Watford – Leicester 2:1 (kon.) | Fulham – Chelsea 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Everton FC
0:0 (0:0)
Liverpool FC
Nedeľa 03.03.2019, 17:15 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhé tohtosezónne Merseyside derby víťaza nespozná, s čím sú spokojnejší domáci. Liverpool tak zaostáva za vedúcim Manchestrom City o jeden bod. Najväčšiu šancu zápasu nepremenil Mohamed Salah. Ja vám ešte prajem pekný večer a ďakujem za pozornosť. (19:10:16)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Richarlison dobehol loptu na hracej ploche, avšak jeho center išiel len k hráčom Liverpoolu. Hostia to ešte raz skúsia.
     
    90+2
    Trent Alexander-Arnold si nedokázal spracovať náročný pas doprava, lopta sa od jeho nohy odráža za čiaru. Rozohrávať bude Jordan Pickford.
     
    90+1
    Prvá minúta nadstavenia je za nami, ale ani jeden tím sa nevie dostať zo stredu poľa. Už si obidva celky dávajú obrovský pozor.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Cenk Tosun sa nedostal k strele z vnútra šestnástke, pretože ho predbehol Matip, do ktorého to Turek kopačkou napálil. Píska sa faul.
     
    88
    Domáci z priameho kopu nevyťažili vôbec nič, Liverpool loptu odkopol čo najďalej. James Milner dokonca mohol prejsť do kontry, čo mu nevyšlo.
     
    87
    Trent Alexander-Arnold fauluje tesne vedľa rohu vlastnej šestnástky, Everton získava priamy kop vhodný na center pred bránu Alissona.
     
    86
    Milner centroval do malého vápna, kde nezakončil van Dijk, no za odrazenou loptou ešte stihli ďalší hráči Liverpoolu. Firmino trafil obrancu súpera, žiadal si penaltu za ruku, ktorá neprichádza.
     
    85
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Adam Lallana.
     
    84
    Liverpool po zisku lopty prešiel dopredu a získal rohový kop. Center do malého vápna zakončiť tesne vedľa Roberto Firmino.
     
    83
    Bernard zľava vnikol do vápna, ne jeho osi si to pripravoval na strelu, avšak perfektne ho zastavil obranca Virgil van Dijk.
     
    82
    Séamus Coleman mal poriadne veľa času na pravej strane, centrom spoluhráčov nenašiel. Na opačnej strane neuspel ani André Gomes.
     
    81
    Roberto Firmino ustál súboj na ľavej strane, aj keď Idrissa Gueye možno fauloval. Brazílčan každopádne prihral nepresne na Milnera.
     
    80
    Blížiacim sa záverom stretnutia sa zvyšuje nervozita na ihrisku aj na tribúnach, pričom stále platí, že Liverpool má viac z hry, no Everton pozorne bráni.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Fabinho (Liverpool FC).
     
    78
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Morgan Schneiderlin, prichádza André Gomes.
     
    77
    Cenk Tosun sa dostal k centru z priameho kopu. Uvoľnil sa cez obrancu, lenže mieril len do stredu, kde bol Alisson.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Andrew Robertson (Liverpool FC).
     
    75
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Dominic Calvert-Lewin, prichádza Cenk Tosun.
     
    74
    Bernard sa nedostal k prihrávke do malého vápna, v sklze na loptu nedočiahol. Inak by z toho bola výborná možnosť.
     
    73
    Liverpool získal loptu na vlastnej polovici, pokus o kontru nevyšiel, nakoľko Salaha poľahky zastavil Kurt Zouma.
     
    72
    Mohamed Salah sa sprava dostal do šestnástky. Na zadnej žrdi bol voľný James Milner, avšak Egypťan nezvládol prihrávku, ktorú poslal na Pickforda.
     
    71
    Aj po sedemdesiatich minútach platí, že na gól stále čakáme. Posledné minúty ale prinášajú ešte viac zvýšenú ofenzívnu aktivitu, čo je len dobré.
     
    70
    Holandský obranca Virgil van Dijk sa tlačil do hlavičky po ďalšom rohovom kope. Ešte pred samotným pokusom sa mával jeho ofsajd.
    69. Fabinho (LIV)
     
    69
    Po rozohrávke na krátko prišiel center sprava. Ten Virgil van Dijk poslal do šance pre Fabinha, lenže osamoteného Brazílčana v poslednej chvíli dohral Digne a loptu mu odkopol.
     
    68
    James Milner strieľal spred šestnástky, jeho pokus zrazil na rohový kop obranca Kurt Zouma.
     
    67
    Morgan Schneiderlin poslal prudký center na zadnú žrď, ktorý nezachytil nik. Pas naspäť namieril len do stredu brány Richarlison.
     
