Zenit – Villarreal 1:3 (kon.) | Rennes – Arsenal 3:1 (kon.) | Sevilla – Slavia 2:2 (kon.)
D. Záhreb – Benfica 1:0 (kon.) | Frankfurt – Inter 0:0 (kon.) | Valencia – FK Krasnodar 2:1 (kon.)
Neapol – Salzburg 3:0 (kon.) | Chelsea – D.Kyjev 3:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:2 (2:2)
SK Slavia Praha
Štvrtok 07.03.2019, 18:55 • Štadión Ramóna Sáncheza Pizjuána, Sevilla • Európska liga • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.
     
    Osemfinálové odvety Ligy Majstrov sú za nami a pred nami sú prvé osemfinálové stretnutia Európskej ligy UEFA. Srdečne vás vítam pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu medzi FC Sevilla a SK Slavia Praha. Stretnutie sa začína 18:55 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Španielsky klub z hlavného mesto Andalúzie prešiel medzi 16 najlepších tímov v dvojzápase s talianskym Laziom Rím pomerne ľahko. Z úvodného zápasu si Sevilla domov odviezla jednogólový náskok. Nič síce nemala zaručené, gól však neinkasovala a na to nadviazala v odvetnom stretnutí. Sevilla pred domácou kulisou zdolala Lazio 2:0 a s celkovým skóre 3:0 hladko prenikla do osemfinále.

    V domácej súťaži to momentálne Seville nepraje. Z posledných piatich zápasov prehrala štyri a raz remízovala. Cez víkend Sevilla prekvapivo podľahla outsiderovi z Huescy 2:1 a predtým ju zdolala Barcelona výsledkom 2:4. V La Lige Sevilla zaznamenala posledný triumf 26. januára, kedy deklasovala Levante vysoko 5:0.

    Rozhodne inou cestou do osemfinále si prešla Slavia Praha v zostave s navrátilcom do slovenskej reprezentácie Miroslavom Stochom. Prvý zápas sa odohral v domácom stánku Slavie. Nemastný a neslaný vyrovnaný duel, v ktorom bránu hostí viac obliehala Slavia, sa skončil bezgólovou remízou. V druhom zápase sa teda predpokladalo, že tímy budú hrať aktívnu defenzívu alebo ofenzívu. Z niečoho góly rozhodne padať museli. V odvetnom zápase v Luminus Aréne padol gól už po 10 minútach a skóroval domáci Genk. To bol jediný gólový úder domácich, následne sa spustila štvorgólová lavína Slavie Praha. Dva zásahy zaznamenal Škoda, pridali sa k nemu Coufal s Traorem. Slavia jednoznačne zdolala Genk v celkovom súčte 1:4 a postúpila do osemfinále.

    Z pohľadu domácej súťaže je Slavia v inom postavení než Sevilla, keďže tabuľky Fortuna Ligy vedie s 58 bodmi a trojbodovým náskokom na druhú Plzeň. Na tretiu Spartu má náskok priepastných 14 bodov a v posledných zápasoch zdolala Bohemians 0:3 a Slovácko jednoznačne 4:0. Slavia teda v posledných zápasoch rada strieľa góly, čo sa rozhodne páči tamojším priaznivcom.

    Stávkové kancelárie jednoznačne favorizujú Sevillu, ktorá je aj vzhľadom na nie veľmi dobrú formu favoritom dvojzápasu. Do zápasu pre kartový trest nemôže na domácej strane zasiahnuť Vazquez a zranenie vyradilo Nolita. Otázne sú štarty Carrica, Escudera, Gnagnona a Gonalonsa.
    Na hosťujúcej strane pre zranenie bude chýbať slovenský futbalista Jakub Hromada a dvojica Tecl a Ševčík.

