Augsburg – Düsseldorf 1:2 (kon.) | Frankfurt – Freiburg 3:1 (kon.) | Hannover – Brémy 0:1 (kon.)
Leverkusen – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | Stuttgart – Mainz 2:3 (kon.) | Lipsko – Dortmund 0:1 (kon.)
koniec
RB Lipsko
0:1 (0:1)
Borussia Dortmund
Sobota 19.01.2019, 18:30 • Red Bull Arena (Leipzig) • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte pri zápase 18. kola nemeckej Bundesligy, v ktorom sa stretnú RB Leipzig a Borussia Dortmund.
     
    RB Leipzig

    Domáci tím zakončil jesennú časť na štvrtom mieste zaručujúcom postup do Ligy majstrov a určite by v tejto zóne bol rád i na konci sezóny. Dostal sa tam však skôr vďaka zaváhaniam protivníkov, pretože už sedem zápasov strieda postupnosť doma výhra – vonku prehra. Vďaka tejto postupnosti strácajú na svojho dnešného súpera z čela tabuľky už 11 bodov. Spoľahnúť sa však dnes určite budú môcť na svoje domáce prostredie, keďže sú doma jedným z troch neporazených tímov Bundesligy a po deviatich domácich zápasoch majú na konte 23 bodov a impozantné skóre 24:6. Ani útočná sila domácich nie je rozhodne na zahodenie – najlepším strelcom tímu je Timo Werner, ktorý je v tabuľke strelcov na delenom treťom mieste s 11 strelenými gólmi.

    Posledných 5 zápasov:
    RB Lipsko – Mönchengladbach 2:0
    Freiburg – RB Lipsko 3:0
    RB Lipsko – Mainz 4:1
    Bayern – RB Lipsko 1:0
    RB Lipsko – Brémy 3:2
     
    Borussia Dortmund

    Borussia vstupuje do jarnej časti ako líder ligového pelotónu, keď za celú jeseň stratila body len v štyroch zápasoch a prehrala jediný. Pred druhým Bayernom Mníchov má pred dnešným zápasom náskok 3 body, má však o jeden odohraný zápas menej. Dortmund je najproduktívnejším tímom ligy (44 strelených gólov) a má druhú najlepšiu obranu súťaže (len 18 inkasovaných gólov). Taktiež má na delenom čele tabuľky strelcov svojho zástupcu – Paca Alcácera s 12 strelenými gólmi, nasledovaného na delenom treťom mieste Marca Reusa s 11 gólmi.

    Posledných 5 zápasov:
    Dortmund – Freiburg 2:0
    Schalke – Dortmund 1:2
    Dortmund – Brémy 2:1
    Düsseldorf – Dortmund 2:1
    Dortmund – Mönchengladbach 2:1
     
    Od postupu Lipska do Bundesligy spolu tieto dva tímy odohrali 5 vzájomných súbojov a bilancia je vyrovnaná – dvakrát vyhral Dortmund, dvakrát Lipsko a jeden zápas skončil remízou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral doma na úvod sezóny Dortmund 4:1. Domáci tím tak má svojmu súperovi dnes rozhodne čo vracať...
     
    Úvodné zostavy:

    RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Upamecano, Halstenberg – Demme, Kampl (C) – Sabitzer, Laimer – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Mukiele, Cunha, Orban, Saracchi, Adams.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (C), Weigl, A. Diallo, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho, Philipp, Guerreiro – M. Götze.
    Náhradníci: Hitz – Alcácer, Bruun Larsen, Dahoud, Pulisic, M. Wolf, Schmelzer.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger.
     
    Oba tímy už sú pripravené na ihrisku a zápas sa o chvíľu začne. Domáci budú hrať v bielych dresoch, hostia v čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí začínajú svoj prvý postupný útok od vlastných obrancov. Do kombinácie sa zapojil i brankár Bürki.
     
