Rangers – Celtic 1:0 (kon.)
koniec
Glasgow Rangers
1:0 (1:0)
Celtic Glasgow
cz Sobota 29.12.2018, 13:30 • Ibrox Stadium, Glasgow • Skotská Premier League
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (15:27:09)
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 9:4. Fauly: 15:17.
     
    Je konec! Rangers zvládli domácí derby s Celticem a po těsné výhře 1:0 se na svého dnešního soupeře bodově dotahují! Domácí celek vlétl do utkání jako velká voda a připravil si velké šance. Aktivní Morelos ale nejprve nechal vyniknout Gordona a hlavou trefil jen tyč. Gólové radosti se domácí dočkali až ve 31. minutě, kdy se prosadil Jack! Po změně stran byli domácí nadále aktivnějším týmem, ale své obrovské šance nedokázali proměnit.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Arfield, přichází Flanagan.
     
    90+2
    Sinclair sprintoval za dlouhou přihrávkou na polovinu Rangers, jenže domácí stopeři se s ním skvěle stačili vrátit a odhlavičkovali míč do bezpečí.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Coulibaly přetlačil na levé straně Browna a zatáhl míč k rohovému praporku. Domácí celek zvládá závěr vypjatého derby s naprostým přehledem.
     
    89
    Boyata pokazil rozehrávku na vlastní polovině a daroval míč domácím fotbalistům. Rangers tak mohou nasbírat další cenné vteřinky.
     
    88
    Celtic se stále nemůže prosmýknout na polovinu svého soupeře. Obrana Rangers dnes pracuje na podtrženou jedničku a nepouští hosty do šancí.
     
    87
    Ralstonovi se na pravé straně hřiště nepodařilo zpracování a míč mu pod kopačkou utekl do zámezí. Rangers budou vhazovat a našetří další vteřinky.
     
    86
    Celtic zahrával rohový kop. Nadýchaný centr přiletěl na přední tyč, kde zasáhla pozorná obrana domácího celku. Fanoušci Rangers jsou na nohou!
     
    85
    Morelos to při napadání rozehrávky Celticu přehnal s agresivitou a poslal jednoho z obránců k zemi. Sudí měl souboj přímo před očima a odpískal faul.
     
    84
    Worrall uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a nepustil hostující celek na polovinu domácích Rangers. Na stadionu panuje skvělá atmosféra.
     
    83
    Domácí se už nikam neženou. Rangers se snaží hrát s míčem na kopačkách a šetřit cenné vteřinky. Naopak hostům se čas krátí hodně rychle.
     
    82
    Rangers nadále brání skvěle. Edouard se dral vpřed po pravém křídle, jenže jeden z domácích hráčů jej rozhodil tělem a hostující útočník si ukopl míč do autu.
     
    81
    Morelos neudržel míč v souboji na polovině Celticu a nabídl hostům šanci k přechodu na polovinu domácích Rangers.
     
    80
    Hostující kapitán Brown svou chybu bleskově napravil a zmařil další přechod Rangers na polovinu Celticu. Hostům už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    79
    Scott Brown ostrým skluzem poslal k zemi Kenta a dostává žlutou kartu.
     
    78
    Domácí zahrávali přímý kop ze slibné pozice. Exekuce se ujal Arfield, ale jeho ránu mířící k levé tyči schoval do rukavic pozorný brankář Gordon.
     
    77
    Kent na polovině hrací plochy obešel soupeře a další hráč v zeleném jej poslal k zemi. Ajer za svůj faul vidí žlutou kartu.
     
    76
    Morelos se na levém křídle zbavil svého strážce, přehodil si míč na pravačku a odcentroval do pokutového území. Nikdo v modrém na jeho pobídku nedosáhl.
     
    75
    Domácí zahrávali rohový kop. Jeho rozehrávky se tradičně ujal Halliday, jenže jeho krátký centr u přední tyče zpacifikoval pozorný obránce Celticu.
     
    74
    Boyata se na hranici pokutového území dostal k odraženému míči a před rozběhnutým soupeřem zakopl míč na tribunu mezi diváky.
     
