Chelsea – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:2 (0:2)
Manchester United
Pondelok 18.02.2019, 20:30 • Stamford Bridge, Londýn • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom prenose z osemfinále FA Cupu medzi Chelsea FC a Manchestrom United.

    Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Manchester United

    Zverenci Oleho Gunnara Solksjaera začali púť FA Cupom ako nasadený tím až v druhom kole, v ktorom si doma zgustli po výsledku 2:0. Manchester viac preveril až Arsenal. Na Emirates Stadium triumfovali hostia zo severu Anglicka 3:1, aby si získali postup do osemfinále.

    V lige sa od nástupu nového kouča United darí a zdá sa, že TOP 4 môže byť realitou. Presne na štvrtej priečke sa totiž Red Devils práve nachádzajú, sú tam o bodík pred dvojicou Arsenal a práve Chelsea. V Lige majstrov Manchester prvý duel osemfinále nezvládol, keď minulý utorok doma podľahol francúzskemu PSG 0:2.
     
    Chelsea FC

    Nesváry v hráčskej kabíne i vo vedení tímu. To je čoraz častejšie počuť o družstve pod vedením Maurizia Sarriho. Taliansky lodivod má čo kočírovať, jeho tím je mimo najlepšej štvorky v Premier League, posledne sa pritrafil i debakel 0:6 na pôde Manchestru City. V 16-finále Európskej ligy zase Chelsea zvíťazila vo švédskom Malmo 2:1.

    The Blues mali ľahší prechod FA Cupom. Ako víťazovia tejto trofeje z minulej sezóny, keď vo finále Chelsea porazila práve Manchester United 1:0, začali Londýnčania tiež v 2. kole. Pred domácimi divákmi najprv porazili 2:0 Nottingham a potom rozdielom triedy 3:0 i Sheffield Wednesday.
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Kepa – Azpilicueta (C), Rudiger, Luíz, Alonso – Kante, Jorginho, Kovačić – Pedro, Higuaín, Hazard
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Willian, Giroud, Hudson-Odoi, Christensen, Zappacosta

    Manchester United: Romero – Young (C), Smalling, Lindelof, Shaw – Herrera, Matić, Pogba – Mata – Lukaku, Rashford
    Náhradníci: de Gea – Dalot, Bailly, McTominay, Fred, Pereira, Alexis

    Rozhodca: Kevin Friend.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop patril hosťom, ktorí sa okamžite snažili zaútočiť. Mata ale uponáhľal prihrávku na Rashforda.
     
    2
    David Luiz v poslednej chvíli odkopáva loptu pred Rashfordom na rohový kop. O dobrý prízemný center sa postaral Lukaku.
     
    3
    Mata s Youngom si pri rozohrávke nakrátko nedali pozor na ofsajd, ktorý si všimol postranný arbiter.
     
    4
    Manchester United začína s vysokým pressingom, mohlo to mať aj výsledok. Shawova lopta zrazená, Pogba ale pokračoval v hľadaní Lukakua a ten z voleja z jedenástich metrov strieľa vysoko nad.
     
    5
    Prvý faul v súboji dvojice Hazard – Young. Kapitán hostí je napomínaný.
     
    6
    Akcia po pravej strane. Kante vyviezol loptu cez Matića a nahral ju na Pedra. Španielsky krídelník predviedol slabý center, ktorý skončil v náručí Romera.
     
    7
    David Luiz z pozície stopéra nepredviedol úspešné prenesenie hry, všetko si postrážil Shaw.
     
    8
    Zlá rozohrávka od Andera Herreru v strede poľa, hostí to však dlho mrzieť nemuselo. Na konci minúty totižto Alonso fauloval Rashforda.
     
    9
    Voľný kop rozohraný narýchlo, na prvýkrát neúspešne, no potom sa Matićovi ponúkol Smalling a videli sme hlavičkové zakončenie len do náručia Kepu.
     
    10
    Kovačić si pýtal priamy kop a ten aj Kevin Friend odpískal. Fauloval Herrera, ktorý Chorváta trafil hornou končatinou do tváre. Nebolo to úmyselné, aj preto sa to obišlo bez karty.
     
    11
    David Luiz to napálil priamo na bránu, Romero musel loptu vyrážať! Guľatý nezmysel zostal v hre, s dorážkou pribehol Pedro a ranou z half-voleja preveril znovu argentínskeho brankára, ktorý podržal svoj tím!
    11.
     
