Frankfurt – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Leverkusen – Düsseldorf 2:0 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
1:1 (1:0)
Borussia Mönchengladbach
Nedeľa 17.02.2019, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:30:12)
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 3:5. Strely mimo: 4:6. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 12:8.
     
    Mönchengladbach bol dnes lepší a aktívnejší, vo Frankfurte ale vybojoval len jeden bod. V prvej polovici druhého polčasu sa hral výborný futbal zo strany na stranu, v ktorom ale gól nepadol. V druhej časti už dostali hostia domácich pod tlak a okrem vyrovnania mohli v závere i strhnúť víťazstvo na svoju stranu, predovšetkým záverečná Drmićova šanca volala po góle. Ani oni, ani domáci, ale druhý gól nepridali, a tak si dnes oba tímy body rozdelili. Frankfurt je tak po štvrtej remíze za sebou na priebežnom šiestom mieste, o zhruba polhodinu sa ale začne zápas Leverkusenu, ktorý sa prípadnou výhrou môže dostať pred Eintracht. Mönchengladbach nedokázal druhýkrát za sebou zabodovať naplno a na druhý Bayern stratil v priebehu dvoch kôl 5 bodov.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hostia ale ešte mohli rozhodnúť! Wendt našiel krásnym centrom do šestnástky úplne ideálne Drmića, ktorý ale z voleja poslal loptu nad bránu Trappa.
     
    90+3
    Za veľkého piskotu domácich fanúšikov prebieha ďalšia kombinácia hostí. I keď ... nazvať ju kombináciou je asi veľmi odvážne, Ginter a Elvedi si totiž asi minútu prihrávali na vlastnej polovici.
     
    90+1
    Zakaria už odkríval za autovú čiaru s pomocou lekárov Mönchengladbachu, hra tak môže pokračovať.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Na zemi leží Zakaria, ktorý sa pri jednom z obranných súbojov zranil.
     
    90
    Ani hostia sa nikam neponáhľajú. Loptu držia pred vlastným pokutovým územím, odkiaľ neprišiel zatiaľ žiaden nákop smerom dopredu.
     
    89
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sébastien Haller, prichádza Gonçalo Paciência.
     
    88
    Už však majú loptu pod kontrolou domáci, ktorí sa nikam neponáhľajú. Prihrávky prebiehajú predovšetkým medzi obrancami na vlastnej polovici.
     
    86
    Domáci ale hrajú teraz v obrane omnoho pozornejšie a hostí svojim presingom vytláčajú až na ich polovicu.
     
    85
    Hostia sa vyrovnávajúcim gólom neuspokojili a chcú tento zápas vyhrať. Preto pokračujú v tlaku a kombinácii na útočnej polovici.
     
    84
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Ante Rebić, prichádza Luka Jović.
    82. Denis Zakaria (MNC) - 1:1
     
    82
    Mönchengladbach dal gól!

    Hostia sa dočkali a je vyrovnané! Strobl prihral pred šestnástku DENISOVI ZAKARIOVI, ktorý si skvelým prvým dotykom posunul loptu medzi Hasebeho a N'Dicku a strelou po zemi z hranice pokutového územia prekonal Trappa. Ten asi pri tomto góle úplne čisté svedomie mať nebude...
     
    81
    Tlak hostí sa v posledných minútach zvyšuje. Pléa skúšal prihrať Hazardovi, lopta sa ale od domácich obrancov odrazila ku Zakariovi, ktorého pokus zablokoval Hasebe.
     
    80
    Hazard našiel vynikajúcim centrom na zadnú tyč Drmića, ktorý ešte v sklze dokázal usmerniť loptu na bránu. Trapp, ktorému šla táto strela do protipohybu, ešte dokázal pravou nohou zasiahnuť a loptu zastavil.
     
    79
    Striedanie Fernandesa bolo vynútené, domáci kapitán sa totiž v jednom zo súbojov v strede poľa zranil. Rebić navyše leží na zemi s kŕčmi.
     
    78
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Gélson Fernandes, prichádza Jetro Willems.
     
    78
    Hostia minuli už všetky svoje striedania narozdiel od domácich, ktorí nimi zjavne chcú trochu natiahnuť čas v závere zápasu.
     
    77
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Christoph Kramer, prichádza Tobias Strobl.
     
