Arsenal – Borisov 3:0 (kon.) | Villarreal – Lisabon 1:1 (kon.) | Zenit – Fenerbahce 3:1 (kon.)
Valencia – Celtic 1:0 (kon.) | Frankfurt – Doneck 4:1 (kon.) | Neapol – Zürich 2:0 (kon.)
Salzburg – Brugge 4:0 (kon.) | D. Záhreb – Plzeň 3:0 (kon.) | Benfica – Galatasaray 0:0 (kon.)
D.Kyjev – Olympiakos 1:0 (kon.) | Real Betis – Rennes 1:3 (kon.) | Chelsea – Malmö 3:0 (kon.)
Leverkusen – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Genk – Slavia 1:4 (kon.) | Inter – Rapid Viedeň 4:0 (kon.)
koniec
Real Betis
1:3 (1:2)
Stade Rennes
Štvrtok 21.02.2019, 21:00 • Estadio Benito Villamarín • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase padol napokon ešte jeden gól, ktorý v samom závere dali hostia a tak Rennes postupuje ďalej. Druhý polčas nebol nijak zaujímavý, napokon francúzsky celok nemusí mrzieť tá domáca remíza 3:3, kde stratil dvojgólové vedenie.

    To je už z mojej strany všetko, prajem pekný zvyšok neskorého večera a dobrú noc. (22:53:52)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    90+4. M'Baye Niang (REN) - 1:3
     
    90+4
    Tím Rennes práve strelil gól!
    Na samom konci stretnutie je definitívne rozhodnuté o postupujúcom! Betisu neostávalo nič iné, ako vrhnúť všetky sily do útoku. Rennes sa tak otvoril priestor, do ktorého vpadol Ben Arfa, presnou prihrávkou našiel M'BAYEHO NIANGA a ten upravuje skóre na 1:3!
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Mehdi Zeffane (Stade Rennes FC).
     
    90+2
    Domáci vrhajú všetky svoje sily do útoku, ale márne čakajú na gólovú príležitosť. Rennes sa to už zdá ubráni a postúpi ďalej, góly však zvyknú padať aj na samom konci.
     
    90+1
    Napokon sa druhý polčas predlžuje o 4 minúty!
     
    90
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Joaquín, prichádza Emerson.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu bude čoskoro minulosťou. Určite sa bude aj niečo nadstavovať, domáci budú musieť riskovať.
     
    88
    Definitívu postupu tak Rennes stále nemá istú. Aj naďalej to je len o jeden gól a ak ho domáci dajú, naklonia postup na svoju stranu.
     
    87
    Niang teraz v pokutovom území domácich dlho váhal, čo má spraviť. Napokon z toho bolo nevydarené a slabé zakončenie, ktoré končí u brankára Roblesa.
     
    86
    Betisu tak čas stále neúprosne plynie ďalej. Španielsky celok môže mrzieť hlavne nevydarená polovica prvého polčasu, kedy inkasoval dva góly.
     
    85
    Teraz sa však domácim nedarí v kombinácii. Rennes tak pohodlne kontroluje dianie na ihrisku a už len málo delí francúzsky celok od postupu.
     
    84
    Striedanie v tíme Stade Rennes FC: z ihriska odchádza Adrien Hunou, prichádza Romain Del Castillo.
     
    83
    Čas sa pomaly, ale isto začína domácim krátiť. Od postupu ich stále delí len jeden gól a tak sme zvedaví, čo nám záver druhého polčasu ponúkne.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Hamari Traoré (Stade Rennes FC).
     
    81
    Francúzsky celok mal teraz k dispozícii priamy kop, s ktorého rozohrávkou si dal pochopiteľne načas. Po rozohrávke nakrátko sa nič zaujímavého neudialo.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Joaquín (Real Betis).
     
    79
    Hra sa nám teraz trocha rozkúskovala, pretože sme videli vlnu striedaní. Rennes to určite vyhovuje, ale domáci potrebujú, aby hra plynula čo najčastejšie.
     
