Nové Zámky – Detva 3:4 (po pr.) | Miškovec – Budapešť 2:3 (po pr.)
koniec po predl.
HC MIKRON Nové Zámky
3:4 (1:3, 1:0, 1:0 - 0:1) Stav série: 1:1
HK Detva
Sobota 02.03.2019, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga play-off • Predkolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    HC Mikron Nové Zámky
    Nové Zámky pod vedením trénera Milana Jančušku zažili z pohľadu umiestnenia v tabuľke po základnej časti zatiaľ najlepšiu sezónu. Minulú sezónu skončili po základnej časti na 8. mieste, v sezóne 2016/17 im takisto patrila 8. priečka a vždy v prvom kole play-off proti favoritovi vypadli.
    Do aktuálnej sezóny vstúpili Novozámčania sériou štyroch víťazstiev. Striedavá výkonnosť sa začala v októbri a novembri, no Zámky si stále držali pozíciu v prvej šestke.
    Prvá väčšia herná kríza prišla koncom roka 2018 a začiatkom aktuálneho kalendárneho roka, kedy Nové Zámky prehrali 5 po sebe idúcich zápasov. Následne ku koncu januára opäť naskočili na víťaznú vlnu a zo 7 zápasov vyhrali 6 a stále si upevňovali pozíciu medzi šiestimi najlepšími tímami.
    V závere základnej časti to však Novým Zámkom nevyšlo. 17. februára prišla nelichotivá prehra s Liptovským Mikulášom 1:0, potom aj prehra v Banskej Bystrici 3:1 a v utorok v priamom súboji o 6. pozíciu po základnej časti Nové Zámky podľahli Trenčínu v ťažkom zápase jasne 0:3 a boli práve Duklou zosadení na 7. miesto, ktoré ich posiela do osemfinále play-off.
    Dokopy teda Nové Zámky získali 92 bodov, z 57 zápasov vyhrali 31 (z toho 25 v riadnom hracom čase), umiestnili sa na 7. mieste a nadobudli pozitívne skóre 142:130.
    Najproduktívnejším hráčom Zámkov bol v základnej časti Adam Zbořil, ktorý získal 36 bodov (19 gólov a 17 asistencií), za ním ostali v závese 28-bodový Štrauch a 26-bodoví Ručkay, Pospíšil a Kudla. Ďalšou výraznou osobnosťou bol aj gólman Andrej Košarišťan, ktorý počas sezóny dostal aj pozvánku do reprezentácie a spomedzi brankárov si po základnej časti upevnil 2. miesto s úspešnosťou zásahov 93,30 %.
    Nové Zámky majú po základnej časti štvrté najlepšie presilovky s úspešnosťou 19,76 % a jednoznačne najlepšie oslabenia s 89,16 percentami.

    HC 07 Detva
    Detva má za sebou druhú extraligovú sezónu, do ktorej určite vstupovala s túžbou zachrániť sa, prípadne zahrať si aj play-off. Vďaka zmene herného systému po príchode dvoch maďarských mužstiev sa podarilo Detve prekĺznuť do osemfinále play-off a nečakajú ju teda záchranárske práce ako v predošlej extraligovej sezóne, v ktorej Detva skončila tiež na 10. mieste, lenže čakala ju baráž. Teraz majú Detvania možnosť hrať aj štvrťfinále, no prejsť musia cez Nové Zámky.
    Detva sa celú základnú časť pohybovala od 9. do 11. miesta a väčšinou dokázala porážať len súperov kvalitatívne nižších ako Žilina, MAC Budapešť alebo DVTK Miškovec. Od 20. novembra 2018 po 9. december nedokázala Detva zvíťaziť vôbec a bola to najdlhšia séria prehier v tejto sezóne. Začiatkom roka 2019 však prišlo päť vydarených zápasov, spomenúť možno aj cenné víťazstvo nad Zvolenom 6:5 po predĺžení.
    V závere základnej časti opäť prišla nepríjemná séria prehier. Začalo sa to prehrou s Popradom vonku 3:1 a skončilo to až poslednými duelmi v základnej časti, v ktorých Detva prehrala s Budapešťou 4:3 a naposledy doma s Nitrou 1:3.
    Summa summarum: 10. miesto, 19 výhier (z toho 16 v riadnom hracom čase), skóre 149:198, 62 bodov.
    Najproduktívnejšími hráčmi v základnej časti boli Radovan Puliš so 48 bodmi (11+37) a Michal Murček so 44 bodmi (23+21). Detviansky brankár Roman Petrík (odchytaných 27 zápasov) sa s úspešnosťou zásahov 90,85 % umiestnil na 11. mieste.
    Detvianske presilovky boli hodnotené ako najhoršie z ligy (okrem SR 20) s úspešnosťou len 12,24 %. Takisto aj v oslabeniach ťahala Detva za kratší koniec, umiestnila sa na 11. mieste s 80,77 percentnou úspešnosťou.

