Krejčíková, Siniaková – Stosur, Š. Čang 0:2 (kon.) | Strýcová, Vondroušová – Klepačová, Martinezová-Sanchezová 2:0 (kon.)
koniec
Barbora Krejčíková Kateřina Siniaková
Barbora Krejčíková
Kateřina Siniaková (1)
0
62 64  
 
Samantha Stosur Šuaj Čang
Samantha Stosur
Šuaj Čang
2
7 7  
 
cz Utorok 22.01.2019, 01:21 • Margaret Court Arena, Melbourne (AUS) • Australian Open - štvorhra žien - Australian Open (tvrdý povrch) • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:05.
     
    Hodinu po půlnoci českého času vstoupí do boje o postup do semifinále také světové jedničky. Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou vyzvou o poznání zkušenější dvojici, proti českým tenistkám se postaví domácí Samantha Stosurová s Číňankou Šuaj Čang.
     
    Australanka Samantha Stosurová si zahrála poprvé po boku Šuaj Čang již v roce 2013, od té doby ale spolu nastupují na jedné straně sítě pouze sporadicky. Na US Open spolu prošly nečekaně až do semifinále, ve kterém padly proti sehranějšímu duu Babosová, Mladenovicová. Ještě před koncem sezony stačily zkušené tenistky naskočit do turnaje v Hongkongu a po skvělých výkonech braly trofej pro vítězky.

    Na Australion Open si spolu zahrály pouze v roce 2017, kdy ve druhém kole nestačily na Mirzaovou se Strýcovou. Letos ale ještě neztratily ani jedený set. Nejprve vydřely vítězství proti slovenskému páru Kužmová, Rybáriková. Včerejší osmifinále bylo z pohledu australsko-čínské dvojice nejjasnější, Cornetová s Martićovou uhrály ve dvou setech jen osm gemů.
     
    Z mladých Češek se staly specialistkami na grandslamy. V loňském roce totiž získaly dva tituly a oba z turnajů velké čtyřky! České reprezentantky nejprve zaskočily řadu favoritek na French Open, následně svou sérii protáhly přes šest utkání na Wimbledonu až do semifinále US Open. Díky vynikajícím výkonům se Krejčíková se Siniakovou prokousaly také na prestižní Turnaj mistryň, který ale pro české duo skončil porážkou ve finále.

    Osmifinále z Australian Open už mají Češky obhájeno. Po Bogdanové s Rodionovovou a Adamczakové s Mooreovou zvládly v osmifinále vyzrál i na nebezpečný pár Mertensová, Sabalenková ve třech setech.
     
    Všechny čtyři aktérky čtvrtfinálového duelu už jsou na kurtu Margaret Courtové. Po krátkém rozehrání může bitva o postup mezi nejlepší čtyřku začít.
     
    Kuriozita ještě před samým začátkem zápasu. Hlavní rozhodčí nemůže vyjet s umpirem do tradičního nadhledu nad kurtem. Tenistky už jsou připraveny k zápasu po rozehrání, ale čeká se na technika, který by měl problém vyřešit.
     
    Hlavní sudí se již dostal s umpirem na kurt. Náležitě hlasitě do oslavili také fanoušci v aréně.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    15-0
    Do zápasu vstupuje na podání Samantha Stosurová! První bod jde ale na konto světovým jedniček po nekompromisním zakončení Siniakové u sítě.
     
    30-0
    Samantha Stosurová tentokrát servírovala proti returnu Siniakové. Ani nyní se ale domácí tenistka neprosazuje. Siniaková udržela míček ve hře, následně si připravila pozici a zakončila bekhendem.
     
    40-0
    Skvěle, hned v prvním gemu mají Češky tři brejkboly! Stosurová se nemohla spolehnout na první podání, a v autu končí i druhý servis.
     
    40-15
    První brejkbol je smazán. Stosurová se opřela do prvního podání a donutila Siniakovou k vysokému returnu. Výměnu následně ukončila nepřesným úderem do autu Krejčíková.
     
    40-30
    Ani druhá brejkbolová šance nyní proměněna. Stosurová byla opět bez prvního podání, ale return Krejčíkové neměl potřebou razanci.
     
    1:0
    Brejk! Světové jedničky berou soupeřkám hned první podání. Return Siniakové nebyl potřeba, Stosurová poslala oba servisy do sítě.
     
    0-15
    Jako první se z české dvojice představí na servisu Barbora Krejčíková. Lépe ale vstupuje do gemu australsko-čínský pár. Dvojchyba na úvod pro Krejčíkovou.
     
    0-30
    Ani nyní se českému duu nezadařilo. Čang se opřela do returnu, ten dopadl pod nohy Krejčíkové a bylo po výměně.
     
