Norimberk – Dortmund 0:0 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
0:0 (0:0)
Borussia Dortmund
Pondelok 18.02.2019, 20:30 • Max-Morlock-Stadion, Nürnberg • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 1. FC Norimberg – Borussia Dortmund, ktorý uzavrie program 22. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    1. FC Norimberg

    Vypadá to tak, že Norimberg hneď po postupe do Bundesligy vypadne. Prakticky od začiatku sezóny je totiž posledný a na nezostupové 15. miesto stráca už 6 bodov. Forma domácich je katastrofálna – Norimberg vyhral ligový zápas naposledy ešte na konci septembra, čo znamená, že domáci aktuálne ťahajú neuveriteľnú sériu 15 zápasov bez výhry, v ktorých získali len štyri body za štyri remízy. Norimberg má navyše najhorší útok ligy (len 17 strelených gólov) a tretiu najhoršiu obranu súťaže (46 inkasovaných gólov). Práve preto došlo k zmene na poste trénera, keď Michaela Köllnera nahradila slovenská klubová legenda Marek Mintál a Köllnerov asistent Boris Schommers. Toho tak dnes čaká asi najostrejšia možná premiéra...

    Posledných 5 zápasov:
    Norimberg – Freiburg 0:1
    Norimberg – Hertha 1:3
    Mainz – Norimberg 2:1
    Norimberg – Brémy 1:1
    Hannover – Norimberg 2:0
     
    Borussia Dortmund

    Hostia vstupujú do tohto zápasu ako jasný favorit, vedú totiž Bundesligu, i keď po dvoch remízach sa ich náskok pred druhým Bayernom znížil na rozdiel dvoch bodov (s dnešným zápasom k dobru). Dortmund za celú sezónu prehral len raz, má najlepší útok ligy (54 strelených gólov) a tretiu najlepšiu obranu súťaže (23 inkasovaných gólov). V posledných troch odohraných zápasoch ale Dortmund inkasoval vždy po tri góly, čo naznačuje, že obranná hra tímu sa výrazne zhoršila. Najlepší strelec tímu Marco Reus má na konte 13 strelených gólov (pre porovnanie, celý tím Norimbergu strelil 17 gólov). Dortmund je tiež druhým najlepším tímom v zápasoch vonku. Čokoľvek iné, ako víťazstvo Dortmundu, by tak dnes asi i napriek horšej forme hostí v posledných týždňoch bolo obrovským prekvapením.

    Posledných 5 zápasov:
    Dortmund – Mönchengladbach 2:1
    RB Lipsko – Dortmund 0:1
    Dortmund – Hannover 5:1
    Frankfurt – Dortmund 1:1
    Dortmund – Hoffenheim 3:3
     
    Dortmund má vo vzájomných zápasoch jasne navrch. Norimberg naposledy zvíťazil nad Dortmundom v lige ešte v novembri 2007, odvtedy ťahá Dortmund sériu 12 zápasov bez prehry s týmto súperom, pričom 9 vyhral a len 3 zápasy sa skončili remízou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa skončil obrovským víťazstvom Dortmundu 7:0.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Norimberg: Mathenia – Valentini, Mühl, Ewerton, Leibold – Matheus Pereira, Behrens (C), Petrák, Löwen – Kubo, Zreľák.
    Náhradníci: Bredlow – Jäger, Bauer, Kerk, Erras, Ishak, Palacios.

    Borussia Dortmund: Bürki – M. Wolf, Weigl, A. Diallo, Zagadou – Delaney, Witsel – Sancho, M. Götze (C), Guerreiro – Philipp.
    Náhradníci: Hitz – Hakimí, Schmelzer, Toprak, Dahoud, Alcácer, Bruun Larsen.

    Rozhodca: Osmers – Kempter, Neitzel-Petersen.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko, zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Domáci Norimberg bude hrať v tradičných vínovočervených dresoch, hostia v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoju prvú kombináciu od vlastných obrancov.
     