    Vzájomné zápasy v tejto sezóne:
    28.09.2018, NZ – DT 2:0
    28.10.2018, DT – NZ 1:3
    30.11.2018, NZ – DT 3:2
    06.01.2019, DT – NZ 5:0
    13.02.2019. NZ – DT 3:2 p.p.

    Na záver pripomínam, že osemfinálová séria sa hrá na tri víťazné zápasy a tím, ktorý bude z tejto dvojice úspešnejší sa vo štvrťfinále predstaví proti Zvolenu, ktorý skončil druhý po základnej časti.
    Srdečne vás pozývam k sledovaniu série medzi Novými Zámkami a Detvou, začíname na Zimnom štadióne v Nových Zámkoch. Prajem vám pekný športový zážitok.
     
    Prajem vám príjemný večer a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z druhého zápasu v sérii medzi HC Mikron Nové Zámky a HC 07 Detva. Stretnutie Kaufland play-off Tipsport ligy sa začína o 18:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    1. ZÁPAS

    HC Mikron Nové Zámky – HC 07 Detva 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)
    Góly a asistencie: 6. Pospíšil (Hruška, Ordzovenský), 37. Šimun (Pospíšil, Zbořil), 48. Hruška (Kudla, Pospíšil), 50. Zbořil (Jakúbek, Kudla) – 13. F. Fekiač (Ďaloga, M. Surový), 49. Král (t.s.)

    Do úvodného zápasu predkola play-off vstúpili lepšie domáci aj vďaka presilovke a od začiatku boli aktívnejším mužstvom. Prekvapivo však šli do vedenia hostia v 13. minúte, kedy skóroval Frederik Fekiač. Detva v úvodných dvadsiatich minútach vyťažila z minima maximum.
    Prostredná časť hry pokračovala v podobnom podaní. Nové Zámky však v rozpätí 57 sekúnd otočili skóre, keď sa najprv presadil Pospíšil a presilovku o dvoch hráčov neskôr zužitkoval Šimun.
    V tretej tretine pridali Zámky tretí úder. V 48. minúte sa gólovo presadil Hruška a Nové Zámky boli jasne na koni. Výstraha však prišla hneď potom, faulovaný Král premenil nariadené trestné strieľanie a vyzeralo to tak, že ešte uvidíme väčšiu drámu. Vedenie si však Nové Zámky postrážili a v 50. minúte uzavrel na konečných 4:2 Adam Zbořil a Zámky sa ujali vedenia v sérii.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Kristín (Košarišťan) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Hatala, Ordzovenský, Novák, Dundáček – Štrauch, Urban, Bajtek – Jakúbek, Zbořil (C), H. Ručkay (A) – Šimun, Hruška, Pospíšil – Rogoň, Fábry (A), Ondrušek

    HC 07 Detva: Petrík (Zalivin) – Martin Chovan (A), Betker, Golian, Sládok (C), F. Fekiač, Kuklev, Gachulinec, Jendroľ – Ščurko (A), Murček, Puliš – Hodgson, V. Fekiač, Žilka – Král, McLean, Tibenský – Ďaloga, Matúš Chovan, Török

    Rozhodca: Štefik, Baluška – Tvrdoň, Synek.
     
