Liz Carmoucheová (USA) - Lucie Pudilová (CZE) Vítěz: L. Carmoucheová (na body) (kon.) | Stefan Struve (NED) - Marcos Rogério de Lima (BRA) Vítěz: S. Struve (submission) (kon.)
Jan Blachowicz (POL) - Thiago Santos (BRA) Vítěz: T. Santos (TKO) (kon.)
koniec udalosti
Stefan Struve (NED) - Marcos Rogério de Lima (BRA)

Vítěz: S. Struve (submission)

cz Sobota 23.02.2019, 22:05 • Praha • UFC
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:00.
     
    Nejprestižnější organizace bojových sportů UFC poprvé ve své historii vstupuje do České republiky, dějištěm bude pražská O2 Arena, která by měla být již tradičně vyprodaná. Divákům se představí také jediný český zástupce, kterým je Lucie Pudilová, která v rámci muší váhy vyzve Liz Carmoucheovou. Ještě ale nepředbíhejme, na řadu přijde také dlouho očekávaný zápas mezi Stefan Struve a Marcos Rogério de Lima.
     
    Stefan Struve
    (28 výher – 11 proher)

    Nizozemský bijec Stefan Struve se v současné době nachází na 23. pozici žebříčku těžké váhy. Zároveň je Struve vůbec nejvyšším bojovníkem v rámci UFC, jeho výška činí 214 cm, což by nejenom v tomto utkání mohlo být výhodou. Nizozemský bijec ale poslední tři utkání absolutně nezvládl, pokaždé se se jednalo o porážku, avšak ve dvou případech se jednalo o rozhodnutí rozhodčích. Struve má na svém kontě 28 výher, přičemž se v 17 případech jednalo submissi. Zároveň pouze dvě výhry rozhodovali rozhodčí, jednalo se o souboj s Nogueirou a Buentellem.
     
    Marcos Rogério de Lima

    Na opačné straně se nachází až 39. nejlepší bojovník v rámci těžké váhy, kterým Marcos Rogério de Lima. Brazilec vstupuje do tohoto zápasu nabuzený výhrou, v posledním utkání totiž porazil polského fighera Adama Wieczoreka, avšak se jednalo o rozhodnutí rozhodčích. Lima má celkově za sebou "pouze" jednadvacet zápasů, přičemž hned šestnáct z nich skončilo vítězstvím. Hned třináct výher přišlo prostřednictvím TKO nebo KO, což evidentně je silnou zbraní tohoto Brazilce. Rogério se například utkal také s Jeremym Kimballem, se kterým má naplánovanou odvetu Miloš Petrášek, který první zápas hrubě nezvládl.
     
    Rogério už má za sebou příchod, nyní následuje Struve.
     
    Začalo 1. kolo.
     
    0:05
    Hned v úvodu jsme sledovali hodně tvrdou pravačku v podání Rogéria, Struve šel okamžitě k zemi.
     
    1:11
    Brazilský zápasník se dostal do half guardu, jeho protivník se zatím stačí bránit. Zatím nesledujeme žádné tvrdější údery.
     
    1:30
    Struvemu se podařilo spojit ruce, což je jeho obrovská výhoda. Rogério ale vyslal pár úderů do žeber, které určitě bolely.
     
    2:14
    I nadále sledujeme boj na zemi, přičemž se Rogério opět dostal do half guardu.
     
    3:20
    Rogério šetří energii, přičemž nechává pracovat svého protivníka. V tu samou chvíli se ale Brazilci podařilo přidat několik tvrdých pravaček.
     
    3:47
    Následovalo několik slabších úderů do čela Struveho, pro kterého to není moc bolestivé. Stále je k vidění boj na zemi.
     
    4:20
    Struve se stále nedočkal k ničemu nebezpečnému, naopak i nadále schytává údery do hlavy. První kolo jednoznačně půjde na konto brazilského zápasníka.
     
    Skončilo 1. kolo.
     
    Začalo 2. kolo.
     
    0:14
    Rogério byl i tentokráte v postoji aktivnější, avšak několikrát promáchl. Následně se oba dostali do clinche.
     
    1:08
    Struvemu se podařilo podrazit nohy soupeři, což vedlo k takedownu. Nizozemec se tak konečně dostal do výhodnější pozice. V tuto chvíli sledujeme opačný obrázek oproti prvnímu kolu.
     
    1:30
    I Brazilec dokázal spojit ruce za krkem soupeře, přitom sevřel pravou nohu Struvemu.
     
    2:22
    Překvapivě tu máme konec, neboť Struve nasadil arm triangle choke, kterým pořádně přiškrtil soupeře. Rogério byl donucen odklepat konec zápasu.
     
    Zápas skončil.
     
    Je konec! Úvodní vteřiny se sice vydařily Rogériovi, který hned první ranou doslova sejmul soupeře k zemi, čímž si řekl o zisk prvního kola. V tom druhém se obrázek zápasu naprosto otočil, Struvemu se podařilo podrazit nohy, čímž se dostal do výhodnější pozice, která byla natolik dobrá, že vedla k vítěznému arm trianglu choku, po kterém Rogério odklepal.
     
    Vítěz: S. Struve (submission) (22:15:39)
    Struve se po zápase nechal slyšet, že se dost možná jednalo o jeho poslední zápas v kariéře.

    David Suchý