Stuttgart – Hannover 5:1 (kon.) | Wolfsburg – Brémy 1:1 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:1 (0:0)
Werder Brémy
Nedeľa 03.03.2019, 18:00 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu VfL Wolfsburg – Werder Brémy, ktorý uzavrie program 24. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    VfL Wolfsburg

    Domáci sa po tragickom štarte sezóny postupne rozohrali do skvelej formy a teraz zo siedmeho miesta útočia na pohárové priečky. Na 6. Leverkusen stráca Wolfsburg len jeden bod, pričom má tento zápas k dobru, a na štvrtý Mönchengladbach 5 bodov, čo sú domáci rozhodne schopní stiahnuť. Wolfsburg vstúpil do jari dvoma prehrami, posledné štyri zápasy ale neprehral a posledné dva zápasy vyhral jasne 3:0. Z posledných dvanástich zápasov prehral Wolfsburg len práve dva vyššie spomínané jarné zápasy, okrem toho osemkrát vyhral a dvakrát remizoval. Doma sa však Wolfsburgu veľmi nedarí, pretože je až 13. najlepším tímom v domácich zápasoch a v 11 zápasoch získal len 15 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Wolfsburg – Leverkusen 0:3
    Hertha – Wolfsburg 0:1
    Freiburg – Wolfsburg 3:3
    Wolfsburg – Mainz 3:0
    Mönchengladbach – Wolfsburg 0:3
     
    Werder Brémy

    Werder je na tom o niečo horšie ako domáci. Pred týmto zápasom je na 10. mieste, odkiaľ stráca na pohárové priečky 7 bodov. Na barážovú 16. priečku má už náskok 16 bodov, takže hostia by nemali mať problém so záchranou. Brémy na jar ešte neprehrali, v šiestich jarných zápasoch ale uhrali až štyri remízy. Práve táto neschopnosť zlomiť vyrovnané zápasy vo svoj prospech drží Werder v strede tabuľky. Brémy patria v zápasoch na cudzích ihriskách medzi priemer Bundesligy, keď v 11 zápasoch vonku získali 15 bodov. Posledné tri zápasy vonku však neprehrali.

    Posledných 5 zápasov:
    Brémy – Frankfurt 2:2
    Norimberg – Brémy 1:1
    Brémy – Augsburg 4:0
    Hertha – Brémy 1:1
    Brémy – Stuttgart 1:1
     
    Vzájomné zápasy

    V posledných sezónach sú vo vzájomných zápasoch jasne úspešnejšie Brémy, ktoré s Wolfsburgom prehrali naposledy ešte v novembri 2015. Odvtedy Brémy zo šiestich vzájomných zápasov vyhrali päť a jeden remizovali. V zápasoch týchto dvoch tímov padá pomerne dosť gólov, naposledy za posledných 5 rokov sa totiž stalo len raz, že by padlo v zápase 2 a menej gólov. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral doma Werder 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Guilavogui (C), Arnold – Klaus, Weghorst, Mehmedi.
    Náhradníci: Pervan – Uduokhai, Verhaegh, Steffen, Malli, Brekalo, Rexhbecaj.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede, Klaassen – J. Eggestein, M. Kruse (C), Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Veljković, Friedl, Möhwald, Şahin, C. Pizarro, Sargent.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Domáci Wolfsburg bude hrať v tmavozelených dresoch, hostia v bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí začínajú svoj prvý postupný útok od vlastných obrancov. Okamžite však po nich vyštartovali hráči Werderu.
     
    2
    Tí ich o loptu obrali, potom ale prišiel nepresný nákop na hrot útoku, po ktorom sa guľatý nezmysel dostal k domácemu brankárovi Casteelsovi.
     
    3
    Druhý pokus domácich o založenie útoku bol výrazne lepší a domáci sa usadili na útočnej polovici. Brooksov pokus o vysunutie Weghorsta za obranu Brémy ale bol tiež nepresný a skončil v rukách českého brankára Werderu Jiřího Pavlenku.
     
    4
    Hostia ale ani tentokrát loptu dlho neudržali a znovu ju v podstate len vrátili domácim.
     
    5
    Maximilian Eggestein fauloval na ľavej strane prenikajúceho Roussillona. Domáci sú na začiatku zápasu aktívnejší, do vyloženej gólovej príležitosti sa ale ešte nedostali.
     