    76
    N'Dicka udržal loptu v súboji s Hazardom, hostia ale naďalej napádajú veľmi vysoko rozohrávku domácich.
    75. Ante Rebić (FRN)
     
    75
    Haller vyhral hlavičkový súboj a predĺžil center za seba na Rebića, ktorý ale sám pred Sommerom neuspel. Bránu švajčiarskeho brankára hostí strelou po zemi tesne minul.
     
    74
    Žltú kartu za zdržovanie hry dostáva Jonathan de Guzmán (Eintracht Frankfurt).
     
    73
    Lopta sa prihrávkami dozadu dostala až k brankárovi Trappovi, ktorý ale dokázal úspešne rozohrať.
     
    72
    Haller si spracoval ťažký nákop z vlastnej polovice, netrúfol si ale na prienik cez obrancov Gladbachu a namiesto toho založil postupný útok domácich.
     
    70
    Drmić vybojoval už takmer stratenú loptu pri bránkovej čiare a získal pre hostí rohový kop. Po ňom sa prekľučkoval cez Hasebeho a Fernandesa Hazard, tesne pred streleckým zakončením mu ale loptu odkopol Hinteregger.
     
    69
    De Guzmán hľadal centrom na zadnú tyč Hintereggera, nákop bol ale privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území Mönchengladbachu a skončil za bránkovou čiarou.
     
    68
    Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Kostića dostáva Christoph Kramer (Borussia Mönchengladbach). Domáci budú mať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    67
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Florian Neuhaus, prichádza Josip Drmić.
     
    67
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Patrick Herrmann, prichádza Alassane Pléa.
     
    66
    Žltú kartu za taktické podrazenie prenikajúceho Stindla dostáva Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt).
     
    66
    Da Costa sa po prihrávke Rebića uvoľnil na pravej strane, prihrávkou do druhej vlny ale minul všetkých nabiehajúcich hráčov domácich. Tí musia znovu okamžite bežať späť.
     
    65
    Na opačnej strane zablokoval center da Costu z pravej strany na rohový kop Wendt.
     
    64
    Rýchly protiútok hostí zastavil Neuhaus, ktorý loptu zbytočne dlho držal pred šestnástkou domácich a namiesto prihrávky na nabiehajúceho Herrmanna tak o loptu prišiel.
     
    63
    Loptu už majú pod kontrolou hostia, ktorí kombinujú na útočnej polovici. Domáci sú však zoradení pred svojim pokutovým územím a nedávajú hosťom priestor na kolmé prihrávky.
     
    62
    Rebić získal loptu v strede poľa a uvoľnil prihrávkou na pravú stranu de Guzmána, ktorý ale nedokázal cez Wendta nacentrovať do šestnástky hostí.
     
    60
    V týchto chvíľach sledujeme skutočne výborný futbal zo strany na stranu, ani jeden z tímov ale nedokázal navýšiť gólový stav dnešného zápasu, a tak je rozdielovým stále gól da Costu z nadstaveného času prvého polčasu.
     
    59
    Po rohovom kope domácich leží na zemi v pokutovom území da Costa, do ktorého vrazil Kramer. Rozhodca ale nechal pokračovať v hre a výsledkom bol bleskový protiútok Gladbachu. Na jeho konci bola zablokovaná strela Hazarda.
     
    58
    A tento tlak Gladbachu konečne ukončil brankár Eintrachtu Trapp, ktorý chytil center z pravej strany.
     
    57
    Center z rohu si spracoval na zadnej tyči Kramer, ktorý namieril k pravej tyči. Tam jeho pokus zablokoval de Guzmán na ďalší rohový kop.
     
    56
    Po chybičke v domácej obrane sa dostal k strele z voleja Wendt, jeho strelu Trapp vyrazil na rohový kop.
    55. Filip Kostić (FRN)
     
    55
    Na opačnej strane sa po peknej akcii na jeden dotyk dostal k zakončeniu z ľavej strany Kostić, Elvedi jeho strelu na poslednú chvíľu nadvihol nad bránu.
     
    54
    Hazard si narazil na pravom krídle loptu s Johnsonom a následne poslal prízemný center do šestnástky, ktorý kvôli jemnému teči Hintereggera minuli Stindl i Herrmann. To bola nádejná možnosť...
     
    53
    Hazardov prienik po pravej strane nebol úspešný, k lopte sa však dostal Herrmann, ktorého center zrazil na rohový kop N'Dicka.
     
    52
    Začiatok druhého polčasu nemá ani zďaleka také tempo, ako prvý polčas. Kostićov center zablokoval Wendt, ktorý založil protiútok hostí.
     
