Brugge – Genk 3:1 (kon.) | Antverpy – Anderlecht 0:1 (kon.) | Mouscron – Cercle Brugge 3:0 (kon.)
koniec
Royal Excel Mouscron
3:0 (0:0)
Cercle Brugge KSV
cz Nedeľa 17.02.2019, 20:00 • Stade Le Canonnier, Mouscron • Belgická Jupiler Pro League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:00:25)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 1:3.
     
    Je dobojováno! Mouscron bezprostředně po vyrovnané první půli udeřil dvakrát během pěti minut a strhl vítězství na svou stranu. Bruggy se ani na chvíli nezmohly k nějakému odporu a v nastaveném čase inkasovaly ještě jednou na konečných 0:3. Utkání dvou týmů s naprosto odlišnou formou končí lépe pro rozjetý Royal, který bere tři body už popáté za sebou a upevňuje si své desáté místo. Ligový nováček naopak prodloužil čekání na první výhru od poloviny prosince a zůstává třináctý.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Mićo Kuzmanović.
    90+4. Frantzdy PIERROT - 3:0
     
    90+4
    Mouscron právě vstřelil branku!
    Domácí napsali za tímto zápasem gólovou tečku! Dussenne prodloužil přihrávku Awoniyie před rozběhnutého FRANTZDYHO PIERROTA, jenž se před zakončením podíval na postavení branky i gólmana a precizně poslal míč do sítě. Bylo to na druhý pokus, neboť o pár vteřin dříve v podobném úniku selhal.
     
    90+2
    Cardona ve výskoku zasáhl Dussennea. Rozhodčí nepískal, ale míč se i tak přesunul na domácí kopačky. Konkrétně na ty od brankáře Buteze.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány čtyři minuty, ve kterých se pravděpodobně nebude dít nic, co by ještě změnilo vývoj zápasu.
     
    90
    Butez vyběhl ze své branky a snažil se vyboxovat míč z hlavy Delacourta. Následovala kolize a oba zúčastnění budou potřebovat ošetření.
     
    89
    Bruno šel proti vhazovanému balónu. Přitom mu skřížil cestu Amallah a daroval hostům standardní situaci.
     
    88
    Střídání v týmu Royal Excel Mouscron: ze hřiště odchází Mbaye Leye, přichází Frantzdy Pierrot.
     
    87
    Koné při vedení míče padl k zemi. Dost možná pocítil nějaký dozvuk předchozí srážky a Bruggy budou muset dohrávat v deseti.
     
    85
    Rozhodčí pustil tvrdý souboj, po kterém zůstali ležet Amallah i Koné. Mouscron na to nebral ohled a vyrazil kupředu, nicméně sražená střela Bensona za Nardiho záda nezapadla.
     
    84
    Yoann Etienne čelil u vlastního praporku nepříjemnému napadání Leyeho. Vysvobodil ho až odpískaný faul.
     
    83
    Standardní situaci rozehranou z pravého křídla zakončoval na zadní tyči Awoniyi. Pokus z voleje mu však nesedl, míč letěl někam k praporku.
     
    82
    Benson poměrně snadno přesprintoval Etienna, který ho stáhl k zemi a vysloužil si neoddiskutovatelnou žlutou kartu.
     
    80
    Hráči Brugg nevypadají, že by si věřili na nějaké zdramatizování zápasu. Stále se hraje jen na jednu branku a navíc se dá čekat další kouskování hry během tří dostupných střídání Royalu.
     
    79
    Zatímco se Delacourt snažil bolístku rozchodit, tak se hlavní sudí šel podívat na video. Friede za nechtěný faul při vlastním podklouznutí dostal žluté napomenutí.
     
    78
    Nardi stihl zareagovat na tečovanou střelu Bensona. Ještě přední Friede v pádu podrazil Delacourta a zřejmě mu přivodil zranění pravého kotníku.
     
    77
    Bruggy vysunuly obrannou řadu hodně vysoko. Přitom ale nikdo nenapadal a domácí si v poklidu kombinují ve středu hřiště.
     
    75
    Na první pohled vyrovnaný souboj mezi Leyem a Etiennem byl posouzen jako faul hostujícího fotbalisty, který reagoval hodně podrážděně.
     
    74
    Benson se dostal za obranu, jenže v úniku minul. Mrzet ho to příliš nemusí, neboť hra už byla zastavena pro ofsajd.
     
    73
    Čas letí jako zblázněný a společně s ním mizí i hostující šance na nějaký ten bodový zisk. Po dvou inkasovaných gólech se Bruggy vůbec nedostaly na půlku soupeře.
     