    12
    Strelecky sa ozval aj Eden Hazard. Belgický špílmacher však technickou obaľovačkou míňa svätyňu United o dobrý meter a pol.
     
    13
    Úvodné minúty ukázali, že hrať ofenzívne vedia oba celky. Väčšie šance mali domáci.
     
    14
    Ander Herrera sa oprel do lopty z vyše dvadsiatich piatich metrov a preveril pozornosť Španiela v bráne Chelsea.
     
    15
    Žltá karta číslo jedna v tomto dueli putuje na konto Nemanju Matića. Srbovi v stredovom kruhu ušiel Hazard, jasné potiahnutie za dres bolo potrestané.
     
    16
    Higuaín ťažil z dobrej lopty za obranu od Jorginha, zlé dotyky s loptou však Argentínčana vyhnali z dobrého streleckého uhlu. Následný lob už skončil na bránkovej sieti.
     
    17
    The Blues prevzali opraty nad zápasom a mohli zase raz udrieť! Gonzalo Higuaín hlavičkou z dvanástich metrov o decimetre míňa tri žrde!
     
    18
    Rashford si pokryl loptu, zozadu ho bránil Rudiger. Bol to faul, hosťujúci mladík sa sťažuje na faul v oblasti hlavy, no je to bez karty. Štandardka sa realizovať bude.
     
    19
    Strieľaná prihrávka od faulovaného do ohňa, Pogba, Lukaku a ani Lindelof však na teč či dorážku nedobehli.
     
    21
    Karta žltej farby aj pre Ashleyho Younga. Dohrávaný súboj na ofenzívnej polovici neskončil pre hosťujúceho kapitána dobre, keď trafil plnou silou Pedra.
     
    22
    Ani sme sa nenazdali a už je takmer polovica polčasu za nami. Manchester po schopných desiatich minútach prestal hrať a sústreďuje sa prevažne na defenzívu.
     
    23
    Chelsea naďalej na polovici Manchestru, takto sa to drží už druhú minútu.
     
    24
    Mení sa to až teraz, keď Marcos Alonso nedokázal odcentrovať cez Ashleyho Younga. Rozohráva sa od brány Romera.
     
    25
    To bola takmer samovražda od Kepy v bráne domácich! Rashford napádal gólmana Chelsea, ktorý si nechal ujsť loptu od Azpilicuetu a takmer sa to skončilo vlastným gólom! Záchrana prišla v hodine dvanástej.
     
    26
    Londýnčania zaútočili opäť po ľavej strane, no zas a znovu sa to končí neúspechom. Romero si zopakuje odkop spred dvoch minút.
     
    27
    Manchester po dlhšom čase podržal loptu a skúša niečo vymyslieť postupným atakom.
     
    28
    Chelsea získava rohový kop.
     
    29
    Center to bol prislabý, obrana United sa s tým vysporiadala na jednotku.
     
    31
    Manchester United dal gól!
    Z rýchleho brejku sa mení skóre! ANDER HERRERA je na konci akcie po ľavej strane, rýchly presun z hry až do šestnástky Chelsea zaobstaral Mata s Pogbom. Center Francúza na hlavu Španiela bol dokonalý, Herreru nezachytil ani Alonso, ani David Luiz.
    31. Herrera (MAN) - 0:1
     
    33
    Fanúšikovia hostí razom ožili a spievajú ódy na svojho dočasného manažéra. Pred nami ešte menej ako štvrťhodina hry pred polčasom.
     
    34
    Higuaín mohol bleskovo odpovedať, to by však jeho koncovka nesmela skončiť u Romera a nemohol by to byť aj ofsajd...
     
    35
    Toto muselo hostí vystrašiť, najmä Romera. Pedro centroval, no skôr to vyzeralo ako strelecký pokus. Argentínčan prežúvajúci žuvačku si z toho veľkú hlavu nerobil, hoci nechýbalo veľa a lopta mohla smerovať do priestoru brány.
     
    36
    Smalling produkuje priestupok v strede ihriska, Kevin Friend kartu neukazuje.
     
    37
    Hlavný arbiter píska ruku domáceho hráča, ktorý napádal Herreru. Na strelca úvodného gólu sa vyrojila až trojica v modrých dresoch.
     
    38
    Fanúšikovia Londýnčanov sa musia držať za hlavu. Lindelof padol v súboji s Higuaínom, celú situáciu riešil Shaw, ktorý ubránil ako hrotového útočníka Chelsea, tak i Hazarda, ktorého strela skončila len mimo brány.
     