    66
    Trent Alexander-Arnold nezachytil center na pravú stranu. Everton sa dostal do vápna, lenže center Digneho zachytil Alisson.
     
    65
    Rýchly prechod hostí dopredu priniesol center sprava, Sadio Mané v malom vápne hlavičkou priestor brány netrafil, Pickford ostal bez zákroku.
     
    64
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Divock Origi, prichádza Roberto Firmino.
     
    63
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza James Milner.
     
    62
    Everton získal rohový kop. Lucas Digne poslal center do malého vápna, hlavička Zoumu išla nad priestor troch žrdí.
     
    61
    Striedať bude aj Liverpool, na ihrisko príde brazílsky útočník Roberto Firmino.
     
    60
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Theo Walcott, prichádza Richarlison.
     
    59
    Lucas Digne nezachytil prihrávku doľava, odkop hostí smeroval do tohto Francúza a od neho ide lopta za postrannú čiaru.
     
    58
    Everton sa pokúsil o rýchlu kontru, únik po ľavej strane neviedol až do zakončenia. Následne sa domáci usadili v strede ihriska.
     
    57
    Trent Alexander-Arnold poslal dobrý center na biely bod, kde si zavadzali Virgil van Dijk a Andrew Robertson, takže nezakončil ani jeden.
    56. Mohamed Salah (LIV)
     
    56
    Mohamed Salah dostal krásnu loptu do šestnástky, avšak mal k nej trochu ďalej, ako Keane, a tak ju zakončil do bočnej siete aj za pomoci teču. Bude to roh.
     
    55
    Na strane Liverpoolu sa začínajú rozcvičovať prví náhradníci, takže tréner Klopp čoskoro siahne k striedaniu.
     
    54
    Liverpool získal po faule Gueyeho pozíciu na strelu z priameho kopu. Trent Alexander-Arnold obstrelil múr a mieril k žrdi, kde bol pripravený Jordan Pickford.
     
    53
    Alisson sa prezentoval fantastickým zákrokom na bránkovej čiare, pretože po rohu poslal krásnu hlavičku k žrdi od trávnika Michael Keane.
    52. Dominic Calvert-Lewin (EVE)
     
    52
    Séamus Coleman mal dosť času na pravej strane, čo využil na dobrý center do päťky, lenže výborne postavený Virgil van Dijk loptu odkopol.
     
    51
    Gylfi Sigurdsson poslal sprava veľmi dobrý center, defenzíva hostí si s ním poradila a odkopla loptu až do vápna domáceho tímu.
     
    50
    Dominic Calvert-Lewin si ani nespracoval loptu a už bol pri ňom razantný Virgil van Dijk, ktorý si ale faulom nepomohol. Bude to iba aut.
     
    49
    Trent Alexander-Arnold zastavil rodiacu sa akciu súpera už v strede ihriska, Everton tak bude musieť kombinovať od polovice.
     
    48
    Roberto Firmino sa na lavičke stihol aj odfotiť, keď mu jedna z fanúšičiek podala dieťa. Brazílčan ho podržal, žena to cvakla a všetci traja sa môžu znova venovať sledovaniu zápasu.
     
    47
    Ani jeden tréner cez polčas nestriedal, takže oba celky začínajú v takých zostavách, v akých toto stretnutie začali.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas nepriniesol žiadny gól. Najväčšiu šancu mal Mohamed Salah, ktorý išiel sám na kasu, lenže Jordan Pickford vytiahol skvelý zákrok. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 18:18.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Trent Alexander-Arnold nedokázal dobehnúť poriadne dlhý pas na pravé krídlo. Rozohrávať od vlastnej brány bude môcť Jordan Pickford.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    44
    Center z priameho kopu poslal Trent Alexander-Arnold na zadnú žrď, avšak Virgil van Dijk nedokázal loptu nijako usmerniť, iba ju jemne pohladil a ona prešla za čiaru.
     
    43
    Joël Matip potiahol loptu z pozície stopéra takmer až pred šestnástku, kde bol faulovaný a získal priamy kop. Previnil sa Morgan Schneiderlin.
     
    42
    Lucas Digne zvládol rýchlu kontru súpera, pretože Trent Alexander-Arnold mohol zakončovať po centri na zadnú žrď. Francúz ale loptu odkopol do bezpečia.
     
    41
    Trent Alexander-Arnold poslal sprava nepresný center, ktorý si namiesto jeho spoluhráčov našiel anglický brankár Jordan Pickford.
     
