Ostrava – Zlín 1:2 (kon.)
koniec
FC Baník Ostrava
1:2 (1:1)
FC Zlín
cz Piatok 01.03.2019, 18:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • Česká FORTUNA:LIGA • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Hosté běželi ve třech proti jedinému obránci a nesehráli to špatně, Džafić sice měl potíže s převzetím přihrávky, přesto mohl směřovat proti Laštůvkovi, ten si připisuje další těžký zákrok!
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Jiří Fleišman (FC Baník Ostrava).
     
    90+3
    Hronek si naběhl na dlouhý pas za ostravskou obranu a z úhlu směřoval zcela osamocen vstříc brankáři Laštůvkovi, ten dokázal Hronkovu střelu vyrazit!
     
    90+3
    Také Jakubov promarnil šanci ke zvýšení skóre! U pokutového území si výborně zpracoval Jiráčkův nákop a levačkou pak pálil vedle ostravské branky.
     
    90+2
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Pablo Joaquin Podio, přichází Josef Hnaníček.
     
    89
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Vachtang Čanturišvili, přichází Petr Hronek.
     
    88
    Další šance pro Zlín! Hosté dostali prostor u pokutového území Baníku a povedená střela Čanturišviliho se odrazila od vzdálenější tyče!
     
    82
    Střídání v týmu FC Fastav Zlín: ze hřiště odchází Tomáš Poznar, přichází Patrik Slaměna.
     
    82
    Adnan Džafić mohl hosty výrazně přiblížit k vítězství, když unikl bránícímu Fleišmanovi, Džafićovu střelu ale Laštůvka vyrazil vedle branky a udržel šanci na body pro Baník!
     
    78
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Martin Šindelář.
     
    77
    Pablo Podio se připravoval na rozehrávku rohového kopu, během čehož k němu přiletěla láhev s vodou, rozhodčí Julínek sám přišel láhev zdvihnout a Milan Baroš poté se snažil Pabla Podia postrkovat zpět k rohovému praporku, za což vidí žlutou kartu.
     
    75
    Zlínští se usadili na útočné polovině, z jejich další souhry mohl těžit Pablo Podio, jehož střelu ze střední vzdálenosti ke vzdálenější tyči Laštůvka vyrazil vedle branky!
     
    73
    Baník bude dohrávat v deseti! Robert Hrubý vysokou nohou trefil Pabla Podia a po druhé žluté kartě jej rozhodčí Julínek posílá do šatny!
     
    69
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Denis Granečný.
     
    68
    Pablo Podio šikovně pronikl po ose hřiště k pokutovému území, kde byl přistrčen Václavem Procházkou, ten za své počínání vidí žlutou kartu a navíc hosté budou rozehrávat standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů od branky.
     
    64
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se nečekaně ujímají vedení! Po rychlé souhře Podia s Čanturišvilim se míče ujal TOMÁŠ POZNAR a střelu zpoza pokutového území dokázal propasírovat za brankáře Laštůvku!
     
    61
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Arťom Mešaninov, přichází Martin Fillo.
     
    55
    Rozhodčí Julínek pokračuje v karetním přestavení, Tomáš Poznar u pokutového území Baníku došlápl na nohu Podia po Argentincově odehrání míče.
     
    52
    Brankář Rakovan vidí žlutou kartu za zdržování při rozehrávce.
     
    49
    Po sérii soubojů u středové čáry je pískán náběh Ondřeje Bača do Dame Diopa, zlínský obránce za své počínání inkasuje žluté napomenutí.
     
    45+2
    Baroš si u pokutového území Zlína zpracoval dlouhý nákop, posunul míč k Holzerovi, na jehož střílenou přihrávku před odkrytou částí zlínské branky těsně nedosáhl Dame Diop!
     
    43
    Na trávníku se výrazně přiostřuje, další žlutou kartu vidí Robert Hrubý za svůj nedovolený zákrok u postranní čáry.
     
    41
    Nedlouho poté je Čanturišvili žlutě potrestán za podražení soupeře ve středu hřiště.
     
    30
    Milan Baroš byl velmi blízko k dokonání obratu!

    Na průnikovou přihrávku Kuzmanoviće si do pokutového území naběhl Hrubý, šikovně posunul míč k Milanu Barošovi, jenž orazítkoval břevno zlínské branky!
     
    25
    Baník právě vstřelil branku!
    Baníku se podařilo velmi brzy vyrovnat! Ze standardní situace centroval Daniel Holzer, Mešaninov s lehkou tečí hlavy jednoho z protihráčů nasměroval míč k MILANU BAROŠOVI, jenž svoji hlavičku trefil k tyči a rozjásal publikum!
     
    20
    Zlín právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení! V zárodku akce Hlinka ve středu hřiště obral o míč Milana Baroše a hosté pak rozjeli rychlý přechod do útoku, v jehož závěru Tomáš Poznar potáhl míč do pokutového území a následně přihrál přímo do běhu PETRU JIRÁČKOVI, jenž zakončoval do protipohybu brankáře Laštůvky!

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 25. Baroš (Mešaninov) – 20. Jiráček (Poznar), 64. Poznar (Čanturišvili)

    Karty:   43. R. Hrubý (OVA), 68. Procházka (OVA), 77. Baroš (OVA), 90+3. Fleišman (OVA) – 41. Čanturišvili (ZLN), 49. Bačo (ZLN), 52. Rakovan (ZLN), 55. Poznar (ZLN)   73. R. Hrubý (OVA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 1:4. Rohy: 6:5.
    FC Baník Ostrava: Laštůvka – Pazdera, Procházka, Stronati, Fleišman – Kuzmanović (78. Šindelář), R. Hrubý, Mešaninov (61. Fillo), Holzer (69. Granečný) – Baroš (C), Diop.
    Náhradníci: Budinský – Šindelář, Granečný, Fillo, Jirásek, J. Šašinka, O. Šašinka.

    FC Zlín: Rakovan – Li. Holík, P. Buchta, Hlinka, Bačo, Bartošák – Čanturišvili (89. Hronek), Jiráček (C), Podio (90+2. Hnaníček), Džafić – Poznar (82. Jakubov).
    Náhradníci: S. Dostál – Hnaníček, Železník, Hronek, Slaměna, Jakubov, Matejov.

    Rozhodca: Julínek – Moláček, Podaný

    Diváci: 9 994