    0-40
    Tři brejkboly také na druhé straně. Barbora Krejčíková opět netrefila první podání do vymezeného prostoru, a druhým mizerným servisem dává soupeřkám šanci na srovnání.
     
    1:1
    České tenistky potvrzovací gem nezvládají. Krejčíková sice trefila první servis, ale poté zahrála Siniaková na síti příliš zbrkle do autu.
     
    15-0
    První podání Čang odskočilo od pásky do autu. Po druhém podání zkoušela Číňanka hrát po lajně, ale kurt minula.
    0:0; 1:1; 15-0 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    30-0
    Také teď se dostává pár na returnu do nadějného vedení. Šuaj Čang poslala ihned druhý úder do sítě.
     
    30-15
    Šuaj Čang se prosazuje poprvé na servisu. Krejčíková hrála nedůrazně po lajně a toho využila Stosurová k vítěznému voleji do Siniakové.
     
    40-15
    Další dva brejkboly! Čang umístila první podání ke středu kurtu, poté ale neudržela krok s agresivní Siniakovou.
     
    40-30
    První brejkbol je pryč. Číňanka zatlačila servisem, Krejčíková chtěla výměnu ukončit úderem po lajně, ale o metr kurt netrefila.
     
    40-40
    Shoda. Šuaj Čang se dostává zpět do hry o třetí gem, return Siniakové končí mimo hrací plochu.
     
    40-A
    Třetí fiftýn v řadě pro tenistky na podání. Krejčíková sice čelila jen druhému servisu, ale i tak tlaku Čang podlehla velmi rychle.
     
    40-40
    O třetí gem se bude ještě bojovat. Ani Šuaj Čang nefunguje podání ideálně. Siniaková se musela bránit, ale pomohla jí páska, která přizvedla úder přes Čang.
     
    A-40
    Ještě jedna šance pro Češky! Čínská tenistka byla u míčku pozdě, zahrála do pásky, ale míček tentokrát zůstal na její straně.
     
    2:1
    Ani Šuaj Čang si servis neudržela! Siniakové se podařil razantní return, k tomu přidala i přesný forhend a Číňanka tlaku podlehla.
     
    15-0
    Jako poslední má šanci udržet si podání z celé čtveřice Kateřina Siniaková. Tentokrát už začínají Češky mnohem soustředěněji. Siniaková boduje prvním servisem.
     
    30-0
    Český pár ihned přidává také druhý fiftýn. Servis Siniakové mířil přesně do rohu kurtu. První eso zápasu.
     
    40-0
    Rodačka z Hradce Králové neměla potíže na servisu ani nyní. Parádním prohozem navíc boduje úderem podél Stosurové.
     
    3:1
    Brejk je potvrzen čistou hrou! Kateřina Siniaková pořádně přitlačila servisem Šuaj Čang, ta sice postupovala k síti, ale volejem trefila jen reklamu za kurtem.
     
    0-15
    Druhou rundu na servisu zahajuje Samantha Stosurová. Australanka vstupuje do gemu přímým bodem.
     
    0-30
    Neskutečná výměna! Už se zdálo, že Češky jdou k síti pro vítězný úder, ale Šuaj Čang se natáhla pro prasátko za pásku a poté výměnu ukončila.
    0:0; 3:1; 0-30 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    0-40
    Samantha Stosurová navíc přidává také eso přesně k boční lajně.
     
    15-40
    Češky se ještě dostávají do gemu. Stosurová netrefila první podání, na druhé si počíhala parádním returnem Siniaková.
     
    3:2
    Teď už ale outsiderky zápasu snižují ztrátu v prvním setu. Po servisu Stosurové returnovala Krejčíková skvěle křížem, ale na Australanku si nepřišla a následně zakončila rozehru na síti Čang.
     
    0-15
    Světové jedničky mají šanci odskočit znovu do vedení o dva gemy. Proti servisu Krejčíkové se ale Stosurová prosazuje na returnu.
     
    0-30
    To není ideální start do gemu. Barbora Krejčíková riskovala prvním servisem, poté se ale dostala pod tlak po returnu Čang.
     
    15-30
    Češky ale brejkboly zatím nedovolují. Return Australanky byl příliš nízký.
     
    30-30
    Velmi rychle je srovnáno. Zdá se, že se Krejčíková dostává na podání do tempa. Další přímý bod.
     
    40-30
    Barbora Krejčíková navíc přidává další povedený první servis a return Stosurové konči mimo dvorec.
     
    4:2
    Čtvrtý fiftýn v řadě pro českou dvojici. Ani nyní se Šuaj Čang ve hře příliš dlouho nezdržela.
     
    0-15
    Na řadě se servisem je Šuaj Čang. Return Krejčíkové skončil daleko vedle kurtu.
    0:0; 4:2; 0-15 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    0-30
    Šuaj Čang pokračuje ve zlepšeném výkonu na servisu. Také Stosurová přidala dva parádní voleje na síti a bere bod.
     
