Galatasaray – Benfica 1:2 (kon.) | Borisov – Arsenal 1:0 (kon.) | Lazio – Sevilla 0:1 (kon.)
Olympiakos – D.Kyjev 2:2 (kon.) | Rennes – Real Betis 3:3 (kon.) | FK Krasnodar – Leverkusen 0:0 (kon.)
Slavia – Genk 0:0 (kon.) | Rapid Viedeň – Inter 0:1 (kon.) | Lisabon – Villarreal 0:1 (kon.)
Celtic – Valencia 0:2 (kon.) | Doneck – Frankfurt 2:2 (kon.) | Malmö – Chelsea 1:2 (kon.)
Zürich – Neapol 1:3 (kon.) | Brugge – Salzburg 2:1 (kon.) | Plzeň – D. Záhreb 2:1 (kon.)
koniec
Olympiakos F.C.
2:2 (2:1)
FK Dynamo Kyjev
cz Štvrtok 14.02.2019, 18:55 • Georgios Karaiskakis Stadium, Pireus • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12. (20:49:23)
     
    Je konec! Druhý poločas nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaralo Dynamo, jenž tak srovnalo na konečných 2:2. Druhé dějství bylo hodně nezáživné, spíše jsme sledovali řadu nedovolených zákroků. Ani jeden z celků se nedokázal dostat k ničemu nebezpečnému, většinu času jsme sledovali hru uprostřed hrací plochy. Minutu před koncem řádné hrací doby přišla vyrovnávací branka v podání Dynama, ukrajinský celek tak bude mít lepší výchozí pozici do odvety.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Bojko si připsal ještě jeden zákrok.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Tomasz Kędziora (FC Dynamo Kyjev).
     
    90+2
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. Přetahovanou ve středu hrací plochy lépe zvládli hosté, kteří odkopli k opačnému brankáři.
     
    90+1
    O rychlou odpověď se pokoušel domácí Natcho, který ale nedokázal trefit padající míč. Následně se ještě Olympiakos marně dožadoval pokutového kopu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
    89. Benjamin VERBIČ - 2:2
     
    89
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom přichází vyrovnávací branka! Nákop do pokutového území sklepl pod sebe Cygankov, který přihrál přesně proti noze BENJAMINU VERBIĆOVI, jehož kostrbatá rána přeci jenom skončila za bezmocným domácím brankářem.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Olympiakos stále vede o jednu branku. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Dynamo dokázalo vyvézt balón na druhou stranu, kde se ale zjevila přesila protihráčů. Přihrávku navíc vystihl domácí Masouras, který rozjíždí protiakci.
     
    86
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Gil Bastiao Dias, přichází Georgios Masouras.
     
    85
    Naopak se do akce dostal hostující lékařský personál, který si vzal jednoho z hráčů do péče. Dynamo tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě.
     
    84
    Dias přijel pod nohy protihráči, avšak při tomto skluzu se sám zranil. Nakonec to nevypadá na nic vážného, domácí křídelník by měl pokračovat.
     
    83
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Mykola Šaparenko, přichází Denis Garmaš.
    Střídání v týmu FC Dynamo Kyjev: ze hřiště odchází Francisco Sol, přichází Nazarlij Rusyn.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Olympiakos je i nadále s míčem na útočné polovině. Dynamo se snaží neudělat další chybu.
     
    81
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Daniel Podence, přichází Lazaros Christodulopulos.
     
    80
    Dynamo se po delší době usadilo na útočné polovině, ze které hodně rychle vyběhlo na vlastní. Domácí totiž neúnavně napadají rozehrávku.
     
    79
    Před pokutovým územím si dobrým obranným zákrokem pomohl jeden z hostů, kterému se podařilo odzbrojit Podenceho. Autové vhazování pro domácí.
     
    78
    Avšak poté přišel další z řady faulů, tentokráte ze strany ukrajinského celku. Soupeř rozehrál nakrátko, v tuto chvíli operuje s hracím předmětem Guilherme.
     
    77
    Tsimikasovi se podařilo udržet míč na hrací ploše, nakonec v tísni jednal s Vukovićem, po jehož přihrávce odkopával od vlastní branky brankář Sá.
     
