlovi, ktorý vypálil spomedzi kruhov, ale minul trenčiansku bránu.
     
    21:52
    Kerbashian prihrávkou poza obrancu hľadal Bučeka, ale táto spolupráca tentokrát nebola plodná.
     
    22:25
    Nitrančania budú hrať ďalšiu presilovú hru. Tomáš Bokroš si odchádza odsedieť trest za hákovanie.
     
    22:50
    Domáci musia po vyhodení puku začať akciu až spoza svojho brankára Hanuljaka.
     
    23:15
    Trenčania získali puk v obrannom pásme a nekompromisne ho poslali preč cez všetky čiary. Nitra sa nikam neponáhľa.
     
    23:52
    Nitra dala gól!
    Nitra sa dostáva už do štvorgólového vedenia! Kerbashian poslal puk na modrú čiaru GRAEMEOVI MCCORMACKOVI, ktorého delovka zapadla priamo do bránky.
    Asistencia: Kale Kerbashian.
    23:52 4:0
     
    24:13
    Domáci hokejisti si už rozhodne začali užívať tento zápas. Pozícia hostí je veľmi ťažká, zrejme je tento zápasu už pre nich stratený.
     
    24:41
    Milan Bartovič zatiahol puk do útočného pásma. Z otočky strieľal spoza pravého kruhu, no mieril len priamo do Hanuljaka.
     
    24:59
    Je tu ďalšia presilovka pre Nitru. Tomáš Starosta dostáva dve minúty za faul kolenom.
     
    25:35
    Slovákova prihrávka našla vyššie medzi kruhmi McCormacka, ktorý zakončoval švihom a Valent vyrážal.
     
    25:56
    Lantošimu sa na strelu ukazoval na pravom kruhu Kale Kerbashian. Jemu strela nevyšla, puk letel do rohu klziska.
     
    26:41
    Cebák získal puk v obrannom pásme a poslal ho bezpečne preč cez všetky čiary.
     
    27:08
    Sojčík naštartoval akciu smerom dopredu a prenechal puk naskočenému Starostovi. Jeho strelu Hanuljak u seba podržal.
     
    27:29
    Po ľavom krídle vykorčuľoval dopredu Dalibor Bortňák, ktorého pohyb smeroval na ľavý kruh. Jeho zakončenie bolo zrazené.
     
    27:50
    Trenčianske založenie útoku úspešné nebolo. Puk sa vrátil späť k Švecovi, ktorý bude rozohrávať zo stredného pásma.
     
    28:42
    Delovkou od modrej čiary sa prezentoval Juraj Cebák. Jeho prudké zakončenie Hanuljak betónom vytlačil preč.
     
    29:02
    Pred bránku sa prepracoval Andrew Radjenovic, ktorý si to namieril priamo pred Hanuljaka. Zakončoval, ale nitriansky brankár bol pripravený.
     
    29:49
    Lane Scheidl obišiel nitrianskeho obrancu, výborne si pokryl puk čepeľou. Dostal sa pred bránku, potom však mieril iba do pripraveného Valenta.
     
    30:28
    Sojčík prihrávkou na modrú čiaru našiel Martina Rýgla, ktorý vyslal prudkú a tvrdú delovku. Jeho pokus skončil na brankárovi Hanuljakovi.
     
    31:05
    Bartovič vytiahol puk z rohu klziska a posunul ho na modrú čiaru Cebákovi, ktorý aj zakončoval, ale napálil to iba do protihráča.
     
    31:48
    Blackwater videl a vedel, že má pred bránkou zaparkovaného Lantošiho. Puk mu z čepele odskočil a už nedokázal ideálne prihrať.
     
    32:19
    Radjenovic si spracoval puk na pravej strane a následne to Trenčania v pásme zahrali na Jána Pardavého. Jeho zakončenie spomedzi kruhov skončilo v Hanuljakovej pripravenej lapačke.
     
    32:51
    Denis Hudec musel počkať a s pukom ísť opäť za vlastnú bránku. Trenčania ešte stále nepôsobia odovzdaným dojmom.
     