    72
    Střídání v týmu Cercle Bruggy KSV: ze hřiště odchází Lloyd Palun, přichází Guevin Tormin.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Benjamin Delacourt (Cercle Bruggy KSV).
     
    71
    Awoniyi propustil přihrávku z pravé strany za sebe, kde měl Bensona. Ten se snažil míč co nejrychleji zpracovat, ale ke střele se stejně nedostal.
     
    70
    Každé zrychlení kombinace má na obranu Brugg téměř smrtící účinky. Teď naštěstí pro hosty zafungovala poslední obranná linie uvnitř vápna.
     
    69
    Sidney Friede potáhl míč po ose hřiště, až se rozhodl vypálit z dvaadvaceti metrů. Prudký pokus proletěl kolem levé tyče Nardiho brány.
     
    68
    Po dlouhé době si míč ošahal také domácí gólman Butez, který si jednoduše doskočil pro Etienneho centr.
    67. Taiwo Awoniyi (MOP)
     
    67
    Bruggy se nepoučily a znovu se nechaly přehrát jedinou dlouhou přihrávkou na Awoniyie. Nardi mu svým výběhem odkryl celou branku, kterou domácí útočník po rychlé kličce zleva netrefil!
     
    66
    Amallah se už nemohl dívat, jak si předním Lusamba neustále posunuje míč. Došlo ke kontaktu a jasnému faulu ve prospěch hostujícího mužstva.
     
    65
    Nakonec to Royal rozehrál po zemi, což se neukázala být vůbec dobrá varianta. Prodloužená přihrávka se stala snadnou kořistí pro defenzivu Brugg.
     
    64
    Kosovský obránce je stále ošetřován. Všichni ostatní fotbalisté už jsou rozestavění před Nardiho bránou, kam přiletí dlouhý centr.
     
    63
    Teď už to vypadalo na zajímavý rychlý brejk. To by však nesměl hlavní sudí odpískát faul na Vojvodu.
     
    62
    Stále se hosté nejsou schopni dostat pořádně do hry. Zároveň ale úspěšně odolávají kolotoči přihrávek před vlastním vápnem.
     
    60
    Držení míče: 55% – 45%.
     
    59
    Střídání v týmu Cercle Bruggy KSV: ze hřiště odchází Serge Gakpé, přichází Kylian Hazard.
     
    58
    Po divoké desetiminutovce se hra trochu uklidnila. Mouscron kontroluje situaci a skoro vůbec nepouští hosty na balón.
     
    56
    Střídání v týmu Cercle Bruggy KSV: ze hřiště odchází Adama Traoré, přichází Isaac Koné.
     
    55
    Hned tři domácí hráči napadali na pravém křídle. Dvojice mužů v zelenočerných dresech si jakš takš poradila.
     
    54
    Střílený centr ale přeletěl levou tyč Butezovy branky, odkud se bude z klidu rozehrávat. S hosty dva rychlé góly viditelně otřásly.
     
    53
    Vojvoda vsedě bojoval o míč a přitom si pomohl nedovoleně. Budou to Bruggy, které budou moci centrovat do šestnáctky.
     
    51
    Pár vteřin po rozehrávce se Royal opět chopil míče a zkusil zaútočit po pravé straně. Rozhodčí jeden hraniční zákrok pustili a nenařídili žádnou standardní situaci.
    50. Selim AMALLAH - 2:0
     
    50
    Mouscron právě vstřelil branku!
    A zase rychle na druhou stranu, kde se podruhé za necelých pět minut mění skóre! Awoniyi znovu dostal od Leyeho přihrávku do nekompletní obrany. Tentokrát ještě přihrával na osu hřiště SELIMU AMALLAHOVI. Nardi šel rychle na zem a nemohl se pořádně odrazit za střelou z patnácti metrů.
     
    50
    Ten už tak nebezpečný nebyl. Bruno prodlužoval centr k bližší tyči, kde byl domácí gólman dostatečně rychle.
     
    49
    Má slova okamžitě potvrdil Bruno, který parádně vypálil z necelých třiceti metrů a Butez měl co dělat, aby prudký balón vytěsnil na roh.
     
    48
    Rychlý gól může zápasu jenom pomoct. Doteď to byla dosti nezářivná podívaná, která se může rychle změnit v divočinu.
    46. Taiwo AWONIYI - 1:0
     
    46
    Mouscron právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, domácím stačilo pětatřicet vteřin z druhé půle na to, aby se dostali do vedení! Na TAIWA AWONIYIE propadla Godeauova prudká přihrávka ze středu hřiště, která ho dostala až do pokutového území. Tam se zasekávačkou zbavil Taravela a razantní střelou doprostřed branky propálil Nardiho.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém byly k vidění jen dva zajímavější momenty. V desáté minutě přesně hlavičkoval hostující obránce Marega, jenomže gól nebyl správně uznán pro ofsajd. Na druhé straně Nardi jednou špatně vyběhl a jen sledoval zakončujícího Leyeho, který zleva trefil boční síť. Poslední čtvrthodina byla fotbalově nudná a do šaten se odchází za stavu 0:0.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    44
    Nedovolených zákroků hodně vzdálených od obou šestnáctek přibývá a hra je tak stále více kouskovaná. Do přestávky se gólu zřejmě nedočkáme.
     
