New Orleans Saints - Los Angeles Rams 23:26 (kon.)
koniec udalosti
New Orleans Saints - Los Angeles Rams

23:26

Nedeľa 20.01.2019, 21:05 • Mercedes-Benz Superdome, New Orleans, Louisiana • Americký futbal • Finále konferencie NFC
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:05.
     
    Vítám všechny příznivce amerického fotbalu! Play off NFL vrcholí, ve hře o Lombardiho treofej zůstávají poslední 4 celky, což znamená, že se budou hrát finálové zápasy jednotlivých konferencí! V NFC Championship Game dojde na souboj dvou největších předsezónních favoritů této konference, kteří se v play off utkají teprve podruhé v historii. V největší sportovní hale světa, Mercedes-Benz Superdome, ležící v samotném centru New Orleans, se utkají nejvýše nasazený tým a vítěz divize NFC South New Orleans Saints a druhý nasazený tým a vítěz divize NFC West Los Angeles Rams. Souboj dvou quarterbacků prožívajících své životní sezóny, ačkoliv je mezi nimi 15 let a 9 měsíců věkového rozdílu, Drew Breese a Jareda Goffa. Souboj dvou skvělých running backů se šikovnýma rukama, Alvina Kamary a Todda Gurleyho. Dva ze čtyř nejvíce bodujících útoků ligy (oba přes 30 bodů na zápas) proti dvěma velmi dobrým obranám, které ale mají každá jiné přednosti. Souboj týmů, které od svých posledních účastí v Super Bowlu budou vůbec poprvé hrát aspoň konferenční finále, což znamená v případě Saints po 9 letech a v případě Rams dokonce po 17 letech. Kdo z nich dostane šanci na zisk druhého titulu?
     
    Systém play off v NFL

    V NFL postupuje z každé konference do play off pouze 6 týmů, stejně, jako například v MLB. 4 vítězové divizí a 2 další týmy s nejlepší zápasovou bilancí. Nasazení týmů je následující: vítězové divizí obsadí pozice 1 – 4, základním kritériem je co nejlepší zápasová bilance ze základní části. Zbylé dva postupující týmy se zařadí na pozice 5 a 6 podle stejných kritérií. Může se tak stát, a běžně se stává, že některý vítěz divize má horší zápasovou bilanci, než postupující na tzv. divokou kartu, avšak je nasazen výše. První dva nasazené týmy mají v prvním kole volno. V tzv. Wild Card Round se utkají 3. se 6. a 4. s 5. nasazeným. Vítězové postupují do 2. kola, tzv. Divisional Round. Zde se utká 1. nasazený s níže nasazeným vítězem 1. kola a 2. nasazený s výše nasazeným vítězem 1. kola. Vítězové 2. kola postupují do finále konferencí, jejich vítězové si to poté rozdají v Super Bowlu. Všechny "série" v play off rozhoduje jediný zápas.
     
    New Orleans Saints

    New Orleans Saints byli založeni v roce 1966 a jsou tedy stejně staří jako Super Bowl, do NFL ale vstoupili až o rok později. Při sloučení lig v roce 1970 byli zařazeni do divize NFC West, při reorganizaci v roce 2002 do divize NFC South. Velmi dlouho však byli v lize tak říkajíc do počtu. Je až neuvěřitelné, že na první účast v play off čekali dlouhých 21 let! Po silnějším období na začátku 90. let však přišel další útlum, navíc v roce 2005 hurikán Katrina výrazně poškodil stadion klubu, který v té době zároveň sloužil také jako útočiště pro desítky tisíc lidí. Celý rok trvalo, než byl kompletně opraven a uveden opět do provozu, což společně s příchodem quarterbacka Drew Breese odstartovalo novou a dosud nejúspěšnější éru klubu. Za posledních 13 sezón Saints postoupili do play off včetně tohoto ročníku 7x, to je víckrát, než za předchozích 39 let dohromady! Celkově jde o 12 účastí, z toho 7x jako vítěz divize, což je také letošní situace. Největšího úspěchu se Saints dočkali v ročníku 2009, kdy poprvé a dosud naposledy postoupili až do Super Bowlu, ve kterém jejich jízda neskončila a po vítězství 31:17 nad Indianapolis Colts se radovali ze zisku Lombardiho trofeje. Celkově však New Orleans nepatří mezi příliš úspěšné kluby, ale v poslední době hodně pracuje na tom, aby se to změnilo. Domácí zápasy hraje na dnes již legendárním stadionu Mercedez-Benz Superdome přímo v centru města se současnou kapacitou 73 208 diváků, kterou lze v případě potřeby o několik tisíc rozšířit. Nejedná se o klasický stadion se zatahovací střechou, ale o stavbu s pevnou střechou. Je to největší sportovní hala světa.

    Ve 13. sezóně pod vedením trenéra Seana Peytona prožili Saints jeden z nejlepších ročníků ve své historii. Naplno v něm využili potenciál hráčů získaných rok předtím v draftu a potvrzovali roli jedněch z největších favoritů celé ligy. Ovšem mnoho nechybělo a tým mohl doplatit na slabší formu na startu sezóny. Nejprve inkasoval neuvěřitelných 48 bodů od jinak dost mizerné Tampy a chybělo jen málo, aby prohrál i druhý zápas s Clevelandem. Zvládnutá přestřelka s Atlantou však dodala hráčům potřebné sebevědomí, vše si sedlo a Saints začali své soupeře až na výjimky vyloženě válcovat. Výsledkem bylo 10 výher v řadě, včetně vítězství nad Los Angeles Rams, které se na konci základní části ukázalo jako klíčové pro nasazení. Po této šňůře se New Orleans dostalo do čela celé konference NFC a přes slabší formu v prosinci tuto pozici udrželo. V posledním utkání nasadilo náhradníky a porážka s Carolinou znamenala pouze vyrovnání nejlepší klubové bilance v sezóně v historii, 13-3. Samozřejmostí pak vylo vítězství ve své divizi NFC South, které měli Saints jisté už dlouho dopředu. Do play off se zapojili až v divizním kole a na svém stadionu přivítali rozjeté obhájce titulu Philadelphii Eagles. Po katastrofální první čtvrtině, ve které si ani neškrtli, už ale soupeři nepovolili ani bod, otočili zápas a po vítězství 20:14 poprvé po 9 letech postoupili do finále konference. V něm se podruhé v sezóně utkají s Los Angeles Rams, opět na svém hřišti, což se může ukázat jako rozhodující výhoda.
     