    2
    Hostia naďalej pokračujú v svojej kombinácii. Jediný rozdiel je, že sa posunuli na útočnú polovicu.
     
    3
    Domáci sa od úvodného hvizdu rozhodcu ešte nedostali k lopte a nepodarilo sa im to ani teraz. Witsela obrali pred vlastnou šestnástkou, hneď potom ju ale po nepresnej kolmici na Zreľáka znovu stratili.
     
    4
    Götze si dobre nabehol na kolmý pas za obranu, spracovanie sa mu ale nevydarilo a k lopte sa dostali domáci obrancovia. Norimberg môže prvýkrát v zápase prejsť na útočnú polovicu.
     
    5
    Tam hľadal Pereira kolmicou nabiehajúceho Kuba, toho ale obral o loptu Weigl a ten znovu vyviezol loptu na útočnú polovicu Dortmundu.
     
    6
    Guerreiro si chcel naraziť na hranici šestnástky domácich loptu s Götzem, spätná prihrávka Götzeho ale nebola presná a skončila v rukaviciach Matheniu.
     
    7
    Zreľák obral o loptu Delaneyho, okamžite ale uňho bola hneď dvojica protihráčov, ktorá ho o ňu zase pripravila.
     
    8
    Diallo sa uvoľnil na ľavom krídle a vysunul dopredu Götzeho, ktorý spadol po veľmi podozrivom súboji s Valentinim. Hlavný rozhodca zostáva pokojný a hra pokračuje ďalej.
     
    9
    Philipp po krátkej kombinácii v strede poľa vystrelil zo zhruba 30 metrov, namieril ale vysoko nad bránu Norimbergu.
     
    10
    Každú kombináciu hostí sprevádza silný piskot domácich fanúšikov, ktorý ale postupne slabne. Hostia totiž prakticky od začiatku zápasu nepožičali domácim loptu a ani tí najvytrvalejší fanúšikovia nevydržia pískať celý zápas...
     
    11
    Valentini podrazil pred vlastným pokutovým územím Guerreira, Dortmund tak získava priamy kop.
     
    12
    Guerreirov center bez problémov vyboxoval domáci brankár Mathenia. Loptu ale znovu okamžite získali hostia, konkrétne Delaney, ktorý vystrelil zo strednej vzdialenosti. Jeho pokus ale nebol vôbec presný a ohrozil skôr rohovú zástavku ako bránu Norimbergu.
     
    13
    Dortmund znovu oblieha šestnástku domácich, útočí však do plných, pretože všetci domáci hráči sú vo vzdialenosti maximálne 30 metrov od Matheniovej brány.
     
    14
    Philipp sa dostal do šestnástky a pokúsil sa odcentrovať z bránkovej čiary, Ewerton ale zblokoval loptu na rohový kop.
     
    15
    A veľmi svojsky protestujú fanúšikovia proti rohovému kopu Dortmundu, zahádzali totiž časť ihriska okolo rohovej zástavky nejakými zelenými guličkami. Hráči sa tak zmenili na upratovaciu čatu a sami vyčistili ihrisko.
     
    16
    Sanchov center odvrátil hneď prvý hráč na prednej tyči, lopta sa ale znovu vrátila k hosťom.
     
    17
    Držanie lopty: 26 % : 74 %
    Strely: 0:2
     
    18
    Dlhý nákop dopredu nedokázal Adam Zreľák spracovať a lopta skončila u brankára Dortmundu Bürkiho, ktorý rozohral ďalšiu nekonečnú útočnú kombináciu hostí.
     
    19
    Diallo obišiel na ľavom krídle Valentiniho a Kuba a druhý menovaný už nemal na výber inú možnosť, ako ho stiahnuť k zemi. Nasledovať bude ďalší priamy kop Dortmundu.
     
    20
    Guerreiro nacentroval do stredu šestnástky, kde si najvyššie na center vyskočil Delaney. Dánsky záložník Borussie ale v záklone nedokázal namieriť presne a poslal loptu vysoko nad domácu bránu.
     
