Helsinki – Kazaň 2:3 (kon.) | Soči – Nižnekamsk 0:1 (kon.) | S.Moskva – Čerepovec 4:3 (kon.)
Viťaz – Novgorod 0:6 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
4:3 (2:3, 2:0, 0:0)
Severstaľ Čerepovec
cz Streda 23.01.2019, 17:30 • Lužniki Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Spartak Moskva a Severstal Čerepovec.
     
    Spartak Moskva
    (26 výher, 26 proher – 59 bodů)

    Hokejisté Spartaku Moskva se nyní nacházejí na šesté pozici západní konference, na vedoucí CSKA Moskva ztrácí propastných sedmadvacet bodů. Spartak se v poslední době nachází v hodně kolísavé formě, po výhře totiž vždy následuje porážka. Poslední utkání ale nabídlo celkem přesvědčivé vítězství, moskevský celek si totiž na vlastním ledě poradil s Novgorodem, který dokázal porazit poměrem 6:1. Spartaku patří v tabulce domácích celků pátá pozice, z šestadvaceti zápasů prohrál pouze desetkrát, nicméně poslední čtyři domácí zápasy nabídly hned tři vítězství.
     
    Severstal Čerepovec
    (18 výher, 33 proher – 40 bodů)

    Na opačné straně stojí trápící se Čerepovec, kterému pro změnu patří až jedenáctá pozice, na příčky zaručující play-off mu schází propastných třináct bodů. Severstal ale v posledních zápasech hodně zabral, vyhrál totiž posledních pět utkání, za což se nemusí stydět ani CSKA Moskva. Poslední utkání nabídlo celkem překvapivou výhru, Čerepovec totiž uspěl na ledě šestého Dynama Moskvy, rozhodující branka padla v prodloužení. Čerepovec se i přesto řadí mezi trojici nejhorších celků na ledě soupeřů, nicméně pět posledních venkovních zápasů dokázal vyhrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Grišin, Kulik, Grigorjev, Dyblenko, Kalinin (C), Gončarov, A. Osipov – Truňov, Maxwell, Daugavinš – Talalujev, Zubov (A), Fjodorov – Nikoncev (A), R. Hanzl, Leščenko – Cyplakov, Karsums, Zlobin.

    Severstal Čerepovec: Korobov (Artamkin) – Sizov, Kinrade, Glazkov, Lekomcev (A), Chochlov, Megalinskij, Kudako, A. Kulda (A) – Lapenkov, Jakimov, Monachov – Vovčenko, Trubačjov (C), Geraskin – Markovin, Kodola, Petunin – Gračjov, I. Zacharčuk, J. Bodrov.

    Rozhodčí: Morozov, Bondar – Viljugin, Stroganov.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří se okamžitě dostali do pásma. Následná rána od modré ale směřovala vedle branky.
     
    01:15
    Kalininovi sjel puk daleko od hokejky, soupeř toho ale nedokázal využít. Posléze to směrem dopředu zkoušel Glazkov, jenž se dostal až před branku.
     
    02:12
    Nebezpečným pokusem to zkoušel Lekomcev, který objel branku soupeře a poté trefil brankáře do výstroje. První ostrý zákrok pro slovenského brankáře.
     
    03:20
    Na ledovou plochu se dostala první formace Spartaku. Cyplakovovi se mezi kruhy podařilo najít Karsumse, kterému ale rána bez přípravy vůbec nesedla.
     
    04:17
    Nahození podél mantinelu našlo na modré čáře Nikonceva, který nahazoval zpět za branku. Tam se jako první dostal ke kotouči obránce Megalinskij.
     
    05:10
    Spartak se moc dlouho v opačném pásmu nezdržel, na druhé straně si za modrou čáru najel Kodola, kterému se ale nepodařilo přeposlat Petuninovi.
     
