Dortmund – Tottenham 0:1 (kon.) | Real Madrid – Amsterdam 1:4 (kon.)
koniec
Real Madrid
1:4 (0:2)
Ajax Amsterdam
Utorok 05.03.2019, 21:00 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Liga majstrov • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Dámy a páni, štvornásobní víťazi Ligy Majstrov za posledných päť rokov sa porúčajú v aktuálnom ročníku už v osemfinále. Ajax Amsterdam bravúrne zvládol tento zápas. V druhom polčase ešte vedenie navýšili Tadić a Schöne. Za Real skóroval raz Asensio, ktorý znižoval v 70. minúte. Postupujúcim tímom do štvrťfinále je teda Ajax Amsterdam.

    Ďakujeme za pozornosť. (22:58:28)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
    90+4. Nacho Fernández (REA)
     
    90+4
    Strela z kopačky Zijacha spoza priestoru pokutového územia smeroval iba mimo priestoru bránky.
     
    90+3
    Z trávnika sa predčasne porúča Nacho Fernández, ktorý v krátkom časovom slede predviedol dva nedovolené zákroky a po druhej žltej karte opúšťa trávnik skôr.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Nacho Fernández (Real Madrid CF).
     
    90+1
    Vzhľadom na posudzovanie jednej gólovej situácie systémom VAR sa ešte k druhému polčasu pridáva päť minút.
     
    90
    Na tvárach hráčov Realu Madrid, ktorí sú na trávniku alebo na striedačke, už možno sledovať veľký smútok v očiach. Máme totiž blízko k tomu, že štvornásobný víťaz Ligy majstrov za posledných 5 rokkov senzačne vypadne už v osemfinále.
     
    89
    Tadićov odkop nebol vôbec premyslený a ani dôsledný. Lopta sa dostala k brankárovi Courtoisovi, ktorý môže odkopávať.
     
    87
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Casemiro, prichádza Federico Valverde.
     
    86
    Vedenie mohol ešte zvýšiť Hakim Zijach, ktorý dobehol pred malé vápno a vypálil. Jeho pokus však smeroval vysoko nad bránku.
     
    85
    Taglaficova prihrávka smerom na Tadića smerovala už do ofsajdu. Loptu získavajú futbalisti Realu Madrid.
    84.
     
    84
    Príležitosť na zníženie mali domáci. Benzema šikovne vypichol prihrávku, lopty sa zmocnil Modrić a posúval ju späť pred malé vápno. Benzema sa však pošmykol a už nedokázal zakončovať.
     
    83
    Z pohľadu Ajaxu už ide asi iba o jediný cieľ. Doviesť tento zápas za takéhoto výsledku do záverečného hvizdu, prípadne vedenie ešte skrášliť. Skôr to však vyzerá na defenzívnejšiu hru.
     
    82
    Dani Carvajal sa snažil spracovať si dlhý center smerujúci na pravú stranu. Proti nemu však stál dvojblok hráčov a rozhodne sa presadiť nemohol.
     
    80
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Noussair Mazraoui, prichádza Jöel Veltman.
     
    79
    Hráči Realu smerovali do pokutového územia. Prihrávku Reguilóna síce Benzema zachytil, ale proti brániacemu defenzívnemu bloku súpera sa presadiť nemohol.
     
    78
    Zijach prenikal dopredu po pravej strane, kde ho však od lopty odstavil Reguilón. Ajax mal navyše príležitosť z rohového kopu. Hlavičku realizoval De Ligt, ale iba priamo do Courtoisových rúk.
     
    77
    V týchto chvíľach je už možno isté, že Ajax má postup do štvrťfinále vo vrecku. Real má 13 + niekoľko nadstavených minút a potrebuje skórovať minimálne trikrát. Je to naozaj ťažká úloha.
     
    76
    Po ľavej strane to skúšal Asensio, jeho prihrávky skončili iba za postrannou čiarou.
     
    74
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza David Neres, prichádza Kasper Dolberg.
     
