Espanyol – Huesca 1:1 (kon.)
koniec
RCD Espanyol Barcelona
1:1 (1:0)
SD Huesca
Piatok 22.02.2019, 21:00 • RCDE Stadium • Španielska LaLiga • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá RCD Espanyol Barcelona a SD Huesca. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    V piatok budeme svedkami predohrávky 25. kola španielskej Primera Division. Spoločne môžme sledovať súboj tímov z druhej polovice tabuľky, keď Espanyol privíta na svojom štadióne Huescu.

    RCD Espanyol Barcelona:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 29 bodov a tak sa nachádzajú na 14. mieste. Ich posledná forma sa začína zlepšovať, v minulých troch zápasoch neprehrali a pripísali si 7 bodov. Za pozornosť určite stojí bezgólová remíza s Valenciou v minulom kole.

    SD Huesca:
    Hostia nemôžu byť vôbec spokojní. Na svojom konte majú momentálne len 18 bodov a nachádzajú sa tak na samom dne ligovej tabuľky. Striedajú horšie zápasy s lepšími, v minulom kole sa im pretrhla dvojzápasová šnúra víťazstiev, keď podľahli doma s Ath. Bilbao tesne 0:1.

    Favoritom tak sú domáci futbalisti. Obom tímom však ide o dôležité body a tak sa môžme tešiť na zaujímavé stretnutie. Sledujte náš online prenos.
     
    Úvodné zostavy:

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, Hermoso, Vilà, David López (C) – Melendo, Granero, Roca – Darder, Lej, Iglesias

    Náhradníci: Roberto – Semedo, V. Gómez, Ferreyra, H. Pérez, Puado, Pedrosa

    SD Huesca: R. Santamaría – Etxeita (C), Diéguez, Pulido – Añor, Akapo, Galán, Rivera, Moisés Gómez – Ávila, Gallego

    Náhradníci: Jovanović – Aguilera, Ferreiro, Cucho, Gallar, Y. Herrera, Musto

    Rozhodca: Alejandro Hernandez
     
    Prajem príjemný futbalový večer! O malú chvíľu nás čaká predohrávka 25. kola španielskej Primera Division. Jedná sa o stretnutie medzi domácim Espanyol Barcelona a hosťujúcou Huescou. Oba tímy sa nachádzajú v druhej polovici tabuľky, hostia dokonca na samom dne a tak potrebujú oba celky dôležité body do tabuľky. Zatiaľ si teda môžte prezrieť zostavy oboch celkov, tesne pred výkopom sa znova prihlásime.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne. Prajem vám teda príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťujúcej Huesce. Hostia odohrajú toto stretnutie v čiernych dresoch, domáci v bielych s modrými pruhmi.
     
    2
    Ihneď po výkope sa hostia presunuli na útočnú polovicu a získavajú úvodný rohový kop. Ten však nič zaujímavého neponúkol, domáci odvrátili loptu do bezpečia.
     
    3
    Huesca je aj naďalej pri lopte a kombinuje na útočnej polovici. Domáci sú teda od úvodu pod tlakom, s ktorého sa teraz snažia vymaniť.
     
    4
    Po zisku lopty sa domáci okamžite pokúsili o rýchlu útočnú akciu, ale Borja Iglesias sa ocitol len v postavení mimo hru. Lopta tak opäť pripadne hosťujúcemu celku.
     
    5
    Zakrátko sa však domáci opäť dostali k lopte a vydali sa znova na útočnú polovicu. Lej centroval do pokutového územia, ale na túto loptu si obrana súpera dala pozor a odvrátila ju do bezpečia.
     
    6
    Nejako podobne teraz na druhej strane pochodil aj hosťujúci Moi Gomez, ale ten aspoň získava pre svoj celok rohový kop. Espanyol sa teda bude musieť ešte brániť.
     
    7
    Ani tento center od rohovej zástavky nič zaujímavého neponúkol, domáci futbalisti si postrážili aj túto situáciu a loptu dostávajú do bezpečia.
     
    8
    Huesca tak ešte skúšala kombinovať na útočnej polovici, ale Grande to prehnal so snažením a po faule jeho tím loptu stráca. Uvidíme, čo teraz dokážu vymyslieť domáci futbalisti.
     
    9
    A máme tu úvodnú šancu tohto stretnutia! Domácim sa podarilo založiť rýchly protiútok, Borja Iglesias prenikol s loptou až do pokutového územia, ale už tiesnený sa mu zakončiť pod brvno nepodarilo, ale narobil poriadny rozruch pred hosťujúcou bránou.
     