    2
    Domáci prvýkrát po zisku lopty rýchlo zaútočili. Poulsenovu prihrávku pred bránu zrazil na rohový kop Diallo.
     
    3
    Rohový kop vyboxoval brankár Bürki, následne ale na pravej strane fauloval dnešný kapitán hostí Piszczek Laimera. Domáci tak budú mať priamy kop prakticky od rohovej zástavky.
     
    4
    Center zo štandardky nebol vôbec vydarený. Preletel totiž celým pokutovým územím bez toho, aby ho niekto zasiahol.
     
    4
    Piszczek druhýkrát na pravej strane fauloval, tentokrát Wernera, ktorý ho v šprintérskom súboji predbehol. Ďalší priamy kop pre domácich.
     
    5
    Kampl nacentroval na bližšiu tyč na Wernera, ktorého hlavičku reflexívne vyrazil Roman Bürki. Vzrušenie ale nakoniec bolo zbytočné, Werner stál v dobe prihrávky v ofsajde.
    5. Timo Werner (RBL)
     
    6
    Prvýkrát od začiatku zápasu majú loptu pod kontrolou hostia, ktorí sa snažia trochu upokojiť hru kombináciou na vlastnej polovici. Domáci im to výrazne uľahčujú, pretože ich vôbec nenapádajú.
     
    7
    Prvú útočnú akciu Dortmundu zakončil strelou z hranice pokutového územia Witsel. Svojmu pokusu ale nedal potrebnú presnosť ani razanciu, takže s pokusom do stredu brány si maďarský brankár domácich Gulácsi poradil.
     
    8
    Guerreiro pätičkou vysunul do nábehu Götzeho, tomu však loptu na poslednú chvíľu odkopol na rohový kop Upamecano.
     
    9
    Rozohrávka rohového kopu sa Sanchovi nevydarila a hostia sa museli bleskovo vrátiť, pretože k ich bráne bežal s loptou Wener. Našťastie sa im to podarilo a domáci útočník musel pod tlakom prihrať dozadu.
     
    10
    Sabitzer obral o loptu Delaneyho a prihral Kamplovi, ktorý bez váhania vystrelil zo zhruba 25 metrov na bránu. Pre pripraveného Bürkiho nebola táto strela do stredu brány žiadny problém.
     
    11
    Na druhej strane zrazil v bežeckom súboji Philippa na zem Upamecano, priamy kop tak budú mať i hostia.
     
    12
    Sanchovi sa však rozohrávky štandardiek dnes zatiaľ veľmi nedaria. Jeho center odhlavičkoval prvý brániaci hráč Lipska, avšak len k hráčom Borussie, ktorý zo stredu ihriska začínajú ďalšiu útočnú kombináciu.
     
    13
    Götze si obhodil Upamecana, loptu si ale predkopol ďaleko a ako prvý sa k nej dostal domáci brankár Gulácsi. Ten ju ale pod tlakom dobiehajúceho Götzeho musel odkopnúť k hráčom v čiernom.
     
    14
    Sancho rozohral peknú akciu, na konci ktorej prišla prihrávka z krídla na nabiehajúceho Philippa. Halstenberg loptu odkopol na poslednú chvíľu na roh.
     
    15
    Sancho konečne rozohral štandardnú situáciu dobre a hneď z toho bola nádejná situácia. Delaney hlavičkoval v strede pokutového územia, v zovretí medzi obrancami domácich ale nenamieril presne a lopta tak letela nad bránu.
     
    16
    Držanie lopty: 30 % : 70 %
     
    17
    Kampl potešil diváka na tribúne vzácnym suvenírom, pretože práve tento divák musel zasahovať proti jeho strele spoza šestnástky. Bürki sa nemusel ani pohnúť.
     