    51
    Hosťom sa ale nevydarila rozohrávka a loptu v podstate odovzdali domácim. Da Costov nákop však chytil brankár Gladbachu Sommer.
     
    50
    Center z rohu ale bez väčších problémov odvrátila obrana hostí do bezpečia. Pri opakovanom centri da Costu bol de Guzmánovi odpískaný ofsajd.
     
    49
    Rebić sa snažil prihrávkou na pravú stranu uvoľniť de Guzmána, prihrávka ale šla domácemu záložníkovi na päty. Do pokutového územia následne prenikol de Guzmán, Ginter mu ale loptu odkopol na rohový kop.
     
    48
    Našťastie pre hostí sa ale vracia do hry. Tá medzitým pokračovala kombináciou hostí na vlastnej polovici.
     
    47
    Kramer bez cudzieho zavinenia zle došliapol a musí byť ošetrený.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:32.
     
    Mönchengladbach bol v prvom polčase aktívnejší a mal viac gólových príležitostí, ani jednu z nich ale nedokázal využiť a pykal za to. V úplnom závere prvého polčasu, po poslednom rohovom kopu domácich, totiž strelil gól da Costa a hostia tak budú musieť v druhom polčase doháňať jednogólové manko. Uvidíme teda, či hostia v druhom polčase zlepšia svoju efektivitu streľby a dokážu tento zápas otočiť.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
    45+1. Danny da Costa (FRN) - 1:0
     
    45+1
    Frankfurt dal gól!

    Domáci strieľajú hosťom gól do šatne! Rohový kop rozohrali domáci na krátko a spoza šestnástky vystrelil de Guzmán. Ten ale trafil svojou strelou DANNYHO DA COSTU, ktorý si loptu posunul a zblízka i so šťastím poslal od vybiehajúceho Sommera loptu do brány.
     
    45
    Ďalší nákop odkopol pred Rebićom na rohový kop Elvedi.
     
    44
    Da Costa hľadal nákopom z vlastnej polovici Hallera, pred ním ale loptu odkopol do autu Johnson. Domáci zostávajú pri lopte.
     
    43
    Ďalší Hazardov center, tentokrát z hry a z ľavej strany, odkopol Hasebe. Hostia sú na konci prvého polčasu aktívnejší a radi by odišli do kabín s polčasovým náskokom.
     
    42
    Hazardov center odhlavičkoval do bezpečia Hinteregger. Lopta sa postupne dostala až k brankárovi hostí Sommerovi.
     
    41
    Herrmann kľučkoval na pravej strane a Kostićovi už s ním asi došla trpezlivosť, pretože ho sotil na zem. Ďalší priamy kop pre hostí.
     
    40
    Kostić vystrelil po zemi zo strednej vzdialenosti a Sommer musel rýchlo na zem, aby tento pokus vyrazil.
     
    39
    Hazardov center vyboxoval Trapp, ešte predtým ale bol faulovaný Hinteregger. Domácí získavajú loptu.
     
    38
    Kostić skvele nacentroval medzi domácich obrancov, Haller ale v záklone nedokázal namieriť presnejšie a hlavičku domáceho útočníka tak chytil brankár hostí Sommer.
     
    37
    Strely: 2:7
     
    36
    Hostia sa pokúsili o rýchly protiútok, Stindlovi ale lopta pri spracovaní odskočila a dostal sa k nej Hinteregger.
     
    35
    Na opačnej strane získali domáci rohový kop, ktorý ale obrana hostí bez problémov odvrátila do bezpečia.
     
    34
    Hazardov center letel na zadnú tyč, kde ho hlavou predlžil Ginter na Neuhausa a ten loptu len jemne tečoval k ľavej tyči. Trapp sa stihol presunúť a Neuhausovo zakončenie chytil.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt), ktorý prišiel neskoro do súboja s Hazardom a sklzom trafil jeho členok. Ďalší priamy kop pre hostí.
     
    31
    Hazardov center z priameho kopu bez väčších problémov chytil brankár Eintrachtu Kevin Trapp.
     
    30
    Dnešný kapitán Frankfurtu Fernandes fauloval Zakariu pred vlastným pokutovým územím, nasledovať tak bude priamy kop Mönchengladbachu.
     
    29
    De Guzmán hľadal kolmou prihrávkou Hallera, pred ním ale na poslednú chvíľu odkopol loptu Ginter. Medzitým po hlavičkovom súboji s Hintereggerom zostal ležať na zemi Hazard.
     
