Montreal – Arizona 2:1 (kon.) | Toronto – Washington 6:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 2:5 (kon.)
Vegas – Nashville 1:2 (kon.) | Anaheim – St. Louis 1:5 (kon.) | Vancouver – Carolina 2:5 (kon.)
koniec
Montreal Canadiens
2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Arizona Coyotes
cz Štvrtok 24.01.2019, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Všem hokejovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od jedné hodiny a třiceti minut se můžeme těšit na utkání mezi Montrealem Canadines a Arizonou Coyotes.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Montreal Canadiens

    Tradičnímu kanadskému klubu se rychle vyplatily velké změny, ke kterým došlo po loňské velmi nepodařené sezóně. Canadiens posbírali už sedmadvacet výher a v silné Atlantické divizi drží krok s Torontem a Bostonem. Ve Východní konferenci se Montreal nachází na sedmém místě s velmi dobrou výchozí pozicí do bojů o play-off. Na to nyní mají náskok pěti bodů a naopak ztrácí jeden jediný bod na třetí Toronto. Jako největší problém se u Habs dají označit přesilové hry, v jejichž proměňování jsou s necelými 13% úplně nejhorší v NHL. Naposledy se Canadiens představili na svém ledě a přišli o sérii čtyř vítězství, když podlehli Philadelphii 2:5.

    Nejproduktivnější hráči:
    • M. Domi – 44 bodů (16+28)
    • T. Tatar – 37 bodů (16+21)
    • J. Drouin – 36 bodů (13+23).
     
    Arizona Coyotes

    S Kojoty to ještě v prosinci vypadalo velmi bledě. Tým s nejlepším oslabením v NHL prožil velkou herní krizi a navíc přišel o celou řadu svých opor. Pak ale přišel domácí zápas s Rangers a jasná výhra 5:0, která všechno otočila k lepšímu. Arizona z posledních osmi zápasů jen jednou nebodovala a na probíhajícím kanadském tripu vybojovala čtyři ze čtyř možných bodů, když si nejprve vyšlápla na Toronto a včera díky třem bodům Vinnieho Hinostrozy udolala také Ottawu 3:2. Ve vyrovnané Západní konferenci se Coyotes posunuli před Edmonton na jedenácté místo, z něhož ztrácí už jen dva body na vysněné play-off. K mnoha zraněným se však přidal švédský kapitán Ekman-Larsson, jehož start v Montrealu je velmi nejistý.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 34 bodů (11+23)
    • O. Ekman-larsson 26 bodů (6+20)
    • A. Galchenyuk – 25 bodů (8+17).
     
    Vzájemné zápasy

    21.12.2018 Arizona – Montreal 1:2
    16.02.2018 Arizona – Montreal 5:2
    17.11.2017 Montreal – Arizona 4:5
    10.02.2017 Arizona – Montreal 4:5 pr.
    21.10.2016 Montreal – Arizona 5:2
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber (C), Mete, Petry (A), Reilly, Jo. Benn, Kulak – Gallagher (A), Danault, Drouin – Lehkonen, Domi, Tatar – Armia, Kotkaniemi, Hudon – Deslauriers, Chaput, Peca.

    Arizona Coyotes: Pickard (Kuemper) – Hjalmarsson (A), Goligoski (A), Oesterle, Chychrun, Ljubuškin, Connauton – Hinostroza, Stepan (A), Pánik – Fischer, Cousins, Keller – Garland, Weal, Galchenyuk – J. Archibald, Kempe, Crouse.

    Rozhodčí: StPierre, Rooney – Devorski, Berg.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:44
    Galchenyukova přihrávka přes osu hřiště na Goligoského neprošla. Canadiens pak trochu laškovali s rozehrávkou a Price musel přerušit hru.
     
    00:59
    První zákrok v dresu Arizony pro Pickarda, který si věděl rady se spíše propagační střelou z úhlu od Galalghera.
     
    01:28
    Ofsajd Stepanova útoku, který zařídil včerejší vítězství Coyotes na ledě Ottawy.
     
    01:59
    Petry nezpracoval dlouhý pas od Chaputa. Puk mu utekl na zadní mantinel, kde probíhá velká přetlačovaná o kotouč.
     
    02:17
    Domácí hráči puk vydolovali a přesunuli se s ním na modrou čáru, odkud napřáhl Reilly a trefil Pickarda, který neměl vůbec dobrý výhled.
     
    02:52
    Ofsajd Canadiens, u kterého byl také Max Domi. Ten byl před sezónou vyměněn za Alexe Galchenyuka, jenž se dnes poprvé vrací na led, ve kterém dlouhé roky působil.
     
    03:46
    Cousins vystihl přihrávku v útočném pásmu Arizony, kde po jeho pasu střílel Keller, ale z mezikruží Price nepřekonal.
     
    04:05
    Carey Price vyrazil také Connautonovu střelu od modré a pak neškodné nahození Cousinse, které přistálo na jeho břiše.
     
    04:39
    Mete přejel útočnou modrou a nechal puk za sebou, kde si ho vzal Gallaher. Jeho střelu zablokoval Kevin Connauton.
     
    05:14
    Archibald byl na hranici pravidel atakovaný za brankou Price. Rozhodčí zůstali v klidu a zapískali až kvůli přihrávce rukou od hráčů Montrealu.
     
    06:33
    Garland si počkal s přihrávkou do poslední možné chvíle. Z nulového úhlu před brankovištěm stojícího Fischera nenašel.
     
    07:05
    Weal nabral puk na bekhend a z obranného pásma ho vyhodil na hostující střídačku. Hra je přerušena a pokračovat bude po reklamní přestávce.
     
    07:05
    V přerušené hře diváci v Bell Centre vestoje přivítali zpět Alexe Galchenyuka, jenž za Canadiens odehrál přes čtyři stovky zápasů a dal v nich 108 branek.
     
    07:29
    Hra zatím není moc atraktivní. Nyní se zase dvakrát přerušovalo kvůli zakázaným uvolněním hostů z Glendale.
     
    08:04
    Stepan jenom nahodil a odjel střídat. Napadání bylo na Crousemu, s jehož urostlým tělem si rozehrávající obránci kanadského klubu snadno poradili.
     
    08:39
    Je tady první měření sil mezi nejhorší přesilovkou a nejlepším oslabením. Za nedovolené bránění putuje na trestnou lavici Mario Kempe.
     
    08:58
    Stepan vyhrál buly a Connauton okamžitě vyhodil. Netrvalo ale dlouho a domácí se usadili v útočném pásmu.
     
    09:29
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs využívají přesilovou hru a v deváté minutě se dostávají do vedení! Weber dvakrát vypálil od modré a dvakrát trefil zadní mantinel, od kterého se kotouč odrazil do závaru před brankou. Všichni čtyři hráči Arizony neúspěšně bojovali na metru čtverečním, čehož využil Tatar a přihrál na mnohem volnějšího JONATHANA DROUINA, který už to neměl se zakončením moc složitě. Asistence: Tomáš Tatar.
    09:29 Jonathan DROUIN - 1:0
     
    10:04
    Chychrun z ostrého úhlu Price nepřekvapil. Z blízkosti modré čáry to pak zkoušel Keller, ale rozměry domácí branky pro něj byly hodně malé.
     
    10:58
    Goligoskiho nahození neprošlo přes prvního clonícího Gallaghera. Ten se chtěl utrhnout do úniku, ale zkušený obránce mu to nedovolil.
     
    11:25
    Drouinova střela na druhé straně neprošla přes Niklase Hjalmarssona, jenž každý zápas zablokuje obrovské penzum kotoučů.
     
    12:07
    Tatar přihrál přes osu na Meteho, který zleva zakončoval. Puk prošel přes Pickarda, ale pak proletěl brankovištěm tak, že ho neměl kdo doklepnout do sítě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    12:46
    Zakázané uvolnění Arizony, která má zatím mnohem větší problémy s útočnými akcemi soupeřů.
     
    13:06
    Armia měl puk na bekhendu, kterým vystřelil do Stepana. Domácí tým pak akrivně forčekoval a uštědřil Kojotům i několik tvrdých hitů.
     
    13:46
    Teď je to docela velký kolotoč u Pickarda. U všech kotoučů jsou o krok dříve hráči ve slavných červenomodrých dresech.
     
    14:47
    Až Crouse dokázal vyhodit, jenže puk si dojel Jordie Benn, který okamžitě startuje další protiútok.
     
    15:09
    Canadiens zakončili své snažení nahozením a odjezdem na střídačku. Individuálně vyrazil na zteč Hinostroza, ale puk mu při kličkování utekl k Priceovi.
     
    16:07
    Znovu aktivní napadání Montrealu, kterému při kombinaci ve středním pásmu utekl puk až mezi diváky. Vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    16:32
    Petryho střela od modré byla Galchenyukem tečovaná mimo. Stejný obránce Habs to zkusil ještě jednou a tentokrát trefil Cousinse.
     
    17:23
    Ljubuškinovi vůbec nesedla střela z vrcholku levého kruhu. Kojoti se museli rychle vracet a Weal nakonec zneškodnil přihrávku Armii.
     
    17:53
    Chaput nabral dobrou rychlost, ale z levého mantinelu si na Pickarda nepřišel. Domácí se pak vrátili s kotoučem na vlastní polovinu.
     
    18:15
    Puk ale ztratili a měli trochu štěstí, že Oesterleho střela od modré byla Chaputem ztečovaná do prostoru vzdáleného pár centimetrů od Priceovy pravé tyče.
     
    18:58
    Hjalmarsson vybojoval puk mezi modrými čarami. Goligoski s ním přejel útočnou modrou a jen velmi propagačně otestoval Priceovu pozornost.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Rozjetý Nick Cousins dostal přihrávku na paty a než ji dokázal pořádně zkrotit, tak už bylo pískáno jeho postavení mimo hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi docela opatrná první třetina, ve které bylo mnohem více tvrdých srážek než střel na branku. O větší počet z nich se postarali Coyotes, nicméně nebezpečnější byl domácí Montreal, který v nabídnuté přesilovce postavil všechny statistiky na hlavu a díky Drouinovi se s nejhorší přesilovkou v lize prosadil přes nejlepší oslabení.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 6 – 8
    Zablokované střely soupeře: 2 – 13
    Trestné minuty: 0 – 2
    Využité přesilové hry: 1/1 – 0/0
    Vyhraná vhazování: 33% – 67%
    Bodyčky: 12 – 16.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Hned po osmi vteřinách se přerušuje kvůli domácímu icingu, který vyplynul z nepřesné rozehrávky na hráče ve středním pásmu.
     
    20:38
    Goligoski přihrál na střed modré čáry, Chychrunovi který hned posílal puk do ohně, ale Carey Price ho za svá záda nepropustil.
     
    21:06
    Keller zleva vystřelil na bližší tyč do Priceovy vyrážečky. Poté odjel střídat a Canadiens se už vysvobodili.
     
    21:52
    Mete nabral rychlost, ale finální přihrávku poslal jenom na Hinostroziu. Podobná akce pak nevyšla ani při brejku Arizony.
     
    22:15
    Archibald dostal přihrávku do jízdy, ale nikým neobtěžován vystřelil zápěstím docela hodně mimo Priceovy branky.
     
    22:46
    Crouse měl dobrý přehled o útočné akci Arizony a vyšperkoval ji přihrávkou na Archibalda. Ani jeho střela gólové parametry neměla a domácí vyhodili na icing.
     
    23:01
    Goligoski se opřel do střely zpoza levého kruhu. Price ji jenom vyrazil a jeho spoluhráči vše dokončili odblokováním důrazného Weala.
     
    23:27
    Coyotes jsou na startu druhé části hodně aktivní a snaží se střílet ze všech pozic. Goligoskiho další střela od modré zaplula až do výstroje připraveného Price.
     
    23:50
    Galchenyukova přihrávka z otočky šla jen na domácí hokejky, od kterých puk vyletěl mimo hrací plochu. Vhazuje se po pravici Price.
     
    24:29
    Domiho přihrávka byla zablokovaná na Tatara, který se ocitl v dobré šanci, ale z předbrankového prostoru vůbec netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    24:55
    Další možnosti pro Armiu a Hudona a Meteho! Calvin Pickard se v posledním případě výtečně přesunul k levé tyči a betonem zasáhl.
     
    25:37
    Ljubuškin se postaral o Armiu a hosté mají přece jenom trochu více času na postupnou rozehrávku přes zahuštěný střed.
     
    26:09
    Chaput vyrazil vpřed, jenže neměl dobrý úhel pro střelu. Bekhendem jen slabě nahodil puk do Pickardova betonu.
     
    26:46
    Ztráta puku v obranném pásmu způsobila menší zámek u Pickarda. Střela Gallaghera však byla sražená mimo brankoviště.
     
    27:06
    Další pokus úplně volného Galleghera už byl přesnější, ale Calvin Pickard svůj nový tým opět podržel jistým zákrokem.
     
    27:56
    Canadiens mají mnohem lepší pohyb a jsou u všech puků o chloupek dříve. Pickard musel jít do dalšího zákroku proti tvrdé střele Jordieho Benna.
     
    28:32
    Archibald v rychlém protiútoku nabízel puk Crousemu, jenž ho ze vzduchu nedokázal sklepnout za Price, i když k tomu měl docela dost prostoru.
     
    29:11
    První přesilová hra pro Arizonu. Za držení hokejky Maria Kempeho je vyloučen čtyřiadvacetiletý útočník Charles Hudon.
     
    29:31
    Danault vyhrál buly a po spoluhráčově vyhození se dokonce dostal do šance. Střele zpoza levého kruhu Pickard pomohl na zadní mantinel.
     
    29:48
    Další obrovská chyba Coyotes v obranném pásmu! Kotouče se na úkor Goligoskiho zmocnil Armia, který se hezky zbavil Garlanda a snažil se zasunout puk mezi betony PIckarda, který je k sobě přilepil včas.
     
    30:13
    Minuta hostující přesilovky je pryč, aniž by se Arizona pořádně dotkla kotouče. Diváci to samozřejmě kvitují potleskem!
     
    30:36
    Teď už má Arizona puk, ale zároveň obrovské problémy s přechodem středního pásma. Price zůstává naprosto bez práce.
     
    31:11
    Domácí v plném počtu.
     
    31:39
    Kulakova střela zápěstím z levého mantinelu prosvištěla kousek vedle branky. Galchenyuk poté bojoval o puk, ale Petry o něj v obranné třetině nepřišel.
     
    32:00
    V těchto okamžicích je to naprosto jednostranná záležitost. Canadiens mohou navýšit náskok v přesilové hře, už podruhé je vyloučen Mario Kempe, jenž nestíhal Tatara.
     
    32:16
    Drouinovi prošel puk mezi nohama do středního pásma. Stepan s Pánikem ho pak na chvíli udrželi poblíž Price.
     
    32:46
    Shea Weber si vyměnil puk s Kotkaniemim, ale branku minul. Kus gumy se však znovu odrazil na domácí hokejky.
     
    33:06
    Pánik si udělal prostor na vyhození a poslal puk přes všechny čáry. Coyotes mají dostatek času na výměnu hráčů.
     
    33:36
    Domiho výpad po levém křídle nebyl zakončený přesnou přihrávkou do předbrankového prostoru. Po další kombinaci vyhodil Archibald.
     
    34:00
    Hosté v plném počtu.
     
    34:19
    Ani Pickard neměl v oslabení žádnou práci. Mnohem těžší chvíle paradoxně zažíval během přesilové hry Coyotes.
     
    34:59
    Garland protečoval Connautonovu rozehrávku zpoza Pickarda jen k domácím hráčům, ale ani těm se přechod do útočné fáze nepovedl.
     
    35:17
    Fischer pustil puk doprava na Cousinse, jehož střelu Price vyrazil na ruského obránce Ljubuškina. Ani ten si na zkušeného gólmana ale nepřišel.
     
    36:31
    Drouin vyhrál vhazování v útočném pásmu přímo na Jeffa Petryho, který se zakončením nijak neotálel, jenže Pickard na ni dobře viděl vyrazil puk na krátký mantinel.
     
    36:36
    Canadiens trochu propadli u útočné modré čáry, Toho chtěl využít Garland, ale střelou na bližší tyč maskovaného muže v brankovišti kanadského týmu nepřekonal.
     
    36:40
    Na vyloučení je srovnáno 2:2. Na trestnou lavici usedl domácí obránce Mike Reilly.
     
    37:05
    Keller to vzal na sebe a po domácím vyhození projel téměř celé hřiště. Zprava posouval puk do brankoviště, jenže v něm neměl žádného spoluhráče.
     
    37:35
    Galchenyukovu střelu vyrazil Price na Kellera, který měl před sebou poloprázdnou brankou, ale dorážka mu vůbec nesedla.
     
    37:59
    Tahle početní výhoda je od Arizony mnohem lepší. Jeden z hráčů Montrealu je navíc bez hokejky, takže je to víceméně pět na tři.
     
    38:18
    Na konci dlouhé kombinace byl Cousins, jenž nevystřelil z pravého kruhu vůbec špatně, ale pozorný Price kotouč opět vyrazil.
     
    38:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Už to byl opravdu dlouhý zámek, který přece jen končí vyrovnávajícím gólem! Keller nějakou dobu držel puk na vrcholku levého kruhu, až se rozhodl přihrát na Cousinse, který místo střely ještě našel na zadní tyči CONORA GARLANDA a ten z bezprostřední blízkosti vstřelil už svůj devátý gól v sezóně. Asistence: Nick Cousins, Clayton Keller.
    38:28 Conor GARLAND - 1:1
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:47
    Coyotes ucítili příležitost a opět se natlačili do útočné třetiny. Crouse z levého mantinelu neuspěl a stejně tak z druhé strany Vinnie Hinostroza.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části už ubylo osobních soubojů a naopak přibylo zajímavých šancí na obou stranách kluziště. Montreal měl dlouhý úsek mnohem více ze hry a dokonce i v oslabení si byl schopen vytvořit celou řadu šancí. Proměněna ale nebyla žádná z nich a Canadiens za to byli potrestaní minutu a půl před odchodem do šaten, kdy povedenou přesilovkovou souhru vyšperkoval Conor Garland. Stav je tedy 1:1 a o všem podstatném se rozhodne až v závěru.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 17 – 21 (6:8, 11:13)
    Zablokované střely soupeře: 7 – 17
    Trestné minuty: 4 – 4
    Využité přesilové hry: 1/2 – 1/2
    Vyhraná vhazování: 47% – 53%
    Bodyčky: 19 – 21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:13
    Domácí se hned po buly dostali do přečíslení. Na útočné modré čáře si ale nerozuměli a museli se vrátit za pukem až na vlastní půlku.
     
    40:58
    Hinostroza se neprosadil na brankovišti, kam k němu přiletěl centr Stepana. Carey Price nemusel nějak vážněji zasahovat.
     
    41:27
    Armia si vybruslil z blízkosti branky a z úhlu zkusil překvapit Pickarda. Finský útočník dnes hraje velmi dobře a výrazně zastiňuje své krajany Lehkonena a Kotkaniemiho.
     
    42:06
    Weal si pěknou stahovačkou nechal odklouzat Benna a už měl před sebou jenom Price. Se zakončením ale trochu otálel a hokejka Kulaka mu ho stihla pokazit.
     
    42:37
    Peca projel do útočného pásma Montrealu a střelou švihem otřel puk o Pickarda. Chvíli předtím něco podobného předvedl Deslauriers.
     
    43:24
    Také Mete velmi snadno projel středem hřiště, ale přihrávkou z levého křídla pak nenašel žádného ze spoluhráčů, kteří zrovna střídali.
     
    44:10
    Gallagherova přihrávka ze situace dvou na jednoho neprošla přes hokejku Goligoskiho. Na druhou stranu vyrazil Weal a vyprášil Priceův beton.
     
    44:48
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí se vrací do vedení! Petry se vydal na útočný výlet a po objetí branky přihrál na modrou čáru MIKEU RIELLYMU. Jeho tvrdou střelu nohou tečoval clonící Weal a pomohl kotouči za Pickarda, který nestihl včas zareagovat. Asistence: Jeff Petry.
    44:48 Mike REILLY - 2:1
     
    45:28
    Price vyjel za pukem hodně daleko z brankoviště. Rozehrát ale nedokázal a později musel řešit nijak nebezpečnou střelu Jakoba Chychruna.
     
    46:46
    Gól Montrealu uťal divočejší pasáž, kterou nahradily mnohem klidnější desítky vteřin. Coyotes se neúspěšně snaží projít do palebných pozic.
     
    47:24
    Brendan Gallagher nenechal projít Archibalda po levém mantinelu a hostující akce tím byla odražena zpět do středu ledové plochy.
     
    47:57
    Victor Mete si u vlastní branky poradil s nepříjemným napadáním. Do onoho prostoru vrací kotouč nahození Jordana Oesterleho.
     
    48:39
    Richard Pánik dnes není tak nebezpečný, jako tomu bylo včera v Ottawě. Teď se dostal ke své první slušnější střele, jež doletěla do Priceovy lapačky.
     
    48:44
    Galchenyuk vyhrál vhazování na Chychruna a vyrazil bojovat k brankovišti. Puk vystřelený hostujícím obráncem ale Priceovi nevypadla.
     
    49:02
    Gallagher si ještě jednou našel puk po své vlastní zablokované střele a na druhý pokus ho dostal k Pickardovi, který si připsal svůj devatenáctý úspěšný zákrok.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:19
    Carey Price neriskoval rozehrávku před rychle se blížícím protihráčem a ponechal si Goligoskim nahozený puk ve výstroji.
     
    50:05
    Lehkonen roztáhl hru doleva na Kulaka, který zřejmě nastřeloval puk k vzdálenější tyči, ale jedna z hokejek ho poslala na krátký mantinel.
     
    50:45
    Nepřesnost v rozehrávce Montrealu nebyla posouzena jako icing. Puk byl tečován a hosté tak musí hrát od své vlastní branky.
     
    51:31
    Oesterle se pokoušel o únikovou přihrávku na Fischera, který prudký kotouč nezpracoval. Ke střele se po jeho pasu na modrou dostal až Goligoski, ale dobře chytající Price byl připraven.
     
    51:45
    Znovu střela z levého konce modré čáry od Goligoskiho. Kotouč byl ještě tečován Armiou a proletěl okolo levé tyče Priceovy branky.
     
    52:32
    Rozjetý Garland byl vytlačen až na zadní mantinel, kde se o něj domácí obrana postarala. Kojoti zakládají další akci z obranné modré.
     
    52:56
    Stepan a Reilly si to rozdali v šavlovačce ve velké rychlosti. Puk nakonec trefil útočník Arizony a pohotově ho poslal na připraveného Price.
     
    53:18
    Chychrunova nepřesná střela se u branky odrazila na Galchenyuka, který zkusil štěstí bekhendem, ale znovu se mu do cesty postavil Price.
     
    54:08
    Weber při své ráně snad poprvé trefil branku. Kotouč v síti ale neskončil, protože narazil do dobře postaveného betonu Calvina Pickarda.
     
    54:19
    Následují dvě minuty pravdy. Coyotes mají slušnou příležitost vyrovnat, neboť za vysokou hůl ve tváři Kevina Connautona putuje na trestnou lavici Joel Armia.
     
    54:46
    Kellerovi se nepovedlo předat puk na Cousinse a hráči v červeném vytlačili kotouč aspoň do středního pásma. O chvíli později přestřelil branku Galchenyuk.
     
    54:58
    Jordie Benn ve spolupráci s mantinelem vyhodil puk přes všechny čáry. Kojoti přichází o cenné vteřiny z běžící přesilové hry.
     
    55:36
    Arizoně dlouho trvalo, než rozjela nějakou smysluplnou kombinaci. Tu výrazně zkomplikovalo špatné zpracování přihrávky od Galchenyuka.
     