    18
    Werner si nabiehal za prihrávkou Demmeho zo stredu poľa, tesne pred autovou čiarou ju ale nedokázal spracovať.
     
    18
    Na druhej strane odkopol loptu pred nabiehajúcim Hakimím na rohový kop Klostermann.
     
    19
    Dortmund dal gól!

    Hostia otvárajú skóre! Guerreirov center z rohového kopu nedokázal zasiahnuť Piszczek, lopta sa ale dostala k AXELOVI WITSELOVI, ktorý mal čas si ju ešte spracovať a potom ju nechytateľne poslal od brvna do domácej brány.
    19. Axel Witsel (DOR) - 0:1
     
    21
    Domáci držia loptu a kombinujú, zatiaľ ale len okolo stredovej čiary.
     
    22
    Zaskočiť obranu hostí sa pokúsil Laimer, ktorý zo stredového kruhu posielal nákop za obranu na nabiehajúceho Wernera, k lopte sa ale ako prvý dostal brankár hostí Bürki.
     
    24
    V posledných okamihoch prišla akási "pauza" v zápase. Ani jeden z tímov sa nikam neponáhľa a lopta rýchlo prechádza zo strany na stranu v strede poľa.
     
    25
    Philipp sa snažil vysunúť do samostatného úniku Guerreira, jeho prihrávka ale bola veľmi nepresná a doletela k brankárovi Gulácsimu.
     
    26
    Ďalšia nepresná kolmá prihrávka hostí, tentokrát sa "previnil" stratou lopty Diallo. Okamžitým presingom ju ale Borussia získala späť a po faule Halstenberga na Philippa získavajú hostia priamy kop.
     
    27
    Sancho ho rozohral na krátko na pravú stranu, kde loptu najprv odohral Werner a následne bol sám Sancho faulovaný opäť Halstenbergom.
     
    28
    Sancho rozohral na Guerreira, ktorý nacentroval na zadnú tyč. Na center si nabiehal Delaney, k lopte sa ale nedostal a navyše v hlavičkovom súboji fauloval.
     
    29
    Po dlhom čase zaútočili domáci, Sabitzerovu prihrávku už ale nedobehol na ihrisku Kampl, a tak z tejto akcie nepríde žiadne nebezpečenstvo pre bránu hostí.
     
    30
    Ďalší útok už bol nebezpečnejší. Werner si dobre spracoval nákop z vlastnej polovice, obišiel Weigla a uvoľnil sa na strelu v dobrej pozícii. Namiesto strely ale prihral nepresne Sabitzerovi, ktorý v ťažkej pozícii nemal šancu prihrávku spracovať.
     
    32
    Domáci po faule Philippa získali priamy kop. Kampl ho ale rozohral len na krátko, a bieli tak prešli do postupného útoku.
     
    33
    Hakimí stratil loptu pred vlastnou šestnástkou a bola z toho veľká príležitosť. Sabitzer prihrával do pokutového územia, kde boli traja voľní domáci hráči, strelu napokon zablokoval Weigl.
     
    34
    Útok Lipska ale pokračoval a skončil sa až po strele Wernera, ktorý ale dnes asi hrá na rugbyové brány. Opäť poslal loptu vysoko nad Bürkiho bránu.
     
    35
    Piszczek fauloval v hlavičkovom súboji Laimera. Domáci získali loptu.
     
    36
    Laimerov prienik na ľavej strane sa skončil zablokovaným centrom, Lipsko tak získava rohový kop.
     
    37
    Demmeho center bez problémov chytil brankár Bürki. Borussia má zápas viacmenej pod kontrolou a veľa toho Lipsku zatiaľ nedovolila.
     
    38
    Držanie lopty: 44 % : 56 %
    Strely: 4:4
     
    39
    Götze stratil loptu a Laimer hneď poslal prihrávku pomedzi obrancov na nabiehajúceho Poulsena. Opäť bol ale prvý pri lopte brankár hostí Roman Bürki.
     
    40
    Domáci trochu pridali a sú v posledných minútach aktívnejší. Vyloženú gólovú príležitosť si ale nedokázali vypracovať a naopak, musia byť neustále v strehu pri útokoch Dortmundu.
     
    40
    Prvú žltú kartu zápasu za podrazenie Hakimího po odohraní lopty dostáva Ibrahima Konaté (RB Leipzig). Hostia budú mať priamy kop.
     
    41
    Guerreiro nacentroval skvele do stredu šestnástky na Dialla. Obranca hostí hlavičkoval tesne mimo Gulácsiho bránu.
     