    06:04
    Grigorjev si počkal na příchod spoluhráčů, kterým se podařilo dostat na druhou stranu. Krátce poté se ale Severstal dokázal osvobodit vyhozením.
     
    07:07
    Osipov vypustil od modré čáry velice nepříjemnou střelu, se kterou si Korobov pohlídal. Spartak je nyní aktivnější, naopak Čerepovec poslal na led čerstvé síly.
     
    08:15
    Chochlov musel rozjíždět akci až od své branky. Nahození podél mantinelu dokázal zastavit brankář Hudáček, avšak Severstal zůstává v útočném pásmu.
     
    09:06
    Spartak právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Špatnou rozehrávku hostujícího Lapenkova dokázal zachytit MAXIM CYPLAKOV, který měl na zakončení celkem dost času. Rána švihem směřovala mimo dosah Korobova, moskevský celek se tak dostává do brzkého vedení.
    Bez asistence.
    09:06 Maxim CYPLAKOV - 1:0
     
    09:23
    Sám na sebe to nyní vzal Daugavinš, který se dostal kolem dvojice protihráčů, avšak u hrazení narazil na dalšího. Je tu atak v podání hostujících hráčů.
     
    10:24
    Do další slušné příležitosti se opět dostali domácí. Tentokráte se před brankáře dostal Zlobin, který ale trefil ruského brankáře Korobova do hrudi.
     
    11:37
    Spartak právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu přichází druhá branka! Karsums našel rozjetého ANTONA ZLOBINA, který to zkusil ránou mezi ruku Korobova. Puk nakonec propadl k tyči, následně se tentýž hráč postaral o brzkou dorážku, čímž Korobova vyhnal z branky!
    Asistence: Martins Karsums.
    11:37 Anton ZLOBIN - 2:0
     
    11:37
    Střídání v týmu Severstal Čerepovec: ze hřiště odchází Sergej Korobov, přichází Alexej Artamkin.
     
    12:35
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Také hosté se poprvé prosazují! JURIJ TRUBAČJOV se jako první dostal k volnému puku, se kterým si sjel až k levému kruhu, odkud nesmírně přesnou střelou zamířil nad lapačku brankáře Hudáčka, který na toto zakončení nestačil reagovat.
    Bez asistence.
    12:35 Jurij TRUBAČJOV - 2:1
     
    14:03
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Anton Zlobin – 2 min., podrážení).
     
    14:21
    Poté se utajenou střelou prezentoval hostující Lekomcev, který mířil vedle vzdálenější tyče. Čerepovec je nyní aktivnější, o pár vteřinek později musel Hudáček opět zasahovat.
     
    15:20
    Spartaku se konečně podařilo vyhodit, krátce poté Glazkovi uskočil puk za modrou čáru, čehož si všiml také hlavní sudí. Vhazovaní ve středním pásmu.
     
    16:03
    Jakimov se postaral o vyjetí s pukem do útočného pásma. Severstal se dostal ke klasickému přesilovkovému zámku, který ale nepřinesl žádné zakončení.
     
    16:40
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hosté se opět prosazují! Čerepovec se hodně rychle dostal do útočného pásma, Zacharčuk našel pod sebou volného GERMANA GRAČJOVA, jehož rána směřovala pod horní tyč, kam se Hudáček nedokázal natáhnout. Spartak si tak nechal ujít náskok o dvě branky.
    Asistence: Ivan Zacharčuk.
    16:40 German GRAČJOV - 2:2
     
    17:46
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Maxim Gončarov – 2 min., sekání).
     
    18:10
    Najednou mají domácí hráči velké starosti s rozehrávkou. Napadání druhé formace Severstalu přineslo další zakončení, Geraskin ale trefil soupeře.
     
