Real Betis – Girona 3:2 (kon.) | Villarreal – Bilbao 1:1 (kon.) | Levante – Valladolid 2:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Sociedad 2:2 (kon.) | Barcelona – Leganés 3:1 (kon.)
koniec
Rayo Vallecano
2:2 (2:1)
Real Sociedad San Sebastian
cz Nedeľa 20.01.2019, 18:30 • Estadio de Vallecas • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:10. (20:29:09)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Druhý poločas byl z hlediska atraktivity hodně nezáživný, ani jeden z celků se dlouhou dobu nemohl dostat k ničemu nebezpečnému. I tak byli směrem dopředu aktivnější hosté, kteří se nakonec v poslední desetiminutovce dočkali vyrovnávací branky, která byla zároveň tou poslední. Rayu zřejmě stačil dobrý výkon z prvního poločasu, v tom druhém se totiž snažilo udržet jednobrankové vedení, což se ale nepovedlo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vallecano se opět usadilo s míčem na útočné polovině, záhy si ale nedovoleným zákrokem pomohl Moreno. Real Sociedad okamžitě rozehrál.
     
    90+2
    Budeme svědky dalšího rohového kopu pro hosty. I tentokráte by se k oné rozehrávce měl postavit velice aktivní Januzaj.
     
    90+2
    Rayo je v posledních minutách aktivnější, avšak tentokráte chyboval v rozehrávce. K ráně z dálky se tak dostal Juanmi, který ale zamířil doprostřed.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    A ten přinesl vyloženou šanci! Comesaňa se totiž vyhoupl do vzduchu, avšak jeho prudkou hlavičku dokázal Rulli zneškodnit.
     
    89
    K rozehrávce přímého kopu se postavil De Tomás, který to nemyslel vůbec špatně. Rulli musel zasahovat, domácí mají k dispozici rohový kop.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Stole Dimitrievski (Rayo Vallecano).
     
    87
    Llorente fauloval před pokutovým územím, za což si vysloužil žlutou kartu. Budeme sledovat přímý kop v podání domácích hráčů.
     
    86
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Óscar Trejo, přichází José Angel Pozo.
     
    83
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Willian José, přichází Juanmi.
     
    83
    Najednou jsou hosté aktivnější, na útočnou polovinu se dostal Hernández, který vybojoval standardní situaci z levé strany.
    82. Willian JOSÉ - 2:2
     
    82
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Přeci jenom tu máme vyrovnávací branku! Domácí obrana se hodně rozestoupila, průniková přihrávka směřovala na Oyarzabala, kterého ale vychytal brankář. O následnou dorážku se ale postaral WILLIAM JOSÉ.
     
    82
    Mezitím nám do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Vallecano stále drží hubené vedení, soupeř je ve druhém poločase celkem neškodný.
     
    81
    Advíncula nakonec opustil hrací plochu, jeho celek tak bude hrát chvíli v početní nevýhodě. Mezitím Vallecano rozehrává volný kop z vlastní poloviny.
     
    80
    Na hrací ploše se začíná přiostřovat. Januzaj zezadu skolil k zemi Advínculu, který okamžitě spadl na zem. Domácí zadák je v péči lékařů.
     
    79
    Další akci měl na svědomí již zmiňovaný Ramírez. Ten si potáhl míč na levačku, načež posílal před branku centr, který ale odklidila obrana Raya.
     
    78
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Giannelli Imbula, přichází Álvaro Medrán.
     
    78
    Střídající Ramírez obstaral standardní situaci z levé strany. Jeho střílená nabídka byla katastrofální, našla totiž hned prvního protihráče.
     
    77
    Tentokráte včas z branky vystartoval brankář Dimitrievski, který v poklidu sevřel padající míč do své náruče. Hosté jsou ale i nadále u balónu.
     
    76
    Žlutou kartu dostává Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano).
     
