Augsburg – Düsseldorf 1:2 (kon.) | Frankfurt – Freiburg 3:1 (kon.) | Hannover – Brémy 0:1 (kon.)
Leverkusen – Mönchengladbach 0:1 (kon.) | Stuttgart – Mainz 2:3 (kon.) | Lipsko – Dortmund 0:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:1 (3:0)
SC Freiburg
Sobota 19.01.2019, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vitajte pri zápase Eintracht FrankfurtSC Freiburg, ktorý sa odohrá v rámci 18. kola nemeckej Bundesligy.
     
    Eintracht Frankfurt

    Domáci tím sa dlhú časť jesene držal na priečkach zaručujúcich Ligu majstrov, posledné zápasy sa mu ale veľmi nevydarili a spadol tak na 6. miesto. Z posledných piatich zápasov totiž Frankfurt vyhral jediný a získal len štyri body. Doma ale patrí Frankfurt medzi lepšie tímy – v tabuľke domácich zápasov je na 6. mieste. Obrovskou výhodou je tiež veľká útočná sila, pretože v 17 odohraných zápasoch strelil Frankfurt 34 gólov a má tiež najlepšieho strelca súťaže Luku Jovića, ktorý má po jeseni na konte 12 strelených gólov.

    Posledných 5 zápasov:
    Frankfurt – Wolfsburg 1:2
    Hertha – Frankfurt 1:0
    Frankfurt – Leverkusen 2:1
    Mainz – Frankfurt 2:2
    Frankfurt – Bayern Mníchov 0:3
     
    SC Freiburg

    Hostia pôjdu do dnešného zápasu ako outsider, pretože sú na 11. mieste tabuľky. Ani ich forma však nie je nijak úchvatná – z posledných piatich zápasov vyťažili len sedem bodov, z toho štyri proti posledným dvom tímom súťaže Hannover a Norimbergu. Ani vonku nepatria medzi mužstvá, ktoré by vzbudzovali strach. V tabuľke zápasov vonku sú totiž až 13. najlepším tímom a v ôsmich predchádzajúcich zápasoch, ktoré odohrali vonku, získali len osem bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Borussia Dortmund – Freiburg 2:0
    Freiburg – RB Lipsko 3:0
    Düsseldorf – Freiburg 2:0
    Freiburg – Hannover 1:1
    Norimberg – Freiburg 0:1
     
    Vzájomná bilancia v posledných sezónach je mierne v prospech Freiburgu, ktorý z posledných desiatich zápasov vyhral 4, 2 vyhral Frankfurt a 4 sa skončili remízou. Remízami sa skončili i vzájomné zápasy v minulej sezóne – 0:0 vo Freiburgu a 1:1 vo Frankfurte. V prvom vzájomnom zápase tejto sezóny vyhral Frankfurt vo Freiburgu 2:0, hostia tak majú dnes svojmu súperovi čo vracať.
     
    Úvodné zostavy:

    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, G. Fernandes, Rode, Kostić, Rebić – Haller, Jović.
    Náhradníci: Rönnow – Falette, de Guzmán, Willems, Stendera, Russ, Paciência.

    SC Freiburg: Schwolow – Gulde, Koch, Heintz – Kübler, Haberer, Gondorf, Frantz (C) – Waldschmidt, Grifo – Niederlechner.
    Náhradníci: Flekken – Lienhart, Höler, Terrazzino, Stenzel, Ravet, Petersen.

    Rozhodca: Jablonski – Pfeifer, Neitzel-Petersen.
     
    Oba tímy už sú na ihrisku a zápas sa o chvíľu začne. Domáci Frankfurt bude hrať v čiernych dresoch, hostia v belasých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Loptu si na začiatku zápasu prihrávajú domáci obrancovia, ktorí zakladajú postupný útok.
     