    18:11
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru využívají bleskově! Severstal se dokázal usadit v útočném pásmu, načež to DMITRIJ MARKOVIN zkusil hodně překvapivou střelou, se kterou si slovenský brankář neporadil. Také Hudáček dnešní utkání nedochytá!
    Asistence: Geoffrey Kinrade.
    18:11 Dmitrij MARKOVIN - 2:3
     
    18:11
    Střídání v týmu Spartak Moskva: ze hřiště odchází Július Hudáček, přichází Nikita Bespalov.
     
    19:20
    V posledních minutách mají více ze hry hosté, kteří vybojovali vhazování v útočném pásmu. Na vhazování se staví Jakimov.
     
    19:42
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Arturs Kulda – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nabídla hodně zajímavou podívanou. Spartak se během krátkého časového sledu dostal do dvoubrankového vedení, avšak Čerepovec ještě zvrátil stav na svojí stranu. Severstal se tak po první třetině raduje z výhry 3:2, což se určitě moc nečekalo. Do konce zápasu zbývá ještě hodně času, avšak oba celky už střídaly brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří okamžitě zavezli puk do útočného pásma, pokračuje jejich přesilová hra.
     
    21:15
    Grigorjev posílal puk podél mantinelu na Daugavinše, který ještě nadále kombinoval. Nakonec jsme sledovali střelecký pokus, který skončil na protihráči.
     
    22:20
    Sám na bránu uháněl hostující Jakimov, který zkoušel forhendovou kličku, avšak ležící Bespalov ho dokázal vychytat.
     
    23:20
    První formace Spartaku dokázala sevřít svého soupeře v jeho vlastním pásmu. Posléze to sám na sebe vzal Kodola, jenž nedokázal předat Markovinovi.
     
    24:15
    Obránce Kudako to zvládl za vlastní brankou, avšak poté jsme sledovali vyhození puku ven z hrací plochy. Puk byl ale tečován domácím hráčem.
     
    25:23
    Talalujev dokázal dojet odražený puk, avšak následně se po souboji s protihráčem ocitl na zemi, hlavní sudí tentokráte vylučovat nebudou.
     
    26:17
    První formace Severstalu bojovala o puk za brankou soupeře, kde ale narazila na přesilu protihráčů, která se čistým způsobem dostala k hracímu předmětu.
     
    27:03
    Na modré čáře dostal nabito hostující obránce Kudako, který střílel mezi blok protihráčů. Bespalov jeho ránu viděl, nakonec jí vyrazil pouze před sebe.
     
    28:17
    Bespalov musel zasahovat i posléze, tentokráte si poradil s nahozením od Trubačjova. Spartak úplně přestal hrát, navíc nyní marně signalizoval zakázané uvolnění soupeře.
     
    29:19
    Severstal se na minutu dostal do pásma, kde nakonec Bespalova nepřinutil k žádnému zákroku. Na druhé straně operoval s pukem Hanzl, jenž předal Leščenkovi.
     
    30:03
    Vovčenko si dokázal nabruslit do slušné pozice, odkud zamířil přímo do lapačky Bespalova. Domácí brankář má ve druhé třetině výrazně více prostoru než jeho protějšek.
     
    31:20
    Celek z Moskvy se zmohl pouze na nahození k zadnímu hrazení, kam si jako první sjel jeden z protihráčů. Posléze se mezi protihráče nedostal Maxwell.
     
    32:15
    Hostující Jakimov neúnavně napadal rozehrávku soupeře, čímž donutil Grišina k vyjetí ze středního pásma. Chvíli poté ale nebezpečně pálil Grigorjev.
     
    33:37
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dmitrij Markovin – 2 min., sekání).
     
    34:20
    Přihrávka zpoza branky od Kulika nakonec nenašla kýženého adresáta, avšak Artamkin nedokázal puk zalehnout. Také Sparta se konečně dostává k tlaku.
     
    35:05
    Střela od modré čáry nadělala Artamkinovi nečekané problémy, jeden z jeho spoluhráčů dokázal volný puk odehrát z brankoviště. Posléze si ještě před brankáře sjel Truňov, jenž trefil pouze lapačku.
     