    43
    Awoniyi byl zdvojem Palunem s Taravelem a musel si vystačit se ziskem vhazování, po kterém se Mouscron vrátil až k Butezovi.
     
    41
    Dlouhý nákop z domácí obrany směřoval na levé křídlo, kde byl nabíhajícímu Manuelu Bensonovi odmáván ofsajd.
     
    40
    Na hřišti se trochu přitvrdilo, což se odrazilo i i na Gakpého zákroku na útočné polovině, jenž byl odměněn žlutou kartou.
     
    39
    Souboj mezi Boyou a Gakpém byl posouzen jako faul hostujícího fotbalisty. Z prostoru vedle vlastní šestnáctky rozehrává Royal.
     
    38
    A znovu. Možnost protiútoku skončil pouze Etienneho centrem letícím do rukavic domácího gólmana.
     
    37
    Mouscron si v posledních vteřinách zavařil několika ztrátami ve středu pole. Na druhou stranu toho hosté ani jednou nijak nevyužili.
     
    36
    Taravelův nákop minul Lusambu a skončil u Buteze. Navíc byl máván ofsajd.
     
    34
    Etienne zabojoval o zdánlivě ztracený míč a donutil domácí fotbalisty vhazovat z blízkosti vlastního praporku. Ani vysunuté napadání ale k ničemu nevedlo.
     
    32
    Cardona byl volný na levé straně. Jeden z jeho spoluhráčů si toho všiml, ale stejně tak obrana Royalu, jež ho vystavila do ofsajdu.
     
    31
    Adama Traoré se ve svém prvním utkání po přesunu z Monaka zatím moc neukázal. Teď o sobě dal vědět jen díky podklouznutí při nepovedené střele.
     
    30
    Držení míče: 53% – 47%.
     
    29
    Vojvoda už v hlavě vymýšlel centr, k němuž vůbec nedošlo, protože na otevřené pravé straně přihrávku do běhu nezpracoval.
     
    28
    Jenom to zahučelo po střele Amallaha z necelých třiceti metrů. Nardi zasahovat nemusel, míč letěl o nějaký ten kousek mimo.
     
    27
    Yoann Etienne dohrál Awoniyie a může být rád, že z toho vyvázl jen se slovním varováním. S následným ubráněním standardky neměli hosté žádné problémy.
     
    26
    Stejný hráč zajistil hostům výhodu rohového kopu, který opět nabídl jen naprosto mizerný přízemní centr.
     
    25
    Centr z následné standardní situace vůbec nepřeletěl hranu pokutového území. Bruggy pokračují aspoň autovým vhazováním Paluna.
     
    24
    Hosté chtěli být přímočařejší, jenže zrychlující Cardona byl na pravé autové čáře faulován.
     
    23
    Postupné útočení do plných domácím příliš nechutná. V probíhající akci už několikrát zařadili zpátečku o několik desítek metrů.
    21. Mbaye Leye (MOP)
     
    21
    Awoniyi přihrával za obranu na Leyeho. Nardi vyběhl do prázdna a měl kliku, že domácí kapitán z úhlu trefil jen vnější síť.
     
    20
    Těžko říct, koho svým nákopem ze středu pole hledal Jérémy Taravel, protože našel jen rukavice brankáře Buteze.
     
    19
    Na hrací ploše zůstal ležet Lloyd Palun. Pád z výšky nevypadal dobře, nicméně hostující halfvek se ihned po přerušení postavil na nohy.
     
    17
    Standardka to nebyla vůbec špatná. K hlavičce se dostal Boya a jen těsně minul Nardiho pravou tyč.
     
    16
    Rohový kop pro Mouscron.
     
    15
    Právě Paul Nardi vyběhl za míčem až k rohu velkého vápna a stihl ho odehrát do bezpečí.
     
    14
    Zajímavě vypadají brejk pokazil Cardona, který mohl přihrát na dva volné spoluhráče, ale místo toho nasměroval míč do autu.
     
    13
    Fanoušci Brugg vypustili několik světlic. Jedna z nich skončila na brankové čáře za zády Buteze, ale rozhodčí i přesto nechávají běžet postupný útok Royalu.
     