    42
    Weigl veľmi tvrdo zozadu skosil k zemi Poulsena. Žltú kartu ale teraz k nevôli domácich hráčov i fanúšikov hlavný rozhodca nevytiahol.
     
    43
    Sabitzerovu prihrávku pred bránu rezolútne odkopol na rohový kop Weigl.
     
    44
    Ani rohový kop nepriniesol nebezpečenstvo pred bránu Dortmundu. Loptu má Bürki, ktorý sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.
     
    45
    Diallo podrazil v súboji o loptu Sabitzera. Nasledovať bude priamy kop domácich.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Center z priameho kopu bol malinou pre Romana Bürkiho. Rozohrávka sa mu ale nevydarila a loptu vyhodil len priamo k domácim obrancom.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Po prvom polčase vedie Borussia Dortmund 1:0 a je nutné uznať, že zaslúžene. Zatiaľ oba tímy kladú pomerne veľký dôraz na obranu, takže veľa zaujímavých príležitostí sme nevideli. Dortmund ale má zápas v podstate pod kontrolou a súpera nepustil prakticky do ničoho. Naopak, neustále drží domácich v strehu pred svojimi rýchlymi protiútokmi. Ak chcú domáci dnes zabodovať, budú musieť do druhého polčasu niečo zmeniť.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:34.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Televízne kamery nám ponúkli teraz záber na kapitána Borussie Marca Reusa, ktorý sedí na lavičke. Určite ale dnes do zápasu nezasiahne, pretože sa na včerajšom tréningu zranil.
     
    47
    Gulácsi si s Bürkim vymenili svoje vizitky. Obaja brankári totiž rozohrali tak, že lopta doletela až k ich protivníkovi.
     
    48
    Konaté sa uvoľnil cez Guerreira a našiel pred bránou úplne osamoteného Sabitzera, ktorému sa však lopta zamotala medzi nohami a zblízka pri ľavej tyči už nedokázal prehodiť ležiaceho brankára Bürkiho. To bola veľká príležitosť domácich!
     
    49
    Lipsko vstúpilo do druhého polčasu veľmi aktívne a zatlačilo hostí k ich šestnástke. Hostia sa snažia zatiaľ pokrývať všetky možné priestory pre ich útoky.
     
    50
    A teraz Borussia i útočí. Delaney hľadal prienikovou prihrávkou nabiehajúceho Philippa, ten by ale potreboval asi o 5 metrov väčšie ihrisko, aby loptu dobehol na hracej ploche.
     
    51
    Witsel potiahol za rameno k zemi Poulsena. Belgický záložník nedostal za tento veľmi tvrdý zákrok ani žltú kartu.
     
    52
    Sancho si nabehol na kolmú prihrávku Guerreira, Klostermann sa ale dobre vrátil a vytlačil Sancha mimo streleckú pozíciu, kde stratil loptu.
     
    53
    Philipp sa po trochu kostrbatej kombinácii Borussie k prekvapeniu všetkých dostal do samostatného nájazdu, sám pred brankárom Gulácsim ale neuspel. Maďarský brankár jeho pokus vyrazil mimo tri tyče ľavou nohou.
     
    55
    Borussia je teraz usadená na polovici domácich. Tí len bezradne naháňajú hráčov v čiernom a snažia sa získať loptu.
     
    56
    To sa im konečne podarilo a mohli tak zaútočiť. Center z ľavej strany vyboxoval Bürki.
     
    57
    Konaté chcel prekvapiť svojim nákopom na Wernera obranu hostí, Weigl ale jeho úmysel prečítal a loptu odhlavičkoval. Na druhej strane odkopol pred Hakimím loptu na rohový kop Klostermann.
     
    58
    Guerreirovi sa rozohrávka rohu nevydarilo, jeho center preletel celým pokutovým územím na druhú stranu, kde sa k lopte dostali domáci.
     
