Poprad – Miškovec 2:1 (kon.) | Nitra – Žilina 3:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:0 (kon.)
B. Bystrica – Detva 7:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 3:2 (4:3 po s.n.) | Budapešť – Košice 3:1 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
HC MIKRON Nové Zámky
Nedeľa 17.02.2019, 17:00 • Titan aréna • Tipos Extraliga (SR) • 52. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítame vás pri sledovaní nedeľnajšieho hokejového zápasu 52. kola Tipsport ligy, v ktorom domáci tím MHK 32 Liptovský Mikuláš privíta na vlastnom štadióne MHC Mikron Nové Zámky. Zápas sa začína o 17:00.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš
    Liptáci svoj posledný zápas odohrali na ľade Nitry. Stav zápasu otvoril v šiestej minúte Lantoši z trestného strielania. V druhej tretine domáci odskočili svojmu súperovi na rozdiel dvoch gólov zásluhou Majdana. Pol minúty po začiatku záverečného dejstva už domáci rozdielom troch gólov po presnom zásahu Branisla Rapáča. V 48. minúte sa Liptovskému Mikulášu podarilo znížiť, keď gól strelil Róbert Huna, no domáci si svoje víťazstvo s prehľadom postrážili a na konečných 4:1 ešte kozmeticky pred záverom stretnutia upravil Buček. MHK 32 je v tabuľke na jedenástom mieste s 52 bodmi.
    Skóre: 122:166
    Najproduktívnejší hráč: Róbert Huna (19+15)


    MHC Mikron Nové Zámky
    V 51. kole odohral zápas na súperovom ľade proti Miškovcu. Nové Zámky išli do vedenia už v štvrtej minúte po Šimunovom góle v presilovej hre. Ďalšieho gólu sa diváci dočkali až v druhej tretine, keď domácej tribúny rozjasal Láda a vyrovnal stav stretnutia. Zápas napokon rozodli až samostatné nájazdy, v ktorých boli úspešnejší hostia. Rozhodujúci nájazd premenil Pospíšil a postaral sa tak o víťazstvo svojho tímu. Nové Zámky sú v tabuľke na šiestom mieste s 92 bodmi.
    Skóre: 141:123
    Najproduktívnejší hráč: Adam Zbořil (19+15)

    Posledný vzájomný zápas:
    MHC Mikron Nové Zámky – MHK 32 Liptovský Mikuláš 2:5 (1:2, 0:0, 1:3)
    Góly: 5. H. Ručkay (Dundáček, Zbořil), 60. Jurík (Ordzovenský, H. Ručkay) – 15. Ro. Huna (Uram, Kriška), 15. Uram (J. Sukeľ, Tamáši), 45. Žiak (Uhrík), 50. Varga (Piatka, Mezovský), 57. Lištiak (Žiak, Uhrík)
    Vylúčenia: 3:5
    Strely: 29:22
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Šimko – Kurali, Suchý, Nádašdi, Nemec, Bača, Mezovský, Fereta, Droppa – Nechaj, Ro. Huna, Ri. Huna – J. Sukeľ, Oško, Uram – Žiak, Tamáši, Vybíral – Števuliak, Piatka, Uhrík

    HC Mikron Nové Zámky: Košarišťan – Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Kudla, Hatala, Andersons, Henderson – Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Šimun, Urban, Bajtek – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Rogoň, Fábry, Ondrušek

    Rozhodca: Babic, Orolin – Vincze, Šoltés.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:15
    Hneď v úvode stretnutia sú v útočnom pásme hostia, ale domáci ich vytláčajú k mantinelu.
     
    01:05
    Ďalšiu útočnú snahu Nových Zámkov zastavil rozhodca kvôli ofsajdu.
     
    01:30
    Liptáci naskočili do zápasu veľmi pasívne a puk na svojich hokejkách ešte udržať nedokázali.
     