    Srdečne vás teda pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Vaclík – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Rog, Banega, Wöber – Ben Yedder, Sarabia, Munir.
    Náhradníci: Soriano – Mesa, Promes, Amadou, Gil, André Silva, Carriço.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Deli, Bořil – Traoré, T. Souček, Král – Zmrhal, Stoch – Masopust.
    Náhradníci: Kovář – Olayinka, Milan Škoda, Ngadeu, Hušbauer, Frydrych, Zelený.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli (všetci FRA).
     
    Na štadión práve prichádzajú oba celky. Sevilla odohrá toto stretnutie v bielych dresoch, Slavia Praha v čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Sevilla dala gól!
    Bleskurýchly gól hneď v úvode stretnutia. Po individuálnej chybe v obrane sa lopty zmocnil Rog, ktorý posunul do šestnástky na WISSAMA BEN YEDDERA a ten prízemnou strelou k ľavej žrdi otvoril skóre.
    1. Wissam Ben Yedder (SEV) - 1:0
     
    2
    Pre Slaviu je to jednoznačne nepríjemný začiatok stretnutia. Úvodný tlak Seville hneď domáci využili a ujali sa vedenia.
     
    3
    Slavia Praha je hneď od úvodu zatláčaná a má problémy s rozohrávkou. Brankár Ondřej Kolář odkopával loptu až za postrannú čiaru.
     
    4
    Rozohrávke Seville z obrannej polovice mala dlhým centrom zrejme nájsť Munira El Haddadiho, ktorý sa však k lopte nedostal.
     
    6
    Po prvýkrát mala Slavia loptu na útočnej polovici. Součekovi prihrávke nevyšla a následne sa nedovoleným zákrokom previnil Vladimír Coufal. Dostáva žltú kartu.
     
    6
    S aktívnym napádaním a účelovým pressingom majú Slavisti problém aj v strede poľa. Rozhodne to budú mať proti Andalúzanom v dnešnom zápase zložité.
     
    8
    Stochova rozohrávka nenašla svojich pokračovateľov. Král v strede pola postrčil Banegu a domáci získali loptu opäť.
     
    9
    Po pravej strane sa snažil prebíjať Souček, ktorý však v súbojoch v prehustenom priestore neuspel. Vhadzovať bude Sevilla.
     
    10
    Stochov center bol príliš nízky, zo štandardky si teda Slavia príležitosť nevytvorila.
     
    12
    Nešikovný zákrok Évera Banega na Coufala je ohodnotený žltou kartou. Stoch preniesol hru na opačnú stranu.
     
    13
    Hlavičkovať sa podarilo po centri Součeka Delimu, ktorý bol postavený pred malým vápnom. Nasmeroval to do zeme, Vaclík teda so zachytením nemal problémy.
     
    14
    Zákrok Kúdelu nebol proti pravidlám. Českému obrancovi sa sklzom podarilo vypichnúť loptu. Aut majú Slavisti, keďže sa lopty ako posledný v súboji dotkol Munir.
     
    15
    Obraz hry sa od gólového momentu veľmi nezmenil, je to vyrovnané a hrá sa najmä na nakopávané lopty na hrotových a podhrotových útočníkov.
     
    16
    Šikovne to vymysleli domáci. Banegov signál z rohového kopu skončil na Benovi Yedderovi. Jeho strela bola nasmerovaná na Zmrhala, ktorý našťastie loptu vytesnil.
    16. Éver Banega (SEV)
     
    17
    Po dlhej nakopnutej lopte od Slavistov sa lopta ocitla na kopačkách brankára Vaclíka, ktorý rozohrá pre spoluhráčov.
     
    18
    Center Jesúsa Navasa z pravej strany smeroval skrz pokutové územie, kde ale boli v prevahe obrancovia Slavie. Rozohrávať môže Kolář.
     
    19
    Zo strany Slavie Praha zatiaľ nesledujeme veľmi uvoľnený futbal. Všetky rozohrávky sú buď nepresné alebo nemajú cieľových adresátov. V tomto smere hrá Sevilla rozhodne uvoľnenejšie a rozhodnejšie.
     