    15-30
    Světové jedničky ještě dramatizují sedmou hru. Krejčíková dokázala nachytat prudkým returnem Stosurovou u sítě.
     
    15-40
    Šuaj Čang ale v rychlém tempu přidává povedený servis do středu kurtu. Češky se musely bránit, cestu z defenzivy viděla Siniaková úderem po lajně, ale postranní lajnu minula.
     
    30-40
    Barbora Krejčíková čelila jen druhému servisu a dokázala toho využít. Stosurová téměř nedokázala ani uskočit.
     
    4:3
    Také Šuaj Čang si nakonec drží servis. Siniaková sice udržela míček ve hře, následně se ale australsko-čínské duo natlačilo na sít a Čang volejem nedala Siniakové šanci.
     
    0-15
    Kateřina Siniaková může české duo přiblížit servisem k zisku první sady. Rodačka z Hradce Králové má navíc k dispozici nové míčky. Siniaková ale přetáhla forhend těsně do autu.
     
    15-15
    Nyní už se radují české reprezentantky. Po druhém servisu Siniakové returnovala Čang křížem, následně trefila jen Krejčíkovou u sítě.
     
    30-15
    Druhý fiftýn v řadě pro českou dvojici. Kateřina Siniaková zapisuje přímý bod proti returnu Australanky.
     
    40-15
    Ani Šuaj Čang se nyní na returnu neprosadila. Čínská tenistka míček nedokázala dostat ani k síti.
     
    40-30
    Kateřina Siniaková bude muset o své podání ještě zabojovat. Stosurová si totiž s druhým servisem poradila dělovým returnem mimo dosah českého páru.
     
    5:3
    Přece jen si Siniaková drží své podání! Čang returnovala sice podobně tvrdě jako před chvílí Stosurová, ale trefila jen pásku.
     
    0-15
    Samantha Stosurová servíruje proti ztrátě prvního setu. První podání Australance nevyšlo, ale po druhém returnuje Krejčíková do autu.
    0:0; 5:3; 0-15 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    0-30
    Stosurová pokračuje ve zlepšeném výkonu na podání. Return Siniakové odlétl do těsného autu za kurtem.
     
    15-30
    Češky ale chtějí ukončit první set v aktuálním gemu. Krejčíková předvedla povedeýn return, následně přinutila domácí tenistku k chybě do sítě.
     
    15-40
    Stosurová se opět dostává do pohodlného vedneí na podání. Čang skvěle reagovala na síti volejem proti úderu Krejčíkové.
     
    5:4
    Opět je sníženo! Po servisu Stosurové returnovala Krejčíková jen daleko do diagonálního autu.
     
    0-15
    Barbora Krejčíková má jedinečnou šanci doservírovat úvodní dějství! Desátý veledůležitý gem nezačíná pro světové jedničky nejlépe. Siniaková totiž nedokázala dostatečně umístit volej do kurtu.
     
    15-15
    Velmi rychle přichází srovnání stavu. Krejčíková trefila první podání a return Čang skončil v autu.
     
    15-30
    Stosurová se ale dokáže prosadit na returnu. Servis Krejčíkové byl sice přesný, ale do ofenzivní pozice se dostala právě Australanka.
     
    15-40
    Šuaj Čang se opřela do returnu, míček zamířil křížem k postranní lajně. Češky si ještě vyžádaly jestřábí oko, které bylo přesné a jsou tady brejkboly.
     
    5:5
    Barbora Krejčíková nedokázala ukončit první sadu na podání! Čang skvěle přeběhla na síti a úvodní set bude pokračovat.
     
    0-15
    Australsko-čínská dvojice je v laufu. Čang zahrála parádně po lajně, Siniaková se marně natahovala po míčku.
    0:0; 5:5; 0-15 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    0-30
    A další bod pro hráčky na podání. Return Siniakové byl tvrdý, ale do kurtu se nevešel.
     
    0-40
    Šuaj Čang hlídá vedení při vlastním servisu. Ani Krejčíková neměla na returnu příliš šancí na úspěch. Míček se od české rakety nedostal ani k síti.
     
    5:6
    Čistou hrou se dostávají Čang se Stosurovou do vedení! Siniaková opět nedosáhla na return ideálně a odpálila míček daleko do autu.
     
    0-15
    Před několika minutami servírovala Krejčíková na zisk prvního setu, nyní bude její spoluhráčka odvracet vedení soupeřek. Siniaková umístila první podání do středu kurtu, ale return Stosurové dopadl přesně do rohu.
     
    15-15
    Siniaková srovnává stav gemu. Servisem k postranní lajně donutila Čang k chybě.
     