    Los Angeles Rams

    Los Angeles Rams byli založeni v roce 1936, okamžitě se zařadili do NFL a patří tak mezi její nejstarší současné kluby. Ale také mezi nejčastěji se stěhující. Vznikli totiž v Clevelandu, odkud se v roce 1945 přesunuli do Los Angeles, poté v roce 1994 do St. Louis, aby se před sezónou 2016 vrátili zpět do Los Angeles. Má to však i jeden pozitivní následek, Rams jsou totiž jediným klubem, který vyhrál NFL ve 3 různých městech. V sezóně 1945 v Clevelandu, 1951 v Los Angeles a v St. Louis se radovali v ročníku 1999. První dvě vítězství patří do dávné historie, kdy NFL měla pouhé dvě divize a počet klubů stěží překračoval desítku. Do moderní doby, neboli Super Bowl éry, patří až to poslední, Lombardiho trofej získali Rams po vítězství 23:16 nad Tennessee Titans. O tento svatý grál hrál klub ještě dvakrát, ale v sezóně 1979 prohrál s Pittsburghem Steelers 19:31 a v ročníku 2001 s New England Patriots 17:20. Klub měl silná období v 70. letech, v 80. letech a na přelomu století, avšak desetiletka bez play off koncem 20. století a 13leté čekání ukončené loni ve výsledku znamenají, že klub přes svoji dlouhou historii postoupil v Super Bowl éře do vyřazovacích bojů v méně než polovině případů, i s touto sezónou 23x. Z toho 15x (včetně tohoto roku) jako vítěz divize, kterou je od sloučení lig v roce 1970 přes dvojí stěhování stále NFC West. Domácí zápasy hraje klub po návratu do Los Angeles v provizorních podmínkách na legendárním, ale stařičkém Los Angeles Memorial Coliseum s aktuální kapacitou 93 607 diváků. Ve výstavbě je nový stadion, o který se bude dělit s Chargers. Otevřen by měl být v roce 2020 a jako základní kapacita je plánováno 70 240 diváků, s možným rozšířením na vybrané události údajně až na 100 000 diváků.

    Ve druhé sezóně pod vedením nové trenérské hvězdy Seana McVaye (24. ledna oslaví teprve 33. narozeniny) se od Rams nečekalo nic jiného než útok na titul. Nabitý tým, který musí uspět dříve, než ho dožene konec nováčovských smluv quarterbacka Jareda Goffa a running backa Todda Gurleyho a s tím související problémy s platovým stropem, od počátku potvrzoval, že je skvěle připraven. Vyhrál prvních 8 zápasů a stal se nejdéle neporaženým týmem od začátku ročníku v lize. Ani porážka v New Orleans tým nerozhodila a v polovině listopadu dokázal ustát dechberoucí přestřelku s Kansasem City, jejíž výsledek 54:51 vešel do historie jako první zápas, ve kterém oba týmy překonaly hranici 50 bodů. Až v prosinci tým postihl pokles formy a dvě porážky v řadě ho definitivně srazily z prvního místa v konferenci NFC, o čemž nakonec rozhodla právě porážka v New Orleans. Přesto je bilance 13-3 nejlepší od poslední účasti v Super Bowlu v sezóně 2001 a Rams měli dlouho dopředu jisté vítězství v divizi NFC West. Jako druhý nasazený tým měli v 1. kole play off volno a v divizním kole v souboji dvou superhvězdných running backů dokázali vymazat klíčového hráče Dallasu Cowboys Ezekiela Elliotta. O vítězství rozhodli už v 1. poločase (20:7), konečné skóre se zastavilo na poměru 30:22. Ve finále konference, do kterého postoupili poprvé právě od již zmíněné sezóny 2001, však budou muset bojovat na hřišti New Orleans a čeká je pokus o odplatu za listopadovou porážku.
     
    Vzájemné zápasy

    Jakožto dlouholetí divizní rivalové se Saints a Rams potkávali v letech 1970 – 2002 2x ročně, takže historie vzájemných zápasů je bohatá. Po roce 2002 se frekvence výrazně snížila, přesto se celkem jedná již o 75 střetnutí. Bilance je o něco příznivější pro Rams, kteří vyhráli v 41 případech, Saints 34x, přičemž ti si téměř polovinu vítězství (16) připsali v letech 1985 – 1995. V poslední době je situace vyrovnanější, od roku 1997 nedokázal ani jeden tým vyhrát víc než 2 vzájemné souboje za sebou.
    Poslední duel se uskutečnil před 2,5 měsíci, taktéž v největším městě státu Louisiana, a Rams v něm utrpěli první porážku v sezóně. Saints rozhodli zápas už v 1. poločase, ve kterém nasázeli soupeři 35 bodů, velký náskok si už vzít nenechali a vyhráli 45:35. Právě tento výsledek rozhodl o tom, že se toto konferenční finále hraje v New Orleans a ne v Kalifornii.
    Dosud jediné utkání v play off se uskutečnilo před 18 lety hned v 1. kole a domácí Saints vyřadili tehdejšího obhájce titulu po jednoznačném průběhu s absolutně vypuštěným závěrem 31:28.
    Zajímavostí je také skutečnost, že v posledních 10 letech vyhrávají pouze domácí. Jedná se o posledních 6 střetů.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    NO – LAR 45:35 (4. 11. 2018)
    LAR – NO 26:20 (26. 11. 2017)
    NO – LAR 49:21 (27. 11 .2016)
    LAR – NO 27:16 (15. 12. 2013)
    LAR – NO 31:21 (30. 10. 2011)
     