    39
    Hosťom sa otvorilo prakticky celé ihrisko po zisku lopty, no Mata až pridlho váhal čo s tým. Aj preto jeho spolupráca s Pogbom výrazne zaškrípala.
     
    40
    Lukaku mohol vysunúť Rashforda, loptu zachytil Luiz. Na druhej strane sa o niečo podobné pokúsil Jorginho na Kanteho, situáciu si postrážil Romero.
     
    41
    Na trávniku zostáva ležať Hazard, ktorého nohou zachytil Rashford už po odohratí lopty.
     
    42
    Všetko je v poriadku, videorozhodca ešte kontroloval celú akciu, no nič závažné v nej nenašiel.
     
    43
    Skvelý blok od Lindelofa po prízemnom centri Azpilicuetu. Chelsea zahrala uspávaciu taktiku, aby následne mohla udrieť sprava.
     
    44
    Manchester zostáva hlboko na vlastnej polovici a len odkopáva loptu.
     
    45
    Prichádza však šanca na zmenu, Herrera vyhral súboj s Kovačićom, hostia budú vhadzovať.
     
    45
    Manchester United dal gól!
    Zo spomínaného autu bola gólová akcia! Rýchly atak po pravej strane, Marcus Rashford vysunutý Pogbom, aby mu vzápätí loptu prudkým centrom vrátil na hranicu malého vápna. PAUL POGBA s dôraznou hlavičkou medzi dvojicou obrancov na konci prvého polčasu, Kepa si síce na loptu siahol, no nevytesnil ju mimo brány!
    45. Pogba (MAN) - 0:2
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+2
    David Luiz chcel založiť poslednú akciu tohto dejstva, no na jeho kolmicu nereagoval ani Hazard, ani Alonso. Lopta končí za bránkovou čiarou.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    62% : 38%. Držanie lopty jasne v prospech domácich, no Manchester United ukazuje lekciu z efektivity. Dvakrát gólová hlavička po rýchlych útokoch, Paul Pogba najprv pripravil center pre Herreru, aby na konci polčasu sám prerazil po lopte od Rashforda.

    Druhý polčas sa začne približne o 21:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Nákop Chelsea po výkope, Alonso však hlavičku nevyhral, vhadzuje Young. Cez polčas sa žiadne striedanie neudialo.
     
    47
    Domáci mohli získať rohový kop, v neprehľadnej situácii sa lopta odrazila od Azpilicuetu. Prítomný bol v súboji i Herrera, ktorý dnes vybojoval prakticky oba góly.
     
    48
    Všetci hráči Manchestru pred vlastnou šestnástkou, azda pol minútu sa zbieral zo sebe Pogba. Smalling s Lindelofom ako správni stopéri, dvojica sa hodila na zem pri strele Higuaína. Až teraz je to roh.
     
    49
    Rashford počas kontry zosmiešnil trojicu protihráčov, dostal sa do šestnástky, sily na zakončenie už nemal. Prihrávkou hľadal Lukakua, toho odzbrojil Luiz. Odrazená lopta sa odrazila ku Azpilicuetovi, ktorý zahral ramenom. Penalta sa nepískala. Vyzdvihnúť však treba spomínaný šprint a dribling Rashforda.
     
    50
    Hostia tak ukázali, že vedia zaútočiť aj z ničoho. Nuž, ak by prišiel ešte jeden gól od Red Devils, bolo by asi rozhodnuté.
     
    51
    Matić podľa Kevina Frienda fauloval Hazarda, no zdalo sa, že to bola čistá lopta.
     
    52
    A ďalší faul Srba, ktorý to má výrazné nahnuté. Toto bola posledná výzva pred druhou žltou kartou pre defenzívneho záložníka Manchestru.
     
    53
    Lindelof však pred Pedrom, tlak The Blues sa stupňuje. Rohový kop.
     
    54
    Pred nami ďalší rohový kop, predchádzajúci hlavou odvrátil najskôr Rashford.
     
    55
    Lopta zostala v hre, no domáci ju odpálili len a len do autu.
     
    56
    Tlak Chelsea pokračuje, Shaw s dôležitým sklzom pred Pedrom, pritom ale zasiahol Romera! Argentínsky gólman očividne otrasený a nemôže vstať, Shaw má problémy s nohou.
     
    57
    Dvojica z Manchestru bude v poriadku. Rohový kop nebezpečenstvo nepriniesol, na ihrisko by sa mal čoskoro dostať Willian.
     
