Leganés – Real Betis 3:0 (kon.) | Valencia – Sociedad 0:0 (kon.) | Sevilla – Eibar 2:2 (kon.)
Bilbao – Barcelona 0:0 (kon.)
koniec
CD Leganés
3:0 (2:0)
Real Betis
Nedeľa 10.02.2019, 12:00 • Estadio Municipal de Butarque. Madrid • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (13:53:13)
     
    Držanie lopty: 32 % : 68 %.
    Strely na bránu: 4:1. Strely mimo: 10:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 22:11.
     
    Betis dnes predviedol katastrofálny výkon, s ktorým nemal absolútne žiadnu šancu na úspech. Jediné, v čom boli hostia lepší, bolo držanie lopty, chýbala im ale priamočiarosť, ktorú mali domáci. Tí mohli pokojne streliť ešte viac gólov, napokon sa ale hlavným hrdinom stal Nasjrí, ktorý vo svojom životnom zápase strelil hetrik. Leganés sa touto výhrou posúva vo vyrovnanej tabuľke Primera Division na 11. miesto. Hostia sú priebežne naďalej na šiestom mieste. Štyri tímy, ktoré sú za nimi, ešte ale budú svoje zápasy v tomto kole hrať, takže sa môžu dostať pred nich.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Žltú kartu za nafilmovaný pád v šestnástke hostí dostáva Martin Braithwaite (CD Leganés).
     
    90+1
    Zápas končí symbolicky tak, ako zhruba prebiehal. Lainez mohol prejsť do rýchleho protiútoku, namiesto toho ale začal kľučkovať a loptu pred šestnástkou domácich stratil.
     
    90+1
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    90
    Druhý pokus Laineza skončil tiež zle. Jeho center skončil mimo bránu domácich. Tréner hostí na striedačke len krúti hlavou a od zlosti hádže rukavice na zem...
     
    89
    Žltú kartu dostáva Diego Lainez (Real Betis), ktorý rozohral priamy kop skôr, ako mu povolil hlavný rozhodca.
     
    88
    Na druhej strane ale odpískal faul Péreza na Guerrera, po ktorom bude nasledovať priamy kop hostí.
     
    87
    Sidnei v súboji na pravom krídle stiahol k zemi Óscara Rodrígueza, hlavný rozhodca tento zákrok ale vyhodnotil ako čistý a faul neodpískal.
     
    86
    Kaptoum získal loptu, potom ju ale nepresnou prihrávkou doslova daroval Braithwaiteovi. Našťastie pre hráča hostí ale Braithwaite začal kľučkovať a loptu tak stratil.
     
    85
    Leganés sa dopredu neženie, namiesto toho si užíva tento stav a s prehľadom kombinuje v strede poľa.
     
    84
    Hostia už chcú mať toto dnešné trápenie asi rýchlo za sebou, ešte si ale budú musieť počkať. Leganés, konkrétne Óscar Rodrígez, ich donútilo k ďalšej chybe v rozohrávke.
     
    83
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Júsuf Nasjrí, prichádza Michael Santos.
     
    80
    A to je asi definitívny koniec nádejí Betisu na úspech v dnešnom zápase! Javi García trafil vysokou nohou vo vzdušnom súboji Óscara Rodrígueza a hlavný rozhodca mu bez váhania ukazuje červenú kartu.
     
    80
    Domáci sa nikam neponáhľajú a s prehľadom kontrolujú hru. Brankár Cuéllar si dokonca dovolil rozohrať priamo pomedzi dvoch napádajúcich hráčov hostí.
     
    79
    Na hosťoch už začína byť viditeľná i frustrácia. Carvalho zakopol loptu po odpískaní úplne zbytočne do autu.
     
    78
    Lo Celsov center trochu odfúkol silný vietor do strany, brankár Cuéllar ho ale dokázal i tak vyboxovať. Následne Cuéllar chytil loptu pred nabiehajúcim Leónom.
     
