Eibar – Vigo 1:0 (kon.) | Real Betis – Getafe 1:2 (kon.) | Sociedad – Atlético Madrid 0:2 (kon.)
Valencia – Bilbao 2:0 (kon.)
koniec
Real Betis
1:2 (0:2)
Getafe CF
Nedeľa 03.03.2019, 16:15 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španielska LaLiga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.
     
    Nedeľa už tradične patrí španielskemu futbalu! V La Lige je na programe 26. kolo a nás čaká atraktívny súboj. Real Betis privíta na svojom trávniku Getafe CF!
     
    Real Betis stále bojuje o pohárové miestenky. Siedme miesto a 36 bodov na konte znamená, že sa v prípade víťazstva môže dotiahnuť práve na Getafe. Na štvrté miesto zaručujúce účasť v skupine Lige Majstrov stráca len štyri body a má tak o čo bojovať.
     
    Getafe CF má na svojom konte 39 bodov a momentálne sa nachádza na piatej priečke. Tento tím je príjemné prekvapenie sezóny a už štyri zápasy v rade je bez prehry. V prípade víťazstva môže Getafe preskočiť Alavés a usadiť sa na štvrtom mieste!
     
    Favorizovaný je domáci tím, ale hostí určite netreba odpisovať. Je ťažké predpovedať, kto zvíťazí, ale jedno je isté. Čaká nás veľmi zaujímavý súboj a preto si ho nenechajte ujsť! Stretnutím vás bude sprevádzať Filip Sabo!
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal – Barragán, Canales, W. Carvalho, Lo Celso, Guardado (C) – Morón, León.
    Náhradníci: Jesé, Joaquín, Kaptoum, Lainez, Tellado Robles, Sidnei, Tello.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Cabrera, Oliveira – Foulquier, Maksimović, Arambarri, Portillo – J. Molina (C), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Ángel Rodríguez, Cristóforo, Duro, Flamini, Miquel, Sáiz..
     
    Hráči oboch mužstiev už nastupujú na trávnik. Domáci Betis bude hrať v zelenej kombinácii, hostia zvolili pre dnešný duel modrú sadu dresov. Zápas sa o malú chvíľu začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Prvý dlhý nákop a pokus vysunúť útočné tykadlá tímu Getafe neskončil úspešne. Rozohrávať tak bude domáci brankár Pau López.
     
    3
    Rovnaká situácia aj na druhej strane, len s tým rozdielom, že Sergio León si loptu spracoval a poslal do vápna. tam výborne zasiahol jeden z brániacich hráčov a uvidíme prvý rohový kop domácich.
     
    4
    Center do šestnástky a David Soria stiahol loptu zo vzduchu bez najmenších problémov. Upokojuje situáciu a čaká na pohyb svojich spoluhráčov.
     
    5
    Jaime Mata padá v blízkosti šestnástky Betisu a dožaduje sa faulu. Ešte pred tým však zaznel hvizd a hlavný rozhodca píska ofsajd Getafe.
     
    6
    Tento raz sa už domáci proti pravidlám previnili a Getafe sa tak môže nasťahovať na polovicu Betisu.
     
    7
    Dobrá lopta do vápna a Jorge Molina sa dostal aj do zakončenia hlavou! Tento pokus bol však nepresný a navyše asistent rozhodcu signalizuje ofsajd, takže zbytočné vzrušenie.
     
    8
    Ani druhý rohový kop Betisu nepriniesol úspech. Rozohrávka nakrátko, lopta na zadnú tyč, kde sa k hlavičke dostal jeden z domácich, ale jeho pokus nemal razanciu a letel dva metre mimo brány.
     
    9
    Domáci ťahajú skoro všetky akcie cez svoju ľavú stranu a hostia majú problém ubrániť sa najmä dobrým centrom do šestnástky. Zatiaľ však vážnejšie ohrozenie brány Getafe neprišlo.
     