    35:39
    Spartak právě vstřelil branku!
    Máme opět vyrovnáno! Hostům se nepodařilo vyhodit puk z pásma, následně došlo k předání puku na volného MARTINŠE KARSUMSE, který zamířil mezi ruku hostujícího brankáře. Tato branka ale padla až po uplynutí přesilové hry.
    Asistence: Kaspars Daugavinš, Ilja Zubov.
    35:39 Martinš KARSUMS - 3:3
     
    36:12
    Spartak právě vstřelil branku!
    Aby toho nebylo málo, tak přichází další trefa domácích! Truňovovi nevyšla přihrávka před branku, což ale nemuselo vadit. K pravému hrazení si sjel ALEXANDR OSIPOV, jehož prudká rána překvapivě skončila za Artamkinem, který zřejmě nic neviděl.
    Asistence: Ben Maxwell, Maxim Truňov.
    36:12 Alexandr OSIPOV - 4:3
     
    37:15
    Pro domácí mohlo být ještě veseleji! Sám na bránu totiž uháněl Zlobin, který to zkoušel bekhendovou kličkou, se kterou si ale hostující brankář poradil.
     
    37:44
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Vjačeslav Leščenko – 2 min., sekání).
     
    39:13
    Severstal se přeci jenom dostal k slibnému tlaku, který vyústil v zakončení vedle branky. Postaral se o něj obránce Kinrade, který před malým momentem přihrával do šance Markovinovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která byla o poznání méně záživnější. V úvodu třetiny byl aktivnější Čerepovec, jenž si vytvořil několik slušných šancí, avšak k překonání Bespalova nedošlo. Spartak se celkem dlouhou dobu herně hledal, avšak se dokázal probrat po přesilové hře. To během krátkého časového sledu vstřelil dvě branky, čímž otočil skóre ve svůj prospěch. Nyní bude muset dotahovat hostující celek.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Také úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro domácí hráče, kteří se okamžitě dostali za branku soupeře, kde ale moc dlouho nevydrželi.
     
    41:21
    Navíc se tu rodilo přečíslení dvou na jednoho, které nakonec vzal sám na sebe Leščenko, jenž ale z velké blízkosti nevyzrál na Artamkina.
     
    42:13
    Podle všeho se Megalinskimu nepodařilo udržet puk v útočném pásmu, logicky se tak jednalo o ofsajdové postavení. Vhazovat se bude ve střední třetině.
     
    43:10
    Hodně kostrbatým způsobem se dostal kolem protihráče domácí Daugavinš, který ale posléze kolem sebe neměl potřebnou podporu kolegů.
     
    44:05
    Brankář Bespalov pouze protečoval puk na hokejku Kulika, který rozjížděl další útočný výpad. Vše ale skončilo nahozením podél levého hrazení.
     
    45:10
    Za modrou čáru se ujal puku domácí Gončarov, který dlouho hledal vhodného adresáta, až si nakonec vybral vedle stojícího kolegu Leščenka.
     
    46:25
    Na druhé straně se málem až před brankáře dokázal prokličkovat aktivní Petunin, na poslední chvíli ho ale zastavil Dyblenko. Severstal je ale nyní o něco aktivnější.
     
    47:18
    Maxwell zkoušel nahozením přinést před brankou zmatek, což se moc nepovedlo. Artamkin totiž sevřel puk do své náruče, následuje komerční přestávka.
     
    48:25
    Lekomcev kroužil kousek od modré čáry, soupeř ho ale nedokázal zastavit. Posléze to kostrbatým zakončením zamýšlel Geraskin, jenž ale narazil pouze na beton brankáře.
     
    49:10
    Poté se před Bespalovem utvořil menší závar, nicméně domácí hráči dokázali odklidit puk do bezpečí. Udělali to tak šikovně, že z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    51:10
    Bespalov zkušeně přihrál za sebe, kde se nacházel osamocený obránce Grišin. Ten se pokoušel nastartovat Maxwella, který měl k puku o něco daleko.
     
