Jihlava – Vyškov 6:3 (kon.) | Kroměříž – Slovácko 1:4 (kon.) | Dukla Praha – Chrudim 4:1 (kon.)
Teplice – Varnsdorf 5:1 (kon.) | Trenčín – Opava sk 1:0 (kon.) | Sokolov – Příbram 1:4 (kon.)
Hr. Králové – Vltavín 6:1 (kon.) | Třinec – Hlučín 1:1 (kon.) | Zlaté Moravce – B. Bystrica 4:1 (kon.)
Karviná – Puszcza 0:0 (kon.) | Sigma Olomouc – Ružomberok sk 1:1 (kon.) | Zlín – Nitra sk 5:0 (kon.)
Trenčín – Inter Bratislava sk 5:1 (kon.) | Slavia – Ústí n. L. 8:0 (kon.) | Karabach – Bohemians 3:1 (kon.)
koniec
SK Slavia Praha
8:0 (1:0)
FK VIAGEM Ústí nad Labem
cz Sobota 19.01.2019, 14:00 • Strahov • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! V dnešním přípravném zápase se proti sobě představí SK Slavia Praha a FK Ústí nad Labem.
     
    SK Slavia Praha

    Pražská Slavia si v letošním ročníku domácí soutěže vede velice dobře, po polovině sezóny se totiž nachází na první pozici, přičemž na druhou Plzeň má náskok čtyř bodů. Pražané letos ztratili body pouze ve třech případech, dvakrát z toho byla porážka. Slavia byla v rámci zimního přestupového období celkem dost aktivní, do svých řad přivedla několik hráčů. Z Jablonce si to namířil křídelník Lukáš Masopust, jehož příchod následoval také přesun Petra Ševčíka z Liberce. Aby toho nebylo málo, tak Slavia posílila také obranu, zpět do Prahy se totiž vydal talentovaný Alex Král. Sešívaní ještě angažovali Martina Kuciaka, který bude třetím brankářem, rovněž se vydařil příchod Yusufa, který ale ještě jaro stráví v Bohemce.
     
    FK Ústí nad Labem

    Na opačné straně stojí fotbalisté Ústí nad Labem, kteří se ve druhé lize nacházejí na dosavadní šesté pozici, přičemž na vedoucí České Budějovice ztrácí už deset bodů. Ústí nad Labem v posledním kole ukončilo třízápasovou sérii bez zisku bodu, na domácím stadionu se jim totiž podařilo porazit čtrnáctou Chrudim. Druholigový celek se účastnil letošního ročníku Tipsport ligy, kde dohromady odehrál tři zápasy. Ani jeden zápas ale nepřinesl zisk bodů, Ústí logicky skončilo na poslední pozici, přičemž na svém kontě mělo záporné skóre 3:10.
     
    Start utkání se o něco málo protáhne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzalo Ústí, které bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Poprvé s míčem si zahrál brankář Lindr, který okamžitě odkopával na druhou stranu, kde se jeho spoluhráčům podařilo vybojovat aut.
     
    4
    Slavia právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Sešívaní rozehráli úvodní rohový kop nakrátko, následně jeden z protihráčů nepředvedl jisté odklizení míče, což dokonale využil JAROMÍR ZMRHAL, který propálil brankáře.
    4. ZMRHAL - 1:0
     
    5
    Posléze si Souček pomohl nedovoleným zákrokem kousek od středového kruhu, hlavní sudí neváhal s odpískáním ani chvíli.
     
    6
    Ngadeu zabojoval u postranní čáry, výsledkem byl zisk autového vhazování, což ocenili někteří z přítomných fanoušků.
     
    7
    Posléze to celek z nejvyšší soutěže zkoušel přes levou stranu, kde ale centr od Zeleného dokázal srazit za cenu rohového kopu Krátký.
     
    8
    I další rohový kop mohl přinést branku! Tentokráte se na hranici malého vápna dokázal uvolnit Frydrych, který ale hlavou zamířil kousek vedle.
     