    10
    Držanie lopty 60% – 40%!
     
    11
    Sergio León po bežeckom súboji s obrancom Getafe padá na trávnik a dožaduje sa faulu. Rozhodca ukazuje hrajte ďalej a domáci strelec sa poriadne čertí, podľa všetkého oprávnene.
     
    12
    Naopak, nedovolený zákrok sa píska na opačnej strane, keď Francisco Portillo padol po ostrom zákroku v strede poľa. V posledných momentoch pribúdajú najmä fauly.
     
    13
    A je to tu, prvá žltá karta a zaslúžená. Rozhodca si musí spraviť poriadok na ihrisku a po slede faulov si trest nakoniec odniesol Mauro Arambarri.
     
    14
    Betisu nevyšlo prenesenie na ľavú stranu, kde hrá veľmi aktívny Andrés Guardado. Tomu dnešný zápas poriadne chutí.
     
    15
    Fauly 3 – 5!
     
    16
    Škoda, že si Lorenzo Morón pustil loptu do behu, pretože mu chýbalo zopár krokov, aby ju spracoval a mohol ísť do otvorenej obrany hostí. Vhadzovanie pre Getafe CF.
     
    17
    Nevydarený prechod do ofenzívy v podaní Betisu a lopta skončila až u brankára Davida Soriu. Ten sa s rozohrávkou nikam neženie a dáva svojim spoluhráčom možnosť rozostaviť sa.
     
    18
    Sergio León doslova skolil Dimitriho Foulquiera a Getafe dostalo k dispozícii štandardnú situáciu z väčšej diaľky.
     
    19
    Rozohrávka nakrátko a pokus o strelu z veľkej diaľky. Tento pokus bol zrazený a uvidíme prvý rohový kop Getafe CF.
     
    20
    Getafe dalo gól! Gól strelil LEANDRO CABRERA.
    Krásna lopta do vápna a Leandro Cabrera sa zavesil do vzduchu. Medzi dvojicou obrancov Betisu zasiahol loptu hlavou a koníčkom aj s prispením ľavej žrde posiela loptu do siete! Pau López bol úplne bezmocný a Getafe ide do vedenia!
    20. Leandro Cabrera (GET) - 0:1
     
    21
    Betis sa snaží okamžite odpovedať, ale domáci strácajú loptu a prichádza faul z frustrácie. Ďalšia štandartka pre Getafe.
     
    22
    Hostia opäť rozohrali nakrátko a usadili sa na polovici súpera. Píska sa úročný faul a aktivita Getafe končí.
     
    23
    Strely celkovo 3 – 1!
     
    24
    Po dlhšej dobe sa konečne usadili na polovici súpera aj domáci a je tu pokus o strelu! Táto delovka skončila na tribúne niekde v dvadsiatej rade.
     
    25
    Zmätky v šestnástke Betisu po dobrej centrovanej lopte z ľavej strany a domáca obrana to musí riešiť razantným odkopom až na polovicu súpera.
     
    26
    Jeden z hostí padá v šestnástke a a vyzerá to na pokutový kop! V akcii je už aj zdravotný tím Getafe a čakáme, či sa bude kopať penalta.
     
    27
    Tak nie! Napokon iba rohový kop. Jorge Molina sa snažil zakončiť, ale trafil iba nohu domáceho obrancu a ten ho trafil spodkom kopačky rovno na nechránené miesto.
     
    28
    Z rohového kopu nedokázalo Getafe nič vyťažiť a hra sa presúva na ich polovicu ihriska.
     
    29
    Rohové kopy 2 – 3!
     
    30
    Krásny center z ľavej strany do vápna Betisu, Jorge Molina si odstúpil od brániaceho hráča a volejom páli na bránu! Výborná strela, ale len do stredu bránu, kde stál pripravený Pau López.
     