    20
    Po pravej strane si šikovne nabehol Traore, ktorý sa dostal cez Wöbera. Potom mu to už v zakončení nevyšlo.
     
    21
    Masopust trochu vyzvŕtal Wöbera. Zasekol si loptu a našiel prihrávkou za pokutové územie Miroslava Stocha, ktorý vypálil, ale mieril mimo pravej žrde.
     
    22
    Ben Yedder predviedol svoje individuálne zručnosti a snažil sa kľučkami prejsť cez dvoch hráčov Slavie pri rohovej zástavke. Kúdela šiel do súboja promptne a zariadil odkop od bránky.
     
    23
    Rýchlu krídelnú akciu po ľavej strane naštartoval Stoch, ktorý presunul ťažisko hry na Zmrhala. Následne si slovenský reprezentant nabehol do vápna, pýtal si pohybom loptu. Prichádzajúci center odhlavičkoval hráč Seville.
     
    24
    Slavia mierne preberá držanie lopty na svoju stranu. Šikovný center Masopusta nevyzeral na prvý pohľad vôbec zle. Sevilla však bola dobre sformovaná a Mercado hlavičkoval preč.
     
    25
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Slavisti vyrovnávajú stav stretnutia! Masopustova prihrávka z pravej strany smerovala na Traoreho do šestnástkového poloblúka. Traore krásne pristavil pre MIROSLAVA STOCHA a jeho tečovaná strela prepadla do siete.
    25. Miroslav Stoch (SLA) - 1:1
     
    27
    V strelách na bránku je zatiaľ o jednu strelu lepšia, Sevilla zaznamenala jeden pokus, a to bola gólová strela Ben Yeddera z úvodných sekúnd.
     
    28
    Sevilla dala gól!
    Andalúzania majú svoje vedenie späť. Slavia neprečítala úmysly súpera pri rohovom kope. Banega to zahral signálom na zadnú žrď, kde lopta dopadla na kopačku MUNIRA EL HADDADIHO a ten delovkou prepálil všetko.
    28. Munir (SEV) - 2:1
     
    29
    Za necelú polhodinu sme už zaznamenali tri presné zásahy a diváci na štadióne Ramóna Sáncheza Pizjuána sa teda majú na čo pozerať.
     
    30
    Rog získal loptu po súboji so Stochom. Na pravú stranu mu už okamžite nabehol Mercado a Sevilla smeruje k zakončeniu.
     
    31
    Bol z toho napokon rohový kop, ktorý zahrali domáci nakrátko. Loptu potom do šestnástky posielal Jesús Navas, ale iba na hosťujúce hlavičky.
     
    32
    Po autovom vhadzovaní sa lopta ocitla v šestnástke. Masopust posunul nakrátko Součekovi, ktorý však už nedokázal zakončiť.
     
    34
    Sevilla sa momentálne s útočnou rozohrávkou nikam neponáhľa. Hráči začínajú z hĺbky obrannej polovice.
     
    35
    Stoch si zbehol po loptu nižšie, následne okamžite posúval ďalej vzduchom, avšak iba k Mercadovi. Sevilla teda rýchlo otáča hru.
     
    36
    Obrovská šanca pre Sevillu. Ďalšiu chybnú rozohrávku predviedli Slavisti, ktorí neodolali vysokému pressingu. Do zakončenia zvnútra vápna sa pretlačil Sarabia a zákrokom sa predviedol Kolář.
     
    37
    Banegov pas zo štandardnej situácie smeroval do pokutového územia. Pre jeho spoluhráčov to bola priďaleká a nepresná lopta.
     
