Ufa – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (po pr.) | D. Moskva – Helsinki 3:0 (kon.) | Kazaň – Omsk 2:3 (kon.)
Soči – Jaroslavľ 3:1 (kon.)
koniec
HK Soči
3:1 (1:0, 1:1, 1:0) Stav série: 2:2
Lokomotiv Jaroslavľ
cz Nedeľa 03.03.2019, 16:00 • Ledový palác Bolšoj, Soči, Rusko • Play-off KHL • Osemfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:52
    Zápas nám ještě uzavřelo neúspěšné přečíslení Soči 2 na 1, domácí se v něm nedostali ani ke střele...
    59:33 Robert ROSÉN - 3:1
     
    59:33
    Soči právě vstřelilo branku!
    Série se bude ještě jednou do Soči vracet! Kotouč z rohu kluziště vybojoval na obranné modré O´Dell, posunul jej do výhodnější pozice na ROBERTA ROSÉNA, který měl před sebou volnou cestu k brance a tentokrát již puk do prázdné dovezl – 3:1! Asistence: Eric O´Dell.
     
    59:08
    Konovalov nenaplánoval výjezd z branky ideálně a po okamžitém zisku puku posílal do prázdné puk Rosén, ale podle názoru sudích orazítkoval pouze vnitřní stranu levé tyče!
     
    58:41
    Domácí vyvezli puk pouze do středního pásma, což byla chyba, protože zapomněli na obranu a z pravé strany jel sám na Šitina Kozun, z vrcholku pravého kruhu ale trefil jenom střed branky!
     
    37:38
    Trest potvrzen, v jednu chvíli bylo dokonce osm hráčů na ledě! Trest odsedí Točickij a Soči čekají těžké chvíle.
     
    34:19
    A O´Dell měl záhy další podobnou šanci, akorát měl zezadu obránce. Kličku na bekhend částečně zmařil obránce a Konovalov akorát zajistil vyrážečkou to, aby se puk nedostal přes brankovou čáru!
    33:40 Eric O'DELL - 2:1
     
    33:40
    Soči právě vstřelilo branku!
    Byl jsi vyloučen? To nám vůbec teď nevadí! Tohle může říkat domácí trenér. Hosté totiž vůbec nezvládli závěr přesilovky, kdy obránce prakticky daroval puk protihráči Šmeljovovi, který rozjel útočná kola a na útočné modré našel z trestné naskakujícího ERICA O´DELLA. Ten si pohlídal ofsajd a nájezd na branku zakončil úspěšně střelou nad beton – 2:1! Asistence: Sergej Šmeljov.
     
    31:32
    Teď utrpěl hostující Kozun dva zákroky za sebou. Nejprve ho podrazil do souboje vjíždějící O´Dell a dostal dvě minuty, následně mu ještě vrazil hůl do obličeje Kozunův spoluhráč. Trestá se však logicky pouze zákrok domácího hráče.
     
    29:52
    Lokomotiv jasně přebral otěže utkání a momentálně šlape velice dobře. Soči se dostalo vlastní vinou do obranného pásma a mohlo to být dokonce 1:2! Kraskovskij výborně stáhl puk na střed a z bekhendu nabídl puk Kartajevovi, který ale nepřehodil pravý beton Šitina u pravé tyče!
    28:31 Jegor AVERIN - 1:1
     
    28:31
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Lokomotiv po zásluze vyrovnává a dostává se zpět do hry! Kraskovskij dostal puk ze souboje a poslal ho na modrou pro Čerepanova, který se nerozpakoval a vystřelil tvrdě na branku. Jeho střelu ale na hranici brankoviště tečoval JEGOR AVERIN a puk prošel Šitinovi mezi betony – 1:1! Asistence: Nikita Čerepanov, Pavel Kraskovskij.
     
    23:32
    Hosté se toho ale nebojí ani v oslabení. Po levé straně vyvážel puk Loktionov a kousek za modrou vystřelil, Šitin musel do akce. A musel do akce i podruhé, neboť domácí totálně propadli na modré a Iljenko šel sám na domácího gólmana, ten svůj tým podržel!
     