    11
    Awoniyi skončil na zemi po souboji s Brunem. Míč pro domácí Mouscron.
    10. Issa Marega (CRB)
     
    10
    Hosté se po standardní situaci radovali z vedení jen chvíli. Přesně hlavičkující Marega vybíhal za centrem z těsného ofsajdu.
     
    8
    Noë Dussenne nekompromisně zastavil rozběhnutého Etiennea a už od osmé minuty bude dohrávat se žlutou kartou.
     
    7
    Útočný faul na Boyu, po kterém rozehrává domácí brankář Jean Butez.
     
    6
    Dlouhý nákop přes polovinu hřiště přeletěl všechny fotbalisty, včetně plánovaného adresáta v podobě Taiwa Awoniyie.
     
    5
    Mousron se na několik desítek sekund usadil na útočné polovině. Amallah to ale přehnal s tanečky nad balónem a nešikovně si ho ukopl do autu.
     
    3
    Delacourt si počínal důrazně na malém vápně, kde skončil centr z prvního hostujícího rohu. Butez po balónu skočil a byl i faulován.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali hosté, kteří nastupují v zelenočerných, zatímco domácí v červenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Royal Excel Mouscron: Butez – Vojvoda, Dussenne, Godeau, Gulan – Friede, Boya, Amallah – Leye, Awoniyi, Benson.
    Náhradníci: Vasić – Antonov, Galitsios, Chibani, Kuzmanović, Olinga, Pierrot.

    Cercle Bruggy KSV: Nardi – Marega, Taravel, Delacourt – Palun, Traoré, Gakpé, Lusamba, Etienne – Bruno, Cardona.
    Náhradníci: Vandenbussche – Bassong, De Belder, Hazard, Koné, Mercier, Tormin, Vanhoutte.

    Rozhodčí: Boucaut – Conotte, Plumes.
     
    1. vzájemný zápas

    03.11.2018
    Cercle Bruggy – Mouscron 2:1
    Branky:
    81. K. Hazard, 80. D. De Belder
    ČK: 22. Gulan (MOU)
     
    Cercle Bruggy KSV

    Ligový nováček přijíždí na půdu Mouscronu v roli papírového outsidera, což je dáno zejména jeho nevalnou formou. Bruggy od začátku prosince vyhrály jedno jediné utkání nad Anderlechtem (2:1). Od té doby odehrály dalších šest zápasů a odnesly si z nich jen dva body za dva remízové výsledky. K tomu poslednímu došlo v minulém kole, kdy svěřenci Laurenta Guyota odehráli městské derby s Clubem Bruggy a s trochou štěstí uhráli výsledek 2:2. Po pětadvaceti kolech jsou v tabulce třináctí, ovšem na svého dnešního soupeře ztrácí jen dva body.
     
    Royal Excel Mouscron

    Domácí tým se dlouhou dobu nacházel těsně nad chvostem tabulky, ovšem v poslední době nabral skvělou formu a vyhoupl se až na desáté místo, z něhož má už dvanáctibodový náskok na přímý sestup. Zmrtvýchvstání Mouscronu začalo proti Ostende (2:1), načež přišla senzační výhra nad vedoucím Genkem (2:1). Třetí výhru v řadě Mouscron přidal doma proti Charleroi (3:0) a minulý týden vše korunoval tříbodovým ziskem v Gentu (2:1).
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu šestadvacátého kola nejvyšší belgické soutěže. Od dvaceti hodin se můžeme těšit na utkání mezi týmy Royal Excel Mouscron a Cercle Bruggy KSV!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Michal Břuchanský

    Góly: 46. Awoniyi, 50. Amallah, 90+4. Pierrot

    Karty:   8. Dussenne (MOP), 79. Friede (MOP) – 40. Gakpé (CRB), 71. Delacourt (CRB), 82. Etienne (CRB)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:0. Rohy: 1:3.
    Royal Excel Mouscron: Butez – Vojvoda, Dussenne, Godeau, Gulan – Friede, Boya, Amallah – Leye (C) (88. Pierrot), Awoniyi (90+5. Kuzmanović), Benson.
    Náhradníci: Vasić – Galitsios, Chibani, Kuzmanović, Olinga, Pierrot, Antonov.

    Cercle Brugge KSV: Nardi – Marega, Taravel (C), Delacourt – Palun (72. Tormin), A. Traoré (56. Koné), Gakpé (59. Hazard), Lusamba, Etienne – Bruno, Cardona.
    Náhradníci: Vandenbussche – De Belder, Hazard, Koné, Mercier, Tormin, Vanhoutte, Bassong.

    Rozhodca: Boucaut – Conotte, Plumes