    6
    Arnoldov center z ľavej strany si spracoval na zadnej tyči Weghorst. Keď už ale chcel zakončiť, tak mu loptu odkopol Moisander.
     
    7
    Ďalší center Wolfsburgu, tentokrát z pravej strany, zasiahol hlavou Mehmedi, s jeho slabým pokusom do stredu brány si však bez problémov poradil brankár Werderu Pavlenka.
     
    8
    Na opačnej strane vysunul Kruse prihrávkou na ľavé krídlo do nábehu Rašicu, tomu sa však center do pokutového územia domácich vôbec nevydaril a domáci získali zadarmo loptu.
     
    9
    Hostia ich ale o loptu pripravili a po rýchlom prechode do útoku sa takmer dostali do gólovej príležitosti. Johannes Eggestein si nabehol na center Rašicu a len na poslednú chvíľu mu loptu odkopol Brooks.
     
    11
    Brooks odkopol pod tlakom loptu na útočnú polovicu, tento odkop sa ale zmenil na nákop na Mehmediho. Proti nemu vybehol pred vlastnú šestnástku brankár hostí Pavlenka a loptu odhlavičkoval. Pri tom sa ale s Mehmedim zrazili hlavami. Útočník Wolfsburgu i brankár Werderu musia byť ošetrení.
     
    12
    Pavlenka je už na nohách, stále je však v opatere lekárov. Mehmedi je zatiaľ stále na zemi.
     
    13
    Obaja sú napokon našťastie v poriadku a budú v zápase pokračovať.
     
    14
    Roussillon sa tlačil na ľavej strane cez Gebre Selassieho, pri svojom prieniku ale českého obrancu fauloval.
     
    15
    Weghorst si nabehol na kolmú prihrávku Klausa a strelil gól, ten ale nebude platiť kvôli jeho ofsajdu. Za autovou čiarou sa medzitým rozcvičuje náhradný brankár Werderu Kapino.
     
    16
    Držanie lopty: 63 % : 37 %
     
    18
    Langkamp čistým sklzom vypichol loptu pred vlastnou šestnástkou Arnoldovi, domáci fanúšikovia a hráči ale chcú odpískanie priameho kopu. Hlavný rozhodca im nevyhovel, pokračuje sa tak bez prerušenia v hre.
     
    19
    Wolfsburg postupne zvyšuje svoju aktivitu a dostáva hostí postupne pod tlak. Krížny pas na Williama na pravú stranu rezolútne odkopol na tribúnu Augustinsson.
     
    20
    Rozhodcovia ale ukazujú, že odkopol loptu za bránkovú čiaru, nasledovať tak bude rohový kop.
     
    21
    Tento menší zmätok sa skončil až Arnoldovou rozohrávkou rohového kopu, ktorý bez problémov odvrátila obrana hostí.
     
    22
    Bargfrede fauloval na vlastnej polovici Mehmediho. Arnold tak bude rozohrávať ďalšiu štandardku domácich, tentokrát priamy kop.
     
    23
    Rozohral ho prihrávkou do strany na Williama, ktorý poslal do pokutového územia Brém center letiaci v ideálnej výške. Nikto z domácich hráčov sa k nemu ale nedostal, pretože ho odhlavičkoval Langkamp.
     
    24
    Roussillon si narazil loptu s Klausom na ľavej strane, potom ale nacentroval presne za bránu Pavlenku. Po odkope od brány Werderu ale domáci znovu veľmi rýchlo získali loptu.
     
    25
    Na opačnej strane ihriska centroval zľava Augustinsson a aj keď mala obrana domácich s týmto centrom menšie problémy, tak ho dokázala odvrátiť.
     
    26
    Lopta sa dostala k Rašicovi, ktorý si zasekol obrancu domácich a zo strednej vzdialenosti vystrelil priamo do dvadsiateho radu tribúny za bránou domácich.
     
    28
    Werder v posledných minútach výrazne vysunul svoj presing a robí tým rozohrávajúcim domácim veľké problémy.
     
    29
    Výsledkom je, že Werder získa loptu a okamžite prechádza do postupného útoku.
     
    30
    Rašica sa snažil nájsť svojou kolmou prihrávkou Kruseho, k tomu sa ale cez Brooksa lopta nedostala. Americký obranca ju však pod tlakom odkopol späť k hosťom.
     
    31
    William si dobre nabehol na prihrávku Arnolda na pravé krídlo, jeho center však bez problémov odkopla obrana Werderu. Po faule Maximiliana Eggesteina ale následne domáci získavajú ďalší priamy kop.
     