    9
    Z druhé vlny se ke střeleckému pokusu dostával Baluta, který ale trefil protihráče před sebou. Slavia opět svírá svého soupeře.
     
    10
    Posléze měl Baluta kolem sebe hodně prostoru, přenesení hry křížem ale skončilo daleko v zámezí. Lindr tak bude odkopávat od branky.
     
    11
    Kingue výborně zasáhl ve středu hrací plochy, avšak poté se Krátkému nepodařilo vysunout kolegu. U míče je tak celek z Prahy.
     
    12
    Pimpara si hodil míč daleko od nohy, následně si pomohl nedovoleným zákrokem. Na zemi skončil Baluta, přímý kop pro jeho mužstvo.
     
    13
    K oné rozehrávce se postavil Hušbauer, jehož vzdušná nabídka směřovala do náruče Lindra, který se ještě posléze srazil s protihráčem.
     
    14
    Přihrávka na Richtera byla příliš prudká, s míčem si tak zahrál brankář Kovář, který okamžitě oslovil u postranní čáry volného Zeleného.
     
    15
    Výsledkem byl zisk dalšího rohového kopu. Tentokráte se na vzdušnou nabídku vyhoupl Ngadeu, který zamířil přímo do náruče brankáře.
     
    16
    Šance na druhé straně! Procházka se dokázal uvolnit kolem Masopusta, posléze v pokutovém území našel volného Matějku, který hlavou netrefil branku.
    16. Matějka mířil vedle.
     
    17
    Frydrych šel do souboje s protihráčem skluzem, zároveň při tom trefil také nohy soupeře. Ústí nad Labem bude zahrávat volný kop.
     
    18
    Krátký přenechal autové vhazování spoluhráči, který si pro spolupráci vybral Kingueho. Po krátké kombinace přijde další aut pro Ústí.
     
    19
    Hlavní sudí ponechal Slavii výhodu, jenomže Balutovi se nepodařilo vysunout Mešanoviće. Krátce poté musel zasahovat obránce Ngadeu.
     
    20
    Byl to právě Ngadeu, který se pokoušel přenést hru na pravou stranu, kde se o slaboučký pokus hlavou postaral Frydrych, Lindr zasahoval.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, ve které jsme se dočkali jediné branky. Sešívaní jsou nadále aktivnější, soupeř se snaží vycházet ze zajištěné obrany.
     
    22
    Přihrávka od Zeleného směřovala mimo dosah Masopusta, s míčem si tak zahrál soupeře. Pimpara ale bezmocně odkopával míč ke Kovářovi.
     
    23
    Míč propadl až na zadní tyč, kde se o pohotové zakončení postaral Masopust. Rána levou nohou ale směřovala vysoko nad branku.
     
    24
    Také Ústí nad Labem zahrávalo úvodní rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Na druhé straně táhl výpad Masopust, jehož centr srazil Hudec.
     
    28
    Málem se do šance dostal Frydrych, nicméně včas u míče byl brankář Lindr, který po chvíli rozehrál pomocí dlouhého výkopu.
     
    29
    Chyba Slavie mohla přinést vyrovnání! Ngadeuova přihrávka nebyla dobrá, před Kováře se tak dostal Kingue, který ale trefil pouze brankáře.
     
    30
    Sešívaní se radovali z druhé branky, avšak radost překazil praporek pomezního. Zakončující Masopust se v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
     
    31
    Kovář se ujal odkopu od své branky, tentokráte rozehrál na jistotu po zemi, načež Frydrychova kolmice skončila na hlavě Krátkého.
     
    32
    Hra musela být přerušena, neboť se na zemi ocitl jeden z hráčů Ústí. Na nic vážného to nevypadá, může se pokračovat ve hře.
     
    33
    Po levém křídle pláchl Procházka, který ale daleko s míčem nedoběhl. Momentálně s ním operuje Kúdela, který na pravé straně našel Masopusta.
     