    15-30
    Kateřina Siniaková si vzala po prvním podání challenge, míček byl ale v autu a Češka musela hrát po druhém servisu. Toho využívá Stosurová k fiftýnu returnem.
     
    30-30
    Češky bojují o první sadu. Siniakové se podařilo první podání, následně donutila Čang k úderu do sítě.
     
    30-40
    Setbol pro Čang se Stosurovou! Krejčíková zazdila nahranou smeč do sítě.
    0:0; 5:6; 30-40 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    40-40
    Setbol je pryč. Siniaková ustála situaci na podání a podpořila jí zákrokem na síti také Krejčíková.
     
    A-40
    Nyní už se dostává do výhody český pár. Krejčíková ukončila výměnu úderem na síti.
     
    40-40
    Ale o dvanáctou hru se bude ještě bojovat. Siniaková měla potíže s nadhozem podání. Číňanka zvolnila na returnu, ale poté vytáhla vítězný úder po lajně.
     
    40-A
    Druhý setbol! Siniaková to nemá na podání jednoduché. Další obrovská chyba Krejčíkové na síti.
    0:0; 5:6; 40-A - S. Stosurová, Š. Čang
     
    40-40
    Ale i tentokrát se dokázala opravit na síti. Povedený volej po returnu Čang.
     
    40-A
    Češky jsou znovu v problémech! Dlouhou výměnu totiž zakončila Čang parádním přesunem k síti, Číňance pomohla také páska.
     
    40-40
    Ale drama pokračuje! I třetí setbol české tenistky odvrací. Siniaková zatlačila servisem a Krejčíkové už měla na síti snadnou úlohu.
     
    40-A
    Čtvrtá šance! Siniaková se nemohla spolehnout na první podání. A pomalejší druhý servis potrestala Stosurová vítězným returnem.
     
    40-40
    První sada pokračuje. Šuaj Čang dlouho držela krok se Siniakovou od základní lajny, ale náporu Češky nakonec neodolala.
     
    A-40
    Po čtyřech setbolech přichází výhoda pro Siniakovou. Stosurová returnovala jen vysokým úderem, poté zkoušela přetlačit Krejčíkovou, ale ta se nedala.
     
    6:6
    O prvním setu rozhodne až tiebreak! Kateřina Siniaková ukončuje dvanáctou hru esem do středu kurtu.
     
    1-0
    A hned začíná minibrejkem! Stosurová se nevypořádala ideálně s úderem pod nohy a toho využila Krejčíková.
     
    1-1
    Ale ani Krejčíková neudržela svůj servis. Dlouhou výměnu od základní lajny zakončila Čang parádním úderem nad hlavou Krejčíkové.
     
    1-2
    Češky ztrácejí i druhou výměnu na podání. Stosurová dlouho vyměňovala údery s Krejčíkovou, až jí donutila k chybnému forhendu do autu.
     
    1-3
    Australsko-čínská dvojice odskakuje do dvoubodového vedení. Šuaj Čang zariskovala na podání, return Siniakové vyhodila páska do autu.
     
    2-3
    Ale české tenistky se rychle dostávají opět do kontaktu. Krejčíkové se vydařil return, přidala k němu i stabilní hru od základní lajny.
     
    2-4
    Ani Kateřina Siniaková neudržela svůj první servis. Při změně stran tak vedou outsiderky zápasu o dva body. Krejčíková opět smečovala jen do sítě, obrovská chyba.
     
    2-5
    A už to je o tři body. Siniaková ztrácí i své druhé podání. První servis šel pod pásku, ten druhý zpracovala Stosurová a Krejčíková na síti opět zaváhala.
     
    2-6
    Další čtyři setboly! Stosurová se sice musela obejít bez prvního podání, ale Siniaková hrála jen do přebíhající Čang.
     
    6:7
    První sada jde na konto Čang se Stosurovou! Krejčíková sice returnovala parádně pod nohy podávající tenistky, ale Australanka vykouzlila vítězný úder po lajně.
    0:1; 6:7 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    0-15
    Kateřina Siniaková vstupuje do druhého podání do druhého setu. Po dlouhé výměně ale hraje rodačka z Hradce Králové do sítě.
     
    0-30
    A Siniaková je znovu v potížích na podání. Po přesném returnu Čang hraje Siniaková jen do autu.
     
    0-40
    Samantha Stosurová vítězným returnem po lajně vydřela tři brejkboly na úvod druhé sady.
     
    15-40
    Ale Siniaková odvrací první brejkbol esem do středu kurtu.
     
    30-40
    Také druhý brejkbol je pryč. Stosurová neměla šanci na return, druhé eso v řadě.
     
    40-40
    Skvělá Siniaková, také třetí brejkbol je rychle smazán. K povedenému servisu se přidala na síti i Krejčíková.
     
