Nitra – Ružomberok 0:0 (kon.) | Sereď – Trnava 3:1 (kon.) | Michalovce – Trenčín 4:2 (kon.)
Podbrezová – Žilina 0:2 (kon.) | Zlaté Moravce – Dunajská Streda 1:2 (kon.) | Senica – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
koniec
FK Senica
1:2 (1:1)
ŠK Slovan Bratislava
Sobota 09.03.2019, 14:00 • OMS Aréna, Senica • Niké liga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti bratislavského Slovana zvíťazili v záverečnom kole základnej časti najvyššej slovenskej súťaže nad Senicou tesne 2:1. O rozhodujúci gól sa v 57. minúte postaral Marin Ljubičič, ktorý presne hlavičkoval po rohovom kope Artema Suchockeho. Belasí tak vyhrali jedenásty duel na ihriskách súperov v tejto sezóne a udržali si 14-bodový náskok pred Dunajskou Stredou. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (15:58:55)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Moha nezvládol rozohranie priameho kopu. Loptu poslal vysoko nad bránu Federica Tabordu. Argentínčan sa snažil rýchlo rozohrať akciu svojho tímu, ale lopta sa v čase jeho kopu hýbala.
     
    90+1
    Marin Ljubičič to spravil výborne. Približne 25 metrov od brány súpera si vykoledoval faul, a tak sa hrá ďaleko od svätyne Dominika Greifa. Navyše, Moha má šancu skórovať z priameho kopu.
     
    90
    Riadny hrací čas dnešného duelu sa práve naplnil, ale to neznamená, že sa zápas končí. Hlavný arbiter Boris Marhefka pridáva rovnako ako v prvom polčase 180 sekúnd, čo je čas pre Senicu na vyrovnanie.
     
    89
    A ďalšia žltá karta, tentokrát na strane Senice. Jej autorom je slovenský futbalista Jakub Krč, ktorý hrá na pozícii ľavého obrancu. Tak snáď sa záver duelu zaobíde bez podobne zbytočných ostrých zákrokov.
     
    88
    Posledné striedanie dnešného duelu. Joeri de Kamps končí v dnešnom dueli a na trávnik prichádza Richárd Guzmics. Ten je síce skôr obrancom, no zrejme sa zaradí na Holanďanovu pozíciu defenzívnej šestky.
     
    87
    Registrujeme ďalšie dva strelecké pokusy na strane Senice. Najskôr bol zblokovaný pokus Jakuba Krča a následne Sacha Petshi pálil nepresne. Nasleduje tak odkop Dominika Greifa z piatich metrov.
     
    86
    Senica mala veľkú šancu streliť druhý gól. Po peknej kombinácii sa dostal k centru z pravej strany Erik Otrísal. Dominik Greif neistým zákrokom ponúkol šancu Mihovilovi Klapanovi, ale ten trestuhodne prestrelil bránu.
     
    85
    Andraž Šporar chcel predĺžiť loptu na Mohu, ale ten nereagoval na úmysel slovinského spoluhráča. Zdá sa, že Slovan sa sústredí najmä na defenzívu, čo sa mu však nemusí vyplatiť. Senica začína hrýzť.
     
    83
    Senica v záverečnej desaťminútovke zvyšuje aktivitu a snaží sa o vyrovnanie. Pred dvoma týždňami mala proti Žiline množstvo šancí, ale napokon prehrala najtesnejším rozdielom.
     
    82
    Jean Deretti mal šancu na vyrovnanie, ale v rozhodujúcom momente zlyhal. Vasil Božikov podcenil center Jakuba Krča, ale spomínaný Francúz v páde mieril len do pripraveného Dominika Greifa.
     
    81
    Slovan mal k dispozícii rohový kop, ale do zakončenia sa jeho hráči nedostali. Naopak, rýchly brejk zakladal Eric Ramírez, ale musíme hostí pochváliť za veľmi dobrý návrat do obrannej činnosti.
     
    80
    Federico Taborda druhýkrát v dnešnom dueli vychytal slovinského kanoniera Andraža Šporara. Ten tiesnený zakončoval cez Carlosa Daniela Da Gracu, ale nezužitkoval pas Jurijho Medvěděva.
     
    79
    Slovan zahodil ďalšiu šancu na rozhodnutie. Belasí získali loptu pri postrannej čiare, Dávid Strelec kolmou prihrávkou vymyslel prečíslenie dvoch proti jednému, ale Andražovi Šporarovi pri kľučke lopta ušla.
     
    77
    Marko Tešija je zjavne frustrovaný. Teraz prebrúsil Marina Ljubičiča a môže byť rád, že sa nevykartoval v priebehu niekoľkých sekúnd. Jeho druhý zákrok mohol byť ocenený druhou žltou kartou.
     
    76
    Po predošlej akcii musí byť ošetrovaný Kenan Bajrič. Práve on bol totiž adresátom predošlého nedovoleného zákroku lakťom od Marka Tešiju. Po ošetrení bude rozohrávať z vlastnej päťky Dominik Greif.
     
    75
    Kartových trestov nám v druhom polčase veľmi rýchlo pribúda. Dobrú akciu domácich vymyslel Frank Castaňeda, no zakončenia sa tlačil Marko Tešija, ale pri vytváraní pozície si pomohol lakťom.
     
    74
    Martin Ševela druhýkrát v dnešnom stretnutí zasahuje do svojej zostavy. Tentokrát sa rozhodol pre akúsi srbskú rošádu, pretože trošku nevýrazného Aleksandara Čavriča strieda Dejan Dražič.

    Miroslav Kováčik


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly: 40. Tesija (pen.) – 1. Moha, 57. Ljubicić (Suchockij)

    Karty:   15. Asmah (SEN), 39. El Moudane (SEN), 54. Deretti (SEN), 75. Tesija (SEN), 89. Krč (SEN) – 39. Božikov (SBA), 66. Holman (SBA), 71. de Kamps (SBA)

    Nepremenená penalta: 16. Šporar (SBA), brankár Taborda zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 6:10. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 25:10.
    FK Senica: Taborda – Otrísal (C), Dias, Da Graca, Asmah (44. Krč) – El Moudane (65. Klapan), Petshi – Azankpo (70. Castaňeda), Tesija, Deretti – Ramírez.
    Náhradníci: Vorel – Addo, Krč, Klapan, Zezinho, Dangubič, Castaňeda.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Medvěděv, Bajrić, Božikov, Suchockij – Ljubicić, de Kamps (88. Guzmics) – Holman (70. Strelec) – Čavrić (74. Dražić), Šporar, Moha.
    Náhradníci: Šulla – Guzmics, Stangl, Rabiu, Dražić, Ratão, Strelec.

    Rozhodca: Boris Marhefka – Peter Kováč, Adam Jekkel – Ladislav Prešinský

    Diváci: 1215