    34
    Nakonec ale přišel nedovolený zákrok o nenápadného Mešanoviće, hlavní sudí byl i tentokráte blízko. K rozehrávce volného kopu se postaví Lindr.
     
    35
    Ústí nad Labem se dostalo k opačné šestnáctce, kde se ale Richterovi nepodařilo přeposlat míč na Procházku. Sešívaní táhnou rychlý protiútok.
     
    36
    Jenomže ten se nepovedl, nicméně brankář Lindr pořádně zahnal Pimparu k postranní čáře. Druhý jmenovaný nakonec stihl míč před autovou čárou.
     
    37
    V tuto chvíli sledujeme pasáž plnou nepřesností. Po jedné z nich vhazoval od pravé postranní čáry Valenta, který si vybral kolegu Bílka.
     
    38
    Souček dokázal čistým způsobem vybojovat míč, následně předal do tandemu na Balutu, jehož centr do malého vápna odklidil protihráč.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Brankář Lindr se rozhodl rozehrát k postranní čáře, kde se Frydrychovi podařilo vybojovat autové vhazování. Sešívaní jsou opět u míče.
     
    43
    Hušbauer zahrával rohový kop z levé strany, následoval menší zmatek v pokutovém území, který utnul pomezní sudí svým praporkem – ofsajd.
     
    44
    Roztažení hry našlo na levém křídle Zmrhala, který centroval na zadní tyč, kde se ale Baluta nedostal k míči. Směrem dopředu to zkouší Ústí.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl jedinou branku, o kterou se v samotném úvodu postaral Zmrhal. I posléze byla Slavia nebezpečnější, avšak druhé branky se alespoň prozatím nedočkala. Celek z hlavního města České republiky si připsal několik šancí, avšak podruhé k překonání Lindra nedošlo. Ústí nad Labem se rovněž nedostalo do několika možností, avšak Kovář se zatím překonat nenechal.
     
    Sestava Slavie pro druhý poločas: Kuciak – Coufal, Jugas, Vlček, Bořil – Traoré, Ševčík, Sýkora, van Buren, Olayinka – Škoda.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala Slavie, která pro změnu bude hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu si ofsajdové postavení nepohlídal Matějka, pomezní sudí si i tentokráte zaslouží pochvalu. O rozehrávku se postaral Coufal.
     
    49
    S míčem si zahrál také brankář Kuciak, který přihrál vedle stojícímu Jugasovi. Ten rozjel akci po pravém křídle, načež se o střelu postaral Ševčík.
     
    49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je tu druhá branka pražského celku! Ševčík roztáhl hru k pravé autové čáře, kde se o okamžitý přízemní centr postaral Coufal, který v pokutovém území našel MILANA ŠKODU, jenž z jedničky zamířil velice přesně.
    49. ŠKODA - 2:0
     
    50
    K rohovému kopu se postavil Sýkora, který to zkoušel cvičeným signálem. Ten nevyšel, posléz se Coufalovi nezdařil centr z pravé strany.
     
    51
    Slavia právě vstřelila branku!
    Krátce poté přichází další branka! Na vzdušnou nabídku si nejprve naskakoval Olayinka, jehož hlavičku ale Lindr stačil vyrazit. K volnému míči se jako první dostal IBRAHIM TRAORÉ, který levačkou propálil brankáře.
    51. TRAORÉ - 3:0
     
    52
    V tuto chvíli to bude mít Ústí nad Labem hodně složité, prohrává totiž o tři branky. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
     
    53
    Další akci táhl Olayinka, který si počkal na náběh Sýkory, jenž ale nedokázal vrátit míč do šestnáctky. O autové vhazování se postará Bořil.
     
    54
    Van Buren měl na práci s míčem opravdu málo času, velmi dobře si totiž počínal Kingue, který první přihrávku dokáza zablokovat.
     
