Tottenham – Leicester 3:1 (kon.) | Manchester City – Chelsea 6:0 (kon.)
koniec
Manchester City
6:0 (4:0)
Chelsea FC
Nedeľa 10.02.2019, 17:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose šlágru 26. kola anglickej Premier League, v ktorom sa stretnú Manchester City a Chelsea FC. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Manchester City

    Domáci sa po stredajšej výhre v predohrávke nad Evertonom dostali o skóre do čela tabuľky, po včerajšej výhre Liverpoolu im ale ich hlavný protivník v súboji o titul odskočil o tri body. Dnes tak potrebujú znovu zabrať naplno, aby tento náskok dorovnali. Citizens sa môžu oprieť o najlepší útok súťaže (68 strelených gólov) a druhú najlepšiu obranu Premier League (20 inkasovaných gólov). Ich forma taktiež nie je zlá. V tomto kalendárnom roku vyhrali zo šiestich ligových zápasov päť a body stratili len po prehre v Newcastli. Doma sú navyše najlepším tímom ligy, keď z 13 domácich zápasov vyhrali 12. Najlepším strelcom tímu je Sergio Agüero so 14 strelenými gólmi.

    Posledných 5 zápasov:
    Manchester City – Wolverhampton 3:0
    Huddersfield – Manchester City 0:3
    Newcastle – Manchester City 2:1
    Manchester City – Arsenal 3:1
    Everton – Manchester City 0:2
     
    Chelsea FC

    Chelsea je pred dnešným zápasom na piatom mieste, o bod za Manchestrom United, ktorý už ale svoj zápas v tomto kole odohral. Po predošlých dvoch prehrách dokázala Chelsea v minulom kole zabodovať naplno, keď zdolala beznádejne posledný Huddersfield jasne 5:0. Avšak, predovšetkým prehra 0:4 v predošlom zápase v Bournemouthe bola veľkým varovaním pre The Blues. Chelsea vonku prehrala posledné dva zápasy za sebou so skóre 0:6 a v tejto bilancii je na 5. mieste. Ak sa však chce dostať znovu na pozíciu zaručujúcu Ligu majstrov, tak musí dnes na pôde extrémne silného protivníka zabodovať.

    Posledných 5 zápasov:
    Chelsea – Southampton 0:0
    Chelsea – Newcastle 2:1
    Arsenal – Chelsea 2:0
    Bournemouth – Chelsea 4:0
    Chelsea – Huddersfield 5:0
     
    Za posledných päť sezón je bilancia medzi týmito dvoma tímami vyrovnaná. Oba tímy si pripísali po štyri výhry a dva zápasy sa skončili remízou. V minulej sezóne vyhral oba vzájomné zápasy Manchester City 1:0, v prvom vzájomnom zápase tejto sezóny ale Chelsea doma zvíťazila 2:0.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Zinčenko – Gündoğan, Fernandinho (C), De Bruyne – B. Silva, Agüero, Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Sané, D. Silva, Jesus, Mahrez, Otamendi.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, M. Alonso – Kanté, Jorginho, Barkley – Pedro, Higuaín, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Kovačić, Loftus-Cheek, Christensen, Giroud, Willian, Emerson.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Domáci Manchester City bude hrať v tradičných belasých dresoch, hostia v tmavomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Lopta sa dostali k domácim obrancom, ktorí napriek vysokému presingu hostí zakladajú prvú útočnú akciu.
     
    2
    Po nepresnom nákope Laporteho ale domáci o loptu rýchlo prišli a za veľkého piskotu potiahol loptu k pokutovému územiu domácich Hazard. Belgičan svojim centrom našiel v strede pokutového územia Higuaína, jeho strelu ale zablokoval Stones.
     
