Arsenal – Cardiff 2:1 (kon.) | Fulham – Brighton 4:2 (kon.) | Huddersfield Town – Everton 0:1 (kon.)
Wolverhampton – West Ham 3:0 (kon.) | Manchester United – Burnley 2:2 (kon.) | Newcastle – Manchester City 2:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:1 (0:0)
Cardiff City FC
Utorok 29.01.2019, 20:45 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte pri zápase 24. kola anglickej Premier League, v ktorom sa stretnú Arsenal FC a Cardiff City FC.
     
    Arsenal FC

    Arsenal po skvelej prvej časti sezóny trochu stratil dych a čelo tabuľky mu výrazne utieklo. Pred týmto kolom je na 5. mieste, o tri body za štvrtou Chelsea, ktorá drží posledné postupové miesto do Ligy majstrov a ktorú Arsenal v poslednom kole doma porazil 2:0. V posledných siedmich zápasoch ale Arsenal získal len desať bodov a v piatok prehral i v FA Cupe doma s Manchestrom United 1:3, ktorý ho ešte navyše dotiahol i v ligovej tabuľke. Aby sme ale všetko nemaľovali len v čiernych farbách, tak Arsenal má tretí najlepší útok súťaže (48 strelených gólov) – lepší je len prvý Liverpool a druhý Manchester United. Taktiež je na treťom mieste v tabuľke strelcov útočník kanonierov Pierre-Emerick Aubameyang so 14 strelenými gólmi. Doma je navyše Arsenal tretím najlepším tímom ligy. Dnes tak bude proti Cardiffu jasným favoritom.

    Posledných 5 zápasov:
    Brighton – Arsenal 1:1
    Liverpool – Arsenal 5:1
    Arsenal – Fulham 4:1
    West Ham – Arsenal 1:0
    Arsenal – Chelsea 2:0
     
    Cardiff City FC

    Hostia majú úplne iné problémy. Od začiatku sezóny hrajú o záchranu a pred týmto kolom sú na zostupovom 18. mieste so stratou dva body na 17. Newcastle. Práve s Newcastle prehrali v poslednom ligovom kole 0:3 a celkovo z posledných siedmich ligových zápasov vyťažili len päť bodov, pričom strelili len štyri góly. Problémy má Cardiff na oboch stranách ihriska. Má druhý najhorší útok súťaže (len 19 strelených gólov) a súčasne druhú najhoršiu obranu ligu (až 44 inkasovaných gólov). Pred dnešným zápasom nie je povzbudením ani pohľad na tabuľku zápasov vonku, kde je Cardiff predposledný, pretože z 11 zápasov hraných vonku si domov priviezol len 5 bodov. Hostia tak budú dnes považovať za úspech asi i zisk bodu.

    Posledných 5 zápasov:
    Crystal Palace – Cardiff 0:0
    Leicester – Cardiff 0:1
    Cardiff – Tottenham 0:3
    Cardiff – Huddersfield 0:0
    Newcastle – Cardiff 3:0
     
    Oba tímy sa v Premier League dnes stretnú štvrtýkrát a bilancia je zatiaľ jasne v prospech Arsenalu, ktorý vyhral všetky vzájomné zápasy s celkovým skóre 8:2. Prvý vzájomný zápas vyhral v Cardiffe Arsenal 3:2.
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Leno – Lichtsteiner, Mustafi, Monreal, Kolašinac – Alnaní – Torreira, Guendouzi, Özil (C) – A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Čech – Mavropanos, Jenkinson, Iwobi, Xhaka, Ramsey, Nketiah.

    Cardiff City FC: Etheridge – Peltier, Ecuele Manga, Bamba (C), J. Bennett – Gunnarsson – Paterson, Arter, Ralls, Reid – Niasse.
    Náhradníci: Smithies – Cunningham, Harris, Hoilett, Healey, Zohore, Mendez-Laing.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko a zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci Arsenal bude hrať v tradičných červených dresoch, hostia v modrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia Tí nakopli loptu okamžite dopredu na Niasseho, loptu ale nezachytil, a tak skončila za bránkovou čiarou.
     