    2
    Pri prvom pokuse o útok ale loptu stratili. Našťastie pre domácich nedokázal brankár hostí Schwolow presne rozohrať a loptu poslal priamo do autu.
     
    3
    Rode stratil loptu v strede poľa a Haberer okamžite posielal kolmicu za obranu na Niederlechnera. Prihrávka bola však pre hosťujúceho útočníka príliš rýchla a lopta doletela až k brankárovi Eintrachtu Trappovi.
     
    4
    Domáci však v podstate od začiatku zápasu držia loptu na svojich kopačkách a hosťom ju veľmi nepožičiavajú. Hallerov pokus o vysunutie kolegu z útoku Jovića nevyšiel, loptu získal brankár Freiburgu Schwolow.
     
    5
    Opäť ale hostia loptu dlho neudržali. Grifo totiž skúsil zaskočiť domáceho brankára strelou zo stredu poľa, netrafil ale bránu. Opakovaný záber ukázal, že si pri spracovaní pomohol rukou.
     
    7
    Kostić sa chcel pretlačiť na ľavej strane cez Küblera, ten ho ale šikovne zablokoval telom a Kostić ho tak fauloval. Následný rýchly protiútok hostí zastavil ofsajdový verdikt.
     
    8
    Kostić v ďalšom útoku už po ľavej strane prešiel a nacentroval do šestnástky, Rebićovo zakončenie zablokoval obranca hostí na roh.
     
    9
    Po rohovom kope fauloval Niederlechner Kostića, domáci tak získali priamy kop. Rozohrávka Kostića však letela len do náručia brankára Schwolowa.
     
    10
    Prvýkrát v zápase sú hostia dlhšiu dobu pri lopte, na útočnej polovici sa ale napevno neusadili. Zatiaľ kombinujú okolo stredovej čiary.
     
    11
    Túto útočnú akciu ale ukončil zbytočný útočný faul Gondorfa na Hasebeho.
     
    12
    Freiburg je späť na útočnej polovici a tentokrát sa dostal aspoň do zakončenia. Waldschmidtova strela spoza šestnástky ale ohrozila len divákov na tribúne za Trappovou bránou.
     
    13
    Hallerovi prišliapol Gulde nohu, domáci získavajú ďalšiu štandardku.
     
    14
    I tento priamy kop ale nepriniesol žiadne nebezpečenstvo, práve faulovaný Haller sa totiž previnil faulom v hlavičkovom súboji.
     
    15
    Heintz poslal skvelý pas cez celé ihrisko na Küblera. Brankár Trapp ale skvele prečítal hru a vybehol pred svoje pokutové územie včas.
     
    16
    Na druhej strane podrazil Haberer Kostića, ktorý si ho na hranici pokutového územia obhodil, hlavný rozhodca ale neodpískal faul. Domáci hráči i fanúšikovia sú teraz na hlavného rozhodcu poriadne nahnevaní a asi aj majú byť prečo...
     
    17
    Rodeho individuálny prienik po pravej strane neviedol k centru domácich, Frantz ho totiž odkopol na rohový kop.
     
    18
    Za centrom Kostića z rohového kopu si skvele nabiehal na zadnej tyči Fernandes, nakoniec mu ale chýbalo pár centimetrov na to, aby loptu zasiahol.
     
    19
    Da Costa predviedol pekné sólo, keď obišiel troch hráčov Freiburgu, následne ale prihral veľmi nepresne a daroval tak loptu hosťom.
     
    20
    Tí ju však okamžite stratili a len to, že Haller stál v ofsajde, ich zachránilo od veľkej gólovej príležitosti Eintrachtu.
     
    21
    Úvodných dvadsať minút zápasu je za nami a zatiaľ sme nevideli žiadnu veľkú gólovú príležitosť. Frankfurt je aktívnejší a drží častejšie loptu, jeho prevaha je ale dosť jalová a akciám domácich chýba priamočiarosť.
     
