Arsenal – Bournemouth 5:1 (kon.) | Southampton – Fulham 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Manchester United 1:3 (kon.)
Chelsea – Tottenham 2:0 (kon.) | Liverpool – Watford 5:0 (kon.) | Manchester City – West Ham 1:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
5:1 (2:1)
AFC Bournemouth
Streda 27.02.2019, 20:45 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti londýnskeho Arsenalu zdolali v dnešnom zápase najvyššej anglickej súťaže Bournemouth jednoznačne 5:1. Po zmene strán sa presadil Laurent Koscielny a ďalšie presné zásahy si pripísali na konto obávaní domáci kanonieri Pierre-Emerick Aubameyang a Alexandre Lacazette. Zverenci Unaia Emeryho potvrdili dobrú formu a ideálnym spôsobom sa naladili pred víkendovým derby proti Tottenhamu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:38:50)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V záverečnej minúte zápasu mali hostia ešte výhodu priameho kopu. Jeho exekútorom bol Diego Rico, ale trafil len pripravený domáci múr. Bournemouth ešte zrejme stihne zahrať rohový kop.
     
    90+1
    Hra sa teraz odvíja najmä v strede ihriska. Zdá sa, že viac gólov v dnešnom dueli už neuvidíme. Každopádne, spokojnejší je Arsenal, ktorý si pripíše do tabuľky cenné tri body a udrží si štvrté miesto tabuľky.
     
    90
    Laurent Koscielny poriadne kríva a myslím si, že teraz je na trávniku úplne zbytočne. Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu ešte 120 sekúnd, čo by Arsenal pokojne dohral aj v desiatich hráčoch.
     
    89
    S veľmi sebazaprením vstupuje Laurent Koscielny späť na hraciu plochu. Unai Emery už nemôže striedať, no v tomto momente by bolo zrejme rozumnejšie, aby Francúz ostal mimo trávnika a nezhoršoval zranenie.
     
    88
    Tak toto je veľmi nepríjemný moment pre Arsenal. Za rozhodnutého stavu išiel Laurent Koscielny do súboja s Joshuom Kingom a následne sa chytil za svoje problémové pravé koleno. Vyzerá to tak, že sa znovu zranil.
     
    87
    Matteo Guendouzi mal veľa priestoru v šestnástke hostí, chcel vystrelil k ľavej žrdi, ale napokon jeho pokus dokázal zblokovať Nathaniel Clyne. Na siedmy gól dnešného duelu si tak musíme ešte počkať.
     
    86
    Hostia sa nedokázali presadiť, pretože center od rohovej zástavky upratal do bezpečia Matteo Guendouzi. Onedlho bol faulovaný Lucas Torreira, a tak pri lopte zostanú zverenci Unaia Emeryho.
     
    85
    Andrew Surman našiel pekným centrom Joshuu Kinga. Jeho zakončenie smerovalo na striedajúceho Sama Surridga, ale tesne pred ním upratal loptu na rohový kop elitný domáci stopér Laurent Koscielny.
     
    84
    Matteo Guendouzi poslal pekný dlhý pas na francúzskeho útočníka Alexandra Lacazetta. Ten si dokázal spracovať loptu medzi obrancami súpera, ale v rozlete ho zastavil verdikt postranného rozhodcu.
     
    83
    Alexandre Lacazette si nabehol na pekný center z ľavej strany. Zakončoval volejom, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu Artura Boruca. Poliak dnes síce nechytil nič navyše, ale ťažko ho z niečoho viniť.
     
    81
    Začala sa záverečná desaťminútovka zápasu. Arsenal svojim dnešným výkonom potvrdil, že bude veľkým súperom Manchestru United v boji o elitnú štvorku. Vedú však aj červení diabli, v paralelnom dueli na ihrisku Crystalu Palace.
     
    80
    Avizované striedanie hostí je v tejto chvíli realitou. Odchádza špilmacher mužstva Ryan Fraser, čo je istým spôsobom znakom kapitulácie hostí. Na jeho miesto prichádza s číslom 44 Sam Surridge.
     
    79
    Lys Mousset vrátil hostí do hry po polhodine hry, ale jeho gól Bournemouthu rozhodne na body stačiť nebude. Teraz sa francúzsky útočník ocitol v ofsajde, a tak je tu priestor na posledné striedanie.
    78. Alexandre Lacazette (ARS) - 5:1
     
    78
    Arsenal FC dal gól! Výhodu priameho kopu z výhodnej pozície domáci dokonale zužitkovali. Loptu si postavil striedajúci ALEXANDRE LACAZETTE, poslal ju pekne ponad múr a dokázal skórovať. Artur Boruc si siahol na loptu, ale na ceste do siete jej nezabránil.
     
    77
    Charlie Daniels to teraz poriadne prehnal a doslova vletel do Lucasa Torreiru. Dovolím si tvrdiť, že po súboji dvoch hráčov s číslom jedenásť sa pokojne mohla udeliť aj červená karta. Táto bola minimálne oranžová.
     
    75
    Do konca zostáva ešte štvrťhodina, no mám pocit, akoby sa zápas už len dohrával. Najmä hostia by zrejme už radi uvítali záverečný hvizd. Ich nelichotivá séria z ostatných dní bude mať londýnskej pokračovanie.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 4. Özil, 27. Mchitarjan, 47. Koscielny, 59. Aubameyang, 78. A. Lacazette – 30. Mousset

    Karty:   36. Papastathopoulos (ARS), 69. Torreira (ARS) – 32. J. King (BTH), 77. Daniels (BTH)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:9.
    Arsenal FC: Leno – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal – Jenkinson, Guendouzi, Torreira, Kolašinac (58. Iwobi) – Mchitarjan (64. A. Lacazette), Özil – Aubameyang (71. Denis Suárez).
    Náhradníci: Čech – Mustafi, Alnaní, Denis Suárez, Iwobi, A. Lacazette, Ramsey.

    AFC Bournemouth: Boruc – Clyne, Mepham, Aké, A. Smith (70. Rico) – Ibe (56. Daniels), Gosling, Surman (C), Fraser (80. Surridge) – Mousset, J. King.
    Náhradníci: Begović – Rico, Daniels, Simpson, Taylor, Brooks, Surridge.

    Rozhodca: Chris Kavanagh – Daniel Cook, Dan Robathan – Jonathan Moss