Japonsko – Saudská Arábia 1:0 (kon.) | Austrália – Uzbekistan 0:0 (4:2 po pen.) | SAE – Kyrgyzstan 3:2 (po pr.)
koniec po penal. (4:2)
Austrália
0:0 (0:0)
Uzbekistan
cz Pondelok 21.01.2019, 15:00 • Khalifa bin Zayed Stadium, Al Ajn • Majstrovstvá Ázie • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Všem fotbalovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu z dalšího osmifinálového zápasu asijského kontinentálního šampionátu. Od patnácti hodin se můžeme těšit na měření sil výběrů Austrálie a Uzbekistánu!
     
    Austrálie

    Pro obhájce titulu měla být základní skupina ve společnosti Jordánska, Palestiny a Sýrie procházkou růžovým sadem. Prvně jmenovaný soupeř se však postaral hned na úvod turnaje o velké překvapení. Australané měli jasně navrch a drželi míč 77% času, ale i tak prohráli 0:1. Proti Palestině si spravili chuť a v poklidném duchu si došli pro vítězství 3:0. Pak ale přišel zápas se Syřany, kteří jako jediní odehráli s protinožci vyrovnaný duel se vším všudy. Australané ho přesto zvládli 3:2 díky zásahu z třetí minuty nastavení a zajistili si konečné druhé místo.
     
    Uzbekistán

    Výběr ze země, která byla do roku 1991 členem Sovětského svazu, je v tomto utkání outsiderem. Průběh základních skupin mu však dává o něco větší naději na postup, než by se čekalo před začátkem turnaje. Svěřenci argentinského trenéra Héctora Cúpera odehráli tři velmi dobré partie. Na úvod udolali v poměru 2:1 snaživý Omán a o čtyři dny později nedali žádnou šanci Turkmenistánu, nad kterým jasně zvítězili 4:0. Závěrečný duel s Japonskem tak byl přímým soubojem o první místo. Uzbečtí fotbalisté nehráli vůbec špatně, nakonec však padli 1:2 a rovněž skončili v tabulce základní skupiny F druzí.
     
    Úvodní sestavy:

    Austrálie: Ryan – Grant, Degenek, Miligan (C), Behich – Sainsbury, Irvine – Mabil, Rogic, Ikonomidis – Maclaren.
    Náhradníci: Langerak, Vukovic – Gersbach, Jurman, Leckie, Luongo, Kruse, Nabbout, Jeggo, Giannou, Amini, Ridson.

    Uzbekistán: Nestěrov – Chašimov, Tuchtachujajev, Ismajlov, Zotejev – Chamdamov, Šukuruov, Sidikov, Mašaripov – Šomurudov, Achmedov (C).
    Náhradníci: Kuvvatov, Jusupov – Šorachmedov, Tursunov, Sajfijev, Rašidov, Alibajev, Bikmajev, Krimec, Turgunbajev, Musajev, Chmrobekov.

    Rozhodčí: Al-Jassim – Al Marri, Al Maqualeh (všichni QAT).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu obstarali Australané, kteří nastupují ve žlutých, zatímco Uzbekové v kompletně bílých dresech.
     
    2
    Hned ve druhé minutě velká nepříjemnost pro uzbeckého stopera Isloma Tuchtachujajeva, který bude po faulu na Maclarena hrát se žlutou kartou.
     
    3
    Následná standardní situace Australanům ale vůbec nevyšla, nákop zmizel v autu a o výkop se postara Ignatij Nestěrov.
     
    5
    Jaloliddin Mašaripov dostal dlouhý pas vzduchem na levé křídlo. Australské obránce ale neobešel a Uzbekové mohou jenom vhazovat.
     
    6
    Na levém křídle bylo hodně husto, a tak se Uzbekové vrátili s míčem na polovinu hřiště. A pak byli vytlačeni i z míst u pravé autové lajny.
     
    8
    Zatím je to hodně opatrné a bez nějakých závažnějších momentů. U balónu jsou opět fotbalisté z bývalého Sovětského svazu.
     
    10
    Eldor Šomurodov se při rychlém brejku musel trochu vracet pro míč na levou stranu. Poté s ním doběhl až moc blízko Ryanovi, který jeho zakončení vyrazil.
     