    73
    Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Lasse Schöne, prichádza Dani de Wit.
    72. Lasse Schöne (AJA) - 1:4
     
    72
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Tak toto bol naozaj páradny a výstavný kúsok, ktorý znamená, že Ajax má späť trojgólové vedenie. K lopte zo štandardky na ľavej strane sa postavil LASSE SCHONE, ktorý ju perfektne zatočil k protiľahlej žrdi.
     
    71
    Momentálne potrebuje Real na postup minimálne dva góly. Až do týchto chvíľ sa zdala byť defenzíva Ajaxu neprekonateľná, no teraz sa to domácim podarilo výborne.
    70. Marco Asensio (REA) - 1:3
     
    70
    Real Madrid dal gól!
    Biely balet strieľa prvý gól v tomto stretnutí. Šikovne to urobil po ľavej strane Reguilón, ktorý vnikol do vápna a naservíroval to MARCOVI ASENSIOVI. Jeho následná strela prenikla do siete.
     
    68
    Z pravej strany vo vápne pálil najprv Gareth Bale. Jeho delovka smerovala na nohu brankára Onanu. Následne z hranice šestnástky vypálil Carvajal, ale mieril iba nad.
     
    67
    Domáci si loptu prebrali v strede poľa po odkope od brankára Onanu. Môžu teda založiť ďalší útok.
     
    65
    Situácia sa vyhodnocuje až príliš dlho. Napokon verdikt znel, že gól platí. Systém VAR zaúradoval a hlavný rozhodca gól uznal. Pre Real začína byť tento zápas skôr pohromou.
     
    63
    Hlavný rozhodca následne dostával pokyny od svojich asistentov na diaľku, aby sa posúdila situácia, z ktorej pramenil následný gól. Lopta totižto podľa záberov jednoznačne preťala postrannú čiaru, Zrejme sa jej však asi ešte dotýkala.
    62. Dušan Tadić (AJA) - 0:3
     
    62
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Ajax strieľa už po tretíkrát do siete a je z toho vedenie rozdielom triedy! Aut na obrannej polovici sa nepískal, no mal sa. Hostia však vyrazili do protiútoku, Van de Beek posunul loptu DUŠANOVI TADIĆOVI, ktorý parádnou strelou trafil pravý horný roh.
     
    61
    Tadić posúval na pravú stranu Schönemu, ktorý sa však ocitol v ofsajdovom postavení a rozhodne v akcii pokračovať nemohol.
    60.
     
    60
    Strela Zijacha smerovala iba do bočnej siete a bezpečne mohol teda rozohrávať brankár Courtois.
     
    59
    Nebezpečnou strelou to skúšal Karim Benzema. Pekne sa zbavil nemohúceho Zijacha a snažil sa obstreliť brankára Onanu. Lopta presvišťala popri opačnej žrdi.
     
    58
    Neres naštartoval protiútok po ľavej strane. Pred pokutovým územím ponúkol loptu Tadićovi, ktorý už nezakončil. Real prinavrátil loptu na svoje kopačky.
     
    56
    Francúz Karim Benzema sa pretláčal po pravej strane, ale k výraznejšiemu prieniku nedošlo. Real je stále s loptou na útočnej polovici.
     
    55
    Čiarový rozhodca zaregistroval, že Blindov pohyb na útočnú polovicu už bol ofsajdový. Real teda získal loptu na obrannej polovici.
     
    54
    Po rohovom kope ešte pokračovali "pusinky" v ťažení. Krátky center posielal Reguilón. Celú situáciu vyriešil brankár Onana.
     
    53
    Benzema prihrávkou poriadne zahnal Balea, ktorý musel zrýchliť. Nasledujúci center od tohto Walesana bol zblokovaný a domáci zahrávali roh. Výraznejšie sa nepresadili.
    52.
     
    52
    Ďalšia pozoruhodná akcia od hostí. Tadić posúval do šestnástkového poloblúka Zijachovi, ktorý vypálil, no namieril to vedľa.
     
