Villefranche – Paríž 0:3 (po pr.) | Rennes – Lille 2:1 (kon.)
koniec po predl.
FC Villefranche
0:3 (0:0)
Paríž Saint-Germain
cz Streda 06.02.2019, 18:30 • Parc Olympique Lyonnais • Francúzsky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzský pohár má na programu osmifinálové zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Villefranche a Paris Saint-Germain FC.
     
    FC Villefranche

    Fotbalisté Villefranche se nacházejí ve třetí nejvyšší soutěži, tam okupují až třináctou pozici. Villefranche má na svém kontě dvacet bodů, přičemž ho od sestupového pásma dělí pouze dva body. Tento celek v lize nevyhrál ani jednou z posledních čtyř zápasů, poslední výhra se zrodila koncem listopadu, kdy Villefranche zvítězilo proti čtvrtému Lavalu. Domácí celek tohoto zápasu v 1/16 finále narazil na Les Herbiers, které se rovněž nachází ve třetí lize, avšak v jiné skupině. Villefranche nakonec zvítězilo hladce 2:0, čímž si zajistilo souboj s lídrem Ligue 1.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Na opačné straně stojí vedoucí celek celé soutěže, kterým je Paris Saint-Germain. Pařížané v minulém kole přišli o neporazitelnost, v souboji proti třetímu Lyonu nakonec podlehli poměrem 1:2, přičemž soupeř otáčel výsledek ve svůj vlastní prospěch. PSG má i tak na první pozici dostačující náskok, druhé Lille ztrácí už deset bodů, avšak celek z Paříže má stále dva zápasy k dobru. Paris Saint-Germain se v rámci 1/16 finále utkalo se Štrasburkem, který ho v lize dokázal obrat o body. Vedoucí tým Ligue 1 ale těžil z výborného vstupu do zápasu, ve druhém poločase rovněž přidal jednu branku, čímž se dostal do dnešního osmifinále.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Villefranche: Philippon – Ertel, Lacour, González, Pagerie – Burel – Benedick, Sergio, Jasse, M'Madi – Lemb
    Náhradníci: Sauvade – Edimo, Blanc, Labeau, Mambu, Martin, N'Diaye

    Paris Saint-Germain FC: Aréola – Meunier, Marquinhos, Kehrer, Bernat – Draxler, Paredes – Di María, Diaby – Nkunku, Choupo-Moting
    Náhradníci: Buffon – Cavani, Dagba, Kimpembe, Mbappé, Nsoki, Silva

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Boutry.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Paris Saint-Germain se dostalo ke své klasické kombinaci na obranné polovině, u hracího předmětu se protočila kompletní obranná čtveřice.
     
    4
    Draxler postupoval středem hrací plochy, načež chtěl u pokutového území najít Nkunkua, před kterým ale dokázal zasáhnout obránce Lacour.
     
    5
    Diaby celkem odflákl zpětnou přihrávku, míč totiž poslal přímo na kopačku protihráče. Villefranche se ale nedokázalo dostat na druhou stranu.
     
    6
    Di María se zmocnil rozehrávky úvodního rohového kopu, který zkoušel zakroutit do malého vápna, kde se k němu dostal brankář Philippon.
     
    7
    Domácí to zkoušeli dalekonosným pasem na Lemba, který si ale pomohl útočným faulem. Pařížané se rychle dostali zpět ke středovému kruhu.
     
    8
    Meunier byl donucen k přenesení hry na Kehrera, který pro změnu oslovil ve středu hrací plochy volného Paredese, jenž v tuto chvíli pracuje s míčem.
     
    9
    Bernat měl celkem dost času na centr, ten ale zakroutil mimo dosah Choupo-Motinga. Míč za sebe prodlužoval González, aut pro hostující celek.
     
    10
    Nakonec se na zemi ocitl aktivní Di María, jeho celek měl k dispozici standardku. K ní se postavil Paredes, jehož technická rána směřovala nad.
     
    11
    Posléze to Kehrer zkoušel dlouhým pasem na levou stranu, kde se ale nenacházel nikdo ze spoluhráčů. Vhazovat tak bude moci Pagerie.
     
    12
    Nkunku si za pokutovým územím pomohl zidanovkou, kterou nedokázal přečíst Jasse. Následovat bude přímý kop z velice nebezpečné vzdálenosti.
     
    13
    Tentokráte se k míči postavil Di María, který to pochopitelně zkoušel přímo na bránu. Jeho pokus ale zastavila dobře postavená zeď soupeře.
     