    73
    Kent si ve sprinterském souboji na levém křídle pomohl rukou a dopustil se útočného faulu. Sudí souboj dobře viděl a odpískal přímý kop pro Celtic.
     
    72
    Celtic se po delší době usadil na polovině soupeře a tlačí se do pokutového území. Skvělou práci nyní odvedl obránce Rangers Worrall.
     
    71
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Candeias, přichází Coulibaly.
     
    70
    Tavernier odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže s jeho nepovedeným centrem si hravě poradila dobře postavená obrana Celticu.
     
    69
    Hostům se sice podařilo dopravit míč do sítě, jenže radost fotbalistů Celticu je zbytečná! Sudí totiž ještě předtím odpískal útočný faul.
     
    68
    Sinclair si řekl o přihrávku na levou stranu. Hostující záložník balón okamžitě dostal, ale ve velké rychlosti nedokázal obejít dotírajícího Browna.
     
    67
    Hostům se vůbec nedaří v kombinaci. Celtic sice hraje aktivně, snaží se útočit, jenže přechod do útoku brzdí velké množství nepřesných přihrávek.
     
    66
    Edouard sprintoval za nákopem na pravou stranu hrací plochy. Domácí brankář McGregor dával dobrý pozor, vyrazil ven z branky a odkopl míč do bezpečí.
     
    65
    Hostující brankář Gordon nakopl míč na polovinu hrací plochy, kde se jeden z domácích hráčů dopustil nedovoleného zákroku. Rozehrávat bude Celtic.
     
    64
    Morelos sprintoval za odraženým míčem na polovinu hostujícího Celticu. Domácí útočník dostal pod tlak obránce McGregora, který míč raději zakopl mezi diváky.
     
    63
    Forrest nabral rychlost na pravém křídle, prosvištěl s míčem u nohy až na hranici pokutového území, ale jeho střelecký pokus byl hodně nepřesný.
     
    62
    Domácí zahrávali další přímý kop na polovině Celticu. Rangers tentokrát rozehráli do kombinace, jenže jejich snaha nabrala rychlého konce.
     
    61
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Johnston, přichází Edouard.
     
    61
    Jack se na polovině hrací plochy pustil do slovní přestřelky s Christiem. Sudí si vzal oba kohouty stranou a uklidnil emoce.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Rangers nadále drží své těsné vedení. Fotbalisté v modrých dresech na trávníku kralují také po změně stran.
     
    59
    Halliday se ujal rozehrávky přímého kopu domácích. Jeho centr z levé strany přiletěl na zadní tyč, kde se útočného faulu dopustil Worrall.
     
    58
    Boyata uspěl v dalším hlavičkovém souboji na polovině hřiště. Důrazný belgický stoper ve službách Celticu vybojoval pro svůj celek vhazování.
     
    57
    Do rozehrávky domácího celku se tentokrát musel zapojit také brankář McGregor. Jeho nákop na pravé křídlo však ukořistil hostující Sinclair.
     
    56
    Domácí zahrávali další rohový kop. Prudký centr znovu přiletěl na malé vápno, kde tentokrát dokázal zasáhnout jeden z dobře postavených obránců.
    55. Jackova prudká střela
     
    55
    Boyata se skvěle vrátil do pokutového území a odhlavičkoval nebezpečně vyhlížející centr. Do odraženého míče se položil Jack, jehož ránu Gordon zkrotil!
     
    54
    Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam se tlačil útočník Morelos, ale jeho zakončení bylo hodně slabé.
     
    53
    Sinclair se při návratu na vlastní polovinu dopustil dalšího nedovoleného zákroku a poslal k zemi Kenta. Domácí mohou pokračovat v kombinaci.
     
    52
    Kent se efektním převzetím míče zbavil dotírajícího soupeře a pokusil se odcentrovat před branku Celticu. Jeho centr odvrátil hned první zadák v zeleném.
     
    51
    Celticu další snaha o rychlý přechod do útoku nevyšla. Sinclair sprintoval za prudkou přihrávkou na levou stranu, jenže míč na hřišti nezastavil.
     