    22:32
    Jaroslavl se nicméně připravuje o lepší vstup do třetiny sama. Kutuzov u domácí střídačky předvedl zbytečný útočný faul a dostává dvě minuty za podrážení.
     
    16:51
    Obrana Lokomotivu byla opět v jednom ohni. Polunin nahodil kotouč z levé strany na branku a Konovalov jej vyrazil mezi kruhy, kde dojížděl Kaletnik. I on vystřelil a gólman Lokomotivu si opět zapsal úspěšný zákrok. To už stačil puk dojet znovu Polunin a po závaru v brankovišti se chvilku nevědělo, kde guma je, ale ta vyplavala kolem levé tyče z brankoviště ven.
    14:22 Stěpan STARKOV - 1:0
     
    14:22
    Soči právě vstřelilo branku!
    Nevyužitá přesilovka nemusí Soči vůbec vadit. Polunin odvedl precizní práci za brankou Konovalova, poté našel přihrávkou STĚPANA STARKOVA, který byl sice v klinči dvou protihráčů, ale přesto stačil vystřelit a poslat kotouč do branky! Asistence: Alexandr Polunin.
     
    12:06
    Grigorij Denisenko dostává první dvě trestné minuty v play-off a jde ven za krosček.
     
    08:41
    Budkin musí hodně rychle obkroužit branku a vyvézt puk, a to bez chyby, jelikož se ho vydal napadat Vladislav Kartajev. Ale obránce domácího celku to zvládl. I když se hned poté hra přestěhovala k Šikinovi, který si připisuje po dvou Kudrjavevových dorážkách první vážnější zákroky.
     
    07:38
    Domácí tým je ze začátku zápasu lepší. V další šanci byl Martin Bakoš, který stál přesně mezi kruhy a dostal dobrý pas od Šmeljova. Po střele z první zasahoval Konovalov a skryl puk ve výstroji.
     
    05:01
    První velká šance zápasu. Před branku Konovalova si najel Vladislav Kaletnik, který zkoušel trefit puk k levé tyči po prosmýknutí se a nahrávce Starkova, ale neúspěšně.

    Tomáš Lysý

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 15. Starkov (Polunin, Kaletnik), 34. O'Dell (Šmeľov), 60. R. Rosén (O'Dell) – 29. J. Averin (Čerepanov, Kraskovskij)


    HK Soči: Šikin (Barulin) – J. Alexandrov, Vorobjev, Rykov, Budkin, Chomickij, Zborovskij, Pajgin – Bakoš, Collins, Šmeľov – Kapustin, O'Dell, R. Rosén – Lugin, Altybarmakjan, Točickij – Starkov, Kaletnik, Polunin – Bočarov.
    Lokomotiv Jaroslavľ: Konovalov (Salák) – Kronwall, Rafikov, Jelesin, Kutuzov, M. Osipov, Čerepanov – Kozun, Apalkov, Loktionov – Denisenko, Alexejev, Sannikov – J. Averin, Kraskovskij, Kartajev – Ivanov, Kajumov, Iljenko – Kudrjavcev.

    Rozhodca: Fatajev, Romaško – Viljugin, Lazarev (všichni RUS)

    Diváci: 8 428
    Soči 2 4 Jaroslavľ
    #1 Pondelok 25.02.2019 • 17:00
    Jaroslavľ - Soči 4:3 koniec po predl.
    #2 Streda 27.02.2019 • 17:00
    Jaroslavľ - Soči 3:0
    #3 Piatok 01.03.2019 • 17:30
    Soči - Jaroslavľ 3:2 koniec po predl.
    #4 Nedeľa 03.03.2019 • 16:00
    Soči - Jaroslavľ 3:1
    #5 Utorok 05.03.2019 • 17:00
    Jaroslavľ - Soči 3:0
    #6 Štvrtok 07.03.2019 • 17:30
    Soči - Jaroslavľ 2:5