    Víťazná zostava Nových Zámkov ostala rovnaká ako vo včerajšom zápase s brankárom Kristínom. V tábore hostí sa udiali drobné zmeny, Roman Petrík ostáva v bránke a Detva hrá so štyrmi kompletnými päťkami. Matúš Chovan v štvrtom útoku nahradil Maroša Surového.
     
    Na ľade už máme domáci tím v čiernych dresoch. Hostia sa omeškali, zatiaľ ešte čakajú v priestore kabín. Každopádne, hrať budú v žltých dresoch.
     
    Čaká nás štátna hymna Slovenskej republiky.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:12
    Hneď po prvom buly začali domáci hokejisti aktívnejšie. Štrauch s Bajtekom bojovali o puk, no neuspeli.
     
    00:23
    Detva dala gól!
    Prichádza bleskurýchly gól hostí! Ščurko posunul z ľavého kruhu medzi kruhy RADOVANOVI PULIŠOVI, ktorého delovka prenikla poza gólmana Kristína, ktorý sa iba začudoval, keďže nemal vôbec ideálny výhľad.
    Asistencia: Ladislav Ščurko.
     
    00:51
    Zámky sa dostali do útočného pásma. Od modrej čiary nahadzoval Zaťko, ale mieril mimo bránky.
     
    01:22
    Zaťkovu ťažkú prihrávku si Šimun nedokázal spracovať. Pískalo sa zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred Kristína.
     
    01:49
    Šimun korčuľoval v strednom pásme a pohybom si pýtal puk, ale napokon prihrávku od spoluhráča nedostal.
     
    02:38
    Nové Zámky môžu vyrovnať, získavajú presilovku. Dve minúty za krosček dostáva Daniel Gachulinec.
     
    02:54
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci trestajú vylúčenie Gachulinca veľmi rýchlo. Bajtekov nastrelený puk sa odrazil k hokejke TOMÁŠA URBANA, ktorý sa presadil z následnej dorážky.
    Asistencie: Filip Bajtek, Janis Andersons.
     
    03:28
    V obrovskej šanci bol v nasledujúcej situácii Adam Zbořil, ktorý si spracoval puk na ľavom kruhu, no mieril mimo. Hra je od začiatku zápasu veľmi rýchla a poriadne sa nám rozprúdila.
     
    03:48
    Tibenský hľadal Krála v útočnom pásme. Nemal ho však uvoľneného, a tak Nové Zámky pokojne poslali puk preč.
     
    04:14
    Ďalšiu Tibenského prihrávku zblokoval Hatala a puk vyletel do hľadiska. Hra je prerušená a trochu sa začína kúskovať.
     
    04:50
    Detva dala gól!
    Detva ide znovu do vedenia. DANIEL GACHULINEC zakončil z pravého kruhu. Kristínovi ušiel puk od betónov a práve sám Gachulinec ho bekhendom dorazil do bránky. Divoký zápas pokračuje ďalej.
    Asistencia: Tomáš Török.
     
    05:20
    Štrauch to tentoraz urobil veľmi nepresne. Urbanovi ponúkol zlú prihrávku a pískalo sa zakázané uvoľnenie.
     
    06:03
    Zbořilovi uchmatli puk protihráči v útočnom pásme a zakázané uvoľnenie sa píska aj na opačnej strane.
     
    06:30
    Šimun hľadal prihrávkou medzi kruhmi Hrušku. Nedostal však presný puk a Nové Zámky prišli o útočné pásmo.
     
    07:15
    Dundáček nedokázal puk upratať preč z obranného pásma. Od modrej sme videli nahodený puk na Kristína, ktorý bol zamestnaný.
     
    07:43
    Ščurko sa snažil potrestať zaváhanie v domácej rozohrávke. Jeho zakončenie z pravého kruhu však mierilo vysoko nad.
     
    08:05
    V dobrej individuálnej možnosti bol Andreas Štrauch, ktorý zakončil z pravého kruhu. Petríkovi puk vypadol, ale stihol ho ešte rýchlo zakryť pred dorážkou.
     
    08:27
    Nahodenie Samuela Haina od modrej čiary smerovalo na Petríka, ktorý na zneškodnenie tejto strely použil betóny.
     
