Jekaterinburg – Kazaň 0:3 (kon.) | Jaroslavľ – Viťaz 4:3 (kon.) | CSKA Moskva – HC Slovan sk 4:1 (kon.)
D. Moskva – Soči 2:3 (po pr.) | Petrohrad – Helsinki 5:2 (kon.) | Riga – Dinamo Minsk 3:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
4:1 (1:0, 3:0, 0:1)
HC Slovan Bratislava
Piatok 15.02.2019, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Hokejisti HC Slovan odohrajú v aktuálnej sezóne zápas v Aréne Legiend v Moskve. Pár dni späť vojaci vyhrali v Bratislave 4:1, a jediný gól v sezóne belasých proti armádnemu klubu zaznamenal sympatický mladík Jegor Baranov.

    CSKA Moskva – načrime do histórie klubu. Klub CSKA Moskva vznikol v roku 1946. Historický prvý zápas v hokejovej lige ZSSR sa odohral 22.12.1946 a jeho účastníkmi boli práve CSKA spolu s Dinamom Moskva. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 32 majstrovských titulov, 11 krát obsadil druhé miesto a 1 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 12 krát vyhrali hráči CSKA ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe 20 víťazstiev pohára Európskych majstrov a v roku 1972 vyhrali aj Interkontinentálny pohár.

    Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 5. miesto, keď v Konferenčnom semifinále nestačili na mestského rivala Dinamo Moskva. V ďalších troch ročníkoch obsadili postupne 13. , 19. a 16. miesto. V piatej sezóne CSKA postúpil do play-off, vyradil v jej prvom kole hráčov HC Lev po sérii 4:0 na zápasy, no potom sériou 1:4 na zápasy podľahol opäť mestskému konkurentovi a celkovému víťazovi Gagarinovho pohára, Dinamu Moskva a napokon obsadil pekné 6. miesto. V šiestej sezóne nastúpil CSKA v úvode play-off proti SKA Petrohrad, a keďže nevyhral ani jeden zápas, séria skončila 0:4 čo znamenalo v záverečnom účtovaní celkové 14. miesto. V siedmej sezóne CSKA zostal tesne pred bránami finále, v prvom kole play-off vyradil hravo HK Soči po sérii 4:0 na zápasy. V konferenčnom semifinále ho čakal súper z iného súdka, Jokerit Helsinki musel zložiť poklonu, CSKA postúpil ďalej po sérii 4:1 na zápasy. Na rad prišlo finále Západnej konferencie, v ktorom CSKA podľahol neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára, SKA Petrohrad postupoval do finále po dramatickej sérii 4:3 na zápasy a CSKA v konečnom účtovaní obsadil krásne 3. miesto. V ôsmej sezóne to už bolo finále play-off. CSKA na ceste do finále zdolal bratislavský Slovan a séria skončila 4:0 na zápasy. Na rad prišlo Torpedo Nižnij Novgorod a CSKA ťahal za kratší koniec len v jednom zápaserezultát? 4:1 na zápasy a postup do konferenčného finále. Kto čakal drámu s chlapcami z Petrohradu, hlboko sa mýlil. CSKA urobil s vojakmi zo severu krátky proces a do finále KHL postúpil jednoznačne po sérii 4:0 na zápasy. No a vo finále Alexander Radulov a spol. museli zložiť poklonu družine okolo Sergeja Moziakina, Magnitogorsk zdvihol nad hlavu Gagarinov pohár po sérii 4:3 na zápasy. V deviatej CSKA vyhral základnú časť a do play-off postupoval z prvého miesta. V prvom kole si do odniesol Jokerit, ktorý nezvíťazil ani v jednom meraní síl. Nasledovalo konferenčné semifinále a vojaci v ňom podľahli hráčom Lokomotivu Jaroslavľ v sérii 2:4 na zápasy a obsadili tak konečné pekné 5. miesto. V uplynulej sezóne sa CSKA prebojoval až do finále. V prvom kole zvíťazil jasne 4:0 na zápasy nad miestnym rivalom Spartakom. V druhom kole vojaci vystavili stopku pre Jokerit po sérii 4:2 na zápasy. Vo finále konferencie CSKA zvíťazil nad SKA Petrohrad a séria napokon skončila v pomere 4:2. Vo finále Gagarinovho pohára sa CSKA stretol s AK Bars Kazaň a vojaci dokázali zvíťaziť len v jednom zápase a tak zo zisku trofeje sa tešil súper z Kazane. CSKA zaknihoval striebornú pozíciu v hodnotení klubov.