    78
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Andrés Guardado, prichádza Diego Lainez.
     
    77
    Striedanie v tíme Stade Rennes FC: z ihriska odchádza Ramy Bensebaini, prichádza Mehdi Zeffane.
     
    76
    Striedanie v tíme Stade Rennes FC: z ihriska odchádza Benjamin Bourigeaud, prichádza Jérémy Gelin.
     
    75
    Žltú kartu dostáva William Carvalho (Real Betis).
     
    73
    Hostia zahrávali rohový kop. Jeho exekútorom bol Grenier, ale nič zaujímavého nám to neponúklo. Loptu získava na svoje kopačky Betis.
     
    72
    Momentálne sa na ihrisku nič zaujímavého nedeje. Ani jednému z celkov sa nedarí v prechode do útoku, čo môže mrzieť hlavne domáci výber.
     
    71
    Pomaly sa presúvame do záverečnej časti druhého polčasu. Aj naďalej je postupujúcim celkom Stade Rennes, pretože vyhráva na španielskej pôde 2:1!
     
    70
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Jesé, prichádza Sergio León.
     
    69
    Smerom dopredu sa teraz domáci nedostali, naopak, museli sa opäť brániť. Nepresná strela však brankára Roblesa nijak nezamestnala, bude len rozohrávať od svojej brány.
     
    68
    Zakrátko sme mali možnosť sledovať rýchly útok Rennes, ktorý potiahol Sarr, ale nevymyslel už presnú prihrávku. Uvidíme, ako teraz dokáže zaútočiť Betis.
     
    67
    Teraz sa už v pokutovom území francúzskeho celku dostal do zakončenia Jesé, ale jeho pokus kryje brankár Koubek. Po dlhšom čase sme tak videli preverenie jeho brankárskych kvalít.
     
    66
    Priamy kop neponúkol žiadnu zaujímavú situáciu, Mandi v pokutovom území fauloval a tak je lopta prisúdená futbalistom Rennes.
     
    65
    Nič na tom nezmenila ani táto individuálna akcia Jesého, ale domáci futbalista získava pre svoj celok aspoň priamy kop na útočnej polovici, takže ešte môže pritlačiť na súpera.
     
    64
    Častejšie sa do útočných akcií púšťa domáci celok, ale v útoku je v druhom dejstve bezzubý. Uvidíme, či sa to Betisu podarí zlepšiť, ak chce postúpiť, tak bude musieť.
     
    62
    Priostruje sa nám však v osobných súbojoch. Hrá sa predsa len o veľa a tak každý z hráčov chce zo seba vyťažiť na ihrisku maximum.
     
    61
    Na jeden gól pre domácich je toho času ešte dosť, ale v druhom polčase nemal naň ešte žiadnu príležitosť. Hostia hrajú presne to čo potrebujú a kontrolujú aby sa hralo to, čo im vyhovuje.
     
    60
    Aj po hodine hry je tak stav zápasu 1:2! Betisu stačí jeden strelený gól a razom to bude španielsky celok, ktorý postupuje ďalej.
     
    59
    K videniu sú momentálne len nepresnosti na oboch stranách. Hostia sa však sťažovať nemusia, stále sú postupujúcim tímom a nemusia sa nikam ponáhľať.
     
    58
    Žltú kartu dostáva M'Baye Niang (Stade Rennes FC).
     
    56
    Boli sme svedkami rýchleho brejku v podaní domáceho celku, Canales ho však zakončil veľmi nevydarenou strelou a tak Koubek nemal opäť problémy s týmto zákrokom.
     
    55
    Ten však nič zaujímavého neponúkol, loptu získava na svoje kopačky Rennes a tak sa snaží o postupný prechod na útočnú polovicu.
     
    54
    Lo Celso sa snažil odcentrovať do pokutového územia súpera, čo sa mu aj podarilo a po zrazenej lopte získava Betis výhodu rohového kopu.
     