    77
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Juanfran, prichádza Diego Reyes.
     
    76
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre Guerrera dostáva Recio (CD Leganés). Hostia získavajú priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    75
    Barragán stratil loptu na útočnej polovici, domáci už ale tentokrát nehrali priamočiaro a namiesto toho loptu podržali na svojich kopačkách.
     
    74
    Center z rohu sa vrátil k Silvovi, ktorý ale stál podľa verdiktu rozhodcov v ofsajde. Spomalený záber ukázal, že sa rozhodcovia mýlili, domácim to ale za prakticky rozhodnutého stavu už asi nevadí.
     
    73
    Rodríguezov center z pravej strany odhlavičkoval na rohový kop Sidnei. Domáci sa vôbec neponáhľajú s rozohrávkou.
     
    72
    Striedanie v tíme CD Leganés: z ihriska odchádza Mikel Vesga, prichádza Rubén Pérez.
     
    71
    Hostia namiesto centru do šestnástky zvolili prihrávku do strany, a tak pokračujú v kombinácii. Domáci ich zatiaľ bránia bez väčších problémov a Betis je veľmi ďaleko od brány domácich.
     
    70
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Giovani Lo Celso, prichádza Andrés Guardado.
     
    69
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Jesé, prichádza Lorenzo Morón.
     
    69
    Hostia po faule Bustinzu na Laineza získali priamy kop, ešte pred jeho rozohrávkou ale prebehnú striedania.
     
    68
    Strely: 14:2
    66. Júsuf Nasjrí (LGS) - 3:0
     
    66
    Tím Leganés práve strelil gól!

    JÚSUF NASJRÍ dokončuje hetrik! Domáci po zisku lopty okamžite zaútočili. Braithwaite vysunul krásnou prihrávku za obranu do samostatného úniku Nasjrího, ktorý z hranice šestnástky nedal Lópezovi prízemnou strelou k pravej tyči žiadnu šancu.
     
    66
    Obliehanie šestnástky Leganés pokračuje. Lo Celso sa elegantne otočil s loptou na hranici šestnástky, trafil ale len obrancu Siovasa.
     
    65
    Hostia získali priamy kop, ktorý Lo Celso rozohral centrom do šestnástky. Tam loptu vyboxoval Cuéllar.
     
    63
    Siovas obral o lopru Carvalha a domáci môžu okamžite znovu vyštartovať do útoku. Nasjrího center letel na Braithwaitea, pred ním však loptu na poslednú chvíľu odkopol Barragán.
     
    62
    Loptu tak opäť získali hostia, ktorí ale opäť nepredviedli žiadnu priamočiarosť. Namiesto toho si prihrávajú zo strany na stranu a ani neskúšajú centrovať zo strán, pretože nie je jednoducho na koho.
     
    61
    Silva sa snažil okamžite po zisku lopty vysunúť do samostatného nájazdu Nasjrího, tomu ale v gólovej príležitosti zabránil ofsajdový verdikt.
     
    60
    Hostia viac kontrolujú loptu, postupne zatláčajú domácich k ich šestnástke, k streleckému zakončeniu sa ale stále nedokázali dostať.
     
    59
    Domáci po faule na útočnej polovici získali priamy kop, ktorý ale hravo odvrátila obrana hostí. Pokus o vysunutie Leóna za obranu Leganés skvele prečítal brankár domácich Cuéllar, ktorý loptu včas odkopol.
     
    57
    León sa snažil obísť Omerua, obranca domácich ho ale čisto o loptu pripravil. Následný nákop na hrot útoku na Nasjrího nebol presný.
     
    56
    Lo Celso hľadal kolmicou na pravej strane Laineza, ten ale nemal šancu túto veľmi rýchlu prihrávku chytiť.
     
    55
    Betisu sa i tak ale podarilo prekombinovať na útočnú polovicu, kde ale po nepresnej prihrávke Lo Celsa hostia o loptu opäť prišli.
     