    V súčasnosti červeno-modrý dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú traja hráči z Kanady, dvaja zo Švédska a v jednom hráčovi má zastúpenie Dánsko. CSKA hráva svoje domáce zápasy v aréne s názvom CSKA Arena, ktorá pojme 12.100 divákov. Hlavným trénerom mužstva je domáci lodivod Igor Valerievič Nikitin.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna v Moskve privíta klub zo Slovenska my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    CSKA Moskva:

    Sorokin (Johansson) – Marčenko (A), Dahlbeck, Robinson, Pašnin, Romanov, Čmychov – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Tolčinskij, Karnauchov, Scott (A) – Okulov, Šalunov, Popov (C) – Svetlakov, Slepyšev, Mamin

    HC Slovan Bratislava:

    Štěpánek (Vojvoda) – Sersen (C), Jánošík, Klok, Grman, Bačik, Švarný (A), Boldižár – Jeglič, Sukeľ, Liška – Bailey, Taffe (A), Chipchura – Baranov, Buc, Sloboda

    Rozhodca:

    Hofman, Kislov – Parikov, Galimov.
     
    Príjemný podvečer želám priaznivcom hokeja, ktorí budú spolu s nami pozorne sledovať zápas belasých na ľade vojakov v Moskve.
     
    Dozneli hymny oboch krajín, Slovan v bielo-modrej kombinácii farieb, domáci klub v červených farbách.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:11
    Jánošík dostal dve minúty za vyhodenie puku, CSKA bude v úvode hrať presilovú hru.
     
    01:18
    Domáci držia súpera v pásme, Grigorenko strieľal spoza pravého kruhu, minul bránku Štěpánka, Slovan sa bude aj naďalej brániť.
     
    02:11
    Hostia v plnom počte, vojaci účet večera počas početnej výhody neotvorili.
     
    03:12
    Sersen to skúsil od modrej z jej stredu, do dráhy puku vložil hokejku jeden z domácich hráčov a puk smeroval do rohu klziska.
     
    04:50
    Belasí sa bránili v pásme, domácim však palebný priestor neposkytli, vybojovali puk a môžu do akcie.
     
    05:36
    Nahodený puk na bránku hostí Štěpánek schoval pod rukavicu a upokojil hru na ľadovej ploche.
     
    06:00
    CSKA pokazil prechod do útočného pásma a vyrobil zakázané uvoľnenie, vhadzovať budeme pred Sorokinom.
     
    07:05
    Slovan bol na výlete v útočnom pásme, strelu do priestoru bránky domácich však vyslať nedokázal.
     
    08:44
    Robinson vystrelil od modrej, Štěpánek bol bez práce, puk skončil na zadnom mantineli, keďže minul priestor bránky hostí.
     
    09:49
    Domáci založili akciu, ktorú pokazili chybnou prihrávkou v pásme hostí, Slovan vyrazil do útočnej akcie.
     
    11:39
    Bačik vystrelil od modrej, Liška pred bránkou puk ešte zasiahol, poslal ho však mimo priestor bránky Sorokina.
     
    13:03
    Scott a jeho strelecký pokus smerom na Štěpánka. Jakub puk poslal na ochrannú sieť, vhadzujeme po ľavej ruke Štěpánka.
     
    13:58
    Slepyšev najskôr poslal reklamný puk na Štěpánka, potom bojoval o puk, ktorý poslal na striedačku, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    15:24
    CSKA Moskva dala gól!
    Popov spoza bránky poslal puk na ľavý kruh, kde z prvej zakončil KONSTANTIN OKULOV a puk poslal do siete hostí. Asistencia: Alexander Popov.
    15:24 Konstantin Okulov - 1:0
     
    16:59
    Robinson spoza bránky CSKA zakladá útočnú akciu domácich.
     
    17:22
    Bailey sa dostal na ľavej strane pred bránkoviskom k zakončeniu, nepotešil fans hostí a do listiny strelcov sa nateraz nezapíše.
     
    18:27
    Dahlbeck z ostrého uhla na pravej strane poslal puk do bránkoviska, Štěpánek puk upratal za svoju bránku.
     
    18:56
    Slovan poslal puk von cez všetky čiary a vyprodukoval tak zakázané uvoľnenie.
     
    19:30
    Puk v pásme domácich pod kontrolou hráčov v červených dresoch, blížime sa ku klaksónu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Domáci hneď v úvode dostali výhodu v podobe presilovej hry, ktorú nevyužili. Žiaden oslnivý hokej sme nevideli a to ani v podaní favorita duelu. Jeden gól však diváci v Moskve videli a mohli sa radovať, pretože padol do siete hostí. Pomer striel medzi žrde v prvej tretine chudobných 7:3.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:25
    Oba tímy hrali s pukom v pásme súpera, strelu do priestoru tej ktorej bránky sme však nezaznamenali.
     