    55
    Na zemi se ocitl aktivní Ševčík, kterého zezadu fauloval již zmiňovaný Kingue. Sešívaní rozehráli nakrátko, u míče se nachází stoperská dvojice.
     
    56
    Pimpara chtěl vyvézt míč podél autové čáry, což se moc nepovedlo. Soupeř podnikl rychlý kontr, zakončující Van Buren ale zamířil vysoko nad.
     
    57
    Lindr poslal odkop ke středovému kruhu, kde se ale Krátký neprosadil ve vzdušném souboji. Míč následně doskákal ven z hrací plochy.
     
    58
    Coufal si pro spolupráci vybral Ševčíka, který ještě přeposlal na Van Burena. Jeho práci s míčem ale dokázal zastavit důrazný Bílek.
     
    59
    Šimeček se dokázal vzorně vrátit, čímž se mu podařilo eliminovat Škodu. Krátce poté přišel nedovolený zákrok, Ústí nad Labem ihned rozehrálo.
     
    60
    Posléze to s agresivitou přehnal Procházka, který ve středu hrací plochy fauloval Traorého. Ani Slavie na rozehrávku příliš dlouho nečekala.
     
    61
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Pražané stále vedou o tři branky. Kuciak je ve druhém poločase stále bez výraznější práce.
     
    62
    Procházka si všiml naběhnuvšího Matějky, který ale na přihrávku nedosáhl. Dobře zasahoval Kuciak, jenž posléze rozehrál výhozem na Jugase.
     
    63
    Šance pro van Burena! Nizozemský forvard se dostal z úhlu do slibné šance, avšak střela k zadní tyči nakonec skončila kousek vedle.
     
    63
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme čtvrtou branku! Olayinkas se dokázal prodrat středem hrací plochy, poté v tandemu našel MICKA VAN BURENA, který vyběhnuvšího brankáře Lindra překonal chytrou střelou na zadní tyč.
    63. van BUREN - 4:0
     
    64
    Za kolmicí se řítil Richter, kterého ale dokázal pokrýt Jugas. Byl z toho odkop od branky Slavie, Kuciak to tentokráte zkoušel výkopem na Olayinku.
     
    65
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tady to zavání pořádným debaklem! Sýkora se prohnal k hranici šestnáctky, odkud přízemní přihrávkou oslovil PETERA OLAYINKU, jenž zakončil tak trochu jako Milan Škoda. Tentokráte si Lindr sáhl na míč, avšak i přesto se hrací předmět ocitl v síti.
    65. OLAYINKA - 5:0
     
    66
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Daniel Richter, přichází Jiří Misković.
     
    67
    Valenta vyprodukoval dalekonosný pas, který směřoval na naběhnuvšího Matějku, avšak i tentokráte se jednalo o ofsajdové postavení.
     
    68
    První kontakt s míčem si připsal střídající Misković, kterému se ale nepodařilo obejít Traorého. Ústí je přeci jenom u míče, avšak pouze na své polovině.
     
    69
    Kingue dokázal zablokovat průnikovou přihrávku od Ševčíka, což Slavii nemuselo tolik vadit. Pražané se totiž rychle dostali zpět k míči.
     
    70
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je tu šestá branka pro Slavii! I tentokráte se jednalo o chybnou přihrávku ústeckých hráčů, následně se do pokutového území dostal van Buren, který pod sebe našel volného MILANA ŠKODU, jenž i tentokráte zamířil přesně.
    70. ŠKODA - 6:0
     
    71
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází , přichází Radek Dvořák.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut. Druhý poločas je zcela jasně v režii Slavie, naopak Ústí se sotva dostává na útočnou polovinu.
     
    73
    Po hodně dlouhé zakončení ze strany Ústí. Dvořák našel vedle stojícího Matějku, který si navedl míč na pravou nohu, avšak poté zamířil nad.
     
