Watford – Leicester 2:1 (kon.) | Fulham – Chelsea 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:2 (1:2)
Chelsea FC
Nedeľa 03.03.2019, 15:05 • Craven Cottage, Londýn • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Zaujímavý moment sme sledovali teraz, i keď moja prognóza bola iná. Vietto sa dostal do gólovej šance a napokon aj skóroval, ale čiarový rozhodca ho rozhodne nepotešil, keďže odmával ofsajd.
     
    88
    Obrovská šanca pre domáci tím! Dlhý center z obrannej polovice si spracoval na útočnej polovici Ayité, ktorý následne vyzval do hlavičkovej šance spred malého vápna Aleksandara Mitrovića, no ten mieril len do Arrizabalagu.
     
    86
    Willianovi sa to nepodarilo, tak to prevzal na seba Loftus-Cheek. Získal loptu na hranici šestnástky, predral sa do pokutového územia, no hneď bola pri ňom asi pätica protihráčov a proti takejto presile rozhodne nemal šancu.
     
    80
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Tom Cairney, prichádza Luciano Vietto.
     
    79
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Kepa Arrizabalaga, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
     
    74
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Pedro.
     
    71
    Striedanie v tíme Fulham FC: z ihriska odchádza Ryan Babel, prichádza Floyd Ayité.
     
    68
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Mateo Kovačić.
     
    66
    Sledujeme aj mierne nevídaný úkaz. Hráči Chelsea nedostupujú domácich dostatočne a Fulham má tentokrát priestor na zodpovednejšiu rozohrávku. Následne z nej pramenila strela Cairneyho spoza pokutového územia, ktorú musel Arrizabalaga rukami vytesniť.
     
    62
    Ako prvý z ihriska odchádza Kevin McDonald. V zostave ho nahradí Andre-Frank Anguissa.
     
    61
    Žltú kartu dostáva Jorginho (Chelsea FC).
     
    60
    Pekný moment sme videli aj z dielne domáceho tímu. Sessegnonova prihrávka bola síce zblokovaná, ale našla si cestu k Aleksandarovi Mitrovićovi, ktorý pálil spoza vápna a len tesne minul brvno.
     
    52
    Jorginho poslal svižný rýchly center na pravú stranu, kde rozbehol Williana Da Silvu. Jeho prudká strela letela do bočnej siete brány.
     
    51
    Willian bol zrazený k zemi v oblasti stredového kruhu. Nohu mu do pohybu vložil Kevin McDonald a za tento počin dostal žltú kartu.
    45+1. Gonzalo Higuaín (CHE)
     
    45+1
    Willian rozbehol akciu po svojej obľúbenej pravej strane, posunul Azpilicuetovi, ktorý nabíjal ako v gólovej situácii Higuaínovi. Tentokrát si brankár Rico dal pozor a strelu eliminoval!
     
    33
    Obrovskú šancu spálil na útočnej polovici argentínsky útočník. Higuaín sa vyhol ofsajdovému postaveniu, na hrote si spracoval loptu a pálil zvnútra pokutového územia. Bránu trestuhodne prestrelil.
    31. Jorginho (CHE) - 1:2
     
    31
    Chelsea dala gól!
    Chelsea má však svoje vedenie späť a už teraz môžeme hovoriť o gólovo bohatom polčase. Hazard po ľavej strane vtiahol loptu do šestnástky, výborne prihral mierne dozadu na voľného JORGINHA, ktorý sa blysol presnou strelou k ľavej žrdi.
    28. Calum Chambers (FHM) - 1:1
     
    28
    Fulham FC dal gól!
    Fulham skóruje a vyrovnáva stav stretnutia proti favoritovi. Po predchádzajúcej šanci nasledoval rohový kop, ktorý bol výborne zahraná na skrytého CALUMA CHAMBERSA a ten volejom prekonal nič netušiaceho Arrizabalagu.
    27. Ryan Babel (FHM)
     
    27
    Sessegnon našiel v dobrej palebnej pozícii hrotového útočníka Aleksandara Mitrovića, ktorý vypálil z voleja a loptu musel Arrizabalaga vytesniť!
     
    22
    Calum Chambers v súboji s Willianom ťahal za kratší koniec, pomohol si rukami a dostáva žltú kartu za tento faul.
    20. Gonzalo Higuaín (CHE) - 0:1
     
    20
    Chelsea dala gól!
    The Blues sa dostávajú do vedenia v stretnutí gólom v závere 20. minúty. Šikovnú rýchly akciu odštartoval William, ktorý posunul napravo rozbehnutému Azilicuetovi a ten z prvej dával na GONZALA HIGUAÍNA, ktorý z ťažkej pozície dokázal vystreliť z prvej a premeniť šancu na gól.
     
    4
    WIllian sa rozbehol po pravej vertikále. Bryan šiel do súboja ostro a zrazil ho k zemi. Chelsea zahrala štandardku, lopta sa dostala za pokutové územie ku Kantému, ktorý pálil, ale jeho delovka bola blokovaná.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 28. Chambers – 20. Higuaín, 31. Jorginho

    Karty:   22. Chambers (FHM), 51. K. McDonald (FHM) – 61. Jorginho (CHE)


    Fulham FC: S. Rico – Odoi, Nordtveit, Ream, Bryan – Chambers, K. McDonald (62. Anguissa) – Babel (71. Ayité), Cairney (C) (80. Vietto), R. Sessegnon – A. Mitrović.
    Náhradníci: Fabri – Le Marchand, C. Christie, Seri, Anguissa, Ayité, Vietto.

    Chelsea FC: Arrizabalaga (79. Loftus-Cheek) – Azpilicueta (C), Rüdiger, Christensen, Emerson – Kanté, Jorginho (68. Kovačić), Barkley – Willian, Higuaín, E. Hazard (74. Pedro).
    Náhradníci: Caballero – David Luiz, Loftus-Cheek, Kovačić, Pedro, Giroud, Hudson-Odoi.