    2
    Domáci sú prvýkrát pri lopte a obrancovia Arsenalu zakladajú prvý postupný útok.
     
    3
    Prvý nebezpečnejší moment pred bránou hostí. Kolašinac si nabehol na kolmú prihrávku Guendouziho a keďže jeho center nedokázal zastaviť brankár Etheridge, tak sa lopta dostala na zadnú tyč. Na poslednú chvíľu zablokoval strelu Lacazetta do fakticky prázdnej brány Bennett.
    3. Alexandre Lacazette (ARS)
     
    4
    Arsenal je už od začiatku zápasu nasťahovaný na útočnej polovice a posúva si loptu krátkymi prihrávkami. Hostia čakajú zoradení v obrannom bloku pred vlastným pokutovým územím.
     
    5
    Lichtsteinerov center z pravej strany zablokoval Bennett, lopta sa ale opäť odrazila späť ku „kanonierom“.
     
    6
    Niasse získal loptu, zaútočil po ľavej strane a po súboji s Alnaním získal prvý rohový kop pre hostí.
     
    7
    Ralls nacentroval veľmi dobre do stredu šestnástky, kde hlavičkoval Gunnarsson, jeho strela ale na bránu nedoletela. Zablokoval ju Alnaní.
     
    8
    Gunnarsson hodil dlhý aut z pravej strany do šestnástky Arsenalu, Monreal loptu odkopol a domáci môžu zaútočiť.
     
    9
    Özil vysunul dopredu Lichtsteinera, ktorého center bol i tentokrát odvrátený obranou Cardiffu. Hostia vyrovnali po úvodných minútach hru a kombinujú pred šestnástkou domácich.
     
    10
    Nákop na nabiehajúceho Patersona skončil v rukaviciach brankára Lena. Nemecký gólman loptu rýchlo rozohral dopredu a Aubameyang, ktorý dostal loptu, bol na ľavom krídle faulovaný Peltierom. Domáci budú mať priamy kop.
     
    11
    Torreira poslal do šestnástky niečo medzi strelou a centrom. Loptu nikto nezasiahol, a tak doletela mimo bránu za bránkovú čiaru.
     
    12
    Na druhej strane si Niasse dobre nabehol za obranu na prihrávku zo stredu poľa, loptu mu ale pri jeho prieniku odkopol sklzom na rohový kop Mustafi.
     
    13
    Rohový kop nepriniesol žiaden problém pred bránu domácich. Následne sa ale po priklepnutí od Niasseho a odraze lopty od Monreala dostal priamo pred brankára Lena Reid. Bránu však svojou strelou minul.
    13. Bobby Reid (CDF)
     
    14
    Hostia sa dostali do zápasu a sú v tejto časti aktívnejší ako domáci. Lacazette bol zastavený v strede poľa Gunnarssonom.
     
    15
    Na center z pravej strany si dobre nabehol Reid, ktorý poslal loptu hlavou v skvelej pozícii nad bránu Lena.
     
    16
    Hostia po faule domácich získali priamy kop na útočnej polovici. Center Rallsa doletel na Niasseho, ktorý si ho však zle spracoval a Bernd Leno tak mal čas sa dostať k lopte.
     
    17
    Lichtsteiner si narazil loptu s Guendouzim a chcel nacentrovať do šestnástky. Pri pokuse o center mu však loptu odkopol kapitán hostí Bamba.
     
    18
    Loptu z rohu Arsenalu odkopol zo šestnástky Ralls. Vo svojej útočnej aktivite tak môžu pokračovať domáci. Lacazette si spracoval loptu po prihrávke Guendouziho a následne trafil svojou strelou Bambu, od ktorého ide lopta mimo.
     
    19
    Center z rohu zasiahol hlavou Kolašinac, loptu však chcel ešte doraziť Lacazette, ktorý bol v ofsajde. Hra bude pokračovať rozohrávkou ofsajdu.
     
    21
    Domáci po predošlých varovaniach od hostí trochu pridali a Cardiffu v posledných minútach prakticky nepožičiavajú loptu.
     
    22
    Po faule Rallsa na Guendouziho získali domáci priamy kop. Rozohrávka sa ale Özilovi vôbec nevydarila a center bez problémov chytil brankár hostí Etheridge.
     