    22
    Hostia sa snažia svoju hru trochu upokojiť a udržať loptu na svojich kopačkách prihrávkami medzi troma obrancami. Tí ale rozohrali nepresne a opäť vrátili loptu domácim.
     
    23
    Da Costa sa so šťastím prekľučkoval cez Grifa a nacentroval na zadnú tyč, tam tesne pred Rebićom odhlavičkoval loptu na rohový kop Gulde.
     
    24
    Rohový kop sa však Kostićovi nevydaril a založil protiútok hostí. Ani ten ale nebol oveľa lepší – Küblerov center do pokutového územia doletel priamo do náručia brankára Trappa.
     
    25
    Niederlechner chcel elegantne pätičkou vysunúť za obranu Küblera, trafil však len obrancu domácich. Následne fauloval Rode Niederlechnera.
     
    26
    Gulde potiahol loptu na útočnú polovicu, ani tentoraz ju ale hostia dlho neudržali a práve Gulde musel faulovať Rodeho, ktorý sa tlačil do rýchleho protiútoku.
     
    27
    Fauly sú v posledných minútach čoraz častejšie. Fernandes fauloval Heintza na ľavej strane.
     
    28
    Frantz si pripravoval loptu na strelu, k tej ale nedošlo a odrazená lopta sa dostala k Niederlechnerovi. Jeho pokus bol zrazený na rohový kop.
     
    29
    Prvá väčšia príležitosť hostí! Na Grifovo autové vhadzovanie do šestnástky si dobre nabehol Niederlechner, ktorý si najprv obhodil obrancu a potom vystrelil. Lopta letela tesne mimo Trappovu bránu.
     
    30
    Niederlechner zatiaľ hrá výborný zápas. Teraz si útočník hostí nabehol na prihrávku zo stredu poľa, zasekol si obrancu a vystrelil k bližšej tyči. Trapp jeho prízemnú strelu chytil.
     
    31
    Rebić bol až príliš aktívny pri napádaní. Do brankára hostí Schwolowa vletel sklzom, čo sa vôbec nepáči hráčom Freiburgu. Rozhodca situáciu upokojuje.
     
    31
    Prvú žltú kartu zápasu za faul pred vlastnou šestnástkou na Heintza dostáva Gélson Fernandes (Eintracht Frankfurt). Hostia budú mať priamy kop.
     
    32
    Grifo vystrelil priamo na bránu z cca 30 metrov, svoju strelu ale nedokázal nijak umiestniť, trafil tak presne do stredu brány, kde stál pripravený Trapp.
     
    34
    Žltú kartu za podrazenie Rodeho po odohraní lopty dostáva Jerôme Gondorf (SC Freiburg).
     
    35
    Haller vyhral hlavičkový súboj, Rebić si ale loptu posunul priďaleko a dostal sa s ňou až za bránkovú čiaru.
     
    36
    Jović skvelou prihrávkou poslal do nábehu Rodeho, prihrávku pred bránu ale nenačasoval dobre a Koch loptu odkopol na rohový kop.
     
    36
    Frankfurt dal gól!

    Domáci otvárajú skóre! Rodeho center nadvihol jeden z obrancov Freiburgu k Rebićovi, ktorý loptu posunul hlavou za seba na SÉBASTIENA HALLERA a francúzsky útočník ju poslal hlavou zblízka do siete.
    36. Sébastien Haller (FRN) - 1:0
     
    38
    Domáci sa trochu upokojili vedúcim gólom a držia loptu pevne pod svojou kontrolou na polovici hostí. Nikam sa však neponáhľajú.
     
    40
    Frankfurt dal gól!

    Krásna individuálna akcia domáceho hráča! ANTE REBIĆ si potiahol loptu zo strany do stredu, zasekol si Haberera a spoza šestnástky vypálil nechytateľne k ľavej tyči Schwolowovej brány. 2:0 pre Frankfurt!
    40. Ante Rebić (FRN) - 2:0
     
    42
    Domáci sú po dvoch góloch pri chuti a pokračujú v útočení. Hasebeho nákop spracoval pre spoluhráčov Haller a následne poslal Kostić center na vzdialenejšiu tyč na da Costu. Tomu chýbali k dostihnutiu lopty centimetre.
     