    40-A
    Čtvrtá šance na brejk. Siniaková netrefila první podání, to druhé dokázala zreturnovat Stosurová. Velmi rychle přichází chyba Siniakové do autu.
     
    40-40
    Shoda. Šuaj Čang opět jen přihlížela tvrdému servisu české hráčky.
     
    A-40
    I nyní se Siniaková prosazuje na podání. Krejčíková už měla na síti snadnou pozici.
     
    40-40
    Kateřina Siniaková musela hrát jen přes druhé podání. A toho dokázala na síti využít Stosurová k prodloužení gemu.
     
    A-40
    Důležitý první gem pokračuje. Siniaková si připisuje přímý bod proti returnu Stosurové.
     
    1:0
    Kateřina Siniaková si nakonec drží gem na servisu. Po přestřelce od základní lajny hraje čínská hráčka pouze do autu.
     
    0-15
    Samantha Stosurová zahajuje gem na servisu aktivní hrou u sítě. Krejčíková prohazovala nízkým úderem.
     
    0-30
    Ani Siniaková se na returnu neprosadila. Servis Stosurové byl až příliš tvrdý.
     
    15-30
    Až nyní přichází korekce ze strany hráček na returnu. Krejčíková našla returnem přesně koncovou lajnu.
     
    15-40
    Samantha Stosurová však kontroluje situaci. Tvrdé první podání zreturnovala Siniaková do sítě.
     
    1:1
    Samantha Stosurová měla o poznání méně práce s udržením gemu na podání než před malou chvílí Siniaková. Na závěr gemu zatloukla Čang hřebík smečí na síti.
     
    15-0
    Za nasazené jedničky je na podání Krejčíková. První servis zastavila páska. Po tom druhém se sice musela Češky bránit, ale Čang šanci na fiftýn nevyužila.
    0:1; 1:1; 15-0 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    30-0
    Stosurová se nebezpečně přesouvala k síti, proto hrála Krejčíková křížem na Čang a udělala dobře. Čínanka chybuje do autu.
     
    40-0
    Barbora Krejčíková pokračuje ve zlepšeném výkonu oproti prvnímu setu. Přímý bod proti returnu Stosurové.
     
    40-15
    Čang ale dostává dvojici na returnu do hry. Krejčíková tlaku za základní lajnou nedokázala déle vzdorovat.
     
    40-30
    A ještě jedno snížení ze strany Stosurové. Siniakové ulétl volej ze sítě do autu.
     
    2:1
    Barbora Krejčíková ale důležitou chvíli na podání ustála. Čang returnovala jen do Siniakové a ta si napravila předešlou chybu úderem do kurtu.
     
    0-15
    Jako poslední ze čtveřice tenistek se ve druhém představí na servisu Šuaj Čang. Čerstvě třicetiletá Číňanka vstupuje do gemu přímým bodem.
     
    15-15
    Siniaková už zvládla return o něco lépe. Naopak Čang svůj bekhend odpálila daleko do autu.
     
    30-15
    Číňanka se dostává pod tlak. Po prvním nepřesném servisu se odhodlala k tvrdému returnu Krejčíková.
     
    30-30
    Bleskově je ale srovnáno. Siniaková hrála jen slabý lob, následně přetáhla Krejčíková míček v nouzi do autu.
     
    30-40
    Šuaj Čang musela hrát jen přes druhé podání, i to ale stačilo na chybující Krejčíkovou.
     
    2:2
    Ve druhém setu pokračuje bez brejku! Čínská tenistka vytáhla povedený servis k boční lajně a poté přehrála Krejčíkovou.
     
    15-0
    Kateřina Siniaková zahajuje gem na podání výtečně. Češka od začátku diktovala tempo výměnu a donutila Čang k chybě.
    0:1; 2:2; 15-0 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    30-0
    Také Krejčíková boduje povedeným přeběhem u sítě.
     
    40-0
    Češky se vracejí do tempa z úvodu prvního setu. Siniaková se prosazuje prvním servisem do středu kurtu.
     
    3:2
    Ani pátý gem brejk nepřináší. Po lehkém returnu Čang si přišla pro vítězný volej k síti Krejčíková.
     
    0-15
    Samantha Stosurová bude usilovat na servisu o vyrovnání druhé sady. Domácí tenistka poslala první podání do pásky, po druhém servisu returnovala Krejčíková jen do autu.
     
    0-30
    Stosurová opět hrála jen přes druhé podání. Rodačka z Hradce Králové předvedla povedený return i náběh k síti, ale finální úder poslala do pásky.
     
    0-40
    Ani Samantha Stosurová zatím nemá na servisu větší problémy. Krejčíková returnovala svižně křížem, ale proti náběhu Stosurové neměla šanci.
     
    3:3
    Samantha Stosurová bleskově srovnává stav druhého setu. Tentokrát Australanka vymetla prvním servisem středovou lajnu, následný úder Krejčíkové už šel do autu.
     