    10
    Lepšiu pasáž hry teraz predvádza domáci celok, ktorý sa usadil s loptou na polovici súpera. Huesca však okamžite vysoko napáda rozohrávku súpera, obom tímom ide o dôležité body.
     
    11
    Espanyol presúva svoju kombináciu na vlastnú polovicu, odkiaľ sa snaží založiť ďalšiu útočnú akciu. Zatiaľ nám obe defenzívy pracujú úspešne, k videniu bola len jedna zaujímavá situácia.
     
    12
    Na obraze hry sa stále nič nemení, domáci sú pri lopte a kombinujú na svojej polovici ihriska. Prechod do útoku im teraz nevychádza podľa predstáv, ale sme prakticky stále len v úvode stretnutia a zmeniť sa tak môže čokoľvek.
     
    13
    Až teraz sa domácim futbalistom vydaril prechod na útočnú polovicu, Huesca sa tak dostáva pod tlak súpera a bude sa musieť brániť.
     
    14
    Druhé nebezpečenstvo pred bránou hosťujúceho celku! Po centrovanej lopte za obranu súpera sa dostal do zakončenia Lej, ktorého ostrý prízemný pokus len tesne míňa bránu!
     
    15
    Zakrátko sa Espanyol znova dostáva k lopte a kombinuje na polovici súpera. Huesca tak musí čeliť ďalšiemu náporu zo strany súpera, už dvakrát z toho bolo veľké nebezpečenstvo pred vlastnou bránou.
     
    16
    O zaujímavý center do pokutového územia hosťujúceho výberu sa postaral Melendo, obrana súpera odvracia túto loptu do bezpečia. Budeme však aj naďalej svedkami náporu domáceho tímu.
     
    17
    Espanyol aj naďalej pri lopte a snaží sa z toho dlhého náporu vyťažiť ďalšiu zaujímavú akciu. Pomaly sa tak začínajú napĺňať papierové prognózy o favoritovi stretnutia.
     
    18
    Huesca sa teraz dokázala na malú chvíľu vymaniť z tlaku súpera, ale na polovici ihriska stráca loptu a opäť sa tak do útoku púšťajú domáci futbalisti.
     
    19
    Domáci teda opäť usadení na útočnej polovici a dostávajú súpera pod tlak. Huesca sa teda aj naďalej musí brániť a môže byť rada, že ešte neinkasovala.
     
    20
    Espanyol Barcelona dala gól!
    Máme tu úvodný presný zásah tohto stretnutia a nikto nebude prekvapený, že sa oň postarali domáci futbalisti! Espanyol získal po faule od Etxeitu priamy kop, ku ktorého rozohrávke sa postavil ESTEBAN GRANERO a nádherne umiestnenou strelou prekonáva Santamaríu – 1:0!
    20. Esteban Granero (ESB) - 1:0
     
    21
    Domáci tak dokázali svoj tlak pretaviť v gól a momentálne sú tak v lepšej pozícii. Do konca stretnutia však ostáva dostatok času, aby sa hosťom podarilo niečo s týmto výsledkom spraviť.
     
    22
    No a nič sa nám nemení ani na obraze hry. Espanyol stále pri lopte a snaží sa o ďalší nápor. Postupne kombinuje na útočnej polovici a snaží sa pridať aj svoj druhý presný zásah.
     
    23
    Trápenie hostí pokračuje ďalej, keď sa pozrieme na tabuľkové postavenie, tak sa zrejme ani nemusíme čudovať. Huescu tak čaká ešte počas sezóny veľmi náročná úloha, ak sa chce udržať v najvyššej španielskej súťaži.
     
    25
    Žltú kartu dostáva Xabier Etxeita (SD Huesca).
     
    26
    Aj v štatistike držania lopty momentálne dominujú domáci futbalisti, ktorí sú stále usadení na útočnej polovici a držia svojho dnešného súpera pod tlakom. Uvidíme, kedy sa dočkáme aj ďalšej zaujímavej situácie.
     
    27
    Hostia sa po dlhšej dobe dostali k lopte, ale nepodarilo sa im preniknúť na útočnú polovicu a po chybnej prihrávke len odovzdali súperovi loptu naspäť.
     
    28
    Žltú kartu dostáva Luis Ezequiel Ávila (SD Huesca).
     
    29
    Domáci si v pokutovom území súpera pomohli faulom a tak lopta pripadne hosťujúcemu celku. Brankár Santamaría sa chystá k odkopu od svojej brány.
     
    30
    Loptu však zachytil domáci celok a ihneď sme sledovali presun na útočnú polovicu. K strele z väčšej vzdialenosti sa odhodlal Darder, ale chýbala jej patričná presnosť.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Esteban Granero (RCD Espanyol Barcelona).
     
