Vítkovice – Poprad sk 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Hr. Králové 3:3 (kon.) | Esbjerg – Dunajská Streda sk 0:0 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
3:3 (0:2)
FC Hradec Králové
cz Utorok 29.01.2019, 15:00 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní přátelské utkání nabídlo hned šest branek, konečný výsledek je tedy 3:3. Votroci si ve druhém poločase vzali dvoubrankové vedení zpět, což jim ale dlouho nevydrželo. Na hrací plochu se dostala řada talentovaných hráčů, kterým se moc nedařilo odvracet ataky soupeře. Mladá Boleslav se nakonec dočkala kýženého vyrovnání, poslední branku vstřelil Nikolaj Komličenko, který v tomto zápase měl snad pět tutových šancí. (16:49:49)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Hned dva střelecký pokusy obstaral Provazník, následně hosté odklízeli hrací předmět z brankové čáry.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Na světelné tabuli stále svítí stav 3:3, uvidíme, zda se bude něco nastavovat.
     
    88
    Hradečtí se po delší době dostali k rozehrávce rohového kopu. Ten byl rozehrán nakrátko, načež se hostující tábor dožadoval dalšího pokutového kopu.
     
    85
    Černý byl vytlačen hluboko na vlastní polovinu, kde ještě spolupracoval s Vízkem, který odklidil míč daleko na druhou stranu hrací plochy.
     
    84
    Kombinace na pravé straně hrací plochy nakonec přinesla centr na Komličenka, který ale nedoletěl ani k penaltovému puntíku.
     
    83
    Pech se dokázal dostat kolem protihráče, avšak přihrávku pod sebe zastavil druhý z obránců. Domácí budou ještě vhazovat.
     
    82
    Vízkovi se nyní moc nepovedl odkop od branky, trefil pouze před sebou stojícího protihráče, od kterého se míč odrazil do bezpečí.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Mladoboleslavští stále buší do obrany soupeře, ta ve druhém poločase inkasovala už třikrát.
     
    80
    Sám na bránu uháněl Komličenko, který sice obešel brankáře, avšak poté se dostal do velkého střeleckého úhlu, odkud vůbec nezakončoval.
     
    79
    Hodně tvrdý zákrok předvedl jeden z domácích hráčů, který může být rád, že se nejedná o soutěžní zápas. Žlutit se tedy nebude.
     
    78
    Vízek se tentokráte rozhodl rozehrát výhozem do strany. Hned první přihrávka byla nepřesná, Boleslavi je poskytnuta výhoda.
     
    77
    Klíma si seběhl do volného prostoru, odkud se mu ale nepodařilo kloudně odcentrovat. To nemuselo vadit, je tu další aut pro domácí hráče.
     
    76
    Přetahovanou u levé postranní čáry nakonec lépe vyřešili hráči Mladé Boleslavi. Následně si kolmici na Komličenka pohlídal Kvída.
     
    75
    Votroci se opět na malý moment dostali na útočnou polovinu. Plašilovo autové vhazování směřovalo na Soukeníka, který byl zastaven čistě.
    72. KOMLIČENKO - 3:3
     
    72
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je tu zasloužená vyrovnávací branka! K rozehrávce pokutového kopu se postavil NIKOLAJ KOMLIČENKO, jehož rána směřovala na jistotu doprostřed branky, zatímco se brankář vrhl do strany.
     
    71
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    69
    Černému se podařilo vybojovat autové vhazování, avšak domácí se dožadovali pravého opaku. Nakonec si domácí přeci jenom vybojovali aut.
     
    68
    Na opačné straně jsme sledovali hodně pomalou střelu v podání Martince. Stejskal neměl větší starosti, po delší době výstraha ze strany hostů.
     
    67
    Míč se nyní snesl ven z hrací plochy, což znamenalo autové vhazování pro domácí celek, který z pravé strany obstaral Klíma.
     
    66
    I po této brance sledujeme celkem jednoznačnou záležitost. Tentokráte to po pravém křídle zkoušel jeden z domácích, který ale nenašel nikoho v modrém.
    65. MATĚJOVSKÝ - 2:3
     
    65
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je tu pátá branka dnešního zápasu! Komličenko ukázkovým způsobem sklepl lépe postavenému MARKU MATĚJOVSKÉMU, jehož rána levým nártem byla velice přesná, Vízek byl v tomto případě bez šance.
     