    74
    S míčem si pohrál také znuděný brankář Kuciak, který okamžitě oslovil osamoceného Traorého, jenž pro jistotu přihrál vedle stojícímu Ševčíkovi.
     
    75
    Střídání v týmu FK Ústí nad Labem: ze hřiště odchází Olivier Kingue, přichází .
     
    79
    Procházka navštívil pokutové území, kde po kontaktu s protihráčem upadl na zem. O nedovolený zákrok se nejednalo, ústeckého hráče navíc "chytly" křeče.
     
    80
    Na druhé straně si Coufal natáhl míč na levačku, avšak poté si na centr příliš nevěřil. Místo toho oslovil Ševčíka, s jehož kolmicí si Olayinka neporadil.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. O vítězi tohoto utkání je rozhodnuto, avšak i nadále se hraje celkem ofenzivně.
     
    82
    Napadající Procházka se nakonec k míči nedostal, trojice protihráčů to v čele s brankářem Kuciakem vyřešila na jedničku.
     
    83
    Lindr si po delší době připsal práci, nejednalo se o zákrok po střele, nýbrž o rutinní stažení míče ze vzduchu. Následná akce Slavie skončila těsným ofsajdem Sýkory.
     
    83
    Slavia právě vstřelila branku!
    Gólová spoušť stále není u konce! Van Buren našel přihrávkou přes osu hřiště volného Coufala, jehož centrovanou nabídku si nešťastně srazil do vlastní sítě RADEK DVOŘÁK.
    83. DVOŘÁK - 7:0
     
    84
    Posléze to obrana Ústí nad Labem zvládla na jedničku, zpětná hlavička skončila v náruči brankáře Lindra, který záhy rozehrál odkopem.
     
    85
    Sešívaní jsou stále při chuti. Van Buren chtěl oslovit Škodu, jenomže svůj centr poslal několik metrů vedle. I tentokráte se k míči dostal Lindr.
     
    86
    Záhy přišel nedovolený zákrok na Vlčka, který uviděl tak hlavní rozhodčí. Slavia rozehrála centrem na Olaiynku, který se snaží vymotat obránce.
     
    87
    To se sice povedlo, avšak následný centr skončil daleko za brankovou čárou. Bude z toho další odkop od branky Ústí nad Labem.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Sešívaní stále okupují útočnou zónu, sedm branek jim zřejmě nestačilo.
     
    89
    Slavia právě vstřelila branku!
    Je tu osmá branka pro Slavii! PETR ŠEVČÍK si navedl míč na levou nohu, načež z hranice pokutového území zamířil přesně k bližší tyči, kam se Lindr nedokázal natáhnout.
    89. ŠEVČÍK - 8:0
     
    90
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím pražské Slavie, která svého soupeře porazila vysoko 8:0. První poločas sice nabídl pouze jednu branku, avšak změna stran přinesla dalších sedm "zářezů" Slavie. Téměř každá akce přinesla vyloženou šanci, o čem by mohl povídat brankář Lindr, který měl opravdu hodně práce. Ústí nad Labem si v prvním poločase vytvořilo dvě slušné šance, avšak ve druhém dějství bylo neškodné. (15:51:15)

    David Suchý

    Góly: 4. Zmrhal, 49. Škoda, 51. Traoré, 63. van Buren, 65. Olayinka, 70. Škoda, 83. Dvořák (vla.), 89. Ševčík


    SK Slavia Praha:
    1. poločas: Kovář – Frydrych, Kúdela, Ngadeu, Zelený – Souček, Hušbauer – Zmrhal, Baluta, Masopust (C) – Mešanović

    2. poločas: Kuciak – Coufal, Jugas, Vlček, Bořil – Traoré, Ševčík (C), Sýkora, van Buren, Olayinka – Škoda

    FK VIAGEM Ústí nad Labem: Lindr – Bílek, Valenta, Pimpara, Procházka, Matějka, Krátký, Richter, Kingue, Šimeček, Peterka

    Rozhodca: Musil – Hurych, Cichra