    54
    Hostia sa snažia upokojiť hru prihrávkami medzi vlastnými obrancami, hráči Leganés im ale svojim agresívnym napádaním prakticky nedávajú priestor.
     
    53
    Žltú kartu za podrazenie Leóna dostáva Kenneth Omeruo (CD Leganés).
     
    53
    Striedajúci Lainez svojim individuálny prienikom získal rohový kop pre hostí. Následne sám Lainez rozohral tento roh, jeho center ale doletel len priamo do rukavíc domáceho brankára Cuéllara.
     
    52
    Domáci ale loptu okamžite získali späť. Silva sa prekľučkoval do šestnástky z ľavej strany, namiesto centru na lepšie postavených spoluhráčov ale vystrelil z ostrého uhlu. Brankár Pau López nemal žiadne problémy.
     
    51
    V ďalšom útoku domácich hľadal Nasjrí Silvu, ten ale v súboji o loptu fauloval Barragána.
     
    50
    Domáci predviedli ďalší skvelý protiútok. Juanfran poslal skvelý prízemný center za obranu, kam si nabehol Braithwaite, na poslednú chvíľu ale pred ním odkopol loptu Sidnei.
     
    49
    Držanie lopty: 37 % : 63 %
     
    48
    Hosťom sa ani v druhom polčase zatiaľ nedarí rozohrávka. Svojou kombináciou sa nedokážu dostať cez stred poľa.
     
    47
    Druhý polčas začína tam, kde skončil prvý. Leganés zachytilo rozohrávku hostí a po prihrávke z pravej strany sa na hranici šestnástky objavil úplne voľný Braithwaite. Jeho strela však končí na tribúne.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Zouhair Feddal, prichádza Diego Lainez.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 13:02.
     
    Leganés vedie úplne zaslúžene 2:0 a výsledok je k hosťom ešte veľmi milosrdný, keby totiž prehrávali o 4-5 gólov, tak by nemohli povedať o nespravodlivosti futbalu absolútne nič. Domáci okrem dvoch gólov Nasjrího zahodili obrovské množstvo príležitostí, skvele napádali, boli priamočiarejší a každý ich útok bol veľmi nebezpečný pre bránu hostí. V kabíne Betisu tak bude cez prestávku určite obrovská búrka, pretože ak budú hostia pokračovať v tomto výkone, tak môžu dnes schytať obrovský debakel.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Nasjrí sa po prihrávke Braithwaitea dostal medzi dvojicu obrancov Betisu. Takmer sa mu však podarilo prekľučkovať sa do zakončenia, až na poslednú chvíľu mu totiž loptu odkopol Javi García.
     
    43
    Na druhej strane odhlavičkoval Juanfran Carvalhov center na rohový kop. Ani následná štandardná situácia ale nepriniesla nebezpečenstvo pred bránu domácich, obrana Leganés totiž loptu bez problémov odkopla.
     
    42
    Po centri z ľavej strany sa lopta dostala k Reciovi, ktorého pokus bol odvrátený k Bustinzovi. Strela kapitána domácich skončila vysoko nad bránou hostí.
     
    41
    Hostia po dvoch inkasovaných góloch zjavne nie sú v pohode. Domáci už ich nenapádajú tak, ako v predošlých minútach, napriek tomu sa im ale stále nedarí dostať sa do streleckých pozícií.
     
    40
    Strely: 11:1
     
    39
    Jesé si nabiehal na kolmú prihrávku za obranu od Lo Celsa, proti nemu ale skvele vybehol domáci brankár Cuéllar.
     
    38
    Betis má loptu a kombinuje na útočnej polovici, to je ale maximum, k čomu sa mu darí dostať. Domáci sú pripravení v obrane a zatiaľ skvele pokrývajú všetky voľné priestory.
    36. Júsuf Nasjrí (LGS) - 2:0
     
    36
    Tím Leganés práve strelil gól!

    Leganés znovu zachytilo rozohrávku Betisu a tentokrát už chybu hostí trestá! Óscar Rodríguez našiel krásnym prízemným centrom za obranu JÚSUFA NASJRÍHO, ktorý sa odtrhol od svojho strážcu a bez problémov dorazil loptu do odkrytej brány.
     