    32
    Arnoldov center letel na nabiehajúceho Weghorsta, pred ním však zasiahol Langkamp, ktorý loptu odhlavičkoval až na polovicu domácich.
     
    33
    Werder postupne vyrovnal hru, stále sme však ani na jednej strane nevideli jasnú gólovú príležitosť. Zápas sa odohráva medzi šestnástkami a napriek tomu, že sa hrá vo veľmi vysokom tempe, tak obrany oboch tímov zatiaľ fungujú spoľahlivo.
     
    35
    Teraz ale Wolfsburg znovu zatlačil hostí hlboko do obrany a po zablokovanom centri Williama získal rohový kop.
     
    36
    Arnoldov center preletel celým pokutovým územím až na druhú stranu, odkiaľ loptu ešte vracal do ohňa Rousillon. S jeho centrom si následne obrana hostí už poradila.
     
    37
    Držanie lopty: 61 % : 39 %
     
    38
    Werderu trochu viazne kombinácia v posledných okamihoch. Hostia sa okamžite po zisku lopty veľmi rýchlo zbavujú lopty a tým sa sami pripravujú o nádejné útočné situácie.
     
    39
    Klaus posielal z ľavej strany cez Gebre Selassieho strieľaný center pred Pavlenkovu bránu, kde chýbalo nabiehajúcemu Weghorstovi pár krokov na to, aby loptu zasiahol. Tá tak skončila mimo bránu hostí.
     
    40
    Obliehanie šestnástky Werderu pokračuje. Arnold sa snažil o individuálny prienik z pravého krídla, ten sa ale skončil po obrannom zákroku Moisandera.
     
    41
    Práve sám Arnold potom rozohral rohový kop prekvapivo po zemi do stredu pokutového územia na Mehmediho. Strelu Švajčiara zablokovala biela stena pred Pavlenkom.
     
    42
    Na zemi zostal ležať po jednom zo súbojov Langkamp. Nabiehajúci hráč Wolfsburgu mu totiž potom, čo spadol, skočil nechtiac na nohu. Lekári ho odviedli priamo do šatne, zápas tak pre obrancu Werderu končí.
     
    42
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Sebastian Langkamp, prichádza Miloš Veljković.
     
    44
    Klaassen po odohraní lopty skočil pri autovej čiare na nohu Arnoldovi. V závere prvého polčasu výrazne pribudli fauly.
     
    45
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    45+1
    Augustinsson potiahol loptu po ľavom krídle až k pokutovému územiu Wolfsburgu a nacentroval na zadnú tyč, kam si nabehol Johannes Eggestein. Jeho hlavička končí mimo Casteelsovu bránu.
     
    45+2
    Záver prvého polčasu sa odohráva pred šestnástkou Werderu, kde sa snažil o prienik na ľavom krídle Guilavogui. Loptu si ale posunul rukou, a tak o nádejnú možnosť prichádza.
     
    45+3
    Bargfredeho obral o loptu Gerhardt, ktorý si sám potiahol loptu k pokutovému územiu a vystrelil. Jeho strela bol zablokovaná na rohový kop.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na prvý polčas nebude žiadny z jeho divákov spomínať s láskou, nevideli sme totiž ani jednu nebezpečnú situáciu pred bránami oboch tímov. Zápas sa odohrával medzi šestnástkami a aj keď mal prevahu v držaní lopty domáci Wolfsburg, tak veľa streleckých pokusov proti dobre fungujúcej obrane Werderu nemal. Dúfajme teda, že v druhom polčase uvidíme zaujímavejší futbal a dočkáme sa i nejakých gólov.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Koen Casteels, prichádza Pavao Pervan.
     
    46
    Wolfsburg prekvapivo strieda brankárov. Casteels nevypadal, že by utrpel nejaké zranenie a v podstate sa ani nemal kedy zraniť, pretože hostia ho nedonútili ani k jednému zákroku.
     
    47
    Wolfsburg zaútočil po pravom krídle a center Klausa odhlavičkoval jeden z obrancov hostí. Klaus bol ale potom faulovaný na ľavej strane útočnej polovice, domáci tak získavajú priamy kop.
     
    48
    Arnoldov center opäť odkopla domáca obrana, k odrazenej lopte sa ale znovu dostal Klaus, ktorý bol znovu faulovaný. Ďalší priamy kop pre Wolfsburg, tentokrát už ale zo skvelej streleckej pozície.
     