    53
    Teraz sa však už musel mať na pozore brankár Koubek. Spoza pokutového územia smerovala strela do stredu brány, s ktorou však český brankár nemohol mať žiadne problémy.
     
    52
    Lo Celso ťahal rýchly brejk domácich, ale nedostal sa až k zakončeniu. Obrana francúzskeho tímu hrá veľmi pozorne, zaváhala len raz, ale bol z toho presný zásah súpera.
     
    51
    Postupne sa však už hostia prebíjajú do útoku, čím zbierajú cenné sekundy na polovici súpera. Zatiaľ čakáme na prvú vážnejšiu situáciu v druhom polčase.
     
    50
    Domáci zvolili postupný prechod do útoku, Jesé našiel presnou prihrávkou pod seba Moróna, ktorý však nemieril presne. Rennes sa momentálne nikam neponáhľa.
     
    49
    Betis je tým celkom, ktorý musí hrať útočnejšie, pretože potrebuje skórovať. Sme však len v úvode druhého dejstva, ešte je priskoro sa nikam ponáhľať či začať riskovať.
     
    48
    Na ďalekonosnú prihrávku sa snažil reagovať za obranu súpera Hunou, ale ocitol sa v ofsajde. Lopta tak pripadne na domáce kopačky.
     
    47
    Po zisku lopty sa Sarr vydal do pokutového územia súpera, ale narazil na pevnú domácu defenzívu. Rennes je však aj naďalej pri lopte a kombinuje na útočnej polovici.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa nám už naplno rozbehol, výkop patril hosťom. Dočkáme sa aj v tomto dejstve gólovej nádielky?
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne.
     
    Napokon nebol dôvod nič k prvému polčasu nadstavovať. Real Betis prehráva po prvom dejstve 1:2 a tak je momentálne postupujúcim celkom Stade Rennes. Prvý zápas sa skončil remízou 3:3 a tak je ešte všetko v druhom polčase otvorené. Domácim stačí už neinkasovať a streliť len jeden gól.

    Druhý polčas sa začne približne o 22:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Veselšie to vyzerá aj v hľadisku, domáci fanúšikovia sú spokojnejší, ale aj oni dobre vedia, že stále to na postup nestačí.
     
    43
    Ten prvý sa čo chvíľa naplní, ponúkol nám už tri presné zásahy. To teda nasvedčuje, že celkovo je tento dvojzápas bohatý na góly.
     
    42
    V takomto prípade potrebuje Betis už len jeden gól a bude to práve španielsky celok, ktorý postúpi ďalej. Môžme teda konštatovať, že nás ešte čaká poriadne zaujímavý druhý polčas.
    41. Giovani Lo Celso (RBE) - 1:2
     
    41
    Real Betis dal gól!
    Predsa len sa domáci futbalisti dočkali gólu ešte v prvom polčase a môže byť veľmi dôležitý! Betisu konečne vyšiel prechod do útoku, Canales následne našiel svojou presnou prihrávkou GIOVANIHO LO CELSA, ktorého presné zakončenie končí v sieti – 1:2!
     
    40
    Útočné výpady sa nám teda striedajú na oboch stranách, ale domáci stále čakajú na svoju prvú vážnejšiu príležitosť. Dočkajú sa jej ešte do konca prvého polčasu?
     
    39
    Aj tak však hostia previedli pekný prechod do útoku, následne sa k streleckému pokusu odhodlal Hunou, ale ani on presne nemieril.
     
    38
    Rohový kop španielskeho celku však už nič zaujímavého neponúkol, k lopte sa dostáva Rennes. Hostia sa krátko pred koncom prvého polčasu nemusia nikam ponáhľať, všetko hrá v ich prospech.
     
    37
    Domáci kapitán Joaquín teraz narobil šarapatu v pokutovom území Rennes, ale hostia odvrátili loptu na rohový kop. Betis tak ešte môže pokračovať vo svojom útočnom ťažení.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Sidnei (Real Betis).
     