    33:20
    Delovka Cebáka od modrej čiary bola mierená v podstate dobre. Brankár Hanuljak viac vyšiel z brány a pod betónom skryl strelu.
     
    33:30
    Morrison neposlal puk preč z obranného pásma. Spoza pravého kruhu teda strieľal Švec a Hanuljak musel včas zakročiť.
     
    34:02
    Hra sa presunie späť pred brankára Hanuljaka po zakázanom uvoľnení na strane nitrianskeho kádra.
     
    34:16
    Pästne sa do seba pustili Radjenovic s Mezeiom a následne tam vznikla o trochu väčšia strkanica. Za hrubosť sú potrestaní obaja.
     
    34:37
    Jemné Raisovo nahodenie zo stredného pásma smerovalo priamo do Valentovej lapačky, pre ktorého to nebol problém.
     
    35:04
    Hecl si v útočnom pásme všimol voľného Milana Bartoviča. Aj na neho poslal prihrávku, no skončilo sa to ihneď, keďže Nitrania veľmi rýchlo prebrali hráčov.
     
    35:49
    Trenčín dal gól!
    Trenčania po prvý raz v tomto zápase skórovali. Puk si na modrej čiare spracoval Bokroš a vypálil na bránku. Jeho delovku tečoval ONDREJ MIKULA a znížil vedenie Nitry.
    Asistencia: Tomáš Bokroš.
    35:49 Mikula (TRE) - 4:1
     
    36:02
    Trenčín pokračuje v ofenzívnych chúťkach aj naďalej. Od modrej čiary to strelou skúšal Starosta. Jeho zakončenie mierilo na Hanuljakove betóny.
     
    36:13
    Po kolízii v strednom pásme zhodil ako prvý rukavice Mitch Versteeg, následne sa pustil do Michala Hlinku. Táto pasovačka sa napokon skončila remízou a budú z toho ďalšie tresty. Obaja dostávajú 2+2+10 za hrubosť.
    36:13
     
    36:18
    Sledujeme ďalšie vylúčenie. Dnešný zápas prináša mnoho vylúčení. Dve minúty dostáva tentokrát Kenney Morrison a je to za krosček.
     
    36:35
    V týchto chvíľach majú teda presilovku hosťujúci Trenčania. Nové založenie útoku rozbieha Ölvecký.
     
    37:09
    Starostova delovka od modrej čiary sa od zadného mantinelu odrazila na bočnú sieť. Hanuljak radšej bezpečne prikryl lapačkou.
     
    37:31
    Milan Bartovič to skúšal šikovnou strelou spoza pravého kruhu. Brankár Hanuljak expresne vytiahol svoj pravý betón.
     
    38:12
    Krejčímu nevyšla strela od modrej čiary. Najprv párkrát zamiešal puk a potom trafil iba nitrianskeho hráča.
     
    38:48
    Dlouhý videl na opačnej strane spoluhráča. Rýgl potom rozohrával puk smerom na modrú čiaru, kde mal takisto svojho korčuliara.
     
    39:32
    V dobrej príležitosti sa spomedzi kruhov ocitol Judd Blackwater, jeho zakončenie smerovalo priamo do Valentovho betónu.
     
    39:40
    Dukla získava ďalšiu presilovku. Marek Slovák dostáva menší trest za hákovanie.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry nám priniesla ďalšie množstvo vylúčení a videli sme aj tri góly. V 21. minúte a v 24. minúte navýšili vedenie Buček spoločne s McCormackom a na 4:1 znížil v 36. minúte Mikula.
    Tretia tretina sa začne približne o 20:09.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:27
    Valent zamanévroval s pukom pred bránkoviskom. Napokon ho posunul dozadu na svojich obrancov.
     
    40:43
    Trenčania začali tretiu dvadsaťminútovku s presilovkou. Jej úvod im však nevyšiel, už druhýkrát rozohrávajú z vlastného pásma.
     