    52:13
    U zadního hrazení se strhla menší přetahovaná o puk, kterou lépe zvládl Čerepovec. Hosté se ale k ničemu nedostalo, na druhé straně Spartak nevyužil přečíslení.
     
    53:14
    Nikoncev se prodral podél pravého hrazením, avšak další souboj o puk lépe zvládl soupeř, kterému se ale nepodařilo vyvézt hrací předmět do bezpečí.
     
    54:20
    Leščenko se pomalým najetím dostal až k modré čáře, odkud před brankou hledal Zlobina. Do přihrávky vložil hůl Sizov, jenž vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    55:17
    Přichází další ofsajdové postavení Severstalu, je tak po menším náporu. Hra se bude stěhovat do středního pásma, na led se dostala Hanzlova formace.
     
    55:24
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Ilja Chochlov – 2 min., podrážení).
     
    56:11
    Čerepovci se ihned po vhazování podařilo vyhodit puk podél mantinelu. Následně ho zavezl zpět o pásma Daugavinš, který za pomoci hrazení předal Maxwellovi.
     
    57:01
    Artamkin musel čelit dvěma pokusům. Oba obstaral lotyšský forvard Daugavinš, jehož první rána směřovala vedle, ta druhá do výstroje brankáře.
     
    58:02
    Na modré čáře dostal nabito Kalinin, jehož rána přinesla před brankou menší závar, avšak puk nakonec neskončil za brankovou čárou. Štěstí pro Severstal, zachráncem byl Kinrade.
     
    58:30
    Hosté hrají v šesti!
     
    59:12
    Tlak Čerepovce stále sílí, avšak před malým momentem se nepodařilo přesně zamířit Lapenkovovi.
     
    59:50
    Jeden z domácích vypálil těsně vedle branky!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání končí vítězstvím Spartaku Moskva, který svého soupeře porazil poměrem 4:3. Moskevský celek sice po druhé třetině prohrával o jednu branku, avšak během krátkého časového sledu převrátil stav na svojí stranu. Poslední perioda nabídla hodně vyrovnanou podívanou, přičemž se Severstal odhodlal ke hře bez brankáře, což sice přineslo kýžený tlak, avšak k vyrovnávací brance nakonec nedošlo. Dva body tak zůstávají v Moskvě!
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 30:21.
    Zblokované střely – 5:6.
    Vyloučení – 3:3.
    Využití přesilovek 0/3 – 1/3.
    Vhazování – 33:19.
     
    Československá stopa v utkání

    Julius Hudáček (SPM) v čase 18:11 střídal, 3 inkasované branky
    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 0 střel, čas na ledě 19:43 (19:50:03)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 10. Cyplakov, 12. Zlobin (Karsums), 36. Karsums (Daugavinš), 37. Osipov (Maxwell, Truňov) – 13. Trubačov, 17. Gračjov (I. Zacharčuk), 19. Markovin (Kinrade)


    Spartak Moskva: J. Hudáček (19. Bespalov) – Grišin, Kulik, Grigorjev, Dyblenko, Kalinin (C), Gončarov, Osipov – Truňov, Maxwell, Daugavinš – Talalujev, Zubov (A), Fjodorov – Nikoncev (A), R. Hanzl, Leščenko – Cyplakov, Karsums, Zlobin.
    Severstaľ Čerepovec: Korobov (12. Artamkin) – Sizov, Kinrade, Glazkov, Lekomcev (A), Chochlov, Megalinskij, Kudako, Kulda (A) – Lapenkov, Jakimov, Monachov – Vovčenko, Trubačov (C), Geraskin – Markovin, Kodola, Petunin – Gračjov, I. Zacharčuk, J. Bodrov.

    Rozhodca: Morozov, Bondar – Viljugin, Stroganov