Stuttgart – Hannover 5:1 (kon.) | Wolfsburg – Brémy 1:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
5:1 (3:0)
Hannover 96
Nedeľa 03.03.2019, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:26:52)
     
    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 8:1.
    Strely mimo: 5:2.
    Rohy: 7:0.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 15:16.
     
    Zápas, ktorý mal byť tvrdým bojom o záchranárske body, sa končí až neuveriteľne jednoznačným výsledkom. Stuttgart dnes doslova zničil Hannover, ktorý si okrem jedného streleného gólu nevypracoval v útoku vôbec nič. Hosťom celkovo dnes nevyšlo vôbec nič – v obrane robili nepochopiteľné chyby pri rozohrávke a v útoku boli totálne bezzubí. Stuttgart tak po najlepšom výkone v sezóne získava úplne zaslúžene všetky tri body. Vďaka nim sa stále drží v hre o priamu záchranu, na 15. Augsburg totiž stráca dva body. Pozícia Hannoveru sa výrazne zhoršila. Zostáva síce naďalej na predposlednom 17. mieste, strata na Stuttgart ale po tomto kole narástla na 5 bodov a na Augsburg na 7 bodov.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Domáci držia loptu na svojej polovici a s pokojom si ju posúvajú. Hráči Hannoveru ich vôbec nenapádajú.
     
    89
    Jonathas zasiahol rukou vo vzdušnom súboji Kabaka do tváre. Hannover znovu zbytočne stráca loptu a domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    88
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Alexander Esswein, prichádza Anastasios Donis.
     
    87
    Jonathas si nabehol na center z ľavej strany a z voleja tesne minul domácu bránu. Znovu je mu ale odpískaný ofsajd.
     
    85
    Hostia kombinujú pri pokutovom území domácich, tí ich ale dobre vytláčajú z nebezpečných pozícii.
     
    84
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Steven Zuber, prichádza Erik Thommy.
     
    83
    Domáci sa už v závere bavia futbalom, hostia naopak, vypadajú rezignovane. Tento „šesťbodový“ záchranársky súboj prehrajú a ich situácia v boji o záchranu sa výrazne zhorší.
    81. Steven Zuber (STU) - 5:1
     
    81
    Stuttgart dal gól!
    Demolácia Hannoveru pokračuje! Domáci zachytili rozohrávku domácich a lopta sa dostala ku Gentnerovi, ktorý ju ešte posunul k dobiehajúcemu STEVENOVI ZUBEROVI a ten strelou po zemi prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste.
     
    80
    Domáci ešte mohli zvýšiť svoj náskok. Essweinov center z pravej strany preletel do šestnástky k Zuberovi, ktorý zblízka prestrelil bránu Hannoveru.
    78. Steven Zuber (STU) - 4:1
     
    78
    Stuttgart dal gól!
    Je asi definitívne rozhodnuté! Obrana Hannoveru odvrátila center z rohového kopu za šestnástku k STEVENOVI ZUBEROVI, ktorého strelu z prvej tečoval mimo dosah brankára Essera Jonathas.
     
    77
    Emiliano Insúa sa uvoľnil na ľavej strane a prihrávkou do druhej vlny našiel Essweina, ktorého strela bola zablokovaná na rohový kop.
     
    75
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Pirmin Schwegler, prichádza Nicolai Müller.
     
    75
    Žltú kartu dostáva Alexander Esswein (VfB Stuttgart).
     
    75
    Žltú kartu dostáva Steven Zuber (VfB Stuttgart).
     
    75
    Žltú kartu dostáva Marvin Bakalorz (Hannover 96).
     
    74
    Po faule Zubera na Schweglera vznikla obrovská šarvátka, do ktorej sa zapojilo niekoľko hráčov na oboch stranách. Rozhodcovia a ďalší hráči sa ich snažia od seba oddeliť.
     
    73
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Mario Gómez, prichádza Christian Gentner.
     