    41:04
    Vylučovací rituál pokračuje ďalej. Dve minúty za hákovanie dostáva Lane Scheidl.
     
    41:04
    Oddychový čas si vzal tréner Dukly Trenčín Peter Oremus.
     
    41:22
    Bartovič vypálil od modrej čiary. Brankár Hanuljak vyrazil puk pred seba, kde bol prítomný Tibor Varga, ale trafil to len do fantastického gólmana Nitry.
     
    42:09
    Vcelku poľahky prenikol cez stredné pásmo Daniel Krejči, ktorý sa dostal na ľavý kruh, no odtiaľ mieril iba na ochrannú sieť.
     
    42:27
    Nitrianski hráči chýbali v predbránkovom priestore. Tvorila sa šanca pre Mareka Hecla, ale ten nedostal presnú prihrávku od Sádeckého.
     
    43:20
    Sojčík naštartoval do zakončenia Petra Ölveckého, ktorý to skúsil z pravého kruhu. Hanuljak bol pripravený a bezpečne zakročil.
     
    43:54
    Strela Jána Pardavého z ľavej strany neznamenala výrazné nebezpečenstvo pre Hanuljaka. Bezpečne ju vytesnil.
     
    44:39
    Toto bola tutovka pre domácich. V obrannom pásme výrazne zaváhal Švec, puku sa zmocnil medzi kruhmi Lukáš Hrušík, no ten to napálil mimo priestoru bránky.
     
    45:10
    Bortňák sa pri mantineli zamotal so Sojčíkom. Tento súboj bol úspešnejší pre trenčianskeho hráča.
     
    45:33
    Rozohrávka Nitry tentokrát úspešná vôbec nebola. Po odpískanom zakázanom uvoľnení sa dianie presúva pred Hanuljaka.
     
    46:22
    Hudec posunul puk na ľavý kruh Radjenovicovi, ktorý sa už natláčal pred bránku. Správny moment však nevystihol a napokon z toho šanca nebola.
     
    46:58
    Šikovne to vymyslel Kerbashian, ktorý potiahol akciu po ľavom krídle a posunul medzi kruhy Scheidlovi. Jeho zakončenie smerovalo priamo na Valenta.
     
    48:03
    Po ľavom krídle to vymyslel tentokrát Tomáš Bokroš. Hostia nahodili puk do pásma, no zatiaľ je ich snaha márna.
     
    49:10
    Delovka od modrej čiary v podaní Martina Rýgla smerovala priamo na bránku, brankár Hanuljak nedopustil žiadnu dorážku.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 3 377 divákov.
     
    49:24
    Po Ölveckého strele spomedzi kruhov pálil od modrej aj Starosta, ale delovku nasmeroval mimo priestoru bránky.
     
    50:23
    Presilová hra pre Nitru. Ján Pardavý dostáva dve minúty za seknutie.
     
    50:49
    Buček kľučkami neuspel proti protihráčom v útočnom pásme. Dukla vyhodila puk preč a domáci budú pokračovať z obrannej tretiny.
     
    51:15
    Prichádza ďalší trest na strane hostí. K Pardavému si na trestnú lavicu si sadá Tomáš Starosta za napadnutie. Dostáva 2+10
     
    51:26
    Šikovnou strelou sa prezentoval Graeme McCormack. Jeho delovka od modrej čiary opečiatkovala žŕdku a Nitra saudržala v pásme.
     
    51:51
    Valent predviedol výborný zákrok. Buček dal puk do fantastickej šance na pravý kruh Majdanovi. Ten to nedokázal vyššie zdvihnúť a Valent chytal priamo do lapačky.
     
    52:20
    Nitrania sa opäť na viackrát tlačili do zakončenia. Všetky pokusy aj tie dorážkové brankár Valent dokázal s pomocou spoluhráčov likvidovať.
     
    52:59
    Strela z ľavého kruhu od Branislava Rapáča smerovala priamo do lapačky brankára Valenta, ktorý svoj tím výrazne podržal najmä v oslabení.
     