    76
    Po pravém křídle to zkoušel domácí Dias, který si nakonec manévr mezi obránce rozmyslel, místo toho uklidnil hru přihrávkou ke středovému kruhu.
     
    75
    Na druhé straně hrací plochy se Meriahovi podařilo vybojovat další aut, který posílal na Hassana. Druhý jmenovaný dokázal prodloužit pouze k protihráči.
     
    74
    Žlutou kartu dostává Benjamin Verbič (FC Dynamo Kyjev).
     
    73
    Olympiakos se po delší době dostal do slušnější příležitosti, avšak zakončení v podání Podenceho skončil na boční síti, Bojko nemusel zasahovat.
     
    69
    Hassan si před malým momentem zpracovával míč rukou, čehož si všiml také hlavní rozhodčí. Kyjev okamžitě rozehrál volný kop nakrátko na Kedzioru.
     
    68
    Střídání v týmu Olympiakos FC: ze hřiště odchází Konstantinos Fortunis, přichází Bibras Natcho.
     
    67
    Olympiakos se nakonec nikam moc nehrnul, naopak se o zpětnou přihrávku postaral obránce Vuković, jenž v tísni zvolil nahrávku na brankáře.
     
    66
    Posléze musel brankář Sá hodně rychle k míči, dostával se k němu totiž aktivní Sol. Domácí strážce tyčí zasáhl na jedničku, jeho celek vyváží balón.
     
    65
    Nakonec si rozehrávku vzal na starost Verbić, který pochopitelně zkoušel pálit přímo na branku. Jeho rána se snesla vysoko nad horní konstrukci.
     
    64
    Domácí obrana se nyní stáhla hluboko k vlastnímu pokutovému území, kde došlo k faulu. Dynamo tak bude zahrávat přímý kop z lukrativní pozice.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, ve druhém poločase zatím čekáme na něco závratnějšího. Zatím to vypadá, jako by ani jeden z celků nechtěl vstřelit branku.
     
    62
    Avšak při rozehrávce chyboval Meriah, který sice věnoval přihrávku Diasovi, toho ale zezadu předskočil Bujalskij, kterému se podařilo vybojovat aut.
     
    61
    Po delší době zakončení. Sol hezkým způsobem sklepl pod sebe na Šaparenka, který kroutil míč ke vzdálenější tyči, balón ale skončil metr vedle branky.
     
    60
    Burda se rozhodl vyvézt balón od své šestnáctky. Jeho celek se nakonec dostal k šestnáctce, kde si proti přesile nedokázal poradit aktivní Cygankov.
     
    59
    Avšak poté přišel další nedovolený zákrok, i tentokráte ze strany Olympiakosu. To nemuselo příliš vadit, kombinace Dynama totiž nebyla přesná.
     
    58
    Žlutou kartu dostává Daniel Podence (Olympiakos FC).
     
    57
    Posléze se k autovému vhazování postavil domácí zadák Meriah, kterému rozehrávka trvala celkem dlouho. Nakonec mu na pomoc přispěchal Guilherme.
     
    56
    Zrodil se tu rychlý kontr pro Kyjev. Po krátké kombinaci si naváděl míč do vápna Verbić, avšak čistým způsobem ho dokázal odzbrojit pozorný Vuković.
     
    55
    Cissé si nekomplikoval život, naopak nekompromisně odkopl balón daleko na druhou polovinu, kde ve vzdušném souboji uspěl kolega Hassan.
     
    54
    Následně domácí raději podrželi míč na vlastní polovině, odkud ho přenášeli k postranní čáře. Tam číhal Tsimikas, jenž okamžitě přihrál na nohu Camary.
     
    53
    Posléze se na zemi ocitl hostující Sol, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Rychlý kontr soupeře nepřinesl nic nebezpečného, včas se vrátil Kedziora.
     
    52
    Na druhé straně hrací plochy jsme sledovali úvodní roh tohoto zápasu. Cygankov rozehrál nakrátko, načež se hosté dostali zpět ke středovému kruhu.
     
    51
    Vzápětí se u středového kruhu prezentoval ostrým zákrokem domácí zadák Tsimikas, který nevybíravě poslal k zemi Cygyankova. Žlutit se tentokráte nebude.
     
    50
    Řecký celek se na malý moment usídlil před pokutovým územím, nakonec ale přišla nepovedená přihrávka od Hassana, která skončila v zámezí.
     