    09:13
    Rozohrávka Detvanom vôbec nevyšla. Končí sa to ďalším zakázaným uvoľnením, už niekoľkým v poradí v tejto tretine.
     
    09:51
    Radim Hruška sa zamotal s pukom na ľavom kruhu. Novák využil príležitosť na strelu, i keď to bol veľmi nepresný pokus od modrej.
     
    10:12
    Detva dala gól!
    Hostia navyšujú svoje vedenie a Kristín bude zrejme vyhnaný z bránky. JOZEF TIBENSKÝ sa z ľavého kruhu presunul medzi kruhy a bekhendom perfektne zamieril do ľavého horného rohu bránky.
    Asistencie: Frederik Fekiač, Kurtis McLean.
     
    10:12
    A je to tu. Gólman Matej Kristín odchádza z bránky a na jeho miesto prichádza kvalitný brankár Andrej Košarišťan.
     
    11:00
    Filip Bajtek to skúšal spomedzi kruhov, no obranca Detvy zblokoval tento pokus.
     
    11:32
    Ladislav Ščurko vyrazil dopredu po ľavom krídle individuálne. Vystrelil spoza obrancu, ale mieril iba na plexisklo.
     
    11:54
    Treba povedať, že Detva hrá sympatickú prvú tretinu do týchto chvíľ. Nové Zámky nemajú ľahký prechod do útočného pásma, Petrík nie je často zamestnávaný.
     
    13:07
    Nové Zámky získavajú presilovú hru. 2+2 minúty za nedovolenú hru vysokou hokejkou dostáva Jozef Tibenský.
     
    13:36
    Adam Zbořil pálil z prvej z pravého kruhu. Jeho pokus smeroval na ľavý betón rýchlo presúvajúceho sa brankára Petríka.
     
    14:17
    Dobrú prácu odviedol Gachulinec. Po jeho vyhodení musia začať Nové Zámky z hĺbky vlastného obranného pásma.
     
    14:52
    Zbořil zobral zodpovednosť na seba a využil svoju rýchlosť. Zakončoval z ľavého kruhu, Petríkovi puk vypadol, no okamžite ho prikryl.
     
    15:22
    Pospíšil sa v útočnom pásme individuálne nepresadil, Detva dobre bránila predbránkový priestor a nepustila Novozámčanov pred Petríka.
     
    16:01
    Domáci budú hrať presilovku o dvoch hráčov. Dve minúty za seknutie dostáva Zdeněk Král.
     
    16:20
    Betker to zvládol teraz výborne. Vybojoval puk pri mantineli a poslal ho okamžite čo najskôr preč z pásma.
     
    16:44
    Dobre zasiahol znovu Ščurko, ktorý vďaka práci hokejkou vystihol prihrávku a odpálil puk.
     
    17:46
    Domáci šli do prečíslenia v podstate štyroch proti dvom. Zlú mušku mal útočník Branislav Fábry, ktorý z medzikružia bránu vehementne prestrelil.
     
    18:17
    Domáci početnú výhodu o dvoch hráčov nevyužili, Detva teda neinkasovala a pomaly sa môže pripravovať na záver tretiny.
     
    18:43
    Hruška zasiahol pri mantineli Martina Chovana, ktorý bol otočený tvárou k mantinelu a vyzeralo to naozaj nepríjemne.
     
    19:17
    Eduard Šimun bol dobre rozbehnutý na útočnej modrej čiare, následne šiel zakončovať, no Petrík vychytal jeho samostatný nájazd.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Úvodná tretina priniesla rýchly hokej. Detva hrala v oslabení piatich proti trom a aj ešte v ďalšom oslabení, no dokázala streliť tri góly. Skórovali Puliš, Gachulinec a Tibenský, za domácich sa raz presadil Urban.
    Druhá tretina sa začne približne o 19:01.
     
    Strely na bránku po prvej tretine:
    NZ – 17
    DT – 5
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    HC Nové Zámky dali gól!
    Fantastický vstup do druhej tretiny od domácich. Hostia si nedali pozor v defenzíve, Urban z rohu klziska našiel na pravom kruhu ANDREASA ŠTRAUCHA, ktorý prudkou strelou vymietol hornú časť brány.
    Asistencia: Tomáš Urban.
     