    35
    Táto snaha o prechod na útočnú polovicu domácim nevyšla, môže za to nepresná kombinácia. Do konca prvého polčasu ostáva približne desať minút, Betis by sa mal pokúsiť aspoň raz skórovať.
     
    33
    Hostia získali aut na súperovej polovici. Lopta sa potom dostala na Arfu, ktorý si ju spracoval, ale už nedokázal nijak zakončiť.
     
    32
    Nemôžme však hovoriť o žiadnej dominancii Rennes, hostia proste na čo siahli tak to im vyšlo a padlo do súperovej brány. Aj naďalej musia hrať pozorne oboma smermi.
     
    31
    Bude teda ešte zaujímavé sledovať, ako sa bude toto stretnutie ďalej vyvíjať. Domáci tak musia pridať na aktivite, aby už aj oni dokázali skórovať.
    30. Adrien Hunou (REN) - 0:2
     
    30
    Tím Rennes práve strelil gól!
    Vydarený rýchly brejk francúzskeho celku a máme tu teda aj druhý presný zásah tohto stretnutia! Betis sa tak začína dostávať do problémov, keď ADRIEN HUNOU využil odkrytého priestoru a presnou strelou upravuje stav stretnutia na 0:2!
     
    29
    Zakrátko zahrávali domáci rohový kop, ale centrovaná lopta doputovala iba k brankárovi Koubkovi. Ten si teda pripisuje ďalší presný zákrok a loptu už rozohráva na svojich spoluhráčov.
     
    28
    Spoza pokutového územia sa teraz k strele dostal Jesé, ale jeho pokus kryje brankár Koubek. Český brankár zatiaľ veľa roboty nemal, ale aj pri tomto zákroku pôsobil veľmi isto.
     
    27
    Betis získava loptu na svoje kopačky a presúva sa na útočnú polovicu. Francúzsky celok sa tak teraz musí mať na pozore, aby neprišiel o svoje tesné vedenie.
     
    26
    Okrem toho streleného gólu sme však už nič ďalšieho zaujímavého nevideli. Rennes sa snaží pridať aj ďalší presný zásah, ale domáci hrajú v defenzíve teraz veľmi pozorne.
     
    25
    Pod miernym tlakom je tak teraz domáci celok, ktorý však ešte nemusí nijak panikáriť. Času na strelenie gólu má dostatok, musí si dávať pozor aj v defenzíve.
     
    24
    Strelený gól dodal francúzskemu celku určite veľa potrebných síl a opäť sme tak sledovali ofenzívne ťaženie Rennes. Ben Arfa potiahol loptu pred pokutové územie, tam našiel svojou prihrávkou Nianga, ale ten sa už do zakončenia nedostal.
     
    23
    Razom sa nám tak mení postupová matematika, momentálne je postupujúcim celkom Rennes. Stále je to však celé otvorené, Betisu momentálne stačí na postup jeden gól.
    22. Ramy Bensebaini (REN) - 0:1
     
    22
    Tím Rennes práve strelil gól!
    Ale pozor! Máme tu z ničoho nič úvodný zásah toto stretnutia. Francúzsky celok zahrával rohový kop z ľavej strany, na center od rohovej zástavky si v pokutovom území vyskočil najvyššie RAMY BENSEBAINI a presnou hlavičkou posiela svoj tím do vedenia v tomto zápase – 01!
     
    21
    Aktívnejším dojmom teraz pôsobia domáci futbalisti, ktorí však ešte bránu súpera poriadne neohrozili. Stále sú však postupujúcom celkom do ďalšej fázy Európskej ligy.
     
    20
    Betis rozbehol rýchlu útočnú akciu, ktorú však Canales nedokázal presne zakončiť a po jeho nepresnosti získava na svojej polovici loptu Rennes.
     