    28
    Eintracht drží loptu na útočnej polovici a kombinuje, hostia ale zatiaľ výborne pokrývajú všetky voľné priestory.
     
    27
    Wendt odkopol Rebićovi loptu na rohový kop. Ten rozohral Kostić centrom na zadnú tyč, kde ale da Costovi chýbalo pár centimetrov na to, aby loptu zasiahol.
    25. Denis Zakaria (MNC)
     
    25
    Herrmann krásnou prihrávkou z prvej vysunul do samostatného úniku Zakariu, ktorého strelu vyrazil skvelým zákrokom ľavou nohou vybiehajúci brankár Eintrachtu Trapp.
     
    24
    Hazard si spracoval nákop z vlastnej polovice a spoza šestnástky vystrelil, namieril ale len na tribúnu za bránou Trappa.
     
    23
    Johnson si nabiehal na kolmú prihrávku na pravom krídle a po súboji s Kostićom spadol v pokutovom území domácich. Hlavný rozhodca nereagoval a hra pokračuje ďalej.
     
    22
    Kostić obišiel dvoch protihráčov v strede poľa, Haller ale jeho dobrú prihrávku nedokázal spracovať. Hra sa v posledných minútach odohráva predovšetkým v strede poľa.
     
    20
    Podobne to teraz skúšal da Costa, ktorému ale sklzom vypichol loptu Neuhaus. Práve Neuhaus si v následnom protiútoku hostí skvele nabiehal na kolmicu Hazarda, Hasebe ho ale telom odstavil od lopty a tá sa dokotúľala do náručia brankára Trappa.
     
    19
    Rebić si naviedol loptu z pravej strany na stred a ľavačkou vystrelil cez Elvediho. Sommer bol pripravený a tento prízemný pokus bez problémov chytil.
     
    18
    Hra sa po aktívnych prvých minútach trochu upokojila. Loptu majú pod kontrolou domáci.
     
    17
    Držanie lopty: 46 % : 54 %
    Strely: 0:4
     
    16
    Hazard vystrelil z priameho kopu tesne nad domácu bránu.
     
    15
    Fernandesovu prihrávku zachytil Stindl, ktorý vysunul pred šestnástkou Hazarda a toho musel pri jeho prieniku faulovať Hasebe. Hostia budú mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    14
    De Guzmán zastavil prihrávku Hazarda v strede poľa, hneď ale vrátil loptu hosťom, keď prihral priamo Zakariovi.
     
    13
    Da Costovi takmer utiekla v strede poľa loptu, dokázal ju ale napokon udržať na svojich kopačkách. Spoluhráči ale nádejnú kombináciu nedoviedli k streleckému zakončeniu a po nepresnom pase na Rebića skončila lopta za bránkovou čiarou.
     
    12
    Kostićov center odhlavičkovali obrancovia hostí a následne sa Gaćinović previnil taktickým faulom proti Johnsonovi.
     
    11
    Hallerov center z pravej strany bol zablokovaný na rohový kop.
     
    10
    Zápas sa začal vo veľmi vysokom tempe. Uvidíme, ako dlho to oba tímy vydržia v takomto nasadení. Dúfajme, že ideálne celý zápas.
    9. Thorgan Hazard (MNC)
     
    9
    Herrmann našiel krásnou prihrávkou po zemi na ľavej strane voľného Thorgana Hazarda, ktorý prízemnou strelou z prvej tesne minul domácu bránu.
     
    8
    Hostia sa pomaly rozbiehajú. Herrmannov center letel na prednú tyč, kam si nabiehal Stindl, kapitán hostí ale namieril hlavou mimo domácu bránu.
     
    7
    Hostia sa usadili na útočnej polovici a takmer sa dostali k zakončeniu. Hazard našiel prihrávkou do stredu úplne voľného Zakariu, ktorý ale čakal so strelou veľmi dlho a nakoniec o ňu prišiel.
     
    6
    Prvý útok hostí ale vypadal pomerne nebezpečne. Johnson prenikol po pravom krídle a poslal prízemný center do pokutového územia domácich na Stindla, pred ktorým loptu odkopol Hinteregger.
     
    5
    Domáci rýchlo rozohrali a k centru z pravej strany sa dostal da Costa, Sommer bol ale pripravený a loptu bez problémov chytil. Jeho spoluhráči však nedokázali loptu udržať a odovzdali ju rýchlo domácim, ktorí majú na začiatku zápasu miernu prevahu.
     