    72
    Hannover postupne začína tlačiť Stuttgart čoraz viac do obrany. Iniciatíva je teraz jednoznačne na strane Hannoveru, ktorý sa tlačí za druhým streleným gólom.
     
    71
    Anaso si nabehol na dlhé autové vhadzovanie Bakalorza do šestnástky Stuttgartu, loptu si ale spracoval rukou. Zieler rozohral nákopom na útočnú polovicu, tam ale Mario Gómez hlavičkový súboj prehral.
     
    70
    Šance Hannoveru vďaka gólu Jonathasa ešte žijú. Uvidíme, či ich to viac povzbudí v útočnej aktivite.
    68. Jonathas (HAN) - 3:1
     
    68
    Hannover dal gól!
    Hostia sa tak predsa len dočkali! Haraguči si nabehol na krásny Bakalorzov kolmý pas za obranu Stuttgartu a z prvej nacentroval na nabiehajúceho JONATHASA, ktorý hlavičkou od pravej tyče znižuje náskok Stuttgartu.
     
    67
    Už to vypadalo, že uvidíme konečne gólovú príležitosť Hannoveru, Jonathas ale stál po centri Sorga v ofsajde.
     
    66
    Držanie lopty: 53 % : 47 %
    Strely: 10:1
     
    65
    Kabak podrazil na vlastnej polovici Asana. Hannover znovu získal priamy kop, ten ale dopadol úplne rovnako, ako ten predošlý.
     
    64
    Center zo štandardky odvrátila obrana domácich a potom dopadol i následný center Sorga z pravej strany.
     
    63
    Kempf vypichol sklzom loptu Woodovi, ten ale naňho pri tomto zákroku spadol. Odpískaný je faul domáceho obrancu, nasledovať tak bude priamy kop hostí z pravej strany.
     
    62
    V zápase sa teraz vlastne vôbec nič nedeje. Stuttgart si posúva loptu okolo stredovej čiary, ako keby ale nemal záujem o útočenie a všetci hráči prakticky stoja.
     
    60
    Domáci sa pokúsili priamy kop rozohrať signálom na Essweina na ľavé krídlo, ten ale nedokázal túto loptu spracovať.
     
    60
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Maria Gómeza zozadu Oliver Sorg (Hannover 96).
     
    59
    Hostia znovu držia loptu na útočnej polovici, strelecký pokus ani nebezpečný center zatiaľ neprišiel. Obrana domácich funguje v tomto zápase skvele.
     
    58
    Tempo zápasu, hlavne vďaka Stuttgartu, v druhom polčase výrazne kleslo. Kabak tvrdým, ale čistým sklzom odkopol loptu na ľavom krídle prenikajúcemu Asanovi do autu.
     
    56
    Hostia sa prekombinovali k šestnástke domácich a Asanov center predĺžil za seba hlavou Wood. K lopte sa dostal Jonathas, ktorý ale stál v momente prihrávky v ofsajde.
     
    55
    Lopta v tejto fáze zápasu rýchlo mení majiteľa. Stuttgart sa v druhom polčase omnoho viac zameriava na obranu a neútočí už tak priamočiaro, ako v prvom polčase.
     
    54
    Dva centre hostí z ľavej strany za sebou odhlavičkoval Pavard.
     
    53
    Domáci sa usadili na útočnej polovici, odtiaľ ich ale dobrým pohybom vytlačili hostia. Tí nakoniec zachytili rozohrávku Zielera a môžu zaútočiť.
     
    51
    Emiliano Insúa sa na opačnej strane snažil o prienik po ľavom krídle, jeho center ale nebol presný a hostia prešli do rýchleho protiútoku. Na jeho konci vystrelil z voleja zo strednej vzdialenosti Haraguči, namieril ale mimo Zielerovu bránu. Táto strela bola vôbec prvým streleckým pokusom Hannoveru v zápase.
     