    64
    Hlavičkový pokus v podání Komličenka nebyl vůbec špatný, míč se ale snesl kousek vedle branky. Domácí budou i přesto zahrávat další roh.
     
    63
    Matějovský se jako první dostal k volnému míči, se kterým postupoval na druhou stranu. Následně si tento záměr ale rychle rozmyslel.
     
    62
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jiří Kateřiňák, přichází Dominik Soukeník.
     
    62
    Brankář Vítek si vyzkoušel odkop od branky, kterým na druhé straně hledal Firbachera, před kterým ale zasahoval důrazný obránce Klíma.
     
    61
    Jeden z domácích přenášel hru na levou stranu, kde se zjevil s míčem Přikryl. Jeho zpracování neposedného míče ale nebylo vůbec dobré.
     
    60
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Michal Leibl, přichází Jan Mahr.
     
    60
    Ani tento rohový kop nenabídl nic nebezpečného, hosté i tentokráte zasáhli velmi dobře. Následný protiútok ale neměl dlouhého trvání.
     
    59
    Roztažení hry směřovalo na Přikryla, který celkem dlouho váhal s centrem, který nakonec skutečně přišel. Rohový kop pro Mladou Boleslav.
     
    58
    Na pořadu dne byl rohový kop na druhé straně. I tentokráte se k hlavičce dostal Komličenko, jehož nepříliš prudké zakončení nevylekalo brankáře.
     
    57
    Do další šance se dostal domácí kanonýr Komličenko, který dokázal převzít balón, avšak poté pravačkou úplně přestřelil branku soupeře.
     
    56
    Ďurděvić chtěl z levé strany odcentrovat do pokutového území, jenomže trefil pouze nohu protihráče. Votroci si vyzkouší rohový kop.
    55. KATEŘIŇÁK - 1:3
     
    55
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hosté si berou dvoubrankové vedení zpět! Domácí obrana naprosto zaspala při bránění JIŘÍHO KATEŘIŇÁKA, který bez váhání překonal Šedu, jenž dokázal zneškodnit přízemní ránu.
     
    54
    Ve vzdušném souboji dokázal uspět hostující Firbacher, kterému se podařilo vybojovat autové vhazování. Toho se zanedlouho ujme Finěk.
     
    53
    Domácí Klíma měl na pravém křídle celkem dost času na přízemní nabídku, i přesto trefil pouze kopačku vracejícího se Plašila, roh pro domácí.
     
    52
    Obrannou povinnost si před malým momentem splnil hostující Plašil, kterému se podařilo zasáhnout u postranní čáry, domácí budou vhazovat.
    51. TAKÁCS - 1:2
     
    51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Máme tady kontaktní branku! Na zadní tyči se ke kostrbatému zakončení dostal Komličenko, který nejprve napálil tyč, od které se míč odrazil k volnému LADISLAVU TAKÁCSOVI, který bez váhání zamířil do odkryté brány.
     
    50
    Komličenko dokázal zalepit padající míč, poté ho přihrál vedle stojícímu Klímovi, jehož rána pravou nohou směřovala daleko vedle branky.
     
    49
    Následoval rohový kop pro Mladou Boleslav, který ale přinesl protiútok soupeře. Ten ale skončil nepřesnou kolmicí na Fundu.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali standardku domácích. Matějovský kroutil míč do malého vápna, kde zasahoval soupeř.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Mladá Boleslav si v samotném úvodu vytvořila několik šancí, avšak lekci z efektivity jim uštědřil soupeř, který se dostal do vedení. I posléze měli domácí územní převahu, avšak Hradec opět skóroval, čímž se dostal do dvoubrankového vedení. Do konce zápasu zbývá ještě celý druhý poločas, Mladá Boleslav má na případné vyrovnání ještě dost času.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Ve středu hrací plochy to celkem dobře udělal Hubínek, který si dal do souboje tělo. Následná akce domácích přinesla rohový kop.
    42. Komličenkova rána do tyče.
     
    42
    Komličenkovi dnes není přáno! Matějovský přiťukl vedle stojícímu ruskému sniperovi, jehož dělovka div nezlomila brankovou konstrukci.
     
    41
    Martinec fauloval pár metrů od pokutového území, následovat bude další slibná standardka. I v tuto chvíli se u míče nachází kapitán Matějovský.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    39
    Následoval rohový kop pro Hradec Králové. Kateřiňák ho posílal k hranici malého vápna, kde si na něj naskočil Martinec, který v záklonu mířil nepřesně.
     