    02:02
    Vybíral vybojoval puk za bránou hostí a snažil sa nájsť dobre postaveného Tamášiho. Hostia puk zachytili a poslali mimo nebezpečenstva.
     
    02:39
    Vhadzuje sa v strednom pásme. Buly vyhrali hostia a okamžite puk nahodili do útočného pásma. V rohu klziska boli ale Liptáci aktívnejší a puk dokázali vybojovať na svoje hokejky.
     
    03:18
    Buly po Šimkovej ľavici. Nové Zámky sa v útočnom pásme neudržali. Liptáci puk vyhodili cez všetky čiary aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    03:59
    Hostia domácich veľmi dobre napádajú a tí majú problém dostať sa cez obrannú modrú čiaru.
     
    04:29
    Ďalšie zakáané uvoľnenie domácich. Vhadzovať sa bude pred Šimkom. Pri puku zostali opäť hostia, no v útočnom pásme nič nevymysleli a do rýchleho protiútoku sa dostal Róbert Huna. Jeho zakončenie z dobrej pozície Košarišťan vyrazil na ochrannú sieť.
     
    05:44
    Po presnej Nádašdiho prihrávke sa do protiútoku teraz dostal Tamáši, no jeho prudké zakončenie letelo tesne vedľa brány NOvých Zámkov.
     
    06:58
    Ručkay sa ocitol s pukom medzi kruhmi a do šance prihral veľmi dobre postavenému Juríkovi. Jeho zakončenie z ľavého kruhu Šimko chytá a hra sa prerušuje.
     
    07:30
    Richard Huna vybojoval puk v útočnom pásme a dostal sa do dobrej streleckej pozície. Jeho strelu Košarišťan vyrazil pred seba, no domáci sa k dorážke nedostali a hostia puk poslali do stredného pásma.
     
    08:36
    Tentokrát puk v útočnom pásme vybojoval Žiak a dostal sa až medzi kruhy. Mal dostatok času na zakončenie, no jeho strelu vo veľkej príležitosti Košarišťan vyrazil do rohu klziska.
     
    10:04
    Uhrík sa dostal s pukom do útočného pásma a spoza brány prihral na modrú čiaru Bačovi. Jeho strelu brankár vyrazil a pr puku sú teraz hostia.
     
    10:42
    Liptáci po nevydarenej prvej päťminútovke zvýšili aktivitu a začínajú sa dostávať do sľubných príležitostí.
     
    11:54
    Tažký puk si v strednom pásme spracoval Vybíral. Jeho strelecký pokus z ľavého kruhu minul bránu Nových Zámkov.
     
    12:54
    Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Liptovského Mikuláša. Domáci vyhrali buly, ale po nepresnej prihrávke sa v útočnom pásme dlho neohriali.
     
    13:08
    Ďalšie vhadzovanie pred Košarišťanom. Puk sa dostal na modrú čiaru ku Nádašdimu, ten zaváhal a jeho nahodený puk napokon skončil len v rohu klziska.
     
    13:34
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Zbořil – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    13:46
    LIptáci si v útočnom pásme nerozumeli a hosťom sa poradilo puk vyhodiť cez všetky čiary.
     
    14:09
    Hostia majú puk na svojich hokejkách a zbierajú cenné sekundy.
     
    14:34
    Liptáci vyhrali buly v útočnom pásme, ale Hruška perfektne do ich prihrávky strčil hokejku a hru vytlačil do stredného pásma.
     
    14:58
    Domácim sa presilová hra vôbec nedarí a bránu Košarišťana ešte neohrozili.
     
    15:34
    Hostia v plnom počte.
     
    16:27
    Puk v strednom pásme zachytil Zbořil. Dostal sa s ním až medzi kruhy, no jeho zakončenie v obrovskej šanci Šimko likviduje.
     
    17:24
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Števuliak – 2 min., vrazenie na mantinel + 10 min. osobný trest, vrazenie na mantinel).
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Urban – 2 min., údery).
     