    12
    Grantův dlouhý aut soupeřova obrana odvrátila na Behiche, který zkusil štěstí z dvaceti metrů, ale trefil jen Nestěrova stojícího uprostřed brány.
    12. Aziz Behich (AUS)
     
    14
    Přenesení hry na levou stranu se Uzbekistánu nepovedlo podle představ. Do postupného útoku už míří protinožci.
     
    15
    Degenek trochu přisvítil svým odkopem bez přípravy. Jeho kolegové tak ještě museli o balón bojovat, ovšem na hranici šestnáctky to zvládli s přehledem.
     
    16
    Australská akce skončila ihned při nákopu na Sainsbury,ho který vybíhal za obranu příliš brzy a zjevil se tak v ofsajdu.
     
    17
    Sainsburymu vyšla sázka na skluz, kterým čistě odebral balón sprintujícímu Šomurodovovi. Ten si při pádu trochu natloukl záda.
     
    19
    Od Australanů je to zatím hodně bez pohybu. Utočit musí do plných a směrem k brance Nestěrova se posouvají skoro až šnečím tempem.
     
    20
    Tomas Rogic se po zpracování míče potkal s Mašaripovem, kterého podle rozhodčího fauloval a dokonce dostal žlutou, kvůli které zmešká případné čtvrtfinále.
     
    21
    Šomurodov byl zády brance a rozhodl se po přihrávku do druhé vlny na Achmedova, který vystřelil z dálky do jednoho z obránců.
     
    22
    Rogicova přihrávka za obranu byla určena Maclarenovi, před kterým stihl schovat balón do rukavic Ignatij Nestěrov.
     
    24
    Velký boj o míč vedle uzbecké šestnáctky skončil odkopem balónu zpět k půlící čáře, kde už čekají další reprezentanti Austrálie.
     
    25
    Už třetí žluté napomenutí, které dostává australský levý bek Aziz Behich. Jeho tvrdší zákrok ve středu hřiště odnesl Eldor Šomurodov.
     
    26
    Následovala standardní situace, jenomže akce z ní plynoucí měla jen krátkého trvání. Právě Šomurodov si pomohl faulem na Trenta Sainsburyho.
     
    27
    Jamie Maclaren nezpracoval jednu z přihrávek a jenom prodloužil míč za koncovou čáru. Nestěrov bude z klidu vykopávat.
     
    28
    Mašaripov se nádherně prosmýkl mezi dvěma soupeři a předal míč na osu hřiště Sidikovovi, který vystřelil z dálky a jen těsně minul Ryanovu pravou tyč.
    28. Javochir Sidikov (UZB)
     
    30
    Držení míče: 50% – 50%.
     
    31
    Uzbekové nevyužili faul Mabila a v následné akci odevzdali balón hodně nepřesnou kolmicí směřující k Mattu Ryanovi.
     
    32
    O zápasu hodně vypovídá statistika, která ukazuje, že se 70% času míč nachází ve střední třetině hřiště. Tam poputuje také Nestěrovův výkop po nepřesném pasu Irvinea.
     
    33
    Grant rychle vhodil aut. Nabil mu chtěl dát přihrávku za obranu, ale tu výtečně vystihl jeden z protihráčů.
     
    34
    Mašaripov přenesl hru doprava, odkud přiletěl rychlý nákop. Ten skončil na hlavě Degeneka, jenž založil rychlý protiútok zpomalený Chamdamovem.
     
    35
    Sainsburyho pas na hranici velkého vápna odkopli pozorní stopeři Uzbekistánu, kteří vrátili míč zpět do místa, odkud přiletěl.
     
    36
    Šomurodov z levého křídla chytře nacentroval ještě před šestnáctku. Dostonbek Chamdamov si nachystal míč na levačku, ale branku vůbec netrefil.
     
    38
    Grant ještě dostihl nákop z půlící čáry. Na pravé straně mu přiběhl na pomoc Irvine, ale společně nevybojovali ani vhazování, o které se postará Oleg Zotejev.
     
    39
    Ani hráči v bílém daleko nedošli. Balón jim rovněž odskočil do zámezí, odkud jej vrátí do hry pro změnu Aziz Behich.
     
    40
    Rogic milimetrově přesně našel na levém křídle právě Behiche, který si to namířil na střed a přitom byl nedovoleným způsobem poslán k zemi Chamdamovem. Je z toho přímý kop.
     