    3
    Higuaín si nabiehal i na kolmú prihrávku Jorginha za obranu, ako prvý sa ale k lopte dostal brankár City Ederson.
     
    4
    Manchester City dal gól!

    Domáci otvárajú skóre! Bernardo Silva si skvele nabehol na rozohrávku priameho kopu od Gündoğana a jeho tečovaný center z pravej strany sa dostal na druhú stranu k RAHEEMOVI STERLINGOVI, ktorý poslal loptu z prvej nechytateľne pod brvno.
    4. Raheem Sterling (MAC) - 1:0
     
    6
    Chelsea sa snaží o rýchlu odpoveď. Kombinuje okolo pokutového územia domácich, tí im ale zatiaľ nedávajú priestor na kolmú prihrávku či prienik.
     
    7
    Zinčenko získal loptu a vysunul Agüera na ľavej strane, argentínsky útočník sa ale zamotal vo vlastných kľučkách a prišiel o loptu.
     
    8
    Agüero zahodil nemožné! Bernardo Silva si spracoval Sterlingovu prihrávku, potiahol si loptu na ľavú stranu a odtiaľ prihral pred prázdnu bránu Sergiovi Agüerovi, ktorý z bránkoviska minul prázdnu bránu!
    8. Sergio Agüero (MAC)
     
    9
    Tréner Guardiola sa drží za hlavu a má prečo. To, čo zahodil Agüero, sa totiž len tak nevidí...
     
    10
    Obrancovia Chelsea sa snažia založiť útok hostí, Citizens ich ale vždy vytlačili svojim presingom späť k ich šestnástke. Napokon to na sebe zobral David Luiz, ktorého nákop ale nedokázal nikto zo spoluhráčov v útoku spracovať, a tak sa lopta dostal znovu k domácim.
     
    11
    Zinčenko stratil loptu v strede poľa, okamžite ale svoju chybu napravil a Barkleymu loptu sklzom vypichol.
     
    12
    David Luiz našiel prihrávkou Hazarda, ktorý sám obišiel troch protihráčov, dostal sa však už do ostrého uhlu a s jeho strelou si poradil domáci brankár Ederson.
     
    13
    Manchester City dal gól!

    SERGIO AGÜERO napravil svoju chybu pri predošlom zakončení a strelil nádherný gól! Prebral si loptu od Zinčenka pred šestnástkou Chelsea a pravačkou vymietol všetky pavučiny v ľavom hornom rohu Arrizabalagovej brány. Tento gól bude určite v highlightoch tejto sezóny.
    13. Sergio Agüero (MAC) - 2:0
     
    15
    Štvrťhodina zápasu je za nami a City kráča jasne za tromi bodmi. Chelsea čaká proti rozbehnutým domácim veľmi ťažká práca.
     
    16
    Aguero bol hlavným aktérom i ďalšej situácie pred bránou Chelsea, keď si nabiehal na Zinčenkovu kolmicu. Dobre ale prečítal hru brankár Arrizabalaga, ktorý bol pri lopte ako prvý.
     
    17
    Agüero sa snažil o individuálny prienik, v strede útočnej polovice ho ale podrazil David Luiz. Domáci získavajú priamy kop.
     
    19
    Manchester City dal gól!

    Demolácia Chelsea pokračuje! Zinčenkov center odhlavičkoval David Luiz, Barkley ale nepochopiteľne vrátil loptu pred vlastnú bránu, kde sa dostala priamo k SERGIOVI AGÜEROVI a ten ju už zblízka nemal problém doraziť do odkrytej brány.
    19. Sergio Agüero (MAC) - 3:0
     
    20
    Zápas začína smrdieť ďalším debaklom Chelsea. Tá musí poriadne pridať, ak nechce odísť z Manchesteru s poriadnou nakladačkou.
     
    21
    Barkley sa po prihrávke Alonsa dostal k strele, namieril ale výrazne mimo Edersonovu bránu. Brankár domácich potom rozohral odkop od brány na krátko a s prehľadom kombinuje i pod tlakom napádajúcich hráčov Chelsea s obrancami.
     
    22
    Domáci sa postupne posúvajú na útočnú polovicu. Hráči Chelsea v tejto chvíli vypadajú ako tréningové kužele. Na tribúne sme medzitým videli záber na trénera Manchesteru United Oleho Gunnara Solskjaera, ktorý sa prišiel pozrieť na svojich súperov.
     