    31
    Výborný brejk hostí a Jaime Mata dostal loptu na hranicu šestnástky! Rozhodol sa technicky umiestniť loptu k žrdi, ale v poslednej sekunde sa mu hodil do strely jeden z domácich hráčov a zabránil jasnému gólu!
     
    32
    Betisu dnes viazne prechod do ofenzívy a zatiaľ nemal brankár Getafe žiadnu vážnejšiu prácu. Hostia sú jednoznačne lepším tímom a zaslúžene vedú.
     
    33
    Strely na bránu 0 – 2!
     
    34
    Z domácich tribún sa čoraz častejšie ozýva piskot. Hra Realu Betis je bez pohybu a divákom sa právom nepáči.
     
    35
    Francisco Portillo sa snažil o technický obstrel spoza šestnástky, ale jeho pokus konči asi dva metre od brány Paua Lópeza.
     
    36
    Domáci sa museli oslobodiť jednoduchým odkopom na tribúnu a Getafe stále zostáva nasťahované na polovici svojho protivníka.
     
    37
    Pomaly sa dostávame do záveru prvého dejstva a zatiaľ sme videli len jeden presný zásah. Dočkáme sa ďalšieho ešte do prestávky?
     
    38
    Molina dostal skvelú loptu do malého vápna a z otočky sa snažil prekvapiť domáceho brankára. V poslednej sekunde mu vložil nohu do strely jeden z obrancov a zabránil gólu!
     
    39
    Tlak Getafe pokračuje a tento prudký center mieriaci na bránu takmer prekvapil Paua Lópeza. Našťastie pre domácich dokázal loptu skrotiť.
     
    40
    Molina opäť v akcii! Ďalší jeden z mnoha centrov a Molina sa tlačil do zakončenia. Tesne pred ním ešte odvrátil loptu na rohový kop Marc Bartra.
     
    41
    Opäť rozohrávka nakrátko a hostia obliehajú šestnástku domácich. Hľadajú možnosť na finálnu prihrávku, ale priestoru je málo.
     
    42
    Domáci sa dokázali ubrániť a snažia sa niečo vymyslieť v závere prvého polčasu. Kombinácia je však kostrbatá a po pár prihrávkach loptu strácajú.
     
    43
    Priznám sa, že som nečakal aký jednoznačný výkon a priebeh zápasu. Getafe domácich prakticky k ničomu nepustilo a to je záver prvého polčasu.
     
    44
    Getafe dalo gól! Gól strelil JAIME MATA.
    Suverénny výkon podčiarknutý druhým gólom! Jorge Molina vysunul svojho spoluhráča, ktorý stál na hranici ofsajdu a možno v ňom aj pár centimetrov bol. Jaime Mata zoči voči domácemu brankárovi nezaváhal, rozhodca gól uznal a Getafe vedie o dva góly!
    44. Jaime Mata (GET) - 0:2
     
    45
    Hrať sa bude ešte jednu minútu!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na sekundu presne ukončil hlavný rozhodca prvé dejstvo a hostia môžu byť spokojný! Dva presné zásahy a navyše na ihrisku jednoznačne dominujú. Domáci Betis sa bude musieť po prestávke vzchopiť, ak chce ešte niečo urobiť s týmto zápasom!
     
    Hráči sú pripravený na druhú polovicu zápasu! Pokračovanie o malú chvíľu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Sergio León, prichádza Jesé.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Antonio Barragán, prichádza Joaquín.
     
    47
    Giovani Lo Celso prebrúsil Maura Arambarriho a Getafe dostalo k dispozícii štandardnú situáciu.
     
    48
    Hostia s ňou nenaložili najlepšie, ale aj tak zostávajú na polovicu súpera s loptou na kopačkách.
     
    49
    Samostatný únik domáceho hráča po krásnej hĺbkovej prihrávke! Lorenzo Morón však nedokázal prekonať Davida Soriu a navyše ho nepríjemne trafil spodkom kopačky.
     