    53:46
    Jozef Švec dokázal vystihnúť puk v strednom pásme a zakončiť z kruhu. Hanuljak bol pripravený a opäť sledujeme zbytočné strkanice pred bránkou.
     
    54:10
    Trenčianska rozohrávka vôbec nebola úspešná, skončilo sa to zakázaným uvoľnením.
     
    54:26
    Vylučuje sa opäť, znovu na strane Dukly Trenčín. Peter Ölvecký dostáva dve minúty za seknutie.
     
    55:01
    Marek Slovák zvláštne zabrzdil akciu v strednom pásme. S pukom počkal a odovzdal ho svojim obrancom.
     
    55:35
    Kerbashian vymyslel ďalšiu zo svojich skvostných prihrávok. Tentokrát našiel nakorčuľovaného Scheidla pred bránkou, no nebolo to úspešné.
     
    56:25
    Rais predviedol nádhernú kombináciu s Bučekom. Obaja šli sami na brankára, Rais posúval Bučekovi, no ten napokon z prvej mieril vedľa brány.
     
    57:02
    Slovák si spracoval prihrávku na ľavom kruhu, vnikol pred bránkovisko a ešte chcel dávať Čaládimu. Ten však bol dobre pokrytý.
     
    57:54
    Beznápaditý bol Michal Hlinka, ktorý pomaly vnikal do pásma a v podstate ani nemal komu prihrávať.
     
    58:00
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Scheidl – 2 min., hrubosť).
     
    58:06
    Veľké šťastie tentokrát stálo pri brankárovi Hanuljakovi. Strela Krejčiho mu prenikla pomedzi betóny a rýchlo ju musel gólman Nitry prikryť.
     
    58:28
    Trenčania síce hrajú v početnej prevahe. Domáci fanúšikovia už svojim tlieskajú a je im jasné, že tento zápas určite zvládnu.
     
    59:42
    Trenčianski hokejisti sú v útočnom pásme, ale už veľa toho na Hanuljaka vymyslieť nevedia.
     
    Koniec zápasu.
     
    Sledovali sme mimoriadne hektický a vybičovaný zápas. Celkovo bolo v zápase udelených 25 trestov. V tretej tretine sa už nič zásadné neudialo, a tak Nitra víťazí nad Trenčínom 4:1. Séria sa presúva v piatok pod hrad Matúša Čáka. Nitrania teda dorovnali stav série na 1:1.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:46:12)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 5. Blackwater (Kerbashian, Majdan), 14. Scheidl (Kerbashian, McCormack.), 21. Buček (Slovák, Morrison), 24. McCormack (Kerbashian) – 36. Mikula (Bokroš)


    HK Nitra: Hanuljak (Šimboch) – Mezei, McCormack, Pupák, Morrison, Rais, Versteeg, Korím – Blackwater, Slovák, Lantoši – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, B. Rapáč – Hrušík, Čaládi, Pätoprstý – Fominych
    HK DUKLA Trenčín: Valent (Hollý) – Rýgl, Starosta, Cebák, Krejči, Bokroš, Gula, Bohunický – Pardavý, Ölvecký, Sojčík – Bartovič, Sádecký, Hecl – Varga, Radjenovic, Švec – Mikula, Dlouhý, Hlinka – D. Hudec

    Rozhodca: Babic, Snášel – Soltész, Bogdaň

    Diváci: 3 377
    Nitra 4 2 Trenčín
    #1 Pondelok 11.03.2019 • 18:00
    Nitra - Trenčín 2:3 koniec po predl.
    #2 Utorok 12.03.2019 • 18:00
    Nitra - Trenčín 4:1
    #3 Piatok 15.03.2019 • 18:00
    Trenčín - Nitra 5:3
    #4 Sobota 16.03.2019 • 18:00
    Trenčín - Nitra 1:4
    #5 Pondelok 18.03.2019 • 18:00
    Nitra - Trenčín 2:0
    #6 Streda 20.03.2019 • 18:00
    Trenčín - Nitra 0:2