    0-15
    A australsko-čínská dvojice začíná lépe také na returnu. Čang udolala od základní lajnu Krejčíkovou.
    0:1; 3:3; 0-15 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    0-30
    Krejčíková je na servisu v potížích. Šuaj Čang se opřela do returnu a našla volné místo u boční lajny, Krejčíková ještě v nouzi přehrála sí´t, ale Stosurová smečovala přesně.
     
    15-30
    Barbora Krejčíková hrála první podání na jistotu. Následně přebíhala Siniaková na síti co to jen šlo a přinutila Čang k úderu do autu.
     
    15-40
    Dva brejkboly! Čang zariskovala returnem po lajně a tentokrát byl volej Siniakové dlouhý.
     
    30-40
    První brejkbol je pryč po přetaženém returnu australské tenistky.
     
    40-40
    Shoda! Češky přežily další těžkou situaci. Ani Čang se returnem neudržela ve výměně.
     
    A-40
    A třetím fiftýnem v řadě se dostává česká dvojice do výhody. Krejčíková přetlačila od základní lajny Čang, která nakonec zahrála jen přesně do Siniakové.
     
    40-40
    O sedmou hru se ale bude ještě bojovat. Siniaková na síti výměnu neukončila a toho využila Čang k vítěznému bekhendu křížem.
     
    40-A
    Třetí brejkbolová šance v tomto gemu! Stosurová se opřela do returnu a přinutila Krejčíkovou k úderu do autu.
     
    40-40
    Ale ani nyní gem nekončí. Krejčíková dokázala zatlačit čínskou hráčku servisem, poté česká tenistka zariskovala úderem po lajně.
     
    A-40
    Nasazené jedničky jsou prozatím z nejhoršího venku. Nyní Siniaková perfektně přeběhla na síti a výměnu ukončila.
     
    4:3
    Krejčíková přetáhla první podání do autu. Po to druhém byla Čang ve hře. Číňanka zahrála prudký bekhend křížem, ale po jestřábím oku končí míček v autu.
     
    15-0
    Na řadě se servisem je Šuaj Čang. Úvodní fiftýn jde ale na konto českého páru. Siniaková zahrála vynikající volej po lajně.
     
    30-0
    Nadějné vedení pro české tenistky! Čang poslala jen pomalejší první podání a toho využila Siniaková.
     
    40-0
    Tři brejkboly pro světové jedničky! Čínská tenistka sice trefila první podání, ale ihned po něm zahrála forhendem do sítě.
     
    5:3
    Fantazie! Češky získávají gem na returnu! Čang byla rychle pod tlakem a na úder Siniakové odpověděla jen úderem do sítě.
     
    0-15
    Kateřina Siniaková má jedinečnou možnost ukončit druhou sadu. První fiftýn jde ale pro hráčky na returnu. Krejčíková nezasáhla na síti nejlépe a poté chybovala Siniaková.
     
    0-30
    Ani Siniaková to nebude mít na servisu jednoduché. Od základní lajny totiž Čang vytloukla Krejčíkovou.
     
    15-30
    Až nyní přichází také česká odpověď. Krejčíková zvládla úder na síti.
     
    15-40
    Dva brejkboly také na druhé straně! Siniaková se nemohla spolehnout na první a Čang se prosazuje vítězným returnem po lajně.
    0:1; 5:3; 15-40 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    5:4
    Kateřina Siniaková nedokázala doservírovat druhou sadu do vítězného konce! Na závěr gemu vyrobila Siniaková lehké podání, které proměnila ve vítězný return i Stosurová.
     
    15-0
    Dorovnat stav druhého setu může na podání domácí Samantha Stosurová. Australská ranařka však nezačíná nejlépe. Volejem na síti se prosazuje Siniaková.
     
    15-15
    Stosurová poslala první podání do sítě, Krejčíková tak čelila jen druhému servisu, ale ani to jí k fiftýnu nepomohlo. Míček z lobu totiž skončil v autu.
     
    15-30
    Australská tenistka pokračuje fiftýnem po servisu ven z kurtu. Výměnu následně ukončila na síti Čang.
     
    15-40
    Siniaková sice returnovala přesně, ale poté se neprosadila na síti. Naopak Stosurová vytáhla parádní prohoz křížem.
     
    30-40
    Češky ještě snižují ztrátu v desátém gemu. Return Krejčíkové nedokázala Čang zasmečovat a poté trefila Siniaková místo mezi soupeřkami.
     
    40-40
    Shoda. Siniaková umístila return nechytatelně k postranní lajně.
     
    40-A
    Setbol ale zatím nepřichází. Stosurová odpovídá na kritickou chvíli drtivým servisem. Krejčíková měla možnost výměnu ukončit, ale míček poslala těsně do autu.
     