    35
    Napokon sa im to podarilo a Carvalho hľadal nákopom za obranu Leóna, pred ktorým loptu chytil vybiehajúci brankár Cuéllar.
     
    34
    Domáci v posledných minútach opäť vysúvajú svoj presing výrazne vyššie a hostia majú znovu problémy s rozohrávkou.
     
    33
    Leganés zahodilo ďalšiu obrovskú príležitosť! Nasjrího center preletel k Silvovi, ktorý mu ešte loptu vracal pred bránu, Nasjrímu ale chýbalo na úspešnú dorážku do prázdnej brány pár centimetrov.
     
    32
    Ten ale rozohrali mizerne po zemi priamo na Braithwaitea, ktorý si obhodil dvoch obrancov a rútil sa po ľavej strane do otvorenej obrany hostí. Jeho prihrávku z ľavej strany odkopol spred brány Javi García.
     
    31
    Po faule Bustinzu na Lo Celsa získali hostia priamy kop z pravej strany.
     
    30
    Ďalší faul v strede poľa, tentokrát fauloval Recio Carvalha. Na žltú kartu to síce nebolo, loptu ale majú pod kontrolou hostia.
     
    29
    Center z priameho kopu bez problémov odvrátila obrana hostí, a tak to Silva skúsil aspoň spoza šestnástky. Jeho pokus končí na tribúne za bránou.
     
    28
    I hostia už majú na konte prvú žltú kartu. Za zásah lakťom do tváre Vesgu ju dostáva Antonio Barragán (Real Betis).
     
    26
    Prvú žltú kartu za faul na prenikajúceho Lo Celsa dostáva Mikel Vesga (CD Leganés).
     
    26
    Betis okamžite po góle zatlačil domácich k ich pokutového územiu, o loptu ale po faule Leóna prišiel. Brankár domácich Cuéllar sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa.
     
    25
    Strely: 7:1
    Strely na bránu: 1:1
     
    24
    Leganés sa tak dočkalo odmeny za svoj zatiaľ skvelý výkon v prvom polčase. Uvidíme, ako na to zareagujú hostia.
    22. Júsuf Nasjrí (LGS) - 1:0
     
    22
    Tím Leganés práve strelil gól!

    Domáci sa zaslúžene dostávajú do vedenia! Center z rohového kopu preletel na zadnú tyč na trestuhodne neobsadeného JÚSUFA NASJRÍHO, ktorého strelu ešte nadvihol mimo dosah brankára Lópeza Barragán. 1:0 pre Leganés!
     
    22
    Pau López znovu rozohrával veľmi riskantne a obrancom hostí po nepresnej rozohrávke nezostalo nič iné, ako faulovať. Domáci získavajú priamy kop.
     
    21
    Vesga skvele nacentroval do stredu pokutového územia hostí, kde stál úplne voľný Nasjrí. Ten ale nedokázal hlavou loptu poslať do priestoru brány Betisu.
     
    20
    Ten rozohrali po zemi a Barragán dokázal loptu odkopnúť do autu. Domáci guľaté čudo udržali i po autovom vhadzovaní a pokračujú v postupnej kombinácii.
     
    19
    Kaptoum zasiahol vo vzduchu nohou Juanfrana. Domáci získavajú priamy kop.
     
    17
    Loptu ale po nepresnej prihrávke Kaptouma zachytil Juanfran, ktorý sám potiahol rýchly protiútok domácich. Namiesto prihrávky na voľného Rodrígueza vystrelil, trafil ale priamo pred ním stojaceho Javiho Garcíu.
     