    59
    Weigl predviedol skvelý defenzívny zákrok. Pred Wernerom odkopol loptu v sklze na rohový kop.
     
    60
    Halstenbergov center odhlavičkoval Diallo a dopredu mieri s loptou dvojica Sancho – Götze.
     
    61
    Práve Götze bol faulovaný priamo pred lavičkou Borussie, čo sa nepáčilo realizačného tímu hostí. Hlavný rozhodca ich upokojuje a vysvetľuje im, prečo neudelil domácemu hráčovi žltú kartu.
     
    62
    Werner sa veľmi aktívne snažil pretlačiť do šestnástky hostí, Diallo ho ale telom odstavil. Domáci útočník sa ešte snaží zo zeme vyprosiť penaltu, je mu ale jasné, že je to skôr zúfalý pokus bez šance na úspech.
     
    63
    Obrovskú chybu urobil pri rozohrávke brankár Borussie Roman Bürki. Pri spracovaní malej domov sa pošmykol a následne musel rýchlo vybehnúť proti Poulsenovi, ktorému loptu na poslednú chvíľu odkopol. Následne ho ešte chcel obísť Werner, Diallo však domáceho útočníka o loptu pripravil a následne ju chytil už pripravený Bürki.
     
    65
    Hakimí nedokázal spracovať krížny pas Guerreira a sám sa vytlačil do autu. Hostia už sú ale pripravení na svojej polovici a domáci tak musia opäť útočiť do plných.
     
    66
    Demmeho center chytil bez problémov brankár Bürki, ktorý si loptu po predošlej mizernej rozohrávke radšej trochu pohladil.
     
    67
    Dayot Upamecano (RB Leipzig) podrazil tesne pred pokutovým územím Philippa a dostáva zaslúženú žltú kartu. Borussia zase získava priamy kop.
     
    68
    Guerreiro vystrelil z priameho kopu priamo na bránu, Gulácsi bol ale pripravený a loptu chytil.
     
    70
    Poulsen sa snažil z prvej vysunúť do samostatného nájazdu Wernera, ani tento pokus ale nevyšiel a lopta sa dostala k brankárovi Bürkimu.
     
    71
    Domáci sa snažia útočiť, snažia sa prekvapiť obranu hostí, tá ale zatiaľ funguje skvele a jedinú obrovskú príležitosť im paradoxne daroval hosťujúci brankár.
     
    72
    Hostia už sa postupne zaťahujú do obrany a vyčkávajú na útoky domácich. Tým sa ale v posledných momentoch nedarí ani rozohrávka.
     
    74
    Demmeho center odvrátila obrana hostí k Sabitzerovi, ktorý však z nádejnej pozície vystrelil vysoko nad bránu hostí.
     
    75
    Zatiaľ najväčšia príležitosť domácich! Po zisku lopty rýchlo zaútočili a na konci tejto akcie bol Werner, ktorý prihral do šestnástky úplne voľnému Sabitzerovi. Rakúsky záložník ale vystrelil len do stredu brány, kde reflexívne skvele zasiahol Roman Bürki.
     
    76
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Raphaël Guerreiro, prichádza Christian Pulisic.
     
    77
    Werner si nabehol na kolmý pas zo stredu poľa a z pravej strany strieľal cez Dialla. Bürki bol pripravený a loptu vyrazil.
     
    78
    Halstenbergov center poslal na bránu hostí Upamecano, Bürki bol opäť pripravený.
     
    79
    Domáci v posledných minútach postupne zvyšujú svoj tlak a tlačia hostí čoraz viac k ich bráne.
     
    79
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Maximilian Philipp, prichádza Paco Alcácer.
     
    80
    Pulisic získal loptu na útočnej polovici a prihral Götzemu, ktorý sa snažil prekľučkovať do šestnástky. Obrana domácich ho ale o loptu pripravila.
     
    81
    Už sú ale domáci späť na útočnej polovici. Demme bol faulovaný a Lipsko malo výhodu, z tejto výhody ale vyťažili domáci len jeden zablokovaný center.
     
    81
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Diego Demme, prichádza Matheus Cunha.
     