    Už o malú chvíľu začína prvé semifinále NFL a finále konferencie NFC, ktoré určí prvého účastníka Super Bowlu Super Bowl LIII. Ten sa uskutoční 3. februára v Atlante. Finále AFC medzi Kansas City Chiefs a New England Patriots začína po tomto zápase o 00:40.
     
    Národnú hymnu USA zaspieval Jimmy Buffett.
     
    Superdome je pripravený na zápas, ideme na to!
     
    Kamara pustil loptu, aby dopadla do end zóny, Saints budú začínať z vlastných 25 yardov.
     
    NO, 1&10, NO 25
    Drew Brees pod tlakom, musel loptu zahodiť.
     
    NO, 2&10, NO 25
    Kamara sa pokúsil o prvý beh, okamžite bol zastavený a získal len dva yardy.
     
    NO, 3&8, NO 27
    Ginn chytá dlhú prihrávku Breesa, Saints sa na tretí pokus dostávajú do prvého downu.
     
    NO, 1&10, NO 36
    Ďalší pokus Saints, Ingram posunul svoj tím bližšie k ďalšiemu prvému downu.
     
    NO, 2&1, NO 45
    Znova to skúsil Ingram, cez line of scrimmage sa nedostal.
     
    NO, 3&3, NO 43
    Drew Brees poslal dlhý pas doprava, Kamara získava až 32 yardov a dostáva svoj tím na zhruba 37 yardovú líniu na polovici súpera.
     
    11:24
    NO, 1&10, LAR 36
    Znova skvelá súhra Breesa s Kamarom, ktorý získava ďalší prvý down, aj keď bol skvele bránený.
     
    11:03
    NO, 1&10, LAR 22
    Brees pod veľkým tlakom, loptu musel zahodiť mimo ihriska.
     
    10:47
    NO, 1&10, LAR 22
    Kamara síce zachytil prihrávku na pravú stranu, získal však len tri yardy.
     
    10:12
    Prvý timeout Saints. Brees to vyriešil veľmi dobre, pretože domáci nestíhali rozohrať.
     
    10:07
    NO, 3&7, LAR 19
    Drew Brees poslal parádny pas priamo do end zóny, kde síce jeho spoluhráč Arnold loptu zachytil, ale tá mu vypadla, a tak to touchdown nie je.
     
    10:04
    NO, 4&7, LAR 19
    New Orleans Saints tak využívajú aspoň trojbodový pokus. Kop Wila Lutza z 37 yardov smeruje medzi žrde a máme tu field goal. Domáci vedú 3:0.
     
    9:58
    Po Lutzovom odkope sa Natson pokúsil o return, avšak po flagu sa dostáva Rams na svoju hranicu desiatich yardov.
     
    9:42
    LAR, 1&10, LAR 10
    Goff prihráva doprava, Rams sa posúvajú o sedem yardov.
     
    9:20
    LAR, 2&3, LAR 17
    Gurley nedokázal vymyslieť nič, Davies mu zobral štyri yardy.
     
    8:36
    LAR, 3&7, LAR 13
    Goff vo veľkých problémoch loptu odhodil pred seba, čo robiť nemal, pretože prichádza prvý interception v stretnutí. Po zachytení Davisa chýba Saints do end zóny iba nejakých 20 yardov.
     
    8:32
    NO, 1&10, LAR 16
    Ingram sa pokúsil o beh do ľavej strany, okamžite bol zastavený.
     
    7:50
    NO, 2&9, LAR 15
    Brees smeroval prihrávku na pravú stranu end zóny, na Smitha to bolo nepresné.
     
    7:39
    NO, 2&9, LAR 15
    Kamara získal po prihrávke Breesa len päť yardov, čo je málo. Saints budu znova len kopať.
     
    7:15
    NO, 4&4, LAR 10
    Wil Lutz premieňa aj svoj druhý field goal v dnešnom zápase a Saints vedie už 6:0, ale z toho drive-u sa dalo určite po interception získať pre domácich viac. Stav je 6:0.
     
    7:10
    Na ihrisko príde druhýkrát ofenzíva Rams, ktorá zatiaľ len raz prišla o loptu zlým hodom Goffa. Každopádne, Saints mohlo pokojne vyhrávať 14:0, ale v prípade, že teraz to hostia zahrajú dobre, tak LA môže byť vo vedení 7:6. Avšak, nepredbiehajme.
     
    7:06
    Lutz poslal loptu až do end zóny. Rams sa rozhodli nevracať, a tak začnú na 25 yardoch vlastnej polovice.
     
    6:57
    LAR, 1&10, LAR 25
    Goff doľava, po skvelej práci Davisona prichádzajú Rams o dva yardy.
     
    6:16
    LAR, 2&11, LAR 24
    Nakoniec to bola stara len jedného yardu, každopádne, Gurley teraz získal len tri yardy.
     
    5:35
    LAR, 3&8, LAR 24
    Woods po prihrávke Goffa loptu nezachytil, Rams budú pantovať.
     