    20:29
    Zbořil vybojoval puk pre Ručkaya, ktorý vyrazil dopredu a vyskúšal to z kruhu. Jeho pokus smeroval na brankára Petríka.
     
    21:24
    Hostia pomerne rýchlo vnikli do útočnej tretiny. Zakončenie smerom na Košarišťana sme však nevideli.
     
    21:46
    Strela Radima Hrušku spomedzi kruhov smerovala vedľa. Petrík bol na chvíľu bez svojej hokejky, ale zakončenie šlo našťastie pre neho mimo brány.
     
    22:31
    Ďaloga bol aktívny v útočnom pásme, prišiel však o puk na ľavom kruhu a následne bola Detva vyhnaná z útočnej tretiny.
     
    22:57
    Sládok nachytal síce Košarišťana na hruškách a z červenej čiary ho prekonal. Neskôr sa však ukázalo, že iný hráč Detvy vnikol do ofsajdu a gól tak neplatí.
     
    23:36
    Nahodenie Gachulinca od modrej čiary smerovalo priamo na bránku. Košarišťan nepôsobil sebaisto, ale puk chytil.
     
    24:13
    Ručkay ponúkol ideálnu prihrávku Adamovi Zbořilovi na pravý kruh. Zbořil sa presunul poľahky pred bránku, položil si Petríka, no ten výborným zákrokom betónom odolal tomuto pokusu!
     
    25:21
    Presilovku si zahrá Detva. Radim Hruška si už sadá na trestnú lavicu za nedovolené bránenie.
     
    25:55
    Chovan posúval puk po modrej čiare. Betkerovu delovku tečoval zrejme Murček, no puk smeroval až na ochrannú sieť.
     
    26:04
    Ďalšiu Betkerovu strelu spoza ľavého kruhu gólman Andrej Košarišťan bezpečne schoval do svojej lapačky.
     
    26:38
    Ladislav Ščurko to vyskúšal z pravého kruhu. Mieril naozaj veľmi dobre, Košarišťan rýchlo vytasil lapačku a puk ňou odrazil.
     
    27:18
    Tibenský spoločne s Gachulincom operovali pred bránkou po Královej strele. Košarišťan pôsobil presvedčivo a puk ihneď pokryl.
     
    28:17
    Novozámčania si trošku zavadzali pri modrej čiare. Šimun nahodil potom puk po mantineli a za bránou si ho prevzal Pospíšil.
     
    28:44
    Tibenského pri mantineli vyobjímal Fábry. Bolo to dovolené, hlavní rozhodcovia tam žiaden nedovolený zákrok nespozorovali.
     
    29:26
    V dobrej príležitosti na ľavom kruhu sa ocitol Viktor Fekiač. Jeho zakončenie švihom smerovalo priamo na Košarišťana, ktorý si so strelou poradil.
     
    30:05
    V dobrej príležitosti sa ocitol Filip Bajtek, ktorý pálil spomedzi kruhov. Petrík napokon nemusel zasahovať, puk letel vedľa.
     
    30:40
    Puk opustil ľadovú plochu, preletel cez plexisklo a hra bola prerušené. Budeme svedkami reklamnej prestávky.
     
    31:24
    Po ľavom krídle vyštartoval Ščurko, ktorý zakončoval spoza ľavého kruhu. Košarišťan zasahovať nemusel.
     
    32:12
    Po opačnom krídle tentokrát prenikal Zdeněk Král. Košarišťan s námahou zneškodnil tento pokus, vytlačil ho k zadnému mantinelu.
     
    32:38
    Tibenský výborne naservíroval od zadného mantinelu pred bránku Viktorovi Fekiačovi. Ten však túto príležitosť prepálil.
     
    33:29
    Betker nahadzoval už z ostrého uhla. Puk sa ešte pokúšal dorážať McLean, no neuspel proti pripravenému gólmanovi Zámkov.
     