    83
    Sabitzer dnes nehrá úplne vydarený zápas. Laimer mu poslal kolmú prihrávku medzi obrancov, lopta mu však odskočila priamo k brankárovi Dortmundu Bürkimu, ktorý ju chytil.
     
    84
    Na druhej strane sa Pulisic prekľučkoval cez niekoľko protihráčov, prihral Alcácerovi a ten si ešte všimol na pravej strane Sancha. Mladý anglický krídelník sa ale nepresadil cez Halstenberga.
     
    84
    Žltú kartu za zdržovanie hry dostáva Jadon Sancho (Borussia Dortmund).
     
    85
    Sancho fauloval Laimera pri autovej čiare, následne ale Laimer po rozohrávke štandardky loptu stratil a on sám následne fauloval Götzeho.
     
    86
    Alcácer sa dostal do samostatného nájazdu na Gulácsiho, v dobe prihrávky ale stál v ofsajde.
     
    87
    Cunha sa pretlačil na ľavej strane cez Piszczeka, v súboji s Weiglom ale zakopol, a tak nedokázal prihrať presne pred bránu na spoluhráčov.
     
    88
    Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Konrad Laimer, prichádza Jean-Kévin Augustin.
     
    88
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Marius Wolf.
     
    89
    Cunha si pripravil loptu na strelu spoza šestnástky, pri zakončení sa ale pošmykol a s loptou letiacou do stredu brány si Bürki poradil.
     
    90
    Alcácer mohol definitívne rozhodnúť! Španiel si nabehol na center z ľavej strany a v sklze poslal strelu na bránu. Brankár Gulácsi sa len díval, ako sa strela odrazila od brvna úplne presne na bránkovú čiaru a následne mimo.
     
    90
    Žltú kartu dostáva Yussuf Poulsen (RB Leipzig).
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Domáci sa snažia dostať na polovicu hostí, tí im ale skvelým napádaním vôbec nedovoľujú rozohrať.
     
    90+2
    Delaney fauloval v strede poľa Augustina, domáci tak získali aspoň priamy kop.
     
    90+3
    Augustin sa uvoľnil na pravej strane a nacentroval presne na Cunhu, ktorého hlavička sa obtrela zvonku o pravú tyč.
     
    90+3
    Žltú kartu za zdržovanie hry dostáva brankár hostí Roman Bürki (Borussia Dortmund).
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Dortmund i trochu so šťastím ubránil svoj tesný náskok z prvého polčasu a zvíťazil v Lipsku 1:0. Domáci sa v druhom polčase snažili vyrovnať, čo im sily stačili a mali veľkú príležitosť i po chybe domáceho brankára Bürkiho, gól im ale dnes jednoducho nebolo súdené streliť. Hostia mohli rozhodnúť o svojej výhre už skôr, Alcácer ale opečiatkoval v obrovskej príležitosti brvno. Lipsko tak doma prvýkrát v sezóne prehralo, naopak Borussia opäť navyšuje svoj náskok v čele pred druhým Bayernom Mníchov na šest bodov.
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 5:4. Strely mimo: 5:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:32:40)

    Michal Sadlek

    Góly: 19. Witsel

    Karty:   40. Konaté (RBL), 67. Upamecano (RBL), 90. Y. Poulsen (RBL) – 84. Sancho (DOR), 90+3. Bürki (DOR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:9.
    RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Konaté, Upamecano, Halstenberg – Demme (81. Cunha), Kampl (C) – Sabitzer, Laimer (88. Augustin) – Werner, Y. Poulsen.
    Náhradníci: Mvogo – Augustin, Mukiele, Cunha, Orban, Saracchi, Adams.

    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (C), Weigl, A. Diallo, Hakimí – Delaney, Witsel – Sancho (88. M. Wolf), Philipp (79. Alcácer), Guerreiro (76. Pulisic) – M. Götze.
    Náhradníci: Hitz – Alcácer, Bruun Larsen, Dahoud, Pulisic, M. Wolf, Schmelzer.

    Rozhodca: Aytekin – Dietz, Beitinger