    50
    Ďalšia kolmá prihrávka za obranu Stuttgartu, tentokrát od Asana, znovu skončila u gólmana domácich Zielera.
     
    49
    Hannover má loptu v druhom polčase výrazne častejšie na svojich kopačkách, pri presingu domácich má ale stále veľký problém rozohrať.
     
    48
    Hannover sa usadil na útočnej polovici pri pokutovom území Stuttgartu. Útok sa pokúsil zrýchliť Sorg, jeho kolmá prihrávka ale nebola vôbec presná a skončila u brankára Zielera.
     
    47
    Hostia rozohrali i na začiatku druhého polčasu mizerne a domáci sa hnali do ďalšej gólovej príležitosti. Gómez posunul loptu na nabiehajúceho Essweina, pred ním ale na poslednú chvíľu chytil loptu vybiehajúci brankár Hannoveru Esser.
     
    46
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Hendrik Weydandt, prichádza Jonathas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Felipe, prichádza Marvin Bakalorz.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:32.
     
    Domáci predviedli asi najlepší polčas za celú sezónu a úplne zaslúžene vedú po prvom polčase jasne 3:0. Hostia kopili chybu za chybou a ich obrana fakticky neexistovala. V prvom polčase však neexistoval ani útok Hannoveru, hostia totiž nevystrelili ani raz, nezískali ani jeden rohový či priamy kop a loptu majú výrazne menej na svojich kopačkách. V kabíne Hannoveru bude asi veľká búrka, hostia si totiž týmto výkonom koledujú o poriadny debakel. Ak chcú teda mať v dnešnom zápase aspoň šancu na zdramatizovanie vývoja, tak budú musieť v druhom polčase predviesť diametrálny odlišný výkon.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
    45. Ozan Kabak (STU) - 3:0
     
    45
    Stuttgart dal gól!
    Obrana Hannoveru asi zostala v kabíne! OZAN KABAK zostal znovu nepochopiteľne neobsadený, a tak si vyskočil na center z rohového kopu, ktorý zakončil prudkou hlavičkou. Brankár Esser nemal šancu zasiahnuť.
     
    44
    Ďalšia zlá rozohrávka hostí viedla k ďalšej obrovskej šanci domácich! Esswein nádhernou prihrávkou do druhej vlny našiel Ascacibara, ktorého strelu z prvej pod brvno vyrazil skvelým zákrokom brankár Hannoveru Esser.
     
    42
    Gómez si po rohovom kope nabehol na center z ľavej strany a hlavičkou namieril na bránu, Esser ale skvelým reflexívnym zákrokom pravou rukou tento pokus vyrazil.
     
    41
    Beck si nabehol na oblúčik Essweina a pred ním musel loptu odkopnúť na rohový kop Anton. Na rohy vedie Stuttgart v tejto chvíli 5:0.
     
    40
    Hannover aspoň opticky a v držaní lopty postupne vyrovnáva hru, stále však neprišla ešte ani jedna strela hostí.
     
    39
    Albornoz nacentroval z ľavej strany a Zieler tento center podbehol. Našťastie pre brankára domácich za ním nebol nikto v čiernom.
     
    37
    Až teraz je možné prvýkrát vidieť napádanie hráčov Hannoveru a domáci majú hneď problém s rozohrávkou. Pavard musel pod tlakom odkopnúť loptu k obrancom hostí.
     
    36
    Insúa si nabehol na krásnu prihrávku Essweina pätičkou, Felipe mu ale loptu sklzom vypichol a keďže sa ešte odrazila od obrancu domácich, tak sa bude odkopávať od brány hostí.
     
    35
    Držanie lopty: 60 % : 40 %
     
    35
    Castrov center z priameho kopu odhlavičkoval jeden z obrancov Hannoveru na rohový kop.
     
    34
    Presing Hannoveru v dnešnom zápase neexistuje. Domáci majú až príliš veľa času na zakladanie útokov a hostia majú veľké problémy so zachytávaním rozbehnutých domácich. Presne to sa teraz potvrdilo, keď Schwegler musel faulovať na pravej strane prenikajúceho Essweina.
     