    23
    Hostia po dlhej dobe zaútočili. Prienik Bambu zakončil odkopom na rohový kop Mustafi.
     
    24
    Rallsov center z rohového kopu odvrátila obrana Arsenalu a domáci získali loptu. Özil zakladá ďalší útok.
     
    25
    Lacazettov center zastavil v šestnástke Gunnarsson a posunul loptu Rallsovi, ktorý sa pokúsil o založenie rýchleho protiútoku. Ten zastavil faulom na Niasseho Mustafi.
     
    26
    Monreal zahral veľmi riskantnú malú domov Lenovi, nemecký brankár si ale elegantne prehodil napádajúceho hráča a rozohral.
     
    28
    Tempo zápasu v posledných minútach dosť opadlo. Po predošlých šanciach na oboch stranách si tímy bránia stred poľa a bránia protivníkovi v založení postupného útoku. Ani počasie futbalu nepomáha, pretože husto prší a trávnik začína byť čoraz viac podmáčaný.
     
    29
    Pribúda aj tvrdých súbojov v strede poľa. Monreal zozadu zrazil k zemi Niasseho.
     
    29
    Nacho Monreal (Arsenal FC) znovu fauloval, tentokrát Reida v oblúku pred pokutovým územím a dostáva zaslúžene žltú kartu. Hostia budú mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    31
    Bennettovu strelu na bránu zablokoval na rohový kop múr Arsenalu.
     
    32
    Počasie v Londýne sa zhoršuje. Už padá dážď so snehom...
     
    33
    Práve počasie asi môže za to, že na Emirates Stadium je dnes možné vidieť veľké množstvo prázdnych sedačiek. Dnešná návšteva rozhodne nebude patriť medzi najvyššie v sezóne.
     
    34
    Späť však k futbalu. Arsenal kombinoval v strede poľa, kým sa Guendouzi nerozhodol prekvapiť obranu Cardiffu kolmou prihrávkou na pravú stranu na Lichtsteinera. Pred Švajčiarom loptu odkopol Bennett.
     
    35
    Loptu však získali domáci späť a Torreira vyskúšal individuálny prienik cez stred obrany. Takmer sa mu vydaril, avšak tesne pred pokutovým územím ho zastavil kapitán hostí Bamba.
     
    36
    Žltú kartu dostáva Callum Paterson (Cardiff City FC), ktorý podrazil po odohraní lopty Lichtsteinera.
     
    37
    Peltier hľadal svojou kolmicou Niasseho, prihrávka ale bola veľmi nepresná a skončila za bránkovou čiarou.
     
    38
    Zaútočiť tak mohli domáci. Arter ale pred vlastnou šestnástkou zastavil prihrávku Torreiru a okamžite otočil hru. Po krátkej kombinácii práve on vystrelil z cca 30 metrov, strela letela vysoko nad Lenovu bránu.
     
    39
    Lichtsteiner sa tlačil po pravej strane do pokutového územia, Ralls mu ale loptu odkopol. Tesne pred tým navyše Lichtsteiner Rallsa fauloval.
     
    40
    Mustafi zvalil na zem Reida pred šestnástkou Arsenalu. Hostia tak opäť získavajú priamy kop z dobrej streleckej pozície.
     
    41
    Bennett nacentroval na zadnú tyč, kde loptu odhlavičkoval osamotený Guendouzi na rohový kop. Teraz si vysvetľuje s brankárom Lenom, prečo mu nezakričal, že je v tomto priestore úplne sám.
     
    42
    Rohový kop domáci odvrátili, hostia ale zostali pri lopte. Bennettov center vracal pred bránu Paterson, Kolašinac ale loptu zablokoval a odkopol.
     
    43
    Ďalší faul domácich, tentokrát Lacazetta na pravej strane. Priamy kop i následný center Peltiera odvrátil na rohový kop Guendouzi.
     
    44
    Tento rohový kop letel do bránkoviska, odkiaľ ho vyboxoval brankár Leno. Následne si nemecký brankár poradil i s nebezpečným centrom Reida zľava.
     
    45
    Niasse sa prekľučkoval cez troch protihráčov, jeho strelu ale zablokoval dnes veľmi dobre hrajúci Guendouzi. Následne posielal Reid strieľaný center pred bránou, nikto z jeho spoluhráčov ho ale nezasiahol.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Guendouzi prenikol do šestnástky, loptu ale odkopol Manga. Následne ešte zablokoval center Özila na rohový kop Bamba.
     