    40-40
    Shoda. Siniaková returnovaa tentokrát po lajně, do útoku se zapojila také kKejčíková, která našla místo pod nohama Číňanky.
     
    A-40
    Setbol! Samantha Stosurová se nemohla spolehnout na první podání. Po tom druhém přišel vítězný return Krejčíkové.
    0:1; 5:4; A-40 - B. Krejčíková, K. Siniaková
     
    40-40
    Shoda, druhá sada bude pokračovat. Stosurová našla prvním servisem místo ve středu kurtu. Následně Čang předvedla milimetrový volej hned za pásku.
     
    A-40
    Druhý setbol! Stosurová nezvládla dostat přes síť jednoduchý return Krejčíkové.
     
    40-40
    Ani tentokrát ale nejsou Češky úspěšné. Po vysokém returnu se vydala k síti také Stosurová a donutila Krejčíkovou k úderu pod pásku.
     
    40-A
    Nyní už se dostává do výhody pár na servisu. Stosurová si přeběhla k bekhendu a poté nechytala nepřipravenou Krejčíkovou na síti.
     
    40-40
    Češky ale bojují o ukončení druhé sady. Australanka riskovala na podání, ale an Siniakovou si nepřišla. Naopak Čang chybuje na síti.
     
    40-A
    Třetí setbol zatím nepřichází. Krejčíková čelila jen druhému podání, ale ani tak se nedokázala na returnu proti Stosurové prosadit.
     
    5:5
    Ve druhém setu je srovnáno! Stosurová ustála kritické momenty na servisu a společně s Čang je zpět ve hře o vítězství ve druhém dějství.
     
    15-0
    Na řadě se servisem je Barbora Krejčíková. A ihned boduje po prvním podání na Čang.
     
    30-0
    Česká dvojice přidává rychle také druhý fiftýn. Krejčíková ustála tlak Stosurové a poslední slovo měla na síti se štěstím o pásku Siniaková.
     
    30-15
    Australsko-čínská dvojice se dostává do gemu. Krejčíková vyrobila dvojchybu.
     
    30-30
    Je dokonce srovnáno. Servis Krejčíkové zamířil do středu kurtu, následně byly Češky pod tlakem a Krejčíková hrála jen do autu.
     
    30-40
    Brejkbol pro Čang se Stosurovou! Krejčíková měla potíže s nadhozem podání. Čang přeběhla sebevědomě k síti a volejem boduje.
    0:1; 5:5; 30-40 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    5:6
    Velká nepříjemnost pro světové jedničky. Krejčíková hraje od základní lajny jen do sítě a ztrácí tak své podání.
    0:1; 5:6 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    15-0
    Šuaj Čang má možnost ukončit zápas na podání. Opět ale začíná lépe pár na returnu. Krejčíková vymetla returnem postranní lajnu.
     
    30-0
    A další bod pro Češky! Číňanka musela hrát přes druhé podání a toho využila Siniaková. Češka skvěle zabojovala už téměř ztracený míček dostala do kurtu a následně prohodila Stosurovou.
     
    30-15
    Nyní už se prosazuje na podání Šuaj Čang. Krejčíková neměla na returnu větší šanci.
     
    30-30
    Šuaj Čang trefila první podání do středu kurtu, následně se bojovalo od základní lajny. Siniaková dlouho vyměňovala úderu s čínskou protivnicí. Nakonec se Siniaková přesunula k síti, odkud ale napálila míček pod pásku.
     
    40-30
    Brejkbol pro českou dvojici! Čang umístila druhý servis přesně do rakety Krejčíkové, která našla na síti Stosurovou.
     
    6:6
    Také o druhém setu rozhodne až tiebreak! Siniaková tentokrát držela krok s Čang, poté se dostala opět k síti a nyní už byla volejem úspěšná.
     
    0-1
    Minibrejk na úvod zkrácené hry. Siniaková přetáhla první servis do autu, druhé podání zreturnovala Storusová skvěle křížem a získala pro svou dvojicí úvodní bod.
     
    1-1
    Ani Samantha Stosurová si ale své podání nepodržela. Siniaková tak tak udržela míček ve hře, ale poté vytloukla Čang na síti.
     
    1-2
    Druhý bod už získává Stosurová. Australanka přestřílela od základní lajny Krejčíkovou. Čang stačila uhnout tvrdému úderu.
     
    2-2
    Po servisu Krejčíkové je srovnáno. Číňanka returnovala pod nohy Krejčíkové, ale poté už umístila míček jen mimo dvorec.
     
    3-2
    Česká dvojice se dostává do vedení! Servis Krejčíkové sice Stosurová zreturnovala přesně, ale poté už přišel mizerný forhend do autu.
     