    18:07
    Pekná individuálna akcia Pospíšila, ktorý sa natlačil až pred Šimka, no ten jeho zakončenie chytá a hra sa prerušuje.
     
    19:00
    Liptáci sú s pukom za bránou a obidve mužstvá striedajú.
     
    19:12
    Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Nových Zámkov. Domáci buly vyhrali, ale hostia im puk odobrali a v pokoji môžu rozohrávť. O chvíľu sa končí vylúčenie obidvoch hráčov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Do zápasu naskočil aktívnejšie hosťujúci tím, no vyloženú šancu na skórovanie si nevypracoval. Liptáci postupne zvyšovali aktivitu a začali sa dostávať do dobrých streleckých príležitostí. Ani jeden z tímov skórovať v prvej tretine nedokázal a na prvý gól stretnutia si tak diváci budú musieť ešte počkať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:37
    Prihrávku medzi kruhy dostal Jurík, ktorý z prvej vystrelil, no Šimko bol pozorný a puk vyrazil do rohu klziska.
     
    21:11
    V protiútoku sa ocitol Adam Nechaj, ktorý z uhla prudko vystrelil. Košarišťan puk vyrazil a k puku sa dostávajú hostia.
     
    22:04
    Útočnú snahu Nových Zámkov rozhodca zastavil pre ofsajd a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Pri puku zostali hráči Nových Zámkov a okamžite ho nahodili do útočného pásma. Liptákom sa ho podarilo zachytiť a v pokoji môžu rozohrávať spoza brány.
     
    23:20
    Aj druhú tretinu začali aktívnejšie Nové Zámky, no okrem Juríkovej strely sa do príležitosti zatiaľ dostať nevedia.
     
    24:17
    Róbert Huna sa takmer ocitol v úniku sám proti Košarišťanovi, ale na poslednú chvílu obrana hostí zakročila a od puku ho odtlačila.
     
    24:45
    Medzi kruhy dostal teraz puk Richard Huna, ale jeho zakončenie vo veľkej príležitosti bolo veľmi nepresné a letelo vysoko nad bránu.
     
    25:50
    Pospíšil krížnou prihrávkou našiel Štraucha v útočnom pásme, ktorý sa pokúsil o strelu spoza obrancu. Jeho zakončenie bolo nepresné a puk skončil v rohu ľadovej plochy.
     
    26:24
    Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Liptovského Mikuláša. Domáci buly vyhrali, ale nahodený puk Droppu hostia zblokovali a ten skončil na ochrannej sieti.
     
    26:31
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Fábry – 2 min., podrazenie).
     
    26:42
    Po vhadzovaní sa puk dostal na modrú čiaru na hokejku Adama Nechaja. Jeho prudká strela nerobila Košarišťanovi problémy a hostia puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    27:51
    Domáci sa ni v tejto presilovej hre nevedia udržať v útočnom pásme a Nové Zámky puk držia v dostatočnej vzdialenosti od svojej brány.
     
    28:17
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Pekná individuálna akcia v presilovej sa končí gólom. JAKUB SUKEĽ si prebral puk a blafákom prekonáva Košarišťana. Lptáci vedú 1:0. Bez asistencií.
     
    29:01
    Vybíral medzi kruhy perfektne nabil Žiakovi. Ten z prvej prudko vypálil. Košarišťanovi puk vypadol, no hostia ho dokázali poslať mimo ohrozenia brány.
     
    29:32
    Rýchly akcia domácich. Róbert Huna dokorčuľoval puk v útočnom pásme a okamžite ho poslal pred bránu, kde už bol pripravení Nechaj. Ten nezakočnil ideálna a Košarišťan puk poslal mimo nebezpečentva.
     
    30:27
    Na druhej strane sa v protiútoku ocitol Ondrušek, ktorý však ani na dvakrát nedokázal prekonať Šimka, ktorý puk chytá a hru prerušuje.
     