    45+2
    Žltú kartu dostáva Matteo Guendouzi (Arsenal FC).
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Oba tímy sú po prvom polčase vyrovnané, a to nielen v skóre, ale pomerne prekvapivo i herne. Cardiff bol v druhej časti polčasu dokonca o niečo aktívnejší. Mal niekoľko priamych i rohových kopov, vyloženú príležitosť si ale nevytvoril. Podobne boli na tom domáci, ktorých výkon zaostal za očakávaniami. V druhom polčase nás teda rozhodne čaká veľmi zaujímavé pokračovanie boja o tri body.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Muhammad Alnaní, prichádza Alex Iwobi.
     
    47
    Domáci sa tlačili k šestnástke hostí, zastavil ich ale ofsajdový verdikt. Mimo hry stál Lacazette.
     
    48
    Nákop na Niasseho sa hosťom nevydaril a zaútočiť tak mohli domáci. Center Lacazetta ale preletel cez celé pokutové územie až do autu.
     
    49
    Domáci po prestávke výrazne pridali. Aubameyang potiahol loptu zo strany na stred, kde prihral Guendouzimu. Strela domáceho záložníka z prvej letela vysoko nad Etheridgeovu bránu.
     
    50
    Cardiff sa prvýkrát v druhom polčase dostal na útočnú polovicu a bol z toho strelecký pokus. Z pravej strany strieľal cez obrancu Paterson, strela ale bola veľmi nepresná a skončila mimo brány Bernda Lena.
     
    51
    Kolašinac sa prekľučkoval pomedzi troch protihráčov a pred pokutovým územím po súboji s Gunnarssonom spadol. Rozhodca ukazuje len na rohový kop.
     
    52
    Center odvrátila obrana hostí a po krátkej kombinácii pálil na druhej strane zo strednej vzdialenosti Gunnarsson. Svojou strelou pozdravil divákov za bránou.
     
    53
    Na zemi leží po predošlom rohovom kope Mustafi, ktorý si podvrtol nohu. V zápase tak s najväčšou pravdepodobnosťou skončil.
     
    54
    Mustafi odchádza po vlastných za autovú čiaru, odkiaľ sa hlási späť do hry. Avšak úplne evidentne kríva, takže každú chvíľu sa dá čakať jeho striedanie.
     
    55
    Hostia sa autovými vhadzovaniami približujú k bráne hostí. Gunnarsson štvrtý aut hodil ďalekým hodom pred bránu Lena, Iwobi ale loptu zastavil.
     
    56
    Domáci prešli do útoku, kombinácia pred šestnástkou hostí sa ale nevydarila a hráči Cardiffu prešli okamžite do protiútoku.
     
    57
    Paterson nič nevymýšľal. Potiahol si loptu k pokutovému územiu Arsenalu a spoza neho vystrelil. I tentokrát však výrazne minul domácu bránu.
     
    58
    Niasse sa uvoľnil na ľavej strane, jeho pas na nabiehajúceho Rallsa však neprešiel a pred Arterom odkopol loptu Mustafi.
     
    59
    Dážď sa zmenil na sneh. Hráči to ale v zápale hry asi vôbec nevnímajú, pretože Lacazette sa pustil do prieniku medzi troch protihráčov a Reid ho musel potiahnuť k zemi. Priamy kop Arsenalu z pravej strany.
     
    60
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Stephan Lichtsteiner, prichádza Carl Jenkinson.
     
    61
    Özilov center z priameho kopu odhlavičkoval Gunnarsson a následne hneď po príchode na ihrisko fauloval Jenkinson.
     
    62
    Po niekoľkých tvrdších súbojoch v strede poľa lopta rýchlo menila majiteľa. Napokon ju vyhrali definitívne hostia, konkrétne Peltier, ktorý potiahol loptu po pravej strane k šestnástke domácich.
     
    63
    Lopta po autovom vhadzovaní Cardiffu prepadla k Niassemu, ktorého strelu na poslednú chvíľu zablokoval Mustafi.
     
    63
    Žltú kartu za podrazenie Guendouziho po odohraní hry dostáva Harry Arter (Cardiff City FC).
     