    50
    Tavernier se na polovině hrací plochy krásně prosmýkl kolem Sinclaira, který jej ostrým skluzem poslal k zemi. Vše se obešlo bez karetního trestu.
     
    49
    Domácí se opět usadili na polovině svého soupeře a hledají cestičku do pokutového území svého soupeře. Celtic zřejmě bude spoléhat na rychlé protiútoky.
     
    48
    Obrovská šance Rangers! Po chybě Celticu v rozehrávce se do obrovské šance řítil Kent, ale Gordon jej skvělým zákrokem vychytal. Následný závar řešil odkopem z brankové čáry Boyata!
     
    47
    Sinclair se hnal za odraženým míčem na levou stranu hrací plochy. Hostující záložník jej sice udržel na hrací ploše, ale jeden z domácích hráčů jej o míč obral.
     
    46
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Lustig, přichází Ralston.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou. Domácí celek vlétl do utkání jako velká voda a připravil si velké šance. Aktivní Morelos ale nejprve nechal vyniknout Gordona a hlavou trefil jen tyč. Gólové radosti se domácí dočkali až ve 31. minutě, kdy se prosadil Jack! Celtic je zatím směrem dopředu bezzubý. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hostující obránce Lustig ještě v samotném závěru nastavení vidí žlutou kartu.
     
    45+1
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Benkovič, přichází Ajer.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45
    V závěru prvního poločasu zůstává na trávníku ležet hostující Forrest, který se s bolestivou grimasou v obličeji drží za čelo. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    44
    Lustig si řekl o přihrávku na levou stranu, potáhl míč až do pokutového území, jenže už nedokázal obejít výborně postaveného obránce Hallidaye.
     
    43
    Jack se ujal rozehrávky na vlastní polovině. Domácí hráči se vydali na polovinu Celticu, jenže přihrávka mezi obránce byla příliš prudká.
     
    42
    Celtic zahrával další rohový kop. Centrovaný míč se snesl na zadní tyč, kde hostujícího hráče rozhodil skvělou hrou tělem domácí zadák Tavernier.
     
    41
    Zadáci Celticu kombinují na vlastní polovině a snaží se uklidnit hru. Do rozehrávky hostujícího celku se tentokrát musel zapojit také brankář Gordon.
     
    40
    Celtic zahrával rohový kop. Jeho rozehrávky se ujal Christie, jehož centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhl pozorný obránce Goldson.
     
    39
    Kent se z levé strany prosmýkl na hranici pokutového území, přehodil si míč na pravačku a technickou střelou jen těsně minul vzdálenější tyč!
     
    38
    McCronie se skvěle vrátil na vlastní polovinu a přerušil rodící se akci Celticu. Sudí navíc viděl faul hostujícího Christieho a odpískal přímý kop pro Rangers.
     
    37
    Lustig dostal přihrávku na pravou stranu a nakopl míč na polovinu soupeře. Důrazní hráči Rangers se však k balónu bleskově dostali.
     
    36
    Kent zkoušel ošálit soupeře na polovině Celticu a hledal Morelose. Jeden z obránců Celticu jeho úmysl přečetl a včasným skluzem přihrávku zastavil.
     
    35
    Jack nakopl míč na hranici pokutového území, kam si naběhl aktivní Morelos, jenže domácí útočník si nepotykal se zpracováním.
     
    34
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji s Brownem ležet na trávníku a drží se za levou nohu. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    33
    Domácí celek pokračuje ve své aktivitě. Rangers se znovu tlačí na polovinu hostujícího Celticu. Domácí fanoušci jsou ve varu.
    31. Ryan JACK - 1:0
     
    31
    Rangers právě vstřelili branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Obrovská radost na celém stadionu! Kent se po levém křídle prosmýkl do pokutového území, zasekl si míč a poslal přihrávku pod sebe. Osamocený RYAN JACK se opřel do míče a přízemní střelou otevřel skóre!
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme hodně zajímavé utkání. Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, ale Celtic v posledních minutách vyrovnal obraz hry.
     