    33
    Hostia znovu rozohrali veľmi zle a v podstate darovali loptu domácim. Kabak sa dokonca vysunul z obrany na pravé krídlo, odkiaľ po neúspešnom prieniku prihral spoluhráčom dozadu.
     
    31
    Ascacibar získal loptu v strede poľa a okamžite hľadal v strede obrany Hannoveru úplne voľného Zubera. Tomu chýbali snáď dva kroky na to, aby si loptu v skvelej pozícii spracoval.
     
    30
    Tentokrát sa im ale nevydarila a po nepresnom nákope na Gómeza skončila lopta u brankára hostí Essera.
     
    29
    Stuttgart už má však znovu loptu pevne pod kontrolou a nikým neatakovaní obrancovia Stuttgartu majú čas na rozohrávku.
     
    28
    Chvíľu to vypadalo, že Hannover konečne zahrozí domácim. Sorg prenikol cez stred obrany, predkopol si ale loptu priďaleko, a tak mu ju vyrazil vybiehajúci brankár Zieler.
     
    27
    Zuber si nabiehal za pasom za obranu od Essweina, Schwegler ho ale čisto odstavil telom od lopty. Tá sa dokotúľala za bránkovú čiaru.
     
    26
    Asano si narazil loptu s Haragučim, potom však nacentroval katastrofálne. Jediným hráčom, na ktorého letela lopta, bol Pavard, ktorý založil protiútok domácich.
     
    25
    Hannover zachytil rozohrávku domácich, tí im ale okamžitým presingom nedovolili prejsť na útočnú polovicu. Podarilo sa im to až po krátkej kombinácii pri stredovej čiare.
     
    23
    Hostia ani tentokrát po rozohrávke loptu dlho neudržali a domáci obrancovia majú dostatok času a priestoru na rozohrávku. Žiaden z hráčov Hannoveru ich nenapáda.
     
    22
    Domáci zápas s prehľadom kontrolujú a dostali sa do ďalšej gólovej príležitosti. Anton úplne nepochopiteľne prihral dozadu priamo do behu Mariovi Gómezovi, ktorý z voleja trafil vybiehajúceho brankára Essera.
     
    20
    Esser sa zahral s nervami svojich spoluhráčov a fanúšikov. Pri spracovaní malej domov mu totiž lopta odskočila a nechýbalo veľa, aby svojou rozohrávkou trafil napádajúceho Gómeza. Napokon rozohral úspešne.
     
    19
    Teraz sa snáď prvýkrát v zápase dostali do dlhšej kombinácii na polovici domácich, zatiaľ si ale loptu len posúvajú zo strany na stranu, pretože domáca obrana je skvele zoradená pred vlastnou šestnástkou.
     
    18
    Hannover sa už po zhruba štvrťhodine zápasu dostal do veľmi ťažkej situácie. Potrebuje dnes vyhrať, prehráva však už 0:2 a čo je horšie, na útočnej polovici sa hostia prakticky ešte neukázali.
    16. Ozan Kabak (STU) - 2:0
     
    16
    Stuttgart dal gól!
    Domáci potvrdzujú svoj skvelý vstup do zápasu druhým gólom! Castro nádherným centrom našiel úplne presne hlavu OZANA KABAKA, ktorý trafil presne k pravej tyči Esserovej brány. Brankár Hannover nemal šancu zasiahnuť.
     
    16
    Beckov center z pravej strany bol zablokovaný na ďalší rohový kop domácich.
     
    16
    Držanie lopty: 65 % : 35 %
    Strely: 4:0
     
    15
    Center sa dostal na zadnú tyč k Essweinovi, ktorého zakončenie bolo zablokované na rohový kop. Ten ale nepriniesol žiadne nebezpečenstvo a po nedorozumení domácich získavajú hostia autové vhadzovanie.
     