    43
    Hostia sú ako obarení. Po zisku lopty ju nedokázali ani len na chvíľku podržať a okamžite ju ešte na vlastnej polovici stratili.
     
    45
    Frankfurt dal gól!

    Hosťom sa vôbec nevydaril záver polčasu! Koch ako posledný hráč úplne nepochopiteľne potiahol loptu k LUKOVI JOVIĆOVI, ktorého navyše svojou rozohrávkou ešte i trafil. Domáci útočník už potom vedel, čo urobiť s loptou – potiahol si ju bližšie k bráne a prízemnou strelou prekonal vybiehajúceho Schwolowa. Svojim 13. gólom v sezóne sa Jović osamostatňuje na čele tabuľky strelcov.
    45. Luka Jović (FRN) - 3:0
     
    45+1
    Nadstavovať sa bude jedna minúta.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci Frankfurt ovládol prvý polčas a zaslúžene vedie 3:0. Od začiatku bol aktívnejší, jeho prevaha bol ale v prvej polhodine dosť jalová. To sa zmenilo prvým gólom, po ktorom nasledovala pre hostí deväťminútovka hrôzy, v ktorej inkasovali ešte ďalšie dva góly. Hostia sa tak hlavne budú musieť v druhom polčase vzchopiť a zareagovať na tento veľmi nepriaznivý vývoj.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Gian-Luca Waldschmidt, prichádza Lucas Höler.
     
    46
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Florian Niederlechner, prichádza Nils Petersen.
     
    47
    Striedajúci Petersen si okamžite nabehol za centrom z ľavej strany, jeho strela ale bola zrazená do autu.
     
    48
    Hostia od začiatku druhého polčasu držia loptu na polovici domácich a snažia sa o výrazne aktívnejšiu hru. Opäť ale po nepresnej prihrávke Guldeho loptu stratili.
     
    49
    Hostia získali loptu späť a predviedli peknú útočnú akciu. Center z pravej strany ale poslal Petersen svojou hlavičkou výrazne mimo Trappovu bránu.
     
    50
    Prvýkrát v druhom polčase zaútočili i domáci. Trapp rozohral od vlastnej brány úplne presne na da Costu, ktorý posielal prihrávku z prvej na nabiehajúceho Hallera. Schwolow ale dobre prečítal hru a skorým vybehnutím sa k lopte dostal ako prvý.
     
    51
    Jović pekne vysunul do nábehu Rebića, ktorý obišiel kľučkou Kocha a dostal sa úplne sám pred brankára Freiburgu Schwolowa. Ten skvelým reflexívnym zákrokom jeho strelu vyrazil.
     
    52
    Rebić fauloval pri autovej čiare Küblera a následne mu skočil na nohu. Rozhodca nevytiahol žiadnu kartu...
     
    53
    Ďalšia obrovská šanca domácich! Kostić utiekol obrancom Freiburgu a zo šestnástky zakončoval. Lopta minula bránu hostí len o centimetre.
     
    54
    Trapp na druhej strane trochu zazmätkoval, keď mu vypadol z rúk slabý Grifov center. Našťastie preňho pri ňom nebol nikto z hráčov hostí.
     
    56
    Rode to skúšal individuálne po pravej strane, Heintz ho ale telom odstavil od lopty a vytlačil ho do autu.
     
    57
    Hostia kombinujú na polovici domácich, stále ale bez úspechu. Za celý zápas sa zatiaľ nedostali ani do jednej gólovej príležitosti.
     
