Švédsko – Rusko 3:5 (kon.) | Česko – Japonsko 4:2 (kon.) | Kanada – USA 2:3 (kon.)
Švajčiarsko – Fínsko 2:4 (kon.)
koniec
Česko
4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Japonsko
cz Pondelok 07.01.2019, 06:30 • Obihiro arena, Obihiro, Japonsko • Majstrovstvá sveta žien U18 • Skupina B
Partner:
    58:31 Sára ČAJANOVÁ - 4:2
     
    58:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Český národní výběr se může trochu uklinit, podařilo se mu znovu odskočit na rozdíl dvou branek, když ze samostatného útoku po pravé straně mířila přesně mezi tři tyče SÁRA ČAJANOVÁ.
    56:38 Ami SASAKIOVÁ - 3:2
     
    56:38
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Závěr utkání bude ještě dramatický! Japonky se dlouho nemohly dostat do tlaku, nyní se ale dostaly do blízkosti brány a AMI SASAKIOVÁ protlačila puk za záda Pejšové. Asistence: Moeka Tsutsumiová.
    38:55 Natálie MLÝNKOVÁ - 3:1
     
    38:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nedáš – dostaneš! Česko ustálo díky povedenému zákroku brankářky samostatný únik Japonska a hned z další akce udeřilo. NATÁLIE MLÝNKOVÁ dostala nahrávku od Pejšové do levého kruhu, ze kterého propálila Sasakiovou. Asistence: Daniely Pejšová a Anna Kotounová.
    32:20 Hana HAASOVÁ - 2:1
     
    32:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel, české hráčky si berou vedení zpět na svou stranu. Celou akci vykombinovaly až téměř do prázdné branky, Exnerová našel z pravé strany na zadní tyči volnou HANU HAASOVOU a ten z první zakončovala do volného prostoru u tyčky. Asistence: Martina Exnerová a Kristýna Kaltounková.
    30:58 Akane SHIGOVÁ - 1:1
     
    30:58
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Dnešní čtvrté oslabení už české hokejistky ubránit nedokázaly. Při rychlé souhře přihrála Kamadová z levé strany na střed AKANE SHIGOVÉ, jež pálila zápěstí přesně k pravé tyči a Pejšová už se nestihla přesunout, jelikož přes hráčky před sebou špatně viděla. Asistence: Minami Kamadová.
    11:17 Natálie MLÝNKOVÁ - 1:0
     
    08:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    České hráčky prolomily prozatimní střelecké trápení na šampionátu a v důležitém souboji s Japonskem se dostávají do vedení. Před bránou se k odraženému puku dostala NATÁLIE MLÝNKOVÁ, nezastavilo ji ani to, že musela zakončovat bekhendem a poslal kotouč do pravého horního rohu brány. Bez asistence.

    Adam Joska

    Góly a asistencie: 9. Mlýnková, 33. Haasová (Exnerová, Kaltounková), 39. Mlýnková (D. Pejšová, Kotounová), 59. Čajanová – 31. Shigová (Kamadová), 57. Sasakiová (Tsutsumiová)


    Česko: J. Pejšová (Švejdová) – Škrdlová, Jandušíková, Kotounová, D. Pejšová, Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hanzlíková, Hrůšová – Čajanová, Mlýnková, Mazancová – Sarnovská, Kaltounková, Exnerová – Machalová, Haasová, Dýcková – Hájková, Sýkorová.
    Japonsko: Sasakiová (Halloranová) – Numurová, Yamashitová, Sukuraiová, Tsutsumiová K., Tomiuchiová, Takashiová, Kosugaová – Itová, Suzukiová, Shigová – Tsutsumiová M. Sasakiová, Shimomukaiová – Satová, Sonoyová, Wajimová – Ushiová, Hayakawová, Kamadová – Nagaoková

    Rozhodca: Nurmiová, Weissová – Geboraová, Mooreová