    49
    Exekútorom priameho kopu bol William, ktorý však trafil len múr.
     
    50
    Gebre Selassie sa na pravej strane pretlačil cez Roussillona do pokutového územia, prihrávka na Rašicu sa už ale veľmi nevydarila. Lopta skončila za bránkovou čiarou.
     
    52
    Mehmedi hľadal prihrávkou Weghorsta, pred ním si ale loptu zobral rozbhenutý Klaus, ktorý sa vyrútil sám na Pavlenku. Český brankár proti nemu dobre vybehol a jeho zakončenie zblízka vyrazil pravou rukou.
    52. Felix Klaus (WOF)
     
    54
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Arnold nacentroval z priameho kopu skvele na hlavu nabiehajúceho JOHNA ANTHONYHO BROOKSA, ktorý vyskočil vyššie ako Pavlenka a strelil vedúci gól domácich. Českému brankárovi sa jeho vybehnutie tentokrát vôbec nepodarilo a rozhodne nemôže mať po tomto góle čisté svedomie.
    54. John Anthony Brooks (WOF) - 1:0
     
    56
    Domáci pokračujú v aktívnom výkone. Loptu si zatiaľ posúvajú obrancovia Wolfsburgu na vlastnej polovici.
     
    57
    Pervan po malej domov prihral priamo na Johannesa Eggesteina, ktorý si zasekol Brooksa a vystrelil. Knoche tečoval jeho strelu na rohový kop.
     
    58
    Klaus unikol obrancom Werderu na ľavom krídle a posielal nebezpečnú prihrávku do druhej vlny. Tá sa odrazila od jedného z obrancov hostí späť k nemu a následný volej útočníka domácich skončil vysoko nad Pavlenkovou bránou.
     
    60
    Domáci sú pri chuti. Roussillon sa snažil prekľučkovať sa individuálne z ľavého krídla, jeho prienik však zastavil Gebre Selassie.
     
    61
    Český obranca Werderu okamžite preniesol hru dopredu na Rašicu, ktorého center z ľavého krídla bol zablokovaný na rohový kop.
     
    62
    Klaus stratil v strede poľa loptu a potom ešte aj fauloval Rašicu. Priamy kop pre Werder.
     
    63
    Center z priameho kopu preletel celým pokutovým územím až na druhú stranu. Johannes Eggestein potom prihral do druhej vlny svojmu bratovi Maximilianovi, ktorého strelu k ľavej tyči vyrazil brankár Pervan.
     
    64
    Gebre Selassie sa po rohovom kope ocitol úplne voľný v strede pokutového územia, strela mu ale veľmi nesadla a namieril len priamo na brankára Pervana.
     
    65
    Na opačnej strane skočil Mehmedi na nohu Johannesovi Eggesteinovi. Mladý útočník hostí odchádza krívajúc za autovú čiaru.
     
    66
    Žltú kartu za držanie Roussillona dostáva Maximilian Eggestein (Werder Brémy). Nasledovať bude priamy kop Wolfsburgu.
     
    67
    Z tejto štandardky ale nepríde žiadne nebezpečenstvo. Strelec zatiaľ jediného gólu Brooks sa totiž previnil útočným faulom.
     
    68
    Držanie lopty: 66 % : 34 %
    Strely: 8:6
     
    68
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Milot Rašica, prichádza Claudio Pizarro.
     
    70
    Pavlenkovi sa v druhom polčase veľmi nedarí. Nikým neatakovaný poslal loptu po malej domov priamo do autu.
     
    71
    Wolfsburg je v druhom polčase predsa len aktívnejší. Center z ľavej strany zasiahol hlavou Guilavogui, so slabým pokusom si ale brankár Brém poradil.
     
    72
    Na opačnej strane po Pizarrovej prihrávke strieľal Maximilian Eggestein, spoza šestnástky ale namieril vysoko nad bránu domácich.
     
    73
    Wolfsburg získal loptu v strede poľa a okamžite prešiel do bleskového protiútoku. Klausov center bol ale zrazený na rohový kop.
     