    16
    Hosťom sa konečne podarilo úspešne založiť útočnú akciu a dostali sa na útočnú polovicu, kde kombinujú.
     
    15
    Leganés znovu zachytilo rozohrávku Betisu, ktorému sa táto činnosť dnes vôbec nedarí. Center Juanfrana však bez problémov chytil Pau López.
     
    13
    V jeden okamih napádalo rozohrávku Betisu dokonca šesť hráčov Leganés, domáci tak úplne logicky získali loptu. Po Juanfranovej prihrávke sa dostal do ďalšieho zakončenia zatiaľ veľmi aktívny Nasjrí. Jeho tečovaný pokus končí v náručí Paua Lópeza.
     
    12
    Leganés okamžite odpovedalo svojim útokom. Silva dostal prihrávku na ľavú stranu a jeho tečovaná strela skončila tesne mimo Lópezovej brány.
     
    11
    K zakončeniu sa dostali i hostia, konkrétne Lo Celso, ktorý sa s loptou otočil v pokutovom území a namieril na bránu. Lopta ale letela len do priestoru, kde stál brankár Cuéllar.
    10. Óscar Rodríguez (LGS)
     
    10
    Óscar Rodríguez obral o loptu v pokutovom území Javiho Garcíu a z pravej strany z ostrého uhlu zakončil, avšak tesne nad. Obrana Betisu zatiaľ robí veľké množstvo chýb.
     
    9
    Lo Celso hľadal svojou prihrávkou za obranu Leóna, brankár Leganés ale skvele prečítal hru a nechal loptu doskákať za bránkovú čiaru.
     
    8
    Betis sa už dostal do hry. Po úvodnom tlaku Leganés má loptu a kombinuje na útočnej polovici.
     
    7
    I Betis vysunul svoj presing veľmi vysoko a brankár Cuéllar, ktorý dostal malú domov od obrancov, musel loptu odkopnúť k obrancom hostí.
     
    6
    Rohový kop bol rozohraný na krátko na Jesého, ktorý sa snažil prekľučkovať sám z ľavej strany do šestnástky, loptu mu ale odkopol Bustinza.
     
    5
    Hostia sa prvýkrát v zápase dostali na dlhšiu dobu k lopte a taktiež predviedli peknú útočnú akciu. Center Lo Celsa z pravej strany musel odvrátiť na rohový kop Bustinza.
     
    4
    Hostia sa ešte poriadne nedostali k lopte a už mohli dvakrát inkasovať. Domáci sú naopak zjavne pri chuti a svoje napádanie vysunuli dokonca až k rozohrávajúcemu brankárovi Lópezovi.
     
    3
    Ďalšia šanca domácich! Nasjrí sa dostal medzi dvoch obrancov Betisu a z pravej strany prízemnou strelou tesne minul bránu Betisu.
     
    2
    Domáci vstúpili do zápasu veľmi aktívne. Hostí svojim presingom výrazne zatlačili a nepodarenú malú domov musel odkopnúť na roh brankár Pau López.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí sa okamžite dostali do gólovej príležitosti. Nákop z vlastnej polovice si skvele spracoval Nasjrí, ktorý si loptu posunul za obrancu a vystrelil tesne mimo Lópezovej brány.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci budú hrať v modrobielych dresoch, hostia v tmavozelených.
     
    Oba tímy už sú pripravené na hracej ploche a zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Omeruo, Siovas – Juanfran, Recio, Vesga, J. Silva – Braithwaite, Óscar Rodríguez, Nasjrí.
    Náhradníci: Lunin – D. Reyes, Carrillo, El Zhar, Eraso, Santos, R. Pérez.

    Real Betis: Pau López – Feddal, Javi García (C), Sidnei – Barragán, Kaptoum, W. Carvalho, Lo Celso, Guerrero – León, Jesé.
    Náhradníci: Robles – Canales, Morón, Joaquín, Guardado, Lainez, Jul. Alonso.