    58
    Höler sa prekľučkoval cez dvoch obrancov a chcel vystreliť z hranice šestnástky, jeho pokus ale zablokoval Hasebe.
     
    59
    Petersen si nabehol na pekný pas Küblera za obranu, bol ale v momente prihrávky v ofsajde. I tak by sa ale o gól nejednalo, pretože zakončil nad Trappovu bránu.
     
    60
    Ďalší postupný útok zakončil veľmi nepresnou strelou spoza pokutového územia Gondorf. Hostia sa kombinačne domácim v druhom polčase vyrovnali, to je ale asi tak všetko.
     
    61
    Na druhej strane ale opäť prežili veľkú príležitosť domácich. Da Costa prihrával z pravej strany úplne voľnému Jovićovi. Najlepšiemu strelcovi Bundesligy sa ale zakončenie vôbec nevydarilo a poslal loptu z penaltového bodu nad bránu.
     
    63
    Konečne sa dostali do gólovej možnosti i hostia. Höler si obhodil Hasebeho a dostal sa sám pred domáceho brankára. Pred vybiehajúcim Trappom ale trochu spanikáril a prestrelil domácu bránu.
     
    64
    Hostia postupne zvyšujú svoj tlak. Po krátkej kombinácii pálil z prvej Gondorf, s jeho prízemnou strelou si na dvakrát poradil domáci brankár Trapp.
     
    65
    Domáci potrebujú trochu upokojiť svoju hru, takže držia loptu pod svojou kontrolou na vlastnej polovici. Hostia ich veľmi nenapádajú.
     
    66
    Strely: 6:10
     
    67
    Gondorf si nabiehal za prihrávkou Hölera, na poslednú chvíľu mu ale lopta odskočila a do zakončenia sa tak nedostal.
     
    68
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Luka Jović, prichádza Jetro Willems.
     
    69
    Freiburg dal gól!

    Hostia sa predsa len dočkali gólu! Gondorf si pekne nabehol na pravej strane na autové vhadzovanie a prihral do bránkoviska, kde bol úplne voľný NILS PETERSEN a ten loptu bez problémov zblízka dorazil do odkrytej brány.
    69. Nils Petersen (FRE) - 3:1
     
    70
    Sebastian Rode (Eintracht Frankfurt) zasiahol namiesto lopty sklzom nohu Haberera, dostáva tak zaslúženú žltú kartu.
     
    71
    Frankfurt kombinoval na útočnej polovici, Willemsovi ale pri spracovaní utiekla lopta do autu.
     
    72
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Jonathan de Guzmán.
     
    74
    Aktívny Höler sa opäť snažil pretlačiť do zakončenia stredom. Po súboji s Fernandesom spadol, rozhodca ale faul nepíska. Lopta však i tak naďalej zostáva vo vlastníctve hostí.
     
    75
    De Guzmán skočil na nohu Gondorfovi, ktorý mu sklzom vypichol loptu. Aj tu mohla prísť karta...
     
    76
    Kapitán hostí Frantz zrazil k zemi dosť nevyberavým spôsobom Da Costu. Ani tentokrát neprichádza žltá karta.
     
    78
    Rebić vo vzdušnom súboji získal loptu pre Willemsa, ktorý vystrelil presne k pravej tyči Schwolowovej brány. Rozhodca ale po zhliadnutí záznamu gól neuznal, pretože Rebićov zákrok vyhodnotil ako faul.
     
    80
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Lukas Kübler, prichádza Pascal Stenzel.
     
    81
    Stenzel sa hneď po svojom príchode prezentoval skvelou strelou do ľavého horného rohu. Trapp jeho pokus rovnako skvelým zákrokom vyrazil.
     
    83
    Šanca hostí na bodový zisk z dnešného zápasu ešte žije a tí rozhodne ešte zápas nezabalili. Guldeho center sprava tesne minuli v pokutovom území dvaja jeho spoluhráči.
     
    84
    De Guzmánov center doletel presne k Hallerovi, ktorého ale stiahol v pokutovom území k zemi Gulde. Penalta sa nepíska.
     
    85
    A domáci museli rýchlo bežať späť. Höler si nabehol za odkopom z vlastnej polovice, jeho strelu ale zablokoval Abraham.
     
    86
    Rebić si sám potiahol loptu zo stredu ihriska k pokutovému územiu hostí. Nikto z jeho spoluhráčov mu však neprišiel na pomoc, a tak o loptu prišiel.
     
    88
    Hostia zatlačili domáci tím, ktorý je teraz zoradený v obrane okolo vlastného pokutového územia. Stenzelov center odkopol da Costa, opäť ale len späť k hráčom Freiburgu.
     
    89
    Hölerova strela bola zablokovaná a následný pokus Grifa letel nad bránu. Po rozohrávke brankára Trappa sa ale lopta opäť vrátila k hosťom.
     
    90
    Gondorf obišiel dvoch hráčov Eintrachtu, jeho prihrávka už ale na Petersena neprešla.
     
    90
    Rebić sa pretlačil do šestnástky z ľavej strany a prihral presne nabiehajúcemu de Guzmánovi, ktorému strela vôbec nesadla a končí vysoko nad.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Da Costa našiel krásnym centrom úplne voľného Rebića na zadnej tyči, chorvátsky krídelník ale zblízka poslal loptu tesne mimo bránu Freiburgu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Jetro Willems, prichádza Marc Stendera.
     
    90+2
    Posledné striedanie domácich je vynútené. Willems, ktorý sám prišiel ako striedajúci hráč, sa totiž pri defenzívnom zákroku zranil.
     
    90+3
    Neuveriteľné, čo zahodil Kostić! Haller sa uvoľnil na pravej strane a prihral mu pred úplne prázdnu bránu, Kostić ale zo vzdialenosti asi troch metrov zakončil mimo. Domáci tréner len krúti hlavou.
     
    90+4
    Posledný útok hostí. Stenzelov center sa k svojmu autorovi vrátil a Stenzel následne vystrelil priamo na bránu. Trapp bol pripravený a loptu chytil.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Freiburg predviedol v druhom polčase veľmi sympatický výkon a snažil sa niečo s výsledkom urobiť, napokon sa mu však podarilo streliť len jeden gól. Výkon hostí postupne kulminoval a na konci poriadne zatlačili domáci tím do obrany, sami ale mohli pri rýchlych protiútokoch domácich inkasovať. Víťazstvo Frankfurtu je tak po priebehu dnešného zápasu asi zaslúžené. Frankfurt sa tak týmto víťazstvom dostáva aspoň nateraz na piate miesto tabuľky, Freiburg klesol na 12. miesto.
     
    Držanie lopty: 48 % : 52 %.
    Strely na bránu: 5:7. Strely mimo: 5:8. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:32:03)

    Michal Sadlek

    Góly: 36. Haller, 40. Rebić, 45. Jović – 69. Petersen

    Karty:   31. G. Fernandes (FRN), 70. Rode (FRN) – 34. Gondorf (FRE)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 15:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – D. Abraham (C), Hasebe, N'Dicka – D. da Costa, G. Fernandes, Rode (72. de Guzmán), Kostić, Rebić – Haller, Jović (68. Willems, 90+2. Stendera).
    Náhradníci: Rönnow – Falette, de Guzmán, Willems, Stendera, Russ, Paciência.

    SC Freiburg: Schwolow – Gulde, Koch, Heintz – Kübler (80. Stenzel), Haberer, Gondorf, Frantz (C) – Waldschmidt (46. Höler), Grifo – Niederlechner (46. Petersen).
    Náhradníci: Flekken – Lienhart, Höler, Terrazzino, Stenzel, Ravet, Petersen.

    Rozhodca: Jablonski – Pfeifer, Neitzel-Petersen