Nashville – Philadelphia 4:0 (kon.) | Vegas – LA Kings 2:0 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
2:0 (0:0, 0:0, 2:0)
Los Angeles Kings
cz Streda 02.01.2019, 03:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:27 Alex TUCH - 2:0
     
    59:27
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto! V rohu vlastní obranné třetiny vybojoval puk Stastny. Ten se následně dostal k Pirrimu, jenž ho poslal do středního pásma Derykovi Engellandovi, který ho předal ALEXOVI TUCHOVI a ten trefil odkrytou hostující klec – 2:0. Asistence: Deryk Engelland a Brandon Pirri.
     
    59:02
    Hosté získali puk a Campbell vyrazil na střídačku, přestože ještě běží přesilovka Vegas!
     
    57:17
    Drew Doughty podrazil Tomáše Noska. V tomto čase už je to pro hosty velká komplikace!
     
    56:12
    Alex Tuch mohl zvýšit domácí náskok. Puk už zamířil mimo dosah Campbella, ale skončil na tyčce!
     
    55:08
    Ilja Kovalčuk ztratil kotouč ve vlastní obranné třetině. Marchessault následně nahrál Reillymu Smithovi, jehož střelu vytěsnil Campbell nad břevno!
     
    50:48
    Další těžký zákrok Jacka Campbella. K pohotovému zakončení z mezikruží se dostal Brandon Pirri, leč brankář Kings byl připraven.
     
    48:17
    Zvýšit domácí náskok mohl Tomáš Nosek. Proti jeho střele z první se však stačil Campbell přesunout a připsal si tak další výtečný zákrok!
     
    46:23
    Z ničeho nic mohli udeřit hosté! Tyler Toffoli se dostal do samostatného úniku, který řešil forhendovým blafákem, ovšem Fleury předvedl skvělý zákrok a drží čisté konto!
    43:43 Brandon PIRRI - 1:0
     
    43:43
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    Domácí využívají přesilovku v její poslední sekundě! Po závaru před brankou Kings se kotouč odrazil mezi kruhy k BRANDONOVI PIRRIMU, jenž střelou do horní části branky konečně překonal Campbella. Hostující brankář dělal, co mohl, a puk lapačkou škrtnul, vytěsnit ho ale nedokázal. Asistence: Cody Eakin a Nate Schmidt.
     
    41:43
    Domácí budou hrát přesilovku. Za vysokou hůl je vyloučen Derek Forbort.
     
    38:53
    Hosté mohli jít do vedení! Po pravé straně se dostal ke střele Ilja Kovalčuk. Fleury jeho pokus škrtl lapačkou a kotouč skončil na bližší tyčce!
     
    38:32
    Hned dvě šance měl v závěru domácího oslabení Cody Eakin. V obou případech však zamířil nad břevno Campbellovy svatyně!
     
    36:32
    Brendan Leipsic se snažil změnit skutečnost, že hosté ve druhé třetině stále nevystřelili na branku. Nick Holden mu to nedovolil, ale následně jej za brankou fauloval a Kings si tak po reklamní přestávce zahrají přesilovku.
     
    34:19
    Jonathan Marchessault se dostal ke kotouči po odrazu od zadního mantinelu a měl před sebou odkrytou branku! Nedokázal však do ní puk vměstnat. Trefil jen nohy v brankovišti hlídkujícího obránce Doughtyho, od nichž se černá pryž odrazila zpět do hřiště!
     
    33:46
    Bude se vylučovat. Za nedovolené bránění je potrestán Adrian Kempe a hráči Vegas tak mají šanci otevřít skóre zápasu.
     
    31:22
    Střelu Deryka Engellanda vyrazil Campbell před sebe. Následně vytěsnil špičkou levého betonu dorážku Williama Karlssona!
     
    22:06
    Ve vlastním oslabení vyrazil dopředu Tomáš Nosek. Jeho střelu na vyrážečku dokázal vyrazit Campbell, jenž se pak stačil přesunout i proti dorážce Jona Merilla, který z pozice beka tento protiútok výborně podpořil!
     
    20:57
    Za nedovolené bránění je vyloučen Paul Stastny. Uvidíme přesilovku Kings.
     
    20:37
    Stastny připravil přesným pasem šanci právě Jonathanovi Marchessaultovi, který byl volný na zadní tyčce, ale Campbell stačil do jeho zakončení vložit levý beton!
     
    18:50
    Skvělou práci teď odvedl domácí obránce Shea Theodore, který dojel kotouč v rohu za brankou soupeře a nasměroval ho před brankoviště, kam si sjel Pierre-Édouard Bellemare. Ten zblízka puk za Campbella neprotlačil.
    14:31 Puk už byl za zády brankáře Campbella, ale Theodore ho nedokázal posunout za brankovou čáru.
     
    14:31
    Hosté teď měli kliku! Puk po střele Alexe Tucha propadl Campbellovi mezi betony a zůstal stát v brankovišti za jeho zády! Zamést za brankovou čáru se volný kotouč snažil Shea Theodore, ovšem obránci Kings byli pohotovější a zasunuli ho pod svého gólmana!
     
    04:24
    Hosté v situaci 3 na 1. Brendan Leipsic to vyřešil sám, když se dostal až před Fleuryho, ale forhendovou kličku nedotáhl do gólového konce!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 44. Pirri (Eakin, Schmidt), 60. Tuch (Engelland, Pirri)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – Schmidt, McNabb, Engelland (A), Theodore, Holden, Merrill – R. Smith (A), W. Karlsson, Marchessault – Tuch, Stastny, Pirri – Carpenter, Eakin, Carrier – Reaves, Bellemare (A), Nosek.
    Los Angeles Kings: J. Campbell (Quick) – Doughty (A), Forbort, Walker, Muzzin, Phaneuf, Fantenberg – D. Brown, Kopitar (C), Iafallo – Toffoli, Kempe, J. Carter (A) – Luff, N. Thompson, Clifford – Leipsic, Wagner, Kovaľčuk.

    Rozhodca: Meier, Peel – Alphonso, Racicot

    Diváci: 18319