    41
    Z nějakých osmadvaceti metrů zkusil vystřelit Tomas Rogic, ale napálil jenom jednoho z hráčů v dobře postavené zdi.
     
    43
    Mašaripov to udělal výborně u rohového praporku, kde si rukou odmítl Mabila a pod tlakem konstruktivně rozehrál na volné spoluhráče.
     
    45
    Uzbekové zatím marně dobývají zatažený blok a pravidelně se vrací s balónem zpět k půlící čáře.
     
    45+1
    Nastavuje se 1 minuta.
     
    45+1
    Australský zámek byl o něco nebezpečnější, neboť se odehrával v těsné blízkosti vápna. Vše se ale obešlo bez zakončení, obsazenému Rogicovi utekl míč do autu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V Al Ajnu skončil první poločas, který prořídlé tribuny zřejmě moc nenadchnul. Nepatrně nebezpečnější byli Uzbekové, Šomurodov po vlažné úvodní desetiminutovce postupoval sám na gólmana, ale pozdní střelou jej překonat nedokázal. Neúspěšná byla i střela Sidikova zpoza vápna, která letěla těsně vedle. Austrálie toho měla ještě méně. Za zmínku stojí snad jenom střela mířící doprostřed branky v podání Behiche.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    I na startu druhé půle je tady velmi rychlá žlutá karta pro Chašimova, který šel hodně tvrdě po míči a zároveň i noze trefeného Behiche.
     
    47
    Australané si musí při postupném útoku chvíli poradit v deseti. Krajní obránce Behich je ještě ošetřován za pomezní čarou.
     
    48
    Nevypadá to, že by se z velmi opatrného zápasu měla stát nějaká divočina. po faulu na Sainsburyho protinožci znovu drží míč daleko od obou branek.
     
    50
    A další dlouhé desítky vteřin, během kterých balón neopouští pozice poblíž půlící čáry...
     
    51
    Konečně něco odvážnějšího od Tomase Rogice, který to vzal na sebe a vběhl až do šestnáctky. Tam ale ztratil stabilitu a s balónem skončil za koncovou čarou.
     
    52
    Aziz Behich byl rukou udeřen do obličeje hned na okraji šestnáctky. Rozhodčí nic neviděli a Uzbekové mezitím bleskově přešli na druhou stranu.
     
    53
    Na první pohled to vypadalo na velké problémy pro obranu Austrálie. Ve výsledku z toho ale nebyl ani sebemenší náznak šance.
     
    54
    Socceroos dlouze drží míč daleko od Nestěrova a z tribun už jde slyšet nespokojené bučení. Zřejmě od uzbeckých fandů, kteří pochopitelně mají v hledišti velkou převahu.
     
    56
    S takovýmto přístupem se asi nevyhneme půlhodinovému prodloužení. Nutno však dodat, že hráči Uzbekistánu skvěle brání a opravdu jen těžce se přes ně dá proniknout do palebné pozice.
     
    57
    Mabil zrychlil uspávající kombinaci kolmou přihrávkou na Maclarena. Jeho pokus byl zablokován ke Grantovi a jeho pomalou hlavičku si zase pohlídal Nestěrov.
    57. Rhyan Grant (AUS)
     
    59
    Uzbekistán se přeci jen snaží být trochu přímočařejší. Teď to ale vedlo k laciné ztrátě míče kvůli nepřesnému přenesení hry k pravé autové čáře.
     
    60
    Australané rozehráli na krátko roh vybojovaný Mabilem. Právě ten přetáhl centr, po kterém vracel míč do ohně Degenek, ale Grantova hlavička z plného běhu letěla nad branku.
     
    61
    Držení míče: 58 – 42%.
     
    62
    Jackson Irvine splnil úkoly dané defenzivním záložníkům a čistě sebral míč Achmedovovi, kterého nepustil do trochu otevřenější obrany.
     
    63
    Aziz Behich neměl šanci dostihnout nepřesný pas do křídelního prostoru. Ignatij Nestěrov se postará o odkop od branky.
     
    64
    Nesmírně důležitá teč Degeneka, který pokazil kolmou přihrávku na Šomurodova. Kdyby se tak nestalo, měli by Uzbekové obrovskou šanci.
     
    66
    Další promarněný rohový kop od Australanů. Centr šel jen do autu a Maclaren se mohl po jeho autorovi jen vyčítavě podívat.
     
    67
    Dosud velmi nevýrazný Chris Ikonomidis se ve vápně přihlásil o centr z pravé strany. Přeskočil Chašimova, ale hlavičku mezi tyče neusměrnil.
     
    68
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Awer Mabil, přichází Mathew Leckie.
     
    69
    Šomurodov si na útočné polovině nepočínal v rámci pravidel v souboji s Grantem a vyprodukoval osmý faul v podání uzbeckých fotbalistů.
     
    70
    Jeden z mála rychlých protiútoků Austrálie. Málem byl i gólový, jenže Maclaren na Leckieho chytrý pas o centimetry nedostál.
     
    71
    Ikonomidis čistě vybojoval míč na vlastní půlce, ale okamžitě na to nechal zapomenout svou nepřesnou přihrávkou. Hra se konečně trochu rozhýbala a přelévá se ze strany na stranu.
     
    72
    Leckie zkusil štěstí z poměrně velké dálky. Nestěrov zvolil trochu riskantní vyražení balónu, které hrozilo dorážkou. K té každopádně nedošlo a stav zůstává bezbrankový.
     
    73
    Střídání v týmu Uzbekistán: ze hřiště odchází Javochir Sidikov, přichází Ikromjon Alibajev.
     
    75
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Jamie Maclaren, přichází Apostolos Giannou.
     
    77
    Australané utahují šrouby a výrazně tomu přispívá střídající útočník Leckie. Hráč berlínské Herthy elegantně pronikl do vápna, ale Nestěrov jeho střelu pravou rukou vyrazil.
    77. Mathew Leckie (AUS)
     
    78
    Hlavní rozhodčí se trochu smiloval nad Chašimovem, jehož jasný faul na Ikonomidise sice odpískal, ale druhou žlutou kartu mu za něj nekázal.
     
    80
    Rogic napřáhl z delší vzdálenosti. Branku by asi trefil, kdyby ji jeden z protihráčů nezablokoval na rohový kop.
    80. Tomas Rogic (AUS)
     
    81
    Ikonomidisův centr zleva Irvine netrefil. Míč nebezpečně proletěl před malým vápnem, jenže nikdo ho na branku neusměrnil.
     
    83
    Uzbekové už jsou hodně pasivní a je otázka, jak na tom jsou se silami. Půlhodinové prodloužení by pro ně mohlo být opravdu kritické.
     
    84
    Grantův centr z hloubi pole odvrátil Anzur Ismajlov jen na další muže ve žlutém, kteří pokračovali v tlaku až do nepřesného centru Rogice.
     
    85
    Šarapov využil soupeřova pádu a z volné levé strany nacentroval na Achmedova, který vystřelil z voleje. Míč byl podle všeho ztečovaný mimo branku, neboť se kope roh.
     
    86
    Menší zmatky v australské obraně vyřešil nekompromisní odkop až za půlící čářu. Uzbekové mohli pokračovat v akci, ale sami se dostali do autu.
     
    88
    Chamdamov fauloval na půlící čáře Ikonomidise. Zřejmě bude následovat kombinační akce Australanů.
     
    89
    Ke kolotoči přihrávek skutečně dochází, ale jenom na nějakých pětačtyřiceti metrech od branky Ignatije Nestěrova.
     
    90
    Matthew Leckie si ukrojil až příliš velké sousto, když vběhl do bílé zdi stojící kousek před vápnem. Byl to právě on, kdo si pomohl faulem.
     
    90+1
    Od Sainsburyho se míč odrazil na roh, který Chamdamov rozehrál na krátko a odcentroval až s menší prodlevou. Míč se přitom zakroutil přímo do Ryanovy náruče.
     
    90+2
    Behichův centr z levé strany hledal Apostolose Giannoua, který netrefil hlavičku způsobem, jakým si představoval. Nestěrov si tak balón snadno stáhl.
     
    90+3
    Ikonomidis fauloval na polovině soupeře Chašimova. Nic víc už se asi nestane, neboť z poslední nastavené minuty už moc nezbývá.
     
    90+3
    Druhý poločas skončil.
     
    Druhá půle se nesla v duchu jasné převahy Australanů, kterým výrazně pomohl příchod útočníka Leckieho. Nestěrov však vychytal všechny střely mířící mezi jeho tři tyče a na řadu tak musí přijít další půlhodina hry v prodloužení.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Giannou posunul míč na útočnou polovinu, kde se Ikonomidis nenápadně přesunul až do rohu pokutového území. Zakončením ale nenadělal uzbeckému brankáři žádné problémy.
     
    93
    A hned vzápětí další dva zákroky pro Něstěrova! Rogicovu střelu zpoza vápna jenom vyrazil a kvůli tomu měl ještě co dělat s dorážkou Leckieho.
    93. Tomas Rogic (AUS), Mathew Leckie (AUS)
     
    94
    Uzbekistán brání v zataženém bloku a tím nutí protinožce kombinovat hodně daleko od míst, odkud se dá vystřelit.
     
    95
    Oleg Zotejev dostal nějakou ránu do zad a po několikavteřinovém ležení si vynutil ošetření pochroumaných zad.
     
    96
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Chris Ikonomidis, přichází Robbie Kruse.
     
    98
    Giannou přihrávkou přes osu hřiště objevil Behiche, který zkusil vystřelit z první, jenomže znovu namířil jenom na dobře postaveného Nestěrova.
     
    99
    Mathew Leckie skončil na zemi po skluzu Olega Zotejeva. O faulu nemůže být pochyb a Australané pokračují v územní převaze.
     
    100
    Behich pokazil centr z levé strany a stal se terčem dalších vyčítavých pohledů spoluhráčů čekajících ve vápně.
     
    101
    A znovu se Socceroos vlastním přičiněním vyhnali ze hřiště. Něstěrovův špatný odkop jim balón ale vrátil.
     
    103
    Předfinální fáze Australanům hodně vázne. Něco na tom mohl změnit pokus o dlouhý aut od Rhyana Granta, po kterém Leckie ve vápně fauloval Mašaripova.
     
    104
    Střídání v týmu Uzbekistán: ze hřiště odchází Eldor Šomurodov, přichází Marat Bikmajev.
     
    105
    Střídání v týmu Uzbekistán: ze hřiště odchází Oleg Zotejev, přichází Farruch Sajfijev.
     
    105
    Robbie Kruse se prezentoval vydařeným driblingem, kterým se dostal až do vápna. V něm předal balón Rogicovi a ten o kousek minul ze svého pohledu pravou tyč.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Behichovy centry stále nenacházejí nikoho ve žlutém. Odkop jednoho z obránců vrátil balón ke středovému kruhu.
     
    107
    Střídání v týmu Uzbekistán: ze hřiště odchází Dostonbek Chamdamov, přichází Azizbek Turgunbojev.
     
    108
    Aziz Behich byl jedním z Uzbeků donucen odkopnout míč do autu. Posléze přiletěl do vápna centr, který byl příliš vysoký.
     
    109
    Rhyan Grant si přidržel Alibajeva a navrch mu téměř přetrhl trenýrky. Pro pravého obránce je to žlutá karta za držení.
     
    111
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Tomas Rogic, přichází Massimo Luongo.
     
    112
    Degenek zachyboval v rozehrávce. Achmedov toho ale nevyužil, protože nejdůležitější přihrávka rychlého protiútoku byla zablokovaná.
     
    113
    Uzbekistán musí útočit pouze v deseti lidech. Davron Chašimov byl ošetřován kvůli křečím a nějakou dobu je zadržován v zámezí.
     
    114
    Milligan fauloval Achmedova u postranní čáry. Následný centr ze standardní situace zase odhlavičkoval na rohový kop Jackson Irvine.
     
    115
    Behich byl ve správný čas na správném místě a další centr z úrovně bližší tyče odkopl. O pár chvil později uzbecká akce definitivně skončila ofsajdem Šukurova.
     
    116
    Grantův dlouhý aut žádné vzrušení u branky Nestěrova nezpůsobil. Apostolos Giannou v souboji o lepší postavení fauloval Turgunbojeva.
     
    117
    Tým Uzbekistánu po několika střídáních ožil a ve druhé polovině prodloužení je o něco aktivnější. Po faulu Turgunbajeva na Behiche ale musí bránit.
     
    119
    Australané bez větších problému přečkali několik centrů, které byly všechny o něco delší, než útočníci potřebovali. S největší pravděpodobností budou muset rozhodnout až penalty.
     
    120
    Zase dlouhý centr od Sajfijeva. Ze hry to zkrátka nepůjde, což potvrdil absolutně netrefený volej Alibajeva.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. séria
    1:0
    Jako první kopali Australané a jmenovitě jejich kapitán Mark Milligan. Ten propálil rukavice Nestěrova, jenž vystihl směr střely, ale zastavit ji nedokázal.
     
    1. séria
    1:1
    Za Uzbeky se nemýlil záložník Otabek Šukurov. Ryan skákal k levé tyči, zatímco střela šla doprostřed branky.
     
    2. séria
    1:1
    Ignatij Nestěrov vystihl také penaltu Azize Behiche, kterou skokem k levé tyči vyrazil!
    Aziz Behich nedal
     
    2. séria
    1:1
    Stoper Islom Tuchtachujaev také neproměnil! Ryan tentokrát zůstal stát na místě a rukou balón vyrazil.
     
    3. séria
    2:1
    Australané jsou znovu o krok napřed! Robbie Kruse nekompromisně zavěsil do horního rohu branky.
     
    3. séria
    2:2
    Ikromjon Alibajev vypálil ze svého pohledu k levé tyči dostatečně razantně a Ryan byl bez šance.
     
    4. séria
    3:2
    I další střídající hráč měl přesnou mušku. Apostolos Giannou vystřelil v ideální výšce pro gólmana, ale ten skákal na špatnou stranu.
     
    4. séria
    3:2
    Zkušený útočník Marat Bikmajev to kopl hodně špatně! Ryan mizerně umístěnou střelu po úkroku doprava vyrazil a přiblížil Australany k postupu!
    Ryan vychytal Bikmajeva!
     
    5. séria
    4:2
    Mathew Leckie bezpečně proměňuje tvrdou ranou k pravé tyči Ignatije Nestěrova a posílá favorita do další fáze!
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Po celých sto dvacet minut velmi opatrné utkání musely rozhodnout až pokutové kopy, v nichž Australané otočili nepříznivý vývoj a po vydřeném postupu do čtvrtfinále mohou nadále živit naději na obhajobu. Uzbekisán protinožce trápil hlavně bezchybnou defenzivou, která však vypadnutí nezabránila.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
     
    Ve čtvrtfinále Australané narazí na domácí Spojené Arabské Emiráty.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:50:01)

    Michal Břuchanský

    Góly:

    Karty:   20. Rogic (AUS), 25. Behich (AUS), 109. Grant (AUS) – 2. Tuchtachujajev (UZB), 46. Chašimov (UZB)

    Penaltový rozstrel:

    1. séria:
    1:0   Mark Milligan (AUS)
    1:1   Otabek Šukurov (UZB)
    2. séria:
    1:1   Aziz Behich (AUS)
    1:1   Islom Tuchtachujaev (UZB)
    3. séria:
    2:1   Robbie Kruse (AUS)
    2:2   Ikromjon Alibajev (UZB)
    4. séria:
    3:2   Apostolos Giannou (AUS)
    3:2   Marat Bikmajev (UZB)
    5. séria:
    4:2   Mathew Leckie (AUS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
    Austrália: Ryan – Grant, Degenek, Miligan (C), Behich – Sainsbury, Irvine – Mabil (68. Leckie), Rogic (111. Luongo), Ikonomidis (96. Kruse) – Maclaren (75. Giannou).
    Náhradníci: Langerak, Vukovic – Gersbach, Jurman, Leckie, Luongo, Kruse, Nabbout, Jeggo, Giannou, Amini, Ridson.

    Uzbekistan: Nestěrov – Chašimov, Tuchtachujajev, Ismajlov, Zotejev (105. Sajfijev) – Chamdamov (Turgunbajev), Šukuruov, Sidikov (73. Alibajev), Mašaripov – Šomurudov (104. Bikmajev), Achmedov (C).
    Náhradníci: Kuvvatov, Jusupov – Šorachmedov, Tursunov, Sajfijev, Rašidov, Alibajev, Bikmajev, Krimec, Turgunbajev, Musajev, Chmrobekov.

    Rozhodca: Al-Jassim – Al Marri, Al Maqualeh (všichni QAT)