    25
    Manchester City dal gól!

    Neuveriteľné! Sterling najprv našiel krásnou prihrávkou Agüera, ktorého kľučka sa síce nevydarila, lopta sa ale dostala za šestnástku k ILKAYOVI GÜNDOĞANOVI, ktorý namieril prízemnou strelou úplne presne k ľavej tyči Arrizabalagovej brány.
    25. Ilkay Gündoğan (MAC) - 4:0
     
    26
    Hostia sa objavili v útoku. Pedrov center odhlavičkoval Laporte, lopta sa ale vrátila k hráčom The Blues.
     
    27
    Barkley úplne zbytočne fauloval v strede poľa Fernandinha. Tento faul bol jednoznačne z frustrácie.
     
    28
    Chelsea ale mohla znížiť! Higuaín pätičkou vysunul medzi dvoch obrancov Pedra, toho ale vychytal skvelým zákrokom vybiehajúci brankár City Ederson.
     
    29
    Jorginho našiel prihrávkou na pravej strane voľného Pedra, ktorý si prvým dotykom obhodil obrancu a druhým vystrelil. Ederson bol pripravený a strelu v pohode chytil.
     
    30
    Strely: 5:5
    Strely na bránu: 4:2
     
    31
    Koncentrácia domácich v obrane už zjavne nie je tak vysoká, ako na začiatku zápasu. Higuaín zakončoval po centri z ľavej strany, jeho pokus zablokoval na rohový kop Laporte.
     
    32
    Barkley si dobre nabehol na oblúčik Hazarda, o loptu ho ale na ľavom krídle pripravil Fernandinho. Sám tak môže založiť rýchly protiútok domácich.
     
    33
    Ten ale paradoxne zabrzdil Agüero, ktorý sa dostal do obkľúčenia obrancov Chelsea a prihral dozadu. Domáci kombinujú na vlastnej polovici.
     
    34
    Chelsea sa dostala do hry a nedá sa povedať, že by herne zaostávala. Pedrov center sa vrátil k nemu a potom to Španiel skúsil sám, svojimi kľučkami sa ale vytlačil mimo streleckú pozíciu.
     
    35
    Sterling obišiel na ľavom krídle Azpilicuetu i Rüdigera, na poslednú chvíľu sa ale nemecký obranca Chelsea s ním dokázal vrátiť a o loptu ho pripravil.
     
    36
    Držanie lopty: 53 % : 47 %
     
    37
    Domáci sú vo veľkej pohode. Opäť kombinujú na vlastnej polovici a darí sa im to napriek veľmi vysokému presingu Chelsea.
     
    38
    Tempo zápasu ale v porovnaní s prvými cca 20 minútami výrazne opadlo. Domáci sa už nikam nemusia ponáhľať, naopak hostia sa síce snažia niečo vymyslieť v útoku, gól ale nestrelili.
     
    39
    Higuaín krásne napriahol z voleja spoza šestnástky a jeho strelu musel vyraziť nad brvno skvelým zákrokom domáci brankár Ederson. Krásny futbalový moment.
     
    40
    Po strate De Bruynea sa hostia prekombinovali až k šestnástke City, finálna prihrávka Jorginha na Pedra sa ale nevydarila a skončila u domácich obrancov.
     
    41
    Tí ale loptu rýchlo odovzdali hosťom. Hazardov center z ľavej strany odvrátila obrana Citizens a následne si poradila i s prienikom Kantého, ktorého donútila k prihrávke dozadu na obrancov.
     
    42
    Bernardo Silva fauloval takmer pri rohovej zástavke Hazarda, nasledovať tak bude priamy kop Chelsea.
     
    43
    Hazardov center letel na prednú tyč, kde ho bez problémov odkopol Walker. Lopta sa potom síce vrátila k hráčom Chelsea, v súboji o ňu sa ale útočným faulom previnil Higuaín.
     