    22:05
    Okulov prešiel s pukom na hokejke pásmom hostí až na ľavý kruh a vystrelil, Štěpánek puk zrazil dole na ľad a následne zlikvidoval.
     
    22:31
    Nahodený puk domácim hráčom do pásma hostí skončil na ochrannej sieti, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    22:45
    Slovan striedať nemôže a po zakázanom uvoľnení sa hra sťahuje pred Štěpánka.
     
    22:58
    Vey z pravého kruhu puk poslal len do ochranného skla.
     
    23:19
    Jánošík prešiel s pukom na hokejke poza bránku Sorokina a zakončil, brankár domácich bol v strehu a zmenu skóre nepripustil.
     
    23:34
    Zakázané uvoľnenie, teraz na strane domácich, vhadzovať budeme po pravej ruke Sorokina.
     
    24:37
    Štěpánek zatočil puk do rukavice po strele domácich z pravého kruhu.
     
    25:36
    Slovan sa snažil čo to vymyslieť s pukom v pásme domácich, CSKA mu zakončiť nedovolil a Sorokin bol bez práce.
     
    27:38
    Sukeľ vystrelil po prechode modrou spoza obrancu, Sorokin dobre čítal hru a puk zneškodnil.
     
    28:00
    Sersen to skúsil príklepom od modrej, jeho puk bol zablokovaný a Sorokin bez akcie.
     
    28:58
    Pašnin vystrelil, Štěpánek puk vyrazil pred seba, aby vzápätí zlikvidoval aj dorážku Popova, domáci v tlaku, Slovan odoláva.
     
    30:47
    CSKA Moskva dala gól!
    Kaprizov našiel Veya, nuž a LINDEN VEY korčuľoval s pukom cez pásmo až na pravý kruh, vystrelil a rozjasal domáce tribúny. Asistencie: Kirill Kaprizov a Alexander Romanov.
    30:47 Linden Vey - 2:0
     
    31:42
    Slovan to skúsil strelou od modrej, domáci puk zblokovali a vyrazili do akcie.
     
    32:41
    Šalunov z vrcholu ľavého kruhu nahodil puk na Štěpánka, Jakub ho schoval pod rukavicu a domáci budú mať výhodu pásma na vhadzovanie.
     
    32:48
    CSKA Moskva dala gól!
    Od zadného mantinelu sa puk odrazil do bránkoviska, Štěpánek nevedel, kde je puk a MAXIM MAMIN jednoducho zakončil. Asistencie: Anton Slepyšev a Klas Dahlbeck.
    32:48 Maxim Mamin (MOS) - 3:0
     
    35:09
    CSKA Moskva dala gól!
    KONSTANTIN OKULOV z vrcholu ľavého kruhu strieľa svoj puk pod brvno bránky hostí. Asistencie: Alexander Popov s Maxim Šalunov.
    35:09 Konstantin Okulov - 4:0
     
    35:46
    Slepyšev vystrelil z ľavého kruhu, Štěpánek puk poslal za svoju bránku, CSKA naďalej pri puku v zóne belasých.
     
    36:56
    Grigorenko dostal dve minúty za hákovanie a Slovan si zahrá presilovú hru.
     
    37:26
    Taffe viezol puk na hokejke, našiel zadovkou na ľavej strane pred bránkoviskom Chipchuru, ktorý mieril presne, Sorokin puk poslal späť do hry.
     
    37:53
    Taffe teraz mieril medzi žrde, aj tento puk Sorokin poslal späť do hry, Slovan s pukom na hokejkách v zóne domácich.
     
    38:56
    Domáci v plnom počte, Slovan hral presilovku, aspoň jej prvú časť, veľmi dobre, Sorokin však svoj tím podržal.
     
    39:39
    Domáci s pukom na hokejkách kombinujú pred svojou bránkou, nikam sa však neponáhľajú.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina je minulosťou a v nej sme videli tri góly, nuž a všetky do bránky hostí. Domáci pridali na aktivite a pohodlne sa posadili na koňa. Slovan sa však snažil o útočný hokej, dostal aj možnosť v podobe početnej výhody, Sorokin však naďalej drží čisté konto. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 11:7.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:07.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:15
    Pašnin to skúsil z ľavej strany od kruhu, puk skončil za bránkou hostí, Slovan dostal puk pod svoju kontrolu.
     
    41:48
    Sloboda vystrelil z ľavej strany, Sorokin cez rameno poslal puk do brvna, puk sa odrazil a Buc si ho rukou hodil do bránkoviska, poslať do bránky hokejkou ho už nestihol a tak gól platiť nemôže, bol dosiahnutý rukou.
     
    42:59
    Scott s pukom pred Štěpánkom, zakončil, Jakub ho vychytal a puk poslal do rohu klziska.
     