    58
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Willian.
     
    59
    Shaw fauloval Williana, ten okamžite rozohral a donútil Pogbu zabojovať o loptu s Azpilicuetom. Už ani neviem ktorý roh pre Chelsea to bude.
     
    59
    Rashford ako olympijský šprintér. Odchovanec Red Devils zase narobil problémy obrancom Chelsea na polovici ihriska.
     
    60
    Antonio Rüdiger môže byť rád, že to bola len žltá. Faul zozadu do nôh Juana Matu na stredovej čiare, prvá karta pre Londýnčanov.
     
    61
    Ofsajd. Zástavka postranného rozhodcu zastavila akciu Chelsea. Opakovaný záznam ukázal, že bolo všetko s kostolným poriadkom. Zlé rozhodnutie.
     
    62
    Rashford sa presunul na pravé krídlo a získava čas. Séria vhadzovaní pre United. A po nej aj rohový kop.
     
    63
    Matova lopta do ohňa, píska sa len útočný faul.
     
    64
    Eden Hazard znegovaný Lindelofom, prípadne Smallingom. Belgičan sa prebudil, domáci ale potrebujú gól. Zrazená strela, rohový kop.
     
    65
    Marcus Rashford unikol po pravej strane a ak by ho N'Golo Kanté nepotiahol za dres, mohol ísť aj sám na bránu. Na keby sa však nehrá, aktuálny majster sveta v drese Chelsea vidí žltú kartu.
     
    66
    Pogba nepresne na svojich obrancov, Higuaín spracoval loptu pre svojich spoluhráčov.
     
    67
    Neskutočný Ander Herrera ukončuje protiútok súpera. Všadeprítomný Španiel ukazuje Youngovi, aby sa neponáhľal s autom, nakoľko aj jeho dychová kapacita má svoje limity.
     
    68
    Aj v defenzíve hviezdi hosťujúci odchovanec Rashford. Prehupli sme sa do druhej polovice druhého polčasu.
     
    69
    Willianova prudká polovysoká prihrávka, Lindelof ju posiela za postrannú čiaru. Všetci jedenásti muži v červenom na vlastnej polovici.
     
    69
    Eden Hazard sa rozbehol hlavou proti dvojici Španielov. Najskôr sa previnil Mata, sekundoval mu aj Herrera. Koniec-koncov je to však priamy kop pre Chelsea z možno dvadsiatich dvoch metrov.
     
    70
    Pri lopte sa stretávajú Willian, Alonso i David Luiz.
     
    71
    Prvý menovaný to vzal na seba, no jeho pokus končí vysoko nad svätyňou Romera.
     
    71
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Ross Barkley.
     
    72
    Hazard šiel tentoraz z krídla proti Youngovi s Lindelofom. Belgičan sa na kraji šestnástky pošmykol a nemohol pokračovať v akcii.
     
    73
    Toto mohlo byť aj na žltú kartu, Matov taktický zákrok v strede poľa na Jorginha zostáva iba faulom.
     
    73
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Romelu Lukaku, prichádza Alexis Sánchez.
     
    74
    Rashfordovi sa nepáči, ako šiel do súboja David Luiz. Vyzeralo to na to, že si Brazílčan šiel povyskočiť, za čo sa častokrát píska. Je to len vhadzovanie pre hostí.
     
    75
    Pressing po dlhom čase od Manchestru, Rashfordova koncovka skončila na tele Rudigera. Juan Mata sa následne previnil faulom, po ktorom je stiahnutý z ihriska.
     
    76
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Andreas Pereira.
     
    77
    Chelsea sa usadila pred Romerovou šestnástkou, píska sa však priestupok Barkleyho na Herreru. Ten je v dnešnom zápase naozaj všade.
     
    78
    Marcos Alonso sa rozčuľuje, nedovolene ale zastavil Rashforda. Španiel by sa mal čertiť menej, nakoľko by mohol uvidieť žltú kartu.
     
    79
    Alexis Sánchez a ďalší faul Chelsea. Tentoraz od kapitána Azpilicuetu. Manchestru sa darí výborne manažovať čas.
     
    80
    Ashley Young s Pereirom zabojovali o loptu pri rohovej zástavke súpera, United pokračujú v dobrom konzistentnom výkone.
     
    81
    Toľko faulov, koľko vyprodukovali domáci za posledných päť minút, to je naozaj dosť. Matić si loptu ochránil telom, Willian ho zozadu mierne podržal.
     
