Manchester City – Liverpool 2:1 (kon.)
koniec
Manchester City
2:1 (1:0)
Liverpool FC
Štvrtok 03.01.2019, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City sa stáva prvým tímom, ktorý v tejto sezóne Premier League poráža Liverpool. Stalo sa tak v 21. kole. Na Etihad Stadium otvoril skóre Sergio Agüero a aj keď Roberto Firmino vyrovnal, tak v závere sa stal hrdinom Leroy Sané. LFC však ostáva na prvom mieste, City sa vrátili na druhé. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:55:49)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Liverpool sa dostal do tlaku, posiela jeden center za druhým. Manchester City v defenzívnej ulity odkopáva lopty jedna radosť.
     
    90+4
    Ederson tentoraz trafil center sprava, loptu vyrazil zo šestnástky a Sergio Agüero ju hokejovým spôsobom poslal cez všetky čiary k Alissonovi.
     
    90+3
    Fabinho poslal loptu do šestnástky, kde sa ale vo vzduchu hostia nepresadili. Trent Alexander-Arnold ešte zabojoval, no odkopol Danilo.
     
    90+2
    Liverpool sa nevie dostať poriadne k lopte, nie to ešte do šestnástky súpera. Domáci záver momentálne zvládajú fantasticky.
     
    90+1
    Nadstavuje sa 5 minút.
    90. Raheem Sterling (MAC)
     
    90
    Obrovská šanca domácich na rozhodnutie ostáva nevyužitá. Bernardo Silva sa po chybe dostal k strele z hranice malého vápna, fantasticky zasiahol Alisson. Dorážku poslal z luxusnej pozície do žrde Raheem Sterling.
     
    89
    Fernandinho skončil na zemi po kontakte s Robertom Firminom, to znova poriadne rozčúlilo Guardiolu. Španielskeho trénera dnes nespoznávame, až takýto agresívny nezvykne bývať.
     
    88
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Vincent Kompany, prichádza Nicolás Otamendi.
     
    87
    Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Aymeric Laporte, prichádza Kyle Walker.
     
    87
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza Daniel Sturridge.
     
    86
    Liverpool mal k dispozícii rohový kop. Center na zadnú žrď minul Ederson, v obrovskej šanci sa razom ocitol Georginio Wijnaldum, ktorého strelu do siete nepustila obrana. K odrazenej sa nedostal Virgil van Dijk.
     
    85
    Pep Guardiola sa teraz veľmi rozčúlil a smerom k lavičke Liverpoolu adresoval niekoľko slov, podľa všetkého nepekných, no nevedno prečo. Situáciu prišiel riešiť aj hlavný rozhodca. Španiel zatiaľ môže ostať na lavičke.
    84. Mohamed Salah (LIV)
    84.
     
    84
    Mohamed Salah zľava vnikol do šestnástky, cez obrancu vystrelil k vzdialenejšej žrdi, pričom mieril veľmi dobre, avšak Ederson skvele zasiahol.

    Matej Kubove

    Góly: 40. Agüero, 72. Sané – 64. Firmino

    Karty:   31. Kompany (MAC), 45+2. Laporte (MAC) – 20. Lovren (LIV), 38. Wijnaldum (LIV)


    Manchester City: Ederson – Danilo, Stones, Kompany (C) (88. Otamendi), Laporte (87. Walker) – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (67. Gündoğan) – Sterling, Agüero, Sané.
    Náhradníci: Muric – De Bruyne, Jesus, Gündoğan, Mahrez, Otamendi, Walker.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Lovren, V. van Dijk, Robertson – Wijnaldum (87. Sturridge), Henderson (C), Milner (57. Fabinho) – M. Salah, Firmino, Mané (77. Shaqiri).
    Náhradníci: Mignolet – Fabinho, Keïta, Lallana, Shaqiri, Sturridge, A. Moreno.