    21
    Weigl veľmi tvrdým sklzom zostrelil Pereiru v strede poľa. Hlavný rozhodca mu teraz dohovára.
     
    22
    Norimberg bol zatiaľ najdlhšie v zápase na útočnej polovici, po nepresnej prihrávke za obranu na nabiehajúceho Zreľáka ale domáci loptu znovu stratili.
     
    23
    Hostia sa okamžite po zisku lopty pokúsili o rýchly protiútok, ten však zastavila nepresná prihrávka Witsela na Philippa, ktorá skončila u domáceho brankára Matheniu.
     
    24
    Domáci vysokým presingom donútili hostí zacúvať až k Bürkimu, o loptu ich ale nepripravili, a tak môžu hostia kombinovať naďalej.
     
    25
    Po peknom prieniku Dialla po ľavom krídle a jeho prihrávke na stred sa dostal k strele Witsel, tomu však strela veľmi nesadla a pokus po zemi bez problémov chytil brankár Norimbergu Mathenia.
     
    26
    Diallo fauloval Pereiru na vlastnej polovici, hostia tak získali priamy kop. Valentiniho center ale bez problémov odvrátila obrana hostí.
     
    27
    Norimberg ale aspoň trochu opticky vyrovnal hru. Už je schopný loptu podržať dlhšie a prekombinovať sa na útočnú polovicu.
     
    28
    Diallov center z ľavej strany preletel celou šestnástkou až na opačnú stranu, kde ho z bránkovej čiary poslal na tribúnu za atletickou dráhou Sancho.
     
    29
    Domáci mali obrovskú šancu! Löwenov center našiel v strede pokutového územia Dortmundu Behrensa, ktorého hlavičku musel vytiahnuť nad brvno skvelým zákrokom Bürki.
    29. Hanno Behrens (NUR)
     
    30
    A hneď prišla druhá gólová príležitosť domácich! Na center z rohu si znovu skvele nabehol Behrens, ktorý poslal loptu hlavou tesne nad bránu Dortmundu.
     
    31
    Pereira spadol po súboji s Delaneym, spomalený záber ale odhalil, že dánsky záložník Dortmundu sa protivníka ani nedotkol. Každopádne ale bude nasledovať priamy kop domácich.
     
    32
    Center z neho však odhlavičkovala obrana Dortmundu a následný Zreľákov center bol zrazený na rohový kop.
     
    33
    S menšími problémami odhlavičkovala obrana Dortmundu i tento center, lopta sa ale dostala k domácim. Tí sú už v posledných minútach aktívnejší.
     
    34
    Witsel ale zakladá ďalší útok Dortmundu, na konci ktorého bol Wolfov center. Ten odhlavičkovala obrana domácich späť k žltým.
     
    35
    Prvá veľká príležitosť hostí! Sancho sa otočil s loptou v šestnástke a ešte v páde ju posunul Götzemu, ktorého pokus musel Mathenia vyraziť. Domáci brankár musel následne zasiahnuť i proti dorážke Witsela.
    35. Mario Götze (DOR)
     
    36
    Hostia zvyšujú obrátky. Götze vystrelil spoza šestnástky k pravej tyči, Mathenia ale predviedol ďalší skvelý zákrok a jeho pokus vyrazil.
     
    37
    Priamy kop domácich sa rozhodol zakončiť Behrens priamou strelou na Bürkiho bránu, namieril ale len do múru.
     
    38
    Už je ale obraz hry pri tom najtradičnejšom obrázku prvého polčasu – Borussia má loptu a kombinuje na útočnej polovici.
     
    39
    Nekonečná kombinácia hostí pokračuje. Tí si posúvajú loptu zo strany na stranu a stále hľadajú voľný priestor v obrane domácich.
     
    41
    Hostia už nepožičali domácim loptu zhruba 4 minúty a po zblokovanom centri Sancha získavajú rohový kop.
     
    42
    Domáci fanúšikovia znovu prerušili rozohrávku rohu hostí zahádzaním časti ihriska okolo rohovej zástavky. Hráči tak znovu upratujú ihrisko...
     