    44
    Držanie lopty v posledných 5 minútach: 16 % : 84 %
     
    45
    Alonsov center znovu odvrátila domáca obrana, hostia ale loptu nezískali. Barkley totiž fauloval Agüera, ktorý sa k nej dostal ako prvý.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    I domáci získali priamy kop, faulovaným hráčom bol Kevin De Bruyne.
     
    45+2
    Chvíľku to vypadalo, že Agüero bol blízko hetriku, keď minul hlavou o centimetre center De Bruyneho. Rozhodcovia mu ale trochu oneskorene odpískali ofsajd a strelený gól by tak neplatil.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Manchester City za 25 minút prakticky rozhodol o svojom víťazstve. Skóre 4:0 hovorí samo za seba a keď vezmeme do úvahy napríklad možnosť Agüera, keď Argentínčan minul zblízka prázdnu bránu, tak mohlo byť skóre ešte výraznejšie. Hostia sú opticky i štatisticky vyrovnaným súperom, ich útokom ale chýba priamočiarosť domácich, a keď už sa dostali k zakončeniu, tak ich vychytal brankár domácich Ederson. Hostia za posledné 4 polčasy v zápasoch vonku inkasovali 10 gólov a ak nechcú túto bilanciu v druhom polčase ešte zhoršiť, tak budú musieť zlepšiť svoju hru v obrane.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 18:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Chelsea drží od začiatku polčasu loptu na svojich kopačkách, zatiaľ ale len na vlastnej polovici.
     
    48
    Azpilicuetu si narazil loptu veľmi riskantne s brankárom Arrizabalagom a takmer sa k lopte dostal napádajúci Agüero. Napokon sa im podarilo rozohrať.
     
    49
    Svoju techniku predviedol i brankár domácich Ederson, ktorý si po malej domov krásnou kľučkou obhodil vo vlastnom bránkovisku napádajúceho Higuaína.
     
    50
    Agüero vysunul za Rüdigera De Bruyneho, jeho strelu ale zablokoval ďalší obranca Chelsea David Luiz na rohový kop.
     
    51
    De Bruyne obišiel na ľavej strane Barkleyho a nacentroval úplne presne na hlavu Agüera, ktorého hlavička končí na brvne brány Chelsea!
    51. Sergio Agüero (MAC)
     
    51
    Akcia ešte pokračovala ďalej. Sterling obišiel Alonsa na pravej strane a nacentroval tiež do pokutového územia Chelsea, loptu tentokrát vo vzduchu chytil brankár Arrizabalaga.
     
    52
    Chelsea prešla do útoku a znovu kombinuje na útočnej polovici, proti sformovanej obrane City sa ale nedostáva k zakončeniu.
     
    52
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Ross Barkley, prichádza Mateo Kovačić.
     
    53
    Sterling sa snažil sám presadiť cez obrancov Chelsea, Rüdiger ho ale telom odstavil a za loptou skočil Arrizabalaga. Sterling sa ešte snaží získať penaltu, nemá ale šancu na úspech.
     
    55
    Sterling obišiel na ľavej strane Azpilicuetu a obranca Chelsea už nemal inú možnosť, ako ho podraziť. Jasná penalta pre domácich!
    55. César Azpilicueta (CHE)
     
    56
    Manchester City dal gól!

    SERGIO AGÜERO poslal brankára Arrizabalagu do ľavej strany a strelou k pravej tyči bezpečne premieňa penaltu. V druhom víkende za sebou tak strieľa hetrik proti londýnskemu klubu!
    56. Sergio Agüero (MAC) - 5:0
     
    58
    Pre Chelsea mohlo byť ešte horšie! Agüero bol faulovaný pred šestnástkou Chelsea, De Bruyneho priamy kop ale vyboxoval s pokojom brankár hostí Arrizabalaga. Ten zažíva určite jeden z najhorších večerov vo svojej kariére napriek tomu, že ani za jeden gól nemôže.
     
    59
    Sterling pred šestnástkou posunul loptu na Agüera, ktorý si loptu potiahol do ľavej strany. Cez jedného z obrancov Chelsea ale nedokázal namieriť na bránu hostí.
     