    31:08
    Vhadzovať sa bude pred brankárom hostí. Róbert Huna vyhral buly a okamžite prudko vypálil. Košarišťan vytiahol parádny zákrok a puk dokázal vyraziť.
     
    31:41
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme. Pospíšilvystrelil od modrej čiary a Šimko puk vyrazil len pred seba. Nové Zámky sa k dorážke nedostali a Liptáci puk vyhodili.
     
    32:27
    Obrovská príležitosť domácich. Jakub Sukeľ bol v rýchlom protiútoku a na druhej strane mal Vybírala, na ktorého nasmeroval prihrávku. Vybíral netrafil puk ideálne a nepodarilo sa mu ohroziť bránu hostí.
     
    34:22
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Ri. Huna – 2 min., držanie).
     
    34:24
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme, ale Liptáci ich rýchlo napádali a podarilo sa im puk vybojovať. Nové Zámky sa po puk musia vrátiť do vlastného pásma.
     
    35:05
    Hostia pekne kombinujú v útočnom pásme, no k strele sa zatiaľ neodhodlali.
     
    35:33
    Liptáci napokon dokázali svojmu súperovi puk vypichnúť a vyhodili ho cez všetky čiary.
     
    35:52
    Vhadzuje sa po Šimkovej ľavici. Hostia ostali v útočnom pásme a môžu pokračovať v tlaku na bránu LIptovsého Mikuláša.
     
    36:22
    Domáci v plnom počte.
     
    37:10
    Puk pred bránu dostal Ondrušek. Pod tlakom protihráča sa mu z otočky podarilo vystreliť, no napokon triafa iba tyčku Šimkovej brány.
     
    38:14
    V útočnom pásme boli teraz hostia, ale opäť to bolo bez strely na bránu a Liptáci sa dokázali ubránť a puk vyhodiť.
     
    39:02
    Tak toto bola obrovská príležitosť domácich. Nechaj bol v protiútoku a pred bránou našiel osamoteného Róberta Hunu. Ten triafa len tyčku brány hostí.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina mala podobný priebeh ako úvodná. Hostia začali aktívnejšie, no do gólovej príležitosti sa nedostali. Liptáci postupne zvyšovali aktivitu, ktorá napokon vyústila v úvodný gól stretnutia, keď sa v presilovej hre presadil Jakub Sukeľ. Do tretej tretiny tak Liptáci naskočia s najtesnejším jednogólovým náskokom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:00
    V úvode záverečného dejstva mohli diváci vidieť zatiaľ veľké množstvo nepresností. Hrá sa z jednej strany na druhú, bez ucelenej akcie.
     
    41:39
    Hatala sa dostal s pukom do útočného pásma a spoza obrancu vystrelil. Šimko s problémami puk vyrazil do rohu klziska a domáci hráči puk vyviezli do útočného pásma, kde sa ho ujali opäť hráči Nových Zámkov.
     
    42:25
    Do útoku mal našliapnuté Jakub Sukeľ. Jeho útočné snaženie bolo zastavené už na modrej čiare, kde ho obrancovia obrali o puk.
     
    43:05
    Vhadzovať sa bude po pravici brankára Košarišťana. Hostia buly vyhrali ale neprensou prihrávkou zapríčinili zakázané uvoľnenie a tak sa bude opäť vhadzovať pred Košarišťanom. Tentokrát vyhrali buly Liptáci, ale k ohrozeniu brány hostí sa dostať nedokázali.
     
    44:22
    Kuraliho nahodený puk od modrej čiary nikto pred bránou Nových Zámkov tečovať nedokázala tak skončil len v rohu klziska a hostia ho vyviezli do stredného pásma.
     
    45:50
    Hostia vyhrali buly v útočnom pásme. Rogoň z rohu klziska prihral pred bránu Hruškovi, ktorý z prvej zakončoval. Puk netrafil ideálne a Šimko ho bez problémov schoval do lapačky.
     
    46:47
    Za bránou Liptovského Mikuláša zostáva na ľade ležať Zbořil, hra sa prerušujje.
     
