Norimberk – Hertha 1:3 (kon.) | Schalke – Wolfsburg 2:1 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
1:3 (1:1)
Hertha BSC
Nedeľa 20.01.2019, 15:30 • Max-Morlock-Stadion, Nürnberg • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vitajte pri zápase 1. FC Norimberg – Hertha BSC, ktorý sa odohrá v rámci 18. kola nemeckej Bundesligy.
     
    1. FC Norimberg

    Domáci tím rozhodne dôvod na radosť po jesennej časti nemal, pretože do jarnej časti vstupuje ako posledný a z 17 odohraných zápasy vyhral len dva. Na nezostupovú 15. priečku stráca štyri body a na jar ho tak čaká tvrdý boj o záchranu. Norimberg, za ktorý hrá i slovenský reprezentant Adam Zreľák, sa v závere jesene prezentoval katastrofálnou formou, dokonca by sa dalo povedať, že úplne najhoršou zo všetkých tímov Bundesligy. Norimberg vyhral naposledy ešte na konci septembra, ťahá tak sériu 11 zápasov bez výhry a za túto dobu získal len tri body za tri remízy. Posledné štyri zápasy za sebou prehral a nestrelil v nich ani jeden gól. Pokiaľ teda chce Norimberg pomýšľať aspoň na zdramatizovanie boja o záchranu, tak musí dnes zabrať a zabodovať.

    Posledných 5 zápasov:
    Norimberg – Leverkusen 1:1
    Bayern Mníchov – Norimberg 3:0
    Norimberg – Wolfsburg 0:2
    Mönchengladbach – Norimberg 2:0
    Norimberg – Freiburg 0:1
     
    Hertha BSC

    Hostia, ktorí majú na súpiske Petra Pekaríka a Ondreja Dudu, vstúpili do sezóny skvele a po niekoľkých kolách boli dokonca na čele tabuľky, postupne sa ale začali prepadať tabuľkou až na aktuálne 9. miesto. Hertha posledné tri zápasy nevyhrala a získala jediný bod, pritom hrala s tímami, ktoré boli v tabuľkou pod ňou. Berlínčania nemajú problém so strieľaním gólov, ale dostávajú ich pomerne dosť a to spôsobuje ich veľmi nevyrovnané výsledky. Pre slovenského fanúšika je pozitívom, že najlepším strelcom Herthy je Ondrej Duda, ktorý má na konte 7 strelených gólov.

    Posledných 5 zápasov:
    Hannover – Hertha 0:2
    Hertha – Frankfurt 1:0
    Stuttgart – Hertha 2:1
    Hertha – Augsburg 2:2
    Leverkusen – Hertha 3:1
     
    V posledných vzájomných zápasoch bol výrazne úspešnejší Norimberg, ktorý z posledných 11 zápasov vyhral sedem, jeden sa skončil remízou a len tri vyhrala Hertha. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne ale vyhrala Hertha doma 1:0.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Norimberg: Mathenia – Valentini, Margreitter, Ewerton, Leibold – Petrák – Misidjan, Behrens (C), Löwen, Matheus Pereira – Ishak.
    Náhradníci: Bredlow – Kerk, Knöll, Kubo, Palacios, Salli, Mühl.

    Hertha BSC: Jarstein – Stark, Lustenberger, Rekik – Lazaro, Grujić, Maier, Duda, Plattenhardt – Selke, Ibišević (C).
    Náhradníci: Smarsch – Darida, Kalou, Mittelstädt, Köpke, Pekarík, Skjelbred.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos.
     
    Oba tímy práve nastupujú na ihrisko, zápas sa tak o chvíľu začne. Domáci Norimberg bude hrať vo vínovočervených dresoch, hostia v bielomodrých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí okamžite prešli do prvej postupnej kombinácie. Loptu ale po nepresnej kolmici na Ishaka stratili.
     
    2
    Hostia sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú a prihrávajú si na vlastnej polovici.
     
    3
    Nákop Rekika bol veľmi nepresný a doletel len k brankárovi Matheniovi, ktorý je v prvom polčase v časti ihriska, ktorá je zamrznutá.
     
    4
    Duda založil útočnú akciu, na konci ktorej centroval z pravej strany Lazaro. Center ale nebol vôbec presný a len preletel celou šestnástkou na druhú stranu.
     
    5
    Behrens veľmi tvrdo vletel do súboja s Dudom, slovenský reprezentant ale loptu udržal a hostia tak opäť môžu prejsť do postupnej kombinácie.
     
    6
    Duda si loptu potiahol k pokutovému územiu, tam ale o ňu po nepresnej prihrávke prišiel a následne fauloval Matheusa Pereiru.
     
    7
    Domáci ale zatiaľ nie sú schopní podržať dlhšie loptu a opäť je pod kontrolou obrancov Herthy. Tí sa zase nikam neponáhľajú a snažia sa roztiahnuť obranu domácich, nikto z hráčov Norimbergu ich ale nenapáda.
     
    8
    Ewerton si neporozumel so spoluhráčmi a prihral Dudovi. Slovák sa však nikam nedostal, pretože mu sklzom vypichol loptu Leibold.
     
    9
    Ďalší útok Herthy ťahá k šestnástke domácich Ibišević, ani tento pokus ale neviedol k ničomu. Hostia zase len kombinujú okolo stredovej čiary.
     
    11
    Ibišević si chcel naraziť loptu s Dudom, spätnú prihrávku ale zastavil Ewerton. Ani tentokrát však domáci loptu neudržali dlho, po hlavičkovom súboji Ishaka s Lustenbergerom ju stratili.
     
    12
    Behrens si nabehol za prvou kolmou prihrávkou domácich, loptu ale už nedokázal spracovať. Následne rozhodcovia pripravili Norimberg o rohový kop, pretože lopta sa ešte tesne pred čiarou odrazila od Selkeho.
     
    13
    Prvá nebezpečnejšia možnosť domácich. Leibold sa so šťastím presadil na ľavej strane a nacentroval na Misidjana, ktorého strela bola zablokovaná. Následne strieľal ešte Petrák, loptu ale poslal len na tribúnu za bránou.
     
    14
    Domáci tím vysunul svoj presing vyššie, stále ale nespôsobil hosťom žiadne problémy pri rozohrávke.
     
    15
    Hertha dala gól!

    Hostia otvárajú skóre! VEDAD IBIŠEVIĆ si narazil okolo Margreittera loptu so Selkem a sám si nabehol na jeho spätnú prihrávku. V pokutovom území už potom vedel, čo urobiť – prízemnou strelou k pravej tyči nedal domácemu brankárovi žiadnu šancu.
    15. Vedad Ibišević (HER) - 0:1
     
    17
    Na druhej strane sa domáci snažili o okamžitú odpoveď. Pereira centroval na Ishaka, ktorý však hlavičkový súboj nevyhral. Následná strela Petráka bola zablokovaná na rohový kop.
     
    18
    S Margreitterovým nákopom si bez problémov poradil Stark. Následne sa v hlavičkovom súboji veľmi nepekne zrazili Ibišević a Ewerton a obaja musia byť ošetrení.
     
    19
    Obaja hráči sú v poriadku a v zápase budú našťastie pokračovať.
     
    20
    Hra pokračovala nákopom Lustenbergera na nabiehajúceho Selkeho, Mathenia dobre čítal hru a bol pri lopte ako prvý.
     
    21
    Útočným faulom sa previnil Matheus Pereira, ktorý si nabiehal za odkopom Matheniu, fauloval ale pritom Starka.
     
    23
    Počet faulov sa v posledných minútach výrazne zvýšil. V priebehu dvoch minút sme videli tri ďalšie nedovolené zákroky, ten posledný predviedol Selke na Margreittera.
     
    24
    Valentini vysunul Ishaka, ktorý si ale loptu posunul len do strany. Následne sa k lopte ešte dostal Misidjan, center pred bránu však už poslal tesne spoza bránkovej čiary.
     
    25
    Leibold si dobre nabiehal na prihrávku Pereira, opäť ju ale nestihol na hracej ploche. Na domácich je veľmi vidieť, že sa im v útoku vôbec nedarí.
     
    26
    Lustenberger sa trochu zahrával s ohňom, keď ako posledný hráč začal proti napádajúcemu Ishakovi kľučkovať. Napokon však s pomocou brankára Jarsteina úspešne rozohral.
     
    27
    A práve po nákope Jarsteina fauloval na útočnej polovici úplne zbytečne Duda Pereiru. Domáci sú ale zatiaľ v útoku takmer úplne bezzubí a i teraz len odovzdali loptu Herthe.
     
    28
    Hostia s prehľadom kombinujú okolo stredovej čiary a domáci ich vôbec nenapádajú. Stoja totiž zoradení v obranných blokoch na vlastnej polovici.
     
    29
    Mathenia odkopol malú domov len k Lazarovi. A opäť nasleduje ďalšia zdlhavá postupná kombinácia hostí...
     
    30
    Výrazne ju zrýchlil Ondrej Duda, ktorý si obhodil na pravom krídle obrancu a posunul si loptu na stred, odkiaľ vystrelil. Nedokázal ale namieriť presnejšie a strelu do stredu brány Mathenia vyboxoval.
     
    31
    Valentini veľmi nešetrne podrazil Plattenhardta, ktorý sa len veľmi ťažko dvíha zo zeme. Hostia ale výhodu nevyužili, kolmú prihrávku si nedokázal spracovať Ibišević.
     
    32
    Leibold pekne nacentroval do šestnástky, kde si nabiehal Löwen. Po súboji s Rekikom spadol, rozhodca ale správne ukazuje, že to faul nebol.
     
    33
    Hostia majú zápas úplne pod kontrolou a domáci Norimberg nepúšťajú prakticky k ničomu. Domáci tím im to ale výrazne uľahčuje, pretože ako by zatiaľ ani nemal záujem o útočenie.
     
    34
    Ishak pekne obišiel protihráča, potom ale nepochopiteľne prihral Starkovi. Táto situácia akoby vystihovala celú dnešnú útočnú snahu Norimbergu...
     
    35
    A následne Löwen nedokázal spracovať ľahkú prihrávku Petráka a lopta mu odskočila do autu. Nie, domácim to dnes skutočne nejde.
     
    36
    Už-už to vypadalo, že sa konečne domáci dostanú do väčšej gólovej príležitosti, Misidjan si ale v šestnástke posunul loptu príliš ďaleko a nedokázal ani vystreliť, ani prihrať spoluhráčom.
     
    38
    Löwen našiel svojou prihrávkou z pravej strany Misidjana, ktorého slabučkú strelu zablokoval Rekik. Následný center Leibolda doletel priamo do rukavíc brankára Jarsteina.
     
    39
    Stark sa zrazil v strede poľa s Behrensom, k nevôli domácich tribún sa však píska faul domáceho hráča, ktorý Starkovi pri tomto zákroku skočil na nohu.
     
    41
    Jarsteinovi nevyšiel odkop, malú domov zakopol do autu. Následne sa rýchlo snažil po autovom vhadzovaní dostať do zakončenia Behrens, jeho strela bola zablokovaná na rohový kop.
     
    42
    Norimberg dal gól!

    Domáci sa konečne dočkali! Po rohovom kope nedokázal zakončiť Misidjan, lopta sa ale dostala k Löwenovi, ktorý skvelou prihrávkou cez celú obranu hostí našiel na zadnej tyči voľného HANNA BEHRENSA a ten dorazil loptu do odkrytej brány. Norimberg strieľa gól po štyroch zápasoch bez streleného gólu.
    42. Hanno Behrens (NUR) - 1:1
     
    44
    Behrens sa previnil faulom na Selkeho a hostia môžu pokračovať v postupnej kombinácii na polovici domácich.
     
    45
    Grujić sa dostal k zakončeniu po prihrávke Ibiševića, z hranice pokutového územia ale namieril len nad bránu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas končí asi zaslúženou remízou 1:1, veľa vyložených príležitostí sme však nevideli. Ako prvá sa ale presadila Hertha zásluhou Ibiševića. Norimberg sa po inkasovanom góle snažil o útočné akcie, brzdili ho ale vlastné nepresnosti a zbytočné fauly. Na konci prvého polčasu bol však za svoju snahu napokon odmenený gólom Behrensa, takže nás čaká rozhodne zaujímavý druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Prvý útočný nákop Herthy preletel všetkých hráčov v modrobielom a skončil až v rukách brankára domácich Matheniu. Norimberg ale loptu dlho neudržal a už ju majú pod kontrolou opäť hostia.
     
    48
    Malá domov brankárovi Herthy Jarsteinovi na zamrznutom teréne trochu odskočila, napokon ale dokázal loptu pred napádajúcim Ishakom odkopnúť aspoň do stredu poľa.
     
    49
    Valentini dobre nacentroval do šestnástky a pred Behrensom musel odhlavičkovať loptu na rohový kop Lustenberger.
     
    49
    Ibišević minul center z rohového kopu a ten doskákal až k Ishakovi, ktorého tečovanú strelu musel vyraziť brankár Jarstein.
     
    50
    Hertha dala gól!

    Po peknej rýchlej akcii sa hostia opäť dostávajú do vedenia! Lazarov center sklepol vo vzduchu pätičkou Ibišević za seba na ONDREJA DUDU, ktorý trafil cez obrancu úplne presne k tyči. Slovenský reprezentant strieľa svoj ôsmy gól v sezóne.
    50. Ondrej Duda (HER) - 1:2
     
    52
    Teraz sa však Duda ukázal i v negatívnejšom svetle, keď podrazil pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho Leibolda. Domáci budú mať štandardku zo zaujímavej pozície.
     
    53
    Löwen strieľal priamo na bránu, ponad múr ale poslal loptu len priamo na brankára Jarsteina, ktorý ju bez problémov chytil.
     
    54
    Leibold centroval z ľavej strany a po zásahu Starka reklamuje ruku domáceho hráča. Rozhodca nereagoval, pritom zásah rukou bol úplne evidentný.
     
    55
    Na druhej strane stiahol Dudu k zemi Ishak. Hostia budú mať priamy kop.
     
    56
    Žltú kartu za protesty dostáva Eduard Löwen (1. FC Norimberg).
     
    57
    Lazarova strela z priameho kopu letela len do bočnej siete.
     
    57
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Marko Grujić, prichádza Vladimír Darida.
     
    59
    Lazaro dobre nacentroval z pravej strany, Ibišević ale asi nečakal, že sa lopta dostane až k nemu a na zadnej tyči ju už nedokázal zasiahnuť.
     
    60
    Na druhej strane sa prekľučkoval cez Plattenhardta Valentini, center pred bránu však odkopol Lustenberger. Po faule Dudu ale budú domáci kopať ďalší priamy kop.
     
    61
    Margreitter si dobre nabehol na center Valentiniho, svojou hlavičkou ale nedokázal trafiť do priestoru vymedzeného troma tyčami.
    61. Georg Margreitter (NUR)
     
    62
    Darida fauloval v strede poľa Pereiru. Domáci majú loptu a okamžitým nákopom ju poslali dopredu na Ishaka, ten sa ale na zamrznutom teréne pred bránou Herthy pošmykol a pri spracovaní o ňu prišiel.
     
    64
    Plattenhardt centroval z ľavej strany, jeho center bol ale privysoký pre jeho spoluhráčov v šestnástke. Hertha trochu zatlačila domácich pred ich bránu a Leibold radšej pod tlakom loptu odkopol na rohový kop.
     
    65
    Po rohovom kope sa lopta odrazila k Rekikovi, ktorý centroval pred bránu na Ibiševića. Margreitter znovu odkopol loptu na rohový kop.
     
    66
    Plattenhardtov center poslal hlavou na bránu Matheniu Stark, domáci brankár bol však pripravený a s týmto pokusom nemal žiadne problémy.
     
    67
    Držanie lopty: 42 % : 58 %
     
    68
    Darida si narazil loptu s Maierom a následne prihral voľnému Dudovi, ktorý strieľal z podobnej pozície ako pri svojom góle. Tentoraz ale nedokázal presnejšie namieriť, takže so strelou do stredu brány si poradil brankár Mathenia.
     
    69
    Pereira zasiahol kopačkou do hlavy Maiera. Hosťujúci hráč je trochu otrasený, v zápase ale našťastie bude pokračovať.
     
    70
    Hertha dala gól!

    Skvelé predstavenie ONDREJA DUDU! Selke sklepol center zľava pre Ibiševića, ktorý loptu prepustil za seba na Dudu a ten ďalšou presnou strelou k tyči zvyšuje náskok Herthy.
    70. Ondrej Duda (HER) - 1:3
     
    72
    Domáci sa snažia niečo urobiť s výsledkom, ich akcie sa ale rozbíjajú o pripravenú obranu Herthy. Behrensova strela po narážačke s Löwenom bola zablokovaná.
     
    73
    Plattenhardt sa pekne uvoľnil na pravom krídle a našiel v strede šestnástky úplne voľného Maiera, ktorý ale v skvelej pozícii vystrelil len do stredu brány na pripraveného Matheniu.
     
    74
    Lazaro predviedol sólo cez štyroch protihráčov, keď sa však dostal k pokutovému územiu domácich, tak mu loptu čistým sklzom vypichol Leibold.
     
    75
    Práve Leibold vyviezol loptu na útočnú polovicu, kde našiel Misidjana. Ten na nič nečakal a zo strednej vzdialenosti vystrelil na bránu, loptu ale bez väčších problémov chytil pripravený Jarstein.
     
    77
    Na domácich už vidieť akúsi bezradnosť. Všetky ich pokusy o útok sa totiž rozbíjajú o pripravenú obranu Herthy.
     
    78
    Misidjan znovu vyskúšal pozornosť Jarsteina, tentokrát ale nórsky brankár nemusel zasahovať. Strela letela mimo jeho bránu.
     
    79
    Ibišević si narazil loptu s Dudom a dostal sa do šestnástky, jeho strelu skvelým zákrokom vyrazil brankár Mathenia.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Virgil Misidjan (1. FC Norimberg), ktorý prišiel do súboja o loptu neskoro a namiesto lopty zasiahol nohu Lustenbergera.
     
    81
    Zatiaľ sme videli len jedno striedanie. Uvidíme, či tréneri budú ešte nejak reagovať na vývoj zápasu.
     
    82
    Selke mohol definitívne rozhodnúť! Pred pokutovým územím si obhodil Ewertona a následne prestrelil i brankára Matheniu, lopta ale končí na pravej tyči jeho brány.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Eduard Löwen, prichádza Törles Knöll.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Norimberg: z ihriska odchádza Matheus Pereira, prichádza Juja Kubo.
     
    83
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu dostáva Ondrej Duda (Hertha BSC).
     
    84
    Hostia si zápas už užívajú. Rýchly protiútok troch hráčov zakončil sám Selke, namieril však len priamo na brankára Matheniu, ktorý loptu vyboxoval na rohový kop.
    84. Davie Selke (HER)
     
    85
    Po rohu pálil z voleja Daridu, i jeho strela ale bola zrazená na ďalší rohový kop hostí.
     
    86
    Držanie lopty: 44 % : 56 %
    Strely: 14:16
     
    87
    Misidjan sa prekľučkoval cez dvoch protihráčov a prihral Behrensovi, ktorému ale pri prieniku pomedzi hosťujúcich stopérov lopta odskočila. Pomalým krokom si po ňu prišiel brankár Herthy Jarstein.
     
    89
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Davie Selke, prichádza Pascal Köpke.
     
    89
    Knöll trafil po odohraní lopty Plattenhardta. Hostia trochu naťahujú čas pri rozohrávke.
     
    90
    Nadstavovať sa bude len jedna minúta.
     
    90+1
    Posledný útok Norimbergu je akousi symbolickou bodkou za dnešným zápasom. Kombinácia na útočnej polovici viedla len k nepresnému centru Valentiniho, ktorý bez problémov odvrátila obrana Herthy.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Hertha ovládla druhý polčas a úplne zaslúžene v Norimbergu víťazí. Dvoma gólmi o jej víťazstve rozhodol Ondrej Duda. Domáci toho dopredu veľa nepredviedli, naopak mali v obrane veľké diery a pokojne mohli prehrať i väčším rozdielom. Po tejto porážke tak domáci naďalej zostanú na dne bundesligovej tabuľky. Hertha sa posunie na siedme miesto za Wolfsburg, ktorý má ale ešte dnešný zápas so Schalke k dobru.
     
    Držanie lopty: 45 % : 55 %.
    Strely na bránu: 3:8. Strely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:9.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (17:25:49)

    Michal Sadlek

    Góly: 42. Behrens – 15. Ibišević, 50. Duda, 70. Duda

    Karty:   56. Löwen (NUR), 80. Misidjan (NUR) – 83. Duda (HER)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:9.
    1. FC Norimberk: Mathenia – Valentini, Margreitter, Ewerton, Leibold – Petrák – Misidjan, Behrens (C), Löwen (82. Knöll), Matheus Pereira (82. Kubo) – Ishak.
    Náhradníci: Bredlow – Kerk, Knöll, Kubo, Palacios, Salli, Mühl.

    Hertha BSC: Jarstein – Stark, Lustenberger, Rekik – Lazaro, Grujić (57. Darida), Maier, Duda, Plattenhardt – Selke (89. Köpke), Ibišević (C).
    Náhradníci: Smarsch – Darida, Kalou, Mittelstädt, Köpke, Pekarík, Skjelbred.

    Rozhodca: Winkmann – Bandurski, Blos