    60
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu Fernandinha Jorginho (Chelsea FC).
     
    61
    Hostia vypadajú, ako keby už trochu rezignovali. Domáci bez problémov držia loptu na útočnej polovici a hráči Chelsea ich prakticky vôbec nenapádajú.
     
    62
    De Bruyne si potiahol loptu sprava na stred a vystrelil, strelu zablokoval v sklze Rüdiger. Lopta sa ale opäť vrátila k domácim, ktorí môžu pokračovať vo svojej nekonečnej kombinácii.
     
    63
    Nekonečno však už skončilo a loptu má Chelsea. Hostia obliehajú šestnástku domácich, okrem jedného centru Pedra ale neprišlo zatiaľ nič nebezpečného pre bránu Edersona.
     
    64
    Po Kantého prihrávke na ľavú stranu strieľal Hazard, namieril ale len do bočnej siete.
     
    65
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Sergio Agüero, prichádza Gabriel Jesus.
     
    65
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
     
    66
    Azpilicueta si tentorkát dal pozor na Sterlinga, prihrávke do stredu na Fernandinha ale nezabránil. Fernandinho potom vyskúšal pozornosť Arrizabalagu zo zhruba 30 metrov, ten si ale s jeho prízemným pokusom poradil.
     
    68
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Kevin De Bruyne, prichádza Riyad Mahrez.
     
    69
    Žltú kartu za stiahnutie Bernarda Silvu k zemi dostáva Marcos Alonso (Chelsea FC). Tento zákrok je už jednoznačne spôsobený frustráciou hosťujúceho obrancu z nepriaznivého vývoja zápasu.
     
    70
    Strely: 11:11
    Strely na bránu: 7:3
     
    71
    Rüdiger s Kantém poriadne pokopali v súboji o loptu pri bránkovej čiare Mahreza, hlavný rozhodca ale trochu prekvapivo neodpískal faul. Hostia sa ale nad tým už nepozastavujú, útočia totiž ďalej.
     
    73
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Marcos Alonso, prichádza Emerson.
     
    73
    City má zápas úplne pod kontrolou a s prehľadom kontroluje loptu. Pri takomto hernom vývoji by nebolo vôbec prekvapením, keby svoj náskok ešte domáci dokázali navýšiť.
     
    74
    A hneď sa táto predpoveď mohla naplniť! Jesus si skvele nabehol na prihrávku Sterlinga a z ľavej strany strieľal cez Davida Luiza, jeho strelu ale vyrazil skvelým zákrokom brankár Arrizabalaga.
     
    75
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Fernandinho, prichádza David Silva.
     
    76
    David Silva si hneď prevzal kapitánsku pásku a za veľkého potlesku domácich fanúšikov sa zapojil do kombinácie domácich.
     
    77
    Chelsea je v druhom polčase úplne bezzubá. Na útočnú polovicu sa dostáva len sporadicky a jej útoky sú úplne jalové.
     
    77
    Teraz to hostia môžu skúsiť zmeniť. Prenikajúceho Loftusa-Cheeka fauloval tesne pred pokutovým územím domácich Ilkay Gündoğan, ktorý za tento faul dostáva žltú kartu. Chelsea má k dispozícii priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    78
    Emerson namieril popod vyskakujúcich hráčov v múre City na bránu. Jeho skoromenovec v bráne domácich Ederson bol ale pripravený a v pokoji loptu chytil.
     
    80
    Manchester City dal gól!

    Tak to je debakel, na aký Chelsea dlho nezabudne! Zinčenko si nabehol na prihrávku na ľavej strane do šestnástky a prihral na hranicu bránkoviska úplne voľnému RAHEEMOVI STERLINGOVI, ktorý strelou zblízka pod brvno Arrizabalagovej brány završuje poltucet domácich gólov.
    80. Raheem Sterling (MAC) - 6:0
     
    82
    Na Etihad Stadium spievajú domáci fanúšikovia majstrovské piesne a obrovským aplauzom povzbudzujú domácich hráčov. Tí majú loptu opäť pevne pod kontrolou na útočnej polovici.
     