    49
    Posléze musel zasahovat obránce Šabanov, který za sebe nepustil Podenceho. Jako poslední se míče dotkl prvně jmenovaný, Olympiakos bude vhazovat.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se k centru z levé strany prodral domácí Tsimikas, jehož vzdušná nabídka proletěla kompletně celou šestnáctkou.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hned tři branky. Do utkání vstoupil mnohem lépe Olympiakos, jenž se dostal do brzkého vedení. Řecký celek mohl své vedení navýšit, avšak Fortunis mířil pouze do brankové konstrukci. Jak už bývá ve fotbale zvykem, tak tato neproměněná šance měla fatální následky, Dynamo totiž udeřilo z ojedinělé útočné akce, kterou dokázal zužitkovat Bujalskij. I tak si domácí vzali vedení zpět, nádhernou trefou se prezentoval Dias.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Dynamo kombinuje na vlastní polovině, soupeř totiž velmi dobře napadá rozehrávku. Hassanovi se před chvíli málem podařilo vystihnout přihrávku.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Hodně důrazně zahrál domácí Meriah, který tělem odstavil od balónu Mykolenka. Domácí tak vybojovali autové vhazování, o které se postará prvně jmenovaný hráč.
     
    43
    Mykolenko si dával s provedením autového vhazování celkem dost načas, nakonec si ale na levém křídle vybral Cygankova, kterému se nepodařilo otočit hru.
    40. Gil Bastiao Dias - 2:1
     
    40
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    Domácí si berou vedení zpět! Jeden z hostujících hráčů odkopával míč přímo na hruď GILA DIASE, který si neposedný balón dokázal zpracovat a poté fantastickým nártem zamířil mimo dosah Bojka. Nádherný fotbalový moment, Olympiakos je tak opět ve vedení.
     
    40
    Stále ten stejný obrázek. Tentokráte Dynamo vhazovalo od pravé postranní lajny, Kedziora na jistotu přihrál Burdovi, jenž do kombinace zapojil také brankáře Bojka.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Před brankáře Sá přiletěl další z řady centrů, na který tentokráte reagoval obránce Vuković. Na druhé straně to příliš nevyšlo nevýraznému Guilhermemu.
     
    37
    Po levém křídle se prodíral před Bujalskij, který si ale ukopl balón daleko od kopačky. Hrací předmět přesáhl postranní lajnu, vhazovat tak bude soupeř.
     
    36
    Cygankov měl celkem dostatek času na centr do šestnáctky, avšak i přesto našel nohu prvního z protihráčů. Cissé ale odklidil míč pouze na území soupeře.
     
    35
    Avšak i Olympiakos se dopustil celkem zbytečné nepřesnosti, po které balón skončil daleko v zámezí. Kedziora tak bude vhazovat z pravé strany.
     
    34
    Mykolenko si hned dvakrát zopakoval autové vhazování, po kterém přišla nepřesná kombinace u středového kruhu, nyní s míčem kombinují domácí.
     
    33
    Momentálně sledujeme lehce nezáživnou podívanou, k vidění není nic moc zajímavého. Před malým momentem zasahoval Meriah, jenž vypíchl míč do autu.
     
    32
    Žlutou kartu dostává Mohamed Mady Camara (Olympiakos FC).
     
    31
    Aktivní Kedziora si příliš nevěřil na průnik kolem Tsimikase, místo toho přihrával ke středu hrací plochy, kde ale čistým způsobem zapracoval Guilherme.
     
    30
    Mykolenko zkoušel na hranici pokutového území najít Šepeleva, který se po manévru na pravou nohu dostal k centru, jenž dokázal odvrátit pozorný Vuković.
     
    29
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, Dynamo totiž udeřilo hned ze své první vyložené šance. V tuto chvíli se o odkop od branky stará brankář Bojko.
    27. Vitalij BUJALSKIJ - 1:1
     
    27
    Dynamo Kyjev právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme vyrovnávací branku! Kedziora dokázal ve skluzu poslat míč k penaltovému puntíku, kde číhal naprosto osamocený VITALIJ BUJALSKIJ, jehož rána pravou nohou směřovala ke vzdálenější tyči, kam se brankář Sá nedokázal natáhnout.
     