    34:16
    Ďalogovi sa zaplietol aj rozhodca, napokon však posunul puk po mantineli za bránku. Tam však už bol pripravený Kudla.
     
    34:40
    Radovan Puliš si vypracúval streleckú pozíciu, napokon aj zakončil, Košarišťan vyrážal do rohu klziska.
     
    35:16
    Nové Zámky na niekoľkýkrát dostali puk preč z obranného pásma, Zbořil presunul puk na pravý kruh Ručkayovi, ktorý vystrelil, ale len priamo do Petríka.
     
    35:49
    Dvojica domácich a dvojica hostí sa snažila dostať puk zo skrumáže v rohu klziska. Čas rozhodne viac praje Detve, ktorá stále vedie o jeden gól.
     
    36:35
    Zaťko mierne zaváhal v rozohrávke. Jeho pokus sa odrazil od korčule protihráča. Napokon zasiahol rýchlo hokejkou Košarišťan.
     
    37:15
    Zbořil z ľavého kruhu posúval k ľavej žrdi Ručkayovi. Prihrávka však preskočila Ručkayovi cez hokejku a nestihol už vystreliť.
     
    37:53
    Jakúbek sa dral do útočného pásma, ale nebol úspešný v prechode cez útočnú modrú čiaru.
     
    38:29
    Do útočného pásma na opačnej strane prenikol Michail Kuklev. Ďaleko sa však nedostal, ihneď bol obrancom telom odstavený.
     
    39:13
    Ščurkovi sa medzi kruhmi ukazoval Murček, no už sa mu nepodarilo uvoľniť sa do gólovej pozície. Brankár Košarišťan zasahovať nemusel.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Prostredná časť hry nebola gólovo taká divoká ako prvá. Novým Zámkom sa už po 10 sekundách v druhej tretine podarilo znížiť zásluhou Štraucha. Detva teda po dvoch tretinách stále vedie, no už je to len o jeden gól.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:40
    Puliš posunul puk na ľavý kruh Ščurkovi, ktorý vystrelil švihom. Zakončenie smerovalo do Košarišťanovej masky, ktorý si nepýtal prerušenie hry.
     
    41:11
    Hodgson sa takmer dostal do dobrej pozície, ale chýbala tomu už len presnejšia prihrávka od spoluhráča.
     
    41:54
    McLean prišiel o puk v útočnom pásme. Novozámčania ihneď prebrali puk, prestriedali a hrnú sa dopredu, keďže sú tímom, ktorý musí tvoriť, ak chce ešte bojovať o víťazstvo.
     
    42:50
    Matúš Chovan posunul puk na ľavý kruh Ďalogovi, ktorý aj švihom zakončil, lenže strela letela vedľa priestoru bránky.
     
    43:42
    Zaťko vypálil spoza ľavého kruhu. Jeho zakončenie smerovalo ponad bránku, takže Petrík iba zrakom skontroloval pohyb puku.
     
    44:15
    Ordzovenského prihrávka z obranného pásma smerovala len na súperove hokejky. Nové Zámky zatiaľ neponúkajú veľkú ofenzívu, hosťom to rozhodne vyhovuje.
     
    44:44
    Presilová hra pre Nové Zámky. Michail Kuklev dostáva dve minúty za vyhodenie puku.
     
    45:30
    Nové Zámky sú od začiatku presilovej hry natlačené v útočnom pásme. Od modrej čiary pálil Zbořil, mieril však vedľa.
     
    45:54
    Pospíšil krížnou prihrávkou našiel Adama Zbořila. Jeho ďalšia strela smerovala priamo na Petríka, ktorý si so zakončením poradil.
     
    46:20
    Petrík s vypätím všetkých sil vyrazil puk pred seba po Bajtekovej strele a následne bol v obrovskej možnosti Tomáš Urban, no zblízka namieril ponad bránku. Toto boli naozaj veľké šance, ktoré zaváňali gólom. Takéto šance sa musia premieňať.
     
    47:31
    Šimun to skúsil spoza pravého kruhu. Jeho zakončenie smerovalo iba do korčule obrancu Martina Chovana.
     