    Rozhodca: Alberola Rojas.
     
    V najvyššej španielskej súťaži dnes uvidíme šiesty vzájomný súboj týchto dvoch tímov. Všetky predošlé vzájomné zápasy vždy vyhral domáci tím, podľa tejto štatistiky by tak malo dnes zvíťaziť Leganés. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne skončil domácou výhrou Betisu 1:0.
     
    Real Betis

    Hostia držia pred týmto zápasom pohárovú šiestu pozíciu o skóre pred Alavésom a určite budú chcieť nadviazať na výhru nad Atléticom Madrid z minulého kola. Ich forma sa ale z dlhšieho časového pohľadu nedá hodnotiť ako dobrá, z posledných šiestich zápasov totiž vyhrali len dva. Ani útok Betisu, podobne ako útok Leganés, nie je veľmi produktívny (26 strelených gólov), ich obrana však funguje pomerne dobre (26 inkasovaných gólov). Vonku ale Betis prehral posledné dva zápasy a z desiatich zápasov na cudzích ihriskách si domov priniesol len 11 bodov. Dnes tak budú chcieť hostia túto bilanciu určite zmeniť.

    Posledných 5 zápasov:
    Huesca – Betis 2:1
    Betis – Real Madrid 1:2
    Betis – Girona 3:2
    Athletic Bilbao – Betis 1:0
    Betis – Atlético Madrid 1:0
     
    CD Leganés

    Domáci tím figuruje pred týmto zápasom vo vyrovnanej tabuľke na 14. mieste, odkiaľ však stráca na svojho dnešného súpera len šesť bodov a súčasne má trojbodový náskok na 18. Vallecano. Forma Leganés sa dá považovať za pomerne dobrú, v posledných štyroch zápasoch totiž získali sedem bodov a hlavne v poslednom zápase dokázali získať tri body v oslabení na pôde Vallecana. Domáci majú problém so strieľaním gólov, ich gólový priemer je len 1 gól na zápas a po Valladolide sú v tejto štatistike najhorším tímom súťaže. Súčasne majú ale z tímov druhej polovice tabuľky najlepšiu obranu (27 inkasovaných gólov). Leganés je tiež pomerne silné doma, z desiatich zápasov na vlastnom štadióne totiž prehralo len jeden a dnes bude chcieť proti Betisu túto bilanciu určite potvrdiť.

    Posledných 5 zápasov:
    Espanyol – Leganés 1:0
    Leganés – Huesca 1:0
    Barcelona – Leganés 3:1
    Leganés – Eibar 2:2
    Vallecano – Leganés 1:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu CD Leganés – Real Betis, ktoré sa odohrá v 23. kole španielskej Primera Division. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 22. Nasjrí, 36. Nasjrí, 66. Nasjrí

    Karty:   26. Vesga (LGS), 53. Omeruo (LGS), 76. Recio (LGS), 90+2. Braithwaite (LGS) – 28. Barragán (RBE), 89. Lainez (RBE)   80. Javi García (RBE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 10:1. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 22:11.
    CD Leganés: Cuéllar – Bustinza (C), Omeruo, Siovas – Juanfran (77. D. Reyes), Recio, Vesga (72. R. Pérez), J. Silva – Braithwaite, Óscar Rodríguez, Nasjrí (83. Santos).
    Náhradníci: Lunin – D. Reyes, Carrillo, El Zhar, Eraso, Santos, R. Pérez.

    Real Betis: Pau López – Feddal (46. Lainez), Javi García (C), Sidnei – Barragán, Kaptoum, W. Carvalho, Lo Celso (70. Guardado), Guerrero – León, Jesé (69. Morón).
    Náhradníci: Robles – Canales, Morón, Joaquín, Guardado, Lainez, Jul. Alonso.

    Rozhodca: Alberola Rojas

    Diváci: 11 381