    64
    Držanie lopty: 71 % : 29 %
     
    65
    Torreira zachytil rozohrávku hostí a rozohral útočnú akciu. Iwobi vyslal na ľavej strane prihrávkou do nábehu Kolašinaca, ktorému skočil na nohu v pokutovom území Manga. Jasná penalta pre Arsenal!
    65. Sead Kolašinac (ARS)
     
    66
    Arsenal FC dal gól!

    PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG poslal brankára doprava a aj keď sa mu strela veľmi nevydarila a šla viacmenej po zemi do stredu, tak hosťujúci brankár už nemal šancu zasiahnuť. 1:0 pre Arsenal!
    66. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 1:0
     
    68
    Iwobi mohol hneď pridať druhý gól! Prenikol do šestnástky pomedzi dvoch obrancov Cardiffu, dostal sa však asi až príliš do strany a brankár Etheridge napokon jeho pokus vyrazil.
    68. Alex Iwobi (ARS)
     
    69
    Po faule Lacazetta na Bennetta na útočnej polovici získali hostia priamy kop.
     
    70
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Bobby Reid, prichádza Nathaniel Mendez-Laing.
     
    71
    Center z priameho kopu odvrátila obrana Arsenalu a následne bol striedajúcemu Mendez-Laingovi odpískaný ofsajd.
     
    72
    Arter získal loptu pred vlastným pokutovým územím a okamžite hľadal Niasseho, pred ním však zachytil loptu Mustafi.
     
    73
    Domáci kombinujú okolo pokutového územia hostí a posúvajú si loptu zo strany na stranu.
     
    73
    Po prihrávke Jenkinsona na ľavej strane si loptu naviedol na stred Lacazette a vystrelil na vzdialenejšiu tyč. Lopta sa zatočila výrazne mimo.
     
    73
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Baye Oumar Niasse, prichádza Kenneth Zohore.
     
    74
    Po centri Mendez-Lainga hlavičkoval Paterson, Leno si ale s jeho pokusom bez problémov poradil.
     
    76
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Aaron Ramsey.
     
    77
    Bamba sa zahrával s ohňom, keď kľučkoval pred Lacazettom v priestore pred vlastnou šestnástkou. Po narážačke s brankárom Etheridgeom ale loptu dokázal odkopnúť do bezpečia.
     
    78
    Po faule na striedajúceho Ramseyho budú domáci zahrávať priamy kop.
     
    78
    Torreirov center bez väčších problémov odhlavičkoval kapitán hostí Bamba. Domáci ale zostávajú na útočnej polovici.
     
    79
    Torreira si spracoval prihrávku Lacazetta z ľavej strany, vystrelil ale výrazne mimo Etheridgeovu bránu.
     
    80
    Hostia si však loptu dlho neužili. Ramsey vystihol ich rozohrávku a získal loptu späť pre domácich. Tí opäť kombinujú na útočnej polovici a hľadajú priestor pre prienik.
     
    81
    Kolašinac si pekne narazil loptu s Monrealom, pri bránkovej čiare ho ale o loptu obral Peltier. Hostia ale opäť nerozohrali dobre a Lacazette loptu získal.
     
    81
    Žltú kartu za nafilmovaný pád dostáva Alexandre Lacazette (Arsenal FC).
     
    81
    Striedanie v tíme Cardiff City FC: z ihriska odchádza Harry Arter, prichádza Kadeem Harris.
     
    82
    Po prihrávke Zohoreho vystrelil na bránu domácich Ralls, Leno si ale na dvakrát poradil.
     
    83
    Arsenal FC dal gól!

    ALEXANDRE LACAZETTE ustál faul Bambu pri autovej čiare a vletel s loptou do šestnástky. Z pravej strany potom prízemnou strelou prestrelil brankára Etheridgeovu. Brankár hostí si na loptu síce siahol, už ju ale vyraziť nedokázal. 2:0 pre Arsenal!
    83. Alexandre Lacazette (ARS) - 2:0
     
    85
    Lacazette ustál ďalší faul Bambu a našiel oblúčikom z pravej strany pred bránou úplne voľného Ramseyho, ktorého hlavička končí tesne mimo bránu Cardiffu.
     
    86
    Hostia získali priamy kop. Center opäť doletel na hlavu Patersona, ktorý ale zo záklonu nedokázal presne namieriť a lopta tak letí mimo Lenovu bránu.
     