    40
    Päť minút do konca prvého polčasu, na gól stále čakáme. Dočkáme sa ho ešte do prestávky?
     
    39
    Theo Walcott sa sprava dostal do šestnástky, pri dlhom pase tentoraz Andrew Robertson zaváhal. Rýchlonohý Angličan nakoniec mieril vysoko nad.
     
    38
    Georginio Wijnaldum síce zvládol súboj vedľa postrannej čiary, ale lopta pre Liverpool z toho nebude, pretože sa jej ako posledný dotkol práve Holanďan.
     
    37
    Divock Origi si na hranici malého vápna pomohol ofenzívnym faulom, na zemi skončil obranca Kurt Zouma.
     
    36
    Georginio Wijnaldum sa dostal k lopte v malom vápne, okamžite mu ju na roho odkopol Morgan Schneiderlin. Liverpool znova rohom neuspel, center bol odvrátený.
     
    35
    Lucas Digne zastavil dlhý pas na ľavé krídlo, kde mal byť adresátom Mohamed Salah. Trent Alexander-Arnold vhodil autom iba smerom dozadu.
     
    34
    Gylfi Sigurdsson udržal loptu proti presile na vlastnej polovici ihriska, po pase doprava prichádza strata.
     
    33
    Everton sa snaží byť aktívnejším, ako doposiaľ, ale nevie loptu podržať nejaký dlhší časový úsek. Naďalej platí, že hostia majú viac z hry.
     
    32
    Gylfi Sigurdsson v strede ihriska pribrzdil akciu súpera, Sadio Mané aj tak pokračoval ďalej, až si pomohol útočným faulom.
     
    31
    Andrew Robertson si nabehol na ľavé krídlo, kde dostal aj presný pas, no škótsky obranca sa dostal do postavenia mimo hru.
     
    30
    Polhodina stretnutia za nami. Zatiaľ sledujeme zaujímavý futbal, viac z hry má Liverpool, ale na gól stále čakáme.
    29. Mohamed Salah (LIV)
     
    29
    Obrovská šanca Liverpoolu ostala nevyužitá, no valí sa ďalšia akcia. Fabinho centroval sprava iba k futbalistom Evertonu.
     
    28
    Mohamed Salah sa rútil sám na bránu domáceho tímu, lenže pri zakončení predviedol úžasný zákrok Jordan Pickford. Následne Jordan Henderson neprestrelil hráčov pred sebou.
     
    26
    Liverpool drží loptu na útočnej polovici ihriska, no nedarí sa mu prekvapiť obranu Evertonu, ktorá je výborne sformovaná.
     
    25
    Lucas Digne následne poslal dlhý aut až do veľkého vápna, znova sa najlepšie zorientoval Virgil van Dijk a Trent Alexander-Arnold poslal odkop k Pickfordovi.
     
    24
    Dominic Calvert-Lewin sa k centru z krídla nedostal, loptu na aut odkopol dobre postavený obranca Virgil van Dijk.
     
    23
    Trent Alexander-Arnold sa dostal až do šestnástky, svoj nákop pred bránu nasmeroval do prvého súpera. Kurt Zouma zahral rukou, no mal ju hneď pri tele.
     
    22
    Georginio Wijnaldum si potrebuje zaviazať šnúrky, takže Andrew Robertson čaká s autom, čo sa domácim divákom nepáči, no rozhodca to akceptuje.
     
    21
    Theo Walcott ostal na trávniku a avizoval nejaké zdravotné problémy, lenže po chvíli sa zodvihol a pokračuje v hre bez známok ťažkostí.
     
    20
    Michael Keane nebezpečne prihrával hlavou na svojho brankára, nakoniec sa k lopte dostal ako prvý Jordan Pickford a nie Divock Origi.
     
    19
    Jordan Henderson centrom do šestnástky našiel iba obrancov v modrých dresoch, svoj pas do nebezpečnej pozície neposlal ani Andrew Robertson.
     
    18
    Trent Alexander-Arnold zahral ďalší rohový kop, opäť si jeho center na prednú žrď defenzíva súpera postrážil a potom nepresne centroval Fabinho.
     
    17
    Alisson sa dostal pod tlak, a tak poslal dlhý výkop, ktorý na útočnej polovici preťal postrannú čiaru. Everton je zadarmo späť pri lopte.
     
    16
    Mohamed Salah si na hranici veľkého vápna prehodil loptu na ľavačku, jeho pokus pod brvno, ale do stredu brány, Jordan Pickford chytá.
     
    15
    Jordan Henderson poslal nádherný pas za obranu súpera, Mohamed Salah si loptu na šestnástke prebral. Okamžite ho zastavil Séamus Coleman.
     
    14
    Everton sa držal na útočnej polovici ihriska, postupnými prihrávkami jeho hráči nezískali nič a navyše o loptu poľahky prišli.
     
    13
    Georginio Wijnaldum si nabehol na pas sprava, odrazenú loptu nešťastne nasmeroval prakticky odrazom od jeho nohy vedľa brány, všetko si skontroloval Jordan Pickford.
     
    12
    Kurt Zouma odkopával ďalší center, ktorý poslal Trent Alexander-Arnold. Hostia sa momentálne nevedia dostať do vápna Evertonu.
     
    11
    Liverpool sa rohu ubránil a po rýchlom prechode dopredu jeden sám získal. Trent Alexander-Arnold poslal nízky center, ktorý sa neujal.
     
    10
    Gylfi Sigurdsson z rohu päťky nebezpečne prihrával pred bránu, lenže Dominic Calvert-Lewin sa k lopte nedostal. Na roh ju odkopol Virgil van Dijk.
     
    9
    Everton si prihráva loptu na vlastnej polovici, momentálne sa nikde neponáhľa a snaží sa postupne založiť akciu.
     
    8
    Gylfi Sigurdsson dostal loptu na pravú stranu, kde ho okamžite dostúpil Fabinho. Islanďan sa preto otočil smerom dozadu.
     
    7
    Žltú kartu dostáva Theo Walcott (Everton FC).
     
    6
    Bernard poslal zaujímavý center zľava, ale traja hráči Evertonu sa pred malým vápnom k hlavičke nedostali. Virgil van Dijk loptu poslal do bezpečia.
     
    5
    Lucas Digne znova uspel v súboji vedľa svojej šestnástky, tentoraz ťahal za kratší koniec Egypťan Mohamed Salah.
     
    4
    Séamus Coleman odkopol prudký center z krídla, ktorý do päťky poslal Divock Origi. Liverpool ostáva na lopte.
     
    3
    Sadio Mané sa nedostal k dlhej lopte na pravé krídlo, veľmi dobre proti nemu telom zahral Lucas Digne a pustil ju za bránkovú čiaru.
     
    2
    Liverpool získal na úvod priamy kop, avšak center smerujúci na hranicu vápna dokázali obrancovia odvrátiť a ďalší pas šiel do ofsajdu.
     
    1
    Domáci Everton nastupuje v tradičných modrých dresoch, hostia majú tiež svoje typické červené. Veľké derby o Liverpool začína. V základe hostí je aj Divock Origi, ktorý rozhodol prvý vzájomný zápas v aktuálnej sezóne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – Schneiderlin, Gueye, Walcott, G. Sigurdsson – Bernard, Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Stekelenburg – Jagielka, A. Gomes, Tosun, Davies, Richarlison, Kenny.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Mané, Origi.
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Keïta, Firmino, Sturridge, Lallana, Shaqiri..
     
    Everton FC

    Modrý tím z Liverpoolu naposledy porazili Cardiff City na jeho pôde 3:0, lenže z posledných dvanástich stretnutí Premier League prehral až osem. Aj preto je na desiatom mieste so ziskom 36 bodov a bližšie má k vypadnutiu, ako k európskym pohárom. V prvom tohtosezónnom derby o Liverpool vyhrali "The Reds", keď v 96. minúte po chybe Pickforda rozhodol Divock Origi. Najlepším strelcom Evertonu vo všetkých súťažiach je dvanásťgólový Gylfi Sigurdsson.

    Liverpool FC

    Aj napriek tomu, že Liverpool z posledných piatich duelov Premier League vyhral len dvakrát, je v hre o prvé miesto. Aktuálne je na druhom, kde má 69 bodov, ale zápas k dobru oproti Manchestru City. Zverenci Jurgena Kloppa v posledných piatich stretnutiach porazili Bournemouth a Watford, ale iba remizovali proti West Hamu, Leicestru aj Manchestru United. V rámci všetkých súťaží sa medzi to ešte pridala remíza s Bayernom Mníchov v rámci osemfinále Ligy majstrov. Najlepším strelcom vo všetkých súťažiach je Mohamed Salah, ktorý strelil už 20 gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:15.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   7. Walcott (EVE) – 76. Robertson (LIV), 79. Fabinho (LIV)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – Schneiderlin (78. A. Gomes), Gueye – Walcott (60. Richarlison), G. Sigurdsson, Bernard – Calvert-Lewin (75. Tosun).
    Náhradníci: Stekelenburg – Jagielka, A. Gomes, Tosun, Davies, Richarlison, Kenny.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum (63. Milner) – M. Salah, Mané (85. Lallana), Origi (64. Firmino).
    Náhradníci: Mignolet – Milner, Keïta, Firmino, Sturridge, Lallana, Shaqiri.