    14
    PSG se dostalo do první tutové šance! Diaby uháněl sám na brankáře, kterého se pokoušel překonat střelou k zadní tyči, která směřovala vedle tyče.
    14. Diaby selhal v šanci.
     
    15
    Snad poprvé se Villefranche přiblížilo k pokutovému území, kde se Benedickovi nepodařilo vybojovat aut, kterého se naopak ujme zadák Bernat.
     
    16
    Bernat se dokázal protáhnout až do šestnáctky, kde předkládal vedle sebe na Di Maríu, který ale záměr prvně jmenovaného moc nepochopil.
     
    17
    Choupo-Motingovi se patičkou podařilo uvolnit Di Maríu, který zakončoval z velkého úhlu. Rána směřovala do boční sítě, Philippon nemusel zasahovat.
     
    18
    Pokus o uvolnění domácí Benedicka moc nevyšel, naopak si obrannou povinnost splnil Bernat. Pařížané už opět okupují útočnou polovinu.
     
    19
    Načež se k přenesení hry rozhodl Nkunku, který si všiml naběhnuvšího Meuniera, jenž měl k míči příliš daleko. Philippon bude moci vykopávat.
     
    20
    I posléze si domácí brankář vyzkoušel odkop od branky, Kehrer byl v hlavičkovém souboji proti Lembovi úspěšnější, PSG se ale k míči nedostalo.
     
    21
    Bernat si podle všeho pomohl zákrokem v rámci pravidel, hosté tak mohli pelášit na útočnou polovinu, kde je ale zradila nepřesná přihrávka.
     
    22
    Nkunku dokázal špičkou kopačky vysunout Choupo-Motinga, který byl u míče příliš pozdě. Pochvalu si zaslouží vyběhnuvší brankář Philippon.
     
    23
    Nyní zůstal ležet na zemi hostující středopolař Paredes, kterého ve vzduchu rukou fauloval Burel. Hlavní sudí neváhal ani chvíli, volný kop.
     
    24
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Paris Saint-Germain je pochopitelně aktivnější, avšak stále branku nevstřelilo.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Yann Benedick (FC Villefranche).
     
    29
    Draxler našel na pravé straně Diabyho, který se po kontaktu s protihráčem uráčel k zemi. Hlavní sudí ale překvapivě nechává pokračovat ve hře.
     
    30
    Domácí Sergio se dostal do nepříjemného obležení, načež ho dost možná přišlápl napadající Nkunku, avšak ani tentokráte nebylo pískáno.
     
    31
    Tak nakonec hlavní rozhodčí přeci jenom pískl do píšťalky. Následně se k pohotovému zakončení dostal Burel, jenž mířil kousek vedle branky.
     
    32
    Di María tak dlouho operoval s míčem, až se po kontaktu se Sergiem poroučel k zemi. Oba "kohouti" si poté řekli pár nehezkých slov.
     
    33
    Byl to právě Di María, kdo obstaral standardní situaci z levé strany. Argentinský ofenzivní hráč kroutil míč na Kehrera, před kterým zasáhl Lacour.
     
    34
    Erttel se prosmýkl kolem dvojice protihráčů, nakonec ho zastavil až třetí hráč, kterým byl Kehrer. Paris Saint-Germain se tak může dostat do útoku.
     
    35
    Lemb si všiml naběhnuvšího Benedicka, který se s míčem dostal k postranní lajně, odkud raději přihrával naprosto osamocenému Gonzálezovi.
     
    36
    Nakonec si s míčem zahrál také brankář Philippon, kterému se podařilo oslovit Ertela, jehož přenesení hry skončilo u brankáře Aréoly.
     
    37
    Pro přihrávku si seběhl Choupo-Moting, který ale celkem dlouho hledal vhodného adresáta. Villefranche se totiž zabarikádovalo u své šestnáctky.
     
    38
    Z velké vzdálenosti to zkoušel Paredes, jehož ránu zablokoval domácí Burel, přičemž odskok hracího předmětu hrál do karet Philipponovi.
     
    42
    Nkunku dokázal ve středu hrací plochy oklamat Gonzáleze, avšak domácí obránce se stačil včas vrátit, čímž zablokoval přihrávku od Di Maríi.
     
    43
    Di María předvedl hodně zbytečnou ztrátu míče, avšak soupeř útočil v malém počtu. Proto se Villefranche vrátilo na vlastní obrannou polovinu.
     
    44
    Nkunku se u pokutového území ocitl na zemi, nedovolený zákrok to ale neznamenalo. Rychlý kontr domácích ale zablokoval obránce Kehrer.
     