    82
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza César Azpilicueta, prichádza Davide Zappacosta.
     
    83
    Takéto striedanie sa domácim priaznivcom nepáčilo, Maurizio Sarri nemá na Stamford Bridge na ružiach ustlané.
     
    84
    Sekundy plynú, obliehanie brány Romera pokračuje. Matić neskoro odkopol loptu do bezpečia, je z toho rohový kop.
     
    85
    Ani ôsmy roh modrých sa gólom neskončil, rýchla kontra vedená Pogbom sa skončila nevydarenou kombináciou Alexisa a Andreasa Pereiru.
     
    86
    Fanúšikovia Chelsea hromadne odchádzajú z hľadiska. Dlhý Romerov nákop sa párkrát odrazil, Rashford, ktorý už vypustil akciu, sa tak do boja o znovuzískanie lopty už nestihol zapojiť.
     
    87
    Lopta odkopnutá Lindelofom do hľadiska, Ole Gunnar Solskjaer môže ešte raz striedať. Do obrany sa mu ponúka prakticky celý zvyšok lavičky, možno až na Freda, ktorý meria ako jediný zo zvyšnej štvorice menej ako 170 centimetrov.
     
    88
    Barkleyhova delovka triafa iba Smallinga. Posledné zbytky nádeje pre Londýnčanov.
     
    89
    Eden Hazard dnes vypľul aj dušu, no na akýkoľvek príspevok na gól to nestačilo. Pre tentokrát sa od Belgičana odrazila lopta mimo hraciu plochu, Romero pošle loptu do poľa.
     
    90
    Domáci už iba faulujú súpera v strede poľa. Hostia umne dohrávajú toto stretnutie FA Cupu.
     
    90+1
    Nadstavuje sa päť minút.
     
    90+1
    Marcos Alonso sa dostal cez Smallinga, spracoval si loptu, padol na zem a už nedokázal presnejšie zakončiť.
     
    90+2
    Zappacostov vysoký center cez Shawa hlavičkoval Hazard bránený Youngom. No čo z toho, keď lopta končí totálne mimo bránu.
     
    90+2
    Sergio Romero znovu posiela loptu späť do hry, hostia chystajú záverečnú zmenu.
     
    90+3
    Pogba s Rashfordom sa bili o loptu s trojicou súperov, po štvrť minúte sa píska priestupok dvojice v červenom.
     
    90+4
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Scott McTominay.
     
    90+4
    Lopta ďaleko od šestnástky United, o víťazovi je rozhodnuté.
     
    90+5
    Herrera teraz iba nakopol v strede ihriska Kantého, črtá sa posledná akcia duelu.
     
    90+5
    Alonsov center zrazený čerstvým McTominayom, je po všetkom.
     
    90+6
    No predsa sme stihli ešte jeden rohový kop Chelsea, lopta končí v náručí Romera.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:16.
     
    Manchester United postupuje do štvrťfinále FA Cupu po výhre 2:0 na ihrisku Chelsea. Domáci sa snažili, za celý zápas vystrelili na Romera len dvakrát, gól nestrelili. Dva rýchle útoky United rozhodli o celom priebehu stretnutia ešte v prvom dejstve.

    Najprv to bola hlavička Herreru po presnom centri Pogbu a super robote Matu, o štvrťhodinu neskôr zase výmena lopty medzi Pogbom a Rashfordom a zase raz gólové zakončenie hlavou od Pogbu.

    Londýnčania na toto odpovedať nedokázali a pred vlastnými fanúšikmi utrpeli ďalšiu trpkú porážku.
     
    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem vám ešte pekný zvyšok večera.

    Do čítania, priatelia! (22:31:53)

    Viktor Kalinács

    Góly: 31. Herrera, 45. Pogba

    Karty:   60. Rüdiger (CHE), 65. Kanté (CHE) – 15. Matić (MAN), 21. Young (MAN)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:16.
    Chelsea FC: Kepa – Azpilicueta (C), Rudiger, Luiz, Alonso – Kante, Jorginho, Kovačić – Pedro, Higuaín, Hazard
    Náhradníci: Caballero – Barkley, Willian, Giroud, Hudson-Odoi, Christensen, Zappacosta

    Manchester United: Romero – Young (C), Smalling, Lindelof, Shaw – Herrera, Matić, Pogba – Mata – Lukaku, Rashford
    Náhradníci: de Gea – Dalot, Bailly, McTominay, Fred, Pereira, Alexis

    Rozhodca: Kevin Friend