Ottawa – Columbus 0:3 (kon.) | Detroit – Minnesota 2:3 (kon.) | Chicago – Colorado 3:5 (kon.)
Calgary – Anaheim 2:1 (kon.) | Vegas – Winnipeg 3:6 (kon.) | Buffalo – Washington 5:2 (kon.)
NY Rangers – NJ Devils 5:2 (kon.) | St. Louis – Boston 2:1 (2:1 po s.n.) | Dallas – Carolina 0:3 (kon.)
Columbus – San Jose 4:0 (kon.) | Florida – LA Kings 6:1 (kon.) | Nashville – Colorado 0:5 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
5:2 (2:0, 1:1, 2:1)
Washington Capitals
cz Sobota 23.02.2019, 19:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:05 Sam REINHART - 5:2
     
    59:05
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme tu hattrick! Carter Hutton se vydal za vlastní klec, posunul puk do rohu obranného pásma na SAMA REINHARTA, a ten pohotově zamířil přes celé kluziště do opuštěné pokladnice Capitals! Čepice na ledě, 5:2. Asistence: Carter Hutton.
     
    56:37
    Carter Hutton měl obrovské štěstí! Po teči Nicklase Bäckströma mu puk stál před betony. Dezorientovanému gólmanovi, který nevěděl, kde se černá guma nachází, vypomohli spoluhráči.
     
    48:09
    Nathan Beaulieu nahazoval od modré čáry. Skvělou tečí se prezentoval Evan Rodrigues, jenž sklepl kotouč ze vzduchu do tyčky! Mohlo být téměř rozhodnuto.
    45:43 Sam REINHART - 4:2
     
    45:43
    Sabres právě vstřelili branku!
    Úspěšná teč také na druhé straně! Conor Sheary přihrál na modrou čáru. Puk si rukou zpracoval Matt Hunwick, načež rychle vypálil a SAM REINHART znemožnil Holtybmu snahy o zákrok. 4:2! Asistence: Matt Hunwick, Conor Sheary.
    44:16 André BURAKOVSKY - 3:2
     
    44:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals se po ubráněném oslabení dostávají na dostřel! Christian Djoos dobře vystřelil od modré čáry. Před Huttonem byl zaparkovaný ANDRÉ BURAKOVSKY, jenž přizvedl ránu přesně pod břevno. Asistence: Christian Djoos, Michal Kempný.
     
    41:26
    Nicklas Bäckström (WSH) jde pykat za hákování! Buffalo tak může pojistit svůj náskok...
    39:30 Rasmus DAHLIN - 3:1
     
    39:30
    Sabres právě vstřelili branku!
    Povedená přesilovková kombinace Buffala, 3:1! Rasmus Ristolainen poslal kotouč na levý kruh, odkud Jack Eichel z první přenesl hru na druhou stranu. Aktivní RASMUS DAHLIN poté vypálil z voleje a nedal přesouvajícímu se Holtbymu příliš velkou šanci! Asistence: Jack Eichel, Rasmus Ristolainen.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., podrážení).
     
    34:30
    Jevgenij Kuzněcov se zjevil úplně sám před Huttonem, kterého si chtěl rozhýbat, ale dostal se při tom až do záporného úhlu! Krátce poté neuspěl ani T. J. Oshie, jehož rána byla sražena do ochranné sítě.
     
    33:56
    Nathan Beaulieu (BUF) vyhodil touš mimo hřiště a podívá se na trestnou lavičku.
     
    29:14
    Zach Bogosian posílal kotouč z levého rohu před bránu a Dmitrij Orlov si málem srazil černou gumu do vlastní branky! Hosty zachránily centimetry.
     
    25:58
    Evan Rodrigues se natahoval po kotouči na brankovišti, k úspěšné dorážce mu chyběl pouze kousíček! Teď měli Capitals velké štěstí...
     
    24:42
    Carl Hagelin (WSH) dostává trest za podražení. Skinner se mu nepříjemně připletl na hokejku.
     
    23:06
    Tak to je neskutečné! Lars Eller po křižné přihrávce od André Burakovskyho zakončoval víceméně do prázdné klece, jenže se střelou trošičku váhal a Carter Hutton předvedl úžasný přesun.
    22:28 Alexandr OVEČKIN - 2:1
     
    22:28
    Washington právě vstřelil branku!
    Máme sníženo, a kdo jiný by měl prolomit střelecké trápení, než sám ALEXANDR OVEČKIN! Ruský kanonýr absolvoval dlouhé střídání, ale přesto dobře přečetl kombinaci Buffala na obranné modré čáře, se třemi protihráči na zádech si najel až mezi kruhy a zakončil k levé tyči! Bez asistence.
     
    18:02
    Trestnou lavici navštíví druhý Čech v dnešním zápase. Jakub Vrána (WSH) se provinil hákováním, domácí si zkusí přesilovou hru!
     
    15:49
    Nyní ovšem přišla tutovka Šavlí! Conor Sheary vzal situaci dvou proti jednomu na sebe, jel tedy prakticky sám na Holtbyho. Zblízka jej ale trefil do hrudi!
    12:51 Sam REINHART - 2:0
     
    12:51
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí pokračují v udělování lekce z produktivity! Evan Rodrigues mezi dvěma protihráči chytře kopl puk směrem k rozjetému SAMU REINHARTOVI, který si s ním najel až na pravý kruh a trefil se dokonale do horního rohu Holtbyho svatyně. Asistence: Evan Rodrigues.
     
    05:53
    Vladimír Sobotka (BUF) inkasuje trest za nedovolené bránění, první přesilovka pro Capitals!
    03:40 Jason POMINVILLE - 1:0
     
    03:40
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo rychle otevírá skóre! Zadovka Jacka Eichela byla bruslí obránce sražena za úroveň brány. Tam se puku chopil Jeff Skinner a nezištně našel před Holtbym volného JASONA POMINVILLEA, který zakončil bez skrupulí pod horní tyč! Asistence: Jeff Skinner.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 4. Pominville (Skinner), 13. S. Reinhart (Rodrigues), 40. Dahlin (Eichel, Ristolainen), 46. S. Reinhart (Hunwick, Sheary), 60. S. Reinhart (C. Hutton) – 23. Ovečkin, 45. Burakovsky (Djoos, Kempný)


    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – Ristolainen (A), McCabe, Bogosian (A), Dahlin, Hunwick, Beaulieu – Rodrigues, Eichel (C), Skinner – S. Reinhart, Mittelstadt, Sheary – Pominville, Jo. Larsson, Girgensons – T. Thompson, Sobotka, C.J. Smith.
    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov, Djoos, Orpik (A) – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Stephenson, Dowd, Hagelin.

    Diváci: 19 070