    38
    Ben Yedder sa v súboji zachoval čestne, zbytočne sa nehádzal na zem. Bol to čistý zákrok od hráča Slavie Praha.
     
    39
    Tím Slavia práve strelil gól!
    Slavisti po druhýkrát v stretnutí vyrovnávajú. Výborný Stochov center z rohového kopu smeroval na hranicu malého vápna, kde ho zasiahol ALEX KRÁL a ľavým ramenom ho nasmeroval do siete.
    39. Alex Král (SLA) - 2:2
     
    40
    Po góle musel byť okamžite ošetrovaný český brankár v službe Seville Tomáš Vaclík, ktorý nepríjemne telom narazil do žrde. Mal by však v hre pokračovať.
     
    42
    Sevilla znovu chcela rýchlo odpovedať. Rogov center do vápna našiel iba hlavy českých hráčov. Potom sme videli strelu z veľkej diaľky, ktorej chýbala presnosť.
     
    43
    Ben Yedder si už pripravoval loptu v dobrej streleckej pozícii. V pokračovaní mu zabránil čiarovým rozhodcom odmávaný ofsajd.
     
    44
    Žltú kartu dostáva Lukáš Masopust (SK Slavia Praha).
     
    44
    Slavisti si takmer opäť zavarili v rozohrávke z hĺbky obranného pásma. Všetko musel hasiť brankár Kolář, ktorý vzal loptu do náručia.
     
    45
    V zápase nebude môcť predsa len pokračovať brankár Vaclík, ktorý utrpel náraz po druhom inkasovanom góle. Je to pre neho smolný zápas. V bráne ho nahradí Juan Soriano.
     
    45+1
    Zároveň sa k prvému polčasu nadstavujú ešte tri minúty.
     
    45+2
    Štandardku zahrával znovu Banega. Jeho pokus dorazil na hlavičku dánskeho stopéra Kjaera, ale hlavička to bola ľahká, Kolář ju rýchlo prevzal do rúk.
     
    45+3
    Aj Sevilla váhala v rozohrávke. Využili to hostia, Souček získal loptu na útočnej polovici, posunul Masopustovi, ktorý chcel pripraviť loptu pre Stocha. K nej sa už náš reprezentant nedostal.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodný polčas hodnotím ako veľmi zaujímavý najmä pre nestranného diváka. Sevilla šla do vedenia hneď v úvodných sekundách po góle Bena Yeddera, v 25. minúte vyrovnal Stoch a hneď o tri minúty už strieľal Munir. 39. minúta priniesla šťastné vyrovnanie Krála a v závere sme videli striedanie brankárov.
    Pokračujeme približne o 19:58.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop na začiatku druhého polčasu mali futbalisti Slavie. Počas prestávky došlo k striedaniu. Z boja odstupuje Wöber a prichádza Roque Mesa.
     
    47
    Po pravej strane prebehol dopredu Pablo Sarabia, ktorý presúval loptu do vápna, no nebolo to úspešné.
     
    48
    Sevilla pokračovala v útočnom ťažení. Z ľavej strany to skúšal Ben Yedder, ale poslal znovu nepresný center.
     
    49
    Dlhú nakopávanú loptu sa snažil získať Ben Yedder. Nebolo to však dostatočne dobre premyslené.
     
    50
    Jesús Navas sa rozbiehal po pravej vertikále, no nepodarilo sa mu spracovať klźajúcu sa prihrávku. K lopte sa dostal brankár Kolář.
     
    51
    Král premrhal správny moment na prihrávku. Už sa mu ukazoval Masopust so Součekom, ale ihneď boli pri ňom aj traja pozorní defenzívni brániaci protihráči.
     
    52
    Sevilla v týchto chvíľach skórovala. Postavenie Munira El Haddadiho bolo ofsajdové, a tak tento presný zásah uznaný nie je.
     
    54
    Ďalší pas od Jesúsa Navasa smeroval do pokutového územia, odkiaľ zblízka pálil Munir a brankár Kolář musel ihneď zasahovať.
    54. Pablo Sarabia (SEV)
     
    55
    Zmrhal vystihol zlú rozohrávku súpera. Lopta však hneď odrazila ďaleko od neho a ako prvý ju dobehnúť nestihol.
     
    56
    Šikovným centrom to skúšal Banega, ktorému sa v pokutovom území ukázal Ben Yedder. Snažil sa vyhnúť ofsajdu, ale predsa sa mu to len nepodarilo.
     
    57
    K zemi na útočnej polovici šiel Mecado. Agresívne proti nemu vystúpil Masopust. Český futbalista pokračoval ďalej a pustil sa aj do Banegu.
     
    58
    Z nasledujúcej štandardky po nedovolenom zákroku Masopusta centroval na hranicu pokutového územia Banega, no domáci sa výraznejšie nepresadili.
     
    59
    Banegova prihrávka našla v medzere medzi dvoma obrancami Bena Yeddera. Kolář musel okamžite hasiť celú situáciu.
    59. Munir (SEV)
     
    60
    Zmrhal narýchlo smeroval po ľavej strane, zbavil sa Mercada a išiel do šestnástky. Potom všetko vyriešil brankár Soriano.
     
    60
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Lukáš Masopust, prichádza Peter Olayinka.
     
    62
    Slavistom sa zatiaľ v množstve rôznych situácií darí odtláčať protihráčov a držať ich ďaleko od šestnástky. Sevilla má dlhšie držanie lopty a väčšiu kontrolu nad ňou. Slavia to zatiaľ defenzívne zvláda.
     
    63
    Banega zasekával na ľavej strane. Jeho rýchly center k bližšej žrdi odhlavičkoval preč stopér Deli.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Tomáš Souček (SK Slavia Praha).
     
    65
    Dlhú nakopnutú loptu na útočnú polovicu bezpečne ovládol Bořil a dával to hlavičkou na svojho brankára.
     
    66
    Olayinka urobil rýchlu otočku na pravej strane. Slavia pokračovala v útočnej akcii, no ďaleko sa nedostala.
     
    67
    Šikovne to urobili futbalisti FC Sevilla. Munir El Haddadi si spracoval loptu v pokutovom území a vystrelil. Lopta šla poza pravú žrď.
     
    69
    Futbalisti Seville sa dostali k šestnástke Slavie. Defenzíva hostí je momentálne o niečo menej pozornejšia a domáci hľadajú každú medzeru.
     
    71
    S pribúdajúcom časom pribúda aj nervozita najmä na strane domácich hráčov a tamojších priaznivcov. Sevilla chce rozhodne toto stretnutie vyhrať.
    71. Munir (SEV)
     
    72
    Stochovi sa v pokutovom území ukazoval Zmrhal. Ten sa pohyboval na hranici ofsajdu a skončilo to napokon nepresným centrom.
     
    73
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Jaromír Zmrhal, prichádza Milan Škoda.
     
    73
    Jesús Navas ťahal akciu po pravej strane. Už vnikol do šestnástky, skúšal rozpohybovať protihráčov, no defenzíva Slavie ostala scelená.
     
    75
    Stoch rozohrával rohový kop, ktorý sa dostal na hlavičku Milana Škodu. Jeho pokus však bol výrazne nepresný a Soriano nemal prácu.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Sevilla: z ihriska odchádza Éver Banega, prichádza Quincy Promes.
     
    77
    Munir perfektnou krátkou kolmicou našiel v pokutovom území Bena Yeddera. Ten si loptu rýchlo spracoval a ihneď strieľal. Kolář však k nemu podišiel bližšie a zvládol vyraziť.
    77. Wissam Ben Yedder (SEV)
     
    78
    Slavia vďaka neistému odkopu od Roga získava autové vhadzovanie na útočnej polovici. Sekundičky plynú pre domácich čoraz rýchlejšie.
     
    79
    Rozhodne si teraz vydýchli hostia. Čiarový rozhodca odmával ofsajd Bena Yeddera, ktorý sa však po zhliadnutí opakovaných záberov pískať nemal. Čiarový arbiter teda poriadne pomohol hosťom.
     
    79
    Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Alex Král, prichádza Michael Ngadeu.
     
    81
    Asistent hlavného rozhodcu odpískal aut pre Slaviu, práve v momente, keď sa už z krídelného priestoru lopta presúvala do stredového kruhu a domáci mohli ísť do šance.
     
    82
    Slavisti majú na ihrisku momentálne všetkých štyroch afrických futbalistov. Slavia stále hrá viac defenzívne a stráži nebezpečné priestory.
     
    83
    Traore si aut spracoval, posúval loptu Součekovi, ale od neho už šla prihrávka iba na kopačky Seville.
     
    84
    Munirovi sa pred pokutovým územím ukazoval Rog. Prihrávku síce dostal, ale nesmerovala presne. Olayinka okamžite odpálil preč.
     
    85
    Coufal prebehol po pravej strane. Už sa mu v pokutovom území ukazoval Škoda. Brankár Soriano však bol prvý pri lopte. Na opačnej strane mala Sevilla príležittosť. Munir s Ben Yedderom si hľadali priestor, ale Navasov pas nebol dostačujúci.
     
    87
    Sarabia sa už dostával k lopte v pokutovom území. Pripravoval si loptu na volej, a to mu teda rozhodne nevyšlo.
     
    88
    Olayinka smeroval s tromi spoluhráčmi do zakončenia. Hľadal prihrávkou Škodu, ktorý spadol v pokutovom území a pýtal si penaltu, no tá sa rozhodne udeľovať nebude.
     
    90
    Stoch posunul loptu Ngadeuovi. Následne mal náš futbalista ešte aj viac priestoru. Slavisti boli vo väčšom počte vpredu. Nervozita na oboch stranách už vrcholí.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavujú len dve minúty, čo rozhodne vyhovuje zverencom trénera Jindřicha Trpišovského.
     
    90+2
    Ngadeu posunul loptu Součekovi. Hosťujúcim futbalistom však zlyhala kombinácia a prišli o loptu.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase predviedla Slavia Praha ubojovaný, poriadny a výrazne defenzívny výkon. Sevilla predviedla aj svoje indiviudálne kvality, no napokon už v druhom polčase neskórovala. V odvete to teda rozhodne môže byť zaujímavé, Slavia je v hre o postup do štvrťfinále Európskej ligy UEFA.

    Ďakujem za pozornosť. (20:47:56)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 1. Ben Yedder, 28. Munir – 25. Stoch, 39. Král

    Karty:   12. Banega (SEV) – 6. Coufal (SLA), 44. Masopust (SLA), 63. T. Souček (SLA)


    FC Sevilla: Vaclík (45. Soriano) – Mercado, Kjaer, Sergi Gómez – Navas, Rog, Banega (76. Promes), Wöber (46. Mesa) – Ben Yedder, Sarabia, Munir.
    Náhradníci: Soriano – Mesa, Promes, Amadou, Gil, André Silva, Carriço.

    SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Deli, Bořil – Traoré, T. Souček, Král (79. Ngadeu) – Zmrhal (73. Milan Škoda), Stoch – Masopust (60. Olayinka).
    Náhradníci: Kovář – Olayinka, Milan Škoda, Ngadeu, Hušbauer, Frydrych, Zelený.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli (všetci FRA)
    Štvrtok 14.03.2019
    Slavia - Sevilla 4:3

    Góly: 14. Ngadeu, 47. T. Souček (pen.), 102. Van Buren, 119. Traoré – 44. Ben Yedder (pen.), 54. Munir, 98. F. Vázquez

    Karty:   43. O. Kolář (SLA), 67. Král (SLA), 88. Olayinka (SLA), 111. T. Souček (SLA) – 98. F. Vázquez (SEV)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 27:10.