    87
    Ralls potiahol loptu cez stred poľa k šestnástke a vystrelil na bránu. Jeho strelu zrazil Mustafi na roh.
     
    88
    Po rohu a následnej skrumáži ale lopta končí v náručí brankára Lena.
     
    89
    Domáci si prihrávajú loptu okolo šestnástky hostí, ktorí sa k nej nedokážu dostať.
     
    90
    Až teraz sa im to podarilo, ale po nepresnej prihrávke Rallsa Guendouzi loptu odkopol.
     
    90
    Joe Ralls (Cardiff City FC) práve pri tomto odkope trafil Francúza kolenom. Guendouzi zostáva ležať na zemi a musí byť ošetrený. Jasná žltá karta.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90+1
    Guendouzi je už našťastie na vlastných nohách a odchádza za autovú čiaru, odkiaľ sa vráti do hry.
     
    90+2
    Domáci majú loptu a nikam sa neponáhľajú. Do kombinácie na vlastnej polovici sa zapojil i brankár Leno.
     
    90+3
    Kolašinac sa na opačnej strane ihriska dostal k centru z ľavej strany, lopta mu ale veľmi nesadla a úplne bez problémov ju chytil brankár Etheridge.
     
    90+3
    Cardiff dal gól!

    Hostia ešte dramatizujú záver! Center z ľavej strany sa odrazil k NATHANIELOVI MENDEZ-LAINGOVI, ktorý si zasekol Kolašinaca a prízemnou strelou k vzdialenejšej tyči prestrelil Bernda Lena. Cardiff strieľa gól po troch zápasoch bez streleného gólu.
    90+3. Nathaniel Mendez-Laing (CDF) - 2:1
     
    90+5
    Domáci získali rohový kop a rozohrali ho na krátko. Teraz sa Torreira snaží udržať loptu čo najdlhšie pri rohovej zástavke.
     
    90+6
    Brankár hostí udržal šance svojho tímu! Po peknej kombinácii na jeden dotyk prihral Lacazette Aubameyangovi, ktorého strelu z penaltového bodu skvelým zákrokom vyrazil Etheridge.
     
    90+6
    Tak ešte jedna šanca domácich! Aubameyangov center si spracoval na zadnej tyči Ramsey, pred odkrytou bránou ale trafil len obrancu Peltiera.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Arsenal v tomto zápase víťazí a získava tak tri body, bol to ale omnoho väčší boj, ako sa pred zápasom predpokladalo. Cardiff predviedol veľmi sympatický výkon a bol domácim viac ako vyrovnaným súperom, doplatil ale na svoju mizernú produktivitu. Hostia zápas nezabalili ani po dvoch inkasovaných góloch a v závere ešte dokázali znížiť. Viac sa im už ale v zápase nepodarilo, naopak v nadstavenom čase ich ešte podržal brankár Etheridge. Arsenal tak zostane na piatom mieste a bodovo sa dotiahne na Chelsea, ktorá má ale zajtrajší zápas k dobru. Cardiff zostane na zostupovom 18. mieste.
     
    Držanie lopty: 70 % : 30 %.
    Strely na bránu: 4:2. Strely mimo: 5:9. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:12.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:45:25)

    Michal Sadlek

    Góly: 66. Aubameyang (pen.), 83. A. Lacazette – 90+3. Mendez-Laing

    Karty:   29. Monreal (ARS), 45+2. Guendouzi (ARS), 81. A. Lacazette (ARS) – 36. Paterson (CDF), 63. Arter (CDF), 90. Ralls (CDF)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:12.
    Arsenal FC: Leno – Lichtsteiner (60. Jenkinson), Mustafi, Monreal, Kolašinac – Alnaní (46. Iwobi) – Torreira, Guendouzi, Özil (C) (76. Ramsey) – A. Lacazette, Aubameyang.
    Náhradníci: Čech – Mavropanos, Jenkinson, Iwobi, Xhaka, Ramsey, Nketiah.

    Cardiff City FC: Etheridge – Peltier, Ecuele Manga, Bamba (C), J. Bennett – Gunnarsson – Paterson, Arter (81. Harris), Ralls, Reid (70. Mendez-Laing) – Niasse (73. Zohore).
    Náhradníci: Smithies – Cunningham, Harris, Hoilett, Healey, Zohore, Mendez-Laing.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan