Sevilla – Barcelona 2:0 (kon.)
koniec
FC Sevilla
2:0 (0:0)
FC Barcelona
cz Streda 23.01.2019, 21:30 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán • Španielsky pohár • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sevilly, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí, kteří se nakonec dočkali úvodní branky, o kterou se postaral Sarabia. I posléze měla Sevilla více ze hry, dokonce se dočkala druhé branky, které předcházela Coutinhova chyba ve středu hrací plochy. Barcelona se v koncovce tohoto zápasu snažila s výsledkem něco udělat, avšak do odvety si odváží prohru 0-2. Na domácím stadionu tak bude muset vyhrát a zároveň vstřelit minimálně dvě branky! (23:22:45)
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 12:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 18:9.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Na opačné straně se Sevilla zdržela u rohového praporku, kde nakonec Vázquez přišel o balón, což ale dokázal napravit Amadou.
     
    90+2
    S centrovanou nabídkou přispěchal Roberto, který v pokutovém území hledal Vidala, jenž ale v souboji proti Mercadovi neuspěl.
     
    90+1
    Nedovoleným zákrokem si pomohl Amadou, který zezadu poslal k zemi Coutinha. Sevilla se v závěru utkání snaží kouskovat hru, což se jí daří.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Sevilla stále vede o dvě branky, ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Sergio Escudero, přichází Guilherme Arana.
     
    87
    Roberto se nyní musel vrátit s míčem až ke své polovině, kde ho předal vedle stojícímu Piquému, který to pro změnu zkouší přes levou stranu.
     
    86
    Banega se chopil další další standardky, tentokráte se Kjaer prosadil ve vzduchu, avšak vrácení míče před branku směřovalo přímo na nohu Lengleta.
     
    85
    Tohle je pro Barcelonu celkem složitá pozice do odvety, hosté by určitě ocenili kontaktní branku. V tuto chvíli operuje s balónem aktivní Semedo.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Jordi Alba (FC Barcelona).
     
    84
    Ben Yedder se nedokázal dostat přes přesilu protihráčů, což se ale daleko očekávat. Na opačné straně dobře zasáhl Gómez, který odzbrojil Aleñu.
     
    83
    Mohlo být sníženo! Rakitić našel Suáreze, který se s míčem otočil a ihned vypálil ke vzdálenější tyči. Míč jí minul o dobrý metr, do rány ale ještě vložil nohu protihráč.
     
    82
    Posléze si to k pokutovému území namířil Vázquez, který ale přízemní navštívenku poslal pouze do nohou Lengleta. Barcelona okamžitě otočila hru.
     
    81
    Vracející se Vázquez rovněž sáhl k nedovolenému zákroku, tentokráte byl za cenu faulu zastavit Arthur. V tomto případě se ale žlutit nebude.
     
    80
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Nelson Semedo, přichází Jordi Alba.
     
    79
    Za pokutovým územím napřáhl ke střele Rakitić, do jehož rány do možná ještě vložil hlavu Suárez, který jí ale tečoval přímo doprostřed branky, kde stál Soriano.
    76. Ben YEDDER - 2:0
     
    76
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Zničehonic tu máme druhou branku v hostující síti! Vše začalo zbytečnou ztrátou míče v podání Coutinha, po které se dostal k míči Silva, jenž přešel přes tři protihráče, aby předal balón vedle stojícímu Banegovi, jehož naprosto senzační přihrávku k zadní tyči dokázal ve skluzu umístit do prázdné brány WISSAM BEN YEDDER.
     
    74
    Máme tady úvodní žlutou kartu. Gómez taktickým zákrokem zastavil protihráče, který byl faulován u postranní čáry. Následovat bude standardka z velké vzdálenosti.
     
    73
    Semedo dokázal obejít jednoho z protihráčů, poté jsme sledovali roztažení hry, které Barceloně zatím nepřináší nic moc nebezpečného.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes dvacet minut, Sevilla stále vede o jednu branku. Poslední minuty ale nabízejí nepřesnosti na obou stranách.
     
    71
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Jesus Navas, přichází André Silva.
     
    70
    Katalánci rozjeli tradiční kombinaci na polovině soupeře, která zatím nikam nevede. Domácí hráči si zatím hlídají protihráče, kterým nedarují téměř žádný prostor.
     
    69
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro Sevilly, v dnešním utkání už šestý. Banega i tentokráte hledal Kjaera, kterého si dokázal pohlídat kapitán Piqué.
     
    68
    Promes neúnavně napadal rozehrávku soupeře, Semedo tak měl velké starosti, nakonec svůj odkop otřel o kopačku nizozemského špílmachra, který v Seville hraje od léta.
     
    67
    To se pochopitelně nelíbilo domácímu trenérovi, který se na lehkovážné počínání Mercada hodně zlobí. Sevilla ale i tak vede o jednu branku.
     
    66
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Pablo Sarabia, přichází Franco Vázquez.
     
    65
    Coutinho se ihned po svém příchodu na hrací plochu mohl stát autorem vyrovnávací branky! Mercado totiž chyboval v rozehrávce, následná rána z dobré pozice směřovala nad.
     
    64
    Následně si obrannou povinnost splnil Kjaer, který z pokutového území odvracel nepříjemný centr. Vzápětí se Sevilla pouští do slibného protiútoku.
     
    63
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Kevin-Prince Boateng, přichází Luis Suárez.
    Střídání v týmu FC Barcelona: ze hřiště odchází Malcom, přichází Philippe Coutinho.
     
    62
    Po delší době jsme sledovali útočný výpad v podání Barcelony. Ten středem hrací plochy táhl Malcom, který si pro nedovolený zákrok nedoběhl.
     
    61
    Další slušná šance Sevilly. Promes si dokázal přehodit míč na levou nohu, načež do jeho centru vyložil hlavu Sarabia, který hlavičkoval nad branku.
     
    60
    Piqué zcela očividně fauloval Promese, avšak hlavní sudí tento nedovolený zákrok zřejmě neviděl. Bude se pokračovat odkopem od hostující svatyně.
     
    59
    V tuto chvíli to bude mít Barcelona složité, prohrává totiž o jednu branku. Nicméně nutno připomenout, že příští týden je na programu odvetný zápas.
    58. SARABIA - 1:0
     
    58
    Sevilla právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do vedení! Promes se po levém křídle prohnal až k centru, který poslal ke vzdálenější tyči. Tam si nabíhal PABLO SARABIA, který po odrazu míče zamířil ke vzdálenější tyči. Barcelona ještě marně reklamovala ofsajdové postavení Amadoua, ten se do akce ale nezapojil.
     
    58
    O další centr se tentokráte postaral Navas, jehož dělovku srazil do zámezí pozorný Rakitić. Domácí jsou nyní aktivnější, v tuto chvíli budou vhazovat.
    58. Amadou vůbec netrefil branku.
     
    58
    Sarabia si navedl míč na pravou nohu, načež pod sebou našel Amadoua, jenž z velice dobré pozice zamířil zhruba metr vedle branky.
     
    57
    Aby toho nebylo málo, tak se domácím podařilo vybojovat autové vhazování, po kterém přišla zbytečná nepřesná přihrávka, kterou zachytil Rakitić.
     
    56
    Vidal se i tentokráte prezentoval nedovoleným zákrokem, naopak na zemi se ocitl Escudero. Sevilla bude zahrávat standardku z levé strany hrací plochy.
     
    55
    Katalánci zahrávali dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý nabídl zablokovaný centr, načež Aleñà raději přihrál zpět na obrannou polovinu.
     
    54
    Barcelona se usadila v blízkosti pokutového území. Překvapivou navštívenkou to zkoušel obránce Semedo, který trefil pouze Mercada do zad.
     
    53
    Rakitić musel spěchat s rozehrávkou, nakonec oslovil vedle stojícího Lengleta, který celou akci zrychlil přihrávkou ke středovému kruhu.
     
    52
    Hodně překvapivou přihrávkou to zkoušel Banega, nicméně tuto nabídku dokázal včas zastavit Piqué. Následně si dalším faulem pomohl Kjaer.
     
    51
    Na druhé straně zkoušel Aleñà vzdušným centrem oslovit Boatenga, který se přes urostlé obránce Sevilly k hlavičce nedostal. Směrem dopředu to zkouší domácí.
     
    50
    Posléze si za obranu nabíhal rychlonohý Promes, který si ale nepohlídal své postavení. Výsledkem je ofsajd, který potvrdil také opakovaný záběr.
     
    49
    K taktickému zákroku před malým momentem sáhl vracející se Escudero, který zatáhl za dres Rakitiće. I tentokráte faul se obešel bez žlutého kartónku.
     
    48
    Hned v úvodních vteřinách druhého poločasu přišel nedovolený zákrok v podání Boatenga, naopak na zemi se ocitl domácí zadák Gómez.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou branku. Sledovali jsme hodně vyrovnanou podívanou, přičemž jsme si na vyložené šance museli počkat. V úvodu utkání měla navrch Barcelona, která ale většinu času narážela na pozornou obranu soupeře. Postupem času se začala projevovat také Sevilla, jenž rovněž ani jednou nevyzrála na brankáře. Největší šance uplynulého dějství přišly v samotné koncovce, na jedné straně selhal Malcom, na té druhé Ben Yedder. Zároveň sledujeme hodně vypjaté utkání, Sevilla se snad třikrát marně dožadovala penalty.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    45. Ben Yedder trefil pouze Cillessena.
     
    45
    Sevilla si rovněž připsala šanci! Escudero dokázal propasírovat míč na Ben Yeddera, který ale z velké blízkosti trefil pouze nizozemského brankáře.
     
    44
    Samotný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, posléze si Navasův náběh dokázal pohlídat Lenglet, Cillessen tak bude odkopávat od branky.
     
    43
    Na druhé straně si na pravé křídlo seběhl defenzivně laděný Amadou, který svůj centr otřel o nohu Semedaa. Následovat bude další rohový kop.
    42. Malcom selhal v šanci.
     
    42
    Obrovská šance Barcelony! Arthur dokázal načasovat kolmici na Malcoma, kterému se podařilo obejít Soriana, avšak poté mířil do boční sítě.
     
    40
    Sarabia zahrával z levé strany další rohový kop, na který si i tentokráte naskočil Piqué. Vzápětí rychlý kontr hostů dokázal včas ukončit Escudero.
     
    39
    Semedo poslal na zem Navase, což se nelíbilo druhému jmenovanému, který rozjel menší strkanici. Ta ale hodně rychle skončila, žlutit se nebude.
     
    38
    Ani další akce Barcelony nebyla oku lahodící, Vidal přihrával mimo dosah Malcoma. Jako první se k míči dostal brankář Soriano, jenž okamžitě odkopl
    37. Ben Yedder mířil vedle.
     
    37
    Z velké vzdálenosti zkoušel své štěstí Vidal, kterému rána nesedla dle představ. Chilský záložník vypálil pravačkou, míč ale směřoval daleko vedle branky. Na druhé straně se Ben Yedder dokázal vyhnout hned několika protihráčů, avšak poté mířil vedle branky.
     
    36
    Aleñà se prezentoval velice dobrým driblinkem, díky kterému se dostal ke středovému kruhu. Tam číhala početná přesila protihráčů, jenž zamezila přihrávce na Boatenga.
     
    35
    Akce pokračovala spoluprací mezi Malcomem a Semedem, přičemž druhý jmenovaný měl k míči hodně daleko. Soriano tak bude odkopávat od branky.
     
    34
    Následně se Katalánci dostali s míčem až na vlastní polovinu, kde si několikrát vyměnili balón. Krátce poté se Malcomovi podařilo roztáhnout hru.
     
    33
    Na pořadu den byl druhý rohový kop pro Barcelonu. Malcom tentokráte hledal spoluhráče na přední tyči, kde ale zasahoval urostlý obránce Kjaer.
     
    32
    Sarabia skončil před pokutovým územím na zemi, avšak ani tentokráte se nepískalo. Nutno dodat, že Lenglet vytasil hodně hraniční zákrok.
     
    29
    Katalánci se po delší době dostali k souvislejšímu držení míče, načež Piquého přihrávka směřovala do ofsajdu. Boateng byl i tentokráte za obranou.
     
    28
    K autovému vhazování z pravé strany se postavil domácí Navas, který si počkal na náběh Mercada, kterému se ale nepodařilo vrátit míč na kopačku.
    27. Sporná situace v hostující šestnáctce, Vidal ale zahrál ramenem.
     
    27
    Sevilla se dožadovala pokutového kopu, hlavní sudí se nakonec poradil s videorozhodčím, který ruku v šestnáctce neuviděl. Následně výrok sudího moc nepochopil Banega, který si myslel, že je nařízena penalta, avšak poté ho rozhodčí opravil.
     
    26
    Promes předvedl naprosto ukázkové zpracování míče, načež hledal kolegu Ben Yeddera. Tuto přihrávku přečetl Piqué, jenž poslal balón do zámezí.
     
    25
    Boatengovi se nepodařilo udržet míč na kopačce, důrazně si totiž počínal obránce Kjaer, který ale podle sudího zasáhl v rámci pravidel.
     
    24
    Také Barcelona si vyzkoušela standardní situaci. Malcom to zkusil střílenou nabídkou, na kterou si na hranici malého vápna naskočil domácí Ben Yedder.
     
    23
    Rozehrávku standardní situace si vzal na starost Sarabia, který kroutil míč směrem od branky. Do vzduchu se dostával Kjaer, kterému hlavička moc nevyšla.
     
    22
    Přenesení hry směřovalo na aktivního Escudera, před kterým zasahoval Roberto. Po autovém vhazování si nedovoleným zákrokem pomohl Vidal.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabízí hodně vyrovnanou podívanou. Diváci se ještě nedočkali ničeho nebezpečnějšího.
     
    20
    Mercado zahrál na jistotu do náruče brankáře Soriana, který si dal na výkop delší dobu. Nakonec na druhé straně hledal Promese, který proti Piquému neměl šanci.
     
    19
    Escuderovi se absolutně nepovedl odkop, následně soupeř ihned vhodil míč zpět na hrací plochu, čehož si všimla také pozorná obrana Sevilly.
     
    18
    Na druhé straně se Vidalova přihrávka snášela k pokutovému území, kde si obrannou povinnost splnil Mercado. Hosté budou vhazovat z levé strany.
     
    17
    Navas se u postranní čáry nedokázal prodrat kolem Semeda, kterému přiběhl na pomoc Arthur. Katalánci to nakonec vyřešili odkopem na Roberta.
     
    16
    Barcelona se dostala ke své klasické kombinaci na vlastní polovině. U míče se vystřídala kompletní čtveřice, v tuto chvíli s balónem operuje kapitán Piqué.
     
    15
    Piqué tak dlouho avizoval přihrávku na Boatenga, až jí nakonec přečetl obránce Kjaer, jenž u brankové čáry pohlídal možný atak ghanského forvarda.
     
    14
    S míčem si zahrál také brankář Soriano, který ho okamžitě posílal na druhou stranu, kde ve vzduchu zasahoval Roberto, který vybojoval aut.
     
    13
    Už se opět pokračuje ve hře. Mezitím se Promesovi podařilo udržet míč na hrací ploše, po následném centru musel na zadní tyči zasahovat Lenglet.
     
    12
    Boatengovi se podařilo vybojovat úvodní rohový kop. Ten směřoval do malého vápna, kde byl ve vzduchu faulován Kjaer, jenž ještě nyní leží na zemi.
     
    11
    První zakončení tohoto zápasu vyprodukoval Semedo, který ale trefil před sebou stojícího protihráče, od kterého se míč odrazil za postranní čáru.
     
    10
    Banega šikovně přenášel hru na pravou stranu, kde se k přízemnímu centru dostal Navas, po jehož nabídce se centr nepovedl Promesovi.
     
    9
    Piqué si všiml naběhnuvšího Malcoma, na kterého okamžitě servíroval přihrávku přes půlku hrací plochy. Padající míč nakonec skončil u Soriana.
     
    8
    Následně se ve středu hrací plochy uvolnil Vidal, který se okamžitě pokoušel nastartovat Boatenga, pro kterého byla přihrávka až příliš prudká.
     
    7
    Malcom byl donucen ke zpětné přihrávce na Roberta, jenž pro změnu oslovil vedle stojícího Piquého, který bez váhání přenesl hru na Semeda.
     
    6
    Sevilla se na vlastní polovině dostala do menších problémů, které nakonec dokázala vyřešit. Následná kolmice křížem skončila za autovou lajnou.
     
    5
    Promes dokázal ustrážit míč před Semedem, načež se snažil přiťuknout do tandemu na Amadoua, který ale prohrál souboj o hrací předmět.
     
    4
    Lenglet si dával s rozehrávkou celkem načas, nakonec dalekonosným nákopem chtěl najít Boatenga, před kterým ale zasahoval obránce Kjaer.
     
    3
    Hned v úvodu zápasu se domácím podařilo vybojovat autové vhazování, o které se postaral Escudero. Krátce poté ale nevyšlo přenesení hry na Navase.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Barcelona, která bude hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Sevilla FC: Soriano – Mercado, Kjaer, Gómez – Navas (C), Amadou, Banega, Escudero – Sarabia – Ben Yedder, Promes
    Náhradníci: Vaclík – Carrico, Silva, Wöber, Vázquez, Arana, Gil

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué (C), Lenglet, Semedo – Vidal, Rakitić, Arthur – Aleñà, Boateng, Malcom
    Náhradníci: ter Stegen – Coutinho, L. Suárez, Alba, Vermaelen, Puig, Busquets

    Rozhodčí: Del Cerro – Yuste, Álvarez.
     
    FC Barcelona

    Na opačné straně stojí ten nejtěžší možný kalibr, kterým je barcelonský FC. Barcelon se v rámci 1/16 finále střetnula s třetiligovou Leonesou, přičemž první utkání nabídlo jedinou branku, o kterou se v nastaveném čase postaral barcelonský Lenglet. Odvetné utkání na Camp Nou bylo pouhou formalitou, neboť Barcelona dokázala zvítězit poměrem 4:1. Nečekané trable ale přišly v osmifinále, ve kterém se Barcelona utkala s Levante. Právě Levante dokázalo úvodní zápas vyhrát výsledkem 2:1, nicméně Barceloně stačil v odvetném zápase i jediný gól. Katalánci nakonec neponechali nic náhodě, svého soupeře porazili poměrem 3:0.
     
    Sevilla FC

    Fotbalisté Sevilly svedli první dvojzápas až v rámci 1/16 finále, ve kterém narazili na třetiligový Villanovense. První zápas na hřišti outsidera tohoto zápasu překvapivě branku nenabídl, následné odvetní utkání přineslo pouze jednu branku, o kterou se postaral sevillský André Silva. O dost těžší kalibr přišel ve čtvrtfinále, Sevilla totiž změřila síly s Athleticem Bilbao. Domácímu celku tohoto zápasu hodně napomohl první zápas na půdě soupeře, kde dokázal vyhrát 3:1. Následná odveta sice nabídla vítězství Bilbaa 1:0, avšak v konečném součtu postoupila Sevilla.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělský pohár nám nabízí úvodní zápasy čtvrtfinále, my budeme společně sledovat souboj mezi Sevilla FC a FC Barcelona.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    David Suchý

    Góly: 58. Sarabia, 76. Ben Yedder

    Karty:   74. Gómez (SEV) – 84. Alba (BAR)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 12:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:6. Fauly: 18:9.
    FC Sevilla: Soriano – Mercado, Kjaer, Gómez – Navas (C) (71. Silva), Amadou, Banega, Escudero (88. Arana) – Sarabia (66. Vázquez) – Ben Yedder, Promes
    Náhradníci: Vaclík – Carrico, Silva, Wöber, Vázquez, Arana, Gil

    FC Barcelona: Cillessen – Roberto, Piqué (C), Lenglet, Semedo (80. Alba) – Vidal, Rakitić, Arthur – Aleñà, Boateng (63. L. Suárez), Malcom (63. Coutinho)
    Náhradníci: ter Stegen – Coutinho, L. Suárez, Alba, Vermaelen, Puig, Busquets

    Rozhodca: Del Cerro – Yuste, Álvarez

    Diváci: 38403
    Streda 30.01.2019
    Barcelona - Sevilla 6:1

    Góly: 13. Coutinho (pen.), 31. Rakitić, 53. Coutinho, 54. Roberto, 89. Suárez, 90+2. Messi – 67. Arana

    Karty:   30. Suárez (BAR) – 30. Mesa (SEV), 34. Carrico (SEV), 72. Gómez (SEV)

    Nepremenená penalta: 27. Banega (BAR), brankár Cillessen zneškodnil

    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:2. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:15.