    48:39
    Hodgsonova strela od modrej čiary bola blokovaná a skončila až na ochrannej sieti za Košarišťanovou svätyňou.
     
    48:50
    Zbořil sa už pretláčal po pravom krídle, hokejku vzal len do jednej ruky, napokon sa však podarilo McLeanovi ako tak odzbrojiť nebezpečného novozámockého útočníka.
     
    49:20
    Šimun ostal zabudnutý v obrannom pásme a na párkrát tam dorážal. Gólman Petrík bol pripravený a puk na druhý pokus prikryl.
     
    49:51
    Hostia zapracovali dobre pozične, Ščurko vyhadzoval puk z obranného pásma. Puk skončil niekde na streche.
     
    50:01
    Detva momentálne len vyhadzuje puky. V priebehu niekoľkých sekúnd sme videli ďalšie zakázané uvoľnenie.
     
    50:27
    Detve sa podarilo dostať puk do útočnej tretiny. Hostia zbierajú cenné sekundy v útočnom pásme.
     
    51:15
    Avizované vylúčenie na strane Nových Zámkov. Detvania sú v šestici a zbierajú ďalšie sekundy.
     
    51:30
    Detva získava presilovú hru. Dve minúty za seknutie dostáva Martin Jakúbek.
     
    52:14
    Urban to tentokrát spravil rozumne, poslal puk Kudlovi a ten ho vyhodil cez všetky čiary až ku Petríkovi.
     
    52:46
    V obrovskej príležitosti bol Kurtis McLean. Košarišťana prekvapil čudne odrazený puk od zadného mantinelu. McLean však z čistej pozície minul odkrytú bránu.
     
    53:31
    Detvianska presilovka sa už skončila a v najbližších minútach zrejme očakávame nápor od Nových Zámkov.
     
    54:32
    Puk za bránkou drží Patrick Kudla a čaká na svojich nakorčuľovaných spoluhráčov.
     
    55:20
    Domáci sa nachádzajú v obrannom pásme a nedokážu preniknúť bezchybne cez stredné pásmo. Viacmenej je to len o nahadzovaní pukov.
     
    56:00
    Zakázané uvoľnenie zo strany hostí bolo teraz zbytočné. Hostia darovali Novým Zámkom útočné pásmo.
     
    56:30
    Tibenský výrazným spôsobom narušil rozohrávku domáceho mužstva, ktoré má stále problémy so založením útoku.
     
    57:01
    Urban proti dvom protihráčom neuspel, puk je opäť v obrannom pásme Nových Zámkov a Detve to rozhodne vyhovuje.
     
    57:26
    Nahodený Chovanov puk od modrej čiary vypadol Košarišťanovi. Pred ním bol ešte Hodgson, ktorý sa pokúšal o dorážku, ale len do betónu.
     
    58:12
    Zbořilovo nahodenie bolo viacmenej zo zúfalosti. Je to ďalšie zakázané uvoľnenie z domácej strany.
     
    58:30
    Zaťkovo nahodenie do útočného pásma smeruje len ku Kuklevovi, ktorý si ho pokojne preberie.
     
    58:47
    Košarišťan vyštartoval z bránky, domáci hrajú vabank v šestici.
     
    58:57
    Zbořil bol postavený v bránkovisku a rozhodcovia vykazujú hru do stredného pásma, Košarišťan sa vracia do bránky.
     
    59:13
    Betker poslal puk zo stredného pásma do obrannej tretiny Nových Zámkov.
     
    59:32
    Puk je v strednom pásme, Košarišťan opäť na striedačke.
     
    59:47
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak toto je doslova neuveriteľný záver zápasu. A práve v tom je sila hokeja. Detva si už bola príliš istá víťazstvom, no Nové Zámky udreli. Kudla sa zbavil protihráčov, posunul krížom na pravý kruh FILIPOVI BAJTEKOVI a ten švihom prekonal Petríka.
    Asistencie: Patrick Kudla, Tomáš Urban.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Do záverečnej tretiny vstúpili hostia s vedomím víťazstva a viacmenej vyčkávali, ako budú Nové Zámky hrať. S domácimi to naozaj vyzeralo zle, nevedeli sa vôbec dostať do útočného pásma, no v závere udreli gólom. Uvidíme teda predĺženie.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:26
    Kudla prenikal po ľavom krídle, nepodarilo sa mu však dostať sa do zakončenia.
     