    29
    Boyata poslal prudkou přihrávku na polovinu hřiště, kde si míč zpracoval osamocený Christie, jenže ten se nestačil otočit kolem důrazného Arfielda.
     
    28
    Celticu se v posledních minutách podařilo otupit rostoucí tlak domácího celku. Hosté se usadili na polovině Rangers a kombinují s míčem na kopačkách.
     
    27
    Lustig podpořil útok Celticu dlouhým sprintem po pravé straně. Centr krajního obránce hostujícího celku prolétl pokutovým územím bez jakékoliv teče.
     
    26
    McCronie se skvěle vrátil na polovinu hrací plochy a zastavil rodící se útok hostujícího Celticu. Domácí záložník raději zakopl míč na tribunu.
     
    25
    Arfield si řekl o přihrávku na polovinu hrací plochy, jenže pod tlakem musel rozehrát zpátky na své spoluhráče z obrany. Celtic nyní zvýšil presink.
     
    24
    Kent nabral rychlost na levé straně hrací plochy a tlačil se na polovinu hostujícího celku. Jeho průnik však zastavil hned první zadák Celticu.
     
    23
    Po delší době se fotbalisté Celticu usadili na polovině svého soupeře. Forrest dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně obránce Halliday mu nedal prostor.
     
    22
    Po dalším rohovém kopu si na nádherný centr naskočil Worrall, který svou hlavičku tlačil ke vzdálenější tyči, ale nakonec vůbec netrefil svatyni.
     
    21
    Morelos utekl hostující obraně po pravé straně, prosmýkl se do pokutového území, ale důrazný Boyata jeho ránu srazil na rohový kop.
     
    20
    Na stadionu panuje parádní atmosféra! Domácí fanoušci ženou Rangers do útoku. Celtic to dnes v derby nebude mít vůbec jednoduché.
     
    19
    McGregor nakopl míč na pravou stranu, kde o míč bojoval Candelas, jenže záložník Rangers prodloužil míč hlavou pouze za sebe do zámezí.
    18. Morelos a jeho hlavička do tyče
     
    18
    Domácí celek pro změnu zahrával rohový kop. Na krásný centr si naskočil Morelos, ale jeho hlavička skončila na tyči!
     
    17
    Rangers zahrávali další přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho exekuce se tentokrát ujal Halliday, ale jeho centr odvrátil dobře postavený Boyata.
    16. První obrovská šance Rangers
     
    16
    Obrovská šance domácích! Halliday na poslední chvíli odcentroval z levé strany do pokutového území. K míči se dostal Morelos, ale jeho pokus zneškodnil skvělým zákrokem Gordon!
     
    15
    Domácí zahrávali přímý kop v blízkosti pokutového území. Nadýchaný centr se snesl mezi značku pokutového kopu a malé vápno, kde hlídkovala obrana Celticu.
     
    14
    Halliday udržel pro domácí celek míč v blízkosti pokutového území Celticu. Domácí jsou v úvodních minutách mnohem aktivnější a snaží se útočit.
     
    13
    Boyata pořádně zariskoval při rozehrávce na vlastní polovině. Hostující stoper málem vyslal do šance důrazného Morelose. Jeho chybu napravil Ntcham.
     
    12
    Halliday si i na třetí pokus postavil míč k rohovému praporku. Jeho centr tentokrát přiletěl na zadní tyč, kde zasáhla dobře postavená obrana Celticu.
     
    11
    Domácí fotbalisté si rozehrávku rohového kopu ještě jednou zopakovali. Vysoký centr tentokrát skončil na hlavě Worralla, jehož hlavička prolétla nad břevnem.
     
    10
    Domácí celek zahrával svůj první rohový kop. Centr od rohového praporku přiletěl na malé vápno, odkud míč odhlavičkoval pozorný Boyata.
     
    9
    Domácí fotbalisté tentokrát skvěle napadali rozehrávku Celticu. Zadáci hostujícího celku pod tlakem pokazili rozehrát. Rangers tak budou vhazovat.
     