    3-3
    Při změně stran je stav tiebreaku nerozhodný. Šuaj Čang umístila první podání ven z kurtu, následně přidala povedený forhend a srovnala.
     
    3-4
    Také Šuaj Čang si drží oba servisy! Číňanka byla aktivní od základní lajny, Krejčíková prohazovala křížem, ale míček dopadl do autu.
     
    4-4
    Po servisu Siniakové je opět srovnáno. Rodačka z Hradce Králové boduje po útočné hře od základní lajny. Čang v nouzi přestřelila forhend do autu.
     
    4-5
    Minibrejk pro australsko-čínský pár! Samantha Stosurová vytáhla neskutečný return po lajně kolem Krejčíkové.
    0:1; 6:6; 4-5 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    4-6
    Dva mečboly! Samantha Stosurová přidala k parádnímu returnu z před malé chvíle také přímý bod po prvním podání!
     
    6:7
    Storusová trefila i nyní pořádně tvrdý první servis. Když už se zdálo, že by mohly útočit Češky, tak Siniaková trefila při náběhu k síti pouze pásku. Míček se odrazil ještě nad síť, ale dopadl na české polovině kurtu.
    0:2; 6:7 - S. Stosurová, Š. Čang
     
    Konec zápasu
     
    Dva ztracené tiebreaky a světové jedničky na Australian Open končí! Z postupu do semifinále se raduje australsko-čínské duo Samantha Stosurová, Šuaj Čang!

    Hned úvod prvního setu byl pořádně divoký! Samantha Stosurová ztratila své první podání, ale rychle jí následovala i Krejčíková s Čang. Češky byly ve výhodě o jeden brejk až do závěru první sady. Právě Krejčíková mohla doservírovat úvodní dějství do vítězného konce, ale nedokázala se prosadit. Set dospěl až do tiebreaku ve kterém vládly zkušenější tenistky.

    Ve druhém setu se čekalo na brejk o poznání déle, Čang se Stosurovou měly sice hned sedm příležitostí k proražení servisu, ale ani jednu neproměnily. Do vedení 5:3 se tak dostaly světové jedničky! Nyní mohla dokončit sadu na podání Kateřina Siniaková, ale ani ona kritický moment neustála. Dva setboly následně Češky na returnu zazdily a tak i druhý set musel rozhodnout tiebreak. Za stavu 4:4 na sebe vzala zodpovědnost Stosurová, vítězka singlového US Open z roku 2011, se opřela do returnu a ten zapadl podél Krejčíkové přesně do rohu kurtu. Následně Australanka potěšila domácí fanoušky dvěma parádními servisy a o postupu bylo rozhodnuto!

    V bitvě o finále se Stosurová s Čang utkají proti vítězkám duelu Strýcová, Vondroušová – Klepacová, Martínezová. (03:34:44)

    Vít Schück

    čas zápasu: 1:59

    2. set: 1:04

    Krejčíková, Siniaková Stosur, Š. Čang
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    47 85 98 50
    najdlhšia séria získaných bodov
    7 7 8 6
    Setboly
    2 2 6 1
    Mečboly
    0 0 1 1
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:20 0:40 0:41 0:23
    Esá **
    3 5 1 0
    Dvojchyby **
    1 3 2 0
    udržané podania
    4 / 6
    67 %
    8 / 12
    67 %
    8 / 12
    67 %
    4 / 6
    67 %
    Odvrátené brejboly
    7 / 9
    78 %
    11 / 15
    73 %
    6 / 10
    60 %
    2 / 4
    50 %
    body pri vlastnom podaní
    28 / 50
    56 %
    50 / 95
    53 %
    53 / 88
    60 %
    28 / 47
    60 %
    body po 1. podaní *
    0 %
    0 %
    body po 2. podaní *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 1. podania *
    0 %
    0 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    2 / 4
    50 %
    4 / 10
    40 %
    4 / 15
    27 %
    2 / 9
    22 %
    body pri súperovom podaní
    19 / 47
    40 %
    35 / 88
    40 %
    45 / 95
    47 %
    22 / 50
    44 %
    body po príjme 1, podania *
    0 %
    0 %
    body po príjme 2. podania *
    0 %
    0 %
    Informáciu ku štatistikám

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Barbora Krejčíková
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 18.12.1995
    Vek: 28 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 178 cm
    Nasadený: 1

    Kateřina Siniaková
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 10.05.1996
    Vek: 28 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 174 cm
    Hmotnosť: 69 kg
    Nasadený: 1

    Samantha Stosur
    Štát: Austrália
    Dátum narodenia: 30.03.1984
    Vek: 40 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 172 cm
    Hmotnosť: 65 kg

    Šuaj Čang
    Štát: Čína
    Dátum narodenia: 21.01.1989
    Vek: 35 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 177 cm
    Hmotnosť: 65 kg