    38
    Prudký přízemní centr směřoval do malého vápna, kde se ve skluzu pokoušel zakončit Kropáček, který ale zamířil pár čísel vedle.
     
    37
    Obrannou povinnost si splnil domácí zadák Fulnek, který za sebe nepustil agilního Šípka. Mladá Boleslav sice vhazovala, avšak v tuto chvíli hraje bez míče.
     
    36
    Hradec se po delší době dostal k opačné šestnáctce, přihrávka na Šípka byla až moc prudká. Domácí se rozhodli uklidnit hru.
     
    35
    Mladoboleslavští měli k dispozici zajímavou standardku. Matějovského centr ale přinesl zakončení hlavou nad branku soupeře.
     
    34
    Matějovský chtěl hrudí sklepnout na naběhnuvšího Komličenka, tento záměr ale přečetl jeden z protihráčů, kterému se nepovedlo založit protiakci.
     
    33
    Mezitím si Ottmar vyzkoušel rozehrávku od své branky. Do vzduchu se dostával Leibl, jenž ale proti Takácsovi neměl sebemenší šanci.
     
    32
    Aby toho nebylo málo, tak se ke střeleckému pokusu dostal Matějovský, který trefil pouze hráče před sebou. Následně byl sudí donucen přerušit hru.
     
    31
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi Šípek, avšak domácí pokračovali ve hře. Přikryl to zkoušel dalším centrem, který odklízel Martinec.
     
    30
    Fulnek se ujal autového vhazování od levé postranní čáry, jeho celek se ale daleko s míčem nedostal. Nyní s ním pracuje brankář Ottmar.
     
    29
    Následně se jeden z domácích proháčkoval až do šestnáctky, odkud našel Komličenka, který ani tentokráte nezamířil mezi tři tyče.
    28. URMA - 0:2
     
    28
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Votroci jdou do dvoubrankového vedení! Šípek poslal do pokutového území polovysoký centr, na který si na na malé vápno naběhl OTTO URMA, který už měl snadnou práci.
     
    24
    I další útočnou akci táhl aktivní Přikryl, který se na malém vápně pokoušel najít Komličenka, před kterým bezpečně zasahoval Ottmar.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla jedinou branku. Sledujeme celkem vyrovnanou podívanou, nyní mají navrch hosté.
     
    22
    Do zajímavé šance se dostával Ladra, který se manévrem na pravou nohu chtěl zbavit protihráče, avšak poslední obránce mu sebral balón.
     
    21
    Janoušek kroutil míč do pokutového území, kde si pro něj v poklidu seběhl brankář Šeda. Mladá Boleslav se ale nemůže vymanit ze sevření.
     
    20
    K rozehrávce se postavil Kopečný, který rozehrál nakrátko, načež se mu podařilo vybojovat autové vhazování z pravé strany hrací plochy.
     
    19
    Na druhé straně se zrodil rychlý protiútok, který nakonec jeden z domácích odvrátil za brankovou čáru. Votroci budou zahrávat rohový kop.
     
    18
    Nyní to sám na sebe vzal Přikryl, který si navedl míč na pravou nohu a poté vypálil k bližší konstrukci, kam se Ottmar dokázal natáhnout.
     
    17
    Na opačné straně musel rychle reagovat Ottmar, před kterým ještě tečoval míč jeden z protihráčů. Hostující brankář i tentokráte dokázal zasáhnout.
     
    16
    Ottmar si dal na výkopu hodně záležet, jeho spoluhráči se navíc dokázali dostat k šestnáctce, kde je ale zradila nepovedená přihrávka od Šípka.
     
    15
    K oné rozehrávce se postavil záložník Kateřiňák, který to zkoušel centrem do pokutového území, tečovaný balón ale skončil v náruči Šedy.
     
    14
    Votroci se nyní dokázali dostat na útočnou polovinu, kde jsme sledovali taktický faul v podání Matějovského. Standardka pro hosty.
     
    13
    Domácí rozehrávali rohový kop, který nebyl vůbec špatný. Do vzduchu se totiž dokázal natlačit Takács, jenž o kousek minul branku soupeře.
     
    12
    Bylo tomu skutečně tak, avšak Kropáček si v osobním souboji pomohl útočným faulem. Mladoboleslavští okamžitě rozehráli po zemi.
     