    8
    Až nyní se fotbalisté Celticu dostali do zakončení. Z hranice pokutového území pálil Forrest, ale brankář McGregor jeho přízemní pokus dokázal vyrazit.
     
    7
    Obrana Rangers nebezpečí z přímého kopu ustála. Do vápna totiž přiletěl nepovedený centr, který domácí zadáci odhlavičkovali do bezpečí.
     
    6
    Tavernier si v dalším souboji na levé straně pomohl zatažením soupeře za dres a dopustil se nedovoleného zákroku. Celtic bude zahrávat přímý kop.
     
    5
    Sinclair motal soupeřům hlavy na levém křídle. Hostující záložník se dokonce pokusil odcentrovat, ale trefil jen prvního hráče v modrém dresu.
     
    4
    Zadáci Rangers nyní uklidňují hru kombinací na vlastní polovině. Zadáci domácího celku nikam nespěchají a čekají na skulinku v obraně Celticu.
     
    3
    Ntcham spěchal za odraženým míčem na polovinu hrací plochy. Středopolaři Celticu se pod nohy položil jeden z domácích hráčů, který míč odehrál do zámezí.
     
    2
    Tentokrát si Kent naběhl na prudkou přihrávku od postranní čáry. Domácí záložník svedl souboj s Boyatou, ale proti důraznému stoperovi nemohl uspět.
     
    1
    Domácí Rangers obstarali výkop do dnešního utkání. Fotbalisté v modrém se ihned vydali do útoku, ale Kent si na levé straně netroufl na odcentrování.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Rangers FC: McGregor – Tavernier, Goldson, Worrall, Halliday – Jack, McCronie, Arfield – Kent, Morelos, Candeias
    Náhradníci: Wallace, Lafferty, Foderingham, Flanagan, Katič, Coulibaly, Middleton

    Celtic FC: Gordon – Lustig, Boyata, Benkovič, McGregor – Brown, Ntchan – Forrest, Christie, Sinclair – Johnston
    Náhradníci: Hayes, Morgan, Edouard, Bain, Ajer, Ralston, Tierney

    Rozhodčí: Beaton – Ross, Roome.
     
    Rangers FC

    Domácí Rangers je na tom o něco hůře. Dnešní domácí celek totiž v dvaceti duelech vybojoval třicet devět bodů a patří mu druhá pozice skotské ligy dva body za vedoucím Celticem. Na třetí Kilmarnock má navíc pouze bodový náskok. Na čtvrtá Aberdeen navíc Celtic disponuje pouze tříbodovým náskokem. V minulém utkání vyhrál Celtic právě na půdě Aberdeenu 3:1.
     
    Celtic FC

    Celek z Glasgow letos zažívá parádní sezónu. Celtic totiž v devatenácti duelech vybojoval čtyřicet dva bodů a patří mu vedoucí pozice skotské ligy. Na svého dnešního soupeře má Celtic tříbodový náskok. Celtic je nesmírně silný v domácí soutěži a patří mezi evropsky silné celky.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přesnosu z utkání skotské ligy mezi angers FC a Celtic FC- Výkop je stanoven na 13:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 31. Jack

    Karty:   45+2. Lustig (CEL), 77. Ajer (CEL), 79. Brown (CEL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:1. Střely mimo: 4:1. Rohy: 9:4. Fauly: 15:17.
    Glasgow Rangers: McGregor – Tavernier, Goldson, Worrall, Halliday – Jack, McCronie, Arfield (90+2. Flanagan) – Kent, Morelos, Candeias (71. Coulibaly)
    Náhradníci: Wallace, Lafferty, Foderingham, Flanagan, Katič, Coulibaly, Middleton

    Celtic Glasgow: Gordon – Lustig (46. Ralston), Boyata, Benkovič (45+1. Ajer), McGregor – Brown, Ntchan – Forrest, Christie, Sinclair – Johnston (61. Edouard)
    Náhradníci: Hayes, Morgan, Edouard, Bain, Ajer, Ralston, Tierney

    Rozhodca: Beaton – Ross, Roome