    75
    San Sebastian zahrával další rohový kop, který obrana soupeře odvrátila zpět za brankovou čáru. Januzaj si tak vyzkouší další rozehrávku.
     
    74
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Luca Sangalli, přichází Sandro Ramírez.
     
    73
    Následně se Sangallimu podařilo přenést hru k autové čáře, kde číhal jeho kolega Elustondo, jenž ale přihrál přímo na kopačku jednoho z protihráčů.
     
    72
    Za postranní čárou se ale připravuje další střídání, tentokráte v hostujícím táboru. Mělo by se jednat o podpoření útočných sil.
     
    71
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut. Stále sledujeme celkem nudnou pasáž hry, Real Sociedad je směrem dopředu neškodný.
     
    70
    K velice pohotové ráně se dostal domácí Bébé, který ale zamířil kousek vedle branky. Brankář Rulli nakonec nemusel vůbec zasahovat.
     
    69
    Následně se Januzaj snažil prosadit kolem domácího Morena, což se ale nepovedlo. Vallecano si navíc vybojovalo autové vhazování.
     
    68
    Sledovali jsme tak rozehrávku od hostující branky, kterou obstaral brankář Rulli, jenž rozehrál na jistotu k postranní čáře, kde stál Hernández.
     
    67
    K centrované nabídce se před malým momentem dostal Advíncula, kterému se sice podařilo najít De Tomáse, následná hlavička ale nebyla přesná.
     
    66
    Také domácí hráči se dostali na útočnou polovinu, kde po krátké kombinaci přišli o balón. Směrem dopředu to tak zkouší hostující mužstvo.
     
    65
    Poslední minuty nám skutečně nenabízejí nic moc zajímavého. Před malým momentem to po pravé straně zkoušel Elustondo, který se daleko nedostal.
     
    64
    Januzaj si navedl míč na levou nohu, avšak poté se mu na zadní tyči nepodařilo najít Oyarzabala. Dimitrievski bude odkopávat od branky.
     
    63
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Adrián Embarba, přichází Bébé.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, stále čekáme na čtvrtou branku. Ve druhém poločase sledujeme hodně nezáživnou podívanou.
     
    61
    Opět se jednalo o cvičený signál, který ale nepřinesl nic závratného. Vallecano se dostalo na útočnou polovinu, kde pracuje s balónem Imbula.
     
    60
    De Tomásovi se nepodařilo přeposlat míč na nohu vedle stojícího Treja, posléze si Real Sociedad vybojoval další rohový kop, který obstará Januzaj.
     
    59
    Januzaj se postavil k rozehrávce rohového kopu, který tlačil k malému vápnu. Tam si naskakoval Llorenteho, kterého ale uhlídal pozorný Ba.
     
    58
    Dimitrievski nepředvedl zrovna jistý odkop, poté se Real Sociedad dostal ke krátké kombinaci, Sangalliho ale včas dokázal dohrát Velázquez.
     
    57
    Dimitrievski měl práci i poté, tentokráte se jednalo o odkop od branky, na který si nejvýše naskočil Hernández, který přidělal domácí obraně menší problémy.
     
    56
    Oyarzabal si chtěl narazit s Josém, což se mu sice podařilo, avšak zpětná přihrávka byla o něco delší, čehož využil domácí brankář Dimitrievski.
     
    55
    Moreno byl i tentokráte v souboji jeden na jednoho úspěšnější, domácí se ale prezentovali dobrým napadáním, čímž vytlačili soupeř na jeho polovinu.
     
    54
    Januzaj to před malým momentem zkoušel individuálně, avšak se nakonec neprotlačil kolem Morena, který navíc zasáhl čistým způsobem.
     
    53
    Illarramendi si potáhl míč na levou nohu a poté za obranou chtěl najít Januzaje, což mu ale překazil Amat. Následně přišel faul od Sangalliho.
     
    52
    S míčem si zahrál také domácí brankář Dimitrievski, který ho poslal na druhou stranu hrací plochy, kde ale dobře zapracoval Moreno.
     
    51
    Posléze se po levém křídle dokázal prohnat středopolař Imbula, jehož přihrávku pod sebe dokázal schovat do svých rukavic brankář Rulli.
     
    50
    Vallecano se celkem v poklidu dostalo na druhou stranu, kde rozjelo akci po levém křídle. Přihrávka na Morena byla příliš dlouhá.
     
    49
    I posléze se do akce zapojil De Tomás, kterého se snažil uvolnit Moreno, avšak prvně jmenovanému absolutně nevyšla střela z hranice malého vápna.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si na centr z pravé strany naskakoval domácí De Tomás, který se nakonec přes dobránce Llorenteho neprosadil.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou úvodní poločas, který nám přinesl hned tři přesné trefy. Vallecano vstoupilo lépe do utkání, během krátkého časového sledu se dočkalo hned dvou branek, čímž se tak trochu uklidnilo. Následně ale iniciativu nad utkáním převzal soupeř, který se nakonec dočkal kýžené kontaktní branky, která je skvělou vzpruhou do druhého poločasu. Ten začne přibližně v 19:32.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Nakonec na zemi zůstal ležet Embarba, ke kterému přispěchal lékařský personál. Na nic vážného to nevypadá, mělo by se pokračovat ve stejném složení.
     
    43
    Hlavní sudí měl další práci, tentokráte nedovolený zákrok vytasil hostující kapitán Illarramendi, který rukama poslal na zelený pažit Comesaňu.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    39. Héctor MORENO - 2:1
     
    39
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Která přináší kontaktní branku! Illarramendi centroval ke vzdálenější tyči, kde se nacházel naprosto osamocený HÉCTOR MORENO, který prudkou hlavičkou o zem překonal brankáře, jenž byl v tuto chvíli téměř bez šance na reakci.
     
    39
    Januzaj postupoval po pravém křídle, kde ho ale poslal na zem vracející se Amat. Budeme svědky standardní situace, avšak z velké vzdálenosti.
     
    38
    Po delší době si s míčem zahrál také brankář Rulli, který dnes naráží na efektivní útok. Hostující brankář totiž kapituloval hned dvakrát.
     
    37
    Oba hráči jsou zpět na nohou, může se tak pokračovat ve hře. San Sebastian bude rozehrávat kousek za vlastní obrannou polovinou.
     
    36
    O pár vteřinek později to opět schytal levý obránce Hernández, který ve vzduchu narazil hlavou do Advínculy. Na scénu přispěchali lékaři obou celků.
     
    35
    Stále ten stejný obrázek. Real Sociedad je stále v držení míče, avšak i nadále daleko od branky soupeře. Domácí zvolili vyčkávací taktiku.
     
    34
    Ani v tomto případě se hosté nedostali k ničemu vážnějšímu, vše nekompromisně vyřešil obránce Amat, který dělovkou odkopl míč do zámezí.
     
    33
    Mezitím Real Sociedad rozehrál standardku nakrátko. Januzaj se dostal k míči u autové čáry, nakonec ale zvolil příhru na osamoceného Sangalliho.
     
    32
    Na zemi se ocitl hostující Hernández, kterého celkem nešetrně fauloval Advíncula, který si zřejmě spletl sport. Žlutit se ale nakonec nebude.
     
    31
    Posléze se míč dostal ven z hrací plochy, což přinese autové vhazování pro Real Sociedad. K oné rozehrávce se již chystá obránce Elustondo.
     
    30
    Před domácí branku přiletěl celkem nebezpečný centr, na který si jako první naskakoval Amat. Vzápětí se Vallecano osvobodilo dalekonosným odkopem.
     
    29
    V tuto chvíli to bude pro hosty hodně složité, musí totiž dotahovat dvoubrankové manko. Do konce zápasu ale zbývá dostatek času.
    28. Adrián EMBARBA - 2:0
     
    28
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Zničehonic tu máme druhou branku domácích! Vallecano se dokázalo dostat z přehuštěného prostoru, následně středopolař Trejo vyprodukoval průnikovou přihrávku na ADRIHO EMBARBU, který jednoduchým lobem přehodil vyběhnuvšího Rulliho.
     
    24
    Nákop za domácí obranu dokázal zachytit pozorný obránce Ba, který navíc konstruktivně přihrál do strany, kde číhal zcela osamocený Advíncula.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám přinesla jednu branku. Sledujeme vyrovnanou partii, hosté jsou ale nebezpečnější.
     
    23
    Posléze se do ofsajdového postavení dostal nevýrazný José, což potvrdil také opakovaný záběr. V opačném případě by se hostující forvard dostal do šance.
    22. Santi COMESAÑA - 1:0
     
    22
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! První rána domácích byla zablokována, avšak poté to z velké vzdálenosti zkoušel SANTIAGO COMESAŇA, jehož prudká rána pravačkou směřovala k tyči, kam se Rulli nedokázal natáhnout.
     
    21
    Avšak ani ten nebyl nebezpečný, nicméně Vallecano se daleko s míčem nedostalo. I tak s ním v tuto chvíli pracuje středopolař Comesaňa.
     
    20
    Tentokráte se míč snášel na přední tyč, kde ho dokázal odklidit zpět za brankovou čáru Advíncula. Následovat bude třetí rohový kop pro hosty.
     
    19
    Následně Zubeldia našel na pravé straně volného Januzaje, který si pohrával s míčem, díky čemuž vybojoval další rohový kop pro svůj celek.
    18. Velká šance hostů.
     
    18
    To byla první šance! Kolmice na Oyarzabala byla skutečně hodně přesná, hostující forvard obešel brankáře, avšak poté se mu nepodařilo zasunout míč do odkryté branky.
     
    17
    Hernández vhazoval z levé strany, jako adresáta si vybral Zubeldiu, který kousek od středového kruhu narazil na důrazného Imbulu.
     
    16
    Následoval úvodní rohový kop pro domácí. Jednalo se o rozehrávku nakrátko, načež následný centr opět odklidila pozorná obrana Realu Sociedad.
     
    15
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Vallecano. Míč se kroutil směrem od braky, nakonec ho za sebe prodlužoval hostující Illarrramendi.
     
    14
    Rayo to opět zkoušelo přes pravou stranu hrací plochu, kde si Trejo narazil s Advínculou, načež prvně jmenovaný centrem našel nohu protihráče.
     
    13
    Embarba si hodil míč na pravou nohu a poté posílal do malého vápna hodně nebezpečný centr, který ale dopadl přesně na hlavu Llorenteho.
     
    12
    Amata přenášel hru k postranní čáře, kde se jako první dostal do vzduchu Hernández, který zahrál na jistotu zpět za autovou lajnu.
     
    11
    Poté si nedovoleným zákrokem pomohl vracející se De Tomás, který zatáhl za dres Januzaje. V tomto případě se klidně mohlo poprvé žlutit.
     
    10
    Výsledkem byl zisk rohového kopu, který z pravé strany rozehrával Oyarzabal. Jeho vzdušná nabídka přeletěla vápno, hodně špatná rozehrávka.
     
    9
    Posléze si hosté dokázali vybojovat autové vhazování, o které se z pravé strany postaral Elustondo. Real Sociedad je v úvodu zápasu aktivnější.
     
    8
    O rozehrávku volného kopu se postaral domácí Comesaňa, který přenášel hru na De Tomáse, jenž ještě spolupracoval s vedle stojícím Trejem.
     
    7
    Poté musel rychle z branky brankář Dimitrievski, který ukryl míč před napadajícím Josém. Vzápětí si s balónem pohrál také brankář Rulli.
     
    6
    San Sebastian se postupnou kombinací dostal na druhou stranu hrací plochy, kde ale zasahoval Moreno, který za sebe nepustil dalekonosný pas.
     
    5
    De Tomás si sice poradil s těžkou přihrávkou, avšak poté o míč přišel. Posléze se k němu dostal hostující Oyarzabal, který se ale daleko nedostal.
     
    4
    U středového kruhu si nedovoleným zákrokem pomohl Trejo, který před zrakem sudího fauloval Illarramendiho. Real Sociedad ihned rozehrál.
     
    3
    U postranní čáry dobře zasahoval domácí Moreno, který si pohlídal míč před protihráčem. Vallecano se tedy dostane k autovému vhazování.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez, A. Ba, Amat – Advíncula, Imbula, Comesaña, Trejo, Á. Moreno – Embarba (C), De Tomás.
    Náhradníci: Alberto García – Bébé, Á. García, Pozo, Tito, Medrán, Gálvez.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, D. Llorente, H. Moreno, Hernández – Illarramendi (C), Zubeldia – Januzaj, Sangalli, Oyarzabal – José.
    Náhradníci: Moyà – Guevara, Juanmi, Navas, Muñoz, Sandro Ramírez, Zaldúa.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez.
     
    Real Sociedad San Sebastian

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Real Sociedad, kterému pro změnu patří osmá pozice, přičemž na pohárové příčky ztrácí šest bodů. San Sebastian uspěl ve dvou posledních zápasech, v tom prvním šokoval na hřišti Santiaga Bernabeua, kde dokázal porazit místní Real Madrid poměrem 2:0. Další vítězství se zrodilo v minulém kole, ve kterém Real Sociedad vedl proti Espanyolu o dvě branky, avšak soupeř dokázal do poločasu srovnat. Poslední slovo si přeci jenom vzal domácí celek dnešního utkání. San Sebastian dokonce patří na druhou pozici venkovních celků, lépe je na tom už jen Barcelona.
     
    Rayo Vallecano

    Fotbalisté Vallecana se v roli nováčka soutěže nacházejí v sestupovém pásmu, konkrétně na osmnácté pozici. Rayu se doposud podařilo nasbírat devatenáct bodů, na první nesestupovou pozici ztrácí dva body. Vallecano se ale v posledních zápasech herně zvedlo, vyhrálo hned třikrát za sebou. Nejprve se mu na domácím stadionu podařilo porazit Levante poměrem 2:1, následně jedinou brankou uspělo na hřišti Valladolidu. Aby toho nebylo málo, tak vyhrálo také třetí utkání v řadě, tentokráte na vlastní půdě porazilo Celtu 4:2. Rayo se tak v tabulce domácích celků posunulo na čtrnáctou pozici, dohromady zde vyhrálo třikrát.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Španělská nejvyšší soutěž má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Rayo Vallecano a Real Sociedad San Sebastian.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    David Suchý

    Góly: 22. Comesaña, 28. Embarba (Trejo) – 39. H. Moreno (Illarramendi), 82. José

    Karty:   76. Velázquez (VLL), 88. Dimitrievski (VLL) – 87. D. Llorente (RSC)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:6. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 14:10.
    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velázquez, A. Ba, Amat – Advíncula, Imbula (78. Medrán), Comesaña, Trejo (86. Pozo), Á. Moreno – Embarba (C) (63. Bébé), De Tomás.
    Náhradníci: Alberto García – Bébé, Á. García, Pozo, Tito, Medrán, Gálvez.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – A. Elustondo, D. Llorente, H. Moreno, Hernández – Illarramendi (C), Zubeldia – Januzaj, Sangalli (74. Sandro Ramírez), Oyarzabal – José (83. Juanmi).
    Náhradníci: Moyà – Guevara, Juanmi, Navas, Muñoz, Sandro Ramírez, Zaldúa.

    Rozhodca: Medié – Barranco, Méndez