    46:47
    Pomaly sa už dvíha z ľadu, v hre sa môže pokračovať.
     
    47:14
    Bajtek sa dostal do útočného pásma a prudko strelou sa pokúsil prekonať Šimka. Ten bol pozorný, puk chytil a hra sa prerušuje.
     
    47:56
    Vhadzovť sa bude pred Šimkom. Pri puku zostali domáci, ktorý sa okamžite vybrali na útočný výlet, no na červenej čiare o puk veľmi rýchlo prišli.
     
    50:00
    Hostia začali zvyšovať aktivitu, ale ich strelecké pokusy sú zatiaľ častokrát nepresné.
     
    50:30
    Nové Zámky vyhrali buly v útočnom pásme. Liptáci ich okamžite vytlačili k mantinelu a Fábryho zakončenie od modrej čiary Šimko chytá do lapačky.
     
    51:10
    Jurík v obrovskej práležitosti. Medzi kruhmi mal dostatok času na zakončenie, no Šimko dokázal aj túto veľkú príležitosť na vyrovnanie zneškodniť.
     
    52:22
    Domáci majú v posledných minútach veľké problémy v obrannej tretine, ale zatiaľ nedovolili svojmu súperovi vyrovnať.
     
    53:23
    Útočnú aktivitu hostí prerušil až rozhodca, ktorý odpískal ofsajd po tom, čo Novákovi utiekol puk za modrú čiaru.
     
    54:05
    Liptáci sa po dlhej dobe oslobodili a zbierajú cenné sekundy v útočnom pásme. Vyzerá to, že domáci sa budú snažiť udržať stav zápasu nezmenený až do konca duelu.
     
    56:05
    Do rýchleho útoku sa vybral Štrauch. Jeh strela spomedzi kruhov bola veľmi nepresná. Hostia zostávajú v útočnom pásme.
     
    56:23
    Vhadzuje sa po Šimkovej ľavici. HOstia vyhrali buly a aj naďalej zostávajú v útočnom pásme.
     
    56:52
    Liptáci teraz svojmu súperovi nestíhajú, no Nové Zámky sa aj napriek tomu nevedia dostať do gólovej príležitosti.
     
    58:00
    Hostia stále v útočnom pásme, no príiš si prihrávajú len popri mantineloch. Liptáci sa dobre bránia a často prerušujú hru.
     
    58:40
    Hatalov nahodený puk pred bránou nikto netečoval a domáci tak v pokoji mohli vyhodiť puk aspoň do stredného pásma.
     
    59:08
    Oddychový čas domácich.
     
    59:26
    Po zakázanom uvoľnení sa bud vhadzovať v obrannom pásme Nových Zámkov..Hostia vyhrali buly a okamžite sa vracajú do útočnej tretiny.
     
    Koniec zápasu.
     
    Liptákom sa napokon podarilo udržať jednogólový náskok až do konca stretnutia. O osude stretnutia tak v druhej tretine jediným gólom rozhodol Jakub Sukeľ a získal pre svoj tím cenné body. Týmto sa s vami lúčim a prajem pekný zbytok večera. (19:20:04)

    Michael Hruška


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 29. J. Sukeľ


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Šimko – Kurali, Suchý, Nádašdi, Nemec, Bača, Mezovský, Fereta, Droppa – Nechaj, Ro. Huna, Ri. Huna – J. Sukeľ, Oško, Uram – Žiak, Tamáši, Vybíral – Števuliak, Piatka, Uhrík
    HC MIKRON Nové Zámky: Košarišťan – Zaťko, Hain, Novák, Ordzovenský, Kudla, Hatala, Andersons, Henderson – Jurík, Zbořil, H. Ručkay – Šimun, Urban, Bajtek – Štrauch, Hruška, Pospíšil – Rogoň, Fábry, Ondrušek

    Rozhodca: Babic, Orolin – Vincze, Šoltés