    4
    Trapp sa po malej domov trochu zahrával s ohňom, odkop pred napádajúcim Stindlom ale na poslednú chvíľu zvládol. V hlavičkovom súboji sa potom previnil faulom Kramer.
     
    3
    De Guzmánov center z priameho kopu bez problémov odvrátila obrana hostí. Následne čistým sklzom vypichol Fernandes loptu Neuhausovi.
     
    2
    Domáci sa postupne prekombinovali na útočnú polovicu a po faule Kramera na Rebića získavajú priamy kop.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí zakladajú svoju prvú kombináciu od obrancov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Frankfurt bude hrať v čiernych dresoch, hostia v bielych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – Hinteregger, Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, G. Fernandes (C), Gaćinović, de Guzmán, Kostić – Haller, Rebić.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Jović, Willems, Russ, Tawatha, Paciência.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt – Neuhaus, Kramer, Zakaria – T. Hazard, Stindl (C), Herrmann.
    Náhradníci: Sippel – Lang, Strobl, Pléa, Drmić, Jantschke, Cuisance.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger.
     
    Bilancia medzi týmito dvoma tímami je v posledných sezónach pomerne vyrovnaná. V predošlých piatich sezónach vyhral štyrikrát Frankfurt, trikrát Mönchengladbach a trikrát sa zápas skončil remízou. Oba vzájomné zápasy v minulej sezóne vyhral Frankfurt (vonku 1:0, doma 2:0), prvý vzájomný zápas v tejto sezóne ale vyhral Mönchengladbach doma 3:1.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Mönchengladbach sa už v podstate stabilne drží posledné kolá na treťom mieste, odkiaľ strácal pred týmto kolom na druhý Bayern tri body a na prvý Dortmund 8 bodov. Hostia vstúpili do jarnej časti troma výhrami, následne ale prekvapivo hladko padli doma s Herthou 0:3 a druhý Bayern im odskočil. Mönchengladbach má tretí najlepší útok súťaže (41 strelených gólov) a druhú najlepšiu obranu ligy (21 inkasovaných gólov). Vonku sa Mönchengladbachu nedarí ani zďaleka tak dobre, ako na domácej pôde, posledné dva zápasy za sebou ale hostia vyhrali a v tejto bilancii budú chcieť dnes pokračovať.

    Posledných 5 zápasov:
    Dortmund – Mönchengladbach 2:1
    Leverkusen – Mönchengladbach 0:1
    Mönchengladbach – Augsburg 2:0
    Schalke – Mönchengladbach 0:2
    Mönchengladbach – Hertha 0:3
     
    Eintracht Frankfurt

    Frankfurt bojoval o priečky znamenajúce Ligu majstrov, v posledných zápasoch ale trochu odpadol. Pred týmto kolom bol na piatom mieste a na štvrté Lipsko strácal 5 bodov. Dôvodom tejto straty sú tri remízy v posledných troch zápasoch, pričom posledná remíza bola práve proti Lipsku (0:0). Frankfurt patrí medzi najofenzívnejšie tímy súťaže (40 strelených gólov) a má i najlepšieho strelca súťaže, ktorým je so 14 gólmi srbský útočník Luka Jović. Doma je Frankfurt piatym najlepším tímom súťaže a túto bilanciu budú chcieť domáci dnes určite potvrdiť.

    Posledných 5 zápasov:
    Frankfurt – Bayern 0:3
    Frankfurt – Freiburg 3:1
    Brémy – Frankfurt 2:2
    Frankfurt – Dortmund 1:1
    RB Lipsko – Frankfurt 0:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 22. kola nemeckej Bundesligy medzi Eintrachtom Frankfurt a Borussiou Mönchengladbach. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 45+1. D. da Costa – 82. Zakaria

    Karty:   33. Gaćinović (FRN), 66. Hasebe (FRN), 74. de Guzmán (FRN) – 68. Kramer (MNC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 7:0. Fauly: 12:8.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – Hinteregger, Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, G. Fernandes (C) (78. Willems), Gaćinović, de Guzmán, Kostić – Haller (89. Paciência), Rebić (84. Jović).
    Náhradníci: Rönnow – Falette, Jović, Willems, Russ, Tawatha, Paciência.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt – Neuhaus (67. Drmić), Kramer (77. Strobl), Zakaria – T. Hazard, Stindl (C), Herrmann (67. Pléa).
    Náhradníci: Sippel – Lang, Strobl, Pléa, Drmić, Jantschke, Cuisance.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger