Rennes – Montpellier 0:0 (kon.) | Angers – Nantes 1:0 (kon.) | Caen – Marseille 0:1 (kon.)
Bordeaux – Dijon 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Lyon 1:2 (kon.)
koniec
Stade Rennes
0:0 (0:0)
HSC Montpellier
cz Nedeľa 20.01.2019, 15:00 • Roazhon Park, Rennes • Ligue 1 Uber Eats • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší francouzská soutěž Ligue 1 pokračuje jednadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Rennes, které přivítá před domácím publikem Montpellier.
     
    Montpellier HSC

    Montpellier není daleko od příček zaručující v příští sezoně evropské poháry. Aktuálně se Montpellier pohybuje okolo šestého místa a mohlo být ještě lépe. Z posledních čtyř kol ale vybojovalo pouze dva body! S Lille a v Nantes nezískal ani bod, proti trápícímu se Lyonu a v posledním kole také v Dijonu uhrálo Montpellier alespoň remízu za nerozhodný výsledek.

    Také z domácích pohárů už je Montpellier vyřazeno. Z toho ligového se pakovalo po porážce 0:3 s Nantes, ještě větší ostudu si tým z elitní soutěže utrhl v ligovém poháru. Utkání proti třetiligovému Sannois rozhodl ve druhé minutě nastavení druhého poločasu Mathieu Geran.
     
    Stade Rennes FC

    Rennes skončilo v minulém ročníku Ligue 1 jen jednu příčku za Marseille, ale oba týmy dělila propast devatenácti bodů! Povedeným závěrem se ale Rennes vyhouplo před konkurenty z Bordeaux, Saint-Étienne i Nice. V Evropské lize se francouzský tým probojoval do jarní části, když v přímém souboji o postup přehrál Astanu.

    Rennes si v přípravě nevedlo zle. Nejprve devíti góly rozstřílelo rakouský Lienz, následně ale přišly dvě porážky Salcburku a Anderlechtu. V domácím prostředí si Rennes připsalo cenné vítězství 4:1 nad anglickým Evertonem.

    V Ligue 1 patří aktuálně týmu Tomáše Koubka solidní osmá pozice. Do první poloviny tabulky se Rennes vyhouplo především díky čtyřmi vítěznými zápasy v řadě v období od prosince do začátku ledna. V posledním kole ale už přišla porážka, když Rennes senzačně nestačilo 1:2 na zcela poslední Guingamp.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    25.11. 2018 Montpellier – Rennes 2:2
    19.05. 2018 Rennes – Montpellier 1:1
    28.10. 2017 Montpellier – Rennes 0:1
    07.05. 2017 Rennes – Montpellier 1:0
    27.08. 2016 Montpellier – Rennes 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Rennes FC: Koubek – H. Traoré, Da Silva, Mexer, Siliki – André (C), Grenier – Sarr, Ben Arfa, Bourigeaud – Niang.
    Náhradníci: Gertmonas – Nyamsi, Doumbia, Camavinga, Del Castillo, Poha, Siebatcheu.

    Montpellier HSC: Bertaud – Aguilar, Mendes, Hilton (C), Congré – Schirí, Lasne, Le Tallec – Laborde, Mollet, Delort.
    Náhradníci: Ligali – Cozza, Oyongo, Škuletić, Píriz, Camara, Sambia.

    Rozhodčí: Miguelgorry – Danizan, Mouysset.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas jednadvacátého kola nejvyšší francouzské soutěže Ligue 1 tak může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní rozehrávku obstarali domácí fotbalisté. Ismaïla Sarr si říkal o přihrávku na pravou stranu, ale míč mu tekl za postranní lajnu. Ani hosté se ale u balonu příliš dlouho nezdrželi po dlouhém nákopu ke Koubkovi.
     
    2
    Andy Delort nebezpečně posílal míč do pokutového území a Mexer měl co dělat, aby prudký pas zpracoval. Hosté ale ještě zůstávají u balonu na útočné polovině.
     
    3
    Ve středu trávníku spolupracoval Sasne s Le Tallecem, hosté však nemohli dlouho překonat obranný val domácího celku. Nakonec hlavičkoval z nepřipravené pozice Mollet, ale Koubek lehký pokus sebral do rukavic.
     
    4
    Niang byl dohrán za postranní lajnou Mendesem. Útočník Rennes následně sklouzl pod nohy kameramanovi a nevypadá to s ním vůbec dobře. Niang je mimo hrací plochu a tak může hra pokračovat.
     
    5
    Přes Hiltona putoval míč ke Congrému. Pravá strana domácího celku ale byla připravena a akci Montpellier s klidem zastavila daleko před vlastní brankou.
     
    6
    Niang je zpět ve hře! A ihned se také zapojil do útoku. Po kličce na levou stranu si ale neporadil s bránícím Mendesem. Z rychlého protiútoku Montepellier se hosté dvakrát pokusili o střelu, ale obě skončily na obráncích.
     
    7
    Aguilarovi se ještě podařilo zachytit balon na hrací ploše. Následný centr křížem skončil u Labordeho. Tlak Montpellier postupem času roste.
     
    8
    Ismaïla Sarr to vzal na sebe. Z pravé strany se probojoval do pokutového území, ještě zasekl míč, ale následně už pálil v nouzi pouze vedle pravé tyče.
     
    9
    Bourigeaud se snažil vytlouct u postranní lajny soupeře, ale míč se odrazil zpět do záložníka domácího celku a vhazovat tak mohli fotbalisté Montpellier.
     
    10
    Zápas pokračuje ve vysokém tempu. Laborde přetahoval centr k zadní tyči na Delorta, ale ten ale v krkolomné pozici neudržel míč na hrací ploše.
     
    12
    Siliki vhodil míč do hry, následně se domácím podařilo najít Sarra, který tentokrát ale zvolil přihrávku pouze zpět na vlastní obránce. Rennes musí založit útok znovu.
     
    13
    Montpellier po zisku balonu uklidňuje hru ve středu pole. Sasne bojoval o míč na trávníku a podařilo se mu ho udržet. Grenier s Andrém soupeře na zemi nepřehráli.
     
    14
    Na pravém kraji měl prostor k průniku do zajímavého prostoru Bourigeaud. Následně se zapojil do hry také Sarr, ale jeho přihrávka mezi nohama soupeře už Nianga nenašla.
     
    15
    Také domácím se nedaří projít blíže k brance soupeře. Mexer si několikrát vyměnil míč s Da Silvou, následně oslovil Sarra, který byl ale bráněn hned dvojicí obránců.
     
    16
    Domácí zůstali dlouho na útočné polovině bez balonu, ale hosté toho nedokázali využít. Přihrávka na Labordeho šla pouze do ofsajdu a míč tak skončil až u Koubka.
     
    17
    Silikimu se podařilo získat balon na Labordem. Následně se vydal z obranné pozice až před vápno soupeře a nebezpečně vypálil. Míč prosvištěl kolem pravé tyče, Bertand měl pořádné štěstí.
     
    18
    Aguilar zabral na pravé straně, dostihl napálený míč u rohového praporku. Následný centr si ale už v pokutovém území pohlídali domácí obránci.
     
    19
    Congré ještě pokračoval v tlaku Montpellier autovým vhazováním. Hosté byli vytlačeni až k polovině trávníku, Niang se však dopustil při napadání faulu.
     
    20
    Ani dvacet minut úvodní branku nepřinesla. Hilton pomohl svému kolegovi ze stoperské dvojice Mendesovi, který nestačil na rychlonohého Nianga. Balon tak hostující kapitán odpálil na tribunu.
     
    21
    Bourigeaud dokázal ještě před brankovou lajnou odcentrovat do pokutového území. Niang se ale následně musel s balonem otáčet čelem k brance a toho využil v obranné činnosti Hilton.
     