    11
    Vzápětí to jeden z domácích zkoušel nákopem za obranu, brankář Ottmar se jako první dostal k míči. Zřejmě budeme sledovat odkop od branky.
     
    10
    Roztažení na levou stranu směřovalo na Přikryla, který si potáhl míč k pokutovému území, kde ale narazil na blok protihráčů.
     
    9
    Na úvodní branku jsme nemuseli čekat vůbec dlouho, v tuto chvíli jsou na tahu domácí, jenž měli v úvodních minutách více ze hry.
    8. KATEŘIŇÁK - 0:1
     
    8
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se postavil JIŘÍ KATEŘIŇÁK, který zamířil do pravé části brány, zatímco se Šeda vrhl na opačnou stranu.
     
    8
    Je tu pokutový kop pro Hradec Králové!
     
    8
    Ottmar si opět zahrál s míčem, který posléze poslal do strany na Martince, jehož dalekonosný nákop směřoval přesně na nohu Kropáčka.
     
    7
    Kopečný obstaral hned dva auty, ten druhý směřoval na vedle stojícího Kateřiňáka, po jeho přihrávce přišel další nedovolený zákrok.
    6. Komličenko selhal v šanci.
     
    6
    Průniková přihrávka našla naběhnuvšího Komličenka, který ani tentokráte nedokázal propálit Ottmara. Následná přihrávka před brankou nic nepřinesla.
     
    5
    Do úvodní šance se dostal Komličenko, který ale z úhlu nepropálil Ottmara. Posléze si jeden z hráčů Hradce pomohl hraničním zákrokem, penalta to ale nebude.
     
    4
    Míč se už ocitl za brankovou čárou, logicky se tedy odkopávalo od branky. Rozehrávky se ujal sám domácí brankář Šeda.
     
    3
    Nyní si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Kopečný, který povalil k zemi Přikryla. Mladá Boleslav se rozhodla rozehrát nakrátko.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    FC Hradec Králové

    Na opačné straně stojí druholigový Hradec Králové, který má za sebou pět přípravných zápasů. Votroci se rovněž účastnili Tipsport ligy, ve které si nevedli vůbec špatně. První dva zápasy nabídly vítězství, na závěr skupiny ale přišla porážka s Vlašimí, která měla za důsledek konec na tomto atraktivním turnaji. Následně Hradec Králové ještě sehrál další dva zápasy. Oba nabídly celkem jednoznačnou podívanou, nejprve si vysokou porážku odvezl Vltavín, který podlehl poměrem 1:6. Ještě větší debakl obdržela Dobrovice, jenž svému protivníkovi podlehla 0:7.
     
    FK Mladá Boleslav

    Fotbalisté Mladé Boleslavi mají už za sebou velký počet přípravných zápasů, dohromady jich je hned sedm. První tři utkání nabídly souboj proti celkům z nižších soutěží, což bylo na hřišti znát. Nejvyrovnanější duel ale nabídl zápas proti Radotínu, který přinesl pouze jednu branku. Následně si Mladá Boleslava připsala úvodní porážku, nestačil totiž na Jihlavu, které podlehla poměrem 0:2. Celek ze Středočeského kraje si vyzkoušel Tipsport ligu, ve které odehrál dva zápasy, přičemž jednou vyhrál a jednou prohrál. Poslední přípravné utkání nám nabídlo souboj proti maltskému Balzanu, Mladá Boleslav stejně jako soupeř branku nevstřelila.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zimní příprava je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Mladá Boleslav a FC Hradec Králové.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Góly: 51. Takács, 65. Matějovský, 72. Komličenko (pen.) – 8. Kateřiňák (pen.), 28. Urma, 55. Kateřiňák


    FK Mladá Boleslav: Šeda (59. Stejskal) – Hašek (46. Klíma), Chaluš (59. Křapka), Šušnjar, Fulnek (81. Provazník) – Takács, Hubínek (46. Mašek) – Ladra (59. Ewerton), Matějovský (81. Pech), Přikryl (59. Tatajev) – Komličhenko
    FC Hradec Králové: Ottmar (46 Vízek) – Kopečný (46. Finěk), Kvída, Martinec, Urma (46. Plašil) – Jukl – Šípek, Janoušek (46. Firbacher), Kateřiňák (62. Soukeník), Leibl (59. Mahr) – Kropáček (46. Černý)

    Rozhodca: Franěk – Blažej, Flimmel

    Diváci: 105