    24
    Po pasáži nepřesností se domácí dostali k dalšímu autu, který z pravé strany obstaral Meriah. Po jeho přihrávce přenášel hru vedle stojící Guilherme.
     
    23
    Podencemu se málem podařil manévr mezi obránce, na poslední chvíli ale zasáhl obětavý Šabanov. Dynamo ale opět nedokázalo vyvézt míč do bezpečí.
     
    22
    K velice pohotovému zakončení se dostal domácí Podence, jehož skákavá rána skončila na pozorném Bojkovi, který stačil vyrazit míč do strany na kolegu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nabídla jedinou branku. Tu dokázal vsítit Olympiakos, jenž je i po vstřelené brance aktivnější.
     
    20
    Po delší době si pohrál s balónem brankář Sá, kterému se nepovedla rozehrávka křížem. Naopak to dobře udělal Kedziora, jenž vybojoval aut zleva.
    19. Fortunis selhal v šanci.
     
    19
    Obrovská šance domácích! Fortunis dokázal vystihnout špatnou rozehrávku, domácí záložník následně obešel brankáře, avšak poté zamířil pouze do tyče.
     
    18
    Nakonec to Šabanov zkoušel nákopem na levou stranu, kde ale číhal důrazný Meriah, který zasáhl čistě. Kyjev se i přesto drží na útočné polovině.
     
    17
    Následovala nepřesná přihrávka v podání Camary, která směřovala přímo na kopačku Burdy. Dynamo to zkouší postupnou rozehrávkou, se kterou má problém.
     
    16
    Olympiakos se rozhodl uklidnit hru, s míčem si pohrává na vlastní polovině. Soupeř se k napadání moc nemá, řecký celek tak může v poklidu kombinovat.
     
    15
    Sled nedovolených zákroků pokračuje, tentokráte se na zeleném pažitu ocitl Dias, což uviděl také hlavní sudí. O rozehrávku se postará obránce Cissé.
     
    14
    Ta ale měla krátkého trvání, neboť si obrannou povinnost splnil zadák Šabanov. Ani ukrajinský celek se daleko nedostal, domácí budou moci vhazovat.
     
    13
    K oné rozehrávce se postavil křídelník Cygankov, který kroutil míč do pokutového území, kde se k němu dostal Sá. Domácí brankář výhozem založil protiakci.
     
    12
    Po pravém křídle si to namířil hostující Kedziora, který byl zezadu poslán k zemi. Provinil se napadající Podence, následovat bude standardka pro Kyjev.
     
    11
    Na úvodní branku tohoto zápasu jsme nemuseli dlouho čekat, Dynamo tak bude muset dotahovat jednobrankové manko, do konce ale zbývá dostatek času.
     
    10
    Náramně čistý zákrok předvedl hostující Mykolenko, jehož skluz zamezil pohybu vpřed Guilhermemu. Olympiakos si alespoň vybojoval aut zprava.
     
    9
    Olympiakos právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! AHMED HASSAN si naběhl do šestnáctky, kde mu kolega připravil míč do střelecké pozice, načež se domácí forvard nemýlil. Bojko se snažil zasáhnout, avšak nakonec se mu to vůbec nepovedlo.
    9. Ahmed HASSAN - 1:0
     
    9
    Šepelevovi uskočil balón daleko od kopačky, čehož využil Vuković. Domácí zadák ale přihrál přesně na kopačku protihráče, který peláší po pravém křídle.
     
    8
    Rozehrávka po zemi nabídla kombinaci u postranní čáry, kde se domácím nakonec nepodařilo vybojovat aut. Jako poslední se totiž dotkl míče Meriah.
     
    7
    Přenesení hry na levou stranu dokázal zachytit obránce Meriah, který posléze uklidnil hru. Navíc se do kombinace zapojil také domácí brankář Sá.
     
    6
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Camara, který poslal k zemi Šaparenka. Jednoznačný faul, hosté budou rozehrávat celkem daleko od půlící čáry.
     
    5
    Hodně nepovedenou přihrávku předvedl domácí Meriah, který zamířil mimo dosah Hassana. Ani Dynamo nebylo zrovna přesná, hrát tak může řecký celek.
     