    45
    Philippon sportovně odkopl míč mimo hrací plochu, na zemi totiž zůstal ležet Kehrer. Nehraje se už něco málo kolem minuty.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám překvapivě nenabídl žádnou branku. Paris Saint-Germain bylo pochopitelně aktivnější, avšak většinu času naráželo na pozornou obranu. Pařížané si za celou dobu vytvořili pouze jednu vyloženou šanci, kterou ale neproměnil Diaby. Villefranche zatím podává velice zodpovědný výkon, brankář Aréola ale nebyl donucen k žádnému zákroku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v úvodu to po levém křídle zkoušel Bernat, kterého lehkým kontaktem fauloval protihráč, hlavní sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    49
    Diaby posílal do pokutového území střílený centr, na který pokoušel reagovat Choupo-Moting. Jeho kostrbatou ránu ale zablokoval protihráč.
     
    50
    Hodně pohotovým pokusem to zkoušel domácí Lemb, který si hodil míč na hruď a poté pravačkou jen o vlásek přestřelil horní konstrukci branky.
     
    51
    Di María si sice dokázal přehodit míč na levačku, avšak následný centr poslal přímo do náruče brankáře, který okamžitě vyhodil balón do strany.
     
    52
    Choupo-Moting se dokázal protáhnout až do šestnáctky, odkud ještě posílal prudkou nabídku před branku, avšak míč pouze proskákal vápnem.
     
    53
    Následně se prudká přihrávka nezdařila Paredesovi, který přihrával přímo na kopačku Burela. Villefranche se ale záhy zbavilo hracího předmětu.
     
    54
    Krátce poté přišel nedovolený zákrok v podání Meuniera, který místo míče trefil pouze dolní končetinu M´Madiho. Domácí s rozehrávkou moc nespěchají.
     
    55
    Pařížané se opět dostali s míčem na útočnou polovinu, zatím to ale nevede k ničemu nebezpečnému. Domácí ale vzorně napadají rozehrávku.
     
    56
    Draxler se drzým průnikem dostal až k hranici velkého vápna, odkud ještě oslovil vedle stojícího Di Maríu, kterému ukopl míč od nohy Sergio.
     
    57
    Navíc se domácí hráči dostali k autovému vhazování, o které se z pravé strany postaral Ertel. Villefranche se už delší dobu nachází na útočné polovině.
     
    58
    Před Choupo-Motingem vystoupil včas z obrany domácí Pagerie, který raději odpálil míč daleko do zámezí. Meuiner ho okamžitě vhodil zpět.
     
    59
    Di María se zmocnil rozehrávky standardky z pravé strany. Při provedení kopu podklouzl, samotný centr následně odvrácel pozorný Benedick.
     
    60
    Po jednom ze soubojů zůstal na zemi ležet domácí Pagerie, který se zdá být v pořádku. Domácí zadák přeci jenom musel za postranní čáru.
     
    61
    Celek z hlavního města Francie zahrával další rohový kop. Di María ho pro změnu posílal k přední tyči, kde před protihráčem zasahoval Burel.
     
    62
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Kylian Mbappé.
     
    63
    Nkunku celkem dlouho váhal s přihrávkou, nakonec chtěl na hranici vápna oslovit Draxlera, který se k hracímu předmětu vůbec nedostal.
     
    64
    O další vzdušnou nabídku se postaral Meunier, avšak v pokutovém území nečíhal žádný kolegů. Míč tak pouze proletěl kompletně celou šestnáctkou.
     
    65
    Střídání v týmu FC Villefranche: ze hřiště odchází Adrien Pagerie, přichází Youssouf N'Diaye.
     
    66
    Mbappé se mohl dostat do vyložené šance, avšak brankář Philippon dokázal reflexivně zasáhnout nohama. Budeme sledovat odkop od branky.
     
    67
    Bernat si několikrát vyměnil míč s Choupo-Motingem, načež následný cenr pouze proletěl pokutovým územím, domácí tak budou vhazovat.
     
    68
    Paris Saint-Germain je sice stále u míče, avšak stále se nedokáže dostat k ničemu nebezpečnému. Villefranche zatím v poklidu odráží útočné výpady.
     
    69
    Střídání v týmu FC Villefranche: ze hřiště odchází Yann Benedick, přichází Brighton Labeau.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Youssouf N'Diaye (FC Villefranche).
     
    73
    Dnešní zápas začíná gradovat. Hostující lodovid Tuchel se tak moc rozčiloval, až ho hlavní sudí vykázal na tribunu. Peprné momenty pro PSG.
     