    51
    Van de Beek sa uvoľnil na prihrávku. Dostal ju od Tadića a následne strieľal. Courtois šiel okamžite k zemi a musel zachytiť.
     
    50
    Karim Benzema sa odhodlal k strele po spracovaní si lopty. Jeho zakončenie ľavačkou smerovalo ponad bránku.
     
    49
    Zijach posunul loptu Van de Beekovi. Hráči Ajaxu sa však ďalej do vápna nehrnuli. Stratili totižto loptu, a to bolo rozhodujúce.
     
    48
    Do pokutového územia sa šikovne prepracoval Asensio, ktorý pálil z pravej strany. Jeho delovka však letela vedľa protiľahlej žrde.
     
    47
    Bale posúval loptu do pokutového územia, v ktorom sa mu už ukazoval Kroos, ale prihrávku napokon nedostal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas. Na jeho začiatku mali výkop hostia. Real bude musieť byť tým tímom, ktorý bude diktovať tempo hry. Ajaxu stačí hrať pohodlne na výsledok.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvode prvého polčasu udávali tempo hry domáci, lenže ich defenzíva bola prekonaná už v 7. minúte, kedy sa presadil Zijach. Druhý zásah pridal do siete Realu Neres. Navyše, Real mal aj smolu v niektorých príležitostiach a tréner Solari prišiel o dvoch hráčov. Zranili sa Vinícius a Lucas Vázquez. V druhom dejstve teda bude musieť Real poriadne zabrať a lepšie využiť svoje príležitosti.
    Pokračujeme približne o 22:05.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Voľný kop, ktorý zahrávali hostia, smeroval na hlavičku Neresa. Brazílsky útočník posunul loptu do pokutového územia, odtiaľ to však smerovalo iba na Courtoisa.
     
    45+1
    Kroosov center dorazil na hlavičku Nacha Fernandeza, ktorý aj zakončil, ale iba do rúk brankára Onanu, ktorý otáľa a naťahuje rozohrávku.
     
    45
    Luka Modrić sa nebezpečne rozbehol po pravej strane a predral sa na hranicu vápna. Rohový kop budú zahrávať domáci a nadstavujú sa ešte dve minúty.
    44.
     
    44
    V pokutovom území zahral rukou De Ligt. Ruka však bola pri tele a lopta zasiahla lakeť tohto holandského stopéra. Pokutový kop Real teda mať nebude.
     
    43
    Gareth Bale rýchlo prebehol po ľavej strane, pretlačil sa do pokutového územia a pálil. Jeho strela skončila na bližšej žrdi!
     
    42
    Tadićova prihrávka mala zrejme smerovať na uvoľňujúceho sa Neresa, ktorý bežal na hrote. Pri lopte však bol jednoznačne prvý brankár Courtois.
     
    41
    Baleovi sa v pokutovom území ukázal Marco Asensio, ktorý sa dostal do koncovky, ale napálil to zvnútra vápna iba do protihráča.
     
    40
    Schöne presunul loptu k Van de Beekovi. Do autu potom zahrával Varane a hostia môžu pokračovať prihrávkami.
     
    38
    Dvaja noví hráči na strane Realu rozhodne nepriniesli zatiaľ vietor do plachiet. Trend zápasu momentálne domáci neudávajú a robia viacero chýb.
     
    37
    Mierne naťahoval čas Van de Beek. Už sa spustil aj piskot fanúšikov, tak musel hosťujúci futbalista rýchlo konať.
     
    36
    Benzemovi sa v uličke už ukazoval Gareth Bale, ktorého sme videli po prvýkrát zapojené do nejakej akcie. Prvý pri lopte však boli hostia.
     
    35
    Tréner Santiago Solari musí aj po druhýkrát nútene striedať. Z ihriska odchádza ďalší zranený hráč Vinícius a na jeho miesto prichádza Marco Asensio.
     