    56:02
    Galchenyuk zprava přihrál před branku, u které stál Pánik, ale zblízka se mu nepovedlo dostat puk do sítě.
     
    56:19
    Domácí v plném počtu.
     
    56:21
    Garlandova rána zpoza pravého kruhu byla sražená. Kotouč nějakou dobu poskakoval v mezikruží, kde se dobře zorientoval bývalý hráč Montrealu Alex Galchenyuk a trefil ze svého pohledu pravý horní roh branky, kam se Price nemohl v žádném případě dostat.
     
    56:21
    Lavička Montrealu si je jista, že gólu předcházel ofsajd! Čároví rozhodčí tak míří k boxu zkontrolovat celou situaci na tabletu.
     
    56:21
    Gólové situaci skutečně předcházel ofsajd, takže hostující radost z vyrovnání byla předčasná! Goligoski po jedné z přihrávek zpracovával kotouč až ve středním pásmu.
     
    57:15
    Zdravě naštvaní Kojoti se usadili v útočném pásmu, jenomže už dlouhé desítky vteřin jsou držení jen u mantinelů, odkud nejde Priceova branka ohrozit.
     
    57:59
    Trenéři Arizony dali důvěru své čtvrté formaci vedené Mariem Kempem. Ta však musí pracně bojovat o puk v obranném pásmu.
     
    58:18
    Snad z dvacetivteřinového boje u mantinelu se puk odrazil na Hudona, který zleva pohotově pálil, ale Pickard se stihl před zákrokem zorientovat.
     
    58:51
    Kojoti se pár chvil po nepřesné střele Webera zmocnili kotouče a Calvin Pickard tak vyrazil na střídačku!
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:37
    Cousinsova prudká přihrávka byla pro Galchenyuka nezpracovatelná. Po střele Oesterleho následovaly další zmatky u mezikruží, odkud Price vyzkoušel právě Cousins.
     
    59:37
    Arizona si vyžádala oddechový čas, během kterého asistent trenéra vymýšlí plány na asi poslední akci tohoto zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Na konci vyrovnaného zápasu mezi Montrealem a Arizonou slaví vybojované vítězství domácí Canadiens! Kanadský tým rozhodl ve 45. minutě, kdy Reillyho střelu ztečoval za vlastního brankáře Jordan Weal. V závěru zápasu si Kojoti vytvořili solidní tlak podpořený přesilovou hrou. Galchenyukovo srovnání ale nebylo uznáno pro ofsajd a Habs už si poslední desítky vteřin zkušeně pohlídali.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 24 – 31 (6:8, 11:13, 7:10)
    Zablokované střely soupeře: 17 – 20
    Trestné minuty: 6 – 4
    Využité přesilové hry: 1/2 – 1/3
    Vyhraná vhazování: 43% – 57%
    Bodyčky: 32 – 24.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Joel Armia (MTL) 0+0
    2. Tomáš Tatar (MTL) 0+1
    3. Carey Price (MTL) 30 zák., 1 gól, 96,8%.
     
    Československá stopa v utkání:
    Tomáš Tatar (MTL)
    0+1, 0 střel, čas na ledě 16:17
    Richard Pánik (ARI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 16:33.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:11:58)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 10. Drouin (Tatar), 45. Reilly (Petry) – 39. Garland (Cousins, Keller)


    Montreal Canadiens: Price (Niemi) – S. Weber (C), Mete, Petry (A), Reilly, Jo. Benn, Kulak – Gallagher (A), Danault, Drouin – Lehkonen, Domi, Tatar – Armia, Kotkaniemi, Hudon – Deslauriers, Chaput, Peca.
    Arizona Coyotes: Pickard (Kuemper) – Hjalmarsson (A), Goligoski (A), Oesterle, Chychrun, Ljubuškin, Connauton – Hinostroza, Stepan (A), Pánik – Fischer, Cousins, Keller – Garland, Weal, Galchenyuk – J. Archibald, Kempe, Crouse.

    Rozhodca: StPierre, Rooney – Devorski, Berg

    Diváci: 21 002