    14
    Po faule Felipeho získali domáci ďalší priamy kop z pravej strany.
     
    13
    Stuttgart kombinoval na útočnej polovici, Ascacibar ale prihral priamo medzi dvoch svojich spoluhráčov. Hostia však túto možnosť na rýchly protiútok nevyužili, Albornoz totiž predviedol rovnako nepresnú prihrávku na Asana.
     
    12
    Hostia majú pri veľmi agresívnom presingu veľký problém rozohrať a loptu po odkope od brány Essera veľmi rýchlo stratili. Faulom v strede poľa sa navyše previnil proti pravidlám Wimmer.
     
    11
    Beck si na pravom krídle narazil loptu s Ascacibarom. Z prvej potom z hranice šestnástky namieril vysoko nad Esserovu bránu.
     
    10
    Weydandt sa uvoľnil na pravom krídle a potiahol si loptu od stredovej čiary až k pokutovému územiu domácich, center sa mu však nevydaril. Loptu bez problémov chytil domáci brankár Zieler.
     
    9
    Castrov center letel na Maria Gómeza, obrancovia Hannoveru ale dokázali pred kapitánom domácich loptu odhlavičkovať na rohový kop.
     
    8
    Schwegler podrazil pri svojom pokutovom území Ascacibara, nasledovať tak bude priamy kop domácich z pravej strany.
     
    7
    Hostia sa snažia prihrávkami medzi svojimi obrancami trochu upokojiť hru, Wimmer však pri rozohrávke trafil napádajúceho Gómeza. Lopta sa našťastie pre hostí odrazila do autu.
     
    6
    Stuttgart vstúpil do zápasu skvele a i po strelenom góle pokračuje v aktívnom výkone. Esser rozohral katastrofálne priamo na Gómeza, ktorý loptu posunul Ascacibarovi. Záložník domácich potom namieril svojou strelou mimo bránu Hannoveru.
    4. Mario Gómez (STU) - 1:0
     
    4
    Stuttgart dal gól!
    Domáci otvárajú skóre! Zuber prihral na hranicu šestnástky MARIOVI GÓMEZOVI, ktorý zostal nepochopiteľne úplne voľný uprostred obrany hostí. Gómez si loptu spracoval a strelou po zemi k ľavej tyči Esserovej brány strieľa prvý gól Stuttgartu.
     
    3
    Hannover si zatiaľ s kombináciou v strede poľa hlavu neláme. Okamžite po zisku lopty prišiel nákop na Weydandta, ten ale nedokázal ťažký nákop spracovať a lopta skončila v aute.
     
    2
    Hostia sa snažia okamžite odpovedať svojou útočnou akciou, tá sa skončila nepresným nákopom na útočníkov, po ktorej sa k lopte dostal Beck.
    1. Mario Gómez (STU)
     
    1
    Hneď v prvej minúte prišla prvá veľká príležitosť domácich! Center z pravej strany si posunul Gómez cez kapitána hostí Antona a následne obišiel i brankára Essera, z ostrého uhla však už namieril len do tyče brány Hannoveru.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči Stuttgartu ešte pred zápasom prišli ku kotlu za bránou a roztlieskali domácich fanúšikov pred týmto extrémne dôležitým zápasom.
     
    Domáci Stuttgart bude hrať v bielych dresoch, hostia v čiernych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na trávnik Mercedes-Benz Areny, zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Kabak, Pavard, Kempf, Emiliano Insúa – Esswein, Ascacibar, G. Castro, Zuber – Mario Gómez (C).
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Akolo, Badstuber, Donis, Gentner, Thommy.

    Hannover 96: Esser – Anton (C), Felipe, Wimmer – Haraguči, Schwegler, Sorg, Albornoz – Weydandt, Asano, Wood.
    Náhradníci: Radlinger – Muslija, N. Müller, Bakalorz, Jonathas, Walace, Korb.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Häcker.
     