    34
    Dani Carvajal rozbiehal akciu. Zastavená mu však bola v priestore stredovej čiary a Real v akcii nemohol pokračovať.
     
    33
    V ofsajdovom postavení bol Van de Beek, ktorému odmával čiarový rozhodca tento malý priestupok. Rozohrávať môže Courtois.
     
    32
    Cenný čas vybojoval Tagliafico, ktorý sa presúval po ľavej strane. Potom prihrával dozadu na Blinda a hostia si užívajú držanie lopty.
     
    31
    Štandardku zahrával Zijach. Jeho center doletel pred malé vápno, odkiaľ ho dokázali hráči Realu odstrániť. Okamžite šiel do protiútoku Vinícius, ktorý sa prebojoval do šestnástky. Individuálny prienik zavŕšil strelou do bočnej siete.
     
    30
    Carvajal rukou zasiahol Neresa, ktorý šiel k zemi ochotne. Dani Carvajal navyše dostáva za tento zákrok žltú kartu.
     
    29
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Lucas Vázquez, prichádza Gareth Bale.
     
    28
    Pri postrannej čiare vidíme rozcvičujúceho sa Garetha Balea. Žeby sa tréner Solari odhodlal k zmene hneď v prvom polčase. Nevyzerá to dobre s Vázquezom, ktorý potrebuje aj ošetrenie.
     
    27
    Vázquezov center na Carvajala nebol veľmi presvedčivý. Carvajal si v súboji neporadil, lopta bola vyblokovaná za postrannú čiaru. Aut bude ale zahrávať práve Real.
     
    26
    Noussair Mazaraoui šiel do súboja proti Viníciusovi veľmi agresívne. Za svoje počínanie dostáva žltú kartu.
     
    25
    Zatiaľ môžem konštatovať, že hra je pomerne otvorená, prihrávkové koridory sú využívané najmä po krajoch ihriska. Defenzíva hostí je dobre sformovaná a Real zatiaľ nemal možnosť na individuálny prienik, tak ako hostia.
     
    24
    Zaujímavý moment sme videli aj na opačnej strane a rozhodne je momentálne na čo pozerať. Vínicius sa dostal ku koncovke zvnútra vápna. Posunul ju Benzemovi, lenže jeho strelu Onana okamžite vyrazil na rohový kop.
     
    23
    David Neres sa vyhol ofsajdovému postaveniu, dostal sa do zakončenia cez Nacha, ale bránku napokon prestrelil z tesnej blízkosti.
     
    22
    Prihrávka Vázqueza bola zrazená na rohový kop. Domáci to zahrali nakrátko a následne boli vyprevadení preč zo šestnástky.
     
    21
    Autové vhadzovanie získal Reguilón. Domáci začínajú postupnou rozohrávkou a zrejme sa ešte spamätávajú z druhého inkasovaného gólu.
     
    20
    No, s Realom Madrid to v prvom polčase rozhodne nevyzerá dobre. Hostia sa výraznejšie osmelili. Pohroziť z takmer nemožného uhla chcel Tadić. Lopta preletela popred bránku a nenašla adresáta.
    18. David Neres (AJA) - 0:2
     
    18
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Ajax pridáva v krátkom časovom slede druhý zásah! Tadić prenikol šikovne pomedzi trojicu hráčov, v šestnástke sa mu ukázal voľný DAVID NERES a ten strelou prekonal Courtoisa.
     
    18
    Vázquezov center do šestnástky skončil na Varaneovi, ktorý zakončoval z voleja. Namieril to však priamo do rúk Onanu.
     
    17
    Benzemovi sa veľmi dobre ukazoval pred šestnástkou Vinícius. Aj mu francúzsky útočník posielal loptu. Dobre sa však vrátili hostia do defenzívnej práce.
     
    16
    Odkop od brány využil brankár Andre Onana aj na upokojenie svojich spoluhráčov, ktorí majú nedostatky najmä pri presune lopty cez stredovú oblasť ihriska.
     