    83
    Rüdiger sa snaží rozohrať útok hostí, nikto z jeho spoluhráčov sa mu ale neponúka na prihrávku. Domáci ho už pritom vôbec nenapádajú.
     
    84
    Napokon sa mu rozohrávka predsa len podarila a hostia sa dostali k šestnástke domácich. Už ale ako keby chceli mať toto utrpenie rýchlo za sebou a ani necentrujú, ani nestrieľajú...
     
    85
    Nákop Rüdigera na Higuaína bol ukážkou zúfalstva Chelsea a nemal šancu na úspech. Loptu s prehľadom chytil brankár City Ederson, ktorý ju okamžite rozohral dopredu.
     
    86
    Walker si dvakrát za sebou dovolil prihrať cez obrancov Chelsea pätičkou. Ďalší dôkaz herného sebavedomia domácich.
     
    87
    Loftus-Cheek si spracoval prihrávku Hazarda a dobre si pokryl loptu telom, následne ale prihral úplne nepresne na spoluhráča. Lopta skončila v aute.
     
    88
    Mahrez sa snažil o individuálny prienik, pred šestnástkou Chelsea ho ale zastavil Rüdiger. Následne sa dral za kolmicou za obranu skvele hrajúci Zinčenko, ktorého musel znovu na poslednú chvíľu pripraviť o loptu Rüdiger.
     
    89
    Práve Zinčenko teraz sedí na trávniku s kŕčmi a musí byť ošetrený.
     
    90
    Utrpenie Chelsea bude trvať ešte tri minúty.
     
    90+2
    Nadstavený čas prebieha symbolicky presne tak, ako prebiehal v podstate celý druhý polčas. Domáci majú loptu, v pohode kombinujú a hostia ich robia len komparz.
     
    90+3
    So svojou kombináciou sa domáci postupne posunuli dopredu, už sa ale pochopiteľne neženú dopredu a čakajú na záverečný hvizd rozhodcu.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Game, set, match! Šláger tohto kola, ktorý mal byť vrcholom víkendu v anglickej Premier League, sa už od začiatku zmenil na masaker hosťujúceho tímu a výsledok 6:0 hovorí za všetko. Kým v prvom polčase sa Chelsea mohla utešovať aspoň tým, že herne bola City ako-tak vyrovnaná, tak v druhom polčase si v podstate ani neškrtla, pri lopte bola len sporadicky a 6:0 je napriek obrovskému rozdielu ešte milosrdný výsledok. Len sám Agüero, ktorý strelil hetrik, totiž mohol pokojne pridať ďalšie dva góly a o ďalších šanciach hráčov City netreba ani hovoriť. V Chelsea bude po tomto výsledku určite obrovská búrka, dnešná prehra bola totiž treťou hladkou prehrou vonku za sebou, pričom Chelsea v týchto troch zápasoch inkasovala 12 gólov.
     
    Manchester City sa dnešnou výhrou dostal o skóre späť na prvé miesto pred Liverpool, odohral ale o jeden zápas viac. Chelsea klesla na šieste miesto, o skóre za Arsenal a o bod za Manchester United.
     
    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 9:4. Strely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:13.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:00:27)

    Michal Sadlek

    Góly: 4. Sterling, 13. Agüero, 19. Agüero, 25. Gündoğan, 56. Agüero (pen.), 80. Sterling

    Karty:   77. Gündoğan (MAC) – 60. Jorginho (CHE), 69. M. Alonso (CHE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:13.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Zinčenko – Gündoğan, Fernandinho (C) (75. D. Silva), De Bruyne (68. Mahrez) – B. Silva, Agüero (65. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Sané, D. Silva, Jesus, Mahrez, Otamendi.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, M. Alonso (73. Emerson) – Kanté, Jorginho, Barkley (52. Kovačić) – Pedro (65. Loftus-Cheek), Higuaín, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Kovačić, Loftus-Cheek, Christensen, Giroud, Willian, Emerson.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan