Real Betis – Girona 3:2 (kon.) | Villarreal – Bilbao 1:1 (kon.) | Levante – Valladolid 2:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Sociedad 2:2 (kon.) | Barcelona – Leganés 3:1 (kon.)
koniec
Real Betis
3:2 (1:2)
Girona FC
Nedeľa 20.01.2019, 12:00 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (14:00:37)
     
    Držanie lopty: 60 % : 40 %.
    Strely na bránu: 5:5. Strely mimo: 4:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:12.
     
    Betis si v závere vytvoril veľký tlak a v úplnom závere strhol premenenou penaltou Canalesa víťazstvo na svoju stranu. Girona bola v druhom polčase výrazne aktívnejšia ako v tom prvom, paradoxne ale o svoj náskok prišla. Inak bola väčšinu zápasu v útoku úplne bezzubá a ani veľkých príležitostí si veľa nevytvorila. Betis tak po priebehu zápasu asi zaslúžene vyhráva a posúva sa na siedme miesto. Girona nevyhrala už siedmy zápas za sebou a je v tabuľke desiata.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+4. Sergio Canales (RBE) - 3:2
     
    90+4
    Real Betis dal gól!

    Je asi rozhodnuté! SERGIO CANALES poslal brankára Bunúa na pravú stranu a po zemi k ľavej tyči penaltu bez problémov premenil.
    90+3. Giovani Lo Celso (RBE)
     
    90+3
    Lo Celso obral o loptu v pokutovom území Douglasa Luiza, ktorý ho následne zozadu podkopol. Penalta pre Betis!
     
    90+2
    Betis sa ešte snaží strhnúť výhru na svoju stranu. Zelenobieli si posúvajú loptu okolo celého pokutového územia Girony, v ňom je ale osem hráčov hostí, ktorí odkopávajú všetky ich centre.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Po Leónovom zrazenom centri sa dostal k strele spoza šestnástky Canales. Loptu ale z voleja poslal mimo bránu hostí.
     
    89
    Lainez, ktorý po svojom príchode výrazne oživil hru Betisu, sa snažil prekľučkovať cez troch protihráčov. Takmer sa mu to podarilo, ale pred pokutovým územím zakopol a o loptu prišiel.
     
    88
    Lo Celso sa opäť tlačil dopredu po ľavej strane, Ramalho mu ale čistým spôsobom loptu odkopol.
     
    86
    Canales zahrával dva rohy za sebou, ani jeden z nich ale neviedol k nebezpečnej situácii pred bránou Girony. Naopak Tello sa skvele vrátil proti rýchlemu protiútoku hostí a čistým sklzom vypichol loptu Doumbiovi.
     
    85
    Lainez sa pekne uvoľnil na ľavom krídle a prihral do prehustenej šestnástky Leónovi, ktorý ale len tečoval loptu mimo bránu a následne ju zrazil na rohový kop Juanpe.
     
    84
    Ramalho sa po faule prezentoval lepším spôsobom. Jeho center sprava letel na Borju Garcíu, pred ktorým na poslednú chvíľu odkopol loptu Bartra.
     
    83
    Žltú kartu za podkopnutie Canalesa po odohraní lopty dostáva Jonás Ramalho (Girona FC).
     
    82
    Striedajúci Lainez sa okamžite po svojom príchode skvele uviedol. Vysunul na ľavom krídle Tella, ktorý obišiel obrancu a prihrával na zadnú tyč Feddalovi, ten sa však už k lopte nedostal.
     
    81
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Lorenzo Morón, prichádza Diego Lainez.
     
    79
    Barragán to skúsil individuálne z pravej strany, opäť ale bez úspechu. Obrana Girony po inkasovanom góle pracuje veľmi dobre.
     
    78
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Seydou Doumbia, prichádza Douglas Luiz.
     
    78
    A brankár Bunú si následne dovolil veľmi veľa proti napádajúcemu Leónovi. Asi 5 metrov pred vlastnou bránou sa totiž s loptou okolo neho otočil a pár centimetrov ponad jeho nohu prihral spoluhráčovi.
     
    77
    Aktívny Lo Celso získal loptu a sám si ju potiahol k pokutovému územiu Girony, kde chcel vystreliť. Pri strele sa však pošmykol, a tak Bunú nemusel vôbec zasahovať.
     
    76
    Center Barragána z pravej strany odhlavičkoval Espinosa a Muniesa potom okamžite loptu nakopával dopredu na Borju Garcíu. Bartra loptu včas odkopol.
     
    75
    Lo Celso dostal peknú prihrávku od Barragána za obranu Girony, pri spracovaní sa ale pošmykol. Veľká škoda pre domácich, to bola nádejná možnosť.
     
    74
    Betis je v posledných minútach výrazne aktívnejší. I teraz drží loptu pred šestnástkou hostí a hľadá priestor na možný prienik.
     
    73
    León si hneď po svojom príchode nabiehal za kolmicou zo stredu poľa, Ramalho ho ale k lopte nepustil a telom ho od nej odstavil.
     
    72
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Valery Fernández, prichádza Marc Muniesa.
     
    71
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Antonio Sanabria, prichádza Sergio León.
     
    71
    Barragán si nabehol za kolmou prihrávkou Lo Celsa a hľadal svojim centrom spoluhráčov v šestnástke, poslal ho ale presne medzi dvoch hráčov Betisu, a tak ho Espinosa mohol odkopnúť.
     
    70
    Girona hrá v druhom polčase výrazne lepší futbal ako v tom prvom, paradoxne ale svoj náskok stratila. Teraz sa bráni proti ďalšej postupnej kombinácii domáceho tímu.
     
    69
    Morón na druhej strane nebezpečne nacentroval do šestnástky a Sanabriovi nechýbalo veľa, aby loptu na prednej tyči zasiahol. Napokon loptu vyrazil brankár Bunú.
     
    68
    Borja García získal v strede poľa loptu a vysunul do šestnástky Doumbiu, ktorého strelu zablokoval na rohový kop Bartra.
     
    67
    Po faule Moróna zahrávali hostia priamy kop, rozohrávka ale vôbec nevydarená a center doletel priamo do rukavíc pripraveného Lópeza.
     
    66
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Andrés Guardado, prichádza Zouhair Feddal.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Lorenzo Morón (Real Betis).
     
    65
    Trochu náhodne sa domáci dostali do veľkej príležitosti. Lo Celso udržal loptu v obkľúčení niekoľkých hráčov v šestnástke Girony a prihrával spoluhráčom, lopta sa ale veľmi zvláštne zakrútila a skončila len tesne mimo bránu hostí.
     
    64
    Brankár domácich Pau López opäť zle rozohral a mohla z toho byť ďalšia nepríjemná chvíľa pre domácich. Borja García ale vystrelil slabo a len do stredu brány, domáci brankár tak loptu v pohode chytil.
     
    63
    Domáci Betis po dlhej dobe zatlačil hostí k ich šestnástke, okrem jedného prieniku Canalesa a centru Barragána však nepredviedli zelenobieli vôbec nič. Zostávajú ale i naďalej pri lopte.
     
    61
    Striedanie v tíme Girona FC: z ihriska odchádza Pedro Porro, prichádza Jonás Ramalho.
     
    60
    Doumbia sa cez Javiho Garcíu pretlačil do pokutového územia, ďalším krokom si ale loptu v nádejnej pozícii predkopol príliš ďaleko, a tak sa k nej dostal brankár Pau López.
     
    59
    Na druhej strane si s centrom z pravej strany poradil bez problémov brankár Betisu Pau López.
     
    58
    Práve Alcalá musí byť po súboji s Lo Celsom ošetrený, nie je to ale nič vážne a bude v poriadku.
     
    57
    Domáci po góle výrazne ožili a svojim presingom robia hosťom pri rozohrávke obrovské problémy. Lo Celso obral na ľavom krídle o loptu Alcalu, v pokutovom území ale nedokázal prestreliť Espinosu.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Pedro Alcalá (Girona FC), ktorý namiesto lopty trafil svojim sklzom nohu Canalesa.
    54. Lorenzo Morón (RBE) - 2:2
     
    54
    Real Betis dal gól!

    Teraz už ale zaplnené tribúny jasajú! Po zle rozohranom rohovom kope Girony si na odkop nabehol Canales a v pokutovom území prihral na druhú stranu voľnému LORENZOVI MORÓNOVI, ktorý strelou po zemi cez obrancu k pravej tyči nedal Bunúovi šancu.
     
    53
    Z tribún sa opäť ozýva piskot, domáci sú totiž zatlačení pred vlastnú šestnástku a Bartra len odkopol loptu po centri z ľavej strany na rohový kop.
     
    51
    Girona sa v druhom polčase evidentne snaží viac držať loptu ako v prvom polčase. Do kombinácie preto hostia radšej zapájajú i brankára Bunúa.
     
    50
    Ďaleko sa s touto kombináciou ale nedostali, pretože po nepresnej prihrávke v strede poľa musia rýchlo bežať späť. Našťastie pre nich nedokázal Lo Celso prihrať presne do nábehu Canalesovi.
     
    49
    Hostia sa snažia hru trochu upokojiť, preto držia loptu na svojich kopačkách a snažia sa o postupnú kombináciu.
    48. Marc Bartra (RBE)
     
    48
    Po rohovom kope strelil gól Bartra, hlavný rozhodca ho ale správne neuznal, pretože v momente, keď vracal Guardado loptu pred bránu, bol domáci obranca v ofsajde.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 13:04.
     
    Domácich vyprevádza do šatne obrovský piskot tribún a úplne zaslúžene. Zápas totiž mali jasne pod kontrolou a hostí nepustili absolútne k ničomu, v posledných minútach prvého polčasu im ale dvoma obrovskými hrúbkami v obrane doslova darovali dva góly ako na zlatom podnose. V druhom polčase tak musia poriadne zabrať, ak chcú dnes zabodovať.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žltú kartu dostáva za úplne zbytočný faul na útočnej polovice Antonio Sanabria (Real Betis). Tento faul je evidentne z frustrácie spôsobenej vývojom zápasu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
    44. Seydou Doumbia (GIR) - 1:2
     
    44
    Tím Girona práve strelil gól!

    Ďalšia obrovská chyba domáceho brankára! Pau López neudržal v rukách loptu pred nabiehajúcim Portuguésom a ten sa s ňou otočil a nacentroval pred prázdnu bránu domácich na SEYDOUA DOUMBIU, ktorý loptu hlavou poslal do siete.
     
    43
    Rohový kop letel presne na Porra, ktorého hlavička ale vôbec nebola presná a potom loptu rezolútne vyboxoval zo šestnástky brankár Pau López.
     
    42
    Domáci opäť zle rozohrali a opäť z toho mohol byť problém. Aleix Garcia vystrelil zo strednej vzdialenosti pod brvno, brankár Pau López jeho strelu vyrazil nad bránu.
     
    40
    Canalesov center z priameho kopu bez problémov odvrátila obrana hostí, avšak len na polovicu domácich k obrancom Betisu.
     
    39
    Žltú kartu za faul na prenikajúceho Sanabriu dostáva Valery Fernández (Girona FC). Domáci budú mať priamy kop.
     
    38
    Domáci si týmto gólom sami komplikujú cestu k trom bodom, zatiaľ totiž mali zápas úplne pod kontrolou a hostia boli totálne bezzubí.
    36. Aleix Garcia (GIR) - 1:1
     
    36
    Tím Girona práve strelil gól!

    Neuveriteľné, čo teraz vyrobila domáca obrana! Barragán poslal malú domov priamo do behu Doumbiovi, ktorý obišiel úplne nezmyselne vybiehajúceho brankára Paua Lópeza a cez Portuguésa sa lopta dostala k ALEIXOVI GARCIOVI, ktorý už nemal problém trafiť prázdnu bránu.
     
    35
    A ten dal za pravdu hlavnému rozhodcovi, penalta sa tak kopať nebude.
     
    34
    Doumbia spadol po súboji s Bartrom v domácom pokutovom území a dožaduje sa penalty, rozhodca túto situáciu konzultuje s videorozhodcom.
     
    33
    Hostia sú zatiaľ v útoku úplne bezzubí. Krásne to predviedol Borja García, ktorý síce obišiel Barragána, následne ale jeho útočnú akciu nikto zo spoluhráčov nepodporil a v zelenobielom mori tak potom logicky loptu stratil.
     
    32
    Lo Celso si chcel obhodiť Espinosu, pritom ale predviedol divadelné predstavenie s názvom "On ma potiahol za rameno". Hlavný rozhodca mu s úsmevom ukazuje, aby vstával a nesimuloval.
     
    31
    Hra sa v posledných okamihoch dosť pritvrdila. V priebehu dvoch minút sme videli tri tvrdé zákroky v strede poľa.
     
    29
    Tello veľmi tvrdým sklzom poslal k zemi Porra, rozhodca ale neodpískal faul, čo poriadne rozčúlilo hráčov Girony. Opakovaný záber dal rozhodcovi za pravdu, pretože Tello úplne čisto zasiahol loptu.
     
    28
    Držanie lopty: 69 % : 31 %
     
    27
    Fernández obišiel Barragána a dral sa po ľavom krídle k bráne, predkopol si ale loptu priďaleko, a tak sa k nej dostal domáci obranca Mandi.
     
    26
    Po veľmi dlhej dobe je v postupnej kombinácii Girona, zatiaľ sa ale napevno nedokázala usadiť na polovici Betisu.
     
    25
    Našťastie obaja hráči už sú pripravení pri autovej čiare a budú v zápase pokračovať.
     
    24
    V hlavičkovom súboji sa veľmi nepekne zrazili García a Sanabria. Obaja musia byť ošetrený.
     
    23
    Na druhej strane sa tlačil po pravej strane cez Juanpeho Barragán, obranca hostí ho ale telom čisto odstavil a nechal loptu doskákať za bránkovú čiaru.
     
    22
    Brankár domácich Pau López predviedol svoju rýchlosť, po zisku lopty totiž hostia okamžite poslali pas na nabiehajúceho Portuguésa. Brankár Betisu bol pri lopte ako prvý a odkopol ju do autu.
     
    21
    Už je ale všetko pri tradičnom obrázku posledných minút – Betis je nasťahovaný pred pokutovým územím súpera a posúva si loptu zo strany na stranu.
     
    20
    Mandi sa pri spracovaní pošmykol a takmer z toho bol problém pre domácu obranu, našťastie Doumbiu, ktorý sa dostal k lopte, zastavil Javi García.
     
    19
    Domáci tím má v posledných minútach jasnú prevahu a kontroluje zápas. Betis opäť drží, ako je jeho zvykom, loptu na útočnej polovice a krátkymi prihrávkami sa snaží roztiahnuť obranu súpera.
     
    17
    Guardado sa uvoľnil na ľavej strane a prenikol do šestnástky, prihrávku pred bránu ale opäť odkopol na roh Alcalá.
     
    16
    Canalesov roh ukončil tento tlak domácich, pretože nebol vôbec presný a následný pokus o prienik Bartrovi nevyšiel.
     
    15
    Domáci sú po góle pri chuti a do pokutového územia hostí letí jeden center za druhým. Tellov center odkopol na rohový kop kapitán hostí Alcalá.
     
    14
    Už to mohlo byť 2:0! Guardado krásnou prihrávkou medzi obrancov vysunul do šestnástky Sanabriu, ktorý si loptu potiahol do strany. Brankár Girony Bunú ho však vychytal.
    12. Cristian Tello (RBE) - 1:0
     
    12
    Real Betis dal gól!

    CRISTIAN TELLO namieril ponad múr pod brvno a aj keď si brankár Bunú na loptu siahol, tak nemal proti tejto strele šancu. 1:0 pre Betis!
     
    11
    Prvú žltú kartu zápasu za podrazenie prenikajúceho Sanabriu dostáva Pedro Porro (Girona FC). Domáci budú mať priamy kop z hranice šestnástky, dá sa teda očakávať priama strela na bránu.
     
    9
    Guardado získal po nepresnej prihrávke Porra loptu a chcel poslať kolmou prihrávkou do nábehu Lo Celsa. Tello ale jeho úmysel nepochopil a prihrávku si vzal pre seba, čím celú akciu zabrzdil.
     
    8
    Hra je zatiaľ veľmi opatrná. Oba tímy si dávajú pozor na to, aby neotvárali okná vo svojej obrane a neumožnili protivníkovi rýchle protiútoky.
     
    6
    Prvý nákop letel na hrotového útočníka hostí Garcíu, loptu však nedokázal spracovať a končí za bránkovou čiarou.
     
    5
    Lo Celso stratil loptu v súboji s Porrom pred šestnástkou Girony, domáci ju ale zase získali rýchlo späť. Práve Lo Celso vyslal prvú strelu zápasu, spoza šestnástky namieril mimo bránu Bunúu.
     
    4
    Domáci získali loptu späť na svoje kopačky a teraz sa pre zmenu o postupnú kombináciu snažia oni. Presing hostí ich ale nepúšťa na útočnú polovicu a do kombinácie sa musel zapojiť i brankár Pau López.
     
    3
    Prvýkrát v zápase sa na dlhšiu dobu dostali k lopte domáci, konkrétne Lo Celso, ktorý sa tlačil sám po ľavej strane dopredu. V zovretí dvoch hosťujúcich obrancov ale o loptu prišiel.
     
    2
    Prvý pokus o zrýchlenie hry hostí skončil nepresnou prihrávkou Alcalu do autu. Hostia sa ale k lopte znovu rýchlo dostali.
     
    1
    Okamžite ich ale napadli domáci, a tak musia s loptou zacúvať až pred vlastnú šestnástku.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorý bez váhania vyrazili s loptou na útočnú polovicu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Betis bude hrať v tradičných zelenobielych dresoch, hostia v červenobielych.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko, zápas sa tak každú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Pau López – Mandi, Javi García, Bartra – Barragán, Lo Celso, Guardado (C), Tello – Morón, Canales – A. Sanabria.
    Náhradníci: Robles – Feddal, León, Sidnei, Joaquín, Lainez, Akouokou.

    Girona FC: Bunú – Alcalá (C), Espinosa, Juanpe – Porro, Pons, Aleix Garcia, V. Fernández – Portugués, Doumbia – B. García.
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Granell, Douglas Luiz, Paik Seung-ho, Muniesa, Pachon.

    Rozhodca: Cordero Vega.
     
    Girona FC

    Hostia naopak sú s prvou polovicou určite veľmi spokojní. Pred dnešným zápasom sú na 10. mieste, v posledných zápasoch ale prestali vyhrávať a na konte majú už 9 remíz. Girona naposledy vyhrala ešte na konci novembra na pôde Espanyolu, od tej doby však v šiestich zápasoch uhrala len štyri body za štyri remízy. Hostia sú tímom, ktorý je veľmi závislý na jednom mužovi, a tým je uruguajský útočník Christian Stuani, na ktorom stojí a padá celá útočná produktivita Girony. Z 21 strelených gólov Girony totiž Stuani sám strelil 12 a je tretím najlepším strelcom súťaže. Dnes si ale Girona bude musieť poradiť bez neho, pretože kvôli trestu za žlté karty nebude môcť nastúpiť.

    Posledných 5 zápasov:
    Athletic Bilbao – Girona 1:0
    Sevilla – Girona 2:0
    Girona – Getafe 1:1
    Levante – Girona 2:2
    Girona – Alavés 1:1
     
    Real Betis

    Domáci tím je pred dnešným zápasom na ôsmom mieste tabuľky a určite by sa rád posunul bližšie k pohárovým priečkam. Vo vyrovnanom strede tabuľky však nie je úplne v bezpečí ani smerom k zostupovej zóne. V posledných troch zápasov získal Betis len jeden bod, pričom predovšetkým prehra na pôde beznádejne poslednej Huescy patrí do kategórie úplne zbytočných, a aj keď nehrá zle, tak kvôli nepremieňaniu svojich príležitosti stráca zbytočne body. Dnes ich čaká súper, s ktorým počas jeho krátkeho pôsobenia v najvyššej španielskej súťaži ešte neprehrali (bilancia 2-1-0), takže majú na návrat na víťaznú vlnu asi ideálneho protivníka.

    Posledných 5 zápasov:
    Betis – Vallecano 2:0
    Espanyol – Betis 1:3
    Betis – Eibar 1:1
    Huesca – Betis 2:1
    Betis – Real Madrid 1:2
     
    Vitajte pri zápase 20. kola španielskej Primera Division, v ktorom na seba narazia Real Betis a Girona FC.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 12. Tello, 54. Morón, 90+4. Canales (pen.) – 36. Aleix Garcia, 44. Doumbia

    Karty:   45. A. Sanabria (RBE), 66. Morón (RBE) – 11. Porro (GIR), 39. V. Fernández (GIR), 55. Alcalá (GIR), 83. Ramalho (GIR)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 4:2. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:12.
    Real Betis: Pau López – Mandi, Javi García, Bartra – Barragán, Lo Celso, Guardado (C) (66. Feddal), Tello – Morón (81. Lainez), Canales – A. Sanabria (71. León).
    Náhradníci: Robles – Feddal, León, Sidnei, Joaquín, Lainez, Akouokou.

    Girona FC: Bunú – Alcalá (C), Espinosa, Juanpe – Porro (61. Ramalho), Pons, Aleix Garcia, V. Fernández (72. Muniesa) – Portugués, Doumbia (78. Douglas Luiz) – B. García.
    Náhradníci: Iraizoz – Ramalho, Granell, Douglas Luiz, Paik Seung-ho, Muniesa, Pachon.

    Rozhodca: Cordero Vega

    Diváci: 47 218