    Vzájomné zápasy

    Od návratu týchto dvoch tímov do Bundesligy v minulej sezóne ešte Hannover so Stuttgartom neprehral. Pokiaľ sa pozrieme na dlhšie obdobie, tak Hannover prehral v Bundeslige so Stuttgartom naposledy v septembri 2015. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral Hannover doma 3:1.
     
    Hannover 96

    Aj keď je to asi ťažko uveriteľné, tak Hannover je na tom asi ešte horšie ako domáci. Hostia sú na zostupovom 17. mieste so stratou dva body na svojho dnešného súpera a už sedembodovou stratou na 15. Augsburg, dnes tak potrebujú bezpodmienečne zvíťaziť. Ich forma je rovnako tragická ako forma domácich – od polovice novembra vyhrali len raz (nad ešte horším Norimbergom) a v 12 zápasoch získali len 5 bodov. Z posledných siedmich ligových zápasov prehrali dokonca až šesť. Ich útok je tretím najhorším v lige (20 strelených gólov) a obrana druhou najhoršou po obrane Stuttgartu (50 inkasovaných gólov). Vonku Hannover v tejto sezóne ešte nevyhral a v 11 zápasoch získal len štyri body za štyri remízy.

    Posledných 5 zápasov:
    Dortmund – Hannover 5:1
    Hannover – RB Lipsko 0:3
    Hannover – Norimberg 2:0
    Hoffenheim – Hannover 3:0
    Hannover – Frankfurt 0:3
     
    VfB Stuttgart

    Stuttgart je na barážovej 16. pozícii a na 15. Augsburg, ktorý v piatok zdolal vedúci Dortmund, stráca už 5 bodov. Pred svojim dnešným súperom má náskok 2 body, nutne tak dnes potrebuje zvíťaziť, aby mal šancu na záchranu. Forma domácich je katastrofálna – naposledy vyhrali ešte v polovici decembra nad Herthou 2:1, odvtedy ťahajú sériu ôsmich zápasov bez výhry, v ktorých získali len dva body za dve remízy. Stuttgartu v sezóne nefunguje skoro nič. Jeho útok je druhý najhorší v súťaži (19 strelených gólov), čo znamená, že Stuttgart nemá ani len priemer 1 strelený gól na zápas. Obrana je úplne najhoršou v lige (51 inkasovaných gólov). Doma však získal Stuttgart 11 z celkového počtu 16 bodov, takže dnes bude predsa len miernym favoritom.

    Posledných 5 zápasov:
    Bayern – Stuttgart 4:1
    Stuttgart – Freiburg 2:2
    Düsseldorf – Stuttgart 3:0
    Stuttgart – RB Lipsko 1:3
    Brémy – Stuttgart 1:1
     
    Vitajte pri on-line prenose z dôležitého záchranárskeho súboja v 24. kole Bundesligy, v ktorom sa stretnú VfB Stuttgart a Hannover 96. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 4. Mario Gómez, 16. Kabak, 45. Kabak, 78. Zuber, 81. Zuber – 68. Jonathas

    Karty:   75. Zuber (STU), 75. Esswein (STU) – 60. Sorg (HAN), 75. Bakalorz (HAN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 5:2. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 15:16.
    VfB Stuttgart: Zieler – Beck, Kabak, Pavard, Kempf, Emiliano Insúa – Esswein (88. Donis), Ascacibar, G. Castro, Zuber (84. Thommy) – Mario Gómez (C) (73. Gentner).
    Náhradníci: Grahl – Aogo, Akolo, Badstuber, Donis, Gentner, Thommy.

    Hannover 96: Esser – Anton (C), Felipe (46. Bakalorz), Wimmer – Haraguči, Schwegler (75. N. Müller), Sorg, Albornoz – Weydandt (46. Jonathas), Asano, Wood.
    Náhradníci: Radlinger – Muslija, N. Müller, Bakalorz, Jonathas, Walace, Korb.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Häcker