    15
    Domáci sa už výraznejšie prebudili a snažia sa ho o vytvorenie si gólovej možnosti. V jednej takej bol aj Toni Kroos. Spoza šestnástky však pálil ďaleko vedľa brány.
     
    14
    Vázquez si spracoval prihrávku na pravej strane. Následne sa pískal nedovolený zákrok, ale previnil sa chorvátsky stredopoliar Modrić.
     
    13
    Tadićovi sa ukazoval za Carvajalom Neres. Napokon bol v súboji úspešnejší domáci krajný obranca. Bude z toho odkop od brány.
     
    12
    Modrić prihrávkou na hrot naštartoval Benzemu, ktorému už pred pokutovú územie nabiehali spoluhráči. Loptu získal Kroos, ale už nezakončil.
     
    11
    Rozhodne to nevyšlo kombinácii Van de Beeka s Tadićom. Lopta preťala postrannú čiaru a aut môže vhadzovať Carvajal.
     
    10
    Toni Kroos loptu z autu posunul iba dozadu Reguilónovi, ktorý dával brankárovi Courtoisovi a domáci začnú postupnou rozohrávkou.
     
    9
    Carvajal si vymenil loptu s Benzemom na pravom krídle. Ich akcia pokračovala ďalej, videli sme center, ale ten skončil len na rukách gólmana Onanu.
    7. Hakím Zijach (AJA) - 0:1
     
    7
    Ajax Amsterdam dal gól!
    Hostia sa prekvapivo dostávajú do vedenia po jednoduchej akcii. Tadić prebehol ako víchor po pravej strane, v šestnástke posunul loptu HAKIMOVI ZIJACHOVI, ktorý presnou strelou k žrdi otvoril skóre!
     
    7
    Odkop z kopačky Thibauta Cortoisa dorazil do stredu poľa, kde boli prítomní futbalisti Ajaxu.
     
    6
    Modrić bol úspešný v súbojoch v strede poľa a ihneď rozbiehal krídelnú akciu. Chorvátsky futbalista však bol potom faulovaný.
     
    5
    Hostia dnes zrejme budú hroziť najmä z protiútokov. Hráči Realu Madrid zvolili aktívny pressing, dostupujú hráčov takmer na milimetrový dotyk telo na telo.
    4.
     
    4
    Toni Kroos centroval z rohového kopu loptu priamo do pokutového územia. Svojich spoluhráčov však nenašiel.
     
    3
    Rozhodne dnes očakávame od hráčov Realu Madrid presvedčivejší výkon než v prvom zápase alebo aj v sobotňajšom El Clásicu, ktoré nedopadlo pre biely balet dobre.
     
    2
    Kombinácia Viníciusa s Reguilónom stroskotala. Hráči Ajaxu šli poriadne tvrdo do súboja a podarilo sa im loptu odkopnúť.
     
    1
    Úvodný výkop mali k dispozícii futbalisti Realu Madrid. Nakopli ihneď loptu na útočnú apolovicu a získali aut.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávniku už máme obe mužstvá. Práve znie štadiónom Santiaga Bernabéua hymna Ligy majstrov.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Nacho Fernández, Varane, Reguilón – Kroos, Casemiro, Modrić – L. Vázquez, Benzema (C), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Navas – Vallejo, Bale, Marcelo, Valverde, Asensio, D. Ceballos.

    AFC Ajax: Onana – Mazraoui, de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek, Schöne, F. de Jong – Zijach, Tadić, Neres.
    Náhradníci: B. Varela – Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, Dolberg, de Wit.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z odvetného zápasu osemfinále Ligy majstrov medzi španielskym Realom Madrid CF a AFC Ajax Amsterdam. Stretnutie sa začína o 21:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    V úvodnom zápase sme sledovali zaujímavé stretnutie, ktoré malo byť na prvý pohľad v réžii Realu Madrid. Bielemu baletu v hlavnom meste Holandska chýbali Isco, či Llorente a „pusinky“ oslabení zvíťazili len tak tak. Z pohľadu držania lopty bol zápas absolútne vyrovnaný (50 % – 50% držanie lopty), na strelecké pokusy na bránku zvíťazili hostia z Realu, ktorí sa stali aj víťazmi prvého osemfinále. V 60. minúte skóroval Benzema, ktorý trafil ľavý vinkel. O 15 minút priniesol vyrovnanie domáci Zijach a zdalo sa, že Ajax vybojuje na domácom trávniku cennú remízu. V 87. minúte však udrel Asensio a stanovil konečný výsledok 1:2.