    32
    Po veľmi dlhej dobe sa dianie presunulo aj pred pokutové územie domáceho tímu. Huesca po faule zahrávala priamy kop, ktorého exekúcie sa ujal Avila, ale jeho nevydarená prízemná strela nemohla narobiť brankárovi Lópezovi žiadne problémy.
     
    33
    Troška nečakane sa teraz karta obracia, pri lopte je hosťujúci celok, ktorý sa konečne dokázal usadiť na útočnej polovici. Podarí sa Huesce do konca polčasu vyrovnať?
     
    34
    Zrodila sa prvá šanca pre hosťujúci celok v tomto zápase! Ávila si prebral v pokutovom území súpera presnú prihrávku, následne sa snažil o zakončenie z dobrej pozície, ale trafil len domáceho obrancu do nohy!
     
    35
    Všetko sa však už postupne vracia do starých koľají. Domáci pri lopte a snažia sa o prechod na útočnú polovicu. Do konca prvého polčasu ostáva približne desať minút.
     
    36
    Espanyol sa chystá k ďalšej štandardnej situácii po faule od Pulida. Je to z celkom zaujímavej vzdialenosti, dočkáme sa aj podobne zaujímavej situácie?
     
    37
    Exekútorom tejto situácie sa stal Hermoso, ale jeho pokus končí na dobre postavenom múre. Od neho sa však lopta odráža na rohový kop.
     
    38
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol, lopta sa dostáva na kopačky hosťujúceho celku, ktorý sa snaží o postupný prechod na útočnú polovicu.
     
    39
    Pomaly sa nám teda blíži záver prvého polčasu. Domáci futbalisti aj naďalej vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom a po zisku lopty sa snažia toto vedenie navýšiť.
     
    40
    Ostáva dohrať posledných päť minút prvého polčasu. Znova hrá aktívnejšie domáci celok, ktorý sa snaží presadiť v útoku a dostať ešte súpera do nebezpečenstva.
     
    41
    Zaujímavú individuálnu akciu teraz vymyslel Melendo, ale jeho následný strelecký pokus už úspešný nebol. Uvidíme, čo nám ponúkne záver prvého polčasu.
     
    42
    O ďalší strelecký pokus zo strany domácich sa postaral Iglesias, jeho pokus bol tečovaný na rohový kop. Huesca sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    43
    Rohový kop už nič zaujímavého neponúkol. Brankár Santamaría sa chystá k rozohrávke od svojej brány, ostáva dohrať záverečné minúty prvého polčasu.
     
    44
    Čoskoro sa nám naplní riadny hrací čas prvého polčasu. Uvidíme, či hlavný rozhodca tohto stretnutia ešte niečo nadstaví.
     
    45
    Napokon sa ešte nadstavuje jedna minúta!
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas tohto stretnutia. Prakticky od jeho úvodu sme sledovali dominanciu domáceho celku, ktorý diktoval tempo hry a držal súpera pod tlakom. Veľký nápor napokon Espanyol pretavil v gól zásluhou Granera a tak domáci po prvom polčase vyhrávajú 1:0! Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začína o 22:02.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácemu celku. Uvidíme aj v druhom dejstve väčšiu aktivitu na strane Espanyolu?
     
    47
    Tím Huesca práve strelil gól!
    Fantastický vstup hosťujúceho celku do druhého polčasu! Huesca sa usadila na útočnej polovici, Jorge Pulido vyslal výbornú prihrávku za obranu súpera, pred bránou si ju spracoval XABIER ETXEITA a ten vyrovnáva na 1:1!
    47. Xabier Etxeita (HSC) - 1:1
     
    48
    Tak to je určite nečakaný začiatok druhého polčasu vzhľadom na to, ako sa vyvíjalo prvé dejstvo. Určite to však môže priniesť väčšie oživenie na ihrisku.
     
    49
    Espanyol totižto nie je spokojný s takýmto výsledkom. Určite má ambície doma bodovať naplno a ak nadviaže na výkon z prvého polčasu, mohlo by sa mu to aj podariť.
     
    50
    To si však bude musieť najprv domáci celok vytvoriť aj nejaké tie šance, ktoré zatiaľ v druhom polčase nemal. Sme však len v jeho úvode a tak sa zmeniť môže ešte čokoľvek.
     
    51
    Domáci futbalisti sú však pri lopte a pokúšajú sa o prechod na útočnú polovicu. Ten sa im v prvom polčase daril, ale horšie to bolo s finálnu fázou.
     