    4
    Poprvé se dostal k míči domácí brankář Sá, jenž v poklidu stáhl hrací předmět ze vzduchu. Olympiakos se ale daleko s míčem nedokázal dostat.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se k autovému vhazování dostal hostující Mykolenko, který si pro spolupráci vybral vedle stojícího Šaparenka, jenž mu okamžitě vrátil míč.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Olympiakos FC: J. Sá – Maríá, Cissé, Vuković, Tsimikas – Guilherme, Camara – Bastiao Dias, Fortunis (C), Podence – Hassan.
    Náhradníci: Lodygin – Bouchalakis, Christodulopulos, Guerrero, B. Natcho, Torosidis, Masouras.

    FC Dynamo Kyjev: Bojko – Kędziora, Burda, Šabanov, Mykolenko – Šepeljev, Šaparenko, Bujalskij – Verbič, Sol, Cygankov (C).
    Náhradníci: Buščan – Sidcley, Rusyn, Garmaš, Tche Tche, Sydorčuk.

    Rozhodčí: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie).
     
    FC Dynamo Kyjev

    Na opačné straně stojí Dynamo Kyjev, kterému rovněž patří druhá pozice své domácí soutěže, v tuto chvíli mu na vedoucí Šachtar chybí sedm bodů. Dynamo dalo zapomenout na porážku proti třetí Oleksandriji, posléze si totiž poradilo s Oděsou, navíc si smslo také nad Karpaty. Ukrajinský celek se dostal do skupiny společně s Rennes, Jabloncem a Astanou. Z odehraných šesti zápasů prohrál pouze jedinkrát, a sice v posledním kole proti Jablonci, který vytěžil jediné vítězství v Evropské ligy. Dynamo nakonec celou skupinu dokázalo zvítězit, druhé Rennes mělo na vedoucí celek dvoubodové manko.
     
    Olympiakos FC

    Fotbalisté Olympiakosu se ve své domácí soutěži nacházejí na průběžné druhé pozici, přičemž na vedoucí PAOK ztrácejí propastných devět bodů. Olympiakos v posledním kole potřetí v ligové sezóně prohrál, bylo tomu právě v souboji proti vedoucímu celku tabulky, PAOK na domácím hřišti dokázal zvítězit poměrem 3:1. Řecký celek se ve skupinové konkurenci Betisu, AC Milán a Dudelange, umístil na druhé pozici, přičemž měl stejně bodů jako AC, avšak nakonec rozhodlo lepší skóre. Hodně tomu napomohl také poslední zápas, ve kterém si to o postup rozdal právě Olympiakos proti AC. Řecký celek na domácím stadionu zvítězil výsledkem 3:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga nám vstupuje do vyřazovacích bojů, my budeme společně sledovat souboj mezi Olympiakos FC a FC Dynamo Kyjev.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:55.

    David Suchý

    Góly: 9. Hassan (Fortunis), 40. Bastiao Dias – 27. Bujalskij (Kędziora), 89. Verbič (Cygankov)

    Karty:   32. Camara (OLY), 58. Podence (OLY) – 74. Verbič (DKY), 90+2. Kędziora (DKY)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:2. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:12.
    Olympiakos F.C.: J. Sá – Maríá, Cissé, Vuković, Tsimikas – Guilherme, Camara – Bastiao Dias (86. Masouras), Fortunis (C) (68. B. Natcho), Podence (81. Christodulopulos) – Hassan.
    Náhradníci: Lodygin – Bouchalakis, Christodulopulos, Guerrero, B. Natcho, Torosidis, Masouras.

    FK Dynamo Kyjev: Bojko – Kędziora, Burda, Šabanov, Mykolenko – Šepeljev, Šaparenko (83. Garmaš), Bujalskij – Verbič, Sol (83. Rusyn), Cygankov (C).
    Náhradníci: Buščan – Sidcley, Rusyn, Garmaš, Tche Tche, Sydorčuk.

    Rozhodca: Pawson – Betts, Hussin (všichni Anglie)
    Štvrtok 21.02.2019
    D.Kyjev - Olympiakos 1:0

    Góly: 32. Sol (Mykolenko)

    Karty:   22. Verbič (DKY), 24. Kędziora (DKY), 79. Šepeljev (DKY) – 22. Cissé (OLY), 45. Podence (OLY), 66. Guerrero (OLY)

    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 17:16.