    19
    Ani domáci Carvalho na druhej strane nedokázal teraz presne prihrať. Stále teda čakáme na niečo zaujímavé, čo by vnieslo väčší náboj do tohto stretnutia.
     
    18
    Krátko na to sa hosťom podarilo znova zaútočiť, ale Bourigeaudovu prihrávku do pokutového územia dobre prečítal brankár Robles a bol tak pri lopte ako prvý.
     
    17
    Individuálne sa potom snažil presadiť Niang, ale nepodarilo sa mu oklamať Lo Celsa. Domáci futbalista sa stihol vrátiť späť na svoju polovicu a predviedol výborný obranný zákrok.
     
    16
    Útočnú snahu domácich teraz prerušuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd Guardada. Lopta teda pripadne Rennes, francúzsky celok zvolil potom postupný prechod dopredu.
     
    15
    Z neprenosí potom logicky pramenia aj časté straty lôpt a tým pádom aj nedovolené zákroky. Hra sa tak zbytočne kúskuje, ale verme, že sa to čoskoro zmení.
     
    14
    Momentálne však vidíme nepresnosti na oboch stranách. Tempo hry tak mierne opadá, ale sme stále len v úvode stretnutia.
     
    13
    K individuálnej akcii sa teraz rozhodol aj Bourigeaud, ale ani on cez obranu súpera prejsť nedokázal. Loptu pre Rennes však ešte udržal.
     
    12
    Boli sme svedkami prvého zakončenia v tomto zápase. Guardado sa poriadne oprel do tejto strely, ale chýbala jej potrebná presnosť a tak český brankár Koubek zasahovať nemusel.
     
    11
    Sledujeme vysoké napádanie z oboch strán. Hrá sa predsa len o veľa, postup do ďalšej časti by bol pre oba tímy určite veľkým úspechom.
     
    10
    Aj sa tak stalo, následne sa Carvalho snažil presadiť individuálne, ale cez obranu súpera sa nedostal. Zatiaľ tak čakáme na prvý zaujímavejšiu situáciu v tomto zápase.
     
    9
    Španielsky celok sa postupne prebojoval na útočnú polovicu a po ďalšom faule získava priamy kop. Zrejme však budeme svedkami jeho rozohrávky nakrátko.
     
    8
    Teraz sa však zrodil faul aj na opačnej strane, takže sa k lopte dostáva domáci výber. Betis sa už naopak nikam neponáhľa, snaží sa čo najdlhšie držať loptu na svojich kopačkách.
     
    7
    Rennes sa teda tlačí stále do útoku, predsa len práve tento tím musí čo najskôr skórovať. Sme však stále len v úvode stretnutia, ktoré sa postupne vyvíja.
     
    6
    Prechod do útoku domácim nevyšiel, navyše teraz Mandi fauloval a tak hostia ostávajú na útočnej polovici. Betis hrá troška rozpačito úvod tohto stretnutia.
     
    5
    Ubránil sa však úspešne, loptu navyše získava na svoje kopačky a postupnou kombináciou sa snaží prebojovať na polovicu súpera.
     
    4
    Francúzsky celok však ešte ostal na útočnej polovici a po presnej kombinácii si vybojoval prvý rohový kop v tomto zápase. Betis sa tak ešte bude musieť brániť.
     
    3
    Loptu do pokutového územia súpera potiahol Sarr, ale prvá útočná akcia hostí sa nekončí ničím zaujímavým. Bourigeaudovo zakončenie bolo nepresné a Roblesa neohrozilo.
     
