Bordeaux – Toulouse 2:1 (kon.) | Caen – Štrasburg 0:0 (kon.) | Lille – Montpellier 0:0 (kon.)
Remeš – Rennes 2:0 (kon.) | Saint-Étienne – Paríž 0:1 (kon.)
koniec
AS Saint-Étienne
0:1 (0:0)
Paríž Saint-Germain
cz Nedeľa 17.02.2019, 21:00 • Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne • Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain FC), který odmítl odejít od balonu a ještě jej zakopl. Zbytečná karta pro francouzského talenta.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain FC), jenž zakopl míč až mezi diváky. Hlavní sudí neváhal ani vteřinu a trestá i jeho.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Alphonse Aréola (Paris Saint-Germain FC), jenž podle hlavního rozhodčího dlouho otálel s rozehrávkou.
     
    87
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Kévin Monnet-Paquet, přichází Arnaud Nordin.
     
    85
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Presnel Kimpembe.
     
    80
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Mathieu Debuchy, přichází Loïs Diony.
    74. Kylian MBAPPÉ - 0:1
     
    74
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Po odkopu brankáře se PSG rychle dostalo k balonu, který končí za brankovou čáru! Dani Alves poslal míč za obranu, kam si naběhl KYLIAN MBAPPÉ, jehož pokus z jedné skončil v levé šibenici branky ASSE. Asistence: Dani Alves.
     
    71
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Romain Hamouma, přichází Robert Berić.
     
    69
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Julian Draxler, přichází Layvin Kurzawa.
    67. Ángel Di María (PSG)
     
    67
    Paris Saint-Germain nám předvádí další kombinaci, ale marně hledá cestu do šestnáctky. Z levé strany se po chvíli opřel Ángel Di María, jehož zakončení minulo branku jen těsně. Míč totiž proletěl kolem pravé tyče.
     
    63
    Rohový kop poslal do šestnáctky Romain Hamouma, jenž našel na první tyči spoluhráče. K balonu se procpal Kévin Monnet-Paquet, jehož hlavička mířila těsně nad břevno!
    62. Gabriel Silva (SET)
     
    62
    Z pravé strany přesně odcentroval Romain Hamouma, který před brankou našel obsazeného Gabriela Silvu. Domácí hráč se dostal k zakončení, které zamířilo jen těsně vedle pravé tyče.
     
    60
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Colin Dagba.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Dani Alves (Paris Saint-Germain FC), která soupeře nejprve chytil za rameno a poté za ruku. Hostující hráč sice diskutuje, ale i on je správně potrestán.
    55. Julian Draxler (PSG)
     
    55
    Za dlouhým pasem běžel Ángel Di María, jenž poté přihrál na osamoceného Juliana Draxlera. Před ním už stál jen brankář Stéphane Ruffier, jenž technickou střelu skvěle zlikvidoval.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Juan Bernat (Paris Saint-Germain FC), který u postranní čáry sestřelil Mathieua Debuchyho. Oba aktéři souboje potřebují ještě před udělením karty lékařskou pomoc.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Vahbí Chazrí (AS Saint-Étienne), který si pustil pusu na špacír, jelikož se mu nelíbilo, že faul hostujícího hráče nebyl potrestán.
    34. Juan Bernat (PSG)
     
    34
    Na pravé straně vnikl do šestnáctky Moussa Diaby, který přihrávkou pod sebe našel spoluhráče. K zakončení se odhodlal Juan Bernat, jehož pokus zamířil ve výborné pozici vedle branky.
    20. Kylian Mbappé (PSG)
     
    20
    Na pravé straně se nádherně uvolnil Mathieu Debuchy, jemuž ale nevyšla přihrávka do šestnáctky. Hra se velmi rychle otočila a na pravé straně šestnáctky zůstal osamocený Kylian Mbappé. Jeho dělovka mířila k bližší tyči, ale Stéphane Ruffier si připsal výtečný zákrok.
     
    12
    Paris Saint-Germain se opět v kombinaci na polovině soupeře, ale Saint-Étienne zatím hraje směrem dozadu ostražitě. Po výborném náběhu se k přihrávce před branku dostal Moussa Diaby, jenž nenašel nikoho v bílém!

    Michal Luxa

    Góly: 74. Mbappé (Dani Alves)

    Karty:   41. Chazrí (SET) – 49. Bernat (PSG), 59. Dani Alves (PSG), 90. Aréola (PSG), 90+4. Kurzawa (PSG), 90+5. Mbappé (PSG)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 8:18.
    AS Saint-Étienne: Ruffier – Debuchy (80. Diony), Perrin (C), Kolodziejczak, Gabriel Silva – Aït Bennasser, M'Vila – Monnet-Paquet (87. Nordin), Cabella, Hamouma (71. Berić) – Chazrí.
    Náhradníci: Moulin – Diony, Polomat, Berić, Saliba, Salibur, Nordin.

    Paríž Saint-Germain: Aréola – Dani Alves, Kehrer, Silva (C), Bernat (60. Dagba) – Paredes, Marquinhos, Draxler (69. Kurzawa) – Di María (85. Kimpembe), Mbappé, Diaby.
    Náhradníci: Buffon – Dagba, Kurzawa, Nkunku, Nsoki, Kimpembe.

    Rozhodca: Bastien – Haquette, Jeanne