    43
    Fanúšikovia hádžu naďalej nejaké zelené loptičky na trávnik pri rohovej zástavke a nedovoľujú hosťom rozohrať túto štandardku.
     
    44
    Tak ihrisko je upratané a konečne sa mohlo pokračovať. Witsel sa dostal k zakončeniu z pravej strany, jeho pokus ale zablokoval kapitán domácich Behrens na ďalší rohový kop.
     
    45
    A ten bol kopnutý skvele! Sancho nacentroval na prednú tyč na Witsela, ktorého presnú hlavičku fantastickým zákrokom vyrazil domáci brankár Mathenia.
     
    45
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    45+2
    Hostia pokračujú v obliehaní šestnástky domácich i v nadstavenom čase. Tentokrát ale kolmicu Witsela zastavil Behrens malou domov na svojho brankára.
     
    45+3
    Domáci chvíľku držali loptu na útočnej polovici, pred pokutovým územím hostí ju ale stratili a hostia môžu znovu vyraziť dopredu.
     
    45+4
    Zagadou urobil školácku chybu, keď si nechal loptu spadnúť na chrbát a ešte sa i pošmykol a doslova tak daroval loptu Pereirovi. Ten si potiahol loptu k šestnástke, ale namieril len do stredu brány, kde stál pripravený Bürki.
     
    45+5
    Hostia získali rohový kop, ale znovu bol tento priestor zahádzaný nejakými predmetmi a hlavný rozhodca radšej ukončil prvý polčas. Hráči i realizačný tím Dortmundu výrazne protestujú, nič ale nemôžu urobiť.
     
    45+5
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas bola lepšia Borussia, ktorá mala loptu výrazne častejšie na kopačkách, paradoxne sa ale do prvých dvoch veľkých príležitostí dostal domáci kapitán Behrens. Potom sa do príležitostí konečne dostali aj hostia, ktorí väčšinu času obliehali pokutové územie domácich, ani oni ale gól nedokázali streliť. Po polčase tak je v tomto zápase asi pomerne prekvapivé skóre 0:0 a uvidíme, či hostia pridajú v druhom polčase, pretože tento výkon im asi na výhru stačiť nebude. Veľkou škvrnou na prvom polčase bolo správanie domácich fanúšikov, ktorí niekoľkokrát zabránili hráčom Dortmundu rozohrať rohový kop zahádzaním hracej plochy rôznymi predmetmi. Verme, že sa tento problém podarí vyriešiť a v druhom polčase už toto správanie neuvidíme.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:35.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.
     
    47
    Domáci sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú. Prihrávajú si loptu pred vlastným pokutovým územím a hostia ich prakticky nenapádajú.
     
    48
    Po nepresnej prihrávke na Pereiru už však získali loptu hostia. Tí pokračujú v prvopolčasovom obliehaní pokutového územia Norimbergu.
     
    49
    Diallov center odhlavičkoval do autu Mühl. Hostia ale držia loptu i po autovom vhadzovaní.
     
    50
    Guerreiro hľadal svojou kolmou prihrávkou Götzeho, ten ale nedokázal túto prihrávku spracovať na hracej ploche.
     
    51
    Domáci však guľatý nezmysel hneď po rozohrávke brankára Matheniu znovu stratili a znovu sa hostia usadili pri šestnástke hostí.
     
    52
    Sancho prenikol do šestnástky po ľavej strane a našiel v nej voľného Götzeho, ktorého prízemnú strelu k pravej tyči musel vyraziť na rohový kop brankár Norimbergu Mathenia.
     
    53
    Mathenia chytil i center Götzeho z ľavej strany. Domáci brankár je zatiaľ asi mužom zápasu.
     
    54
    Domáci sa prvýkrát v druhom polčase tiež dostali ku kombinácii na útočnej polovici, hostia sú ale pripravení v obrane.
     
    55
    A po faule Kuba v hlavičkovom súboji strácajú domáci loptu.
     
    56
    Hre hostí ale dnes jednoducho chýba priamočiarosť. Borussia si posúva loptu zo strany na stranu, ale zrýchlenie smerom dopredu u nej jednoducho nie je.
     
    57
    Diallo súčasne podrazil a trafil rukou do tváre Pereiru. Faul obrancu Borussie znamená loptu pre Norimberg.
     
    59
    Po rohovom kope z pravej strany sa lopta veľmi nebezpečne odrazila od nôh niekoľkých hráčov pred bránou, až ju do bezpečia svojich rukavíc definitívne skryl brankár Dortmundu Bürki.
     
    60
    Domáci sa veľmi pekne prekombinovali stredom poľa, Valentiniho prienik k šestnástke Borussie ale zastavil rezolútnym odkopom lopty na tribúnu Zagadou.
     
    61
    Kubo zasiahol lakťom do tváre Wolfa. Hlavný rozhodca to i tentokrát rieši bez kariet, zatiaľ nevytiahol v zápase ani jednu.
     
    62
    Guerreiro sa presadil na pravom krídle a prihrávkou za obranu hľadal Götzeho, tomu ale loptu odkopol tesne pred streleckým zakončením Ewerton.
     
    63
    Götze si potiahol loptu na hranici šestnástky a prízemnou strelou tesne minul domácu bránu.
     
    63
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Maximilian Philipp, prichádza Paco Alcácer.
     
    64
    Diallov center zľava preletel na opačnú stranu ku Guerreirovi, ktorý po obrannom zákroku Kuba získal rohový kop pre Dortmund.
     
    65
    Götze s Guerreirom ho rozohrali na krátko, Guerreirov center ale bez problémov chytil domáci brankár Mathenia.
     
    66
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Adam Zreľák, prichádza Mikael Ishak.
     
    66
    Strely: 6:13
     
    68
    Dortmund stále kombinuje na polovici domácich, stále ale neprichádza strelecké zakončenie.
     
    69
    Mathenia chytil Diallov center, svoj výkop ale poslal do autu, čím okamžite vrátil hosťom loptu.
     
    70
    Všetci hráči Norimbergu boli veľmi hlboko vo vlastnej obrane, po zisku tak museli veľmi rýchlo vyštartovať dopredu. Prihrávka na pravé krídlo na Pereiru ale nebola presná a skončila v aute.
     
    72
    Domáci získali loptu a nikam sa neponáhľajú. Brankár Mathenia si prihráva loptu s obrancami...
     
    73
    ... a následne poslal odkop do autu. Brankár domácich tak znovu odovzdal loptu hosťom.
     
    74
    Sanchov center sprava odvrátila domáca obrana rezolútne až k brankárovi Dortmundu Bürkiho. Od neho musí začínať ďalší útok hostí.
     
    75
    Pereira spadol po súboji s Diallom pred pokutovým územím Dortmundu, hlavný rozhodca ale necháva hru pokračovať. Tá pokračovala centrom Wolfa na Alcácera, španielsky útočník ale poslal loptu hlavou mimo domácu bránu.
     
    77
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Eduard Löwen, prichádza Robert Bauer.
     
    78
    Diallo sa snažil prekľučkovať po ľavom krídle, nepodarilo sa mu to však a následný Guerreirov center rabonou chytil bez problémov Mathenia.
     
    79
    Tentokrát sa mu rozohrávka podarila výrazne lepšie, Ishak ale v hlavičkovom súboji fauloval Weigla.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Jacob Bruun Larsen.
     
    81
    Bruun Larsen sa hneď zapojil do hry, keď si nabiehal na Diallovu kolmicu, o loptu ale pri pokuse o kľučku prišiel. Veľmi rýchlo sa ale po nepresnom nákope na Ishaka k hosťom vrátila.
     
    82
    Hostia začínajú byť frustrovaní nepriaznivým vývojom zápasu. Guerreiro úplne zbytočne podrazil pri napádaní Bauera.
     
    83
    Mathenia sa samozrejme nikam neponáhľal pri rozohrávke po tomto faule, hlavný rozhodca ale dnes žlté karty jednoducho nevyťahuje.
     
    84
    Götze posielal z pravej strany strieľaný center do šestnástky Norimbergu, ten ale odkopol Mühl. Hráči Norimbergu už začínajú byť zjavne čoraz unavenejší.
     
    85
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Juja Kubo, prichádza Federico Palacios.
     
    86
    Alcácer si skvele nabehol na nákop Weigla z vlastnej polovice a prvým dotykom obišiel obrancu. Strelou cez obrancu následne tesne minul Matheniovu bránu a ani dobiehajúci Bruun Larsen už nedokázal loptu doraziť do odkrytej brány.
     
    87
    Bruun Larsen strelil gól, ten ale neplatí! Krásna kombinácia hostí na jeden dotyk skončila kolmou prihrávkou na Alcácera. Jeho zakončenie vyrazil brankár Mathenia k Bruunovi Larsenovi, ktorý loptu dorazil do prázdnej brány. Alcácer ale stál v dobe prihrávky v ofsajde a verdikt hlavného rozhodcu potvrdil i videorozhodca.
    87. Jacob Bruun Larsen (DOR)
     
    88
    Žltú kartu za zdržovanie hry dostáva brankár Christian Mathenia (1. FC Norimberg).
     
    89
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre Ishaka v hlavičkovom súboji dostáva Axel Witsel (Borussia Dortmund).
     
    90
    Pereira leží na trávniku s kŕčmi. Spoluhráči sa mu snažia pomôcť.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+2
    Hostia sú i v nadstavenom čase natlačení pred šestnástkou Norimbergu, v ktorej sú už takmer všetci domáci hráči. Hrotový útočník Ishak je tesne pred polkruhom pred pokutovým územím.
     
    90+3
    Hostia sa snažili zrýchliť svoju hru, Götzeho center ale odkopol Leibold na rohový kop.
     
    90+4
    Center z rohu odvrátila domáca obrana dopredu a domáci prešli do rýchleho protiútoku. Po nepresnej prihrávke na Ishaka ale o loptu prišli.
     
    90+5
    Posledná šanca Dortmundu prišla po rohovom kope, Zagadou ale poslal hlavou loptu nad bránu domácich.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Norimberg prekvapivo remizoval s lídrom z Dortmundu 0:0 a získal cenný bod do boja o záchranu. V druhom polčase sa domáci zamerali výhradne na totálnu obranu a až na ojedinelé možnosti nepustili hostí vôbec k ničomu. Dortmund dnes predviedol smerom dopredu veľmi slabý výkon a len potvrdil, že sa v posledných zápasoch trápi. Hostia síce mali jasnú prevahu, úplne im ale chýbala priamočiarosť a ochota zvádzať tvrdé súboje v šestnástke, takže ani nemali z čoho streliť gól. Po tretej ligovej remíze za sebou sa tak náskok Dortmundu pred Bayernom znížil už len na tri body. Norimberg zostáva na poslednom mieste, o bod sa ale priblížil Stuttgartu na barážovej 16.pozícii i Augsburgu na nezostupovej 15. priečke.
     
    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 2:6. Strely mimo: 3:7. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:9.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:34:09)

    Michal Sadlek

    Góly:

    Karty:   88. Mathenia (NUR) – 89. Witsel (DOR)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 3:7. Rohy: 3:11. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:9.
    1. FC Norimberk: Mathenia – Valentini, Mühl, Ewerton, Leibold – Matheus Pereira, Behrens (C), Petrák, Löwen (77. Bauer) – Kubo (85. Palacios), Zreľák (66. Ishak).
    Náhradníci: Bredlow – Jäger, Bauer, Kerk, Erras, Ishak, Palacios.

    Borussia Dortmund: Bürki – M. Wolf, Weigl, A. Diallo, Zagadou – Delaney (80. Bruun Larsen), Witsel – Sancho, M. Götze (C), Guerreiro – Philipp (63. Alcácer).
    Náhradníci: Hitz – Hakimí, Schmelzer, Toprak, Dahoud, Alcácer, Bruun Larsen.

    Rozhodca: Osmers – Kempter, Neitzel-Petersen