    74
    Paredes si nyní splnil obrannou povinnost, neboť za sebe nepustil přihrávku od Burela. Na druhé straně se neujala nabídka od Diabyho.
     
    75
    Na jistotu se rozhodl zahrát obránce Marquinhos, který hlavičkou odpravil míč do náruče Aréoly. Hostující brankář poslal míč kousek za půlící čáru.
     
    76
    Střídání v týmu FC Villefranche: ze hřiště odchází Ali M'Madi, přichází Maxime Blanc.
     
    76
    Je tu další žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval hostující Draxler, který zajel do Sergia.
     
    77
    Aréola měl další práci, ani tentokráte se nejednalo o nic závratného. Dotírající Labeau se nakonec k míči nedostal, hostující brankář rozehrál.
     
    78
    Mbappé se po souboji s protihráčem ocitl na zeleném pažitu, hlavní sudí s odpísknutím neváhal ani chvíli. Následovat bude přímý kop pro PSG.
     
    79
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Eric-Maxim Choupo-Moting, přichází Edinson Cavani.
     
    80
    K rozehrávce přímého kopu se postavil právě Mbappé, jehož rána se ale snesla vysoko nad branku, Philippon opět nemusel zasahovat.
     
    81
    Důležitý obranný zákrok nyní vytasil Marquinhos, který na dlouhou nohu zastavoval přihrávku na naběhnuvšího Lemba, jenž se tak míči nedostal.
     
    82
    Nkunku upadl těsně před hranicí pokutového území, domácí budou čelit dalšímu nebezpečí. Na druhou stranu tu máme luxusní příležitost pro PSG.
     
    83
    Rozehrávku si vzal na starost Cavani, který to zkoušel prudkou ránou po zemi, kterou ale dokázal zneškodnit Philippon reflexivním zákrokem.
    83. Cavani nepropálil brankáře.
     
    84
    Krátce poté musel zasahovat Marquinhos, který důrazným způsobem odklidil míč daleko do hlediště. Villefranche tak bude moci vhazovat.
     
    87
    Mbappé to zkoušel ostrým manévrem na pravou nohu, avšak následná přízemní nabídka pouze proletěla malým vápnem, domácí mají aut.
     
    88
    Paredesova čitelná přihrávka skutečně proletěla až k Bernatovi, který s ní moc nepočítal. Druhý jmenovaný posléze ještě dohrál protihráče.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Villefranche stále drží s favoritem nerozhodný výsledek, zřejmě půjdeme do prodloužení.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Dalekonosným nákopem to zkoušel Marquinhos, který ale v pokutovém území nenašel Nkunkua. Philippon tak bude moci vykopávat.
     
    90+2
    Ono to skutečně vypadá, že budeme svědky prodloužení. Pro Villefranche by to byl obrovský úspěch, naopak PSG si zahrává s velkou ostudou.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Devadesát minut nerozhodlo o postupujícím, na řadu přijde prodloužení. Budeme sledovat klasických 2x15, případně přijdou na řadu pokutové kopy.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    91
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Christoper Nkunku, přichází Colin Dagba.
     
    92
    První prodloužení bylo právě zahájeno, o rozehrávku se postara celek z Paříže. Ten bude pro změnu hrát zprava doleva.
     
    93
    Střídající Dagba se rychlostním způsobem dokázal dostat kolem Sergia, který si pomohl nedovoleným zákrokem. Následovat bude standardka.
     
    95
    Paris Saint-Germain i nadále pracuje s míčem na útočné polovině, zatím se ale nikam nežene. Soupeř rovněž čeká na atak svého protivníka.
     
    97
    Kehrerovi se nepodařilo zachytit pohyb protihráče, logicky tak přišel na řadu nedovolený zákrok. Sergio centroval k zadní tyči, kde ale zasahoval Marquinhos.
     
    98
    Poté se ještě z druhé vlny dostal k míči Blanc, jehož rána prosvištěla vysoko na tribunu. Aréola okamžitě rozehrál přihrávkou do strany.
     
    99
    Nyní se PSG dostalo do šance! Smečka hostujících hráčů obrala protihráče o balón, poté byl vysunut Mbappému, proti kterému vyběhl brankář Philippon.
     
    100
    Mbappé je jednoznačně nejaktivnějším hráčem svého celku, před malým momentem se mu podařilo vybojovat volný kop, který sám rozehrál.
     
    101
    Na rohový kop si naskakoval Cavani, jehož prodloužení míče skončilo přímo v náruči Philippona. Domácí brankář je dnes stále stoprocentní.
     