    22
    Pořádně nebezpečný byl rohový kop Rennes. Míč prosvištěl pokutovým územím a až La Tallec ho přizvedl na autové vhazování. Rennes zůstává u balonu.
     
    24
    V posledních minutách se daří držet balon domácímu celku. Sarr však nedokázal zpracovat prudkou přihrávku a tak za něj musel zaskočit ve středu pole Ben Arfa. Ten byl těsně před vápnem faulován.
     
    25
    Na místě přestupku byl u míče Ben Arfa, Niang i Bourigeaud. Nakonec se ke střele odhodlal Bourigeaud, jeho pokus nadzvedla zeď těsně nad branku.
     
    26
    Mizerná rána Silikiho dolétla téměř na střechu stadionu. Domácí se ale rychle vrátili k balonu a spěchají k rozehrávce dalšího rohového kopu.
     
    27
    V pokutovém území se hned dva hráči Rennes ocitli na trávníku. Hlavní rozhodčí ale penaltu nepíská a zápas tak pokračuje. Domácí jsou stále u balonu.
     
    29
    Bertand vykopl míč na útočnou polovinu, ale své spoluhráče nenašel. Rennes se tak opět zmocnilo míče a může opět zatlačit Montpellier.
     
    30
    Po půlhodině hry je stav zápasu stále bezbrankový. Lea Siliki centroval do pokutového území, ale tam se k míči dostal pouze Mendes. Rychlý protiútok hostů se zastavil u středové čáry.
     
    31
    Z velké dálky se pokusil ohrozit českého reprezentačního brankáře Andy Delort. Koubek si ale se skákavou střelou bez potíží poradil.
    31. Koubkův první zákrok v dnešním utkání
     
    32
    Mexer měl proti sobě hned dva napadající hráče, ale zachoval klid a jako poslední obránce dokázal přihrát svému spoluhráči ve středu pole.
     
    33
    Zdálo se, že byl Laborde v ofsajdovém postavení, ale praporek pomezního rozhodčího zůstal dole. Útočník Montpellier následně zazdil nadějnou akci mizernou přihrávkou k Molletovi.
     
    34
    Schirí se zničehonic prosadil do pokutového území, jakoby před ním obránci Rennes ustupovali. Nakonec ale pálil třiadvacetiletý záložník jen vedle pravé tyče.
     
    35
    Aguilara zastavil u postranní lajny Lea Siliki. Po faulu ve střední části trávníku je ale pískáno proti hostujícímu celku. Laborde zbytečně dohrál bez balonu Greniera.
     
    36
    Ani nyní Aguilar kolem bránícího soupeře neprošel. Traoré parádním skluzem odpravil míč za postranní lajnu. Po následném dlouhém autu se prosadil k míči Koubek.
     
    37
    Pedro Mendes měl na zádech při hlavičkovém souboji Nianga. Hlavní rozhodčí vyhodnotil celou situaci jako faul a rozehrávat tak mohou hosté.
     
    38
    Také Siliki tvrdě narazil na bránícího Aguilara. Následně rozehrával od své branky Bertand, který ale poslal míč jen do kombinace obráncům Montpellier.
     
    40
    První poločas pomalu míří ke svému závěru. Ani jeden z týmů si zatím nevypracoval dostatečný tlak na vstřelení branky. Více u balonu jsou ale v posledních chvílích domácí.
     
    41
    Tentokrát už se domácí dostali do střelecké pozice. Niangovi ale vypíchl míč na poslední chvíli Hilton a Sarrova nepřipravená rána šla vysoko nad hostující branku.
    41. Nebezpečná situaci před brankou Montpellier
     
    42
    Rennes si posouvá míč ze strany na stranu a čeká na vhodný okamžik k průniku blíže k brance. Ben Arfa si naběhl na přihrávku Silikiho, ale před brankou byl tísněn.
     
    43
    Akce ještě pokračovala, ale Bourigeaud pálil ze středu vápna jen do prostoru, kde byl připraven Dimitry Bertand. Po následném rohovém kopu už hosté ustáli situaci před brankou.
     
    44
    Ruben Aguilar je prvním potrestaným hráčem zápasu. Krajní obránce minul míč a trefil kopačkou do obličeje Sarra.
     
    45
    Po ošetřování Sarra se stále nehraje. S útočníkem Rennes to nevypadá vůbec dobře.
     
    45+1
    Ismaïla Sarr je zpět na nohou a hra může pokračovat. Domácí měli k dispozici volný přímý kop, který si vzal na starost Ben Arfa, ale míč skončil velmi rychle jen u Bertanda.
     
    45+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí bez branek!

    Úvodní pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. V samém úvodu zápasu měli více ze hry domácí fotbalisté, ale k pořádnému ohrožení Bertandovy branky se nedostali. Až po půlhodině chtěl překvapit Koubka ze střední vzdálenosti Andy Delort, ale český brankář lehkou střelu snadno lapil. Také na druhé straně zakončoval Niang, ale do střely mu vkročil Hilton a následnou dorážku poslal vysoko nad Ismaïla Sarr.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Druhý poločas rozehráli hostující fotbalisté. Montpellier se ihned vydalo do útoku, ale Schirí nepřesně přihrával na rozběhnutého Delorta. U balonu ale zůstávají hosté.
     
    47
    Hosté byli hned ve třech v pokutovém území proti dvěma obráncům, ale Labordemu odskočil míč výš než by očekával s vysokou nohou následně zasáhl Mexera.
     
    48
    Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hostující hráči. Sasneho přihrávku zblokoval až na poslední chvíli před rychlým Molletem Danien Da Silva.
     
    49
    Také Niang si říkal o přihrávku na hranici ofsajdu, ale při zpracování si pomohl v souboji s Mendesem rukou a je pískáno proti domácímu týmu.
     
    50
    Rennes se dostává ke slovu. Už už to vypadalo, že se domácí udrží na útočné polovině déle, ale André marně hledal nabíhajícího Nianga.
     
    51
    Lea Siliki tentokrát našel Bourigeauda, kterému ale ukopl míč na rohový kop Aguilar. Od rohového praporku se domácím nepodařilo překvapit hostující obranu.
     
    52
    Damien Da Silva trefil v hlavičkovém souboji loktem do obličeje Aguilara a je potrestán žlutou kartou. V prvním poločase hlavní rozhodčí příliš často hru nepřerušoval.
     
    53
    A další faul. Tentokrát se provinil proti pravidlům Hatem Ben Arfa. Jednatřicetiletý ofenzivní fotbalista byl ale pouze napomínán rozhodčím.
     
    54
    Velké štěstí nyní pomohlo Tomáši Koubkovi! Schirí našel zcela volného Molleta, který na nic nečekal a napálil míč směrem na Koubka. Jeho pokus však skončil jen na levé tyči.
    54. Povedená rána Florenta Molleta skončila na tyči
     
    55
    Také na druhé straně bylo horko. Po faulu Hiltona byl kromě žluté karty nařízen také volný přímý kop. Hatem Ben Arfa zamířil před zeď těsně vedle bližší tyče.
     
    57
    Ben Arfa je ve druhém poločase při chuti. Nyní posílal nebezpečnou přihrávku k nohám Nianga. Ten ale v pokutovém území nepřešel přes Mendese.
     
    58
    Zápas začíná nabírat obrátky! Hatem Ben Arfa si připravil míč na levačku a parádní střelu zakroutil kolem brankáře na zadní tyč. A právě tyč pomohla Bertandovi od první inkasované branky.
    58. Ben Arfova parádní rána skončila na tyči
     
    59
    Hlavní rozhodčí odpískal další faul na Greniera a domácí rozehrávali volný přímý kop. Ben Arfa tentokrát přihrával do šestnáctky, ale Sarr měl k balonu daleko.
     
    60
    Metr před vápnem byl faulován také Ismaïla Sarr. K míči se postavil Hatem Ben Arfa, jeho pokus ale tentokrát přeletěl kromě zdi také břevno.
     
    62
    Rennes pokračuje v aktivní hře směrem dopředu. Ben Arfa měl tentokrát míč u středového kruhu, poté ho posílal na pravou stranu, kde vybojoval autové vhazování Traoré.
     
    63
    Grenier ustál atak dvou napadajících hráčů, pomohl si přihrávkou na Mexera. Následně domácí postupovali do útoku, ale Traoré tentokrát chyboval na pravém kraji.
     
    64
    Siliki dohrál u brankové čáry rozehrávajícího Aguilara. To neuniklo ani hlavnímu rozhodčímu a domácí tak budou rozehrávat téměř od vlastního rohového praporku.
     
    65
    Montpellier nemá v posledních minutách co nabídnout. Ani tentokrát se hosté na útok nezmohli a museli čelit náběhu Sarra s Bourigeaudem.
     
    66
    Teď už to vypadalo, že mají hosté nadějnou šanci na zakončení. Mollet si obhodil posledního obránce, ale míč poslal až příliš ke Koubkovi, který dokázal zasáhnout před útočníkem.
     
    68
    Schirí našel na levé straně Congrého, toho ale dokázal předskočit Traoré. Navíc domácí fotbalisté vydřel pro Rennes autové vhazování, hosté se budou muset stáhnout opět do obrany.
     
    69
    Koubek si nyní nerozuměl se Silikim a nabídl hostům zisk balonu. Laborde nakonec nebyl daleko od přesné hlavičky, ale v souboji s Traorém se nemohl soustředit jen na zakončení.
     
    70
    Niang byl až příliš agresivní při snaze získat míč napadáním. Do Mendese zajel o něco více než by bylo zdrávo a je pískán faul. Mendes se nezvedá z trávníku zrovna lehce.
     
    71
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Theoson Jordan Siebatcheu.
     
    72
    Ben Arfa hledal na pravé straně Traorého, ten ale na prudkou přihrávku o metr nedosáhl. Po vhazování se ale míč dostal jen ke Koubkovi, který rychle odehrál opět do středu trávníku.
     
    73
    Ismaïla Sarr byl podkopnut na pravém kraji Delortem. Domácí útočník se sice sesunul k zemi, ale hlavní rozhodčí nechal hru pokračovat.
     
    74
    Nebezpečná přihrávka do pokutového území skončila jen u Bertanda. Ten se následně srazil s vlastním spoluhráče, ale oba se situaci jen pousmáli a pokračují v zápase.
     
    75
    Hatem Ben Arfa chce utkání rozhodnout. Nyní si navedl míč do středu trávníku, poté se pokusil vypálit, ale míč skončil vysoko nad hostující brankou.
     
    76
    Ismaïla Sarr dostává žlutou kartu! V rychlostním souboji pouze lehce zasáhl rukou obličej bránícího protihráče.
    76. Žlutá karta
     
    77
    Traoré dokázal zastavit na hrací ploše pořádně prudkou přihrávku, následně se ale sám kličkou vyhnal za koncovou lajnu a rozehrávat budou hosté.
     
    79
    Rennes i nadále drží balon na útočné polovině, ale Ben Arfa ani nikdo další z domácích fotbalistů se nemůže dostat až k zakončení. Mendes vystihl Grenierovu přihrávku a na chvíli osvobodil hosty.
     
    80
    Mollet se vydal do protiútoku, následně se dostal do souboje s Da Silvou, ale hlavní rozhodčí píská faul právě útočícího hráče, který byl v souboji až jako druhý.
     
    81
    Tomáš Koubek se riskantně vydal pro balon až k hranici pokutového území. Před Molletem byl ale už balonu o něco dříve a výrazně tak pomohl obráncům.
     
    82
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Junior Sambia.
     
    83
    Zdá se, že se Daniem Da Silva při obranném skluzu lehce zranil a bude muset opustit hrací plochu.
     
    83
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Damien Da Silva, přichází Gerzino Nyamsi.
     
    84
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu pro oba týmy. Stav zápasu je stále bezbrankový, ale ve druhém dějství jsou jasně aktivnější domácí.
     
    85
    Mexer musel být v pohotovosti před Koubkem. Do útoku se totiž hnal střídající Sambia, ale domácí stoper dokázal akci Montpellier zažehnat.
     
    87
    Závěrečný nápor se ani na jedné straně zatím nekoná. Aguilar přihrával podél postranní lajny na Schirího, ten ještě posouval míč do vápna, ale v něm už si situaci pohlídala domácí obrana.
     
    88
    Domácí se ubránili mírnému tlaku a mohli jít rychle do kontru. Siebatcheu sice našel Bourigeauda, ten ale zbrzdil celou akci a následně také mizerně přihrál k Ben Arfovi.
     
    89
    Lea Siliki se pokoušel překvapit hostující obranu obloučkem do vápna, ale Siebatcheu i Sarr byli obsazeni přesilou hostujících hráčů.
     
    90
    Obrovská šance Rennes! Bertand vyběhl k hranici vápna pro balon, ale ten mezitím odpálil jen k soupeři Congré. nabídnutou šanci mohl proměnit ve vítěznou branku Clément Grenier, ale jeho rána se mezi tři tyče nevešla.
    90. Clément Grenier netrefil odkrytou branku Montpellier
     
    90
    Střídání v týmu Montpellier HSC: ze hřiště odchází Andy Delort, přichází Petar Škuletić.
     
    90+1
    Těsně před pokutovým územím Rennes byl faulován Sambia. Hosté tak měli jedinečnou příležitost vstřelit vítěznou branku z volného přímého kopu. Molletův pokus však skončil na obranné zdi.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90+2
    Po faulu na Ben Arfu rozehrávali domácí zkrácený rohový kop. Před Bertandem bylo pořádně horko, ale k balonu se dostal jen Hilton.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a diváci v Roazhon Parku se tak branky v dnešním duelu nedočkali.

    Úvodní pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. V samém úvodu zápasu měli více ze hry domácí fotbalisté, ale k pořádnému ohrožení Bertandovy branky se nedostali. Až po půlhodině chtěl překvapit Koubka ze střední vzdálenosti Andy Delort, ale český brankář lehkou střelu snadno lapil. Také na druhé straně zakončoval Niang, ale do střely mu vkročil Hilton a následnou dorážku poslal vysoko nad Ismaïla Sarr. Po změně stran byli jednoznačně útočněji naladění domácí. Ben Arfa byl u všeho, nejprve pálil po individuální akci do tyče, následně ale nedokázal brankáře Montpellier překonat. Grenier měl v samotném závěru možnost rozhodnout zápas, ale odkrytou branku netrefil.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 12:6. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:16. (16:52:17)

    Vít Schück

    Góly:

    Karty:   52. Da Silva (REN), 76. Sarr (REN) – 44. Aguilar (MON), 55. Hilton (MON)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 12:6. Rohy: 6:0. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 13:16.
    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Da Silva (83. Nyamsi), Mexer, Siliki – André (C), Grenier – Sarr, Ben Arfa, Bourigeaud – Niang (71. Siebatcheu).
    Náhradníci: Gertmonas – Nyamsi, Doumbia, Camavinga, Del Castillo, Poha, Siebatcheu.

    HSC Montpellier: Bertaud – Aguilar, Mendes, Hilton (C), Congré – Schirí, Lasne, Le Tallec – Laborde (82. Sambia), Mollet, Delort (90. Škuletić).
    Náhradníci: Ligali – Cozza, Oyongo, Škuletić, Píriz, Camara, Sambia.

    Rozhodca: Miguelgorry – Danizan, Mouysset