    50
    David Soria perfektne stiahol tento center do vápna a domáci po prestávke ožili. Betis sa nevzdáva a snaží sa s výsledkom ešte niečo urobiť.
     
    51
    Žltú kartu dostáva Jaime Mata (Getafe CF).
     
    53
    Domáci zahrávali štandardnú situáciu, ale dlhá nákop do vápna odvrátila obrana Getafe a nasledovať bude rohový kop.
     
    54
    Striedajúci Joaquín predviedol odvážne sólo až do šestnástky, tam ho však zastavil obranný val a loptu schoval v náručí David Soria.
     
    55
    Dnešné stretnutie sleduje 46 657 divákov.
     
    56
    Joaquín priniesol na trávnik novú energiu a po zmene strán je asi najlepším hráčom Betisu.
     
    57
    Držanie lopty 57% – 43%!
     
    58
    Domáci si stále nedokážu vytvoriť dobrú gólovú príležitosť a čas pomaly beží.
     
    59
    Hostia sa prakticky po zmene strán nedostali na súperovu polovicu a pýtajú si pasívnym prístupom gól.
     
    60
    Sám na hranici bieleho bodu sa z ničoho nič dostal k lopte Giovani Lo Celso, ale strelu nedokázal presne umiestniť, aj keď mal dostatok času a nechal vyniknúť brankára Soriu!
     
    61
    Prípadný kontaktný gól Betisu by zdramatizoval toto stretnutie. Aj tak však vidíme veľmi zaujímavý zápas.
     
    62
    Gól mohol padnúť aj na opačnej strane, ale z veľkého uhla nedokázal presne namieriť Francisco Portillo!
     
    63
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Mauro Arambarri, prichádza Mathieu Flamini.
     
    64
    Zrážka dvoch hráčov v strede poľa a Marc Bartra evidentne dostal úder do tváre. Hlavný rozhodca však necháva hru pokračovať ďalej.
     
    65
    Domáci chystajú už aj tretie striedanie a za daného stavu už v tomto stretnutí nemajú čo stratiť.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Lorenzo Morón, prichádza Cristian Tello.
     
    67
    Ľavačkou sa oprel do lopty Sergio Canales, ale táto strela nemala potrebnú razanciu a ani presnosť, aby mohla ohroziť brankára Getafe.
     
    68
    Defenzíva Getafe si dokázala poradiť s týmto nákopom a jeden z obrancov poslal loptu hlavou do náručia brankára. Domáci stále nevedia nájsť recept ako prekonať defenzívnu líniu v modrom.
     
    69
    Strelecký pokus zaznamenal aj Francisco Portillo, ale Pau López s ním nemal veľa práce. Okamžite rozohráva na spoluhráčov a ženie ich dopredu.
     
    70
    Do konca stretnutia zostáva dvadsať minút a stále sú bližšie k trom bodom hostia.
     
    71
    Strely na bránu 1 – 4!
     
    72
    Tello dostal pas za obranu Getafe a mohol ísť sám na brankára! Lenže loptu nedokázal spracovať a navyše stál v ofsajde!
     
    73
    Problémy signalizuje po jednoduchom odkope brankár David Soria a toto nevyzerá dobre pre brankára Getafe.
     
    74
    Po ošetrení pokračuje Soria v zápase. Otázne je, či ho zranenie nebude limitovať.
     
    75
    Real Betis dal gól! Gól strelil JOAQUÍN.
    A je tu kontaktný gól! Domáci toľko obliehali šestnástku hostí, až William Carvalho posunul loptu striedajúcemu hráčovi a Joaquín bombou vymietol pavučinu brány Davida Soriu. Ten nemal nárok a máme to zápletku!
    75. Joaquín (RBE) - 1:2
     
    76
    Toto sme chceli! Domáci znížili a v závere zápasu nás čaká poriadna dráma. Betis pokračuje naďalej v tlaku.
     
    77
    Betis si gól za svoju aktivitu zaslúžil. Tak ako bolo v prvom polčase dominantné Getafe, tak v druhom polčase na ihrisku vládnu domáci.
     
    78
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Francisco Portillo, prichádza Sebastián Cristóforo.
     
    79
    Ožili aj tribúny a pomáhajú svojim miláčikom k vyrovnávajúcemu gólu. Joaquín pokračuje v aktívnej hre a je hlavným motorom Betisu. Škoda pre domácich, že nehral od začiatku zápasu.
     
    80
    Už len desať minút riadnej hracej doby. Určite sa bude dosť nadstavovať kvôli ošetrovaniu brankára Getafe a domáci pokračujú v ofenzívnej hre.
     
    81
    Strely celkovo 6 – 10!
     
    82
    Pau López teraz pri tomto nákope vybehol až k autovej čiare a hlavou poslal loptu medzi divákov. Hostia už naťahujú čas a zbierajú sekundy.
     
    83
    A je vyrovnané! Krásna prihrávka za obranu a Jesé posiela loptu do brány! Tak nie, píska sa ofsajd. Správne rozhodnutie hlavného arbitra.
     
    84
    Striedanie v tíme Getafe CF: z ihriska odchádza Jorge Molina, prichádza Ángel Rodríguez.
     
    85
    Od roku 2010 do roku 2016 obliekal dres Betisu Jorge Molina a domáci diváci ho pri striedaní odmenili potleskom.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Joaquín (Real Betis).
     
    87
    Domáci sa snažia, tlačia sa do šestnástky, ale tam nie je absolútne žiadny priestor.
     
    88
    Pred rokom sa zrodila remíza 2:2 a rovnako viedlo po prvom polčase Getafe 0:2. Že by sa história opakovala?
     
    89
    Históriu mohol prepísať striedajúci Ángel Rodríguez, ale jeho technický pokus mieril tesne vedľa!
     
    90
    Ešte štyri minúty majú domáci k dispozícii na vyrovnanie.
     
    90+1
    Obrovské súboje pri rohovej zástavky zvládajú lepšie hostia a čas beží v ich prospech.
     
    90+2
    Hostia sa dožadujú faulu, ale hlavný rozhodca nepíska a domáci sa rútia do ofenzívy. Posledné momenty zápasu!
     
    90+3
    Aïssa Mandi sa prezentoval útočným faulom a bude z toho aj trest. Lakeť vo vzdušnom súboji a rovno do tváre súpera.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Getafe si nakoniec víťazstvo ustrážilo a vďaka trom bodom sa posúva v tabuľke na štvrté miesto! Betis hral po zmene strán veľmi dobre, ale manko z prvého polčase, kde nepodal optimálny výkon už nedokázal dotiahnuť. Ďakujem za pozornosť a teším sa na vás opäť nabudúce! Stretnutie komentoval Filip Sabo. (18:07:42)

    Filip Sabo

    Góly: 75. Joaquín – 20. Cabrera, 44. Jaime Mata

    Karty:   86. Joaquín (RBE), 90+3. Mandi (RBE) – 13. Arambarri (GET), 51. Jaime Mata (GET)


    Real Betis: Pau López – Mandi, Bartra, Feddal – Barragán (46. Joaquín), Canales, W. Carvalho, Lo Celso, Guardado (C) – Morón (66. Tello), León (46. Jesé).
    Náhradníci: Jesé, Joaquín, Kaptoum, Lainez, Tellado Robles, Sidnei, Tello.

    Getafe CF: Soria – Damián Suárez, Dakonam, Cabrera, Oliveira – Foulquier, Maksimović, Arambarri (63. Flamini), Portillo (78. Cristóforo) – J. Molina (C) (84. Ángel Rodríguez), Jaime Mata.
    Náhradníci: Chichizola – Ángel Rodríguez, Cristóforo, Duro, Flamini, Miquel, Sáiz.

    Diváci: 46 657