    60:37
    Hainovo zakončenie od modrej čiary smerovalo na Petríka, ktorý vyrazil pred seba a do útoku môže ísť Detva.
     
    61:48
    Detva má puk vo svojej moci v obrannom pásme a čaká na ideálnu príležitosť.
     
    62:16
    Fekiač sa natláčal cez Košarišťana, ktorý však odolal aj tomuto pokusu.
     
    63:11
    Bajtekov odrazený puk smeroval na zadný mantinel. Bezpečne to potom vyriešili detvianski obrancovia.
     
    64:18
    Pospíšil dorážal strelu po Hruškovom zakončení. Gólman Petrík dokázal zachytiť puk a podržať ho.
     
    64:38
    McLean iba nahodil puk bekhendom spoza ľavého kruhu. Košarišťan puk zachytil.
     
    64:54
    Fekiač dobre zapracoval v útočnom pásme, puk však napokon získať nedokázal.
     
    65:31
    Gachulinec zakončoval od modrej čiary. Jeho pokus smeroval tesne vedľa bránky.
     
    65:52
    Andersons posunul puk Ručkayovi v útočnom pásme, Novozámčania hľadajú voľný priestor v pásme.
     
    66:39
    Martin Chovan prenikol po ľavom krídle, dostal sa pred Košarišťana, no potom mu puk vypichli.
     
    67:04
    Eduard Šimun korčuľoval po pravom krídle, jeho pokus spoza kruhu smeroval vedľa brány.
     
    67:36
    Andreas Štrauch mohol rozhodnúť, no jeho pokus z pravého kruhu našiel iba Petríkovu hruď.
     
    68:25
    Detva dala gól!
    Detva prichádza s rozhodujúcim gólom! Betker zachytil zlú rozohrávku Zámkov, puk si prebral KURTIS MCLEAN, ktorý skóroval do odkrytej časti brány.
    Asistencia: Ben Betker.
     
    Koniec zápasu.
     
    V predĺžení napokon o víťazstve Detvy rozhodol McLean. Výhra Detvy bola postavená najmä na troch góloch z prvej tretiny. Tam pramenil úspech Detvy. Séria je teda vyrovnaná a presúva sa pod Poľanu. Pokračovať sa bude v pondelok.

    Ďakujeme za pozornosť. (20:50:03)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Urban (Bajtek, Andersons), 21. Štrauch (Urban), 60. Bajtek (Kudla, Urban) – 1. Puliš (Ščurko), 5. Gachulinec (Török), 11. Tibenský (F. Fekiač, McLean), 69. McLean (Betker)


    HC MIKRON Nové Zámky: Kristín (11. Košarišťan) – Kudla, Andersons, Zaťko, Hain, Hatala, Ordzovenský, Novák, Dundáček – Štrauch, Urban, Bajtek – Jakúbek, Zbořil (C), H. Ručkay (A) – Šimun, Hruška, Pospíšil – Rogoň, Fábry (A), Ondrušek
    HK Detva: Petrík (Zalivin) – Martin Chovan (A), Betker, Golian, Sládok (C), F. Fekiač, Kuklev, Gachulinec, Jendroľ – Ščurko (A), Murček, Puliš – Hodgson, V. Fekiač, Žilka – Král, McLean, Tibenský – Ďaloga, Matúš Chovan, Török

    Rozhodca: Štefik, Baluška – Tvrdoň, Synek
    Nové Zámky 1 3 Detva
    #1 Piatok 01.03.2019 • 18:05
    Nové Zámky - Detva 4:2
    #2 Sobota 02.03.2019 • 18:00
    Nové Zámky - Detva 3:4 koniec po predl.
    #3 Pondelok 04.03.2019 • 18:00
    Detva - Nové Zámky 4:2
    #4 Utorok 05.03.2019 • 18:00
    Detva - Nové Zámky 2:1