    44:33
    Slovan vyviezol puk von z pásma a len ho odovzdal domácim, aby mohol prestriedať počas hry.
     
    45:12
    Slovan pokazil svoju akciu a vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred Štěpánka, vhadzujeme po jeho pravici.
     
    46:16
    Štěpánek schoval puk do lapačky po strele domácich z ľavého kruhu. Jeden z obrancov dostal puk do voľného priestoru, Robinson.
     
    47:50
    Trochu nepresností v tejto fáze hry, Slovan nevie teraz nájsť hernú fazónu a len odovzdáva puky domácim.
     
    48:35
    Zakázané uvoľnenie CSKA, vhadzovať budeme po pravej ruke Sorokina.
     
    50:32
    Sersen to skúsil z pravej strany od kruhu, Sorokin puk poslal pred seba a domáci hráči majú puk už na svojich hokejkách.
     
    51:33
    Sloboda potiahol puk vpred po pravej strane, v pásme domácich však bol osamotený a tak mu domáci borci puk zobrali.
     
    52:22
    Sorokin v pokľaku kryje puk z hokejky Lišku, ktorý zakončil z medzikružia, kde bol osamotený. Jeglič ho našiel prihrávkou, ani teraz sa belasí radovať nemôžu.
     
    52:26
    Slovan vyhral buly a spoza kruhov zakončil pohotovo Sersen, teraz kapitán hostí poslal puk na zadný mantinel.
     
    53:27
    Kaprizov bol v dobrej pozícii, strieľal spred bránkoviska, Štěpánek bol proti.
     
    53:38
    Grigorenko zakončil z rovnakej pozície ako pred chvíľou Kaprizov, Štěpánek puk poslal späť do hry.
     
    54:01
    Slovan Bratislava dal gól!
    Sorokinovi shut-out pokazil MÁRIO GRMAN, ktorý prešiel s pukom na hokejke poza bránku a Iľju nachytal na hruškách. Asistencia: Dávid Buc.
    54:01 Mário Grman - 4:1
     
    55:50
    Štěpánek v akcii, Jakub zlikvidoval dva puky domácich, ten prvý bol nahadzovaný na bránku od modrej čiary.
     
    55:50
    Slepyšev a Chipchura po dve minúty za hrubosť. Hrať budeme štyria na oboch stranách.
     
    56:28
    Liškov puk bol zblokovaný na ochrannú sieť, vhadzovať budeme pred Sorokinom po jeho ľavej ruke.
     
    56:45
    Dahlbeck sa ukázal strelou z pravého kruhu spoza Švarného, Štěpánek mal lapačku pripravenú a puk zneškodnil vo svojej rukavici.
     
    57:25
    Buc to hodil pri bránkovisku z pravej strany na ľavú, puk však preskočil aj hokejku Sersena a tak sme zakončenie belasých nevideli.
     
    57:50
    Oba tímy s plným počtom hráčov, pri hre štyroch proti štyrom sme gól nezaznamenali.
     
    58:10
    Zakázané uvoľnenie CSKA, Slovan sa sťahuje pred Sorokina.
     
    58:50
    V závere zápasu sa hra prelieva zo strany na stranu, strelu do priestoru bránky však nevidíme.
     
    59:38
    Slovan s pukom na hokejkách v pásme domácich, CSKA mu však vystreliť na bránku nedovolí.
     
    Koniec zápasu.
     
    Aj v tretej tretine sme videli gól a na radosť belasých akciu pekným gólom zakončil Grman. V Moskve sa zrodil rovnaký výsledok ako nedávno v Bratislave, vojaci zaťažili konto súpera štyrmi gólmi, Slovan čestným gólom. Vojaci si upevnili pozíciu lídra a v tabuľke majú rovných sto bodov. Slovan sa v pondelok večer predstaví na ľade v Rige. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 8:5, celkom 26:15. Pekný večer všetkým želá Vladimír Korduliak. (19:43:34)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 16. Okulov (Popov), 31. Vey (Kaprizov, Romanov), 33. Mamin (Slepyšev, Dahlbeck), 36. Okulov (Popov, Šalunov) – 55. Grman (Buc)


    CSKA Moskva: Sorokin (Johansson) – Marčenko (A), Dahlbeck, Robinson, Pašnin, Romanov, Čmychov – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Tolčinskij, Karnauchov, Scott (A) – Okulov, Šalunov, Popov (C) – Svetlakov, Slepyšev, Mamin
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Vojvoda) – Sersen (C), Jánošík, Klok, Grman, Bačik, Švarný, Boldižár – Jeglič, Sukeľ, Liška – Bailey (A), Taffe (A), Chipchura – Baranov, Buc, Sloboda

    Rozhodca: Hofman, Kislov – Parikov, Galimov

    Diváci: 9.133