    74
    Werder Brémy dali gól!
    Je vyrovnané! Maximilian Eggestein si naviedol loptu zo strany a fantastickým pasom našiel za obranou Wolfsburgu nabiehajúceho MAXA KRUSEHO, ktorý zblízka trafil do protipohybu brankára domácich Pervana.
    74. Max Kruse (BRM) - 1:1
     
    76
    Werder je ako pokropený živou vodou a hostia sú zrazu všade. Domácim obrancom sa nedarí rozohrať, pretože traja napádajúci hráči hostí im nedajú žiaden priestor.
     
    77
    A tento presing sa hosťom vyplatil, získali totiž loptu na svoje kopačky.
     
    78
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Felix Klaus, prichádza Elvis Rexhbecaj.
     
    79
    Wolfsburg je po dlhej dobe na útočnej polovici a snaží sa postupnou kombináciou dostať bližšie k bráne Werderu. Obrana hostí ale všetky centre zatiaľ odvrátila.
     
    80
    Gebre Selassie zachytil loptu a potiahol ju na útočnú polovicu. Následné prenesenie hry na Pizarra sa mu už ale nevydarilo.
     
    80
    Ludwig Augustinsson (Werder Brémy) si zle spracoval odkop Wolfsburgu a lopta mu odskočila. Keď sa cez neho dostal Mehmedi, tak mu nezostalo nič iné, len zatiahnuť ručnú brzdu a Mehmediho podraziť. Za tento zákrok dostáva žltú kartu.
     
    81
    Kruse vystrelil z priameho múru na bránu hostí, namieril ale len do priestoru, kde stál pripravený Pavlenka. Brankár Werderu nemal so zákrokom žiaden problém.
     
    82
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Philipp Bargfrede, prichádza Kevin Möhwald.
     
    84
    Brooks telom čisto odstavil od lopty Pizarra a potom nakopol loptu na útočnú polovicu, kde bol faulovaný Gerhardt.
     
    85
    Pavlenkovi sa znovu nevydaril odkop od brány a znovu poslal loptu priamo do autu. Druhý polčas nebude patriť medzi najvydarenejšie vystúpenia českého brankára Werderu.
     
    86
    Oba tímy si teraz niekoľkokrát rýchlo vymenili loptu v strede poľa, ani jeden z nich ju ale nedokázal získať na dlhšiu dobu na svoje kopačky.
     
    88
    Až teraz sa to podarilo Werderu zásluhou Klaassena. Hostia sa snažili prekombinovať sa do pokutového územia, Gerhardt ich ale o loptu pred vlastnou šestnástkou obral.
     
    89
    Pizarro ukázal svoje skúsenosti. V ťažkej pozícii si nabehol na center Augustinssona z ľavej strany a i tak namieril hlavou len tesne nad Pervanovu bránu.
     
    90
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    90+1
    Klaassenov center odvrátila obrana hostí z vlastnej šestnástky. Následne sa útočným faulom previnil Augustinsson.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Vyrovnaný zápas končí asi zaslúženou remízou 1:1. V druhom polčase sme videli lepší futbal, ako v prvom a dočkali sme sa aj dvoch gólov. Skóre najprv otvoril po chybe brankára hostí Pavlenku Brooks, o 20 minút ale dokázal vyrovnať nádherným gólom kapitán hostí Kruse. Ani jeden z tímov si už potom nedokázal vypracovať jasnú gólovú príležitosť, a tak sa oba tímy o body podelili. Wolfsburg sa bodovo dotiahol na šiesty Leverkusen a zostáva na siedmom mieste. Brémy po tretej remíze za sebou zostávajú na desiatom mieste.
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 5:3.
    Strely mimo: 3:7.
    Rohy: 6:4.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 8:22.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:03:31)

    Michal Sadlek

    Góly: 54. Brooks – 74. M. Kruse

    Karty:   66. M. Eggestein (BRM), 80. Augustinsson (BRM)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 8:22.
    VfL Wolfsburg: Casteels (46. Pervan) – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Guilavogui (C), Arnold – Klaus (78. Rexhbecaj), Weghorst, Mehmedi.
    Náhradníci: Pervan – Uduokhai, Verhaegh, Steffen, Malli, Brekalo, Rexhbecaj.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp (42. Veljković), N. Moisander, Augustinsson – M. Eggestein, Bargfrede (82. Möhwald), Klaassen – J. Eggestein, M. Kruse (C), Rašica (68. C. Pizarro).
    Náhradníci: Kapino – Veljković, Friedl, Möhwald, Şahin, C. Pizarro, Sargent.

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Seidel

    Diváci: 28 101