    2
    Zatiaľ sú pri lopte domáci futbalisti, ktorí sa nemusia nikam ponáhľať. Na francúzskej pôde vybojoval remízu 3:3 a tak je postupujúcom celkom na základe gólov na pôde súpera.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Prajem príjemné futbalový večer! Dnes pokračujú odvety šestnásťfinále Európskej ligy, v tomto prenose zavítame do Španielska, kde domáci Real Betis bude bojovať o postup s Stade Rennes. Prvý zápas sa niesol v znamení dramatickej prestrelky 3:3, ale francúzsky celok viedol na svojej pôde po prvom polčase 3:1! Uvidíme, ako napokon dopadne táto odveta a či to bude opäť bohatý zápas na góly. Toto stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni z Maďarsko a to Kassai – Ring, Tóth. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, o malú chvíľu začíname.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Robles – Mandi, Bartra, Sidnei – Joaquín (C), W. Carvalho, Canales, Guardado – Lo Celso, Morón, Jesé

    Náhradníci: Pau López – Barragán, Feddal, Javi García, Lainez, León

    Stade Rennes FC: Koubek – H. Traoré, Mexer, Da Silva (C), Bensebaini – Niang, Grenier, Bourigeaud, Sarr – Hunou, Ben Arfa

    Náhradníci: Badiashile – Del Castillo, Gelin, Johansson, Lauriente, Nyamsi, Zeffane

    Rozhodca: Kassai – Ring, Tóth (všetci Maďarsko)
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Real Betis a Stade Rennes FC. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

    Cez týždeň pokračujú vyraďovacie fázy dvoch najprestížnejších európskych futbalových súťaží. Vo štvrtok sú na programe odvety šestnásťfinále Európskej ligy a v Španielsku uvidíme súboj domáceho Real Betis a francúzskeho Stade Rennes.

    Real Betis:
    Španielsky celok obsadil v skupine F prvé miesto. Skupinu dokázali vyhrať bez prehry a tak ich môžme vo vyraďovacej fáze favorizovať pomerne vysoko. V lige sa Betis drží na ôsmom mieste, určite má však ambície putovať v Európe čo najďalej.

    Stade Rennes FC:
    Francúzsky celok obsadil v základnej skupine K druhé miesto. Mal vyrovnanú bilanciu, tri výhry a tri prehry. Ťažko teda niečo dopredu predpovedať ohľadom ambícii Rennes vo vyraďovacej fáze.V lige sa Rennes drží na 11. mieste, strieda tam lepšie zápasy s horšími.

    Prvé stretnutie sa skončilo dramatickou prestrelkou 3:3, pričom Rennes viedlo po polčase 3:1. Lepšiu východiskovú pozíciu má tak Betis, ale uvidíme, ako to napokon dopadne. Sledujte náš prenos.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Miroslav Revaj

    Góly: 41. Lo Celso – 22. Bensebaini, 30. Hunou, 90+4. Niang

    Karty:   36. Sidnei (RBE), 75. W. Carvalho (RBE), 80. Joaquín (RBE) – 58. Niang (REN), 82. H. Traoré (REN), 90+3. Zeffane (REN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 6:2. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 11:11.
    Real Betis: Robles – Mandi, Bartra, Sidnei – Joaquín (C) (90. Emerson), W. Carvalho, Canales, Guardado (78. Lainez) – Lo Celso, Morón, Jesé (70. León).
    Náhradníci: Pau López – Barragán, Feddal, Javi García, Lainez, León, Emerson.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Mexer, Da Silva (C), Bensebaini (77. Zeffane) – Niang, Grenier, Bourigeaud (76. Gelin), Sarr – Hunou (84. Del Castillo), Ben Arfa.
    Náhradníci: Badiashile – Del Castillo, Gelin, Johansson, Lauriente, Nyamsi, Zeffane.

    Rozhodca: Kassai – Ring, Tóth (všetci Maďarsko)
    14.02.2019
    Rennes - Real Betis 3:3

    Góly: 2. Hunou (Zeffane), 11. Javi García (vla.), 45+3. Ben Arfa (pen.) – 32. Lo Celso (Morón), 62. Sidnei (Joaquín), 90. Lainez (Jesé)

    Karty:   31. André (REN), 33. Da Silva (REN), 63. H. Traoré (REN) – 16. Firpo (RBE), 74. Lo Celso (RBE)

    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 5:10. Střely mimo: 1:3. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:9.