    5:26
    LAR, 3&8, LAR 24
    Hekker nekopol ideálny punt, Saints začnú na vlastných 34 yardoch.
     
    5:16
    NO, 1&10, NO 34
    Skvelé bloky pomohli Hillovi dostať sa dlhým behom až na polovicu súpera, zastavený bol na nejakých 44 yardoch polovice Rams. Running bakc Saints bol zasiahnutý do hlavy a ide na vyšetrenie lekármi NFL.
     
    5:08
    NO, 1&10, LA 44
    Kamara získal len dva yardy.
     
    4:30
    NO, 2&8, LA 42
    Thomas zachytil pas do Breesa, okamžite išiel tvrdo na zem. Získal len päť yardov.
     
    3:39
    NO, 3&2, LA 37
    Skvelý Brees videl otvoreného Thomasa, ten dobehol až osemnásť yardov pred end zónu.
     
    3:05
    NO, 1&10, LA 18
    Tentokrát Brees prihrával doľava, úspešné zachytenie z toho nebolo.
     
    2:59
    NO, 2&10, LA 18
    Kamara zachytil prihrávku Breesa na pravej strane, prvý down z toho nie je, ale Saints sa posunuli na 12 yardov.
     
    2:22
    NO, 3&4, LA 12
    Znova Kamara, lenže po skvelých blokoch sa posunul o slabé dva yardy, čo na prvý down nestačí.
     
    1:45
    NO, 4&2, LA 5
    Saints išli hrať štvrtý down. Brockers spravil pohyb skôr, ofsajd Rams a automatický prvý down pre domácich!
     
    1:35
    NO, 1&10, LA 10
    Do tretice všetko dobré! Brees videl v end zóne trestuhodne voľného GARRETTA GRIFFINA a ten skompletizoval prvý touchdown dnešného stretnutia.
     
    1:35
    Wil Lutz premieňa aj extra point a Saints získvajú v tomto drive sedem bodov, takže vedú už 13:0!
     
    Wil Lutz poslal odkop až do end zóny. Hostia zakľakli a budú začínať na svojich 25 yardoch.
     
    1:30
    LAR, 1&10, LAR 25
    Anderson to skúsil priamo cez hráčov pred sebou, získal iba tri alebo štyri yardy.
     
    0:53
    LAR, 2&5, LAR 30
    Saffold predviedol zlý štart, Rams teda stratili päť yardov.
     
    0:32
    LAR, 2&10, LAR 25
    Rams si berú svoj prvý timeout v prvom polčase.
     
    0:29
    LAR, 2&10, LAR 25
    Goff na Andersona, ten získal len päť yardov.
     
    Koniec 1. štvrtiny.
     
    New Orleans Saints mohlo viesť aj 21:0, namiesto dvoch touchdownov v toho bol len field góly, takže je to 13:0, no ofenzíva Rams zatiaľ nepredviedla okrem jedného interception od Goffa vôbec nič.
     
    Začala sa druhá štvrtina.
     
    14:58
    LAR, 3&5, LAR 30
    Woods mal proti sebe zlú situáciu, nezískal žiadny yard.
     
    Los Angeles Rams je dnes v ofenzíve nulové, obrana New Orleans Saints vyučuje.
     
    14:16
    LAR, 4&5, LAR 30
    Hekker musel puntovať, lenže teraz to spravili hostia fantasticky, pretože punter Rams sa zahral na qb, hodil loptu doprava a Shields získal prvý down.
     
    13:47
    LAR, 1&10, LAR 42
    Tyler Higbee získava šesť yardov.
     
    13:21
    LAR, 2&4, LAR 48
    Goff to zobral na seba, behom sa dostal do prvého downu.
     
    12:49
    LAR, 1&10, NO 45
    Až teraz sa Rams dostali prvýkrát v stretnutí na polovicu Saints. Goff však zahadzoval.
     
    12:42
    LAR, 2&10, NO 45
    Goff našiel na osi ihriska Everetta, ten bol zastavený presne na hranici prvého downu.
     
    12:04
    LAR, 1&10, NO 34
    Anderson sa svojim typickým spôsobom natlačil cez hráčov pred sebou, od ďalšieho prvého downu delia hostí len dva yardy.
     
    Obranca Saints Klein sa zranil, dostal nepríjemný úder do nohy. Uvidíme, či bude môcť pokračovať. Pre domácich je ale nesmierne potrebný.
     
    11:41
    LAR, 2&2, NO 26
    Anderson získava prvý down. Konečne drive, ktorý pre Rams vyzerá dobre.
     
    11:07
    LAR, 1&10, NO 22
    Cooks inkasoval poriadne tvrdý úder, na pravej strane svoj tím posunul o štyri yardy.
     
    10:31
    LAR, 2&6, NO 18
    Anderson teraz nezískal nič, bol zastavený prakticky okamžite, ako dostal loptu.
     
    9:49
    LAR, 3&6, NO 18
    Výborný pas Goffa našiel Gurleyho, ktorý dostal loptu na hranicu prvého downu.
     
    9:49
    Problém pre Rams, pretože Woods sa dopustil offensive pass interference. Domáci penaltu odmietli a nechali kopať Rams field goal.
     
    9:45
    LAR, 4&6, NO 18
    Zuerlien premieňa a Rams sa dostali k prvým bodom v dnešnom stretnutí, ale stále prehrávajú. Trafil sa z 36 yardov. Skóre je 13:3.
     
    9:45
    Zuerlien poslal výkop do end zóny. Saints začnú na svojich 25 yardoch.
     
    9:32
    NO, 1&10, NO 25
    Kamara získal dva yardy.
     
    8:53
    NO, 2&12, NO 23
    Brees pod veľkým tlakom dostal loptu doprava na Griffina, ktorý nezískal prvý down, ale niekoľko yardov áno.
     
    8:21
    NO, 3&5, NO 30
    Saints po sa nedostali do prvého downu, musia puntovať. Prvýkrát v zápase.
     
    8:08
    NO, 4&5, NO 30
    Morstead kopol 48-yardový punt, Rams bude začínať na svojich 22 yardoch.
     
    7:54
    LAR, 1&10, LAR 22
    Anderson posunul svoj tím len o tri yardy.
     
    7:19
    LAR, 2&7, LAR 26
    Apple poslal tvrdo na zem Woodsa, ten dostal Rams dva yardy od prvého downu.
     
    6:42
    LAR, 3&1, LAR 33
    Kto iný, než Anderson. Dostal sa do prvého downu.
     
    6:12
    LAR, 1&10, LAR 34
    Rams sa na prvý pokus neposúvajú po zemi ani o yard.
     
    6:12
    LAR, 2&10, LAR 34
    Problém v komunikácií, Rams si museli vybrať svoj druhý timeout. V prvom polčase im ostáva už len jeden.
     
    6:02
    LAR, 2&10, LAR 34
    Anderson to znova zobral cez stred, dostal sa o šesť yardov ďalej.
     
    5:27
    LAR, 3&4, LAR 40
    Williams výborne zasiahol proti prihrávke na pravú stranu pre Reynoldsa, Rams budú puntovať.
     
    5:20
    LAR, 4&4, LAR 40
    Fair catch Kamaru, Saints budú začínať svoj drive z vlastnej šestnásť yardovej linie.
     
    5:11
    NO, 1&10, NO 16
    Kamara získa len dva yardy, skvelé bloky Saints.
     
    4:36
    NO, 2&8, NO 18
    Saints získali ďalších šesť yardov, ešte to nie je prvý down.
     
    4:02
    NO, 3&2, NO 24
    Kamara dostal tvrdý úder od Johnsona, lenže pas Breesa chytil a je to prvý down.
     
    3:38
    NO, 1&10, NO 30
    Drew Brees je pod tlakom a Suh ho posiela prvýkrát v zápase na zem. Strata šiestich yardov.
     
    2:43
    NO, 2&14, NO 24
    Ďalší sack, Brees ide druhýkrát po sebe na zem. Postarali sa o to Fowler a Suh.
     
    2:01
    NO, 3&17, NO 23
    Kamara posunul svoj tím o niekoľko yardov, na prvý down to nebolo.
     
    2:00
    Two minutes warning.
     
    1:52
    NO, 4&14, NO 26
    Punt Saints končí na 19 yardoch polovice Rams.
     
    1:42
    LAR, 1&10, LAR 19
    Rams začína úspešnou prihrávkou, pomaly sa posúvajú dopredu o deväť yardov.
     
    0:58
    LAR, 1&10, LAR 28
    Goff síce išiel na zem, kde ho poslal Apple, ale ešte predtým bol hráč Saints držaný. Nakoniec z toho je len nekompletný pas.
     
    1:27
    LAR, 2&1, LAR 28
    Goff našiel Reynoldsa a ten získal trinásť yardov.
     
    0:53
    LAR, 2&10, LAR 41
    Goff opäť pod tlakom, nakoniec nekompletná prihrávka, ale takmer interception Williamsa.
     
    0:44
    LAR, 2&10, LAR 41
    Goff s výbornou prihrávkou na polovicu súpera, tú zachytil Cooks a Jordan bol pri lopte neskoro. Rams si zobrali timeout.
     
    0:41
    LAR, 1&10, NO 42
    Fantastický pas Goffa a prvý big play Rams! Cooks zachytil loptu tesne pred end zónou. Najdlhšia hra zápasu, mala 36 yardov.
     
    0:23
    LAR, 1&10, NO 6
    Todd Gurley sa postaral o prvý touchdown Rams! Hostia znižujú na rozdiel troch bodov, pretože extra point premenil Lutz. Stav je 13:10.
     
    0:18
    Kamara sa po výkope pokúsil vrátiť loptu, dostal sa na svojich 20 yardov.
     
    0:12
    NO, 1&10, NO 20
    Saints už ani nezkľakli, ideme do kabín.
     
    Skončila druhá štvrtina.
     
    New Orleans Saints mohol po prvej štvrtine viesť 21:0, nakoniec z toho bolo 13:0 a Los Angeles Rams ožili až natoľko, že znížili na 13:10. To je polčasový stav. Druhý počas začne zhruba o 14 minút.
     
    Začína sa tretia štvrtina.
     
    15:00
    Los Angeles Rams po výkope nevracali, rozohrávať budú zo svojich 25 yardov.
     
    14:49
    LAR, 1&10, LAR 25
    Okafor poslal na zem Woodsa, Rams stratili štyri yardy.
     
    14:21
    LAR, 2&14, LAR 21
    Znova nič pre Rams, nekompletný pas a za to ešte Woods môže byť rád, pretože hrozilo fumble.
     
    14:16
    LAR, 3&14, LAR 21
    Nekompletná prihrávka Goffa, Rams budú musieť puntovať.
     
    14:05
    LAR, 4&14, LAR 21
    Hekker nekopol ideálny punt. Saints budú začínať na svojich 29 yardoch.
     
    13:58
    NO 1&10, NO 29
    Ingram získava päť yardov.
     
    13:26
    NO 2&4, NO 35
    Brees mal dostať času, hodil loptu doprava a Kamara bez problémov získava prvý down.
     
    12:58
    NO, 1&10, NO 43
    Kamara znova zachytil prihrávku na pravej strane, získal osem yardov. Prvý down ešte nie.
     
    12:27
    NO, 2&8, LAR 48
    Do tretice Kamara, ktorý získava prvý down. Vzápätí dostal ranu Littetona, inak by šiel Kamara možno až do end zóny.
     
    11:41
    NO, 1&10, LAR 42
    Ingram sa skvele dostal cez os ihriska do prvého downu.
     
    11:03
    NO, 1&10, LAR 26
    Littleton znova bez šance, Saints opäť takmer v prvom downe.
     
    10:30
    NO, 2&2, LAR 18
    Saints sú už v prvom downe. Toto vážne zaváňa touchdownom.
     
    9:58
    NO, 1&10, LAR 14
    Kamara posúva svoj tím na štyri yardy pred end zónu.
     
    8:41
    NO, 2&1, LAR 5
    Thomas mal loptu v end zóne, lopta mu však vypadla a Coleman zabránil najhoršiemu.
     
    8:38
    NO, 2&GOAL, LAR 2
    Kamara nedokázal loptu spracovať, tesne pred end zónou bol zablokovaný.
     
    8:34
    NO, 2&GOAL, LAR 2
    Taysom Hill sa dostáva do end zóny, je to touchdown na začiatku tretej štvrtiny a odskakujú na rozdiel desiatich bodov, keďže využitý je aj field goal. Skóre je 20:10.
     
    8:34
    Rams odkop nevracali, začínať budú na svojich 25 yardoch.
     
    8:29
    LAR, 1&10, LAR 25
    Goff doľava, Woods získal štyri yardy.
     
    7:59
    LAR, 2&6, LAR 29
    Anderson sa dostal po nejaké štyri yardy, zastavil ho Davis.
     
    7:20
    LAR, 3&2, LAR 33
    Goff na Cooksa, je to prvý down.
     
    6:40
    LAR, 1&10, LAR 37
    Lattimore bol neskoro pri Cooksovi, prvý down.
     
    6:13
    LAR, 1&10, NO 49
    Anderson sa dostal s loptou na po jeden yard, zastavil ho Williams.
     
    5:35
    LAR, 2&9, NO 48
    Rams sa znova posunuli len o nejaké tri yardy. Je tu flag, Saints sa posunú o päť yardov bližšie k svojej end zóne, pretože sa previnil Davis.
     
    5:07
    LAR, 2&4, NO 43
    Cooks získal prvý down a pridal k tomu aj ďalšie yardy. Defenzíva Saints zaspala.
     
    Obranca Saints Bell má problémy s lakťom a je v opatere svojich lekárov. Dostal tabletku a bandáž.
     
    4:46
    LAR, 1&10, NO 17
    Reynolds predviedol parádny beh až takmer po touchdown. Chýbal mu jeden yard.
     
    4:35
    LAR, 1&10, NO 1
    Rýchla rozohrávka Rams nevyšla, pretože z toho bol fumble a strata dvoch yardov.
     
    3:45
    LAR, 2&GOAL, NO 3
    Anderson sa až do end zóny nedostal, ešte to touchdown nie je.
     
    3:06
    LAR, 3&GOAL, NO 1
    Goff si nechal loptu a v end zóne ostal úplne voľný TYLER HIGBEE, ktorý bol absolútne osamotený. Veľká chyba Saints. Je to touchdown.
     
    3:06
    Zuerlien svojim kopom touchdown potvrdil, Rams teda znižujú na rozdiel troch bodov.
     
    3:06
    NO, 1&10, NO 25
    Odkop Los Angeles Rams Kamara nevrátil naspäť, Saints bude rozohrávať zo svojich 25 yardov.
     
    3:01
    NO, 1&10, NO 25
    Smith zachytil prihrávku Breesa na pravej strane, je to prvý down.
     
    2:27
    NO, 1&10, NO 35
    Brees si nechal loptu a našiel Thomasa na hranici prvého downu. Znova výborná akcia Saints, no jeden yard chýba.
     
    1:41
    NO, 2&1, NO 44
    Teraz to už vyšlo, Michael Thomas získava druhý prvý down za tri rozohrávky.
     
    1:01
    NO, 1&10, 50
    Kamarovi lopta vypadla, ale ten ho zaľahol, takže je z toho fumble.
     
    0:32
    NO, 2&10, 50
    Brees hľadal Ingrama, znova to nevyšlo ideálne.
     
    Skončila sa tretia štvrtina.
     
    Tretia štvrtina priniesla dva touchdowny. Najskôr sa to podarilo domácim a ušli na desať bodov, ale potom aj hosťom z LA, takže skóre je znova len o tri body od seba.
     
    Začala sa štvrtá štvrtina.
     
    14:49
    NO, 3&7, LAR 47
    Coleman fauloval Ginna, čo však rozhodcovia nevideli, takže Saints musia puntovať.
     
    14:42
    LAR, 1&10, LAR 13
    Rams sa posúvajú o tri yardy.
     
    13:58
    LAR, 2&7, LAR 16
    Jared Goff ide na zem, skvelý sack predviedol Jordan.
     
    13:15
    LAR, 3&15, LAR 8
    Anderson sa nedostal nikde, Rams budú puntovať zo svojej end zóny.
     
    12:34
    LAR, 4&16, LAR 7
    Ešte pred rozohrávkou prichádza previnenie proti pravidlám, päť yardov proti Saints.
     
    12:22
    LAR, 4&11, LAR 12
    Hekker poslal punt kus za polovicu, Kamara loptu zachytil na 38 yardov svojej polovice, lenže znova priletel flag, takže trest proti Rams. Saints budú začínať z NO, 1&10, LAR 46.
     
    12:18
    NO, 1&10, LAR 46
    Ingram získal štyri yardy, no prišiel flag proti Saints a strata desiatich yardov.
     
    11:51
    NO, 1&20, NO 44
    Brees neposlal doprava presnú prihrávku, Arnold ju v ťažkej pozícii nezachytil.
     
    11:46
    NO, 2&20, NO 44
    Kamara získava len tri yardy.
     
    11:04
    NO, 3&17, NO 47
    Ginn nezachytil dlhý pas Breesa, takmer to bol prvý down, ale takmer aj interception. Lopta letela do rúk Colemana, ten ju nezachytil.
     
    10:55
    NO, 4&17, NO 47
    Morsteadovi pomohol odraz lopty od trávnika a puntom dostal ofenzívu Rams pred end zónu hostí.
     
    10:50
    LAR, 1&10, LAR 9
    Todd Gurley sa vrátil na ihrisko a získal zhruba päť yardov.
     
    10:15
    LAR, 2&4, LAR 15
    Lattimore zastavil Woodsa, ten sa dostal len o jeden yard dopredu.
     
    9:38
    LAR, 3&3, LAR 16
    Goff sa okamžite po rozohrávke dostal pod tlak a hneď zahadzoval doprava. Nakoniec si ale Rams stihli vybrať timeout.
     
    9:29
    LAR, 3&3, LAR 16
    Goff nie len, že poslal loptu do prvého downu, ale Everett ju dostal až na polovicu súpera. Teraz sa ukázalo, že timeout trénera Rams bol úžasný ťah.
     
    8:45
    LAR, 1&10, NO 45
    Opäť to skúsil Anderson, získal štyri yardy.
     
    8:02
    LAR, 2&6, NO 41
    Goff poslal fantastickú prihrávku na Reynoldsa doľava. Ten sa takmer dostal do end zóny, na poslednú chvíľu zasiahol Jordan.
     
    7:18
    LAR, 1&10, NO 7
    Anderson získal tri yardy, cez stred mu to nevyšlo.
     
    6:39
    LAR, 2&GOAL, NO 5
    Goff dlho váhal s prihrávkou, potom to skúsil sám, no touchdown ešte neskóroval.
     
    5:59
    LAR, 3&GOAL, NO 2
    Na Andersona sa teraz yard pred end zónou zvalil takmer každý hráč, keby mohli, tak by na neho skočili aj fanúšikovia. TD to nie je.
     
    5:16
    LAR, 4&GOAL, NO 1
    Los Angeles Rams sa pokúsili o field goal, ale ešte pred kopom priletel flag a menší posun pre Zuerlina.
     
    5:03
    LAR, 4&GOAL, NO 6
    Zuerlin field goal premieňa a stav je vyrovnaný 20:20. Na loptu idú hráči Saints.
     
    4:57
    Kamara sa pokúsil vrátiť výkop, dostal sa na nejakých 30 yardov svojej polovice.
     
    4:49
    NO, 1&10, NO 30
    Carr získal päť yardov, jeho prvý dotyk s loptou vyšiel tak na pol.
     
    4:22
    NO, 2&5, NO 35
    Ingram išiel po pravej strane, nezískal prvý down.
     
    3:26
    NO, 3&2, NO 38
    Brees dlho váhal, nakoniec zhodil screen na Kamaru a ten po ľavej strane získal prvý down, ku ktorému pridal ďalšie yardy.
     
    2:46
    NO, 1&10, NO 46
    Skvelý Aaron Donald okamžite po štarte zrušil Ingrama, ktorý prišiel o dva yardy. Skvelý tackle.
     
    1:58
    NO, 2&12, NO 44
    Neuveriteľná akcia Saints! Drew Brees poslal fantastický pas pred end zónu súpera a Tedd Ginn predviedol úžasný catch na zhruba dvanástich yardoch pred línou pre touchdown. Joyner to teraz nezvládol ideálne. Fantázia, ktorá merala viac, ako 40 yardov.
     
    1:58
    Two minutes warning.
     
    Zostávajúce timeouty

    Saints:
    3
    Rams: 2
     
    1:55
    NO, 1&10, LAR 13
    Saints chceli rozohrať rýchlo a prekvapiť, bola z toho nekompletná prihrávka na Thomasa.
     
    1:55
    NO, 2&10, LAR 13
    Saints teraz nevedeli, čo chcú hrať, takže Brees si musel zobrať timeout.
     
    1:49
    NO, 2&10, LAR 13
    Kamara sa nedostal cez line of scrimmage, skončil na jej hranici.
     
    1:45
    NO, 3&10, LAR 13
    Neuveriteľné, čo si teraz nevšimli rozhodcovia! Coleman poslal na zem dávno pred tým, ako priletela lopta Lewisa, ten nemohol skompletovať prihrávku. Dnes rozhodcovia pískajú dosť divne.
     
    1:45
    NO, 4&10, LAR 13
    New Orleans Saints síce využili field goal a vyhrávajú o tri body, lenže neodpískaný faul ich bude ešte dlho mrzieť. Stav je 23:20, na loptu idú hráči Rams.
     
    1:41
    Výkop Lutza skončil v end zóne, nebol vrátený. Rams začnú na 25 yardovej línii.
     
    1:37
    LAR, 1&10, LAR 25
    Reynolds nezachytil prihrávku od Goffa, dobre ho postrážil Williams.
     
    1:30
    LAR, 2&10, LAR 25
    Goff poslal krásnu prihrávku, Reynolds zachytil loptu na 40 yardoch!
     
    1:17
    LAR, 1&10, LAR 44
    Prihrávka na pravú stranu nekompletná, Rams sa neposunuli.
     
    1:07
    LAR, 2&10, LAR 44
    Cooks zachytil pas Goffa, ešte to nie je prvý down.
     
    0:44
    LAR, 3&3, NO 49
    Goff našiel Woodsa, ten sa pošmykol a nezískal až toľko yardov, ako mohol, ale je to prvý down. Rams si zobrali timeout.
     
    0:37
    LAR, 1&10, NO 33
    Gurley získal tri yardy.
     
    0:22
    LAR, 2&7, NO 30
    Goff zahadzuje mimo hraciu plochu, čas sa zastavil 22 sekúnd pred koncom.
     
    0:19
    LAR, 4&6, NO 29
    Goff takmer nestihol rozohrať, v poslednej sekunde sa mu to podarilo, no iba odhodil, aj keď mal voľných spoluhráčov. Bude sa kopať na remízu.
     
    0:19
    Ešte tesne pred kopom Zuerlina si Saints berú timeout.
     
    0:19
    Greg Zuerlein má pred sebou 48 yardov.
     
    0:15
    Ďalší neuveriteľný moment! Greg Zuerlein 48-yardový kop premieňa a vyrovnáva na 23:23. Tento úžasný zápas ide do predĺženia!
     
    0:08
    Kamara sa pokúsil vrátiť loptu po odkope čo najďalej, dostal sa na svoju 30-yardovú líniu.
     
    00:07
    NO, 1&10, NO 29
    Drew Brees zakľakol a ideme do predĺženia, čo je sprevádzané bučaním na adresu rozhodcov.
     
    Skončila sa štvrtá štvrtina.
     
    Perfektný zápas v riadnom hracom čase víťaza nenašiel a za stavu 23:23 ideme do predĺženia, aj keď to tak vôbec nemuselo byť, kedy rozhodcovia odpískali faul na Lewisa. Takto Zuerlein vyrovnal.
     
    Na loptu pôjdu hráči New Orleans Saints.
     
    Predĺženie sa hrá systémom takým, že kto dá prvý touchdown, ten vyhráva. Ak sa ale skóruje najskôr cez field goal, tak druhý tím môže cez field goal odpovedať. Potom každé ďalšie skórovanie rozhodne.
     
    Začalo sa predĺženie.
     
    14:56
    Kamara sa pokúsil vrátiť odkop Zuerleina, dostal sa na 26 yardov.
     
    14:53
    NO, 1&10, NO 26
    Prihrávka Breesa zablokovaná, nekompletná prihrávka na Thomasa.
     
    14:48
    NO, 2&10, NO 26
    Dlhý pas do poľa, Arnold loptu nespracoval a John Johnson ju nezachytil. Prišiel však flag, previnili sa hostia.
     
    14:37
    NO, 1&10, NO 41
    Saints sa teda posunuli zadarmo. Ingram sa udržal na nohách, čo teraz bolo iba zlé, pretože prišiel o 6 yardov.
     
    13:55
    NO, 2&16, NO 35
    INTERCEPTION! John Johnson zachytil dlhú prihrávku Breesa, ktorý sa rýchlo dostal pod tlak! Rams budú mať šancu rozhodnúť zápas.
     
    13:46
    LAR, 1&10, LAR 46
    Higbee okamžite získava prvý down a dostal sa na polovicu Saints.
     
    13:13
    LAR, 1&10, NO 42
    Anderson takmer prišiel o loptu, ktorá mu skákala v rukách. Nakoniec prišiel len o pár yardov.
     
    12:37
    LAR, 2&13, NO 45
    Rams si ešte pred rozohrávkou berú timeout. Dôležitá informácia ale je, že keďže Saints nezískali body, tak teraz by LA postúpilo a vyhralo aj vďaka field gólu.
     
    12:26
    LAR, 2&13, NO 45
    Goff poslal pas doprava na Higbeeho, na ktorého obrana Saints zabudla.
     
    11:47
    LAR, 3&7, NO 38
    Nekompletný pas, na ihrisko ide Zuerlein, ktorý ak trafí, tak Rams postúpi do Super Bowlu.
     
    Greg Zuerlein má pred sebou 57 yardov.
     
    11:47
    LAR, 4&7, NO 38
    Neuveriteľná koncovka v New Orleans. Greg Zuerlein sa stáva totálnym hrdinom Rams, pretože najskôr v riadnom hracom čase vyrovnal a teraz trafil field goal do stredu z 57 yardov a LA Rams ide do Super Bowlu. Konečný stav 23:26!
     
    Zápas skončil.
     
    Los Angeles Rams sa stal prvým účastníkom Super Bowlu 2019. Stretnutie začali lepšie domáci hráči Saints, lenže v prvej štvrtine sa dostali len do vedenia 13:0, aj keď to mohlo byť 21:0. Rams znížili na 13:10 a odvtedy boli na dostrel súpera, keďže sa dostali zo stavu 20:10 na 20:17, následne na 20:20 a potom vyrovnali aj na 23:23, kedy premenil field goal Zuerlein. Ešte predtým sa však mal pískať faul na Lewisa, ktorý by znamenal prvý down pár yardov pred end zónou Rams, čo by si domáci postrážili. Takto prišlo predĺženia. Najskôr interception Johnsona a potom premenený field goal Zuerleina.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť, ale od 00:40 začína druhé semifinále medzi New England Patriots a Kansas City Chiefs. (00:27:33)

    Matej Kubove

    Bill Vinovich
    Vysvetlivky

    Pri každej jednotlivej akcii bude v úvode znázornený údaj o tíme, ktorý je aktuálne v držaní lopty, o fáze, aktuálnej akcii a tiež o polohe hry.

    Príklad NO, 3&5, LAR 42 – Pri lopte je New Orleans, hrá tretí down, potrebuje získať päť yardov k dosiahnutiu ďalšieho prvého downu a hrá z línie 42 yardov na polovici LA Rams.