    Od tohto zápasu si oba tímy prešli úplne odlišnými stretnutiami v domácich súťažiach i pohároch. Ajax po prehre s Realom v lige zdolal Bredu ľahko 5:0 a Den Haag takisto jednoznačne 1:5 a upevnil si 2. miesto v tabuľke s 56 bodmi. V holandskom pohári s názvom KNVB Beker Ajax v ťažkom zápase zdolal rivala z Feyenoordu rozdielom 0:3 a zabezpečil si účasť vo finále.
    Real naopak 17. februára na štadióne Santiaga Bernabéua podľahol prekvapivo Girone 1:2 a triumfoval nad Levante 1:2. Po týchto stretnutiach sme videli v priebehu štyroch dní dva El Clásica. V tom prvom, ktoré bolo v rámci semifinále Copa del Rey, Real prehral 0:3 a v sobotu v ligovom zápase podľahol Barcelone znovu, a to 0:1. Náskok Barcelony sa pred Realom zväčšil na 12 bodov, Real ich má na konte 48 a v tabuľke La Ligy mu patrí 3. miesto.

    Formu na tento odvetný duel má jednoznačne lepšie načasovanú Ajax Amsterdam a budeme veľmi zvedaví, či dokáže Real Madrid predviesť víťazný výkon. Domáci sa určite budú chcieť zomknúť a konečne vyhrať v domácom prostredí, kde nevyhrali od zápasu s Gironou 17. februára.

    Domáci sa budú musieť v súboji s Ajaxom zaobísť bez elitného stopéra Sergia Ramosa, ktorý nemôže nastúpiť kvôli kartovému trestu. Stále nemôže tréner Santiago Solari počítať s Llorentem, ktorý má poranené slabiny.
    Na hosťujúcej striedačke budú chýbať traja hráči, a to Banade, Eiting a Magallan. Nastúpiť nemôžu kvôli zraneniam.

    Stávkové kancelárie jednoznačne favorizujú Real, ktorý má lepší výsledok z predchádzajúceho zápasu. Stretnutie bude pískať kvarteto nemeckých rozhodcov na čele s hlavným arbitrom Felixom Brychom.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu on-line prenosu a prajem pekný športový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 70. Asensio – 7. Zijach, 18. Neres, 62. Tadić, 72. Schöne

    Karty:   30. Carvajal (REA), 90+3. Nacho Fernández (REA) – 26. Mazraoui (AJA)   90+3. Nacho Fernández (REA)


    Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho Fernández, Varane, Reguilón – Kroos, Casemiro (87. Valverde), Modrić – L. Vázquez (29. Bale), Benzema (C), Vinícius Júnior (35. Asensio).
    Náhradníci: Navas – Vallejo, Bale, Marcelo, Valverde, Asensio, D. Ceballos.

    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui (80. Veltman), de Ligt (C), Blind, Tagliafico – van de Beek, Schöne (73. de Wit), F. de Jong – Zijach, Tadić, Neres (74. Dolberg).
    Náhradníci: B. Varela – Veltman, Sinkgraven, Huntelaar, Labyad, Dolberg, de Wit.

    Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp
    13.02.2019
    Amsterdam - Real Madrid 1:2

    Góly: 75. Zijach – 60. Benzema, 87. Asensio

    Karty:   53. Zijach (AJA) – 70. Reguilón (REA), 83. L. Vázquez (REA), 89. Ramos (REA)