    102
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali kýžené branky! Velký podíl na této práce má Cavani, který se manévrem na pravou nohu zbavil protihráče, načež přihrávkou pod sebe našel JULIANA DRAXLERA, který měl už snadnou práci.
    102. DRAXLER - 0:1
     
    104
    První prodloužení se spíše jen dohrává, hosté se ale vedoucí brankou evidentně uklidnili. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    Máme za sebou první prodloužení, které konečně přineslo úvodní branku tohoto zápasu. Villefranche bude muset dotahovat, domácí na to mají dalších patnáct minut.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Střídání v týmu FC Villefranche: ze hřiště odchází Nicolas Burel, přichází Jonathan Mambu.
     
    107
    Právě nám vypuklo druhé prodloužení, jehož úvodní rozehrávky se ujali domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    108
    Na levou stranu si seběhl domácí kapitán Jasse, kterému se ale absolutně nepovedl centr do pokutového území. Aréola tak bude moci rozehrát.
     
    110
    Nyní si útočným faulem pomohl domácí Lemb, který povalil k zemi jednoho z protihráčů. Paris Saint-Germain se s rozehrávkou nikam nežene.
     
    111
    Následně u středového kruhu dobře zapracoval domácí Mambu, který si čistým způsobem pomohl v souboji. Poté byl ale faulován Dagba.
     
    112
    Před malým momentem se do střelecké pozice dostal Cavani, jehož přízemní dělovku dokázal brankář Philippon vykopnout pravou nohou.
     
    113
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    O postupujícím je definitivně rozhodnuto! Cavanimu se podařilo načasovat přihrávku za obranu na naběhnuvšího Mbappého, který se společně s Diabym uháněl na brankáře. Prvně jmenovaný předložil právě MOUSSU DIABYMU, který v poklidu zakončil do prázdné brány.
    113. DIABY - 0:2
     
    114
    K pohotovému pokusu zpoza pokutového území se dostal již zmiňovaný Diaby, jehož ránu ale dokázal protihráč zablokovat do zámezí.
     
    115
    Hosté se navíc chopili rozehrávky rohového kopu, který ale nenabídl nic nebezpečného. Naopak na druhé straně si faulem pomohl Meunier.
     
    117
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Juan Bernat, přichází Stanley Nsoki.
     
    119
    Do konce zápasu nezbývá už moc času. O postupujícím je už dávno rozhodnuto, avšak Villefranche by alespoň chtělo výsledek zkorigovat.
     
    119
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak nakonec tu máme třetí branku v domácí síti! I tentokráte domácí propadla, na brankáře se tak řítila hned trojice hráčů soupeře, přičemž Mbappé předložil v tandemu naběhnuvšímu EDINSONOVI CAVANIMU, který s přehledem trefil prázdnou bránu.
    119. CAVANI - 0:3
     
    120
    Nastavovat se bude jedna minuta.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Paris Saint-Germain se nakonec přeci jenom raduje z postupuju, avšak hosté určitě očekávali mnohem poklidnější zápas. Třetiligový celek dnes předvedl velice bojovný výkon, díky kterému dovedli utkání do prodloužení, které přineslo jednoznačnou podívanou. Pařížané se úvodní branky logicky dočkali až v prodloužení, následně přišla také pojistka, která je poslala do čtvrtfinále. Aby toho nebylo málo, tak si PSG připsalo ještě jednu branku. Villefranche se určitě nemá za co stydět, proti favoritovi nepředvedli špatný výkon.
     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 20:12. (20:59:50)

    David Suchý

    Góly: 102. Draxler, 113. Diaby, 119. Cavani

    Karty:   27. Benedick (VLF), 72. N'Diaye (VLF) – 76. Draxler (PSG)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 0:7. Střely mimo: 5:7. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 20:12.
    FC Villefranche: Philippon – Ertel, Lacour, González, Pagerie (65. N'Diaye) – Burel (106. Mumbu) – Benedick (69. Labeau), Sergio, Jasse (C), M'Madi (76. Blanc) – Lemb
    Náhradníci: Sauvade – Edimo, Blanc, Labeau, Mambu, Martin, N'Diaye

    Paríž Saint-Germain: Aréola – Meunier, Marquinhos (C), Kehrer, Bernat (117. Nsoki) – Draxler, Paredes – Di María (62. Mbappé), Nkunku (91. Dagba), Diaby – Choupo-Moting (79. Cavani)
    Náhradníci: Buffon – Cavani, Dagba, Kimpembe, Mbappé, Nsoki, Silva

    Rozhodca: Gautier – Annonier, Boutry