    52
    Postupný prechod domácim na útočnú polovicu sa vydaril, Huesca sa dostáva prvýkrát v druhom polčase pod tlak a bude ho musieť ustáť, ak si chce dnes domov nejaké body zobrať.
     
    53
    Obliehanie Espanyolu bolo úspešné, po zrazenom centri získava domáci celok rohový kop. Huesca sa tak ešte bude musieť brániť, čo hosťujúcemu celku išlo v druhom polčase naozaj veľmi dobre.
     
    54
    Center od rohovej zástavky nič zaujímavého neponúkol, hostia odvrátili loptu do bezpečia. Domáci sa však snažia o ďalšiu útočnú akciu, z ktorej by mohlo vzniknúť niečo nebezpečného.
     
    55
    Postupne sa však teraz hra preliva z jednej strany na druhú. Stále to tak je čo sa týka skóre vyrovnané na oboch stranách a do konca zápasu je času dosť.
     
    56
    Nedarí sa však teraz ani jednému celku v kombinácii. Po tom rýchlom góle na úvod druhého polčasu v podaní hosťujúceho celku už nič zaujímavého neprišlo, RCDE Stadium tak čaká na ďalšiu akciu.
     
    57
    Po nepresných kombináciách prichádzajú straty lôpt a tak aj nedovolené zákroky. Jedným z nich sa teraz previnil domáci celok a tak je pri lopte hosťujúca Huesca.
     
    58
    Hostia by zrejme aj bod z toho zápasu brali, ale nachádzajú sa na dne ligovej tabuľky a tak bodov potrebujú získať ešte čo najviac. Uvidíme, ako sa teda toto stretnutie bude ďalej vyvíjať.
     
    59
    Espanyol sa teraz musel brániť na svojej polovici ihriska, ale súpera do žiadnej šance nepustil. K lopte sa už dostávajú domáci futbalisti, ktorí sa snažia o prechod do útoku.
     
    60
    Boli sme svedkami rohového kopu v podaní domáceho celku. Center od rohovej zástavky však doputoval len k brankárovi Santamaríovi.
     
    61
    Ubehla nám už hodina z toho stretnutia. Aj naďalej tak môžme konštatovať, že stav zápasu je 1:1 potom, čo hostia expresne rýchlo v druhom polčase dokázali vyrovnať.
     
    62
    Po nedovolenom zákroku získavajú loptu opäť domáci futbalisti. Espanyol na nič nečaká a okamžite sa snaží založiť rýchlu útočnú akciu.
     
    63
    Lej teraz mohol prinavrátiť domácemu celku vedenie o jeden gól! Domáci futbalista si krásne nabehol na dlhý pas, preštrikoval sa do pokutového územia, kde sa šikovne zbavil obrancov súpera a jeho zakončenie končí na konštrukcii brány!
    63.
     
    64
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Dídac Vilà, prichádza Adria Giner Pedrosa.
     
    65
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Esteban Granero, prichádza Facundo Ferreyra.
     
    66
    Momentálne prebiehalo krátke ošetrenie jedného z domácich futbalistov a v domácom tábore sa udiali aj dve striedania.
     
    67
    Espanyol sa snaží opäť chytiť opraty hry do svojich rúk a prinavrátiť si tak vedenie o jeden gól. Do konca zápasu nejaký ten čas ostáva a tak to je určite ešte všetko otvorené.
     
    69
    V krátkom slede sa domáci tréner rozhodol využiť všetky tri striedania. Je to posilnenie ofenzívy a tak je jasné, že dnes chce Espanyol z toho stretnutia vyťažiť všetky tri body.
     
    70
    Žltú kartu dostáva Juanpi Añor (SD Huesca).
     
    71
    Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza Luis Ezequiel Ávila, prichádza David Ferreiro.
    Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza Christian Rivera, prichádza Yangel Herrera.
     
    72
    Ale aj hostia sa ešte neboja zaútočiť, ako to teraz predviedol Gomez. Jeho centrovaná lopta sa stala korisťou domácich obrancov, ale Huesca ešte získava rohový kop.
     
    73
    Rohový kop sa podarilo domáci bezpečne ubrániť. Espanyol to teraz skúša cez postupnú rozohrávku smerom dopredu, hostia sa tak stihli vrátiť na svoju polovicu.
     
    74
    Zápas teda pomaličky putuje do fázy, kde každé jedno zaváhanie môže narobiť veľkú neplechu. Uvidíme, čo všetko nás do jeho konca čaká, všetko je to aj naďalej otvorené.
     
    75
    Domáci nie sú tak nebezpeční v útoku, ako tomu bolo v prvom polčase. Možno ich bude napokon aj mrzieť, že nedokázali v ňom vyťažiť viac, kedže šance na strelenie gólov mali dosť.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Javier Galán (SD Huesca).
     
    78
    Znova sa nám hra prelieva z jednej strany na druhú. Dlhšiu dobu sme nič zaujímavého nevideli, naposledy to bola ešte šanca domáceho Leja, ale lopta skončila len na tyčke.
     
    78
    Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Marc Roca, prichádza Alfa Semedo.
     
    79
    Espanyol zakombinoval pred pokutovým územím súpera, ale následné zakončenie zo skrumáže už nič zaujímavého neponúklo. Dostávame sa do záverečnej časti tohto stretnutia.
     
    80
    Do konca druhého polčasu ostáva približne desať minút a zrejme aj nejaký ten nadstavený čas. Stav je vyrovnaný 1:1 a tak stačí jedna vydarená akcia.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Alfa Semedo (RCD Espanyol Barcelona).
     
    82
    Striedanie v tíme SD Huesca: z ihriska odchádza Juanpi Añor, prichádza Cucho.
     
    83
    Čas do konca stretnutia sa kráti, stav je aj naďalej vyrovnaný a ani jednému z celkov sa teraz nedarí presadiť na útočnej polovici.
     
    85
    Až teraz vyšiel domácim tento útok a po ňom získavajú rohový kop. Uvidíme, čo ponúkne niečo zaujímavé.
     
    86
    Nestalo sa tak, hostia sa bez problémov ubránili a držia loptu na svojich kopačkách.
     
    87
    Vyzerá to, že záver stretnutia by mohol patriť domácemu Espanyolu. Hostia sa dopúšťajú len nedovolených zákrokov a tak sa domáci snažia ešte vymyslieť akciu, z ktorej by rozhodli toto stretnutie.
     
    88
    Ale nedarí sa im v útoku presadiť. Čoraz viac začína byť reálna deľba bodov, ktorá je vzhľadom na druhý polčas zaslúžená.
     
    89
    Čoskoro sa nám naplní riadny hrací čas druhého polčasu. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.
     
    90
    Tak až šesť minút sa bude nadstavovať!
     
    90+1
    Je tu teda ešte priestor pre oba tímy, aby niečo vymysleli a rozhodli toto stretnutia. Netreba však ani príliš riskovať.
     
    90+2
    Domáci sa teraz usadili na útočnej polovici a dostávajú súpera pod menší tlak. Huesca však ukazuje, že sa dnes na toto stretnutie po defenzívnej stránke pripravila výborne.
     
    90+3
    Zaujímavých šancí však v nadstavenom čase nepribúda. Už to teda vyzerám, že si oba celky pripíšu do tabuľky po jednom bode.
     
    90+4
    Huesca však ukázala, že aj keď je na samom dne ligovej tabuľky, tak dokáže potrápiť súpera.
     
    90+5
    Práve hosťujúci celok ešte teraz dokázal zaútočiť, ale center do pokutového územia si domáci futbalisti dokázali postrážiť. Zrejme to už bolo z toho stretnutia všetko.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli už len jeden presný zásah. Huesce vyšiel vstup do druhého dejstva, keď rýchlym gólom zo 47. minúty vyrovnal na konečných 1:1 Etxeita. Viacej sa už v druhom polčase neudialo, najbližšie ku gólu mali domáci, ale Lej napálil loptu do žrde. Inak bol druhý polčas vyrovnaný, oba tímy získavajú po jednom bode.

    To je už z mojej strany všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera. Dočítania pri ďalší športových prenosoch. (22:56:27)

    Miroslav Revaj

    Góly: 20. Granero – 47. Etxeita

    Karty:   31. Granero (ESB), 81. Semedo (ESB) – 25. Etxeita (HSC), 28. Ávila (HSC), 70. Añor (HSC), 77. Galán (HSC)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 5:5. Fauly: 9:16.
    RCD Espanyol Barcelona: Diego López – Rosales, David López (C), Hermoso, Vilà (64. Pedrosa) – Darder, Roca (78. Semedo), Granero (65. Ferreyra) – Melendo, Iglesias, Lej.
    Náhradníci: Roberto – Semedo, V. Gómez, Ferreyra, H. Pérez, Puado, Pedrosa.

    SD Huesca: R. Santamaría – Diéguez, Etxeita (C), Pulido – Galán, Moisés Gómez, Rivera (71. Y. Herrera), Añor (82. Cucho), Akapo – Ávila (71. Ferreiro), Gallego.
    Náhradníci: Jovanović – Aguilera, Ferreiro, Cucho, Gallar, Y. Herrera, Musto.

    Rozhodca: Alejandro Hernandez